Najlepse poruke za rodjendan

Hreddit noćna mora 18.05.2024.

2024.05.18 20:00 AutoModerator Hreddit noćna mora 18.05.2024.

Kako ste danas ispunili svoj dan sa zanimljivim avanturama? Jeste li se možda upustili u kulinarske poduhvate stvarajući nove čarobne kolače? Dijelite s nama jesu li prekovremene konačno sletjele na vaš bankovni račun i kako se nosite s tim osvježavajućim izazovom upale mjehura?
Je li netko uletio u noć s čašom viška, pišući poruke 20-godišnjakinjama hreddita? Ako jeste, podijelite s nama iskustva kako biste se svi zajedno smijali i savjetovali jedni druge. Možda ste iskusili nešto natprirodno ili imate neku nevjerojatnu priču o paranormalnim iskustvima? Hoćete li dijeliti znanstvene radove o koroni ili tražiti mudrost hreddit zajednice o najboljim laptopima dostupnim do 500 €?
Ako se borite s dilemom koji Xiaomi uređaj je najbolji za vas, ili ste možda zaljubljeni u nekog hredditora, ali se bojite da bi mogli saznati - ne brinite! Noćni hreddit je ovdje da vam pruži utočište za sve te priče i još mnogo više.
Pridružite se u chat kanal ako još niste!
submitted by AutoModerator to croatia [link] [comments]


2024.05.17 23:59 sarcasm_1988 Da li nam odgovara cena koju plaćamo, za napredak u tehnologiji koji dobijamo?

Zašto su nasa deca toliko razlicita od nas? Da li je to dobra ili losa stvar? Vođena nedavnim desavanjima, zamislila sam se kako mi spremamo, a kako su nasi roditelji nas spremali za zivot, kako smo postali samostalni i odgovorni, kako i zašto smo mi postovali starije ,a generacije nase dece ne postuju. Da li smo mi stvarno tako dobro vaspitani, i zašto to ne umemo da prenesemo nasoj deci? Koliko je tehnologija oduzela detinjstvo i zivot, i da li smo mi toga svesni? Znam,najlakše je sve prepisati tehnologiji.... Ali saslusajte me i razmislite. Mi pripadamo generaciji dece koja se igrala napolju,koja je krala ringlove, igrali društvene igre, izmisljali nove da bi svakog druga uključili u igru, cak su se i stariji češće druzili. Bili smo napolju i iziveli smo nase detinjstvo, imali smo maste na pretek , bili na vazduhu i zimi i leti. Druzili smo se, drugare zvali na igranje kad god smo zeleli, rodjendani su bili od 16h ,to je bilo neko sveto vreme kada bi pocinjao rodjendan, domaći sok od višnje i zove,retko kad koja apa kola i narandza, sendviči na frncuskom bagetu ili na redovnom hlebu popola prepolovljenom. Margarin,slama, trapist i krastavcici, pa domaca torta,majstorski ukrasena slagom, i igranje i plesanje do uveče. Danas se sa druge strane zakazuju igranja,mame organizuju igranja i dužinu istih. Mame,babe,tetke ,tate, sede u parkovima i čuvaju već skolsku decu, rodjendani su organizovani i ograničeni,za cenu jednog rodjendana radis ceo mesec,jer trend posluzenja je skoro pa primeren slavlju punoletstva. Nekad smo nosili kesu bombona u školu da pocastimo drugare za rodjendan,danas su to specijalni paketići koji sadrže par cokoladica,bombonice,sokice upakovani u celofan sa masnicom. Nema vise zvanja drugova od vrata do vrata. Sve se organizuje telefonski, ide se u šetnju da bi se pronašla cool lokacija za slikanje ili video. Kada se ne izlazi napolje igraju se online društvene igre. Kazu igraju se sa drugarima,a sede u stanu kao zombiji okupani svetloscu telefona koje tako neumorno drze. Roditelji rade sve vise kako bi finansijski ispostovali trendove,jer sramota je,ili odlican/na je zaslužio/La je. Kada i dođu kuci hoce mir i tišinu,a zelju za društvom zamenjuju telefonom. A kad odgajate dete koje ima minimalno ograničen pristup telefonu, ono je prosto izgubljeno i usamljeno u ovom svetu . Gde je masta? Gde je detinjstvo? Zašto to radimo nasoj deci? Nama? Da li smo srecni? Da li nam odgovara cena koju plaćamo, za napredak u tehnologiji koji dobijamo? 🤔🤔🤔😔
submitted by sarcasm_1988 to RoditeljstvoSrbija [link] [comments]


