Mudre misli

Šta nam Biblija otkriva o Bogu - Bog je neobuhvatan,nedokučiv

2024.05.01 09:41 HealthyYard6559 Šta nam Biblija otkriva o Bogu - Bog je neobuhvatan,nedokučiv

,,O dubimo bogatstva i premudrosti i razuma Božijeg! Kako su neispitivi Njegovi sudovi i neistraživi Njegovi putevi!Jer ko pozna misao Gospodnju?Ili ko Mu bi savetnik? Ili ko Mu napred dade šta, da mu se vrati?Jer je od Njega i kroz Njega i u Njemu sve. Njemu slava vavek. Amin."
Rim.11:33-36
Ljudska bića sa svojim ograničenjima nisu dovoljnog kapaciteta da bi shvatili u potpunosti Božiu suštinu ali ipak imamo sasvim dovoljno informacija da bismo shvatili suštinu onog što je Bog želeo da nam kaže.
Apostol Pavle je bio veliki Božiji učenik i kao takav posedovao je mnogo znanja i istina jer mu je sam Bog otkrio ali i kod njega postoje nedoumice zato što je shvatio koliko mi kao ljudi malo znamo pa se pita :
,, O dubimo bogatstva i premudrosti i razuma Božijeg! Kako su neispitivi Njegovi sudovi i neistraživi Njegovi putevi!"
Rim.11:33
a odmah zatim u sledećem stihu
,,Jer ko pozna misao Gospodnju?"
Rim.11:34
Pavle se pita ,,ko je taj čovek koji se usuđuje reći da je dokučio svu mudrost Božiju i toliko poznaje Boga da bi mogao da mu bude savetnik,da li postoji čovek koji misli da bi nešto mogao dati Bogu,šta mi možemo dati Bogu a da pre toga nismo to opet od Boga primili jer On je taj koji je sve stvorio i sve održava."
Takvih materijalnih stvari nema, ne postoje- sve što smo uradili,stvorili nije naše to smo mi samo možda oblikovali na ovaj ili onaj način a u suštini to je Božija kreacija jer smo koristili neko materijalno dobro koje smo pronašli u prirodi koju je Bog stvorio,uzeli je preradili i onda koristili za oblikovanje neke naše zamisli.dakle koristili smo Božiju tvorevinu da nešto napravimo a sad bi tu tvorevinu trebali da damo Bogu jer će možda Bogu ona zatrebati.Ovo je u suštini ograničavanje Boga i spuštanje na nivo čoveka a znamo da Bog nije ničim ograničen pa ovakav postupak je u direktnoj suprotnosti sa suštinom Boga koju mi ne poznajemo dovoljno ali sasvim dovoljno da uvidimo da ovakve stvari ne bi trebali da radimo.Evo šta je o žrtvama i prinosima jednom prilikom Bog svom narodu rekao:
,,Šta će mi tamjan, što dolazi iz Save, i dobri cimet iz daleke zemlje? Žrtve vaše paljenice nisu mi ugodne, niti su mi prinosi vaši mili."
Jer.6:20
I sad Pavle zaključuje jedino ono što je ispravno ipak postoji nešto što Bog očekuje od nas i što je Bogu ugodno da čuje,postoji nešto što mi možemo ,,dati "Bogu:
..Njemu slava vavek. Amin."
Rim.11:36
Jedino što mi možemo ,,dati"Bogu je zahvaljivanje i slavljene Boga za neizmernu milost i blagodat koju nam je obilato davao i koju nam i dalje obilato daje.
Iako je Bog Neobuhvatani Nedokučiv za naše pojmove jer čitamo da piše da su ,,božiji putevi neistraživi i neispitivi i da niko ne poznaje misao Gospodnju" to ne znači da ne trebamo pokušavati da saznamo bar mali deo Božije neobuhvatnosti i nedokučivosti.
Trebamo pokušavati tražiti i učiti jer čitamo da nam Bog poručuje :
,,Sve je pismo od Boga dano, i korisno za učenje"
2.Tim.3:16
Ako nam Bog poručuje da učimo onda to znači da možemo da rastemo u poznavanju Boga i istina koja nam se otkrivaju na taj način što ćemo tražiti,ispitivati i razmišljati o Božijoj reči koja nam je data u Bibliji.
Da bismo pokušali da bar malo shvatimo Božiju neobuhvatnost i nedokučivost potrebno je da se samo zapitamo šta mi znamo o Božijoj stvaralačkoj sili i moći.Mi živimo u vremenu kad je tehnologija i nauka na vema visokom nivou ali i pored toga nema jasnog odgovora ili potvrde kako je naša zemlja i okruženje nastalo.Postoje mnoge ideje o tome šta se zapravo desilo i kako naš svet funlcioniše ali su sve one nejasne i ni jedna ne daje tačan odgovor a neće ga ni dati jer pravi odgovor zna jedino Bog a sve ostalo su ljudski pokušaji da daju neko razumno rešenje naravno bez prisustva Boga. i tu je problem jer bez Boga nema odgovora ni rešenja na to pitanje.Najpoštenije bi bilo da kažemo neznamo kako je naš svet stvoren jer nemamo toliko znanja i neznamo kako sve savršeno funkcioniše jer da bi sve ovako funkcionisalo potrebno je Božije znanje jer se neverovatan broj procesa u sekundi odvija i da bi neko sve to kontrolisao bilo bi potrebno da je Bog jer je za to potrebna za nas ljude neshvatljiva količina znanja i mudrosti.
A takvo znanje poseduje jedino Bog koji je neobuhvatan,i nedokučiv ljudskom umu.
Evo šta psalmista kaže na ovu temu u osmom psalmu:
,,Gospode, Gospode naš! Kako je veličanstveno ime Tvoje po svoj zemlji! Podigao si slavu svoju više nebesa.U ustima male dece i koja sisaju činiš sebi hvalu nasuprot neprijateljima svojim, da bi učinio da zamukne neprijatelj i nemirnik.Kad pogledam nebesa Tvoja, delo prsta Tvojih, mesec i zvezde, koje si Ti postavio; Šta je čovek, te ga se opominješ, ili sin čovečji, te ga polaziš?Učinio si ga malo manjeg od anđela, slavom i čašću venčao si ga;Postavio si ga gospodarem nad delima ruku svojih, sve si metnuo pod noge njegove,Ovce i volove sve, i divlje zverinje,Ptice nebeske i ribe morske, šta god ide morskim putevima.Gospode, Gospode naš! Kako je veličanstveno ime Tvoje po svoj zemlji"
Ps.8:1-9
A Jov:
,, Koji čini stvari velike i neispitive, divne, kojima nema broja;Koji spušta dažd na zemlju i šalje vodu na polja;Koji podiže ponižene, i žalosne uzvišuje k spasenju; Koji rasipa misli lukavih da ruke njihove ne svrše ništa;Koji hvata mudre u njihovom lukavstvu, i nameru opakih obara; Danju nailaze na mrak, i u podne pipaju kao po noći. On izbavlja ubogog od mača, od usta njihovih i od ruke silnog.Tako ima nadanja siromahu, a zloća zatiskuje usta svoja. Gle, blago čoveku koga Bog kara; i zato ne odbacuj karanje Svemogućeg.Jer On zadaje rane, i zavija; On udara, i ruke Njegove isceljuju.Iz šest nevolja izbaviće te; ni u sedmoj neće te se zlo dotaći. U gladi izbaviće te od smrti i u ratu od mača. Kad jezik šiba, bićeš sakriven, niti ćeš se bojati pustoši kad dođe. Smejaćeš se pustoši i gladi, niti ćeš se bojati zverja zemaljskog.Jer ćeš s kamenjem poljskim biti u veri, i zverje će poljsko biti u miru s tobom. I videćeš da je mir u šatoru tvom, kućićeš kuću svoju i nećeš se prevariti. Videćeš kako će ti se umnožiti seme tvoje, i porod će tvoj biti kao trava na zemlji.Star ćeš otići u grob kao što se žito snosi u stog u svoje vreme.Eto, razgledasmo to, tako je; poslušaj i razumi."
Jov 5:5-27
,,On premešta gore, da niko i ne opazi; prevraća ih u gnevu svom;On kreće zemlju s mesta njenog da joj se stupovi drmaju;On kad zapreti suncu, ne izlazi; On zapečaćava zvezde; On razapinje nebo sam, i gazi po valima morskim;On je načinio zvezde kola i štape i vlašiće i druge jugu u dnu;On čini stvari velike i neispitive i divne, kojima nema broja. Gle, ide mimo mene, a ja ne vidim; prođe, a ja ga ne opazim. Gle, kad uhvati, ko će Ga nagnati da vrati? Ko će Mu kazati: Šta radiš?"
Jov 9:5-12
,,On je razastro i sever nad prazninom, i zemlju obesio ni o čem. Zavezuje vode u oblacima svojim, i ne prodire se oblak pod njima. Drži presto svoj, razapinje oblak svoj nad njim.Među je postavio oko vode dokle ne bude kraj svetlosti i mraku. Stupovi nebeski tresu se i drhću od pretnje Njegove. Silom je svojom pocepao more i razumom svojim razbio besnilo njegovo. Duhom je svojim ukrasio nebesa, i ruka je Njegova stvorila prugu zmiju.Gle, to su delovi puteva Njegovih; ali kako je mali deo što čusmo o Njemu? I ko će razumeti grom sile Njegove?"
Jov 26:7-14
,, A ko bi mogao Njemu sazidati dom kad Ga nebo i nebesa nad nebesima ne mogu obuhvatiti? I ko sam ja da mu sazidam dom? Nego samo da se kadi pred Njim"
2 Dnev.2:6
,, Ali hoće li doista Bog stanovati na zemlji? Eto, nebo i nebesa nad nebesima ne mogu Te obuhvatiti, a kamoli ovaj dom što ga sazidah?"
1 Car.8:27
,,Ne znaš li? Nisi li čuo da Bog večni Gospod, koji je stvorio krajeve zemaljske, ne sustaje niti se utruđuje? Razumu Njegovom nema mere"
Isa.40:28
,, Kako ne znaš koji je put vetru ni kako postaju kosti u utrobi trudne žene, tako ne znaš dela Božijeg i kako tvori sve"
Prop.11:5
Videli smo stihove koji nam kazuju koliko je Bog Neobuhvatan i Nedokučim u svom znanju za nas ljude,videli smo deo Božijih kreacija i znanja na koje nemamo odgovore jer prosto ne posedujemo toliko znanja,mi smo samo Božija stvorenja a Bog je uvek Bio,Jeste i Biće Bog.
Možemo samo da potvrdimo sledeće stihove:
,,O dubimo bogatstva i premudrosti i razuma Božijeg! Kako su neispitivi Njegovi sudovi i neistraživi Njegovi putevi!"
Rim.11:33
,,Čudno je za me znanje Tvoje, visoko, ne mogu da ga dokučim."
Ps.139:6
,,Velik je Gospod, i valja Ga slaviti, i veličanstvo Njegovo ne može se dosegnuti"
Ps.145:3
,,...Njemu slava vavek. Amin."
Rim.11:36
submitted by HealthyYard6559 to u/HealthyYard6559 [link] [comments]


