Sms rodjendanske poruke

Budi human (prevara)?

2024.05.08 12:40 other-work-account Budi human (prevara)?

Pouzdano 3 mesec dobijam SMS poruke da mi je naplaćeno 200rsd na telefon, a nisam se nikada pretplatio preko SMSa 3030 budi human. Dodatan kontekst, poslovni telefon je, pretpostavka je da je prošli nosioc ovog broja poslao pretplatu. Da li je još neko iskusio ovo? Da li je bezbedno da se odjavim?
submitted by other-work-account to AskSerbia [link] [comments]


2024.05.07 23:01 Temporary-Coyote998 Jel još netko imao žešćih problema kao ja s glasanjem večeras na Eurosongu?

Jel još netko imao žešćih problema kao ja s glasanjem večeras na Eurosongu?
Pošaljem broj izvođača na 666555 i neće poslat poruku niti jednom. U aplikaciji kaže da ne mogu glasat više od 20 puta iako sam glasao 0 puta. Nazovem 06155 (sa i bez pozivnog broja +385) i oba puta kaže: "Birali ste broj koji se ne koristi." Koji jarac? I tako nisam uspio glasat za sosedje... :/
submitted by Temporary-Coyote998 to croatia [link] [comments]


2024.04.06 17:36 HellBlazeSRB KupujemProdajem - poskupljenje obnavljanja oglasa za pojedine kategorije

Jutros kad sam pokušao da obnovim oglas, sačekalo me prilično neprijatno iznenađenje - obnavljanje oglasa je sada 547 din preko KP kredita a 604 dinara preko SMS poruke! U oktobru 2023 obnova je koštala 99 dinara, u novembru 2023 su povećali na 127 dinara. Od juče je isto to 547 dinara. Bezobrazluk...
Hvala što ste se javili. U međuvremenu je došlo do poskupljenja obnove oglasa u pojedinim kategorijama i grupama. Kao što znate, osnovna usluga postavljanja KP oglasa je trenutno besplatna u svim kategorijama, što znači da svi naši korisnici imaju šansu da nešto prodaju i ostvare zaradu bez ikakve obaveze prema nama. Plaćene usluge su tu kako bismo omogućili korisnicima koji to žele, da dodatno istaknu ili obnove svoje oglase, a sve u cilju brže prodaje. One nam omogućavaju da unapređujemo KP svih ovih godina, prilagodimo ga još više potrebama naših korisnika. U skorije vreme smo iznedrili niz poboljšanja sistema, usmerenih na komunikaciju i reputaciju korisnika: Slike u porukama, oznake verifikovanih računa, brzinu odgovora na poruke... Brojna svakodnevna unapređenja “iza kulisa” da i ne spominjemo. Značajno ulažemo u jačanje poznatosti i posećenosti KP, što direktno povećava broj Vaših potencijalnih kupaca. Spremamo Vam još zaista korisnih stvari, koje će Vam poboljšati iskustvo na KP. Poskupljenja određenih usluga su jedan od načina da obezbedimo resurse za njihovu realizaciju. Srdačan pozdrav, Vaš KP tim

submitted by HellBlazeSRB to AskSerbia [link] [comments]


2024.03.29 00:24 okrossbar Da li se izbrisane SMS poruke mogu koristiti kao dokaz na sudu?

Prijatelj je bio zrtva jedne novcane prevare, i podnio je vec tuzbu. Najvecu nadu je polagao u to sto se iz SMS komunikacije jasno videla tacnost njegovih tvrdnji, ali problem je sto je taj telefon slucajno unisten prije par dana i nema mu spasa. Tuzena strana je poruke sigurno vec obrisala, pa me zanima postoji li mogucnost da se te poruke ikako izvedu pred sud?
submitted by okrossbar to AskSerbia [link] [comments]


2024.03.20 16:50 dsix18 Da li BIA pa i ostale obavestajne sluzbe sveta mogu da imaju pristup whatsapp i instagram porukama?

Znam da postoji end-to end encryption ali iz nekog tehnickog pogleda da li je to uopste moguce izvesti bez fizickog posedovanja telefona sa koga je poruka poslata, u ovo ne racunam SMS poruke.
submitted by dsix18 to programiranje [link] [comments]


2024.03.13 15:23 Zoki1961 Šaljete li sms poruke za pomoć bilo kome?

ja mesečno šaljem 1 sms
submitted by Zoki1961 to AskSerbia [link] [comments]


2024.03.11 13:25 Tiny_Fix390 Phishing ili je HP jednostavno dodgy ?

Naručio paket sa AliExpressa prvi put u životu tako da neznam jeli normalno ovakve poruke dobivati. Ujutro isto bio na pošti, rekli mi da paket uopće još nije u RH nego zapeo u nekom skladištu u Mađarskoj prije nego što dolazi na našu carinu. Adresa je identična kao što sam koristio za doslovno svaku narudžbu u zadnjih 10 godina te nikad prije nisam dobio bilo kakvu ili sličnu "obavijest",te mi je isto čudno da HP šalje poruke sa +385 brojeva,to bi inače očekivao o poštara ili dostavaljača.
Bilo kakav savjet je dobrodošao,hvala Vam.
https://prnt.sc/aJPx0BtEXlKI sms https://prnt.sc/9N_dHgP_VA4E web
submitted by Tiny_Fix390 to hrvatska [link] [comments]


2024.02.29 19:50 eFeqt Iz studentske grupe, Beovizija RIP

Iz studentske grupe, Beovizija RIP submitted by eFeqt to serbia [link] [comments]


2024.02.22 08:27 Intelligent-Rope-927 Roaming a1 mreže u Češkoj?