2024.05.17 22:15 NenadESOTERIA369 SUNCE U BLIZANCIMA OD 20.05. U 15:00 DO 20.06. U 22:50

SUNCE U BLIZANCIMA OD 20.05. U 15:00 DO 20.06. U 22:50
SUNCE U BLIZANCIMA
OD 20.05. U 15:00 DO 20.06. U 22:50
SUNCE U BLIZANCIMAOD 20.05. U 15:00 DO 20.06. U 22:50
Sunce u Blizancima predočava na razdoblje veće komunikacije, razmene informacija i pregovore. Potraga za odgovorima na važna pitanja, fleksibilnost i nova saznanja su tada od velikog značaja. To je kreativno razdoblje i smatra se odličnim za društveni život i pravljenje bolje interakcije sa drugima. S obzirom da je komunikacija svake vrste jedan od najvažnijih kvaliteta ovog znaka u aktuelnom tranzitu možemo biti preplavljeni novim mogućnostima, imati pristup novim saznanjima i informacijama. Međutim, sa druge strane to je vreme kada treba biti više oprezan, jer treba napraviti pravi izbor i izbegavati nedoslednost u radu. Blizanac je znak koji je poznat po tome što ostavlja nedovršene stvari iza sebe, pa tada postoji tendencija promenljivosti u planovima.
Blizanci kao prikaz dvojnosti i simbol slobode, spajaju više veština – kreativna inteligencija, dar pisanja, slikanja, govorništva u jedinstvenu celinu. Zbog toga ovo je faza koju karakteriše učinkovitija komunikacija, mentalna budnost, ali i unutrašnji nemir. Sunce u Blizancima je period mnogih promena koje se tada događaju svakom od nas i u tom razdoblju imamo mnoge događaje. To je vreme kada je naš um fokusiran na ono što je zaista od velike važnosti za naš život. Sunce u Blizancima predočava na neophodnost balansiranja energije, svestranost i raznolikost. To je vreme unutrašnje potrage, oporavka, smena tišine i aktivnosti. Ovaj period smatra se idealnim za završavanje započetih pregovora, pravljenje novih kontakata, veći fokus, istraživanje i označava ciklus radosti, lakoće, šarma i prijateljstva.
Vreme je za reči, "leptiriće", komunikaciju, druženje, učenje, razmenu informacija. Vreme je za radoznalost, intelekt. Posle zemljane energije Sunca u Biku, vreme je da se "odlepimo" od zemlje i uživamo u vazdušnim prostranstvima. Za razliku od vladara Bika Venere koja nas je vodila čulima i sa kojom smo uživali u svim čulima, sa kojom smo se posvetili emotivnim i materijalnim blagostanjem, sada sa vladarem Blizanaca Merkurom tim krilatim glasnikom vreme je da zaposlimo um, misli, reči. Sa Blizancima dosada ne postoji. Ova energija u najmanju ruku voli dva. Ova energija i ima dve strane: dobru i manje dobru - Dve strane medalje!
Ovo je doba godine kada svi pomalo ili više živnemo, kada postajemo razigrani, veseli, radoznali, i što ne reći malo i površni.
Šta će nam doneti Sunce u Blizancima:
Pred nama je (Sunce u tranzitu kroz Blizance) period komunikacije, socijalizacije, kretanja i reči i svega što može da se kreće. Ipak komunikacija je suština prirode Blizanaca. Vreme kada ćemo svi "videti duplo", raditi duple stvari ili dve stvari odjednom, pričati više nego obično. Sa ovom energijom Sunca, mnogi će živnuti, postati nemirniji, svestraniji, šarmantniji, duhovitiji. Svi će (po)raditi na svojoj veštini komunikacije i ako smo svi različiti naravno u ovo vreme nekako će svima više da se priča, bićemo radoznaliji nego obično. Odjednom svi ćemo imati više od jedne ličnosti. Što je ponekad zanimljivo, ponekad i ne baš.
Ali ovo je vreme za druženje, upoznavanje novih ljudi, sve je više poznanika, novih potencijalnih prijatelja, novih romantičnih poznanstava od kojih neke mogu da budu i trajne veze, mogu a ne moraju jer se sa ovom energijom nikada ne zna. Ova energija više voli raznolikost, raznovrsnost i slobodu od vezivanja. Povremene romanse joj bolje idu nego dugoročni odnosi. Mada ako ima osećanje slobode udruživanje i nije problem, više slobode jača veza. U sferi posla, karijere ova energija donosi nove ideje, više mogućnosti, više poslova, ponekad i dva ili više posla.
Ulazak Sunca u Blizance je period prelaska iz proleća u leto, promena godišnjeg doba, što poprilično utiče na sve nas a ne samo na rođene u ovom periodu. Tako da je promena i prilagodljivost deo ove energije Sunca. I sve ima smisla Blizanci su vazdušni znak, a to je elemenat koji nosi promenljivost, ali i sposobnost komunikacije. Ko je bolji govornik od Blizanaca. Mentalne sposobnosti svima u porastu za vreme ovog tranzita. Reputacija leptira kod ove energije je u smislu lepršavosti, lakoće u odnosima može biti potvrđena. Dolazi period koji ne voli dosadu.
Sa ovom dvojnom prirodom energije Sunca mnogi od nas će biti u raznim dilemama, neki opet mogu biti nemirni, radoznali, i da se upuste u razne aktivnosti, što nije loše samo ponekad to bude komplikovano jer bi ova energija sve odjednom. Može da nam se dogodi da počnemo jedno a da nas vrlo brzo zainteresuje nešto novo i drugačije. Ovde baš to novo i donosi uzbuđenje. Najviše od svega u ovom periodu volećemo mentalne izazove a koncentracija nam neće biti jača strana. Kada su odluke u pitanju i tu može biti nekih problema, zbog dvojne prirode ove energije. Promenljivost i nedoslednost u odnosima. Ali duhovitosti, šarma neće faliti naravno i zabave i uzbuđenja.
Radićete više stvari odjednom, recimo dok jedete pričaćete sa nekim, u jednoj ruci telefon u drugoj sendvič ili viljuška, pričaćete više nego obično, ko god hoće da čuje šta imate da kažete, ali i ako neće, ali pričaće i drugi - pričaće svi. Ćaskanje, razgovori, razmena mišljenja. Možda ćete upisati neki kurs jezika, vožnje i sl. Mladi će se dohvatiti knjige, kraj školske godine odjednom izgleda jako blizu. Pisanje bi moglo da vas zanima više nego obično, od dnevnika do "obične" poruke. Pozivi za druženje na sve strane, upoznavanje novih ljudi je deo ove zanimljive energije. Izvadite kofere, rančeve, torbe, možda vam zatrebaju kraći put, izlet, ko zna šta vam može pasti na pamet. Igra je takođe deo ove energije, humor i zabava. Razmenjujte informacije, ideje, reči, komunicirajte, družite se, budite društveni, radoznali. U vreme tranzita Sunca kroz Blizance napuniće se biblioteke, ali i parkovi, izletišta. Nećete moći bez interneta, telefona, svih sredstava komunikacije.
Profitiraće trgovine sa tehnikom, ali i knjižare, da ima još onih koji vole knjige. Idealan period za: pisce, novinare, advokate, nastavnike, sve one koji imaju dara za jezike, za organizaciju, za one koji putuju.
Energija Blizanaca:
Elemenat: vazduh. Kvalitet: promenljiv. Princip: aktivan.
Grafički simbol: rimski broj dva.
U grupi je (vazduh) sa Vagom i Vodolijom.
Vladar Bika je Merkur.
Prirodni vladar 1.kuće.
Osnovna fraza: Ja mislim. Ključna reč: raznovrsnost.
Blizanci vladaju: plućima, rukama, ključnom kosti, ramenima, šakama, nervnim sistemom.
Blizanci vladaju: Belgijom, Indijskim okeanom, Jermenijom, Kanadom (istok), Kentakijem, Kolumbijom, SAD istočni deo, Sardinijom, Saudijskom Arabijom, Severnom Amerikom, Srednjom Amerikom, Sudanom, Ujedinjenim Arapskim Emiratom, Velsom, Venecuelom, Južnim Vijetnamom, Zapadnom Virdžinijom, Ziarom Nirnbergom, Londonom, Melburnom, Rio De Ženerijom, San Franciskom, Versajem.
Energija Blizanaca ukratko: intelekt, raznovrsnost, radoznalost, prilagodljivost, komunikacija, pisanje, spremnost za promene, energija usmerena ka "umreženju".
U dobrim aspektima ova energija je: prilagodljiva, spretna, pametna, izražajna, inventivna, brzo shvata, literarno nastrojena.
U negativnim aspektima ova energija je: površna, nemirna, promenljiva, manjak koncentracije, ne završi započeto, nezahvalna.
OVAN
POSAO
Osećate se blokirano, jer očekajete realizaciju nečega za šta znate da je izvesno, ali nikako da se desi. Ukoliko je vaš posao na bilo kakav način povezan s nekretninama, ovo je njihove period kupoprodaje, priliva novca ali i ulaganja. Budite pažljivi, jedan pogrešan potez može da vas, dugoročno, značajno poremeti. Pre nego što potpišete bilo šta, dvaput proverite sve detalje kako biste izbegli previde i greške koje biste kasnije teško ispravili. U svom radu koristite profesionalnu pomoć službenih lica.
LjUBAV
S nestrpljenjem posmatrate stvari, pa zbog toga postoji opasnost da pogrešno rastumačite ponašanje svog partnera. To nije zato što vas on laže ili nešto prikriva, već je stvar u vašim nerealnim očekivanjima kojih nikako da se rešite. Da biste izbegli moguće neprijatnosti neophodno je da u ovom periodu očekivanja svedete na minimum. Pre nego što potražite razloge svog nezadovoljstva u partneru, to isto definišite kod sebe.
ZDRAVLjE Nesanica.
BIK
POSAO
Ovog meseca ćete učvrstiti sve svoje poslovne pozicije. Pritisak kome ste izloženi inspiriše vas i ohrabruje da se prepustite sopstvenim procenama i na kreativan način uredite svoj život. Iako ste dugo čekali da se kockice poslože na ovaj način, ostanite pribrani i strpljivi još neko vreme. Tačno je da promene stižu. Vi to odlično osećate, ali potrebno je da sačekate još neko vreme i da ne brzate sa odlukama. Ako se, ipak, prepustite trenutnoj euforiji, izvesni su previdi kojima ćete sve dovesti u pitanje.
LjUBAV
U narednom periodu moguća je bračna ponuda ili novo romantično poznanstvo. Ljubav dobija na snazi. Ukoliko ste u vezi, ovo je vreme kada je potrebno sve uobličiti. Ukoliko ste, pak, od nedavno u romansi, upravo vam se otvara prilika da kroz izraženu emocionalnu interakciju s interesantnom osobom dosegnete sasvim nova iskustva. Od vas zavisi kako će se stvari razvijati, druga strana je spremna na iskušenja.
ZDRAVLjE Problemi s kožom.
BLIZANCI
POSAO
Verujete u pozitivan ishod svega i optimizmom se branite od mračnih strahova koji vas, s vremena na vreme, obuzimaju. Dok u poslu stagnirate, vreme je da se presaberete i napravite novu finansijsku konstrukciju kojom ćete dobiti na vremenu. Da li je u pitanju pozajmica ili kredit, svejedno, na neki način ovih dana se bavite prošlošću. Neka vas sve ovo ne brine preterano, jer je u pitanju poslovno zatišje pred veliku aktivnost koja će nastupiti čim se teren vašeg profesionalnog života bude raščistio.
LjUBAV
Polje partnerskih odnosa je opterećeno i nekako konfuzno. Vreme trošite na uzaludne razgovore kojima voljenoj osobi nešto objašnjavate, a ona kao da vas ne čuje. Dozvolite drugoj strani da ostane pri svojim stavovima i dajte joj vremena da sama uvidi koliko su njena očekivanja prevelika. Vaša vizija realnosti može da bude neprijatna svakom ko vas dobro ne poznaje. Pravo rešenje će biti vidljivo tek kad se dodatno potrudite.
ZDRAVLjE Čuvajte noge.
RAK
POSAO
Prozvani ste da razrešavate probleme i konfuziju u životu nekoga ko zavisi od vas, a s kim ste i poslovno povezani. Ljudi se oslanjaju na vašu praktičnost i operativnost, ali i na intuitivni deo ličnosti zbog čega nekada delujete kao osoba koja u svakom času zna šta je najpametnije da uradi. Vaša osećajnost, ovih dana, ne radi za vas, jer će vam se možda prikačiti ljudi koji ne mogu da se pohvale najčasnijim namerama. Vreme je da se suočite sa istinom i okolnosti oko sebe sagledate na realan način.