2023.07.20 09:47 dreftzg [Novo iz svijeta knjiga] Knjiga koja doslovno može pomoći spasiti život; najprodavanije knjige 2023; TikTok ulazi u izdavaštvo; i, kao i svaki tjedan, 15 novih knjiga za čitanje

Pozdrav ljudi! Obećao sam vam da ću svaki četvrtak prijepodne ovdje objesiti vijesti iz Moljca, mog newslettera koji na jednom mjestu pokušavam obuhvatiti sve što je novo u svijetu knjiga kod nas. Pa, evo me natrag s drugim izdanjem za Reddit. Nadam se da vam se sviđa podjednako kao i prošli, i oprostite što post otvaram s poprilično depra vijesti, ali mislim da je predivno što knjige mogu ovako stvarno pomoći nekome.
Mala napomena: Ne postoji jedno mjesto na kojem se objavljuju sva nova izdanja, a ja nisam savršen. Postoji mogućnost da mi nešto promakne ili da objavim nešto što je već par tjedana u knjižarama. Ja sam jedan tip koji ovo radi iz hobija, pa su greške vrlo moguće. Slobodno lupite reply, pa javite što sam zaznuo.
Još jedna napomena: Moljac je potpuno nezavisan proizvod. Nemam nikakvih veza s izdavačima, ne plaćaju mi da ovo objavljujem, niti da njihove knjige uvrštavam u izbor 15 novih knjiga. Ako neki od izdavača ikad poželi pomoći Moljcu da i dalje izlazi, to će biti jasno naznačeno kao oglas ili plaćena suradnja