Dakle, trenutno u hrvatskoj imam a1 tarifu koju obnavljam svaki mjesec na bonove. U nju su uključeni 4GB interneta i 500 minuta sms/poziva. Mislio sam da ce mi 4GB mobilnog interneta biti dostupno i u češkoj, ali umjesto 4G znaka stoji R. Pozivi i sms poruke su mi dostupni, ali mobilni internet ne. Pri prijelazu granice dobio sam sms o prijelazu na česki vodafone i EEA vrsti tarife. Zna li netko zbog čega se ovo događa i ako to ne mogu popraviti postoji li koja alternativa da mogu imati pristup mobilnim podatcima u českoj, nešto kao u nas one kartice s mobilnim internetom za strance.
submitted by Intelligent-Rope-927 to askcroatia [link] [comments]


2024.02.20 12:21 cvekler Jel me banka ošišala za pare? Help.

Da probam u što kraćim crtama. Jutros mi stiže poruka od banke da mi je skinuto 60 dindže za održavanje kartice. Raspoloživo stanje 6,572. din. Proverim u aplikaciji, toliko. Keva otišla nakon toga u prodavnicu, potrošila 773 din. (plaćeno DINA karticom). SMS poruke stigle, uredno. Raspoloživo stanje: 4,672. din. Kako? Ulogujem se u aplikaciju, pokazuje toliko. Odem u banku da proverim, kažu sve je ok koliko vidimo, rekoh meni nelogična ova matematika, oni opet "sve je u redu". Fantomski mi isparilo skoro 1200 kinte, bez ikakvog SMS obaveštenja, niti je registrovano u aplikaciji.
Odmah da kažem da godinama koristim i mbanking i ebanking, redovno pratim prilive i odlive, nisam preplaćen ni na kakve servise niti bilo šta, ako i nešto plaćam online, prvo prebacim sredstva sa tekućeg/deviznog na prepaid karticu, itd, ali ovo me je baš zbunilo. Ako ima nekog ko poznaje materiju i možda može da malo razjasni, bio bih zahvalan.
Edit: Vratili mi 1127 dinara
submitted by cvekler to AskSerbia [link] [comments]


2024.02.06 13:23 GuruLogan Heroji slučaja Lipa Radost

Heroji slučaja Lipa Radost

https://preview.redd.it/iqbijqckfygc1.jpg?width=650&format=pjpg&auto=webp&s=b29a1da34e334052589cdc8c10b95fc644252d10
Čovjek na slici - novinar crne kronike Jutarnjeg lista Marin Dešković - razlog je zašto smo još uvijek ispred Srbije i zašto smo koliko-toliko demokratsko društvo. Zajedno s njim, novinarka Slavica Lukić, koja prati pravosuđe, s kojom supotpisuje prvi tekst o SMS-ovima. Potom, novinari i novinarke unutarnje politike - Željka Godeč, Marko Špoljar, Goran Penić, Ivanka Toma.
Uz sve kritike koje možemo uputiti hrvatskim medijima, pogotovo Jutarnjem, ovdje imamo primjer što se događa kada novinare puste da rade svoj posao, posao koji dobro poznaju i rade vrhunski. Svi ti novinari i danas su u Jutarnjem samo zato jer znaju da, kada god nađu nešto uistinu bitno, to će biti objavljeno bez obzira kome to može zasmetati.
Jutarnji se ovim teško zamjerio Plenkoviću, a jedini razlog je zato jer javnost ima pravo znati što se dogodilo, jer je bitno pokazati tko je i što je Turudić, kakvog čovjeka vlast želi za ključnu antikorupcijsku poziciju u državi, kako se te odluke donose iza kulisa i - ono najbitnije - kako bi pod novim "LexAP" zakonom ovakve objave bile nemoguće.
Da, zakon kao neće proganjati novinare, na papiru. Ali će proganjati njihove izvore, a to znači da će policija i službe moći (i trebati) pratiti, prisluškivati i pretraživati novinare kako bi došle do njihovih izvora, znači da se više nitko neće htjeti izložiti komunikacijom s novinarima.
Dešković ima više od 20 godina iskustva u novinarstvu - njemu izvori iz DORH-a, USKOK-a i pravosuđa dostavljaju osjetljive informacije kada god se boje da će ih vladajući zamračiti, zatrpati, gurnuti u ladicu ili izgubiti. To rade jer mu vjeruju - jer nikada nije otkrio otkud mu te informacije, jer ih nikada nije zlouporabio, protraćio ili pogrešno protumačio.
Okrenimo se i na Slavicu Lukić i Željku Godeč - istraživačke novinarke koje također prate naše pravosuđe i politiku zadnijh par desetljeća. Kada je Dešković (pretpostavljam) dobio poruke, pred redakcijom Jutarnjeg bio je ogroman posao. Ne samo čitanja, već i povezivanja poruka s ključnim događajima i osobama u vremena kada su poruke slale. To bi bilo nemoguće bez novinara koji su u to vrijeme aktivno pratili politiku i pravosuđe, koji pamte kada je bio koji natječaj za koju poziciju na kojem sudu, kada se pokretao koji proces protiv koga, tko je s kime iza kulisa tada pregovarao oko čega, što je tada bila tema (ili ne-tema)...
Ono što želim reći - ovaj slučaj pokazuje zašto nam trebaju novinari. Ne bilo kakvi, nego profesionalni, sektorski, uporni, inteligentni, predani, dobro plaćeni. Indeks ovaj slučaj ne bi mogao ovako pokriti - imaju Ilka Čimića koji bi možda dobio poruke, ali pola toga iz njih ne bi mogao povezati.
Kuščević, Žalac, Marić, Kujundžić... sve te ljude smijenili su mediji. Ono što se moramo potruditi je da im omogućimo da rade svoj posao - oni su prva i zadnja linija u borbi protiv korupcije i klijentelizma u državi u kojoj Turudić preuzima poziciju glavnog državnog borca protiv korupcije.
Svima koji su, poput mene, bijesni oko svega što se dogodilo, volio bih skrenuti na jednu od svojih starih objava: https://www.reddit.com/croatia/comments/xfldb3/demokracija_nisu_samo_izbori_i_prosvjedi/
Demokracija nisu samo izbori i prosvjedi. Ako želimo maknuti ovakvu vlast, imamo još opcija - budimo glasni - i na ulici i na redditu i na facebooku i kod kuće. Platimo medije koji ih razotkrivaju - platimo tu pretplatu na Jutarnji, na Telegram, Nacional - dajmo novce za novinare poput Marina Deškovića i Slavice Lukić, ili Dore Kršul i Drage Hedla. Ako imamo novca ili vremena - podijelimo ga barem malo političkim strankama koje su protiv ovakvog bahatluka, bezobraštine, primitivizma i korupcije. Svaki sat, svaka minuta, svaki euro, svaki cent može pomoći da se sruši ova bagra.
Toliko od mene. Isprike na dugom rantu.
submitted by GuruLogan to croatia [link] [comments]


