Sifre za svaki getea

Zašto su se mlađi navijači Hajduka potrebni dokazivati i bahatiti?

2024.05.18 15:47 AstronautMirko Zašto su se mlađi navijači Hajduka potrebni dokazivati i bahatiti?

Pozdrav Hajdukovci, prošli cijeli tjedan sam bio na STEM gamesu (Studentske igre) u Umagu i imam pitanje.
Zašto je toliki dio studenata iz Splita umišljen i nadobudan? Od 2000+ studenata većina ih je bila sa fakulteta u Zgu (govorim čisto zbog konteksta.)
Međutim, Dinamovih obilježja je bilo minimum. U 6 dana sam vidio 2 dečka u dresu od Petkovića i par dečki što su imali Dinamovu majicu. Nitko nije radio probleme ni provocirao.
Međutim, svaki drugi student iz Splita je imao “Prgava familija” majicu/čarape ili dres od Hajduka ili hoodicu od Hajduka. Također je bio jedan dečko koji je mrtav pijan u 3 ujutro hodao po resortu i derao se “ubi ubi Purgera.” Kasnije se bunio jer su mu Zagrepčani rekli da se stiša jer će u protivnom biti problema.
Dok smo gledali mali nogomet, jedino je golman iz Splita na cijelom turniru dobio crveni jer je bio jako bahat i sudcu psovao majku i ostatak obitelji. Nakon crvenog kartona je uzeo mikrofon u ruke i rekao “Boysi jeba van ja svima mater” jer su igrali protiv jednog fakulteta iz Zagreba. Sve ekipe i svi igrači su se zezali i zabavljali na cijelom turniru jer se ne igra za novac, nego za zabavu. Jedino je taj golman radio probleme i na kraju je njegova ekipa ispala na penale jer nije imao tko braniti… a on je sudcu još koji put psovao majku.
Indicent se izbjegao jedino jer su dečki iz Zagreba bili prisebni i nisu ga uopće doživljavali, došli su se zabavljat i alkoholizirat kao i svi ostali studenti.
Pitanje je jedino zašto? Na takve događaje se dođeš zabavljat, a ne radit probleme i provocirat nekoga na temelju kluba za koji navija.
Sportski pozdrav :)
submitted by AstronautMirko to hajduk [link] [comments]


2024.05.18 14:20 ElKyThs Zašto mogu ugovoriti SEPA terecenje za racune za mobitel, a ne za npr. struju?

Ako nešto mrzim, to je svaki mjesec plaćati racune. Smatram to gubljenjem vremena, iako se radi o samo par minuta.
Nedavno sam ugovorio SEPA izravno terecenje tako da su mi iz HTa poslali mailom pdf koji sam ispunio i vratio im i sad mi se uredno uzima iznos računa na dan dospijeća automatski s tekućeg računa. Jedna briga manje.
Htio sam napraviti isto i za struju (primam mjesečno račun prema stvarnoj potrošnji) ali su rekli da moram imati digitalni potpis i nekakav broj 32 ili nešto tako na debitnoj kartici.
Ja nemam digitalni potpis niti e-osobnu i ne planiram skoro imati.
Zašto HEP mora izmišljati toplu vodu?
submitted by ElKyThs to financije [link] [comments]


2024.05.18 14:18 Startingdtrenght007 Kakav ste putnik u taxiju?

Taxist ovdje i povremeni korisnik taxija. Ok poso,vise se ne da tolko zaradit al mozes stisnut pauzu pa popit kavu kad hoces što je fora. Osim same opasnosti prometa i sjedenja za volanom više sati svaki dan i niske place ne smeta me sve to kolko jedna stvar. Ok su mi putnici koji udju,lijepo pozdrave,tipkaju po mobu,dive se krajoliku,pocnu pricati,kazu pozurite,idite ovom rutom, traze stani na benzinskoj da si kupim sok od manga ili samo lijepo pozdrave ali nekako odrezu i suptilno daju do znanja da nisu za razgovor nego su u svom svijetu. Oni svi su mi super. Ali mutava telad koja bleji mi iznad vrata i suti dok znam da me ko mutavo tele gleda u retrovizor mi ide nemjerljivo na zivce. To je oko trecina putnika. Šuti mutavo i bleji me, iza vrata mi visi ko jebeni lesinar mutavi,daj pliz drkaj po mobitelu,divi se krajoliku, prokomentiraj kako sunce sija,pada kisa,ako ti se ne prica lijepo samo pozdavi i probaj imati minimum socijalne inteligencije da das friendly sign bas mi se ne prica al nemoj onda blejat ko tele samo. Morao sam malo rant imat,volim vas sve musterije od kojih zivim pa i cak mutavu telad koja me bleji iznad vrata kao lesinar,pusa svima.
submitted by Startingdtrenght007 to askcroatia [link] [comments]


2024.05.18 13:23 Extra-Village1454 Kako pomoći nekome ko je u depresiji?

U pitanju je muškarac, 30 godina, bez posla, živi od roditelja. Roditelji imućni, imaju privatan biznis, svako svoj. On studira ali godinama nije dao nijedan ispit. Njegovi ne daju da on radi sa njima, ne daju da on radi ništa, samo da uči, iako ne uči i fakultet neće završiti. Svaki put kada spomene da želi da se ispiše nastane haos, dreka i galama od strane roditelja i onda se on povuče. Vrlo je pasivan i uvek radi ono što neko drugi želi, nikad nema inicijativu. U velikom je problemu i to predstavlja veliki teret, takođe pati od neurološkog poremećaja koji mu dodatno pogoršava kliničku depresiju koja traje već 10ak godina, od kad se preselio u Bg da studira. Odlučio je da potraži pomoć pa će ići kod psihijatra u toku sledeće nedelje u krenuti na terapiju.
Da li postoji nešto što ja, kao njemu bliska osoba, mogu da uradim? Jako mi je stresna cela situacija i plašim se najgoreg. Pogotovo što je vrlo kontradiktoran, kaže da želi da radi, pa ja kad mu nađem nešto kaže da je to previše daleko ili je mala satnica. Onda gleda jedan dan oglase za posao, pa ne gleda par dana. Priča o psihoterapiji se proteže baš dugo, i sve kao sad će i nikako da krene, tek kad sam ja potencirala tu priču jer je postalo stvarno kritično. Takođe je pričao da studira zbog svojih i da to nije njegova želja, a onda kaže kako želi samo to da studira i da ga nijedan drugi faks ne zanima. Kaže da želi da mu bude bolje, ali ne radi ništa da mu bude bolje, i onda to dodatno dodaje na njegove loše misli o sebi i životu.
Još jedno malo sa strane pitanje, ali da li imate preporuku čime bi mogao da se bavi čovek u njegovim godinama, bez iskustva i bez završenog fakulteta? Koji poslovi su ok?
Hvala puno narode i nadam se da lepo provodite ovaj sunčan dan.
PS Znam da je prva pomisao svima "Bože kako se nađe neko u ovolikim govnima uopšte". Problem je što to traje baš dugo i onda se ne oseti... Kao priča sa kuvanjem žabe. On je finansijski obezbeđen skroz, ima za sve, tako da nema tih egzistencijalnih problema. Vrlo je pasivan i kroz priču se vidi da ne zna šta želi, a još manje šta ne želi. Samo prolazi kroz život bez ikakvog cilja i ikakvog plana. Mene najviše plaši da on zapravo ne želi da mu bude bolje, jer se toliko navikao na taj život da mu je sada teško izaći iz cele te priče.
Zamolila bih takođe bez glupih komentara, znam da situacija nekima zvuči jadno i smešno, ali stvarno bi mi značio bilo kakav koristan savet, ako ste bili u takvoj situaciji, sa moje ili njegove strane. Hvala još jednom.
submitted by Extra-Village1454 to AskSerbia [link] [comments]


2024.05.18 11:07 TinaVZ Entry Level poslovi

Smatrate li da bi netko na Entry Level poziciji trebao opravdati/zaraditi svoju plaću na bilo koji način, kako bi nadomjestio nedostatak konkretnih znanja? Primjerice netko je zaposlen da u malu firmu uvede novi sustav kojim će tehnički riješiti unos dokumentacije preko OCR, ali kako nema iskustva treba mu bitno više vremena, a posao mora biti obavljen svaki mjesec do određenog roka na bilo koji način, kako se ne bi prelio na ostale kolege koji rade administraciju. Je li u redu očekivati od početnika da svoj dio posla riješi kako god zna (pa makar dokumentaciju privremeno unosio manualno), te si time omogući produžetak vremena za rješenje problema na očekivani način? Vezano je i uz temu zašto poslodavci (ne)preferiraju početnike, ako nemaju raspoložive i slobodne mentore - iako bi načelno željeli dati priliku mladima. Jesu li samo velike firme poligon za treniranje početnika? Koji bi bio motiv manjim firmama za zapošljavanje početnika, ako ne uspijevaju zaraditi barem za trošak svoje plaće, i uz to postoji veliki rizik odlaska čim nešto nauče?
View Poll
submitted by TinaVZ to CroIT [link] [comments]


2024.05.17 22:31 GiDeOpasan Razlozi zbog kojih ce Vucic vladati dozivotno

Postoji par razloga. Prvi i glavni je zato sto ga vrlo verovatno oko 70% Srbije ili smatra Bogom ili ga obozava ili ga jednostavno smatra najboljim resenjem za nekoga ko mora upravljati drzavom. Hteli mi to da priznamo ili ne, tako je. Da nije tako, on ni uz sva muljanja, ucene, selidbe i ostale trikove koje izvodi ne bi imao vise od 30% na republickim izborima. Drugi, za mene porazavajuci razlog je usko povezan sa prvim, a to je da je veci deo nacije totalno zatucan, bezosecajan, sa enormnom dozom samopouzdanja level Jovana Jeremic. Konstanta korupcija, lopovluk, kriminal kao na divljem zapadu, ubistva, femicidi, prebijanje nastavnika i profesora, svakodnevni porast siromastva i nepismenosti, ubijanje dece, otimanje zemljista, zagadjenja, seca suma, unistavanje zelenila i jos mali milion bolesnih stvari koje nas svakodnevno izjedaju apsolutno ne interestuje vise od 3 miliona stanovnika u zemlji koja broji negde oko 6.5 miliona ljudi. Zbog svega navedenog, on je idealan vodja ovog copora. Ne postoji bolji covek u drzavi od njega koji moze da iskoristi tu situaciju. Mnogi ne kapiraju da njega ne zanima novac, vec moc. Novac zanima njegove kerove, zato su mu odani i odrzavaju ga na tronu. Opozicija koju imamo je nazalost dobrim delom njegova jer je u svaki pokret, inicijativu i stranku ubacio svoje ljude, pa vise od 50% opozicije cine SNS-ovci koji nisu glupi kao veci deo stranke, vec odlicno znaju sta je njihov zadatak. Preko sluzbi, medija i raznoraznih internet botova je razapeo svaku osobu koja mu je stala na crtu pa se samim tim svako ko se pojavi na politickoj sceni smatra njegovim covekom. Vladar koji u saci drzi policiju, vojsku, mafiju, paravojne i parapolicijske jedinice, pravosudje, drzavne institucije - nikada nece pasti na izborima. Kriticna masa za revoluciju ne postoji. Ta masa je po belom svetu ili je opijena najvecom budalastinom koju joj serviraju njegovi protivnici - da revolucija nije resenje, da je i ovako previse nasilja i kako on mora pasti na izborima. Vreme je da proglasimo dozivotnim predsednikom i da mu uz to dodelimo i titulu premijera, jer realno, covek je to i zasluzio.
submitted by GiDeOpasan to serbia [link] [comments]


2024.05.17 22:17 NenadESOTERIA369 NEDELJNI HOROSKOP OD 17.05. DO 23.05.