LjUBAV
Tokom ovog perioda bilo kakve lažne nade ili preterana očekivanja moraju da se isprave. U osnovi, dugovi koji su vas pritisli guraju vas da se okrenete pravim vrednostima, porodičnom životu i odnosu s voljenom osobom. Pokažite zahvalnost, ali se ne izjašnjavajte otvoreno, jer nećete biti shvaćeni na pravi način. Voljena osoba želi da vidi konkretna dela, a ne da sluša teoriju o tome šta biste želeli da ostvarite.
ZDRAVLjE Problemi s očima.
LAV
POSAO
Sve vam se i dalje svodi na čekanje. Informacije koje budete dobijali mogu biti lažne, a osobe koje vam nešto obećavaju nepouzdane i neodgovorne. Najbolje je da ovo vreme iskoristite za učvršćivanje postojeće pozicije, naročito ako to uključuje vaše finansije. Ako preuzmete inicijativu i sve aktivnosti organizujete isključivo u sopstvenoj režiji, uspeh može biti izvestan. Ali, ukoliko vam drugi ljudi budu nametali svoje ideje, računajte na gubitke. Ne zaboravite da vi najbolje znate šta vam je potrebno.
LjUBAV
Ovo je vreme zahtevnih emotivnih izazova i potrebe da se ljubavni život stabilizuje. Kako mesec bude odmicao tako će se i vaša ljubavna situacija stabilizovati. Ukoliko ste željni izlazaka i obilazaka kulturnih dešavanja, ovo je pravo vreme kada ćete voljenu osobu, s lakoćom, nagovoriti na bilo koju akciju te vrste. Atmosfera zavođenja je u vazduhu, imate potpunu kontrolu nad situacijom, na vama je samo da povučete prvi korak.
ZDRAVLjE Čuvajte se povreda.
DEVICA
POSAO
Naglašeno ste osetljivi, previše osećate emocije drugih ljudi. To vas izlaže pogledima više nego što ste spremni da podnesete. Obuzima vas tenzija s kojom se teško nosite, pa vam sledi ozbiljan energetski pad. Ako dozvolite saradnicima da istaknu svoje sposobnosti i na taj način zasene vašu ulogu u funkcionisanju celog sistema, možete izbeći ozbiljne sukobe, a usput i naučiti nešto novo o sebi što dosad niste znali. Pored ovoga, otvara se potreba za učenjem nečeg novog što će vam biti od velike koristi.
LjUBAV
Uspostavićete kontakt sa osobom koja dolazi izdaleka. Onima koji su već u ljubavnoj vezi predstoji zajednički put ili neka druga vrstu aktivnosti koja će proširiti dosadašnja ograničenja. Samopouzdanje vam raste, okruženi ste ljudima koji su prijateljski naklonjeni kako vama tako i vašem partneru. Iako je atmosfera dobra, pazite kome se poveravate i čije tajne čuvate da vas sumnjiva namera jedne osobe ne bi uvela u probleme.
ZDRAVLjE Proverite krvni pritisak.
VAGA
POSAO
Pravo je vreme da se neke poslovne ideje realizuju, stižu brojna razrešenja. Da biste spremno dočekali novitete, neophodno je pronaći pravu meru u svemu. Vi ste nadareni da s lakoćom sprovedete red i disciplinu, ali moraćete da prihvatite da oko vas ima i ljudi kojima vaš model ponašanja nije omiljen. Ukoliko se dosledno budete držali svojih planova i namera, svaku prepreki ćete s lakoćom prevazići. Bez obzira na sve povoljnosti, nemojte da vas ovih dana ponesu nerealan optimizam i euforija.
LjUBAV
Vaše napeto raspoloženje se odražava na odnos s voljenom osobom. Želite da se osećate sigurno, ali ne uspevate u tome. Uskoro je izvestan primetan pomak u ljubavnim odnosima, ali vi ćete se i dalje osećati nepotpuno. Kada biste znali šta želite, problem bi bio rešen. Svesni ste da se nalazite u nekoj fazi, ali niste sigurni da li je dobro razumete. Ne opterećujte voljenu osobu svojim strahovima koji su ovih dana previše mračni.
ZDRAVLjE Bolovi u leđima.
ŠKORPIJA
POSAO
Idealno je vreme da na kvalitetniji način organizujete svoju poslovnu svakodnevicu. Iako je dobar trenutak za intelektualni rad, kao što su komunikacija ili nekakav marketing, vaša pažnja se rasipa zbog nepouzdanih saradnika ili nepotpunih informacija. Bez obzira na to, budite uvereni da vaš trud nije uzaludan iako ćete na rezultate sačekati malo duže nego što to sada procenjujete. Osim toga, ovaj mesec je dobar za pomaganje drugim ljudima koji su u nevolji, kako kod kuće tako i na poslu.
LjUBAV
Vaša emotivna veza može biti ozbiljno poljuljana ukoliko ne budete vodili računa šta pričate. Na vama je da sačuvate tajnu koja, po vašem mišljenju, nije nešto što mora da se krije. Ipak, ako druga strana insistira da ostanete diskretni, na vama je samo da to prihvatite a ne da sudite o tome da li je to ispravno ili nije. Mesec je u znaku potencijalne ljubavne krize koja može nastupiti ukoliko budete nepažljivi.
ZDRAVLjE Upala grla.
STRELAC
POSAO
Za vas je ovo period velike borbe kojoj se polako nazire kraj. Situaciju možete da preokrenete u svoju korist ako je vaš posao vezan za nešto što je kreativno i za šta je neophodna mašta i osećaj za lepo. Sve ostalo može biti izloženo komplikacijama koje se neće razrešiti do daljnjeg. Nema razloga za veliku brigu, jer kada sve bude prošlo stižu srećniji dani a s njima veliko razrešenje i profesionalna pobeda. Da biste prevazišli sve napetosti neophodno je da donesete važnu poslovnu odluku koju odavno odlažete.
LjUBAV
Preispitujete situaciju i vodite naporne razgovore s voljenom osobom. Moguće je da ćete saznati nove detalje koje ranije niste uviđali. Skloni ste preuveličavanju svega, pa i problema. Budite oprezni kada je reč o sopstvenim očekivanjima, jer vas nerealne nade vode u razočaranje. Ukoliko budete samokritični i iskreni prema partneru, ali i prema sebi, vaša romantična bliskost biće učvršćena. Čuvajte se laži.
ZDRAVLjE Moguće su aritmije.
JARAC
POSAO
U naletu dobrog raspoloženja imate sposobnost da ostvarite svoje ciljeve. Pokrećete planove za promenu načina života. Moguće je da je to nešto što ste ranije planirali, ali niste bili u prilici da realizujete. Okolnosti će se, u jednom trenutku, promeniti. Otkrićete nove načine kako da dosegnete svoje ciljeve. Imate pomoć saradnika, ali ne zanosite se idejom da besplatno dobijate podršku. Ljudi imaju motivaciju da vam pomognu, ali dugovi mogu biti neprijatni ukoliko se ne revanširate adekvatno.
LjUBAV
Ne pokušavajte da određujete uslove pod kojima će se vaš ljubavni život dalje razvijati. Pred vama je nova životna faza, bar kada su emotivni odnosi u pitanju. Voljena osoba može pokazati potrebu za slobodom ili inicirati promene u načinu funkcionisanja veze. Ako prihvatite promene i pokažete da ste elastični i spremni na kompromise, vaša veza može opstati. U protivnom, očekujte komplikacije i probleme.
ZDRAVLjE Posetite stomatologa.
VODOLIJA
POSAO
Moguće je da vas tokom ovog perioda prati nepovoljan trend. Pozitivno razmišljanje vam može olakšati situaciju, naročito ako ste u poslu kreativni. Ipak, kako vreme bude odmicalo, komunikacija će biti sve bolja jer ćete, bez obzira na to šta se dešavalo, pronalaziti idealno rešenje za sve. Brojni nesporazumi, kojima ćete ovih dana biti opterećeni, neće ostaviti trajne posledice na vašu poslovnost. Prihvatite činjenicu da ne zavisi sve od vas i prepustite drugim ljudima probleme koji ne pripadaju vama.
LjUBAV
Ljubavni odnosi su vam, nekako, u drugom planu, usredsređeni ste na društvo. Takav način funkcionisanja u ljubavnoj vezi, na duge staze, preti da preraste u običan drugarski odnos koji na kraju završava razlazom. Iako vam to trenutno deluje kao nešto prihvatljivo, dobro razmislite da li su vam takvi prioriteti ispravni. Da biste dobili ljubav i prijateljstvo istovremeno, neophodni su bliski susreti i iskreni razgovori.
ZDRAVLjE Problemi sa stomakom.
RIBE
POSAO
Dosta dinamike, tako bismo mogli da opišemo naredni period koji će potrajati duže nego što želite. Iako je dobar trenutak za ideje, ovo je vreme kada ste okruženi ljudima koji ne ispunjavaju svoja obećanja. Da biste izbegli komplikacije, morate da se naoružate strpljenjem. Duhovne i intelektualne discipline su vam u prvom planu, to je ono što vas isceljuje. Koristite svoju intuiciju da uočite čije ideje su preuveličane i neiskrene, insistirajte na konkretnim argumentima i činjenicama u svakom dijalogu.
LjUBAV
Ovo je period tokom koga ćete biti u centru pažnje bilo da se radi o voljenoj osobi ili pripadnicima vaše uže porodice. U prvom planu su vaša posvećenost i odgovornost. Iako se vi na taj način isceljujete i energetski punite, budite oprezni za koga se žrtvujete kako sve ne bi bilo uzaludno. Moguće su prevare i obmane, naročito od strane ljudi koji od vas traže uslugu ili podršku koja je za vaš odnos, dosad, bila neuobičajena.
ZDRAVLjE Čuvajte se virusa.
Tranzit Sunca kroz dvanaest kuća natalne karte traje u proseku oko mesec dana. Kada se Sunce pojavi u nekoj kući, osvetljava je, usmerava nas da se pozabavimo temama koje se nje tiču.
TRANZIT SUNCA KROZ 1. KUĆU
U periodu kada Sunce prolazi kroz vašu prvu kuću, usmeravate pažnju na sebe. Želite da se pozabavite sobom, svojim fizičkim izgledom, promenite frizuru, način oblačenja, šminku. Stavljate sebe u centar, a to očekujete i od drugih. Imate potrebu da vas primete, da ostavite utisak.
Svakako, pažnja drugih osoba će biti usmerena na vas, pa je ovo vreme da to i iskoristite i hrabro iskoračite sa novim idejama. Saslušaće vas sa pažnjom, a i poslušati. Ovo je vreme kada je povoljno da krenete u nešto novo sami jer raste vam samopouzdanje i bez straha možete da kažete sebi i drugima šta želite, i onda to i uradite.
TRANZIT SUNCA KROZ 2. KUĆU
Kada Sunce prolazi kroz drugu kuću fokusirate se na svoje materijalno bogatstvo. Ovo je vreme kada treba da podvučete crtu i pozabavite se svojim finansijama. Da li imate dovoljno novca? Da li treba da prištedite? Da li vam je potreban dodatni posao? Da li trenutni posao zadovoljava sve vaše potrebe? Sve ovo su pitanja kojima se bavite tokom tranzita Sunca.
Povoljan je tad period da uložite u nešto što će vremenom vredeti više i doneti vam prihode u budućnosti. Ovo nije dobar period da se zadužujete i ulazite u rizične poslove i kombinacije. Pripazite da ne potrošite previše, ako imate novac koji vam je pretekao. Možete imati sitnijih zdravstvenih problema psihosomatske prirode kao što je glavobolja.
TRANZIT SUNCA KROZ 3. KUĆU
Kada Sunce prolazi kroz treću kuću, pažnja je usmerena na komunikaciju. Puni ste ideja, um vam je aktivan, razmišljate o raznim temama i imate potrebu da i drugi to čuju. Više se krećete među ljudima, upoznajete ih, pravite nove kontakte i poznanstva. Period je posebno pogodan za ljude koji obavljaju poslove vezane za komunikaciju, kraća putovanja i kreativnost kao što su pisanje, marketing, trgovački putnici, internet promocije.