2024.02.02 23:22 vukmastergame Za Sofijino bolje sutra

Za Sofijino bolje sutra
Za Sofiju posalji 1599 na 3030
submitted by vukmastergame to Budi_Human [link] [comments]


2024.02.02 23:14 vukmastergame Za Miličine prve samostalne korake

Za Miličine prve samostalne korake
Za Miličinu operaciju je potrebno 2,407,200 din
Posalji 1615 na 3030.
submitted by vukmastergame to Budi_Human [link] [comments]


2024.01.16 01:26 IgorFinch Pitanje oko slanja SMS poruka preko Python programa

Postovani,
Radim na nekom malom projektu i sve sam odradio medjutim potrebno je da se posalje poruka preko SMS putem API-a.
Ono sto sam gledao je da se uglavnom koristi Twillio program (koji je dobro odradjen) medjutim moj problem je to sto nisam u stanju da autentifikujem bosanskohercegovacke brojeve preko twilija i samim time nisam u stanju da posaljem SMS poruke bez da kupujem brojeve (sto je skupo).
Zelio bi da vas pitam da li postoji drugi servis da se salju SMS poruke na brojeve da se ne koristi Twilio?
submitted by IgorFinch to programiranje [link] [comments]


2024.01.11 11:12 crvenkapica_011 Kako da vratite romantiku u svoj brak ili dugogodišnju vezu?

Kako da vratite romantiku u svoj brak ili dugogodišnju vezu?

https://preview.redd.it/gmlsjf8pcsbc1.jpg?width=750&format=pjpg&auto=webp&s=94078fd8779bb58ee8a5de4c008c6d7371a771a3
Dugotrajni brakovi i veze mogu da uđu u krizu i da vremenom izgube žar i da jednostavno uvenu. Sve one godine romantike, sreće i nežnosti jednostavno nestanu, kao da ih nije ni bilo.
Razlozi za to mogu da budu različiti, svaki brak i veza je jedinstvena i drugačija, ali najčešći su:
  • Nedostatak komunikacije i postepeno gubljenje intimnosti,
  • Nedostatak uzbuđenja, zasićenje i svakodnevna rutina,
  • Užurbani način života i nezdrava ravnoteža između posla i privatnog života,
  • Finansijski i poslovni problemi,
  • Stres i nervoza,
  • Nedostatak vremena za svog partnera.

Kako vratiti početni žar u vezi?

Kao što su razlozi za postepeno udaljavanje parnera različiti, tako su i odgovori različiti. Najvažnije je na vreme prepoznati simptome problema i vredno raditi na održavanju emocionalne povezanosti i jačanje partnerskih odnosa, komunicirati otvoreno, podržavati jedno drugo i aktivno raditi na očuvanju romantike.
Deo toga su svakako mali ali značajni romantični gestovi koji traže samo malo izdvojenog vremena i truda. Da pogledamo neke naše predloge:

Držanje za ruke

Da li se sećate onih dana kada bi vam samo držanje za ruke voljene osobe izazivalo eksploziju srca? Možda sada imate puno posla, malu decu ili držanje za ruke vam nije više tako prijatno, ali potrudite se da u kratkim trenucima kada je to moguće potražite ruku svog partnera.
Psiholozi često naglašavaju da fizički kontakti, poput držanja za ruke, imaju pozitivan uticaj na emocionalno stanje i jačaju veze između parova.
Bilo da se radi o gledanju televizije, čekanju da večera bude spremna ili brzom pozdravu, držanje za ruke je prvi i najvažniji način da se povežete i da bez reči kažete „volim te“.