NEDELJNI HOROSKOP OD 17.05. DO 23.05.
NEDELJNI HOROSKOP
OD 17.05. DO 23.05.
NEDELJNI HOROSKOPOD 17.05. DO 23.05.
OVAN
LJUBAV: Skloni ste da se prema ljubavi odnosite veoma ozbiljno, ali Venera utiče na vas, pa je moguće da ćete osetiti neodoljivu želju za slobodom, koja vam predskazuje ljubavne avanture, nove utiske i zanimljivo poznanstvo. Pod jakim ste uticajem emocija. Porodične svađe ne treba da vas brinu, jer ponekad u teškom trenutku ljudi kažu stvari koje ne misle – ako treba izvinite se i razgovarajte kako biste došli do rešenja. Astralno poravnanje vas podstiče da usporite i cenite ono što imate.
POSAO: Sastanak sa vašim partnerima će biti uspešan ako gajite zajednički interes. Budite strpljivi i ne odvraćajte se od zacrtanog puta, jer, ma koliko bilo mučno i izazovno, trud će se definitivno isplatiti – na ovaj ili onaj način. Dajte kolegama šansu da vam pomognu – ne morate uvek sve sami.
ZDRAVLJE: Dobro se osećate, ali vam emocije variraju, što utiče na celokupno zdravlje. Uz voljene ljude i aktivnosti, vratićete se unutrašnjem miru.
BIK
LJUBAV: Uticaj planeta generiše šarm, strast, intenzitet i dramatičnost, a takođe donosi transformaciju kroz duboke emocionalne reakcije. Bikovi u vezi, budite oprezni u komunikaciji sa bližnjima, posebno sa partnerom, jer nesmotrena izjava može izazvati dubok problem. Ne izazivajte sudbinu nepromišljenim potezima zbog svog nestrpljenja, radije odvojite vreme da mirno procenite situaciju. Slobodni Bikovi, naći ćete se okruženi interesantnim ljudima koji će možda želeti da vam budu više od prijatelja, a na vama će biti da procenite da li takav odnos ima budućnost. Napravite promene koje će postati odskočna daska za dostizanje novih iskustava i potencijala.
POSAO: Nemojte se svađati sa kolegama na radnom mestu, radije dobronamerno popričajte i izvinite se – čak i ako niste pogrešili. Mirna glava je osnov za uspeh. Sada je dobro vreme da preispitate neke od svojih ideja i predstavite ih nadređenima. Ipak, zaštitite se od rizičnih poduhvata da biste izbegli finansijske gubitke.
ZDRAVLJE: “Presecite” i obavite lekarski pregled koji već izvesno vreme odlažete. Ne dozvolite da problem kulminira.
BLIZANCI
LJUBAV: Ako ste u stanju da sa partnerom delite najiskrenije nade i strahove, onda postoje sve šanse da odnos premestite na viši i intimniji nivo. Taj osećaj sigurnosti i stabilnosti možete proslaviti na određeni način, na primer, odlaskom na putovanje – možda egzotičnu destinaciju koju ste oduvek želeli da posetite. Slobodni Blizanci, nemojte davati lažnu nadu onima sa kojima ne vidite zajedničku budućnost. To će samo doneti neželjene neprijatnosti koje crpe energiju svim uključenima.
POSAO: Promene na radnom mestu su korisne, a u bliskoj budućnosti bi mogao da usledi događaj koji će napravi veliku razliku i podstaći vas da donesete odluke o kojima dosad niste razmišljali. Budite oprezni, ako ste brzopleti pretrpećete ozbiljne finansijske gubitke od kojih nećete moći uskoro da se oporavite. Ne bojte se da potražite savet iskusnijeg.
ZDRAVLJE: Određeni hronični problemi bi se u ovom periodu mogli intenzivirati, pa potražite savet lekara. Nemojte na svoju ruku određivati terapiju.
RAK
LJUBAV: Rakovi u vezi, nemojte zanemarivati zajedničke posete bioskopu, pozorištu, koncertu i drugim umetničkim dešavanjima, jer su zapravo veoma bitna za učvršćivanje odnosa. Takve aktivnosti će vas dodatno zbližiti i osetićete da ste na istoj “talasnoj dužini”. Slobodni Rakovi, očekuju vas velike promene, ali ne očekujte da će brzo rešavanje problema u vezi sa ličnim planovima doći lako. Posvetite se sebi i onima koji zaslužuju vašu pažnju, a ono što treba da se desi će se desiti kad na to budete spremni.
POSAO: Da biste izbegli finansijske gubitke, nemojte davati ozbiljna obećanja ako su povezana sa poduhvatom koji može uticati na sve zaposlene. Nove informacije će vas uskoro primorati da preispitate svoje postupke i promenite način poslovanja, pa i života. Neočekivani obrti mogu promeniti vaše planove, što će vam doneti lekciju koju ne treba da zanemarite.
ZDRAVLJE: Promene raspoloženja dolaze zbog neispavanosti i obaveza koje ne jenjavaju. Napravite vreme za odmor dok stanje ne postane alarmantno.
LAV
LJUBAV: Nebeska konfiguracija vas podstiče da sa partnerom pričate o svojim osećanjima. Trenutna astralna energija može poremetiti neke od vaših zajednički pripremljenih planova, ali za to može postojati veoma dobar razlog, zato nemojte tugovati. Događaji se možda dešavaju drugačije od onoga što ste zacrtali, ali novi obrti će vam koristiti. Slobodni Lavovi, zvezde vam daju odlučnost i pomažu vam da preuzmete stvari u svoje ruke. Ne morate čekati simpatiju da se prva javi, možete to vi učiniti i znati “na čemu ste”.
POSAO: Pokažite inicijativu i insistiranje na radnom mestu ako ste uvereni da su vaše ideje profitabilne. Svi poduhvati će biti plodonosni ako verujete u svoju snagu i ne odustajete. Slušajte svoju intuiciju, pa ćete ostvariti svoje želje i zamisli. Zadovoljni sobom biće Lavovi koji su mirni i ne stvaraju sukobe.
ZDRAVLJE: Rešavanje raznih problema može vas učiniti nervoznim, pa vam je najpotrebnije da sačuvate mir – primenite svaki način koji poznajete.
DEVICA
LJUBAV: Tokom ovog perioda, potpuno ste podložni svojim osećanjima koja izazivaju unutrašnju tenziju. Međutim, ako o njima razgovarate i ne gurate ih “pod tepih”, odnos sa partnerom možete pretvoriti u harmoničan. Nemojte se plašiti da ćete ga oterati ako iskreno govorite o onome što mislite. Ako vas voli, razumeće i pružiće vam podršku. Slobodne Device, period je idealan za putovanje u društvu prijatelja ili solo, gde ćete napuniti baterije i steći nove uvide. Zračite šarmom i samopouzdanjem i samo tako nastavite.
POSAO: Očekujte da ćete postati mnogo uspešniji kad se izdvojite iz gomile i pokažete drugima da posedujete jedinstven dar koji možete da podelite. Ako razmišljate o važnijim odlukama, bolje je sačekati dok ne budete sigurni u sve činjenice. Moguć je gubitak novca, kroz pogrešno ulaganje ili kupovinu, pa u ovom periodu pokušajte da izbegnete svaki veći trošak.
ZDRAVLJE: Oprostite sebi i drugima i oslobodite se pritiska u grudima – to je ono što vam izaziva glavobolje i osećaj da gubite dah.
VAGA
LJUBAV: Slobodne Vage, ako ste u potrazi za vezom, ljubavna atmosfera će biti osvežena – više ćete se fokusirati na prijateljstvo i društvene krugove, što će vam doneti nova poznanstva od kojih će vam jedno značiti više. Ali, pokušajte da budete strpljivi – ništa nemojte forsirati. Vage u vezi, energija ovog ciklusa će vam pomoći da se suočite sa određenim osećanjima koja možda niste bili spremni da sebi priznate, a svakako ne partneru. Nebeska konfiguracija će obuhvatiti izglede promene u vašem životu.
POSAO: Vaš uspeh zavisi od vašeg profesionalnog okruženja – i ne dozvolite da vas savlada strah od neuspeha. Ako se dobro pripremite za predstojeće izazove i poduhvate, očekuju vas ogromne finansijske mogućnosti. Nije dobar period za rizična ulaganja.
ZDRAVLJE: Pojačana nervoza može se odraziti na vaše fizičko zdravlje. Moguće glavobolje, kao i problemi sa kičmom i zglobovima. Fizički se pokrenite!
ŠKORPIJA
LJUBAV: Slobodne Škorpije, možete očekivati nova, zanimljiva poznanstva. Emotivni ste, ali u isto vreme stabilni i puni samopouzdanja, što drugima može biti vrlo privlačno. Škorpije u vezi, ako ste pod emotivnim nabojem, bolje sačekajte da se “ohladite” pre nego što bujicu izlijete na partnera, kom neće biti jasno odakle to dolazi. Budite oprezni prema njegovim osećanjima, nemojte ga uvrediti, pa posle ispravljati “krive Drine”.
POSAO: Ne provocirajte nadređene, jer vas može iznenaditi njihova granica. Nije u vašem najboljem interesu da pravite promene u ovom trenutku, ali usudite se da razmotrite sve moguće opcije koje su vam otvorene. Dokazali ste svoju profesionalnu vrednost, ali to ne znači da treba da tolerišete što vam se svi obraćaju za pomoć i podršku.
ZDRAVLJE: Nervoza i stres uzimaju danak. Moguća je iscrpljenost i nesanica, pa povedite računa o sebi – hranite se zdravije, više se krećite i redovno opuštajte.
STRELAC
LJUBAV: Planetarni sastav vas ohrabruje da dublje pogledate u sebe kako biste pokušali da razumete izvor nedavnog problema u vezi jer je teškoća verovatno povezana sa starim obrascem ponašanja koji ograničava vaše emocionalno izražavanje. Naučićete mnogo kad budete strpljivi, smireni jer će vam to omogućiti da posvetite više pažnje – partneru i sebi. Slobodni Strelci, budite ljubazni, šarmantni i ne propustite priliku da drugima pokažete svoju inteligenciju i interesovanja – nema sumnje da će se to nekome veoma dopasti.
POSAO: Vaše greške na radnom mestu, zavist vaših kolega i neočekivane prepreke mogu ometati vaš rad. Budite mirni u komunikaciji i ne opterećujte atmosferu. Ovo je dobar trenutak da podrobno razmislite o planovima za budućnost i načinima na koje možete početi da ih pokrećete.
ZDRAVLJE: Možete imati probleme sa varenjem, pa povedite računa o ishrani u ovom periodu.
JARAC
LJUBAV: Jarčevi u vezi, ne morate sve istog trenutka ostvariti. Nemojte sebi (i partneru) nabijati pritisak samo zato što ste nestrpljivi i ne volite “dokone” trenutke. Vaš smisao za humor u ovom periodu dolazi do izražaja – što će povoljno uticati na vaš odnos. Slobodni Jarčevi moraju pažljivo postupati i napredovati korak po korak kako bi došli do stabilne veze. Ne podležite iracionalnim strahovima i impulsima, pažljivo izražavajte svoje mišljenje i osećanja i slušajte, da biste shvatili i ono što vam nije rečeno.
POSAO: Ne odbijajte korisnu saradnju u izazovnim periodima. Trenutni aspekt u igri mogao bi da otkrije nesigurnosti koje obično uspevate da držite bezbedno i diskretno skrivene. Budite strpljivi i smireni, nemojte se ljutiti na stvari na koje nemate uticaj. Ne okrećite leđa svojim principima.
ZDRAVLJE: Uskoro ćete pronaći mir za kojim žudite, pa zato budite strpljivi i pažljivi – prema sebi i drugima.
VODOLIJA
LJUBAV: Slobodne Vodolije, ne treba da se plašite neočekivanih preokreta, pa čak i vraćanja u odnos iz prošlosti – sve je to život i ne treba da se neprestano preispitujete i drugima polažete račune. Izađite iz zone komfora i dopustite da vam se život dešava. Vodolije u vezi, izbegavajte komunikaciju sa onima za koje vam je jasno da žele nešto više od vas, kako ne biste ugrozili do sada postignuto. Idite na put sa partnerom, kako biste učvrstili odnos i stekli nove uvide.
POSAO: Spremni ste za nove podvige i ispunjeni ste željom za radom. Ne zaboravite da su dobri odnosi sa drugima su katalizator vašeg uspeha. Mogući su sukobi sa nadređenima, ukoliko iskažete svoje neslaganje na grub i netaktičan način.
ZDRAVLJE: Budite dodatno oprezni pri svakoj aktivnosti u kojoj upravljate vozilom ili koristite sprave i aparate, jer postoji mogućnost povrede.
RIBE
LJUBAV: Slobodne Ribe, nađite vremena i strpljenja i razmislite o tome da se obogatite novim saznanjima o svom duhovnom i intelektualnom rastu. Problemi sa onima u vašem okruženju su realna mogućnost i rešićete ih ako reagujete tek nakon detaljne analize. Ribe u vezi, ne žurite u zaključcima i pokušajte da razumete partnerova osećanja. Ako prolazite kroz turbulentan period, potrebno je da pokažete saosećanje i pružite podršku – iako vam je to teško i mislite da imate razloga da se osećate povređeno.
POSAO: Uskoro ćete možda morati da revidirate i promenite svoje planove za budućnost, a promene su korisne ako nisu iznenađujuće i ako ste spremni za njih. Budite spremni da napravite određene ustupke i prilagođavanja, a to će vam biti lako kad analizirate situaciju i uvidite šta možete da u svoju korist preokrenete u postojećoj situaciji.
ZDRAVLJE: Emocije prete da vas preplave i osećate se nelagodno. Suočite se, umesto da ih potiskujete, pa ćete lakše kanalisati stres.
submitted by NenadESOTERIA369 to NenadESOTERIA369 [link] [comments]