Imate potrebu da se čujete i viđate sa braćom, sestrama, širom porodicom, susedima. U zavisnosti od aspekata, ovi se odnosi mogu poboljšati ali i raskinuti. Ne pravite dugoročne planove i ne obećavajte ništa na duge staze. Radite ono što možete sad i odmah. Period je povoljan za kratka putovanja, izlete, izlaske.
TRANZIT SUNCA KROZ 4. KUĆU
Kada se Sunce nađe u vašoj četvrtoj kući povlačite se u okrilje vašeg doma i pažnju preusmeravate na porodicu i dom. Provodite više vremena sa najbliskijima, gledate šta bi trebalo zameniti, popraviti, kupiti novo. Povoljno je vreme da razmišljate o prodaji ili kupovini nekretnina, ali se mogu i pojaviti problemi oko njih koje ćete morati da rešavate.
Sve finansijske transakcije i razmišljanja su vezani za dugoročno ulaganje u budućnost, u ono od čega ćete živeti kada jednom odete u penziju ili ostaviti vašim naslednicima. Ako ste u sukobu sa članovima porodice, posebno roditeljima, u ovom periodu bi moglo da se to stavi u fokus. Takođe, u ovom periodu bi trebalo da izbegavate putovanja.
TRANZIT SUNCA KROZ 5. KUĆU
Ovo je vreme za zabavu. Nemate koncentracije da se bavite ozbiljnim poslovima, sve vas više privlači od provođenja vremena na radnom mestu ili bavljenja nekim ozbiljnim pitanjima i problemima. U ovom periodu sve to ostavljate po strani, te se bavite onim što volite i što vas usrećuje. Posvećujete se omiljenom hobiju, razmišljate kako da napredujete, pa da od toga napravite i neki posao u budućnosti.
Izlazite sa prijateljima, zabavljate se, posvećujete se svojoj deci i provodite više vremena sa njima. Privlačite ljude jer zračite pozitivno i ljubazno. Osećate njihovu naklonost i pažnju. Svakodnevno dobijate mnoštvo komplimenata, te i vaše pouzdanje raste. Pazite da vas nalet energije i sreće ne povuče u pogrešnom smeru, pa se opustite tako što ćete piti i jesti neumereno, kockati se, preterati s izlascima.
TRANZIT SUNCA KROZ 6. KUĆU
Kada Sunce prolazi kroz vašu šestu kuću, pažnja se usmerava na posao. Uozbiljili ste se i usredsređujete se na svoje svakodnevne obaveze i dužnosti. Ako imate da završavate neke manje projekte, sada je pravo vreme za to. Ne ulazite u velike projekte, moguće da nećete imati vremena od svakodnevnih dužnosti. Period je povoljan za proveru zdravlja i fizičke kondicije.
U ovom periodu je najbolje zakazati sistematski pregled. Ako ste u prethodnom periodu zanemarivali svoje zdravstveno stanje, mogu vam se pojaviti sada tegobe. Ovo je pravo vreme da nabavite novog kućnog ljubimca, a ako ga već imate, da mu se posvetite malo više nego obično. Čuvajte se neprijatelja u okruženju, posebno na poslu. Ne dozvolite sebi da vas kolege uvuku u intrige i tračeve.
TRANZIT SUNCA KROZ 7. KUĆU
Prolazak Sunca kroz sedmu kuću pokreće pitanja veza, braka, partnerstva sa drugim ljudima. Ovde niste vi glavni već oni. Potrebno vam je da osetite da se prihvaćeni i mnogo vam više odgovara da osetite podršku i da je pružite, nego da radite sami. Druženje i saradnja sa drugima vam je prioritet. Odlično se razumete, efikasni ste, imate strpljenje da saslušate, da pomognete, da sarađujete. Traženi ste i popularni, pa će vam se mnogi iz okruženja obraćati za savet i podršku, što vama neće padati teško.
Trudite se da balansirate i napravite ravnotežu u svom životu. Vaša pažnja se prebacuje na odnose sa drugim ljudima. Imate potrebu da radite na poboljšanju odnosa i komunikacije sa partnerom. Mnogi u ovom periodu odlučuju da poprave svoje odnose sa partnerom ili da ih završe. Ako ste slobodni, ovo je pravo vreme da uđete u novu vezu. Vreme je da regulišete pravna pitanja i sporove koji se tiču vašeg privatnog života i posla.
TRANZIT SUNCA KROZ 8. KUĆU
Kada Sunce tranzitira kroz vašu osmu kuću imate potrebu da potpuno promenite nešto u svom životu. Ostavljate stare obrasce i prihvatate nove. Ovo se može odnositi na vaše lične osobine, neke aspekte ličnosti. Možete se rešiti velikog broja stvari koje vam ne odgovaraju i na vas utiču loše. To mogu biti ljudi, neke loše navike, materijalne stvari. To vam je potrebno da biste dobili prostor za nove mogućnosti koje vas čekaju i koje će vam doneti zadovoljstvo.
Razmišljate o životu i pokušavate da dokučite ono što se nalazi ispod površine. Osetljivi ste ali to krijete od okoline, pa im možete delovati odsutno i distancirano. Za mnoge ovaj period može doneti depresiju i podgrejati strahove. S obzirom na to da vam je senzualnost i senzitivnost pojačana, očekuje vas i bogat seksualni život, pa i da probate nešto što do sada niste. Ovo je period i kada rešavate pitanja koja se tiču dugova, nasledstva, poreza, finansija, svojevrsno svođenje računa, bilo da se zadužujete ili vraćate dugove.
TRANZIT SUNCA KROZ 9. KUĆU
Tranzit Sunca kroz vašu devetu kuću vas podseća da se posvetite svom unutrašnjem napretku. Želja za novim znanjima o drugim kulturama, verama, ljudima iz različitih zemalja. Možete da započnete novo školovanje ili nastavite prekinuto. Možda ćete osetiti potrebu da nađete nov smisao u životu, nešto čemu ćete se posvetiti iznova. Vaš bračni partner može očekivati napredak u poslu ili novčani dobitak.
Ovo je pogodan period za dalja putovanja i upoznavanje novih i drugačijih predela i kultura, pa planirajte odmor u vreme kada vam Sunce prolazi kroz devetu kuću. Osetićete potrebu da se više posvetite veri i da sa drugima raspravljate na tu temu. Sa puno žara i motivacije ćete iznositi svoje ideje, bez ustručavanja.
TRANZIT SUNCA KROZ 10. KUĆU
U periodu kada Sunce prolazi kroz vašu desetu kuću pažnju usmeravate na svoje životne ciljeve. Da li ste postigli sve ono što ste zamislili? Šta još treba da uradite? Da li je to za šta se trenutno zaista ono pravo ili bi trebalo da promenite nešto? Od vas se očekuje da pokažete zrelost i čvrst stav u donošenju odluka.
Bićete odgovorniji, razmišljaćete o tome šta želite da uradite u vezi sa karijerom. Ako niste zadovoljni platom, možete tražiti povišicu, promenu radnog mesta, ali i razmišljati o tome kako da pokrenete sopstveni biznis. U zavisnosti od vašeg prethodnog delovanja i aspekata ovo je vreme kada ćete biti pohvaljeni ili kažnjeni na poslu i u odnosima sa autoritetima kao što su roditelji, direktori, zaštitnici.
TRANZIT SUNCA KROZ 11. KUĆU
Kada Sunce prolazi kroz vašu jedanaestu kuću pažnju usmeravate na planiranje budućnosti i ostvarivanje planova i želja. Ne drži vas mesto i teško da ćete biti zatvoreni u kući. Imate potrebu za druženjem, provodite vreme sa prijateljima, velikim grupama, ali ne želite da se dugo zadržavate na jednom mestu i sa istim osobama.
Izbegavate intimiziranje i velike priče sa ostalima, vaše misli su usmerene isključivo na vas i na to kako bi izgledala vaša budućnost. Izbegavate obaveze i velike dogovore. U ovom periodu imate želju da se bavite humanitarnim radom, pa se uključujete u aktivnosti koje se time bave. Ako želite da osnujete organizaciju koja bi se bavila pomaganjem ljudima, sada je pravo vreme za to.
TRANZIT SUNCA KROZ 12. KUĆU
Prolazak Sunca kroz dvanaestu kuću donosi suočavanje sa podsvešću i problemima koje smo zakopali duboko, ali koji sada mora da se osveste da bi se krenulo dalje. Ovo je idealno vreme da se očistite od starih strahova i problema, te pročistite sebe i svoj život duhovno, fizički, emotivno, duhovno. Tokom ovog perioda se možete osetiti iscrpljeno, imati problema sa nesanicom. Želite da budete sami i povlačite se u sebe. Osetljiviji ste nego inače i sve vas pogađa.
Tražite skriveni smisao u svakoj izgovorenoj reči, svaki događaj nije samo to, već vam ukazuje na nešto drugo. Ponekad imate osećaj kao da se ceo svet zaverio protiv vas. Posvetite se sebi u ovom periodu, ne stavljajte pred sebe zahtevne zadatke, iako će vas opsedati ljudi sa svojim problemima, a vama to biti privlačno da slušate i rešavate. To će vas preterano mentalno zamoriti i uneti nemir. Idite u duge šetnje, na planinu, meditirajte, vežbajte, čitajte.
Energija Blizanaca donosi: komunikaciju, socijalizaciju, brzo kretanje i reči i svega što može da se kreće. Ipak komunikacija je suština prirode energije Blizanaca. Energija u kojoj se sve vidi duplo, rade duple stvari ili dve stvari odjednom, priča više nego obično. Sa ovom energijom se živne, ali dolazi i nemir, svestranost, šarm, duhovitost. Veština komunikacije dolazi (ili ne zavisi od aspekata) do izražaja. I ako smo svi različiti sa ovom energojom svima se više priča, budemo radoznaliji nego obično. Odjednom svi ćemo imati više od jedne ličnosti. Što je ponekad zanimljivo, ponekad i ne baš.
Promena i prilagodljivost su deo ove energije. I sve ima smisla Blizanci su vazdušni znak, a to je elemenat koji nosi promenljivost, ali i sposobnost komunikacije. Ko je bolji govornik od Blizanaca. Sa ovom energijom mentalne sposobnosti svima su u porastu. Reputacija leptira kod ove energije je u smislu lepršavosti, lakoće u odnosima može biti potvrđena.
Sa ovom dvojnom prirodom energije Blizanaca prisutne su razne dileme, neki nemir, radoznalost, više aktivnosti, što nije loše samo ponekad to bude komplikovano jer bi ova energija sve odjednom. Sa ovom energijom počne se jedno, ali ubrzo se zainteresuje za nešto drugo, nešto novo. Ovde baš to novo i donosi uzbuđenje. Javlja se potreba za mentalnim izazovima a koncentracija ovde nije jača strana. Kada su odluke u pitanju i tu može biti nekih problema, zbog dvojne prirode ove energije. Promenljivost i nedoslednost u odnosima.
Blizanci: automobil, autobus, autobuska stanica, biblioteka, blizanci, brat,disanje, drum, dualnost, duplikat, dvoličnost, glasnik, grad, grafologija, hodnik, igra, informacija, intelekt, knjiga, komšiluk, kratka putovanja, kurir, kutija, lakovernost, leptir, merdevine, misli, nervoza, niži um, novine, oglašavanje, oglasna tabla, odnos, orman, papir, par, paralela, periodičnost, pešački prelaz, pisaći sto, pisac,pismo, pokretne stepenice, polica, portir, poseta, pošta, poštansko sanduče, poster, prodavac, pregrada, promenljivost, prozor, prugasto, putnik, radoznalost, rođaci,saobraćaj, saobraćajni znak, sestra, sekretar, spretnost, staza, stepenice, sveska, svestranost, šine, školska klupa, šofer, telegram, terasa, trotoar, učenici, učitelj,ugovor, ulica, železnička stanica.
3.kuća: u najširem smislu kuća komunikacija, kuća naših intelektualnih sposobnosti. Komunikacija: reč, govor, pisanje, razmena misli i reči... Ovo je i kuća saobraćaja, saobraćajinih sredstava, kraćih putovanja, izleta i sl. Opisuje našu najbližu okolinu, braću, sestre, ali i komšiluk...Ona vlada premeštanjima, transferima... Ona će nam reći da li volite da šetate...da li ste dobri govornici, pisci i sl. Kako učimo, kapacitet za učenje, ili kako možda prenosimo nekome znanje...Ipak pre svega ovo je kuća koja će pokazati kako razmišljamo....Prirodna kuća Blizanaca, vladar Merkur.
submitted by NenadESOTERIA369 to NenadESOTERIA369 [link] [comments]