Ostavljanje ljubavnih poruka

Možda će nekom ovi gestovi izgledati pomalo detinjasti, ali ostavljanje ljubavnih i romantičnih poruka na neočekivanim mestima u kući mogu partneru ulepšati dan i izmamiti mu osmeh i toplinu oko srca.
To mogu da budu ceduljice, koverte, ali i govorne poruke, emailovi, SMS poruke i slično, treba ići u korak sa vremenom. Ako već nemate inspiraciju za tekstove, potražite pomoć ChatGPT-a i drugih programa veštačke intelegencije (samo to nemojte da kažete svom partneru).

https://preview.redd.it/xe5bxv5scsbc1.jpg?width=750&format=pjpg&auto=webp&s=51617a1a0dcc082769d54e48efcacb7b11607de0

Proslavljanje događaja

Proslavljajte sve, svaki praznik, rođendan, uspeh i unapređenje na poslu, slave, godišnjice, lična dostignuća, ukratko svaki pozitivan događaj u porodici. Možete da slavite sami uz čašu vina i uz omiljeno jelo, ili u prijatnom društvu prijatelja i dragih osoba. Proslave donose radost, smeh i zabavu, one ujedinjuju ljude i ojačavaju njihovu povezanost.

Bolja organizacija vremena

Otuđenja se najčešće dešavaju kada se izgubi zajednička komunikacija. Ustajete ujutru, spremate se na brzinu za posao, spremate decu za školu ili vrtić, na poslu ste čitav dan, kada dođete opet spremate obroke i dok trepnete, već je vreme za spavanje. Previše ste umorni za razgovor i nemate vremena ni za nekoliko rečenica.
Ma koliko bilo lako reći, a teško ostvariti, trudite se da bolje organizujete svoje vreme kako bi “stvorili” barem malo vremena za druženje, razgovor i povezivanje sa dragom osobom. Ustanite nekoliko minuta ranije, nemojte previše da žurite, provodite vikende i praznike sa porodicom.

Napravite romantičan spa odmor u svom kupatilu


https://preview.redd.it/aa28z6yucsbc1.jpg?width=750&format=pjpg&auto=webp&s=14aa480d7fa296d817f99b4941ab3f39acb2918d
Kombinovanje romantike i spa iskustva stvara opuštajuću i intimnu atmosferu koja pozitivno deluje na ojačavanje veza i romantičnih iskustva između supružnika.
To možete uraditi na sledeći način:
  • Skloniti sve stvari koje se nepotrebno motaju po kupatilu,
  • U kupatilu održavajte prijatnu temperaturu, prigušite svetla i napravite kupku koristeći luksuzne sapune i šampone,
  • Koristite aromatične sveće kako bi pojačali romantilnu atmosferu – mirisi igraju veliku ulogu u pravljenju prijatnog ambijenta,
  • Utisak možete da pojačate korišćenjem lepih vaza sa ružama i posipanjem njihovih latica u vodu,
  • Prethodno napravite plej listu koja će sadržati omiljene teme vašeg partnera. Birajte mirnu, senzualnu i opuštajuću muziku,
  • Iznenadite partnera sa flašom skupocienog vina ili drugog pića,
  • Da bi pojačali utisak nabavite velike i lepršave peškire, bade mantile i udobne papuče.
Za ovaj romantičan gest biće potrebno da uložite malo veći trud i pripreme, ali na taj način ćete pokazati voljenoj osobi da vam je stalo do vaše veze.
Ako nemate uslova da u svom kupatilu napravite improvizovanu spa banju (što je da bidemo iskreni, slučaj u većini naših stanova), onda možete da iznajmite pravi spa centar. Ovi apartmani su opremljeni svime što je potrebno za ugodan i romantičan osećaj. Tu su đakuzi, hidromasažne kade, saune, luksuzni nameštaj, široki kreveti, lepa posteljina, savremeni televozori, stereo uređaji, led osvetljenje koje može da se prigušuje i menja boje, itd.
Dovoljno je provesti samo nekoliko sati u njima kako bi ponovo pokrenuli prijatne i romantične osećaje i vratili pozitivnu energiju u svojoj dugogodišnjoj vezi.

https://preview.redd.it/9a20dzdxcsbc1.jpg?width=750&format=pjpg&auto=webp&s=2492a83da1123118a52fa83154282bcb3a08e53f

Šta reći na kraju?