2024.05.17 22:15 NenadESOTERIA369 SUNCE U BLIZANCIMA OD 20.05. U 15:00 DO 20.06. U 22:50

SUNCE U BLIZANCIMA OD 20.05. U 15:00 DO 20.06. U 22:50
SUNCE U BLIZANCIMA
OD 20.05. U 15:00 DO 20.06. U 22:50
SUNCE U BLIZANCIMAOD 20.05. U 15:00 DO 20.06. U 22:50
Sunce u Blizancima predočava na razdoblje veće komunikacije, razmene informacija i pregovore. Potraga za odgovorima na važna pitanja, fleksibilnost i nova saznanja su tada od velikog značaja. To je kreativno razdoblje i smatra se odličnim za društveni život i pravljenje bolje interakcije sa drugima. S obzirom da je komunikacija svake vrste jedan od najvažnijih kvaliteta ovog znaka u aktuelnom tranzitu možemo biti preplavljeni novim mogućnostima, imati pristup novim saznanjima i informacijama. Međutim, sa druge strane to je vreme kada treba biti više oprezan, jer treba napraviti pravi izbor i izbegavati nedoslednost u radu. Blizanac je znak koji je poznat po tome što ostavlja nedovršene stvari iza sebe, pa tada postoji tendencija promenljivosti u planovima.
Blizanci kao prikaz dvojnosti i simbol slobode, spajaju više veština – kreativna inteligencija, dar pisanja, slikanja, govorništva u jedinstvenu celinu. Zbog toga ovo je faza koju karakteriše učinkovitija komunikacija, mentalna budnost, ali i unutrašnji nemir. Sunce u Blizancima je period mnogih promena koje se tada događaju svakom od nas i u tom razdoblju imamo mnoge događaje. To je vreme kada je naš um fokusiran na ono što je zaista od velike važnosti za naš život. Sunce u Blizancima predočava na neophodnost balansiranja energije, svestranost i raznolikost. To je vreme unutrašnje potrage, oporavka, smena tišine i aktivnosti. Ovaj period smatra se idealnim za završavanje započetih pregovora, pravljenje novih kontakata, veći fokus, istraživanje i označava ciklus radosti, lakoće, šarma i prijateljstva.
Vreme je za reči, "leptiriće", komunikaciju, druženje, učenje, razmenu informacija. Vreme je za radoznalost, intelekt. Posle zemljane energije Sunca u Biku, vreme je da se "odlepimo" od zemlje i uživamo u vazdušnim prostranstvima. Za razliku od vladara Bika Venere koja nas je vodila čulima i sa kojom smo uživali u svim čulima, sa kojom smo se posvetili emotivnim i materijalnim blagostanjem, sada sa vladarem Blizanaca Merkurom tim krilatim glasnikom vreme je da zaposlimo um, misli, reči. Sa Blizancima dosada ne postoji. Ova energija u najmanju ruku voli dva. Ova energija i ima dve strane: dobru i manje dobru - Dve strane medalje!
Ovo je doba godine kada svi pomalo ili više živnemo, kada postajemo razigrani, veseli, radoznali, i što ne reći malo i površni.
Šta će nam doneti Sunce u Blizancima:
Pred nama je (Sunce u tranzitu kroz Blizance) period komunikacije, socijalizacije, kretanja i reči i svega što može da se kreće. Ipak komunikacija je suština prirode Blizanaca. Vreme kada ćemo svi "videti duplo", raditi duple stvari ili dve stvari odjednom, pričati više nego obično. Sa ovom energijom Sunca, mnogi će živnuti, postati nemirniji, svestraniji, šarmantniji, duhovitiji. Svi će (po)raditi na svojoj veštini komunikacije i ako smo svi različiti naravno u ovo vreme nekako će svima više da se priča, bićemo radoznaliji nego obično. Odjednom svi ćemo imati više od jedne ličnosti. Što je ponekad zanimljivo, ponekad i ne baš.
Ali ovo je vreme za druženje, upoznavanje novih ljudi, sve je više poznanika, novih potencijalnih prijatelja, novih romantičnih poznanstava od kojih neke mogu da budu i trajne veze, mogu a ne moraju jer se sa ovom energijom nikada ne zna. Ova energija više voli raznolikost, raznovrsnost i slobodu od vezivanja. Povremene romanse joj bolje idu nego dugoročni odnosi. Mada ako ima osećanje slobode udruživanje i nije problem, više slobode jača veza. U sferi posla, karijere ova energija donosi nove ideje, više mogućnosti, više poslova, ponekad i dva ili više posla.
Ulazak Sunca u Blizance je period prelaska iz proleća u leto, promena godišnjeg doba, što poprilično utiče na sve nas a ne samo na rođene u ovom periodu. Tako da je promena i prilagodljivost deo ove energije Sunca. I sve ima smisla Blizanci su vazdušni znak, a to je elemenat koji nosi promenljivost, ali i sposobnost komunikacije. Ko je bolji govornik od Blizanaca. Mentalne sposobnosti svima u porastu za vreme ovog tranzita. Reputacija leptira kod ove energije je u smislu lepršavosti, lakoće u odnosima može biti potvrđena. Dolazi period koji ne voli dosadu.
Sa ovom dvojnom prirodom energije Sunca mnogi od nas će biti u raznim dilemama, neki opet mogu biti nemirni, radoznali, i da se upuste u razne aktivnosti, što nije loše samo ponekad to bude komplikovano jer bi ova energija sve odjednom. Može da nam se dogodi da počnemo jedno a da nas vrlo brzo zainteresuje nešto novo i drugačije. Ovde baš to novo i donosi uzbuđenje. Najviše od svega u ovom periodu volećemo mentalne izazove a koncentracija nam neće biti jača strana. Kada su odluke u pitanju i tu može biti nekih problema, zbog dvojne prirode ove energije. Promenljivost i nedoslednost u odnosima. Ali duhovitosti, šarma neće faliti naravno i zabave i uzbuđenja.
Radićete više stvari odjednom, recimo dok jedete pričaćete sa nekim, u jednoj ruci telefon u drugoj sendvič ili viljuška, pričaćete više nego obično, ko god hoće da čuje šta imate da kažete, ali i ako neće, ali pričaće i drugi - pričaće svi. Ćaskanje, razgovori, razmena mišljenja. Možda ćete upisati neki kurs jezika, vožnje i sl. Mladi će se dohvatiti knjige, kraj školske godine odjednom izgleda jako blizu. Pisanje bi moglo da vas zanima više nego obično, od dnevnika do "obične" poruke. Pozivi za druženje na sve strane, upoznavanje novih ljudi je deo ove zanimljive energije. Izvadite kofere, rančeve, torbe, možda vam zatrebaju kraći put, izlet, ko zna šta vam može pasti na pamet. Igra je takođe deo ove energije, humor i zabava. Razmenjujte informacije, ideje, reči, komunicirajte, družite se, budite društveni, radoznali. U vreme tranzita Sunca kroz Blizance napuniće se biblioteke, ali i parkovi, izletišta. Nećete moći bez interneta, telefona, svih sredstava komunikacije.
Profitiraće trgovine sa tehnikom, ali i knjižare, da ima još onih koji vole knjige. Idealan period za: pisce, novinare, advokate, nastavnike, sve one koji imaju dara za jezike, za organizaciju, za one koji putuju.
Energija Blizanaca:
Elemenat: vazduh. Kvalitet: promenljiv. Princip: aktivan.
Grafički simbol: rimski broj dva.
U grupi je (vazduh) sa Vagom i Vodolijom.
Vladar Bika je Merkur.
Prirodni vladar 1.kuće.
Osnovna fraza: Ja mislim. Ključna reč: raznovrsnost.
Blizanci vladaju: plućima, rukama, ključnom kosti, ramenima, šakama, nervnim sistemom.
Blizanci vladaju: Belgijom, Indijskim okeanom, Jermenijom, Kanadom (istok), Kentakijem, Kolumbijom, SAD istočni deo, Sardinijom, Saudijskom Arabijom, Severnom Amerikom, Srednjom Amerikom, Sudanom, Ujedinjenim Arapskim Emiratom, Velsom, Venecuelom, Južnim Vijetnamom, Zapadnom Virdžinijom, Ziarom Nirnbergom, Londonom, Melburnom, Rio De Ženerijom, San Franciskom, Versajem.
Energija Blizanaca ukratko: intelekt, raznovrsnost, radoznalost, prilagodljivost, komunikacija, pisanje, spremnost za promene, energija usmerena ka "umreženju".
U dobrim aspektima ova energija je: prilagodljiva, spretna, pametna, izražajna, inventivna, brzo shvata, literarno nastrojena.
U negativnim aspektima ova energija je: površna, nemirna, promenljiva, manjak koncentracije, ne završi započeto, nezahvalna.
OVAN
POSAO
Osećate se blokirano, jer očekajete realizaciju nečega za šta znate da je izvesno, ali nikako da se desi. Ukoliko je vaš posao na bilo kakav način povezan s nekretninama, ovo je njihove period kupoprodaje, priliva novca ali i ulaganja. Budite pažljivi, jedan pogrešan potez može da vas, dugoročno, značajno poremeti. Pre nego što potpišete bilo šta, dvaput proverite sve detalje kako biste izbegli previde i greške koje biste kasnije teško ispravili. U svom radu koristite profesionalnu pomoć službenih lica.
LjUBAV
S nestrpljenjem posmatrate stvari, pa zbog toga postoji opasnost da pogrešno rastumačite ponašanje svog partnera. To nije zato što vas on laže ili nešto prikriva, već je stvar u vašim nerealnim očekivanjima kojih nikako da se rešite. Da biste izbegli moguće neprijatnosti neophodno je da u ovom periodu očekivanja svedete na minimum. Pre nego što potražite razloge svog nezadovoljstva u partneru, to isto definišite kod sebe.
ZDRAVLjE Nesanica.
BIK
POSAO
Ovog meseca ćete učvrstiti sve svoje poslovne pozicije. Pritisak kome ste izloženi inspiriše vas i ohrabruje da se prepustite sopstvenim procenama i na kreativan način uredite svoj život. Iako ste dugo čekali da se kockice poslože na ovaj način, ostanite pribrani i strpljivi još neko vreme. Tačno je da promene stižu. Vi to odlično osećate, ali potrebno je da sačekate još neko vreme i da ne brzate sa odlukama. Ako se, ipak, prepustite trenutnoj euforiji, izvesni su previdi kojima ćete sve dovesti u pitanje.
LjUBAV
U narednom periodu moguća je bračna ponuda ili novo romantično poznanstvo. Ljubav dobija na snazi. Ukoliko ste u vezi, ovo je vreme kada je potrebno sve uobličiti. Ukoliko ste, pak, od nedavno u romansi, upravo vam se otvara prilika da kroz izraženu emocionalnu interakciju s interesantnom osobom dosegnete sasvim nova iskustva. Od vas zavisi kako će se stvari razvijati, druga strana je spremna na iskušenja.
ZDRAVLjE Problemi s kožom.
BLIZANCI
POSAO
Verujete u pozitivan ishod svega i optimizmom se branite od mračnih strahova koji vas, s vremena na vreme, obuzimaju. Dok u poslu stagnirate, vreme je da se presaberete i napravite novu finansijsku konstrukciju kojom ćete dobiti na vremenu. Da li je u pitanju pozajmica ili kredit, svejedno, na neki način ovih dana se bavite prošlošću. Neka vas sve ovo ne brine preterano, jer je u pitanju poslovno zatišje pred veliku aktivnost koja će nastupiti čim se teren vašeg profesionalnog života bude raščistio.
LjUBAV
Polje partnerskih odnosa je opterećeno i nekako konfuzno. Vreme trošite na uzaludne razgovore kojima voljenoj osobi nešto objašnjavate, a ona kao da vas ne čuje. Dozvolite drugoj strani da ostane pri svojim stavovima i dajte joj vremena da sama uvidi koliko su njena očekivanja prevelika. Vaša vizija realnosti može da bude neprijatna svakom ko vas dobro ne poznaje. Pravo rešenje će biti vidljivo tek kad se dodatno potrudite.
ZDRAVLjE Čuvajte noge.
RAK
POSAO
Prozvani ste da razrešavate probleme i konfuziju u životu nekoga ko zavisi od vas, a s kim ste i poslovno povezani. Ljudi se oslanjaju na vašu praktičnost i operativnost, ali i na intuitivni deo ličnosti zbog čega nekada delujete kao osoba koja u svakom času zna šta je najpametnije da uradi. Vaša osećajnost, ovih dana, ne radi za vas, jer će vam se možda prikačiti ljudi koji ne mogu da se pohvale najčasnijim namerama. Vreme je da se suočite sa istinom i okolnosti oko sebe sagledate na realan način.
LjUBAV
Tokom ovog perioda bilo kakve lažne nade ili preterana očekivanja moraju da se isprave. U osnovi, dugovi koji su vas pritisli guraju vas da se okrenete pravim vrednostima, porodičnom životu i odnosu s voljenom osobom. Pokažite zahvalnost, ali se ne izjašnjavajte otvoreno, jer nećete biti shvaćeni na pravi način. Voljena osoba želi da vidi konkretna dela, a ne da sluša teoriju o tome šta biste želeli da ostvarite.
ZDRAVLjE Problemi s očima.
LAV
POSAO
Sve vam se i dalje svodi na čekanje. Informacije koje budete dobijali mogu biti lažne, a osobe koje vam nešto obećavaju nepouzdane i neodgovorne. Najbolje je da ovo vreme iskoristite za učvršćivanje postojeće pozicije, naročito ako to uključuje vaše finansije. Ako preuzmete inicijativu i sve aktivnosti organizujete isključivo u sopstvenoj režiji, uspeh može biti izvestan. Ali, ukoliko vam drugi ljudi budu nametali svoje ideje, računajte na gubitke. Ne zaboravite da vi najbolje znate šta vam je potrebno.
LjUBAV
Ovo je vreme zahtevnih emotivnih izazova i potrebe da se ljubavni život stabilizuje. Kako mesec bude odmicao tako će se i vaša ljubavna situacija stabilizovati. Ukoliko ste željni izlazaka i obilazaka kulturnih dešavanja, ovo je pravo vreme kada ćete voljenu osobu, s lakoćom, nagovoriti na bilo koju akciju te vrste. Atmosfera zavođenja je u vazduhu, imate potpunu kontrolu nad situacijom, na vama je samo da povučete prvi korak.
ZDRAVLjE Čuvajte se povreda.
DEVICA
POSAO
Naglašeno ste osetljivi, previše osećate emocije drugih ljudi. To vas izlaže pogledima više nego što ste spremni da podnesete. Obuzima vas tenzija s kojom se teško nosite, pa vam sledi ozbiljan energetski pad. Ako dozvolite saradnicima da istaknu svoje sposobnosti i na taj način zasene vašu ulogu u funkcionisanju celog sistema, možete izbeći ozbiljne sukobe, a usput i naučiti nešto novo o sebi što dosad niste znali. Pored ovoga, otvara se potreba za učenjem nečeg novog što će vam biti od velike koristi.
LjUBAV
Uspostavićete kontakt sa osobom koja dolazi izdaleka. Onima koji su već u ljubavnoj vezi predstoji zajednički put ili neka druga vrstu aktivnosti koja će proširiti dosadašnja ograničenja. Samopouzdanje vam raste, okruženi ste ljudima koji su prijateljski naklonjeni kako vama tako i vašem partneru. Iako je atmosfera dobra, pazite kome se poveravate i čije tajne čuvate da vas sumnjiva namera jedne osobe ne bi uvela u probleme.
ZDRAVLjE Proverite krvni pritisak.
VAGA
POSAO
Pravo je vreme da se neke poslovne ideje realizuju, stižu brojna razrešenja. Da biste spremno dočekali novitete, neophodno je pronaći pravu meru u svemu. Vi ste nadareni da s lakoćom sprovedete red i disciplinu, ali moraćete da prihvatite da oko vas ima i ljudi kojima vaš model ponašanja nije omiljen. Ukoliko se dosledno budete držali svojih planova i namera, svaku prepreki ćete s lakoćom prevazići. Bez obzira na sve povoljnosti, nemojte da vas ovih dana ponesu nerealan optimizam i euforija.
LjUBAV
Vaše napeto raspoloženje se odražava na odnos s voljenom osobom. Želite da se osećate sigurno, ali ne uspevate u tome. Uskoro je izvestan primetan pomak u ljubavnim odnosima, ali vi ćete se i dalje osećati nepotpuno. Kada biste znali šta želite, problem bi bio rešen. Svesni ste da se nalazite u nekoj fazi, ali niste sigurni da li je dobro razumete. Ne opterećujte voljenu osobu svojim strahovima koji su ovih dana previše mračni.
ZDRAVLjE Bolovi u leđima.
ŠKORPIJA
POSAO
Idealno je vreme da na kvalitetniji način organizujete svoju poslovnu svakodnevicu. Iako je dobar trenutak za intelektualni rad, kao što su komunikacija ili nekakav marketing, vaša pažnja se rasipa zbog nepouzdanih saradnika ili nepotpunih informacija. Bez obzira na to, budite uvereni da vaš trud nije uzaludan iako ćete na rezultate sačekati malo duže nego što to sada procenjujete. Osim toga, ovaj mesec je dobar za pomaganje drugim ljudima koji su u nevolji, kako kod kuće tako i na poslu.
LjUBAV
Vaša emotivna veza može biti ozbiljno poljuljana ukoliko ne budete vodili računa šta pričate. Na vama je da sačuvate tajnu koja, po vašem mišljenju, nije nešto što mora da se krije. Ipak, ako druga strana insistira da ostanete diskretni, na vama je samo da to prihvatite a ne da sudite o tome da li je to ispravno ili nije. Mesec je u znaku potencijalne ljubavne krize koja može nastupiti ukoliko budete nepažljivi.
ZDRAVLjE Upala grla.
STRELAC
POSAO
Za vas je ovo period velike borbe kojoj se polako nazire kraj. Situaciju možete da preokrenete u svoju korist ako je vaš posao vezan za nešto što je kreativno i za šta je neophodna mašta i osećaj za lepo. Sve ostalo može biti izloženo komplikacijama koje se neće razrešiti do daljnjeg. Nema razloga za veliku brigu, jer kada sve bude prošlo stižu srećniji dani a s njima veliko razrešenje i profesionalna pobeda. Da biste prevazišli sve napetosti neophodno je da donesete važnu poslovnu odluku koju odavno odlažete.
LjUBAV
Preispitujete situaciju i vodite naporne razgovore s voljenom osobom. Moguće je da ćete saznati nove detalje koje ranije niste uviđali. Skloni ste preuveličavanju svega, pa i problema. Budite oprezni kada je reč o sopstvenim očekivanjima, jer vas nerealne nade vode u razočaranje. Ukoliko budete samokritični i iskreni prema partneru, ali i prema sebi, vaša romantična bliskost biće učvršćena. Čuvajte se laži.