Iz kuloara

1/
Knjiga koja možda može pomoći spasiti život
Influencer je postala strašno ružna riječ. U gotovo svakom razgovoru označava osobu koja je popularna iz nekog sasvim nepoznatog razloga i tu misterioznu popularnost uspijeva kapitalizirati da živi iznadprosječnim životnim stilom.
Marko Babić je isto influencer. Ali nije influencer kakvog bi očekivali. Na žalost, influencer je iz apsolutno najgoreg mogućeg razloga. Osim što je arhitekt i stručnjak za marketing, Babić se već godinama bori sa sarkomom. Svojim stvarno sjajnim stilom pisanja i jednostavnim pristupom svojoj situaciji skupio je umalo 50.000 ljudi koji ga prate na Instagramu i navijaju da će moći čitati još njegovih statusa, ali i knjiga. O svom sarkomu te kako su se on, njegova supruga i dvije male kćerke nosili s bolešću napisao je knjigu, Putovanje zvano igra. I taman kada je mislio da se riješio te odvratne bolesti, vratila se. Puno agresivnije.
Stanje sa sarkomom je sada dosta loše. Nažalost, liječnici u Zagrebu su iscrpili sve mogućnosti liječenja i Marko se nada da će uskoro dobiti novi plan liječenja van Hrvatske. Njegova prijateljica i urednica knjige Jelena Kastaneti zna da će takvo liječenje biti skupo, pa je pozvala ljude da pomognu Marku i kupe knjigu. Poziv je objavila u ponedjeljak i reakcije su sumanute. Desetci tisuća ljudi su vidjeli njezinu objavu, knjižare diljem hrvatske su napunile izloge Markovom knjigom i vrlo vjerojatno je to trenutno najprodavanija knjiga u Hrvatskoj. Jedna knjiga nije puno, ali malo više prodanih bi stvarno moglo napraviti neku razliku u financiranju liječenja van Hrvatske.
Ako želite pomoći Marku i pritom kupiti sebi ili nekom drugom “na prvu knjigu o raku, a zapravo priču o optimizmu, nadi i radosti života koja nam je svima potrebna” odite na Markovu stranicu i kupite knjigu. Ako ništa, barem pročitajte nekoliko besplatnih poglavlja.
2/
Najprodavanije knjige 2023
Index inače ima sjajne preglede koje su knjige najprodavanije u Hrvatskoj. Naravno, potpuno je nemoguće složiti pravu listu najprodavanijih knjiga kod nas jer niti izdavači, niti knjižari, ne žele dijeliti te informacije. Ali na Indexu uspiju skupiti nešto od tih informacija, pa rade top liste. Ovo nije jedna od tih lista. Ovo Index samo prenosi listu najprodavanijih knjiga globalno u 2023. Moglo bi vas nešto zanimati od tih knjiga.
3/
Umro je istarski pisac Claudio Ugussi
Umro je pisac Claudio Ugussi. Ugussi je rođen u Puli 1932. Najprije se posvetio slikarstvu, privučen prije svega istarskim selima i krajolicima. Njegova lirika pojavila se 1964. i 1968. u zbirkama Poesia 1 i Poesia 2, a 1969, u izdanju Fratelli Palombi Editori u Rimu, izlazi kratka poetska zbirka Gli ulivi s predgovorom Renza Frattarola. Izdavač Campanotto Editore iz Udina 1992. objavio je cijeli roman La citta divisa, a dvije godine kasnije isti izdavač objavljuje djelo Il nido di pietra (Kameno gnijezdo)
Pokojni Predrag Matvejević, u predgovoru njegove knjige "Kameno gnijezdo" napisao je rečenicu: "Claudio Ugussi, Talijan iz Istre, bio je povučen i tih". Zajedno su, pedesetih, studirali na Filozofskom fakultetu, talijanski jezik i književnost . Ugussi je za sebe govorio da je "Istrijan s talijanskom kulturom", "Istrijan Talijan". Ili "Talijan u Istri".
4/
Hoće li TikTok postati izdavač knjiga?
TikTok apsolutno razvaljuje kao najpopularnija i najbrže rastuća društvena mreža na svijetu. Dotaknuo je baš svaku granu života, pa tako i knjige. Par super viralnih videa o knjigama je dovoljno da se neku zaboravljenu knjigu digne iz prašine i nakon desetljeća pretvori u bestseller. Amaterski pisci s dobrim marketingom se obogaćuju preko noći. TikTok, odnosno njegov dio posvećen knjigama koji se samonaziva BookTok, polako uništava sva pravila izdavaštva koja znamo.
Baš zgodno da su porušili sva pravila jer se ByteDance, vlasnik TikToka, baš sada upušta u izdavačke vode. S obzirom na to da su vlasnici vjerojatno najvećeg broja podataka o tome što ljudi zapravo vole čitati, nema teoretske šanse da im svaka knjiga ne bude hit. Podjednako zabrinjavajuće i uzbudljivo.
-------------------------------------------------------------

Friško otisnuto
















-------------------------------------------------------------

Knjige za klince



-------------------------------------------------------------
Ovo je ulomak iz Moljca. Ako želite ove novosti o knjigama, ali i još par stvari koje nisu čiste vijesti (par recenzija, pokoji intervju i ponekad neki ulomak iz knjige) primati u inbox, da vam ne promakne na Redditu, možete se pretplatiti na newsletter. Ali nema nikakve obaveze, ove vijesti će biti postane svaki četvrtak prijepodne na Reddit, dokle god me tolerirate :D
submitted by dreftzg to croatia [link] [comments]


2023.02.17 07:51 Hot_Savings7806 Smeštaj Apartmani, Vile, Kuće, Vikendice on Instagram: "Velike reči Petra Božovića, istorija se ponavlja izgleda?! Zapratite nas✅️ #Zanimljivosti #Citati #Poslovice #Poezija #Proza #SmesnePoruke #Motivacija #MudreMisli #Mudrost #Mudrosti #Saveti #Ohrabrenje #Pobeda #Pozitiva #Moc #Snaga #Vera #Inspi

Smeštaj Apartmani, Vile, Kuće, Vikendice on Instagram: submitted by Hot_Savings7806 to brigel [link] [comments]


2022.01.08 22:15 Creative_Panic_3707 Mudre misli SNS velikana😆

Mudre misli SNS velikana😆 submitted by Creative_Panic_3707 to NapredniZabavnik [link] [comments]


2020.11.13 03:16 GentlemansFedora Čitam Krug Zemaljski Elvisa Duspare. Majko mila.