Iako će nekom možda ovi naši predlozi izgledati sitni i neugledni, ovakvi romantični činovi su veoma važni za održavanje veze. Zaista nije teško podsetiti onoga koga volite koliko vam je stalo do njega. Zato, nemojte da čekate da vaša veza uđe u krizu i počne da se ruši da bi počeli da obraćate pažnju na svog partnera. Reagujte odmah, a mi ćemo biti veoma srećni ako smo vam barem malo pomogli u tome.
Izvor slika: Spa Intimo
Izvor: Akter
submitted by crvenkapica_011 to Spa_intimo_apartmani [link] [comments]


2024.01.06 10:07 Organic_Picture_4556 SBB raskid ugovora

Pozdrav. Moja majka je imala ugovor sa SBB. Nakon isteka 2 godine ona je na njihovo pitanje samo SMS porukom potvrdila produženje ugovora, bez ikakvog potpisa. Sada želi da raskine, nakon par meseci od te poruke, ali oni tvrde da je to isto kao da je potpisala ugovor i da mora da sačeka da prodju 2 godine od dana kada je poslala tu poruku. Da li je neko imao slična iskustva i koje je rešenje?
submitted by Organic_Picture_4556 to pravnisaveti [link] [comments]


2023.12.29 08:42 keymon-o Infobip - Novi prodavači magle?