ZDRAVLjE Moguće su aritmije.
JARAC
POSAO
U naletu dobrog raspoloženja imate sposobnost da ostvarite svoje ciljeve. Pokrećete planove za promenu načina života. Moguće je da je to nešto što ste ranije planirali, ali niste bili u prilici da realizujete. Okolnosti će se, u jednom trenutku, promeniti. Otkrićete nove načine kako da dosegnete svoje ciljeve. Imate pomoć saradnika, ali ne zanosite se idejom da besplatno dobijate podršku. Ljudi imaju motivaciju da vam pomognu, ali dugovi mogu biti neprijatni ukoliko se ne revanširate adekvatno.
LjUBAV
Ne pokušavajte da određujete uslove pod kojima će se vaš ljubavni život dalje razvijati. Pred vama je nova životna faza, bar kada su emotivni odnosi u pitanju. Voljena osoba može pokazati potrebu za slobodom ili inicirati promene u načinu funkcionisanja veze. Ako prihvatite promene i pokažete da ste elastični i spremni na kompromise, vaša veza može opstati. U protivnom, očekujte komplikacije i probleme.
ZDRAVLjE Posetite stomatologa.
VODOLIJA
POSAO
Moguće je da vas tokom ovog perioda prati nepovoljan trend. Pozitivno razmišljanje vam može olakšati situaciju, naročito ako ste u poslu kreativni. Ipak, kako vreme bude odmicalo, komunikacija će biti sve bolja jer ćete, bez obzira na to šta se dešavalo, pronalaziti idealno rešenje za sve. Brojni nesporazumi, kojima ćete ovih dana biti opterećeni, neće ostaviti trajne posledice na vašu poslovnost. Prihvatite činjenicu da ne zavisi sve od vas i prepustite drugim ljudima probleme koji ne pripadaju vama.
LjUBAV
Ljubavni odnosi su vam, nekako, u drugom planu, usredsređeni ste na društvo. Takav način funkcionisanja u ljubavnoj vezi, na duge staze, preti da preraste u običan drugarski odnos koji na kraju završava razlazom. Iako vam to trenutno deluje kao nešto prihvatljivo, dobro razmislite da li su vam takvi prioriteti ispravni. Da biste dobili ljubav i prijateljstvo istovremeno, neophodni su bliski susreti i iskreni razgovori.
ZDRAVLjE Problemi sa stomakom.
RIBE
POSAO
Dosta dinamike, tako bismo mogli da opišemo naredni period koji će potrajati duže nego što želite. Iako je dobar trenutak za ideje, ovo je vreme kada ste okruženi ljudima koji ne ispunjavaju svoja obećanja. Da biste izbegli komplikacije, morate da se naoružate strpljenjem. Duhovne i intelektualne discipline su vam u prvom planu, to je ono što vas isceljuje. Koristite svoju intuiciju da uočite čije ideje su preuveličane i neiskrene, insistirajte na konkretnim argumentima i činjenicama u svakom dijalogu.
LjUBAV
Ovo je period tokom koga ćete biti u centru pažnje bilo da se radi o voljenoj osobi ili pripadnicima vaše uže porodice. U prvom planu su vaša posvećenost i odgovornost. Iako se vi na taj način isceljujete i energetski punite, budite oprezni za koga se žrtvujete kako sve ne bi bilo uzaludno. Moguće su prevare i obmane, naročito od strane ljudi koji od vas traže uslugu ili podršku koja je za vaš odnos, dosad, bila neuobičajena.
ZDRAVLjE Čuvajte se virusa.
Tranzit Sunca kroz dvanaest kuća natalne karte traje u proseku oko mesec dana. Kada se Sunce pojavi u nekoj kući, osvetljava je, usmerava nas da se pozabavimo temama koje se nje tiču.
TRANZIT SUNCA KROZ 1. KUĆU
U periodu kada Sunce prolazi kroz vašu prvu kuću, usmeravate pažnju na sebe. Želite da se pozabavite sobom, svojim fizičkim izgledom, promenite frizuru, način oblačenja, šminku. Stavljate sebe u centar, a to očekujete i od drugih. Imate potrebu da vas primete, da ostavite utisak.
Svakako, pažnja drugih osoba će biti usmerena na vas, pa je ovo vreme da to i iskoristite i hrabro iskoračite sa novim idejama. Saslušaće vas sa pažnjom, a i poslušati. Ovo je vreme kada je povoljno da krenete u nešto novo sami jer raste vam samopouzdanje i bez straha možete da kažete sebi i drugima šta želite, i onda to i uradite.
TRANZIT SUNCA KROZ 2. KUĆU
Kada Sunce prolazi kroz drugu kuću fokusirate se na svoje materijalno bogatstvo. Ovo je vreme kada treba da podvučete crtu i pozabavite se svojim finansijama. Da li imate dovoljno novca? Da li treba da prištedite? Da li vam je potreban dodatni posao? Da li trenutni posao zadovoljava sve vaše potrebe? Sve ovo su pitanja kojima se bavite tokom tranzita Sunca.
Povoljan je tad period da uložite u nešto što će vremenom vredeti više i doneti vam prihode u budućnosti. Ovo nije dobar period da se zadužujete i ulazite u rizične poslove i kombinacije. Pripazite da ne potrošite previše, ako imate novac koji vam je pretekao. Možete imati sitnijih zdravstvenih problema psihosomatske prirode kao što je glavobolja.
TRANZIT SUNCA KROZ 3. KUĆU
Kada Sunce prolazi kroz treću kuću, pažnja je usmerena na komunikaciju. Puni ste ideja, um vam je aktivan, razmišljate o raznim temama i imate potrebu da i drugi to čuju. Više se krećete među ljudima, upoznajete ih, pravite nove kontakte i poznanstva. Period je posebno pogodan za ljude koji obavljaju poslove vezane za komunikaciju, kraća putovanja i kreativnost kao što su pisanje, marketing, trgovački putnici, internet promocije.
Imate potrebu da se čujete i viđate sa braćom, sestrama, širom porodicom, susedima. U zavisnosti od aspekata, ovi se odnosi mogu poboljšati ali i raskinuti. Ne pravite dugoročne planove i ne obećavajte ništa na duge staze. Radite ono što možete sad i odmah. Period je povoljan za kratka putovanja, izlete, izlaske.
TRANZIT SUNCA KROZ 4. KUĆU
Kada se Sunce nađe u vašoj četvrtoj kući povlačite se u okrilje vašeg doma i pažnju preusmeravate na porodicu i dom. Provodite više vremena sa najbliskijima, gledate šta bi trebalo zameniti, popraviti, kupiti novo. Povoljno je vreme da razmišljate o prodaji ili kupovini nekretnina, ali se mogu i pojaviti problemi oko njih koje ćete morati da rešavate.
Sve finansijske transakcije i razmišljanja su vezani za dugoročno ulaganje u budućnost, u ono od čega ćete živeti kada jednom odete u penziju ili ostaviti vašim naslednicima. Ako ste u sukobu sa članovima porodice, posebno roditeljima, u ovom periodu bi moglo da se to stavi u fokus. Takođe, u ovom periodu bi trebalo da izbegavate putovanja.
TRANZIT SUNCA KROZ 5. KUĆU
Ovo je vreme za zabavu. Nemate koncentracije da se bavite ozbiljnim poslovima, sve vas više privlači od provođenja vremena na radnom mestu ili bavljenja nekim ozbiljnim pitanjima i problemima. U ovom periodu sve to ostavljate po strani, te se bavite onim što volite i što vas usrećuje. Posvećujete se omiljenom hobiju, razmišljate kako da napredujete, pa da od toga napravite i neki posao u budućnosti.
Izlazite sa prijateljima, zabavljate se, posvećujete se svojoj deci i provodite više vremena sa njima. Privlačite ljude jer zračite pozitivno i ljubazno. Osećate njihovu naklonost i pažnju. Svakodnevno dobijate mnoštvo komplimenata, te i vaše pouzdanje raste. Pazite da vas nalet energije i sreće ne povuče u pogrešnom smeru, pa se opustite tako što ćete piti i jesti neumereno, kockati se, preterati s izlascima.
TRANZIT SUNCA KROZ 6. KUĆU
Kada Sunce prolazi kroz vašu šestu kuću, pažnja se usmerava na posao. Uozbiljili ste se i usredsređujete se na svoje svakodnevne obaveze i dužnosti. Ako imate da završavate neke manje projekte, sada je pravo vreme za to. Ne ulazite u velike projekte, moguće da nećete imati vremena od svakodnevnih dužnosti. Period je povoljan za proveru zdravlja i fizičke kondicije.
U ovom periodu je najbolje zakazati sistematski pregled. Ako ste u prethodnom periodu zanemarivali svoje zdravstveno stanje, mogu vam se pojaviti sada tegobe. Ovo je pravo vreme da nabavite novog kućnog ljubimca, a ako ga već imate, da mu se posvetite malo više nego obično. Čuvajte se neprijatelja u okruženju, posebno na poslu. Ne dozvolite sebi da vas kolege uvuku u intrige i tračeve.
TRANZIT SUNCA KROZ 7. KUĆU
Prolazak Sunca kroz sedmu kuću pokreće pitanja veza, braka, partnerstva sa drugim ljudima. Ovde niste vi glavni već oni. Potrebno vam je da osetite da se prihvaćeni i mnogo vam više odgovara da osetite podršku i da je pružite, nego da radite sami. Druženje i saradnja sa drugima vam je prioritet. Odlično se razumete, efikasni ste, imate strpljenje da saslušate, da pomognete, da sarađujete. Traženi ste i popularni, pa će vam se mnogi iz okruženja obraćati za savet i podršku, što vama neće padati teško.
Trudite se da balansirate i napravite ravnotežu u svom životu. Vaša pažnja se prebacuje na odnose sa drugim ljudima. Imate potrebu da radite na poboljšanju odnosa i komunikacije sa partnerom. Mnogi u ovom periodu odlučuju da poprave svoje odnose sa partnerom ili da ih završe. Ako ste slobodni, ovo je pravo vreme da uđete u novu vezu. Vreme je da regulišete pravna pitanja i sporove koji se tiču vašeg privatnog života i posla.
TRANZIT SUNCA KROZ 8. KUĆU
Kada Sunce tranzitira kroz vašu osmu kuću imate potrebu da potpuno promenite nešto u svom životu. Ostavljate stare obrasce i prihvatate nove. Ovo se može odnositi na vaše lične osobine, neke aspekte ličnosti. Možete se rešiti velikog broja stvari koje vam ne odgovaraju i na vas utiču loše. To mogu biti ljudi, neke loše navike, materijalne stvari. To vam je potrebno da biste dobili prostor za nove mogućnosti koje vas čekaju i koje će vam doneti zadovoljstvo.
Razmišljate o životu i pokušavate da dokučite ono što se nalazi ispod površine. Osetljivi ste ali to krijete od okoline, pa im možete delovati odsutno i distancirano. Za mnoge ovaj period može doneti depresiju i podgrejati strahove. S obzirom na to da vam je senzualnost i senzitivnost pojačana, očekuje vas i bogat seksualni život, pa i da probate nešto što do sada niste. Ovo je period i kada rešavate pitanja koja se tiču dugova, nasledstva, poreza, finansija, svojevrsno svođenje računa, bilo da se zadužujete ili vraćate dugove.
TRANZIT SUNCA KROZ 9. KUĆU
Tranzit Sunca kroz vašu devetu kuću vas podseća da se posvetite svom unutrašnjem napretku. Želja za novim znanjima o drugim kulturama, verama, ljudima iz različitih zemalja. Možete da započnete novo školovanje ili nastavite prekinuto. Možda ćete osetiti potrebu da nađete nov smisao u životu, nešto čemu ćete se posvetiti iznova. Vaš bračni partner može očekivati napredak u poslu ili novčani dobitak.
Ovo je pogodan period za dalja putovanja i upoznavanje novih i drugačijih predela i kultura, pa planirajte odmor u vreme kada vam Sunce prolazi kroz devetu kuću. Osetićete potrebu da se više posvetite veri i da sa drugima raspravljate na tu temu. Sa puno žara i motivacije ćete iznositi svoje ideje, bez ustručavanja.
TRANZIT SUNCA KROZ 10. KUĆU
U periodu kada Sunce prolazi kroz vašu desetu kuću pažnju usmeravate na svoje životne ciljeve. Da li ste postigli sve ono što ste zamislili? Šta još treba da uradite? Da li je to za šta se trenutno zaista ono pravo ili bi trebalo da promenite nešto? Od vas se očekuje da pokažete zrelost i čvrst stav u donošenju odluka.
Bićete odgovorniji, razmišljaćete o tome šta želite da uradite u vezi sa karijerom. Ako niste zadovoljni platom, možete tražiti povišicu, promenu radnog mesta, ali i razmišljati o tome kako da pokrenete sopstveni biznis. U zavisnosti od vašeg prethodnog delovanja i aspekata ovo je vreme kada ćete biti pohvaljeni ili kažnjeni na poslu i u odnosima sa autoritetima kao što su roditelji, direktori, zaštitnici.
TRANZIT SUNCA KROZ 11. KUĆU
Kada Sunce prolazi kroz vašu jedanaestu kuću pažnju usmeravate na planiranje budućnosti i ostvarivanje planova i želja. Ne drži vas mesto i teško da ćete biti zatvoreni u kući. Imate potrebu za druženjem, provodite vreme sa prijateljima, velikim grupama, ali ne želite da se dugo zadržavate na jednom mestu i sa istim osobama.
Izbegavate intimiziranje i velike priče sa ostalima, vaše misli su usmerene isključivo na vas i na to kako bi izgledala vaša budućnost. Izbegavate obaveze i velike dogovore. U ovom periodu imate želju da se bavite humanitarnim radom, pa se uključujete u aktivnosti koje se time bave. Ako želite da osnujete organizaciju koja bi se bavila pomaganjem ljudima, sada je pravo vreme za to.
TRANZIT SUNCA KROZ 12. KUĆU
Prolazak Sunca kroz dvanaestu kuću donosi suočavanje sa podsvešću i problemima koje smo zakopali duboko, ali koji sada mora da se osveste da bi se krenulo dalje. Ovo je idealno vreme da se očistite od starih strahova i problema, te pročistite sebe i svoj život duhovno, fizički, emotivno, duhovno. Tokom ovog perioda se možete osetiti iscrpljeno, imati problema sa nesanicom. Želite da budete sami i povlačite se u sebe. Osetljiviji ste nego inače i sve vas pogađa.
Tražite skriveni smisao u svakoj izgovorenoj reči, svaki događaj nije samo to, već vam ukazuje na nešto drugo. Ponekad imate osećaj kao da se ceo svet zaverio protiv vas. Posvetite se sebi u ovom periodu, ne stavljajte pred sebe zahtevne zadatke, iako će vas opsedati ljudi sa svojim problemima, a vama to biti privlačno da slušate i rešavate. To će vas preterano mentalno zamoriti i uneti nemir. Idite u duge šetnje, na planinu, meditirajte, vežbajte, čitajte.
Energija Blizanaca donosi: komunikaciju, socijalizaciju, brzo kretanje i reči i svega što može da se kreće. Ipak komunikacija je suština prirode energije Blizanaca. Energija u kojoj se sve vidi duplo, rade duple stvari ili dve stvari odjednom, priča više nego obično. Sa ovom energijom se živne, ali dolazi i nemir, svestranost, šarm, duhovitost. Veština komunikacije dolazi (ili ne zavisi od aspekata) do izražaja. I ako smo svi različiti sa ovom energojom svima se više priča, budemo radoznaliji nego obično. Odjednom svi ćemo imati više od jedne ličnosti. Što je ponekad zanimljivo, ponekad i ne baš.
Promena i prilagodljivost su deo ove energije. I sve ima smisla Blizanci su vazdušni znak, a to je elemenat koji nosi promenljivost, ali i sposobnost komunikacije. Ko je bolji govornik od Blizanaca. Sa ovom energijom mentalne sposobnosti svima su u porastu. Reputacija leptira kod ove energije je u smislu lepršavosti, lakoće u odnosima može biti potvrđena.
Sa ovom dvojnom prirodom energije Blizanaca prisutne su razne dileme, neki nemir, radoznalost, više aktivnosti, što nije loše samo ponekad to bude komplikovano jer bi ova energija sve odjednom. Sa ovom energijom počne se jedno, ali ubrzo se zainteresuje za nešto drugo, nešto novo. Ovde baš to novo i donosi uzbuđenje. Javlja se potreba za mentalnim izazovima a koncentracija ovde nije jača strana. Kada su odluke u pitanju i tu može biti nekih problema, zbog dvojne prirode ove energije. Promenljivost i nedoslednost u odnosima.
Blizanci: automobil, autobus, autobuska stanica, biblioteka, blizanci, brat,disanje, drum, dualnost, duplikat, dvoličnost, glasnik, grad, grafologija, hodnik, igra, informacija, intelekt, knjiga, komšiluk, kratka putovanja, kurir, kutija, lakovernost, leptir, merdevine, misli, nervoza, niži um, novine, oglašavanje, oglasna tabla, odnos, orman, papir, par, paralela, periodičnost, pešački prelaz, pisaći sto, pisac,pismo, pokretne stepenice, polica, portir, poseta, pošta, poštansko sanduče, poster, prodavac, pregrada, promenljivost, prozor, prugasto, putnik, radoznalost, rođaci,saobraćaj, saobraćajni znak, sestra, sekretar, spretnost, staza, stepenice, sveska, svestranost, šine, školska klupa, šofer, telegram, terasa, trotoar, učenici, učitelj,ugovor, ulica, železnička stanica.
3.kuća: u najširem smislu kuća komunikacija, kuća naših intelektualnih sposobnosti. Komunikacija: reč, govor, pisanje, razmena misli i reči... Ovo je i kuća saobraćaja, saobraćajinih sredstava, kraćih putovanja, izleta i sl. Opisuje našu najbližu okolinu, braću, sestre, ali i komšiluk...Ona vlada premeštanjima, transferima... Ona će nam reći da li volite da šetate...da li ste dobri govornici, pisci i sl. Kako učimo, kapacitet za učenje, ili kako možda prenosimo nekome znanje...Ipak pre svega ovo je kuća koja će pokazati kako razmišljamo....Prirodna kuća Blizanaca, vladar Merkur.
submitted by NenadESOTERIA369 to NenadESOTERIA369 [link] [comments]


