Auto saloni

Auto schilometrata o motore cambiato?

2024.05.21 18:40 pizzocchero94 Auto schilometrata o motore cambiato?

Ciao a tutti, oggi casualmente verificando la targa della mia auto sul portale dell'automobilista, scopro che tra l'ultima revisione e la penultima c'è una differenza di quasi 140km (quindi la penultima revisione ha piu km di quella piu recente). ora io sono convinto al 1000% che al momento dell'acquisto di quest'auto usata, quasi 2 anni fa circa, facendo il check sempre sul portale mi dava come risultato solamente l'ultima revisione, e non le precedenti, quindi non trovando nulla di strano l'ho comprata.
adesso la mia domanda è, come faccio a capire se sono stati scalati o è stato cambiato il motore? posso fare qualcosa contro il privato che me l'ha venduta? eventualmente (ovviamente segnalando il tutto )posso venderla comunque a privati/saloni?
scusate ma questa scoperta mi ha spiazzato, anche dalla visura al momento dell'acquisto non risultava nulla... grazie
submitted by pizzocchero94 to ItalyMotori [link] [comments]


2024.02.29 11:54 RajaHindustaani Bollywoodcirclejerk has competition . Orry’s Sub is BBNG Circlejerk

Bollywoodcirclejerk has competition . Orry’s Sub is BBNG Circlejerk submitted by RajaHindustaani to bollywoodcirclejerk [link] [comments]


2024.02.03 02:10 The_dude1951 Where did I go wrong in my life that his sub Reddit is in my feed? And it shows visted before cause I was curious to know what the hell even is this.

Where did I go wrong in my life that his sub Reddit is in my feed? And it shows visted before cause I was curious to know what the hell even is this. submitted by The_dude1951 to bollywoodcirclejerk [link] [comments]


2024.02.02 17:17 orry-awa Sometimes I feel people are so dumb

Sometimes I feel people are so dumb
Rumours that are “factually true” .. orry chapter closing = a rumour .. like how can that be a rumour ?? Like “omg hush hush did u hear the orry chapter is closing ??” …”orry is so irrelevant now” .. yet the orry chapter closing was relevant enough to make a mention in this b rate post.. gosh sometimes jealous losers are so dumb they don’t know how to project hate smartly..
submitted by orry-awa to OrryTheLiver [link] [comments]


2024.01.20 16:00 Evropljanin95 Električni automobil u Srbiji

Pozdrav svima, sledece godine cu isplatiti lizing za moj auto koji je 2018. godiste, Volvo v90cc D5, ovaj auto je sjajan i nisam nikad vozio bolji, medjutim, jako je skupo gorivo i ja prelazim oko 30000km godinje, bukvalno ne mogu da se naplacam goriva jer auto trosi 121 po gradu a 8 na otvorenom putu.
Ozbilino sam poceo da razmisjam o kupovini elektriònog automobila, konkretno se dvoumim izmedju Tesle model 3 Long Range ili Polestar 2 Dual Motor (Polestarova long range varijanta). Vise naginjem ka Polestaru jer vec vozim Volvo i jako mi se dopada u odnosu na Teslu bog zavrsne obrade, Tesla mi je bas plastična.
E sad ono sto mene interesuje je gde ljudi koji voze ovakva kola (vidjao sam i jedna i druga po Bg i NS) servisiraju ista?
Meni su prodavci u salonima na zapadu rekli da servisa nema ali ja se bojim da se nesto ne pokvari i sta cu onda? Necu sigurno terati Teslu u Budimpestu ili Polestara u Beč…
Sto se tice punjaca to mi nije problem jer imam firmu gde cu ugraditi brzi punjac i to je to.
Ako ima neko ko vozi ova kola bio bih zavalan do neba na odgovoru posto BMW, Mercedes i Audi su dosta skuplji od ovoga i to mi je jasno kako se servisira jer nasi saloni vec uveliko prodaju ova kola. Veliko hvala!
submitted by Evropljanin95 to AskSerbia [link] [comments]


2024.01.04 18:10 60Milliondollaz Vodič za kupovinu rabljenog vozila (za početnike)

U zadnje vrijeme se pojavljuje sve više newbie pitanja o automobilima, kupovini rabljenog, uvozu i slično na hredditu.
Odlučili smo sastaviti jedan kratki vodič, slobodno se uključite u raspravu i nadopunite ga Vašim saznanjima i mišljenjima.

Kako kupiti rabljeno vozilo u RH? (Vodič za uvoz rabljenih automobila iz inozemstva će možda uskoro napisati netko drugi)
1. **Pregledajte ponudu online i za to si rezervirajte nekoliko dana:*\*
- Definirajte svoje potrebe i proračun.
- Istražite modele automobila koji odgovaraju vašim zahtjevima.
- Uzmite u obzir klasu automobila, da li ćete ga voziti isključivo po gradu ili na međugradskim udaljenostima, gdje prednosti gradskih automobila padaju u vodu.