2024.05.17 20:00 AutoModerator Hreddit noćna mora 17.05.2024.

Kako ste danas ispunili svoj dan sa zanimljivim avanturama? Jeste li se možda upustili u kulinarske poduhvate stvarajući nove čarobne kolače? Dijelite s nama jesu li prekovremene konačno sletjele na vaš bankovni račun i kako se nosite s tim osvježavajućim izazovom upale mjehura?
Je li netko uletio u noć s čašom viška, pišući poruke 20-godišnjakinjama hreddita? Ako jeste, podijelite s nama iskustva kako biste se svi zajedno smijali i savjetovali jedni druge. Možda ste iskusili nešto natprirodno ili imate neku nevjerojatnu priču o paranormalnim iskustvima? Hoćete li dijeliti znanstvene radove o koroni ili tražiti mudrost hreddit zajednice o najboljim laptopima dostupnim do 500 €?
Ako se borite s dilemom koji Xiaomi uređaj je najbolji za vas, ili ste možda zaljubljeni u nekog hredditora, ali se bojite da bi mogli saznati - ne brinite! Noćni hreddit je ovdje da vam pruži utočište za sve te priče i još mnogo više.
Pridružite se u chat kanal ako još niste!
submitted by AutoModerator to croatia [link] [comments]


2024.05.17 19:11 Flimsy_Bird3989 Koji je najbolji način da se javim jednom momku preko instagrama?

Dopada mi se jedan momak i pratimo se već neko vreme, ali nikada nismo razmenili nikakve poruke.
Provereno znam da je singl, što ne znači da se ne muva sa nekom trenutno, ali eto. Nije mi problem da se prva javim, međutim on nikada ništa ne postavlja. Htela bih da mu stavim do znanja da sam zainteresovana za priču, a da opet ne izgledam opsednuto i očajno. Ne bih da čovek pomisli da ga uhodim na društvenim mrežama, šta znam. Znam da su neki stava da muško mora uvek prvi da se javi (“ako mu se sviđaš on bi ti se već javio”) međutim ja ne gledam na te stvari baš tako, nije mi problem da se javim ali bih da on kasnije preuzme neku inicijativu :’)
Edit: ne verujem da išta znači, ali sam se setila da smo se pre neke 2 godine mečovali na Tinderu, ali se nismo čuli
submitted by Flimsy_Bird3989 to AskSerbia [link] [comments]


2024.05.17 15:42 crvenkapica_011 Primena neurolingvističkog programiranja (NLP) u digitalnom marketingu

Primena neurolingvističkog programiranja (NLP) u digitalnom marketingu
https://preview.redd.it/n5zfy1ktpz0d1.jpg?width=800&format=pjpg&auto=webp&s=73074d2e0d8e58d96139640e8035594f05f9509d
Svet digitalnog marketinga se stalno menja, tako da potraga za inovativnim strategijama traje bez prestanka. U poslednje vreme, izdvojila se jedna nova strategija koja je privukla pažnju SEO stručnjaka, a to je neurolingvističko programiranje, ili skraćeno – NLP. Ali šta tačno predstavlja NLP i kako se može primeniti u digitalnom marketingu?
Jer sve što ste o tome do sada, možda i čuli, odnosilo se na nešto vezano za psihologiju, unapređenje načina života, pa čak i ostvarenje vaših snova. Zato hajde prvo da malo istražimo ovaj pojam…

Dakle, šta je neurolingvističko programiranje (ili NLP)?

Neurolingvističko programiranje je psihološki pristup koji uključuje analizu strategija koje koriste uspešni pojedinci, i njihovu primenu za postizanje ličnih ciljeva. Povezuje misli, jezik i obrasce ponašanja, naučene kroz iskustvo sa specifičnim ishodima.
Kreatori NLP-a su Dr Ričard Bendler (Richard Bandler), Džon Grinder (John Grinder) i Frenk Pučelik (Frank Pucelik). Njih trojica bili su fascinirani idejom o ljudskoj izvrsnosti. Shodno tome, zacrtali su sebi ulogu u modeliranju obrazaca ponašanja jednog genija.
Pa tako, Bendler NLP definiše kao “metodologiju za modelovanje izvanrednih performansi, koje postižu geniji i lideri u svojoj oblasti". Ali, ono čime se mi bavimo u ovom tekstu je primena NLP-a u digitalnom marketingu, pa ćemo se sada vratiti na put sa koga smo na trenutak skrenuli…

U redu, kakva je mehanika NLP-a u digitalnom marketingu

https://preview.redd.it/lut271cwpz0d1.jpg?width=800&format=pjpg&auto=webp&s=1ab8d9c0334233298090cd8a24683a4712123cb8
Fotografija: https://www.pexels.com/photo/business-plan-schedule-written-on-the-notebook-6476808/
Da bismo uspeli da shvatimo uticaj NLP-a na digitalni marketing, potrebno je da se upustimo u njegovu mehaniku. U svojoj suštini, NLP se bavi razumevanjem, interpretacijom i efikasnom upotrebom jezika. Radi se o prepoznavanju obrazaca i njihovom korišćenju za uticanje na ponašanje. U digitalnom marketingu, ovo se prevodi u razumevanje jezičkih obrazaca vaše ciljne publike, i korišćenje tog znanja za kreiranje privlačnog sadržaja.
Na primer, upotreba NLP-a u kreiranju sadržaja može da znači da analizirate jezičke obrasce svoje ciljne publike, i u skladu sa tim, prilagođavate svoj sadržaj kako bi rezonovao s njima na dubljem nivou. Ovo može da uključuje upotrebu određenih fraza ili ključnih reči koje vaša publika često koristi, kao i strukturisanje vašeg sadržaja na način koji se usklađuje s njihovim načinom razmišljanja.
Pored toga, NLP može da se koristi za kreiranje ubedljivijih poziva na akciju (CTA). Razumevanje kako vaša publika obrađuje informacije i donosi odluke vam pomaže da sastavite pozive na akciju za koje postoji veća verovatnoća da će da izazovu pozitivan odgovor.
Na primer, ako vaša publika dobro reaguje na hitnost, možete da koristite fraze poput "ograničena ponuda", ili "pozovite odmah", ili možda “ako u narednih pola sata pozovete”, u svojim pozivima na akciju.
NLP takođe može da se koristi za povećanje efikasnosti email marketinških kampanja. Analizirajući jezičke obrasce uspešnih email kampanja, možete da identifikujete šta funkcioniše, pa to i primenite pri kreiranju. Ovo može da uključuje sve, od naslova, preko sadržaja emaila, do poziva na akciju.
U suštini, NLP pruža okvir za razumevanje i uticanje na ljudsko ponašanje. Primenom ovog okvira u digitalnom marketingu, marketari mogu da kreiraju efikasnije i privlačnije kampanje koje rezoniraju sa njihovom ciljanom publikom. Kao što kaže Dr Bendler: "NLP je stav i metodologija, a ne trag tehnika koje ostavlja iza sebe". Zato bi bilo dobro da, kao marketari, usvojimo ovaj stav i metodologiju, kako bismo na najbolji način iskoristili moć NLP-a u digitalnom marketingu.