Pošto sam masovni kreten čitam Krug Zemaljski Elvisa Duspare. Knjiga je normalno užas i većinom je samo prijevod raznih internet foruma i YouTube videa. Puno dijelova nema smisla i vrlo je agresivna bez ikakvog razloga. Al ima bisera koji se trebaju pročitat.
Knjiga počinje molitvom, a zatim slijedi predgovor koji je pisao Stjepan Razum, koji ne prihvaća modernu hrvatsku gramatiku. Ovo naime nije šala nego on smatra da je "korienski pravopis" jedini pravi pravopis. Tako za njega nije riječ nego rieč. Predgovor je jednostavan, ako nešto piše u Bibliji drugačije ne može biti, a ako se znanost ne slaže ona laže i postaje ideologija. I zatim slijede Elvisove mudrosti:
Neke stvari koje ovdje spominjem ni u kojem slučaju nisu moja razmišljanja nego su plod dugotrajnog istraživanja i ni na koji način ne želim uzimati neke zasluge sebi. Ja sam samo osoba koja je sve te stvari skupila na jedno mjesto. Naravno, ima tu i mojih nekih promišljanja i zaključaka, ali oni su nastali kao posljedica istraživanja ove teme.
Na samom početku lik priznaje da je samo kopirao tuđe radove. Ne uzima zasluge, ali zato naplaćuje knjigu. Hrabar početak. Tu donekle laže jer te "neke stvari" su većina knjige.
Čisto za vašu informaciju, nisam neobrazovan, natprosječne sam inteligencije i smatram sebe izuzetno radoznalim i razumnim čovjekom. Ne hvalim se time nego samo iznosim nešto kao činjenicu koja je lako provjerljiva jer očekujem da će se netko htjeti baviti mojim likom i djelom, a ne onime što je rečeno. Ba š zbog toga ne trpim niti jednu dogmu koja se kosi sa zdravim razumom ili zdravom logikom.
Možda najbolji citat u knjizi. Svaki komentar je suvišan.
Razlog za što pišem ovu knjigu je jednostavan. Moj Bog mi je dao određeni talent da mogu smisleno artikulirati misli koje mi se motaju po glavi.
Ne znam kako je dobio ovaj dojam s obzirom da je to potpuno netočno. Kako bi shvatio o čemu on priča često se nešto mora pročitati više puta a i tada nisi siguran o čemu priča. Situacija je još gora pošto sve piše kao da pokušava stvari objasniti djeci, ali mu nimalo ne ide.
Pa, upravo zato što sam upoznat s onime što su me cijeloga života učili ja ovdje postavljam pitanja koja imaju za cilj ra ščistiti one nedoumice koje postoje.
Ironično s obzirom da često pokazuje neznanje i osnovne škole.
Posvećuje nekoliko stranica teoriji da su jednostavno svi znanstvenici dio zavjere:
Drugim riječima , malo po malo, vi kupujete znanstvenu zajednicu i od nje stvarate sljedbenike svoje vjerske skupine. Ukoliko bi se netko pobunio i rekao da je, ono što vi plasirate pod znanost, obično ma štanje i da nije utemeljeno u znanstvenom pristupu, znanstvena zajednica koju ste vi u potpunosti preuzeli, takve bi izbacila i izopćila iz akademskih krugova , a samim time iz daljnjeg znanstvenog rada.
Ono što mi je zanimljivo je to da ni ne pokuša obraniti ovo, obično ljudi barem daju 1 jadni primjer kako bi "dokazali" korupciju, al ono samo iznese to smeće i nastavi dalje, piše nekakvu usporedbu preko 4 stranice da objasni kako mogu zastrašiti sve znanstvenike da samo prate nekoliko "glavnih". Primjer i općenito argument su na nivou malog djeteta.
Ukoliko netko misli da pretjerujem neka pogleda odli- čan dokumentarni film iz 2008. godine "Expelled: No Intelligence Allowed" redatelja Nathana Frankowskog. U tom filmu Ben Stein obilazi znanstvenike koji su se na šli u nemilosti znanstvene zajednice isključivo zato što su doveli u pitanje nikada dokazanu hipotezu evolucije.
Expelled je inače propaganda kreacionista puna laži, što je vrlo lako provjeriti.
Mnogi ljudi se ponose svojim obrazovanjem. Ja sam za sebe smatram da sam izuzetno obrazovan. No, ne ponosim se time. Zašto? Probat ću pojasniti.
Ne mogu naći nikakve dokaze da Elvis Duspara posjeduje bilo kakvo više obrazovanje, vjerojatno jer ga nema.
Znanje je sigurnost u nešto. Znanje se stječe raznim načinima i kada nešto znate onda ste sigurni u to svoje znanje. Siguran sam da ste i vi koji ovo čitate sigurni u svoje znanje. No, ono što vi nazivate znanjem često je obično obrazovanje.
Obično što je osoba obrazovanija to je MANJE sigurna u večinu svojeg znanja.
Naime, obrazovanje je skup podataka koje ste naučili na pamet, a koje vam je prenio netko kome vjerujete da govori istinu
Ne. To je obrazovanje za štrebere u osnovnoj i možda srednjoj školi. Kako bi postao znanstvenik, koji je aktivan i cjenjen, nećeš moći tako. Takve osobe propadnu čim je vrijeme za dizajniranje prvog originalnog eksperimenta.
Upoznao sam cijeli niz ljudi koji za sebe tvrde da su znanstvenici, ali u stvarnosti nisu. Njihovo bavljenje znanošću se ne zasniva na provjeri, eksperimentima , opa žanju, mjerenju, ponavljanju... Takvi, na žalost, samo prepisuju tuđe obrazovanje. Ponavljaju i prepisuju u nedogled tuđe podatke dok ostatak ljudi misli da se oni bave znanošću. Oni ne provjeravaju te podatke koje im je netko plasirao nego slijepo vjeruju da je to istina . U biti oni nisu znanstvenici nego obični "vjernici” koji su obrazovani u svojoj vjeri
Bilo bi lijepo da imenuje te osobe pa da vidimo njihove radove i citacije.