2024.05.17 19:31 According-Appeal-146 Napravio sam aplikaciju koja pomaze ucenicima oko skole, zanima me misljenje

Pozdrav svima,
U Januaru prosle godine sam postavio svoju aplikaciju "Ocene" na Google Play prodavnicu. Trenutno ima 5000+ preuzimanja, zanimaju me vasa misljenja i saveti.
Ukratko, ako ste osnovac ili srednjoskolac mozete da pratite prosek na mnogo laksi nacin nego da idete kroz moj esd i da sabirate i delite, postoji mogucnost upisivanja rasporeda casova, podsetnici, beleske, moguce je videti skolske kalendare, moguce je napraviti raspored zvonjenja i widget za pocetni ekran. Jedna od bitnijih mogucnosti je uvoz predmeta i ocena sa zvanicnog es dnevnika, koja je moguca :)
Znacio bi mi svaki komentar, svako misljenje i svaka sugestija.
Link: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.bokas.ocene
Sajt: https://ocene.rs/
Ako imate bilo kakva pitanja tu sam da odgovorim :D
submitted by According-Appeal-146 to programiranje [link] [comments]


2024.05.17 18:47 GreatLeaks222 Iskustva na internshipima

Pozdrav, zanimaju me vaša iskustva na internshipima/junior prvi posao, ne bitno kada(npr. prošle godine ili prije 10). Iskustvo koje ste imali, kakve su vam bile kolege, smatrate li da ste bili ok plaćeni i općenito. Svaki komentar je dobrodošao, ukoliko imate još neki savjet ili bilo što za dodati, još i bolje.
submitted by GreatLeaks222 to CroIT [link] [comments]


2024.05.17 17:19 Then_Dress_8160 Bacanje vodenih balona na susjedov balkon? Kazna?