A kako da iskoristimo NLP u digitalnom marketingu?

U kontekstu digitalnog marketinga, NLP može da se koristi za razumevanje i uticanje na ponašanje potrošača. Jer NLP može da pomogne marketarima da kreiraju efikasnije kampanje, razumevajući jezičke obrasce i ponašanja njihove ciljne publike, a sve to kroz sledeće tehnike…
# Personalizacija i iskustvo kupaca
Personalizacija je ključni aspekt modernog digitalnog marketinga. Sa NLP-om, marketari mogu da prilagode svoj sadržaj i poruke individualnim potrebama i preferencijama svojih kupaca. A sve to značajno može da poboljša njihovo korisničko iskustvo, i dovede do veće angažovanosti i stope konverzije.
# Poboljšanje SEO
https://preview.redd.it/11mwc7zzpz0d1.jpg?width=800&format=pjpg&auto=webp&s=10c1785f21f64cce8ecb970c79a521fce39b8f55
Fotografija: https://www.pexels.com/photo/three-white-and-black-scrabble-tiles-on-brown-wooden-surface-270637/
Kao što smo već više puta rekli, SEO optimizacija je posao koji nikada ne može da bude završen u potpunosti. Isto tako, i NLP takođe može da igra ključnu ulogu u optimizaciji za pretraživače. A Guglov BERT algoritam koristi NLP kako bi bolje razumeo kontekst reči u pretragama. Razumevanjem i iskorišćavanjem ovoga, marketari mogu da optimizuju svoj sadržaj tako da se bolje rangira u rezultatima pretrage.
# Marketing na društvenim mrežama
NLP može da se koristi za analizu sentimenta na društvenim mrežama, i razumevanje osećaja potrošača prema brendu ili proizvodu. Ovo može da pruži vredne uvide, koji mogu da se iskorite u kreiranju marketinških strategija.
#Dizajn i razvoj web sajtova
U dizajnu i razvoju web sajtova, NLP može da se iskoristiti za kreiranje intuitivnijih i korisnički prijateljskih interfejsa. Razumevanjem kako korisnici interaguju sa sajtom, developeri mogu da stvore angažovanije i efikasnije korisničko iskustvo, koje će korisnike zadržati duže na vašem sajtu.
# Kreiranje događaja
U kreiranju događaja, NLP se može iskoristiti za razumevanje šta učesnici žele, i traže od određenog događaja. Ovo može da pomogne planerima da kreiraju angažovanije i uspešnije događaje.
# Strategija digitalnog marketinga
Na kraju, NLP može da bude vredan alat u razvoju sveobuhvatne strategije digitalnog marketinga. Razumevanjem jezika i ponašanja potrošača, marketari mogu da kreiraju efikasnije i preciznije ciljane kampanje.

I na kraju, kakva je budućnost NLP-a u digitalnom marketingu?

https://preview.redd.it/wr4pich3qz0d1.jpg?width=800&format=pjpg&auto=webp&s=d9a0ce63ec1cb1afde0c4214ec61a691b898f5eb
Fotografija: https://www.pexels.com/photo/woman-using-vr-goggles-outdoors-123335/
Primena NLP-a u digitalnom marketingu još uvek je u ranoj fazi, ali je potencijal ogroman. Kao što Dr Grinder kaže: "NLP se ne odnosi samo na kompetenciju i izvrsnost, već i na mudrost i viziju". Kao marketari, svi se mi trudimo da iskoristimo svaku mudrost i viziju kako bismo kreirali efikasnije i angažovanije kampanje, pa zašto ne bismo i ovu?!
U današnjem konkurentnom okruženju nije dovoljno samo da pratite najnovije trendove, morate da se trudite da budete i ispred njih. I ne smete da gledate usko, već da se trudite da razvijate svoje potencijale, kroz nove tehnike kako samog digitalnog marketinga, tako i uopšte, jer mnogo toga, primenjivo je i na razne životne okolnosti.
NLP se najčešće i koristi za unapređenje i lični razvoj, jer utiče na svaki aspekt vašeg života. Ako vas interesuje ova tehnika, jedan od najboljih instituta na našim prostorima je onaj koji vodi Slavica Squire. Oni organizuju kurseve koji su već pomogli hiljadama ljudi da ostvare i unaprede svoje potencijale.
Kao što vidite, neurolingvističko programiranje je primenjivo i na digitalni marketing, i može u velikoj meri da pomogne i unapredi vaše poslovanje. A jeste li se već ranije susreli sa ovim terminom? Kako vam se dopada? Jeste li pomislili da može da vam pomogne i u SEO optimizaciji?
Podelite svoje misli sa nama u komentarima. Unapred hvala.

Naslovna fotografija: https://www.pexels.com/photo/brown-framed-eyeglasses-905163/
Autorski tekst: Jelena Todorović
Izvor: Tesha Design
submitted by crvenkapica_011 to optimizacijasajta [link] [comments]


2024.05.16 22:48 DesperatePride1080 Remote Full Time Posao - Iskustva & Saveti

Pozdrav,
Kao sto sam naslov nalaze, zanimaju me neka vasa iskustva i neki vasi saveti sto se tice remote posla.
Prvo da uvedem pricu, radim bekend zadnjih 5-6 godina a poslednjih godinu ipo radim iskljucivo node + express.
Radio sam uglavnom po srpskim firmama ( jedna strana ali kancelarija u Srbiji), a kako citam ovde, dosta ljudi radi neki remote posao i to za dosta vecu platu nego sto je ja trenutno imam.
Zanima me prvo koja su vasa iskustva sa vasim remote poslom, a ono najbitnije, zanima me pravna strana?
Kako to regulisete? Kako ne padate test samostalnosti? Da li treba da otvorim firmu?
Ne morate mi u detalje objasnjavati srpski zakon o tome, dobrodosle bi bile samo neke smernice i mozda neki linkovi gde ja mogu bolje da se informisem o tome.
Hvala najlepse
submitted by DesperatePride1080 to programiranje [link] [comments]


2024.05.16 20:00 AutoModerator Hreddit noćna mora 16.05.2024.

Kako ste danas ispunili svoj dan sa zanimljivim avanturama? Jeste li se možda upustili u kulinarske poduhvate stvarajući nove čarobne kolače? Dijelite s nama jesu li prekovremene konačno sletjele na vaš bankovni račun i kako se nosite s tim osvježavajućim izazovom upale mjehura?
Je li netko uletio u noć s čašom viška, pišući poruke 20-godišnjakinjama hreddita? Ako jeste, podijelite s nama iskustva kako biste se svi zajedno smijali i savjetovali jedni druge. Možda ste iskusili nešto natprirodno ili imate neku nevjerojatnu priču o paranormalnim iskustvima? Hoćete li dijeliti znanstvene radove o koroni ili tražiti mudrost hreddit zajednice o najboljim laptopima dostupnim do 500 €?
Ako se borite s dilemom koji Xiaomi uređaj je najbolji za vas, ili ste možda zaljubljeni u nekog hredditora, ali se bojite da bi mogli saznati - ne brinite! Noćni hreddit je ovdje da vam pruži utočište za sve te priče i još mnogo više.
Pridružite se u chat kanal ako još niste!
submitted by AutoModerator to croatia [link] [comments]


2024.05.15 21:03 Acceptable-Muscle899 Ako neko moze da razjasni jer ne mogu da nadjem racionalno resenje

Pozdrav, bilo je ovih tema milion i bice ih jos, situacija je sledeca, skraticu koliko mogu. Upoznajem se sa devojkom, vidjamo se uzivo, budemo zajedno ono kao zvanicno u vezi, bukvalno sve super i sa moje i sa njene strane, i onda devojka posle deset dana dodje i kaze da se ne oseca trenutno da je za vezu, i da joj decko ne treba, ali nastavlja da se dopisuje sa mnom 24/7 gde kroz poruke vidim da zeli nesto ali kad je pitam ona uvek kaze da je sigurna da ne zeli nista trenutno, vec u nekoj buducnosti, dakle ako iko ima razumno objasnjenje za ovo voleo bih da cujem, izvinite i hvala.
submitted by Acceptable-Muscle899 to AskSerbia [link] [comments]


2024.05.15 20:00 AutoModerator Hreddit noćna mora 15.05.2024.

Kako ste danas ispunili svoj dan sa zanimljivim avanturama? Jeste li se možda upustili u kulinarske poduhvate stvarajući nove čarobne kolače? Dijelite s nama jesu li prekovremene konačno sletjele na vaš bankovni račun i kako se nosite s tim osvježavajućim izazovom upale mjehura?
Je li netko uletio u noć s čašom viška, pišući poruke 20-godišnjakinjama hreddita? Ako jeste, podijelite s nama iskustva kako biste se svi zajedno smijali i savjetovali jedni druge. Možda ste iskusili nešto natprirodno ili imate neku nevjerojatnu priču o paranormalnim iskustvima? Hoćete li dijeliti znanstvene radove o koroni ili tražiti mudrost hreddit zajednice o najboljim laptopima dostupnim do 500 €?
Ako se borite s dilemom koji Xiaomi uređaj je najbolji za vas, ili ste možda zaljubljeni u nekog hredditora, ali se bojite da bi mogli saznati - ne brinite! Noćni hreddit je ovdje da vam pruži utočište za sve te priče i još mnogo više.
Pridružite se u chat kanal ako još niste!
submitted by AutoModerator to croatia [link] [comments]


2024.05.15 14:02 denis267 Knjiga za tatu

Pozdrav svima! Dolazim iz Slovenije i nemam puno iskustva o srbski istoriji, zato mislim da bi mi vi mogli najviše pomoči. Pošto ima tata sledeče sedmice rodjendan, volio bi mu kupiti neku knjigu. Znam da se tata zanima za srbsku istoriju, zato bi mu kupio neku knjigu gde je srbska istorija prikazana na objektivni način. Jel se neko bavi srbskom istorijom, pa bi mi priporučio dobru knjigu koja ispunjava moje kriterijume? Hvala svima.
submitted by denis267 to serbia [link] [comments]


2024.05.14 23:39 pulser125c Kako da "otkačim" osobu lepšeg pola?