Čisto da vas podsjetim, prije samo 500 godina je cijela znanstvena zajednica tvrdila da je Zemlja ravna ploča i nitko to nije dovodio u pitanje. Sve do prije 500 godina su ljudi bili obrazovani da je to znanstvena činjenica i što je najbolje hvalili su se tim svojim obrazovanjem.
Ovo je mit. Da je to samo pokušao provjeriti znao bi da je mit jer jedino što dobiješ ako to tražiš je bezbroj rezultata koji objašnjavaju da je to mit.
Čisto za ilustraciju onoga što želim reći evo primjera. Ja osobno sam cijenjeni autoritet u području grafike. Radim od 1994. godine u grafičkoj struci. Ne poznam niti jednu osobu toliko osposobljenu u Photoshopu kao što sam ja . Ono što zamislim, to u Photoshopu mogu i napraviti. Cijeli svoj radni vijek sam radio ili u grafič- kim studijima ili po novinskim redakcijama . Napisao sam tri knjige. Ne želim ulaziti u kvalitetu sadržaja tih knjiga nego ovo samo stavljam kao svoju referencu. Ra - dio sam na velikim reklamnim kampanjama i osmislio sam mnoge uspješne projekte. Kao dječarac koji je tek završio studij bio sam art direktor u dva magazina tako da sam se već u mladosti u potpunosti realizirao u području grafike. Pokrenuo sam i bio vlasnik dviju novina . Ma , ovo sve skupa govorim ne da bih se hvalio nego isključivo da vam dočaram glupost slijepog vjerovanja autoritetima .
Ne mogu naći niti jedan dokaz da se Elvis Duspara smatra "autoritetom" u području grafike. Može raditi kao nešto i 100 godina to ne znači da si autoritet Elvise. Slijedi opet vrlo bedasta usporedba gdje on tvrdi da bi ga nazvali kretenom kada bi on kao "autoritet" tvrdio da se knjige same slažu u slova, riječi, etc., a biologu bi vjerovali kada bi rekao da se DNA sama složi. Elvise, slova ne nalazimo u prirodi. Atome i molekule nalazimo i stalno se spajaju, usporedba ti nema nikakvog smisla.
Iako je logično da sve stvoreno slavi Stvoritelja
Ovo je vrlo stara fora gdje fizički svijet nazivaš stvorenim pa tvrdiš da mora imati stvoritelja. Nije ni originalan.
No, koliko god vi negirali ili prihva ćali, u svijetu postoje sotonisti. Imaju svoje crkve i guraju svoj sustav vjerovanja . Njihov sustav vjerovanja potječe još od starog Babilona i preživio je sve do dana dana šnjeg.
Cool story bro. Evidence?
Čisto za ilustraciju kojekakvih trkeljanja koja se prodaju pod znanost je presjek zemaljske kugle. Tog presjeka se vjerojatno sjećate iz osnovne škole gdje ste morali u svako doba dana ili noći nabrojati od čega se sastoji Zemlja u presjeku. ... Tako sam makar ja sve do nedavno mislio. Nije mi padalo na pamet da netko može tvrditi da nešto zna ako nije sto posto siguran.... Dugo vremena sam bio siguran da je radijus zemaljske kugle 6350 kilometara sve dok nisam naletio na novi podatak koji ka že da je ra - dijus 6371 kilometar. Dobro, nećemo sitničariti na par desetaka kilometara . Kao da je to toliko va žno? Ili jest? Najnoviji podatak koji sam naišao je 6378 kilometara tako da stvarno više ne znam kome vjerovati....Dakle, jedva iskopaju 12 kilometara duboku rupu, ah i dalje imaju obraza bahato tvrditi da znaju kako izgleda zemljin presjek?! Nije li to neozbiljno? Kada sam nekim genijalcima koji za sebe tvrde da su znanstvenici spomenuo ovo, onda su mi se rugah da ja nikada nisam čuo za infracrvene zrake i Dopplerov efekt. Ma , čuo sam ja ,ah mi i dalje nije jasno kako komarac koji ubode slona ima obraza tvrditi da zna od čega se sastoji slon? ...Zanimljivo je da Mudre izreke 25,3 ka žu:"Neistražljivo je nebo u visinu, zemlja u dubinu i srce kraljevsko."
Dakle ovdje zapravo počne malo pričati o nekakvom svom znanju i zaista je nevjerojatno. Znam da su ove trotočke sumnjive ali zaista ne fali konteksta. Kao prvo, ja ne znam što to znači da je nešto "100% sigurno", pogotovo kada je vrlo jasno da se i hipoteze spominju na nastavi. Kao drugo njemu nije jasno kako znamo što je unutar Zemlje ako smo kopali samo nekoliko desetaka kilometara u dubinu. Primjetite da tu donekle? spominje metode kojima se istražuje unutrašnjost Zemlje i odmah ih ignorira sa bedastom usporedbom. Daj komarcu modernu tehnologiju pa ćemo vidjet što će saznati o unutrašnjosti slona. On isto tako čini se ne shvaća da Zemlja nije savršena kugla i da se prosječni radijus može računati na više načina. Ovo je sve mogao zaključiti i zdravorazumno ili kad to već nema otić na internet.
S druge strane, u Babilonu su vjerovali da je postojalo Kozmičko jaje koje je eksplodiralo. Oni vjeruju da je iz tog Jajeta sve nastalo i nakon što je to Jaje eksplodiralo nastao je kaos. Iz tog kaosa je poslije postupno nastajao red. Zvuči li vam ovo sve skupa poznato? Red iz kaosa ?! Pa , upravo masoni, kao sljedbenici babilonske religije imaju identičnu stvar za svoj slogan - Ordo Ab Chao ili Red iz kaosa ! Kad već spominjem Kozmičko jaje, nije loše spomenuti da pogani vjeruju da se Izabela ili Ištar ili Aštarte rodila iz jajeta . Ovo spominjem samo da uka žem na nešto što mnogi ne razmišljaju. Naime, mnogi farbanjem jaja za Uskrs ne slave uskrsnuće Isusa Krista , nego slave rođenje one iste Ištar i tako na sebe izazivaju ljutnju Boga i Oca na šega Gospodina Isusa Krista .