Prije par dana je na Bug.hr-u osvanuo članak o Infobipu na kojem sam naletio na komentar koji opisuje pozadinu priče o Infobipu. Sa razumijevanjem i opisivanjem nekih aspekata poslovanja i tehnologije djeluje kao da ga je pisao stručljak sa Foruma ili sličnog profila ljudi, a taj komentar nije izazvao negativne reakcije od drugih.
Neodoljivo me podsjeća na teoriju i slučaj sa poslovanjem Rimac Automobili, pa me zanima kruže li takve priče već neko vrijeme i postoje li već neke poznate nepravilnosti koje se vuku za ovu tvrtku? Drži li ijedna od ovih točaka vodu?
Link na komentar na Bug.hr-u
C/p sa linka:
Glede Infobipa, evo jednog teksta od zaposlenika koji već duže vrijeme kruži internetom, a kojeg nitko od medija nikada nije objavio:
Ovo je jedan mali mali dio priče kojem jako jako puno toga nedostaje.
1. 2003 - Kolege sa faksa i Silvio Kutić razvijaju inicijalnu platformu za slanje SMSa. Jednostavna web aplikacija šalje textualnu poruku koja se preko vašeg mobilnog operatora dostavlja na vaš mobitel. Uglavnom je riječ o SPAM SMS porukama - primjer SMSa. nazovite ovaj broj i dobit ćete nagradu, posjetite ovu web stranicu, dobit ćete nagradu.., your mum is sick, please call this number, dođite u disco club, čeka vas besplatno piće...
2. Silvio Kutić dobavlja klijente koji žele poslati SPAM poruke na bazu mobilnih brojeva. Kako bi se te spam poruke dostavile, potreban je opet mobilni operator. Sa kojekakvim već uhodanim firmama (SMS agregatori) u tom poslu van Hrvatske (malo neinteresantno tržište), radi konekcije preko njih do mobilnih operatora, do vašeg (njihovog) mobitela.
3. 2005 - Silvio Kutić vidi priliku, proširuje se i izmanipulira i miče inicijalne kreatore platforme van poslovanja Infobip d.o.o. te ih nikada ne isplaćuje za rad. Krade i dio ideje od kreatora informatičkog protokola koji uopće omogućava SMS web komunikaciju - mobitel. Bježi u Italiju kod novog partnera. Prikuplja prihod preko SPAM, TRASH, FRAUD poruka te otvara off shore tvrtku Infobip na Isle of Man. Uvodi sadašnjeg CTOa - Izable Jelenić da prokuži logiku postojeće platforme i održava platformu.
4. Zapošljava ljude sa bajnim obećanjima oko dijeljenja postotka prihoda kao i što je bilo sa inicijlanim kreatorima platforme. Posao cvate jer raste broj mobilnih korisnika, ljudi vjeruju u male plaće u kovertama i nikada isplaćene postotak bonuse. Zaposlenici postaju sales manageri, product manageri, routing manageri.
5. 2008 - Zapošljava inženjere koji će prokužiti logiku mobilnih mreža kako dostaviti poruku bez ikakvog troška i bez znanja mobilnog operatora. Ovdje vidimo, pored financijskog i početak telekomunikacijskog kriminala. Dosadašnji dobavljači postaju kupci, niža cijena poruke zbog telekomunikacijskog kriminala. Početak uzdrmavanja SPAM SMS tržišta gdje cijene brutalno padaju... Volumeni rastu. Razvija se i prodaje HLR usluga/ number lookup nastala na telekomunikacijskom kriminalu koja daje lokaciju i valdinost vašeg broja u bilo kojem trenutku. Prodaju se informacije o tome za tzv. čišćenje baze.. Zapošljava i brata na mjesto COO - Roberto Kutić kojemu je primarna zadaća (i dan danas) bacati interno bombe, raditi razdor interno među zaposlenicima i sijati konstatni strah i nepovjerenje.
6. Raste broj ljudi, sa par ugovora sa operatorima, agregatorima i sa Infobip d.o. ne možeš isplatiti plaće. Fakturira Infobip Isle of Man, nikome nigdje ne plaća porez, samo da bi mogao isplatiti minimalce. Po ostatak novaca za plaće u kovertama odlazi na Isle of Man koferima po novce ili unamljuje delivery guy-a.
7. 2010 - Infobip Isle of Man skuplja prihode, ugovore, plaća bijesne iznose svjetskim organizacijama vezane za mobilne telekomunikacije kako bi ušao u tzv. vip klub, prisustvovanje na svjetskim mobilnim kongresima, sajmovima itd.
8. Otvaraju se monogobrojni "uredi" firme i dodatne offshore firme, kako bi se oprao novac, stekla lokalna "prepoznatljivost" i olakšala manipulacija ljudima u inozemstvu.
9. Sada već nastaju pravni problemi oko ugovora, novaca, zaposlenika, firma strelovito raste. Puno sudskih sporova sa zaposlenicima, mobilnim operatorima koji su shvatili telekomunikacijski kriminal. Postepeno se počinje rješavati zaposlenika kojima ne može više manipulirati a koji znaju, koji znaju, koji znaju. Sa mobilnim operatorima se prelazi na direktne ugovore i konekcije, peglaju se pravne stvari. I dalje, crno poslovanje, preko besplatnih ruta i SPAM poruke je većina prihoda.
10. 2012 - A2P SMS, VAS postaje znatna industrijska podgrana, nemoguće je kontrolirati veliki sljev novca te otvara novi financisjki trokut. Infobip Isle of Man - Infobip UK - Infobip Hrvatska za pranje novaca. Infobip Isle of Man je i dalje sjedište i investiror za otvaranje novih kompanija po svijetu. Ne zna se tko je off shore vlasnik naravno, nema nikakvog oporezivanja i dalje, nema nikakve i ničije kontrole nad kapitalom i zaradom.
11. Izmišljaju se novi poslovni modeli, jer već je puno kompanija u tom biznisu, svi poslovni modeli su na rubu telekomunikacijskog kriminala. Voice SPAM usluge, premium SMS i SPAM plaćanja i slično. Otvaraju se tzv. Mobilni Virtualni Operatori po državama u kojima je moguće, za slanje spam poruka. Razvijaju se i leglane usluge, tipa 2FA, informacijske poruke od banaka, shopping centara i slično - pravi klijenti i dalje ne doprinose postotku zarade, već spameri.
12. 2014 - Totalni kaos sa cca 800 zaposlenih po svijetu, cca 15 off shore kompanija i cca 25 ureda. Generalno čišćenje u firmi. Otkazi, prijetnje, sređivanje prava i regulative, financija. Masno se plaćuju revizorske kuće kako bi se ispeglale financijska izvješća i pobijelio prljavi novac. Počinju se isplaćivati plaće bez koverti ali i dalje nigdje nikakvih bonusa, dijeljenja postotaka. A Silvio i dalje svakom pojedinom zaposleniku nakon upoznavanja priča jednu te istu bajku, obmanu, priču, laž. To mu je u krvi - manipulacija, mikromanagiranje i laž!!!!
13. Novac je parcijalno opran i pobijeljen, ima interesa investitora no brzo odustaju jer ne mogu napraviti kompletni due dilligence. Puno je pitanja, puno nejasnoća. Uvodi se pokušaj mobilnih plaćanja preko platforme Centili.
14. Posao se već proširio na Aziju, Afriku, Rusiju , polako i na Južnu Ameriku. SAD je i dalje nepoznanica, ima pokušaja, ali su regulative oko SPAMA, A2P rigorozne. Dobiva se udio i na europskom tržištu sa velikim poteškoćama. Žestoko se napada sva tržišta sa tzv. A2P Firewall rješenjem koje će štititi mobilne operatore upravo od svih SPAM poruka ali sa ekskluzivom na slanje tih istih SPAM poruka.
15. Velika marketinška kampanja po svim telekomunikacijskim svjetskim medijima, u posao se ulazi i sa FB, WhatsUp, Viber, poruke uglavnom za 2FA
16. 2016 - Izgradnja kampusa u Vodnjanu je nakon inicijalnih pravnih problema oko zemljišta u punom zamahu. Razmišlja se istovremeno i ispituje područje Zagreba. Infobip d.o.o nema keš za takve operacije ali zna od kuda povući ako treba, od ostataka sa Isle of Man
17. Polako se gasi Isle of Man ured, ostaju samo kosturi u ormaru, sve se prebacuje na UK, Infobip UK postaje osnivač Infobip d.o.o., uvodi se uprava društva, Kutići se sakrivaju iza svih instanci. Svi ugovori i plaćanja se prebacuju na Infobip UK, pomalo se otpuštaju SPAM klijenti i prelazi na bankarski sektor, enterprise klijente, koji vam šalju poruke o stanju računa, kada vam je servis automobila, kada morate kod doktora itd...
18. 2018 - Kutići preko lokalnih kontakata i "ambasadora" ulaze pomalo u "hr poslovnu elitu" te dobivaju "presitžnu" nagradu EOY. Kronično nedostaje keša, poanta je imati što više zaposlenih i manipulirati tim ljudima, traži se novac po SAD-u tzv. smart cash, lol. Riješili su se svih koji znaju, koji znaju, koji znaju..... AI, IoT, Smart web yeah right
Svaki mjesec jedan dugogodišnji zaposlenik i dalje pita: "Is it all legal?"
Budući da je Hrvatska zemlja pravde i poštenja (čitati korupcije i lopovluka), razni startupovi i tvrtke kod nas prolaze lišo, ali zato ne prolaze tako u drugim zemljama, vijest iz petog mjeseca ove godine:
Telcos breached for allowing SMS scams
ACMA investigations found Sinch Australia Pty Ltd (Sinch), Infobip Information Technology Pty Ltd (Infobip) and Phone Card Selector Pty Ltd (Phone Card) allowed SMS to be sent using text-based sender IDs without sufficient checks to ensure they were being used legitimately.
https://www.acma.gov.au/articles/2023-05/telcos-breached-allowing-sms-scams
Investigation report and direction to comply - Infobip Information Technology
https://www.acma.gov.au/publications/2023-04/report/investigation-report-and-direction-comply-infobip-information-technology

submitted by keymon-o to CroIT [link] [comments]