Imam 17 godina, drugarica mladjeg brata (14) se zaljubila u mene, šalje mi poruke, smara me, ja za takve egzibicije nisam zainteresovan i ne želim ništa sa njom, kako da joj to kažem a da je ne povredim?
submitted by pulser125c to AskSerbia [link] [comments]


2024.05.14 20:00 AutoModerator Hreddit noćna mora 14.05.2024.

Kako ste danas ispunili svoj dan sa zanimljivim avanturama? Jeste li se možda upustili u kulinarske poduhvate stvarajući nove čarobne kolače? Dijelite s nama jesu li prekovremene konačno sletjele na vaš bankovni račun i kako se nosite s tim osvježavajućim izazovom upale mjehura?
Je li netko uletio u noć s čašom viška, pišući poruke 20-godišnjakinjama hreddita? Ako jeste, podijelite s nama iskustva kako biste se svi zajedno smijali i savjetovali jedni druge. Možda ste iskusili nešto natprirodno ili imate neku nevjerojatnu priču o paranormalnim iskustvima? Hoćete li dijeliti znanstvene radove o koroni ili tražiti mudrost hreddit zajednice o najboljim laptopima dostupnim do 500 €?
Ako se borite s dilemom koji Xiaomi uređaj je najbolji za vas, ili ste možda zaljubljeni u nekog hredditora, ali se bojite da bi mogli saznati - ne brinite! Noćni hreddit je ovdje da vam pruži utočište za sve te priče i još mnogo više.
Pridružite se u chat kanal ako još niste!
submitted by AutoModerator to croatia [link] [comments]


2024.05.13 20:17 Efficient-Trainer199 Je'l mi ima spasa?

Bok ekipa, imam problem. Radio sam u fušu građevinske radove na crno(srednjoškolac sam) i čovjek nije zadovoljan i prijavio bi me za rad na crno. Ponudu je prihvatio preko poruke i sve je bilo okej čak i dok su radovi trajali. Sad nakon mjesec dana me zove da nije zadovoljan. Kako se izvući i ima li mi spasa?
submitted by Efficient-Trainer199 to askcroatia [link] [comments]


2024.05.13 20:01 AutoModerator Hreddit noćna mora 13.05.2024.

Kako ste danas ispunili svoj dan sa zanimljivim avanturama? Jeste li se možda upustili u kulinarske poduhvate stvarajući nove čarobne kolače? Dijelite s nama jesu li prekovremene konačno sletjele na vaš bankovni račun i kako se nosite s tim osvježavajućim izazovom upale mjehura?
Je li netko uletio u noć s čašom viška, pišući poruke 20-godišnjakinjama hreddita? Ako jeste, podijelite s nama iskustva kako biste se svi zajedno smijali i savjetovali jedni druge. Možda ste iskusili nešto natprirodno ili imate neku nevjerojatnu priču o paranormalnim iskustvima? Hoćete li dijeliti znanstvene radove o koroni ili tražiti mudrost hreddit zajednice o najboljim laptopima dostupnim do 500 €?
Ako se borite s dilemom koji Xiaomi uređaj je najbolji za vas, ili ste možda zaljubljeni u nekog hredditora, ali se bojite da bi mogli saznati - ne brinite! Noćni hreddit je ovdje da vam pruži utočište za sve te priče i još mnogo više.
Pridružite se u chat kanal ako još niste!
submitted by AutoModerator to croatia [link] [comments]


2024.05.13 10:55 creepy009 Pitanje u vezi sa hostingom za ljude koji su napravili domaci sajt ili web app i koji je relativno uspesan sa vise od 300 posetilaca mesecno

Pozdrav svima.
Interesuje me iskustvo ljudi koji su napravili svoj sajt ili web app i koji je relativno uspesan i posecen - kako ste resili problem hostinga? Konkretno me interesuju iskustva ljudi koji su zapoceli svoj neki sajt od nule bez investicija i da su finansirali hosting iz svog dzepa dok sajt nije poceo da pravi novce.
Da li ste sve hostovali na jednom serveru ili ste bazu stavili na neki cloud? Da li ste koristili domaci VPS ili neki strani poput Hetznera? Ili ste isli na per per usage poput AWS, Azure, DigitalOcean, Heroku, Fly, Netlify i zasto / zasto ne ?
Da li ste koristili redis i kako ste njega hostovali?
Kako ste resili deployment za produkciju - GitHub actions, jenkins, nesto trece? Da li ste koristili docker-compose, ansible ili bash skripte... ?
I meni najbitnije pitanje - koliki vam je bio racun za hosting u pocetku a koliki je trenutni?
Hvala vam svima najlepse na odgovorima!
submitted by creepy009 to programiranje [link] [comments]


2024.05.12 23:56 Pot_Twist Luda susjeda?

Ok, ljudi ovak vam pocinje moja znatizelja. Ja (M, 27) i moja cura (21) zivimo na 10om katu jedne zgrade na Savici. Cura zivi tamo vec skoro 2 godine (19 mj) ja sam se doselio u 12om prosle godine i nikakve prituzbe za bilo kakvu glasnocu nismo dobivali.
Da mi fino proslavimo novu godinu i nama gazdarica krene govorit kako nam se stanari zale na buku. Mi se dogovorimo sa gazadricom da se nece ponoviti no zatim spomene da im smeta pipa iz kupaone?? Mi izignoriramo sljedecih 3 tjedna, ne radimo nikakvu buku osim pranja zubiju navecer. Kada nam se pojavi poruka na vratima dok smo se skupa vratili sa posla doma.
U njoj pisalo o članku 9 za glasnocu kucnih aparata i kucnom redu koji traje od 22 sata do 6 ujutro. I kako nas se moli da se pridrzavamo toga. Mi posaljemo gazadrici sliku te poruke da ona na kraju ne zna nista o tome. Ona nije bila obavijestena za tu poruku od strane susjeda pa je rekla da ne poduzimamo nista.
2 tjedna kasnije...(mali info: cura i ja radimo do kasno smjene i dolazimo oko ponoci tek doma)
Perem zube oko 2 i 15 kada nam najednom netko krene zvonit na vrata i glasno udarat po njima. Ekipa ja sam u gacama, a cura mi vec lezi u krevetu i mi gledamo koji kurac??
Izignoriramo zvonjavu jer je prestalo nakon dve minute, ja sam se taman cak i obukao da otvorim vrata ali je prestalo.
Cura mi bila nervozna nakon toga i ja ju pokusam nasmijati kada sam najednom cujemo glasno lupanje opet po vratima i ovaj put konstantna zvonjava zvona za vrata. Ja sam vec lud i izlazim sa nozem van jer kad pogledam kroz spijunku vidim da je razbijena i nema nikoga vani, a ja opet u gacama.
Pogledam na lijevo vidim zabijena cackalica u nase zvono da ga zaglavi, okrenem se desno vidim od susjede vrata otvorena, zderem se "pokazi se pka ti me**na!" Sekunda kasnije izlazi neka zena (40 god max) i drzi cekic sa strane i nosi pidamu ( ja sam u gacama)
Ona krene da kako se ja to razgovaram sa njom, ja njoj vracam da kako ona moze bit tako glupa i lupat mi po vratima vec sad u 3 ujutro, pa da cura onda dolazi sa vrata derat se na nju, pa susjeda opet krene kako joj smeta da koristimo pipu kasno navecer, a ja cijelo vrijeme drzim noz sa strane, a ona drzi cekic na svojoj, nismo nasrtavali jedno na drugo ali je bila tenzija.
Ja na kraju odustajem od razgovora sa njom jer se vidi da zenska nije normalna no moja cura ostaje. Jedino sta cujem na kraju je da susjeda komentira curinog bivseg decka naspram mene samo kao tada se prevec osjetio g*ns pa je bilo lose.
Mi zovemo gazdaricu iduce jutro, objasnimo joj sto se dogodilo da nam ona kaze da joj je susjeda vec poslala poruku (mi smo je zvali u 9 ujutro...) i da se prijeti da ce nas prijaviti policiji jer sam kao nasrnuo na nju sa nozem (a nisam). Cura rijesi situaciju sa time da smo ionako isli na tjedan dana godisnjeg van drzave pa ce ionako susjeda imati mir do kad se vratimo.
Nema nas tjedan dana...od petka do petka...subota navecer (4/20) kada smo se vratili smo imali goste, (dvoje ljudi...) lagana muzika svirala nista preglasno, nismo se derali i tocno u 10 do 10 navecer nama netko zvoni na vrata.
Ja i cura se pogledamo, pa kaj ne bu valjda opet?? Otvorimo vrata, kada vidimo gazdarica...(Koji ti k**ac oces?) Dosla nas je upozoriti da kako susjeda njoj cijelo vrijeme salje poruke dok nas nije bilo i da je u jednom trenu cak mislila da smo se odselili koliko je tiho bilo. Mi objasnimo gazdarici da ovo stvarno vrsi svaku mjeru razuma da tko je tu vise lud??
Nasi prijatelji nam se skrivaju u drugoj sobi od gazdarice, a ona nam se prijeti da ce nas morati na kraju terati van?? Jer ipak ako pusimo mari****u i pustamo glasnu muziku stvaramo problem. Napominjem, muzika nije glasna, ekipa se nije derala jedino je problem kaj smo pusili.
Mi ju urazumimo na 5 minuta i kazemo joj da cemo doslovno sutra ujutro rijesiti situaciju (sutradan joj placamo stanarinu) i da ignorira paranoicnu susjedu kojoj ocigledno smeta nas privatni zivot da je na kraju i gazdaricu krenula koristit ko redara.
Ona se slaze sa nama na kraju i govori da kako cemo morati nesto smisliti. Ja sam se to jutro vec bio spreman ispricati susjedi ako sam ju prestrasio no ona pak nikoga od nas pa ni nasu gazdaricu nije htjela vise vidjeti ni sa nama razgovarati uzivo.
Dodemo na kraj sa gazdaricom, da nas na kraju ne zeli izbacit van zbog suludih razloga (ocigledno) i govori nam da kao ne dovodimo ljude vise ovdje i da odemo pusit u park. Kraj.
Prodje mjesec dana...ovu vecer, 12. 5. 2024. U 8 i 40 navecer, jos je dan vani, ja ocu malo zadovoljit svoju malu, dugo radimo odvojeno, nismo se dugo vidjeli, lagana muzikica svira u pozadini od 6 popodne, mala me krene p***t kada nama svira mobitel, pise gazdarica. (E pa nekome skidam glavu danas)
Cura odgovori, samo cujem..."opet dobivam poruke od susjede, kakva je to glasna muzika?" Da ljudi moji na kraju mojoj curi pukne film.
Cura joj odgovara da muzika nije glasna, gazdarica kaze da dobiva poruke da se opet pusi g*ns, cura kaze da nije istina (sto stvarno nismo od 4/20) te nastavlja sa pitanjem "da li vama ovo ista ima smisla? slobodna sam nedjeljom i imam svoj privatan moment sa deckom u krevetu i koristim muziku da se ne cuje i evo 20 do 9 ona vas zove da poduzmete nesta? Znate sta? Ja se sama budem odselila odavde."
Epic moment za mene ali da bila je bijesna. Da se na kraju rasplakala. Susjeda nam je upropastila ugodnu vecer.
Trebamo vase misljenje ljudi, ovo sve meni ispada kao losa epizoda Scooby-doo-a...
PS: cura nema ugovor o najmu za ovaj stan
submitted by Pot_Twist to askcroatia [link] [comments]