Pozdrav ekipa opet ja sa ocito cudnim pitanjima. Ovako u zgradi pored moje, zive jedna zena i jedan ludi pas. Vjerojatno i jos s ljudi s njima, vidao sam ga po ulici da ga secu drugi ljudi hahaha kako ovo ludi zvuci jebemti u sta se pretvaram.
Uglavnom, taj pas, da ga jebes, svaki dan je na tom njihovom balkonu i svako malo laje. I to je neki mali pas jer je to tako uzasan "high pitched" zvuk koji reseta i probija dusu. Kad sam kupio tu stan bila je zima i valjda eto bilo malom cuki hladno pa nije bas izlazio lajat na balkon , no evo cim se vrijeme utoplilo malisa vani napada svijet.
S tom zenom je vec par mojih susjeda pricalo i ona ih je odjebala da sta oni njoj imaju govorit kako da odgaja i drzi svog psa i ono da nema tu kruha za njihove zelje.
Sad to traje vec nekoliko godina, i stvarno kad god idem odradit power nap taj mali krene lajat i nemaaa sanse da se ista odspava. (Balkon im je pored moje spavace sobe).
Sad to traje vec toliko i ne mogu vjerovat da sam dosao do ovoga, ali evo doslovno samo zelim i njima "malo" napravit cudnu situaciju haha samo da i njima nesto malo smeta a ne samo nama
Ja bi im bacao vodene balone na/ pored/ uz njihov balkon.
I onda bi stajao tamo i cekao da dode ta zena ili tko vec i samo eto mirno stajao s vodenim balonima i ne znam, nadao se da cemo nesto komunicirat.
Sad, zanima me jel ima tu kakvih ludih pravnih/zakonskih posljedica ako ja bacam unutar njihovog balkona (to mi je malo mozda hc, mozda im bude netko ne zelim sad ljude tamo gadat bas), ili recimo da bacam u sam zid pored balkona samo da im malo udara. Ima li kakvih problema haha s bacanjem vodenih balona po zgradi.
Ovo nazalost nije zajebancija haha pa eto hvala na savjetima hah
submitted by Then_Dress_8160 to askcroatia [link] [comments]


2024.05.17 17:17 covjekobican Mislite li i vi uvijek da će se dogoditi nešto najgore?

To me ubije, svaki put kad nešto napravim ili ako želim nešto napraviti ili čak ako se dogodi nekom drugom odma mislim da će biti nešto loše i da će se meni dogoditi nešto loše. Počnem paničari za bezveze. Na kraju naravno da ne bude ništa i da sam si samo zabrijo bezveze.
Imate li vi često takav osjećaj da ako nešto napravite ili slično da će se nešto loše dogoditi
submitted by covjekobican to askcroatia [link] [comments]


2024.05.17 16:50 covjekobican Mislite li i vi uvijek da će se dogoditi nešto najgore?

To me ubije, svaki put kad nešto napravim ili ako želim nešto napraviti ili čak ako se dogodi nekom drugom odma mislim da će biti nešto loše i da će se meni dogoditi nešto loše. Počnem paničari za bezveze. Na kraju naravno da ne bude ništa i da sam si samo zabrijo bezveze.
Imate li vi često takav osjećaj da ako nešto napravite ili slično da će se nešto loše dogoditi
submitted by covjekobican to croatia [link] [comments]


2024.05.17 16:45 accchi Dilema oko nacina ulaganja

Zdravo,
Nedavno sam krenuo da ulazem preko interactive brokers i odlucio sam se za 100% u VWCE jer mi je plan dugorocno investiranje. Novac ne uplacujem u pravilnim intervalima vec mi je ideja da novac ulozim svaki put kada predjem odredjenu cifru ustedjevine jer ne zelim da previse novca drzim u kesu. Za sada svaki put kada prebacim novac (uglavnom 3-5k eura), istog trenutka kupim VWCE za sav iznos jer smatram da je bolje sto vise vremena provesti sa novcem u fondu nego tempirati vreme za kupovinu. Zeleo bih da cujem i vasa iskustva jer sam u dilemi da li da nastavim istom stretegijom ili recimo da kupujem jednom mesecno i tako vremenski diverzifikujem ulaganje.
submitted by accchi to finansije [link] [comments]


2024.05.17 16:21 crvenkapica_011 Strah od letenja i kako ga prevazići – osam korisnih saveta

Strah od letenja i kako ga prevazići – osam korisnih saveta
https://preview.redd.it/swottd2vwz0d1.jpg?width=800&format=pjpg&auto=webp&s=c37119ca293e843c83a3ff59960ea4d1963bbcf3
Za neke putnike, letenje je zastrašujuća stvar. Iako je činjenica da su avionske nesreće retke, nijedna dobronamerna rečenica poput: "Ali letenje nikada ranije nije bilo sigurnije”, neće zaista utešiti uplašenog putnika, jer strah ne zna za racionalnost i logiku. Zapravo, čini se da je praćen obiljem ironije; činjenica da se avionske nesreće gotovo nikada ne dešavaju, čini ih još više zastrašujućim u umovima mnogih ljudi.
U ovom tekstu bavimo se upravo strahom od letenja i kako ga prevazići, i u tu svrhu pripremili smo vam osam korisnih saveta. Pa, ako i sami spadate u one kojima letenje ne pričinjava zadovoljstvo, nastavite da čitate jer, možda ćete uz pomoć naših saveta uspeti da se izborite sa ovom neprijatnošću. Pa, da krenemo…

#1. Ne bojte se turbulencije

Imamo dobru, ali i lošu vest: Loša vest je da će klimatske promene verovatno povećati turbulenciju, uključujući i onu koja se pojavljuje iznenada. Dobra vest: Turbulencija je samo neprijatnost i nije tako opasna kao što mislite.
I ne brinite, krila se neće odlomiti. Zapravo, neka od njih se mogu saviti do 90˚, a da se avion pritom, neće iznenada prevrnuti na leđa. Međutim, ozbiljna turbulencija može da izazove povrede, pa se pobrinite da vežete sigurnosni pojas svaki put kada je uključen znak za to, u toku putovanja.

#2. Ne brinite zbog drugih strašnih stvari

Letenje je kao plivanje: Postoji neprekidno strujanje vazduha, i rupe ili vazdušni džepovi ne postoje (samo u obliku turbulencije – pogledajte prethodni pasus). Dakle, baš kao što ne možete da ispadnete iz jezera ili okeana, ne možete ni da padnete sa neba.
Brinete li se zbog motora? Avionski motori se često proveravaju, i čak i da oba ostanu bez goriva u isto vreme (što se dešava retko, do – nikad), avion koji leti na oko 9.000 metara može da klizi do 160 km bez motora, i da pokuša hitno sletanje. Na kraju, ako se bojite da će neko otvoriti vrata tokom leta, nema potrebe za tim! Vrata su zaključana, a razlika u pritisku između kabine i spoljnog dela sprečava ovaj gradski mit da postane stvarnost. Dakle, nemoguće je otvoriti ih tek tako lako, kao na primer u autobusu.

#3. Preuzmite neku aplikaciju

Danas za sve u životu postoji neka aplikacija, pa ni strah od letenja nije izuzetak. “SOAR” aplikacija će vam pružiti podršku pre, tokom i posle leta pružanjem video snimaka, informacija o turbulenciji, merača G-sile, vremenskih prognoza, video snimaka i mnogo toga više.
A ako volite statistiku, pogledajte i aplikaciju “Am I Going Down” (u prevodu – “Hoću li pasti”), koja radi upravo ono što i njen naslov kaže - unesete informacije o vašem letu i saznate verovatnoću pada. Možda zvuči pomalo mračno, ali budući da su nesreće izuzetno retke, videti ove verovatnoće može da bude korisno. Da ilustrujemo koliko ohrabrujuća može da bude ova aplikacija: ako biste leteli iz Londona za Njujork, šansa za padanje bila bi oko 1 : 5.3 miliona. Dakle, da biste umrli u avionskoj nesreći na toj ruti, morali biste da letite svaki dan tokom čitavih 14.716 godina.

#4. Distancirajte se

Što manje vremena provedete brinući o rizicima, tumačeći svaki zvuk, i posmatrajući svaki korak članova posade, to bolje. Čitajte, igrajte društvene igre, gledajte filmove i slušajte omiljenu muziku koliko god možete. A ako ništa od toga ne zvuči privlačno - spavanje i jedenje su takođe dobri načini da vreme brže prođe.

#5. Vežbajte tehnike opuštanja

https://preview.redd.it/ucmlnbqxwz0d1.jpg?width=800&format=pjpg&auto=webp&s=e48fe06268adb50873a2d4f8cc39b504b7c85bd7
Fotografija: https://unsplash.com/photos/closeup-photo-of-woman-wearing-black-top-vCzh1jOyre8
Čak i ako se ne bojite letenja, mala sedišta i nedostatak prostora za noge mogu vas učiniti nervoznim, pa tehnike opuštanja i meditacije mogu da budu izuzetno korisne. Potražite ih na internetu (ili u svojoj prodavnici aplikacija), preuzmite ih ili ih odštampajte, kako biste mogli da vežbate čak i tokom sletanja i uzletanja. Kada znak za sigurnosni pojas nije uključen, pobrinite se da protegnete noge (i ostale delove tela), i da svako malo prošetate.

#6. Recite osoblju ili saputnicima da se plašite

Ponekad može da pomogne da kažete svojim neposrednim saputnicima i posadi da se plašite. Recite im šta mogu da učine da vam pomognu: možda želite da vas ostave na miru, ili da vas podsete da duboko dišete, a možda i da vas neko sluša dok pričate o svom strahu. Članovi posade imaju iskustva u podršci putnicima sa anksioznošću, ali možda neće moći da ustanu i pomognu vam tokom uzletanja i sletanja. Tada u pomoć mogu da vam priteknu saputnici, koji su voljni da to učine.

#7. Suočite se sa strahom uz profesionalnu pomoć

Radionice i terapeutske seanse mogu da vam pomognu da se suočite sa problemom anksioznosti ili klaustrofobije uz profesionalnu pomoć. Mnoge avio-kompanije čine svoj deo kako bi podržale putnike u suočavanju sa strahom od letenja nudeći tzv. terapiju izlaganja. Ona se sastoji u tome da putnici pohađaju časove koji uključuju informacije iza vrata kokpita, i stvarni let. Ukoliko mislite da bi ovo bilo od pomoći, raspitajte se o tome u svom gradu.

#8. Fokusirajte se na ono što je na drugom kraju, tj. na destinaciju na koju ste krenuli

Pomislite na fantastične tapas-barove koje ćete otkriti u Barseloni, ukusan suši koji ćete pojesti u Tokiju, ili kafu koju ćete ispijati dok posmatrate ljude u nekom pariskom bistrou... Sve to što je na drugom kraju putovanja koga se plašite, biće (to već sigurno znate duboko u sebi) više nego vredno toga. Ponekad je suočavanje sa strahom direktno, zaista najbolja terapija.