2. **Pregled oglasa:*\*
- Proučite online oglase i usporedite cijene.
- Obratite pozornost na kilometražu, godište, i opremu vozila. Kod rabljenog, oprema prodaje vozilo.
- Kod nas je uobičajeno potražiti auto
na Njuškalu (auto oglasi se plaćaju pa ima manje lažnih oglašavanja),
na Index oglasima,
a ako ne želite imati posla sa šoderašima/preprodavačima, auto možete potražiti i u ovlaštenim salonima koji često prodaju aute vraćene iz lizinga. Oni su održavani u redovnim servisima i rijetko imaju problema sa vraćanjem kilometraže. Neki saloni nude i garanciju na rabljena vozila (Neostar), a od nedavno imaju i uslugu posredništva pri prodaji - mogućnost kupnje automobila od fizičke osobe preko njihove mreže, pri čemu oni obave obave osnovni pregled i procjenu vozila. Naravno takva vozila su nešto skuplja radi njihove provizije i usluge pregleda i oglašavanja.
- Većina salona (a i firmi za uvoz i prodaju vozila - šoderaši) imaju poneki google review, isplati se pogledati iskustva korisnika. Ta iskustva ponekad mogu biti odlučujuća prilikom traženja vozila, a da se pronaći i pokoja horor priča.

3. **Povijest vozila:*\*
- Zatražite izvješće o povijesti vozila (servisnu knjižicu i račune servisa. Ozbiljni prodavači rado će Vam poslikati servisnu knjigu.
- Provjerite ima li vozilo bilo kakve nezgode, oštećenja ili prijašnje vlasnike.
- Možete koristiti app CarVertical putem kojeg ponekad isplivaju svakakvi detalji koje trenutni vlasnik nije napomenuo (štete na vozilu, zabilježene kilometraže na redovnim servisima u ovlaštenoj mreži, itd. Koštat će vas 40 € po svakom reportu pa se isplati provjeravati samo za vozila koja su ušla u najuži odabir. Ukoliko se report vrati prazan, moguće je sa korisničkom službom dogovoriti povrat novca na karticu.
- Možete u stanici za tehnički pregled tražiti ispis kilometraže po godinama prema broju šasije
- Također možete i kontaktirati ovlašteni servis koji će Vam (nevoljko), ako imate sreće, dati podatke o provedenim servisima na vozilu.

4. **Provjera dokumentacije:*\*
- Pregledajte sve potrebne dokumente: registraciju, servisna povijest, papire sa tehničkog pregleda. Obavezno pogledati plavi listić sa zadnjeg tehničkog gdje se vidi ima li kakvih napomena da je potrebno nešto izmijeniti do druge registracije.
- Uvjerite se da nema financijskih tereta na vozilu.

5. **Fizički pregled vozila:*\*
- Povedite prijatelja ili još bolje, mehaničara. Vjerojatno nijedan neće naći vremena, ali isplati se probati, ponudite mu ručak.
- Prijatelj će Vam kupiti nešto malo vremena i malo skinuti psihički pritisak sa vrata, a možda baci i koji dobar savjet što bi još trebalo pogledati. Time ste u blagoj prednosti pred prodavačem.
- Pažljivo pregledajte karoseriju, branike i stakla na znakove oštećenja.
- Na starijim automobilima, pragovi će biti prvi pokazatelj stanja. Dobro je imati neki magnetić za frižider s kojim možete isprobati da li ujednačeno hvata posvuda po karoseriji, ako negdje ne hvata, tu je bila rupa.
- Pogledati dno prtljažnika, ne smije biti vlažno, jer to je znak curenja kiše kroz brtve.
- Provjerite sve svjetlosne i električne sustave.
- Kod novijih automobila, LED farovima se, ovisno o kompliciranosti elektronike i elemenata, cijena kreće i do 2000€. Isplati se provjeriti da li svijetle bijelo. Ako daju žuti odsjaj, LED element u njima je pri kraju i far će trebati reparirati ili zamijeniti.

6. **Motor i prijenos:*\*
- Pregledajte motor na znakove curenja ulja ili drugih tekućina. Mašine su većinom prašnjave i prljave, osim ako se radi o entuzijastu ili prodavaču koji želi sakriti tragove curenja ulja.
- Pomaknite auto sa mjesta i pogledajte ima li kakvih kapljica ispod auta.
- Provjerite rad motora, pregrijavanje, pomirišite ispušne plinove - ako miriše na gorivo, nešto nije u redu sa katalizatorom i nećete proći idući ekotest.
- U redu je i odvrnuti čep za nadolijevanje ulja iako auto radi, potražiti znakove miješanja ulja i vode (žuta kremasta tvorevina koja sliči na majonezu) ili pretjeranog prskanja ulja kroz otvor za ulijevanje.