2023.12.23 13:10 Lazar4183 Romi preveslali SNS u Grockoj

Romi preveslali SNS u Grockoj
Masovna selidba Roma iz okolnih opština u Grocku uz stimulanse u vidu Vaučera je dobila epilog. Carevi su uzeli vaučere i nisu se pojavili na glasanju. Urnebesno ukoliko je tačno.
submitted by Lazar4183 to serbiancringe [link] [comments]


2023.12.12 12:57 Cydocore Susretljiva podrška iz ZG holdinga

Jutros se parkiram ispred doma sportova, žurim na pregled. Izađem iz auta, platim parkirališnu kartu SMS-om. Nakon 50 minuta vraćam se i prilazim autu, vidim kontrolora kako mi stavlja kaznu na šajbu. Prilazim gospodinu i pitam o čemu se tu radi, s obzirom da imam dokaz da sam platio. Otvorim SMS poruke pred njim i skuzim sta sam napravio, umjesto registracije sam poslao "700102" na isti taj broj. Jutarnji umor, dekoncentracija, nebitno. Platio sam parking milijun puta, ovo mi se prvi put dogodilo. Čovjek mi na licu mjesta kaže da mi ne bi napisao kaznu da sam doslovno 3 sekunde prije došao, ali s obzirom da je ista izdana, on više ne može ništa. Savjetuje me da se javim na info mail i da će mi oni sigurno pomoći.
Pošaljem screenshot plaćene karte putem SMS-a i sliku izdane kazne na taj mail, očekujući da se radi o formalnosti i da će mi riješiti problem. Dobijem odgovor da sam dužan kaznu platiti i da je to njihova konačna odluka.
Da, svjestan sam svoje greške, ali u isto vrijeme - tko nam vodi grad? Sad sam im platio sat vremena parkinga, a morat ću platiti i kaznu. Bez obzira na dokaze, bez obzira na sve, nije ih briga. Osjećam se u najmanju ruku izdano i prevareno.
submitted by Cydocore to zagreb [link] [comments]


2023.12.01 11:06 Ruby692 ?

?
Zna li ko sta je ovo, neka vrsta scama ili? Prvi put cujem za wahboxxx
submitted by Ruby692 to montenegro [link] [comments]


2023.11.25 09:24 crvenkapica_011 Nemate garažu a šta sa autom kada putujete na duži put avionom

Nemate garažu a šta sa autom kada putujete na duži put avionom

https://preview.redd.it/c05xwerqeg2c1.jpg?width=800&format=pjpg&auto=webp&s=423ca23e41c23b074ac7f9da97db9158a2b44368
Rešili ste da posle mnogo godina, posetite drage prijatelje iz detinjstva, koji žive na Novom Zelandu. Nabavili ste povratne avionske karte za celu porodicu, i radujete se tom dugo očekivanom putu.
Niste do sada putovali avionom pa pokušavate da saznate na šta sve treba da obratite pažnju, kako bi putovanje proteklo kako treba. Svesni ste da putovanje avionom može biti kompleksno jer zahteva poštovanje određenih procedura i pravila kada je prtljag u pitanju, ali i zbog drugih bezbednosnih normi koje su strožije nego kod drugih vidova prevoza.
Ali svesni ste i da ako se dobro organizujete, putovanje avionom može biti i jednostavno i omogućiti vam da uživate u svakom momentu putovanja.
Tako ste konstatovali da pored obezbeđenih karata za let, postoji još mnogo aktivnosti ali i faktora koje morate uzeti u obzir, ako želite da putovanje protekne po planu.
Jedno od značajnijih pitanja, je gde ćete sa automobilom, kojim ćete se dovesti do aerodroma? Da li na aerodromu ima više dostupnih parkinga?
Kakve su cene?
Da li je bezbedno ostaviti auto na aerodromskom parkingu? Kako ćete otići od auta do putničkog terminala?
Tekst u nastavku će pokušati da vam odgovori na ova i druga pitanja vezana za parkiranje na aerodromu Nikola Tesla, a sve u cilju da maksimalno sebi olakšate put i učinite ga lepšim i opuštenijim.
Neke univerzalne preporuke vezane za parkinge na aerodromu Nikola Tesla odnose se na sledeće:
Koristite internet pretrage: Pretraga internet sajtova može vam pomoći da pronađete više različitih parkinga na aerodromu, od kojih ćete odabrati onaj koji vam najviše odgovara.
Proverite ponude: Proverite koje se sve usluge nude u parking aranžmanima i daberite onu koja najbolje odgovara vašim potrebama i budžetu.
Proučite cene: Cene parkinga na aerodromu razlikuju se u zavisnosti od lokacije i dužine trajanja parkiranja. Uporedite cene i izaberite najpovoljniju ponudu.
Pogledajte Google recenzije: Google recenzije su često faktor prevage da se odlučite za neki od parkinga.
Rezervišite unapred: Ako znate datume polaska i dolaska, potrudite se da rezervišite parking unapred. Pored toga što ćete osigurati mesto, možete i uštedeti novac. Vrlo često na aerodrom istovremeno sleće ili sa njega poleće više aviona, i tada se može desiti da parkinzi budu puni, tj. da nema slobodnih mesta za parkiranje. Tada ostaje mogućnost parkiranja na udaljenim parkinzima i lako se može desiti da se izgubi previše vremena, te da se zbog toga zakasni na let. Ovo naročito ako su lošiji vremenski uslovi (kiša, hladnoća, sneg, vetar...).
Celokupan proces rezervacije, kod profesionalnih parking operatera možete završiti za svega par minuta, popunjavanjem kratkog online formulara, telefonskim pozivom, ali i slanjem poruke na viber, e-mail ili sms. Najbolje je da to učinite bar nekoliko dana unapred.