Ne mogu pronaći nikakve dokaze da je Babilon vjerovao da je postojalo kozmičko jaje, niti da je eksplodiralo. Isto tako vrlo očito to pokušava usporediti za Big Bangom. Kod Banga ništa nije nastalo niti eksplodiralo. Isto tako ne nalazim dokaze da Ishtar išta ima s Uskrsom.
Tako to učenje ka že da na početku nije bilo ništa . Onda je to NIŠTA eksplodiralo u sve! Pazite, ono što NIJE POSTOJALO je eksplodiralo u SVE! Tu već malo dijete postavlja vrlo logično pitanje: "Kako nešto što ne postoji može eksplodirati u sve?". Nakon što je ništa eksplodiralo u sve, nastao je KAOS. Iz tog kaosa je postupno nastajao RED. Tako u škola - ma , koje su pod okupacijom, djecu uče da je prvo ništa eksplodiralo u sve i tako su nastali kemijski elementi koji su se postupno grupirali da bi došli do Sunca . Na - kon toga se od Sunca odvojio komad od kojeg je nastala Zemlja . Pazite, prvo su se kemijski elementi zgrupirali u Sunce da bi se poslije odgrupirali kako bi nastala Zemlja ! Takvom nebuloznom religijskom učenju masona dali su znanstveni naziv - Veliki prasak ili Big Bang!
Smatram da je ovo sve jednostavno toliko netočno da svatko tko ovo čita zna koliko nema smisla, smjesa kreacionističkih karikatura i posebnih neshvaćanja.
Za razliku od lažnih bogova, Bog Izraelov naprosto stvara tako da kaže, to bude tako i to bude dobro! Nije Mu potrebno da nešto popravlja, ispravlja, korigira ...
Malo mi je ovo humoristično kad je većina Biblija opis kako Bog ide okolo i popravlja, ispravlja, korigira.
Možda nije loše spomenuti kako također postoji cijeli niz znanstvenika koji s gnušanjem odbacuju koncept Velikog praska kao znanstveno potpuno neutemeljen te mu se čak rugaju.
Koliko je dug taj niz Elvise? Postoji "niz" doktora koji ne vjeruju da srce pumpa krv.
Čak se evolucionisti koriste i psihologijom kako bi djecu natjerali da suprotno činjenicama vjeruju u takvu glupost. Recimo, u školskim udžbenicima više nije nikakva rijetkost da se djeci postavlja pitanje: "Je li evolucija završila ili još uvijek traje?" Zamka koja se krije u tome je da koji god odgovor dijete dalo prešutno prihva ća taj koncept obmane koji slavi kulturu smrti i koji po svojoj naravi udaljava čovjeka od Boga Stvoritelja.
To nije nikakva zamka, to je pitanje koje provjerava shvaćaju li osnove evolucijskog procesa. Sa ili bez tog pitanja očekuje se da prihvate evoluciju Elvise, isto kao i gravitaciju i tektoniku ploča.
Ono što evolucionisti vjeruju i ono što vam žele prodati pod znanost je bajka zvana evolucija , a koja otprilike ka že da je stijena sama od sebe oživjela . Možete li zamisliti da jedan Velebit sam od sebe oživi? Ne možete? E, ovi koji vjeruju u evoluciju prikazuju vam to kao znanstvenu činjenicu
...
Nakon što je kamen sam od sebe oživio počeo se, opet sam od sebe, razvijati u kompliciraniji organizam. Recimo, kamen je odlučio da želi gledati i onda mu se tijekom milijuna i milijuna godina razvilo oko kojim je kamen gledao svijet oko sebe. Nakon toga je kamen na kojem se pojavilo oko odlučio da želi plivati i narasle su mu peraje kojima je on mogao plivati po oceanu. Tako su vam nastale ribe. Ovo ja malo karikiram, ali otprilike ovo vam djecu uče u školi kao znanstvenu činjenicu.
........
Onda je riba promatrala svijet i odlučila da želi šetati kopnom pa je iza šla na površinu. Nije to bila kao ove dana šnje ribe koje se bacakaju loveći kisik nego su tim posebnim ribama čudesno narasle ruke i noge i one su se pretvorile u medvjeda . Kada je medi dojadilo biti u šumi i spavati zimski san odlučio je da se želi vratiti u more i pretvorio se u kita . Ptice su nastale tako da je mama dinosaur legla na jaje i kada se digla izlegla se ptica . Nije nikome va žno što li je to mama dinosaur rekla tati dinosauru čije li je to dijete i s kime li ga je prevarila . Pazite, ovo uče djeca u školi i dobijaju ocjene na osnovi toga koliko gluposti znaju napamet.
..........................................no comment.
Čisto, kada sam već spomenuo taj ''muzej” u Krapini, tamo su na šli 600 zubi i napravili muzej.
Ovo je jednostavno laž. Inače uz ovaj tekst stavlja slike nedavnih osoba koje izgledaju ajmo reć "primitivno" ideklarira da bi i njih stavili u muzeje. Čini se da ne shvaća razliku između živuće osobe, fossila, te razlike uj njihovoj anatomiji.
Po njihovom datiranju, u trenutku izumiranja neandertalaca je trebalo biti 50 milijardi?! Očekivano, neandertalci onako "glupi", su izumrli sami od sebe i od njih 50 milijardi u trenutku izumiranja su prona đeni ostatci tek njih par stotina .
Ne mogu pronaći nikakve procjene koje tvrde da ih je bilo 50 milijarda, svi izvori govore o vrlo maloj populaciji, a fosilizacija je svakako rijedak proces.
Ili što reći na ludost kada istaknuti predstavnik Kra - pinskog muzeja potvrdi da su se neandertalci grijali tako da su čekali da munja udari i napravi vatru?! Nije li vama to uvreda zdravog razuma ?
Ja se sjećam prije puno godina kada sam bio u Krapini da je voditelj spominjao da su pravili vlastitu vatru, tako da opet ne znam o čemu Elvis priča.