2024.05.12 21:39 sudy_freak RANT: Nemo je svježi non-binary

Ljut sam kao i svi, razočaran ali i ponosan. Međutim liječeći svoje demone, dolazim do podatka da je Nemo tek odnedavno konačno našao njih, od 11.2023. su se deklarirali kao non-binary, plus dosta kontroverzi oko uvođenja zakona za razlikovanje njih u Švici.
https://www.reuters.com/world/europe/nemos-eurovision-win-fires-up-swiss-advocates-non-binary-rights-2024-05-12/
Bojimo se politike zbog Izraela, a zapravo je nešto sasvim drugo iza?
Btw. unpopular opinion, ali meni osobno je The Code onpoint. Pobjednička? Ne, ali da je jedini objektivan konkurent bio - definitivno. Likovi su spojili operu, rap, elektroniku i odličan vokal unutar 3 minute.
EDIT: ako vam nije očito da ovo nisu anti/protu LGBTIQRGB poruke/postovi onda fuck it
submitted by sudy_freak to croatia [link] [comments]


2024.05.12 20:01 AutoModerator Hreddit noćna mora 12.05.2024.

Kako ste danas ispunili svoj dan sa zanimljivim avanturama? Jeste li se možda upustili u kulinarske poduhvate stvarajući nove čarobne kolače? Dijelite s nama jesu li prekovremene konačno sletjele na vaš bankovni račun i kako se nosite s tim osvježavajućim izazovom upale mjehura?
Je li netko uletio u noć s čašom viška, pišući poruke 20-godišnjakinjama hreddita? Ako jeste, podijelite s nama iskustva kako biste se svi zajedno smijali i savjetovali jedni druge. Možda ste iskusili nešto natprirodno ili imate neku nevjerojatnu priču o paranormalnim iskustvima? Hoćete li dijeliti znanstvene radove o koroni ili tražiti mudrost hreddit zajednice o najboljim laptopima dostupnim do 500 €?
Ako se borite s dilemom koji Xiaomi uređaj je najbolji za vas, ili ste možda zaljubljeni u nekog hredditora, ali se bojite da bi mogli saznati - ne brinite! Noćni hreddit je ovdje da vam pruži utočište za sve te priče i još mnogo više.
Pridružite se u chat kanal ako još niste!
submitted by AutoModerator to croatia [link] [comments]


2024.05.11 20:00 AutoModerator Hreddit noćna mora 11.05.2024.

Kako ste danas ispunili svoj dan sa zanimljivim avanturama? Jeste li se možda upustili u kulinarske poduhvate stvarajući nove čarobne kolače? Dijelite s nama jesu li prekovremene konačno sletjele na vaš bankovni račun i kako se nosite s tim osvježavajućim izazovom upale mjehura?
Je li netko uletio u noć s čašom viška, pišući poruke 20-godišnjakinjama hreddita? Ako jeste, podijelite s nama iskustva kako biste se svi zajedno smijali i savjetovali jedni druge. Možda ste iskusili nešto natprirodno ili imate neku nevjerojatnu priču o paranormalnim iskustvima? Hoćete li dijeliti znanstvene radove o koroni ili tražiti mudrost hreddit zajednice o najboljim laptopima dostupnim do 500 €?
Ako se borite s dilemom koji Xiaomi uređaj je najbolji za vas, ili ste možda zaljubljeni u nekog hredditora, ali se bojite da bi mogli saznati - ne brinite! Noćni hreddit je ovdje da vam pruži utočište za sve te priče i još mnogo više.
Pridružite se u chat kanal ako još niste!
submitted by AutoModerator to croatia [link] [comments]


2024.05.11 15:25 User20242024 Zašto se majstori ponašaju kao devojke sa instagrama?

Znači, dogovorio sam sa jednim majstorom da dođe nešto da mi uradi, dogovorili se za cenu mesto i vreme, on ne dođe, ne odgovara na poruke i ne javlja se na telefon, pri tome sam ja morao da menjam svoje dnevne planove da bih ga čekao na tom mestu i u to vreme.
U zadnje vreme već imam tremu da zovem majstore kada mi trebaju za nešto, jer ne znam da li ću naići na normalnog čoveka ili na nekog takvog zajebanta.
Kada analiziram tu situaciju, ispada da su majstori počeli da se ponašaju prema mušterijama kao devojke na instagramu prema momcima - da ih ghostuju, ne javljaju im se, ne dođu po već sklopljenom dogovoru i slično. Da li to postaje novi standard ljudskog ponašanja generalno?
submitted by User20242024 to AskSerbia [link] [comments]


2024.05.10 23:59 sarcasm_1988 Da li nam odgovara cena koju plaćamo, za napredak u tehnologiji koji dobijamo?

Zašto su nasa deca toliko razlicita od nas? Da li je to dobra ili losa stvar? Vođena nedavnim desavanjima, zamislila sam se kako mi spremamo, a kako su nasi roditelji nas spremali za zivot, kako smo postali samostalni i odgovorni, kako i zašto smo mi postovali starije ,a generacije nase dece ne postuju. Da li smo mi stvarno tako dobro vaspitani, i zašto to ne umemo da prenesemo nasoj deci? Koliko je tehnologija oduzela detinjstvo i zivot, i da li smo mi toga svesni? Znam,najlakše je sve prepisati tehnologiji.... Ali saslusajte me i razmislite. Mi pripadamo generaciji dece koja se igrala napolju,koja je krala ringlove, igrali društvene igre, izmisljali nove da bi svakog druga uključili u igru, cak su se i stariji češće druzili. Bili smo napolju i iziveli smo nase detinjstvo, imali smo maste na pretek , bili na vazduhu i zimi i leti. Druzili smo se, drugare zvali na igranje kad god smo zeleli, rodjendani su bili od 16h ,to je bilo neko sveto vreme kada bi pocinjao rodjendan, domaći sok od višnje i zove,retko kad koja apa kola i narandza, sendviči na frncuskom bagetu ili na redovnom hlebu popola prepolovljenom. Margarin,slama, trapist i krastavcici, pa domaca torta,majstorski ukrasena slagom, i igranje i plesanje do uveče. Danas se sa druge strane zakazuju igranja,mame organizuju igranja i dužinu istih. Mame,babe,tetke ,tate, sede u parkovima i čuvaju već skolsku decu, rodjendani su organizovani i ograničeni,za cenu jednog rodjendana radis ceo mesec,jer trend posluzenja je skoro pa primeren slavlju punoletstva. Nekad smo nosili kesu bombona u školu da pocastimo drugare za rodjendan,danas su to specijalni paketići koji sadrže par cokoladica,bombonice,sokice upakovani u celofan sa masnicom. Nema vise zvanja drugova od vrata do vrata. Sve se organizuje telefonski, ide se u šetnju da bi se pronašla cool lokacija za slikanje ili video. Kada se ne izlazi napolje igraju se online društvene igre. Kazu igraju se sa drugarima,a sede u stanu kao zombiji okupani svetloscu telefona koje tako neumorno drze. Roditelji rade sve vise kako bi finansijski ispostovali trendove,jer sramota je,ili odlican/na je zaslužio/La je. Kada i dođu kuci hoce mir i tišinu,a zelju za društvom zamenjuju telefonom. A kad odgajate dete koje ima minimalno ograničen pristup telefonu, ono je prosto izgubljeno i usamljeno u ovom svetu . Gde je masta? Gde je detinjstvo? Zašto to radimo nasoj deci? Nama? Da li smo srecni? Da li nam odgovara cena koju plaćamo, za napredak u tehnologiji koji dobijamo? 🤔🤔🤔😔
submitted by sarcasm_1988 to RoditeljstvoSrbija [link] [comments]


http://activeproperty.pl/