https://preview.redd.it/f3tjopfteg2c1.jpg?width=1152&format=pjpg&auto=webp&s=ebfa8e3d27a07bd52b81a8a31556ab410ada0c52
Proverite bezbednost: Jako je bitno da se odlučite za parking u kojem će vaš automobil biti bezbedan. To znači da možete auto poveriti parkigu koji nudi uslužno čuvanje automobila. Ovakvi parkinzi su osigurani, ograđeni, zatvoreni, i dobro osvetljeni, i najčešće su non stop pokriveni video nadzorom. Ako želite možete u svakom momentu zatražiti fotografiju svog automobila u realnom vremenu.
Iako mnogi aerodromi i privatni parkinzi u blizini aerodroma nude usluge video nadzora, ako se odlučite za parking koji nema ovakve mere bezbednosti, vodite računa o tome da je potrebno da zaključate automobil i da vredne stvari ostavite izvan vidokruga.
Proverite udaljenost parkinga od aerodroma: Zbog veličine Aerodroma i velikog broja putnika, postoji mnogo parkinga koji se nalaze bliže ili dalje od putničkih terminala. Pre polaska autom na aerodrom, važno je da proverite tačnu lokaciju parkinga koji ste rezervisali, i da na osnovu nje odredite kada ćete krenuti, kako ne bi zakasnili na let. Najbliži parkinzi, nalaze se na oko 500 metara udaljeni od aerodromske zgrade.

https://preview.redd.it/efn2ifpveg2c1.jpg?width=1536&format=pjpg&auto=webp&s=4051b2d6946084152f6256e848a51b3081987a6b

Zašto odabrati najbliži parking

Ako odaberete parking koji je najbliži terminalu, nećete morati da krenete iz kuće pre uobičajenog, planiranog vremena. Najbliži parking omogućava vam da za samo 2 minute vozilom ili oko 5 minuta peške stignete do putničkog terminala. U zavisnosti od vaših želja možete da odaberete kako ćete od automobila do terminala. Osoblje parkinga može da vas preveze ili ćete prošeteti do ulaza u glavnu zgradu Aerodroma. Prevoz do aerodroma, kao i povratak do vašeg auta posle putovanja su besplatni.
Cene parkinga su veoma ujednačene, tako da je najbolje da iskoristite mogućnost da rezervisanja onog koji je najbliži aerodromskoj zgradi i da onda putujte maksimalno opušteno, znajući da ste vaš auto ostavili na bezbednom mestu.

I još malo za srećan put

Ne morate da imate sovju garažu ako putujete avionom. Izborom proverenog parkinga na aerodromu, uživaćete u praktičnosti i udobnosti. Brzo i lako ćete stići do aerodroma, bez gubljenja vremena na traženje parking mesta ili čekanja na prevoz.
Potrebno je da imate u vidu i to, da ukoliko ste rezervisali mesto na parkingu, a putovanje je iz nekog razloga odloženo ili otkazano, dovoljno je samo da otkažete rezervaciju bez ikakvih posledica.
I zato, ako želite da putujete mirni i opušteni, i da ne razmišljate o bezbednosti svog automobila dok ste na putovanju, odaberite bezbedan parking najbliži aerodromskoj zgradi beogradskog aerodroma Nikola Tesla. Neka to bude parking koji je osiguran, ograđen, dobro osvetljen i pokriven video nadzorom. I neka to bude proveren parking, sa profesionalnim osobljem, koje će vam pored veoma pozitivnog korisničkog iskustva, uštedite vreme i novac.
Slike: aerodromparking-rparking.com; pexels.com
Izvor: Srbijaspace.com
submitted by crvenkapica_011 to rentacar [link] [comments]


2023.11.11 19:32 pravonijekrivo Kako rijesiti da ne dobivam ove nove spam/phishing SMS-oce?

Narucivao sam neke gluposti s AliExpresa i budala im upisao svoj pravi broj mobitela. Dan namon toga dobivam hrpu laznih SMS kodova (Bumble, Kaufland, Tinder, itd..) Bezuspjesno blokiram te poruke odn brojeve. Što je uopce to i ima li neko rjesenje?
submitted by pravonijekrivo to askcroatia [link] [comments]


http://rodzice.org/