I na kraju…

https://preview.redd.it/34kzt3m0xz0d1.jpg?width=800&format=pjpg&auto=webp&s=65e0054be66b6ec2a562be1fd6977efda3de8a3e
Fotografija: https://unsplash.com/photos/person-looking-outside-of-airplane-window-i_QHBBASbhw
Nadamo se da ćete do sledećeg putovanja avionom prevazići svoj strah od letenja. Daćemo vam još jedan, bonus savet – dođite na aerodrom malo ranije od onoga što je obavezno. Jer ponekad vam i taj dolazak do aerodroma napravi dodatni stres; čekate nekoga da vas doveze, a on kasni, pa vam na to što ste i inače uplašeni, doda i to da možda nećete stići na vreme na let.
Nema potrebe za tim, organizujte se i dođite na aerodrom malo ranije. Prošetajte, opustite se i popričajte sa nekim od osoblja. Oni su iskusni, i znaju kako da vam pomognu da svoj strah prevaziđete.
Oslobodite se, “raširite krila” i poletite.
Srećan put!

Naslovna fotografija: https://unsplash.com/photos/person-looking-at-the-window-of-an-airplane-pAEeGAf30dg

Autorski tekst: Jelena Todorović

Izvor: Srbijaspace.rs
submitted by crvenkapica_011 to u/crvenkapica_011 [link] [comments]


2024.05.17 15:42 crvenkapica_011 Primena neurolingvističkog programiranja (NLP) u digitalnom marketingu

Primena neurolingvističkog programiranja (NLP) u digitalnom marketingu
https://preview.redd.it/n5zfy1ktpz0d1.jpg?width=800&format=pjpg&auto=webp&s=73074d2e0d8e58d96139640e8035594f05f9509d
Svet digitalnog marketinga se stalno menja, tako da potraga za inovativnim strategijama traje bez prestanka. U poslednje vreme, izdvojila se jedna nova strategija koja je privukla pažnju SEO stručnjaka, a to je neurolingvističko programiranje, ili skraćeno – NLP. Ali šta tačno predstavlja NLP i kako se može primeniti u digitalnom marketingu?
Jer sve što ste o tome do sada, možda i čuli, odnosilo se na nešto vezano za psihologiju, unapređenje načina života, pa čak i ostvarenje vaših snova. Zato hajde prvo da malo istražimo ovaj pojam…

Dakle, šta je neurolingvističko programiranje (ili NLP)?

Neurolingvističko programiranje je psihološki pristup koji uključuje analizu strategija koje koriste uspešni pojedinci, i njihovu primenu za postizanje ličnih ciljeva. Povezuje misli, jezik i obrasce ponašanja, naučene kroz iskustvo sa specifičnim ishodima.
Kreatori NLP-a su Dr Ričard Bendler (Richard Bandler), Džon Grinder (John Grinder) i Frenk Pučelik (Frank Pucelik). Njih trojica bili su fascinirani idejom o ljudskoj izvrsnosti. Shodno tome, zacrtali su sebi ulogu u modeliranju obrazaca ponašanja jednog genija.
Pa tako, Bendler NLP definiše kao “metodologiju za modelovanje izvanrednih performansi, koje postižu geniji i lideri u svojoj oblasti". Ali, ono čime se mi bavimo u ovom tekstu je primena NLP-a u digitalnom marketingu, pa ćemo se sada vratiti na put sa koga smo na trenutak skrenuli…

U redu, kakva je mehanika NLP-a u digitalnom marketingu

https://preview.redd.it/lut271cwpz0d1.jpg?width=800&format=pjpg&auto=webp&s=1ab8d9c0334233298090cd8a24683a4712123cb8
Fotografija: https://www.pexels.com/photo/business-plan-schedule-written-on-the-notebook-6476808/
Da bismo uspeli da shvatimo uticaj NLP-a na digitalni marketing, potrebno je da se upustimo u njegovu mehaniku. U svojoj suštini, NLP se bavi razumevanjem, interpretacijom i efikasnom upotrebom jezika. Radi se o prepoznavanju obrazaca i njihovom korišćenju za uticanje na ponašanje. U digitalnom marketingu, ovo se prevodi u razumevanje jezičkih obrazaca vaše ciljne publike, i korišćenje tog znanja za kreiranje privlačnog sadržaja.
Na primer, upotreba NLP-a u kreiranju sadržaja može da znači da analizirate jezičke obrasce svoje ciljne publike, i u skladu sa tim, prilagođavate svoj sadržaj kako bi rezonovao s njima na dubljem nivou. Ovo može da uključuje upotrebu određenih fraza ili ključnih reči koje vaša publika često koristi, kao i strukturisanje vašeg sadržaja na način koji se usklađuje s njihovim načinom razmišljanja.
Pored toga, NLP može da se koristi za kreiranje ubedljivijih poziva na akciju (CTA). Razumevanje kako vaša publika obrađuje informacije i donosi odluke vam pomaže da sastavite pozive na akciju za koje postoji veća verovatnoća da će da izazovu pozitivan odgovor.
Na primer, ako vaša publika dobro reaguje na hitnost, možete da koristite fraze poput "ograničena ponuda", ili "pozovite odmah", ili možda “ako u narednih pola sata pozovete”, u svojim pozivima na akciju.
NLP takođe može da se koristi za povećanje efikasnosti email marketinških kampanja. Analizirajući jezičke obrasce uspešnih email kampanja, možete da identifikujete šta funkcioniše, pa to i primenite pri kreiranju. Ovo može da uključuje sve, od naslova, preko sadržaja emaila, do poziva na akciju.
U suštini, NLP pruža okvir za razumevanje i uticanje na ljudsko ponašanje. Primenom ovog okvira u digitalnom marketingu, marketari mogu da kreiraju efikasnije i privlačnije kampanje koje rezoniraju sa njihovom ciljanom publikom. Kao što kaže Dr Bendler: "NLP je stav i metodologija, a ne trag tehnika koje ostavlja iza sebe". Zato bi bilo dobro da, kao marketari, usvojimo ovaj stav i metodologiju, kako bismo na najbolji način iskoristili moć NLP-a u digitalnom marketingu.

A kako da iskoristimo NLP u digitalnom marketingu?

U kontekstu digitalnog marketinga, NLP može da se koristi za razumevanje i uticanje na ponašanje potrošača. Jer NLP može da pomogne marketarima da kreiraju efikasnije kampanje, razumevajući jezičke obrasce i ponašanja njihove ciljne publike, a sve to kroz sledeće tehnike…
# Personalizacija i iskustvo kupaca
Personalizacija je ključni aspekt modernog digitalnog marketinga. Sa NLP-om, marketari mogu da prilagode svoj sadržaj i poruke individualnim potrebama i preferencijama svojih kupaca. A sve to značajno može da poboljša njihovo korisničko iskustvo, i dovede do veće angažovanosti i stope konverzije.
# Poboljšanje SEO
https://preview.redd.it/11mwc7zzpz0d1.jpg?width=800&format=pjpg&auto=webp&s=10c1785f21f64cce8ecb970c79a521fce39b8f55
Fotografija: https://www.pexels.com/photo/three-white-and-black-scrabble-tiles-on-brown-wooden-surface-270637/
Kao što smo već više puta rekli, SEO optimizacija je posao koji nikada ne može da bude završen u potpunosti. Isto tako, i NLP takođe može da igra ključnu ulogu u optimizaciji za pretraživače. A Guglov BERT algoritam koristi NLP kako bi bolje razumeo kontekst reči u pretragama. Razumevanjem i iskorišćavanjem ovoga, marketari mogu da optimizuju svoj sadržaj tako da se bolje rangira u rezultatima pretrage.
# Marketing na društvenim mrežama
NLP može da se koristi za analizu sentimenta na društvenim mrežama, i razumevanje osećaja potrošača prema brendu ili proizvodu. Ovo može da pruži vredne uvide, koji mogu da se iskorite u kreiranju marketinških strategija.
#Dizajn i razvoj web sajtova
U dizajnu i razvoju web sajtova, NLP može da se iskoristiti za kreiranje intuitivnijih i korisnički prijateljskih interfejsa. Razumevanjem kako korisnici interaguju sa sajtom, developeri mogu da stvore angažovanije i efikasnije korisničko iskustvo, koje će korisnike zadržati duže na vašem sajtu.
# Kreiranje događaja
U kreiranju događaja, NLP se može iskoristiti za razumevanje šta učesnici žele, i traže od određenog događaja. Ovo može da pomogne planerima da kreiraju angažovanije i uspešnije događaje.
# Strategija digitalnog marketinga
Na kraju, NLP može da bude vredan alat u razvoju sveobuhvatne strategije digitalnog marketinga. Razumevanjem jezika i ponašanja potrošača, marketari mogu da kreiraju efikasnije i preciznije ciljane kampanje.

I na kraju, kakva je budućnost NLP-a u digitalnom marketingu?

https://preview.redd.it/wr4pich3qz0d1.jpg?width=800&format=pjpg&auto=webp&s=d9a0ce63ec1cb1afde0c4214ec61a691b898f5eb
Fotografija: https://www.pexels.com/photo/woman-using-vr-goggles-outdoors-123335/
Primena NLP-a u digitalnom marketingu još uvek je u ranoj fazi, ali je potencijal ogroman. Kao što Dr Grinder kaže: "NLP se ne odnosi samo na kompetenciju i izvrsnost, već i na mudrost i viziju". Kao marketari, svi se mi trudimo da iskoristimo svaku mudrost i viziju kako bismo kreirali efikasnije i angažovanije kampanje, pa zašto ne bismo i ovu?!
U današnjem konkurentnom okruženju nije dovoljno samo da pratite najnovije trendove, morate da se trudite da budete i ispred njih. I ne smete da gledate usko, već da se trudite da razvijate svoje potencijale, kroz nove tehnike kako samog digitalnog marketinga, tako i uopšte, jer mnogo toga, primenjivo je i na razne životne okolnosti.
NLP se najčešće i koristi za unapređenje i lični razvoj, jer utiče na svaki aspekt vašeg života. Ako vas interesuje ova tehnika, jedan od najboljih instituta na našim prostorima je onaj koji vodi Slavica Squire. Oni organizuju kurseve koji su već pomogli hiljadama ljudi da ostvare i unaprede svoje potencijale.
Kao što vidite, neurolingvističko programiranje je primenjivo i na digitalni marketing, i može u velikoj meri da pomogne i unapredi vaše poslovanje. A jeste li se već ranije susreli sa ovim terminom? Kako vam se dopada? Jeste li pomislili da može da vam pomogne i u SEO optimizaciji?
Podelite svoje misli sa nama u komentarima. Unapred hvala.

Naslovna fotografija: https://www.pexels.com/photo/brown-framed-eyeglasses-905163/
Autorski tekst: Jelena Todorović
Izvor: Tesha Design
submitted by crvenkapica_011 to optimizacijasajta [link] [comments]


2024.05.17 15:11 kikolina_nm Samci, pada li i vama ljeto posebno teško?