Da se ja vratim na priču o nepostojećim dokazima za evoluciju. Kada od evolucionista tra žite konkretni dokaz za evoluciju kojom se dokazuje prelazak vrste u vrstu onda krene skičanje i bijes.
Specijaciju priznaju i najveći američki kreacionisti, Elvise. Također, izostavio sam da kroz cijeli ovaj dio knjige uspoređuje osobe koje vjeruju u evoluciju s majmunima te baci i par uvreda za ljude o kojima priča. Također, stalno se ponavlja, dio o zavjeri masonskih znanstvenika je do sada ponovio jedno 5 puta sigurno a tek sam na 34 stranici.
S druge strane, postoje oni koji se bave pravom znano- šću. Takvi ne znaju gdje će ih odvesti istina jer slijede dokaze i na osnovu činjenica donose zaključke. Jedan od takvih je i dr. Robert Gentry. Za što ba š njega spominjem? Pa možda zato što je čovjek nedvojbeno dokazao da je Zemlja stvorena za ma - nje od tri minute.
Gentry je bio kreacionist koji je bio uvjeren da aureole polonija dokazuju da je Zemlja mlada. Elvis na nekoliko stranica piše o tome ignorirajući čini se svaki tekst koji je objasnio njegove greške. Potpuno nebitan znanstvenik. Također, on ih nije otkrio kako Elvis tvrdi kroz tekst. Isto tako Elvis stalno priča o tome kako ljudi jednostavno vjeruju znanstvenicima bez provjere. Tu se normalno postavlja pitanje kako je on išta od ovog provjerio? Nekako sumnjam da je istraživao kamenje.
Ina če, ako mislite da se radi o nekom bezveze liku samo da spomenem da je dr. Robert Gentry nuklearni fizičar i kozmolog, član New Yorkske akademije znanosti i svjetski priznati stručnjak s područja radiokemije i geokemije
Lik je radio kao fizičar u istraživanju oružja Elvise, a kao "kozmolog" je imao 0 recenziranih radova, a član akademije se postaje lako: platiš.
Samo da ne zaboravim spomenuti, pišući o dr. Robertu Gentriju koristio sam dijelove nekih tekstova mog velikog prijatelja i brata u Kristu, Ivana Rusarina koji je, koliko je meni poznato najveći stručnjak u Hrvatskoj za koncept Stvaranja i koji je kroz svoje članke i tekstove doslovno uništio evolucioniste u Hrvatskoj.
Sve što je taj pisao su tekstovi u Naciji, ne vidim tko i što je taj.
Lik zatim kopira riječi Gentryja preko jedno 7 stranica, te tvrdi da se Biblija može dokazati netočnom ako otiđeš i sagradiš veći grad gdje se nekada nalazio Babilon.
Ateisti, ako možete, obnovite grad Babilon i naselite ga ! Ako ne možete, onda priznajte da ne možete i da je Riječ Božja istinita i da Bog drži do svojih obećanja .
Nije jasno što točno misli da bi spriječilo tu gradnju.
Dakle, Jošua 10,12-14 jasno ka že da je Bog Jahve predao Amorejce u ruke sinovima Izraelovim i nakon što je Jošua zapovijedio Suncu i Mjesecu da stanu, Bog je čuo tu molitvu, odazvao se i stvarno je stalo i Sunce i Mjesec! Jel’ vi vjerujete u ovo što je upravo rečeno? Stali su i Sunce i Mjesec?! Tako piše. Ja kada sam ovo pročitao imao sam dvije mogućnosti. Prva je bila da vjerujem da se to stvarno tako dogodilo i da je Riječ Božja istinita . Ako se to stvarno dogodilo, što da radim s onim na pamet naučenim podacima koje ja smatram svojim obrazovanjem? Kako sad Sunce i Mjesec stali?! Kako je to moguće? Teško je dana šnjem čovjeku povjerovati u tako nešto zato što je obrazovan da je tako nešto nemoguće. Opet, s druge strane, tako piše. Za što onda tako piše ako se to nije dogodilo? Druga mogućnost je bila da ne vjerujem da se to dogodilo i da Sunce i Mjesec nisu stali. No, ako Sunce i Mjesec nisu stali, onda Bog nije predao Amorejce u ruke Izraelcima i ovdje imamo običnu la ž?! Kako sad la ž u Riječi Božjoj?! Može li Riječ Božja lagati? Pa , nije Bog Izraelov la žac nego je Sotona la žac i otac la ži! Za što bi tako nešto pisalo ako je to nemoguće?
Tu sljedi jedan od nekoliko vrlo očitih lažnih razgovora gdje on priča s nekime tko je glup a on ispada kao inteligentan. Jedini problem je u tome što ispada da je on mentalno 15-godišnjak a osoba skojom priča 10godišnjak.
Prije nekog vremena , jedan na š doktor fizike, točnije doktor teorijske fizike je imao seriju članaka na jednom na šem portalu. Kada sam prvi put pročitao što je on tada tvrdio, prvo sam pomislio da se radi o totalnoj nebulozi. No, opet, s druge strane, htio ne htio, jako me zanimalo što to on kao uva ženi fizičar ima za reći. S obzirom da ga znam kontaktirati, kada sam mu rekao da planiram pisati knjigu i da mislim spomenuti ono što je on tada objavljivao, zamolio me da mu ne spominjem ime jer je već imao problema zbog toga . Po njegovoj želji, neću ga imenovati, ali još jednom se i kroz ovaj primjer potvrđuje obrazac pona šanja u znanstvenoj zajednici, a na koji sam ukazao na početku knjige
Elvise, bilo koga da nazoveš bi ti rekao nešto slično. Nitko ne želi biti u knjizi idiota. Inače, možda se pitate koje je to zabranjeno znanje zbog kojeg je on imao problema? Osnovni referentni sustavi. Elvis je u 40tima otkrio fiziku osnovne škole. Tu sam na 50 stranici još ništa bitno nije rečeno, tekst je večinom filler i Biblija.
Osim toga , kako je kod Boga sve logično, tako je i logično da je Bog treći dan stvorio biljke, a onda četvrti dan Sunce, Mjesec i zvijezde. Za što? Možda zato što je biljkama potreban proces fotosinteze i logično je da im se pojavi Sunce sljedeći dan.