Još jedan "is it just me" post.
Općenito sam tužna što sam sama i što je postalo (pre)teško upoznati nekoga, no ljeta mi baš posebno teško padaju. Imam posebno velik grč u želucu svaki put kada šefici moramo prijaviti dane za ljetni godišnji, jer ni sama ne znam kud bi sama sa sobom, svake godine to su neki pokušaji odlaska s nekime, natezanja, moljakanja prijatelja, pa oni ne mogu tad, pa nemaju para, pa otkazivanje u zadnji čas, kad i dogovoriš nešto na odmoru budu nezainteresirani, drugačijih interesa, vidi se da su tamo preko neke stvari... zavidim svima koji imaju svoju osobu/osobe na koje mogu računati, s kojima se sve lijepo dogovore i koji su tu za njih i s kojima lijepo bukiraju smještaj i jednostavno - odu i odmore se. nekad sam obožavala ljeta, sad me užasno rastužuju.
nije isključeno ni da ću sama ići, već sam bila sama na putovanjima, ali baš mi je dosta, imam osjećaj da ću se razboljeti od usamljenosti. ne želim ležati sama na plaži 2 tjedna, ljetovanje nije ni upola dobro kao s ekipom ili partnerom. ma što upola, meni nije uopće.
na poslu slušam žene s malom djecom kako mrze ići na GO i na more jer se uopće ne odmore (vjerujem donekle, ali svejedno je teško slušati), a ja bih ubila za tu situaciju i te probleme.
kad će više neko hreddit druženje i ljetovanje? :D
submitted by kikolina_nm to askcroatia [link] [comments]


2024.05.17 14:24 Whole_Plantain_4562 E53 cabrio ili i8

Kao sto naslov kaze, u dilemi sam, nisam siguran koji auto bi mi bilo isplativije uzeti. E klasa je 2019 godiste, presla je 60000 km, a cijena je 53k eura. Bmw je 2016 godiste, takoder 60000 km, cijena je 57k eura. Mali background nemam curu ni djecu, tako da me nije briga koliko mjesta ima iza mene, osim tu i tamo kad vozim frendove (jbg pretrpit ce), u dvadesetima sam, tu i tamo vozim duze relacije. Da skrarim, zanima me sto ce biti lakse i jeftinije za odrzavat, sto mi je isplativije za tu cijenu, sto je udobnije. Svaki savjet i nekaj novo je dobrodoslo. Hvala unaprijed.
Edit: pod odrzavanje ne mislim kod kojeg majstora muje mogu sto jeftinije proc, nego koji auto je vise reliable.
submitted by Whole_Plantain_4562 to croautomobili [link] [comments]


2024.05.17 13:46 djolepop Raskid ugovora sa SBBom (ili bilo kakvo rešenje)

Zdravo svima,
Potreban mi je savet u vezi raskida ugovora sa SBBom pre isteka.
Ugovore sa SBBom imam u nekoliko stanova (vikendica, kod majke i u ovom stanu gde živim) i zadnjih 10 godina sam uvek koristio SBB i nisam imao probleme sa uslugom.
Problem nastaje od kad sam se preselio u drugi stan u Junu prošle godine. Na ovoj lokaciji imam svakodnevne prekide u konekciji koje zahtevaju da se restartuje ruter i onda naravno treba jedno 5 minuta da se konekcija ponovi uspostavi. Ponekad ni to ne pomaže pa moram da čekam jedno pola sata pa da restartujem ponovo.
Ovo mi pravi velike probleme jer i žena i ja radimo od kuće, a meni je posao takav da imam nekoliko video poziva sa klijentima dnevno i neretko se ovi prekidi dese baš u toku njih.
Opis tehničkog problema dole, ako je relevantno, ako ne prekočite ovaj deo u italicsu:
SBB podršku sam zvao u početku i prvo mi je neki genijalac u podršci brljao po podešavanjima rutera (razdvojio mi SSID za 5Ghz i 2.4Ghz konekcije i pretvarao se da će to da popravi, iako sam na kablu). Izlazio je tehničar jednom i rekao mi je da problem može da bude u tome što je ruter bio zavučen malo i da nema cirkulaciju vazduha pa se restartuje zbog pregrevanja (ovo je imalo smisla pa sam ga poslušao i probao tako da rešim).
Par dana nakon toga problem se nastavlja i ja sam rešio da se sa tim živi (kao sa dijabetesom) i nastavio da guram uz svakodnevno restartovanje rutera.
Pre jedno dve - tri nedelje sam rešio da mi je dopizdilo i počeo sam da ih kontaktiram redovno da mi reše problem. Svaki put kada ih pozovem oni potvrde da vide problem sa konekcijom i kažu mi da restartujem ruter. Prošle nedelje su mi poslali tehničara koji je zamenio ruter (technicolor, a dao mi ubee) i proverio signal. Kaže da sve deluje kako treba sa signalom.
Ove nedelje sam ih zvao opet u utorak i rekli su da će poslati tehničara koji će me kontaktirati. Niko me nije kontaktirao od tada.
E sad, da se vratim na pravnu tematiku. Na sajtu Efektive sam video sledeću informaciju:
Potrošač ima pravo da raskine ugovor sa operatorom bez plaćanje naknade onda kad je usluga nesaobrazna, što mu je garantovano članom 88 Zakona o zaštiti potrošača. Međutim, veoma je bitno razumeti da za ostvarenje prava na raskid po ovom osnovu bez naknade nije dovoljno da se nesaobraznost pojavi jednom. Kvarovi se dešavaju, kvarovi se i popravljaju, a kad kvar traje duži vremenski period, potrošač ima pravo da traži pravično umanjenje cene, to jest da mu se umanji mesečni račun. Međutim, pitanje raskida se može postaviti kad se neki kvar stalno javlja, ili kad usluga jednostavno nema kvalitet koji je obećan ponudom i regulisan ugovorom. Pri tom apsolutno ne preporučujemo da potrošač raskida ugovor nakon niza telefonskih reklamacija. Zbog sopstvene pravne sigurnosti a radi posedovanja dokaza koje će koristiti u eventualnom sudskom ili vansudskom sporu sa operatorom, neophodno je da se potrošač operatoru obraća pisanim ili elektronskim reklamacijama (preporučena pošta, mejl, pisani prigovor predat u poslovnici operatora), i da se iz višestrukih reklamacija i odgovora na reklamacije može zaključiti da je problem (ne)kvaliteta tj (ne)saobraznosti kontinuiran ili sistemski. Tek kad prikupi ove pisane dokaze, potrošač može da krene u raskidanje ugovora, pozivajući se upravo na njih kada ističe svoje pravo da u skladu sa članom 88 ZZP nije dužan da plati naknadu za slučaj raskida.
Prateći ovaj savet, rešio sam da počnem da im se obraćam isključivo pisanim putem počevši od jutros. Ostao sam bez neta oko 7 ujutru i poslao sam im mail žaleći se na svakodnevni prekid (koji se upravo dešava) i spomenuo i tehničara kojeg su mi obećali, a nisu poslali. Nakon toga sam naravno restartovao ruter i započeo dan.
Sad oko podne, oni mi odgovaraju da su bacili pogled na moju konekciju i sve deluje ok, tako da ništa i usput nisu ni spomenuli izlazak tehničara.
I sad, po instrukcijama Efektive, ja treba da sastavim pisani trag o kvarovima, na koji oni odgovore 5 sati kasnije i kažu da nema kvara.
Kakva je ovo kvaka 22 i kako da izađem iz nje? Samo želim da imam konekciju koja me ne jebe svakodnevno.
Zahvalan unapred za svaki savet.
submitted by djolepop to pravnisaveti [link] [comments]


2024.05.17 09:52 slavesandbulldozerss Najbolji magneziji za mišiće?

Koja VRSTA magnezija je najbolja za grčeve i umor u mišićima?
Citrat, malat, glicinat…
Svaki put dok dođe toplije vrijeme imam ovaj problem ali nikad ne znam izabrati dobar magneziji jer se nudi toliko opcija, a tete u ljekarni kao da su s Marsa pale.
Na internetu opet razne informacije.
Zanima iz iskustva koji vam se magneziji pokazao najbolji za ovaj problem.
submitted by slavesandbulldozerss to askcroatia [link] [comments]


2024.05.17 08:41 Key-Asparagus-2461 Ko je Dočekao Okupatore 1941. Godine? - CdM

Ko je dočekao okupatore 1941. godine?
Juče čitam komentare na tekst o Jasenovcu. Ima ta neka ekipa komentatora ili jedan sa više naloga, koji se svako jutro od 8 do 9 aktiviraju i napišu desetine dezinformišućih komentara na svaki Deset do Osam. Juče je glavna tema tih dezinformišućih komentara bila kako su Hrvati dočekali Hitlera, a Srbi se suprotstavili itd. Početak Kusturičinog filma Underground se igra sa dokumentarnim snimcima ulaska Vermahta u Jugoslaviju. Maribor i Zagreb ih tu kao dočekuju kao oslobodioce, a Beograd prazan razrušen pruža pasivni otpor.
Popularna poslijeratna šala kaže da je tokom okupacije u Beogradu stradalo svega par njemačkih vojnika. Prvi kažu kasno u ratu i to zbog duga na kartama. Ovom anegdotom se htelo naglasiti da su mitovi o ilegalcima i aktivnom pokretu otpora unutar Beograda poput Prleta i Tihog, samo to – obični mitovi.
Beograd je tokom rata bio sigurnije i zabavnije mjesto za okupacione snage od Zagreba na primjer. Imate na youtube-u propagandne snimke o tome kako ljudi uživaju u kupalištima na Savi u ljeto 1942. Ili konjičke trke iz 1943. Nedićevci i danas kače ove snimke kojima se ponose.
Za to vrijeme u Zagrebu je aktivan ilegalni pokret. Komunisti svako malo izvode akcije i sabotaže. Kod nas nikad nije emitovan i posebno popularan serijal “Nepokoreni grad” koji je rađen na bazi istinitih događaja u okupiranom Zagrebu. I njega možete naći na youtube-u ovdje.
Odmah 22. jula 1941. zagrebački ilegalci pale Maksimir u centru Zagreba. Drveni sokolski stadion koje su NDH vlasti pokušale da demontiraju su uspjeli da zapale iz trećeg puta, jer su im prva dva puta požar odmah gasili. Paljene su padobranske svile, municija. Već su 4. avgusta ilegalci organuzovali napad bombama kod Botaničke bašte u Zagrebu kada su ranili 28 ustaša. Diverzioni napadi na aerodrome, fabrike, na poštu, bili su svakodnevica u Zagrebu.
Oko 50 hiljada zagrebčana je učestvovalo u NOB-u. U Zagrebu je štampan i po cijeloj Jugoslaviji dijeljen i proglas KPJ koji je pozivao na ustanak.
Ovaj tekst nema ambiciju da umanjuje doprinos Srba i Srbije antifašistiškoj borbi, nego da se suprotstavi narativu koji Hrvate kolektivno optužuje za saradnju sa okupatorom i za to da nisu dali nikakav doprinos borbi. Kada pogledate žrtve na Sutjesci i Neretvi, vidjećete koliko je Dalmatinaca stradalo u redovima partizana.
Što se tiče Slovenaca pogledajte koliko je do dan danas nastavljena tradicija čuvanja sjećanja na NOB – dovoljno je da se upoznate sa radom partizanskog hora Pinko Tomažič i njihovim koncertima.
Nažalost, danas se i u Srbiji i u Hrvatskoj ne gleda sa prevelikim simpatijama prema partizanskom pokretu. U Hrvatskoj je to teže jer je nasljednica Narodnooslobodilačke vojske pod istim tim znamenjem i zastavom sa petokrakom razarala hrvatske gradove 1991. okupirala ih i naoružala pobunjeničke snage.
U Crnoj Gori postoji sličan narativ koji Cetinje stavlja u sličan položaj i izjednačava ga sa Zagrebom i Ljubljanom pričom o tome kako su Cetinjani služili okupatorima, da su se prodavali za makarone i slično. Ipak, broj narodnih heroja i činjenica da je sam grad proglašen za Narodnog heroja govori suprotno. Fotografije dočeka italijanske vojske u Beranama 1941. mnogo su živahnije i masovnije nego što je to slučaj sa Cetinjem. Više fotografija imaju srpski mitropolit Joanikije I i Pavle Đurišić sa Pircijem Birolijem nego ijedan Cetinjanin. Osim toga, i Sekula Drljević i Savić Marković Štedimlija nisu bili ni Katunjani ni starocrnogorci, nego Brđani kako bi ih danas nazvali IN4S-ovci.
Dakle, ne vjerujte propagandi, ne kolektivizujte krivicu i ne kolektivizujte zločin, posebno ih etnički ne kolektivizujte. Oni su posljedica ideologije a ne nacionalne pripadnosti.
submitted by Key-Asparagus-2461 to montenegro [link] [comments]


2024.05.17 01:02 Puzzleheaded_Club862 Veza sa depresivnom djevojkom

U vezi sam sa djevojkom vec 4 mjeseca, nista specijalno ali mi je vrlo draga osoba. Oboje smo jos tinejdzeri, idemo u srednju.
Zivimo oboje u istom gradu, ali se vidjamo samo jednom sedmicno jer ona je prva smjena u skoli a ja druga. Pored toga, njeni roditelji po njenoj prici su prestrogi i jedva je ikad pustaju napolje. Izlazi samo petkom i vikendom. Taj petak izadjemo mi, a subotom izlazi sa drugaricama.
Ona se cesto svadja sa svojim roditeljima, tacnije sa majkom svojom. To nisu obicne svadje, bukvalno ocigledno narusavaju njeno mentalno zdravlje. Svaki put kada se posvadja sa majkom, ona joj zabrani izlazak i ona i ja ne izadjemo nikako. To se desi skoro svake druge sedmice.
Sad ja ne znam jesu li njeni roditelji stvarno poremeceni pa je uvijek napadaju bez razloga kako ona prica ili jednostavno ona stvarno pravi probleme i zasluzeno biva kaznjena. Uglavnom sada je ona u situaciji da treba pasti na popravni ispit u august i pored toga joj je izbila neka ogromna svadja kuci za koju nije htjela ni da mi je isprica.
Vec sedmicu dana skoro je sjebana ko kurac, nezainteresovana je za zivot i sve gleda sa negativne strane.
Kako da se ja nosim u ovoj situaciji, na koji nacin da pomazem i kako da se postavim? Pomagajte
submitted by Puzzleheaded_Club862 to AskSerbia [link] [comments]


http://rodzice.org/