Buddy, još je logičnije da prvo dođe Sunce a zatim bilje. Slijedi razgovor koji on zamišlja između Kopernika (za kojeg tvrdi da je bio mason) i drugih masona gdje mu oni govore da štuju Lucifera i da moraju namjestit da se Zemlja vrti oko njihovog boga, Sunca. Najradije bih ga cijelog kopirao jer je užasan, al ide preko 2 stranice.
No, postoji "mali" problem u svemu tome. Problem se zove zvijezda Sjevernja ča (lat. Polaris). Ona je, iako sve skupa "leti" nezamislivim brzinama i "okreće" se oko sebe, uvijek, ali ba š uvijek nepomična i uvijek se nalazi na istom mjestu! Kao da se radi o uporišnoj točci koja miruje, a za koju "znamo" da ne postoji u svemiru. Kada postavite pitanje prosječnom masoniziranom sljedbeniku da vam objasni za što se Sjevernja ča uvijek nalazi na istom mjestu i za što sve izgleda kao da se vrti oko Zemlje, dobijete onaj poznati "stručni" odgovor: "Glup si!" gdje vam često nastave s onim što ćete vi njemu tu nešto pričati kad se on jedno vrijeme "bavio" astronomijom?! Samo, "bavio" sam se i ja .
Jedini odgovor koji tu treba dati je da si glup ako ne shvaćaš zašto bi moglo biti da se zvijezda ne miče dok se planet rotira. Tu pokušava naći brojeve vezane uz brzinu i nagib Zemlje koja su 666. Nađe samo 2 što je dosta jadno. Također ne spominje činjenicu da pola planeta ne vidi Sjevernjaču. To mu valjda nije problem.
Zato vas kod cijelog čitanja ove knjige pozivam na principe o kojima govori Ockhamova britva . Recimo, ako sve ukazuje da se Svod oko nas kreće i to je najjednostavnije rješenje, za što biste vi vjerovali nečemu što ne vjeruje čak niti onaj koji tvrdi suprotno?
Čovjek koji želi primjeniti Ockhamovu britvu vjeruje u ogromnu zavjeru znanstvenika oko skoro svake znansvene teme...
Pa, valjda s većom udaljenosti objekti postaju sve mutniji i mutniji, a ne oštriji. No, kod Mjeseca obrnuta stvar?! On udaljen 383.000 kilometara, a oštrije ga vidim nego planinu Velebit koja je udaljena maksimalno 15 kilometara?
Velebit je visok 1.7 kilometera. Mjesec ima polumjer od 1737 kilometara. Ali ima Elvis odgovor na to!
Naravno, ima onih koji će mi reći da ja Mjesec vidim oš- trim zato što je Mjesec jaaako, jaaako velik. No, za mene je i Velebit, udaljen 15 kilometara, isto tako jako, jako velik pa ga opet vidim mutnim.
Eto, njemu je oboje veliko, problem riješen.
Dakle, vidite Mjesec za koji vam ka žu da je udaljen 383.000 kilometara oštrim makar jednako kao što vidite i Velebit koji vam je udaljen nekih deset-petnaest kilometara . Ockhamova britva vam ka že da su oni na približno jednakoj udaljenosti.
Šta? Molim? Uzmi tu britvu i zabij si ju u glavu, ne služi ti ničemu drugom.
li, ako je Mjesec stvarno udaljen 383.000 kilometara , onda vi zdravim razumom zaključujete da Velebit ne može biti tako malo udaljen. U biti, ako vjerujete ono što vas babilonci žele uvjeriti, onda vam je, makar prema onome što vidite vlastitim očima da je onda i pla - nina Velebit gledajući je iz Maslenice udaljena makar 300.000 kilometara . Naravno, vi znate da to nije točno i vidite da vas netko pravi budalom, zar ne? Znate, meni nije problem kada me netko la že. Meni je problem kada taj netko misli da sam ja toliko glup da mi može prodavati fore koje nemaju smisla . U biti, la žljivce je najlakše osporiti kroz prizmu dosljednosti. Samo se držite dosljednosti i ako primjenite pravilo dosljednosti vrlo brzo će se la žljivac uhvatiti u svoju mrežu la ži i obmana . Ja ina če volim dosljedne ljude. S njima zna š na čemu si. Možda zato i kod ovih prevaranata tra žim dosljednost, ali njima je to bolna točka pa se često ljute kada očekujem dosljednost
Što dalje ide s knjigom ti više vrijeđa sve. Slijedi nekoliko stranica gdje ne shvaća kutove svijetlosti i tvrdi da po danu ne može biti puni mjesec. For reasons. Tvrdi da je pročitao objašnjenja ali ona nemaju smisla.Siguran sam da je to učinio.
Ima još nešto, a to je da je mene uvijek zbunjivalo za što svjetlost koja dolazi od Mjeseca nije onako topla kao što imamo svjetlost koju dobijamo od Sunca .
Vjerojatno iz istog razloga zašto svijetlost koja se odbija SA DOSLOVNO SVEGA ŠTO VIDIŠ nije topla Elvise.
Kada gledam Mjesec, on mi izgleda kao da je to neka hladna svjetlost. Nigdje one topline koju bih očekivao zato što je to posljedica refleksije od Sunca . I to me zbunjivalo. Pitam okolo ljude, ali oni odmahnu rukom. Treba ih razumjeti, oni u svojoj brizi zato što nisu čitali sitna slova na ugovoru za kredit, a ja ih tu gnjavim s Mjesecom.
Nitko mu neće reći zašto njemu Mjesec ne izgleda toplo. Užas.
Na 130 sam stranici i još nije počeo sa tim kako je Zemlja ravna. Nevjerojatno.
submitted by GentlemansFedora to croatia [link] [comments]


2018.03.30 00:23 ImagesOfNetwork Mudre misli zlatnih devedesetih

Mudre misli zlatnih devedesetih submitted by ImagesOfNetwork to ImagesOfCroatia [link] [comments]


2018.03.30 00:20 zerkaloss Mudre misli zlatnih devedesetih

Mudre misli zlatnih devedesetih submitted by zerkaloss to croatia [link] [comments]


http://activeproperty.pl/