7. **Probna vožnja:*\*
- Provozajte auto po gradu.
- Provjerite kako se ponaša pri različitim brzinama i uvjetima, isprobajte svaku brzinu i smanjivanje iz svake brzine u nižu. Ako npr. iz pete brzine smanjite u četvrtu i pritom čujete zvukove i udarce, može biti da se radi o potrošenim nosačima motora, zamašnjaku koji je pri kraju trajanja ili grešci u zupčanicima u mjenjaču.
- Mijenjanje brzina mora biti gletko i bez zapinjanja u oba smjera, iz više u nižu i obrnuto. Ako mjenjač zapinje, postoji problem sa sinhronima u mjenjaču, popravak je vrlo skup.
- Za provjeru ovjesa, prođite kroz nekoliko ležećih policajaca, sa oba kotača i posebno sa lijevom, a potom i sa desnom stranom, osluškujte škripanje.

8. **Kočnice i gume:*\*
- Pregledajte stanje kočnica - provjerite debljinu kočionih diskova i pločica.
- Ručna kočnica mora zatezati glatko, bez struganja i previše škripe, to je jedan od sustava koji izuzetno gledaju na tehničkom pregledu.
- Provjerite stanje guma, uključujući rezervnu gumu ili kit za popravak gume pjenom.
- Ako su prednje gume različite marke od stražnjih, na vozilu se štedilo. Možda dobar indikator općenitog stanja vozila.

9. **Unutarnji prostor:*\*
- Pregledajte stanje sjedala, upravljača i kontrola. Prljava sjedala ne bi trebala biti presuđujući faktor jer se i ona najprljavija mogu kemijski očistit. Ali pružaju dobar uvid i u općenito stanje ostalih sustava automobila i higijenu vlasnika. Lako je nabaviti korištena sjedala u odličnom stanju za malu cijenu putem e-Baya i slično.
- Provjerite funkcionalnost svih unutarnjih sustava (klima, radio, električni prozori, rad ventilatora kabine, svaki prekidač).

10. **Cijena i pregovaranje:*\*
- Razgovarajte sa prodavačem o cijeni. Nepisano je pravilo da se cijena može skinuti i do 10%.
- Ako su pronađeni nedostaci prilikom pregleda, sada je pravo vrijeme da ih se iskoristi kao osnovu za pregovaranje.

11. **Kupnja:*\*
- Ako ste zadovoljni, sklopite ugovor i osigurajte sve potrebne dokumente. Primjeri ugovora mogu se vrlo lako potražiti na netu.
- Neki saloni daju garanciju, što većinom kod privatnih prodavača možete zaboraviti. Nitko ne želi natrag vozilo koje je netko vozio tjedan dana, iako ste zakonom donekle pokriveni. Obavezno provjerite taj dio u ugovoru.
- Ako vozilo nije prethodno registrirano (auto kuća), potrebno ga je odvesti na tehnički pregled, obaviti pregled i registrirati vozilo novim tablicama koje STP ima na lageru (odnedavno u svim gradovima imaju po nekoliko tablica ostalih gradova pa možete u Splitu registrirati vozilo sa ZG tablicama - naravno, ukoliko živite u Zagrebu).
- Ukoliko želite tablice po želji, potrebno je platiti izdavanje probnih tablica i osiguranje za taj kratki period pa naručiti tablice po želji. U ubrzanom postupku, naručene tablice mogu stići u STP unutar 3 dana.
Zapamtite da je pažljiva provjera ključna kako biste izbjegli neugodna iznenađenja nakon kupnje.
Vjerojatno ćete s vremenom shvatiti da svako rabljeno vozilo ima neki veći ili manji nedostatak, ali ruku na srce, imaju ga i nova vozila (zato se rade opozivi u garantnom roku).
Sretno! Neka najveća glavobolja bude oko odluke hoće li tepisi biti gumeni ili platneni!



submitted by 60Milliondollaz to croautomobili [link] [comments]


2023.11.17 14:09 crvenkapica_011 Kako savladati dosadu čekanja na aerodromu

Kako savladati dosadu čekanja na aerodromu

https://preview.redd.it/amvtlgt4qw0c1.jpg?width=800&format=pjpg&auto=webp&s=7db4ed04310a433b48eb9ea75ca3fbec171d4331

Skoro svi koji putuju avionom su se barem jednom susreli sa potrebom da provedu nekoliko sati, pa i dana u aerodromskoj zgradi. Razlozi mogu da budu različiti - presedanja, kašnjenje leta, prerani dolazak na aerodrom, propušten let i čekanje na sledeći, i slično.

Biti zaglavljen na aerodromu nije ni malo prijatno ni zabavno, a posebno je neprijatno ukoliko se putuje sa malom decom.
U produžetku teksta donosimo vam nekoliko ideja kako da prekratite vreme i da lakše podnesete višečasovno čekanje na aerodromu.

Telefoniranje

Mobilni telefon je za ljude koji vole da pričaju postao najbolji prijatelj. Možete da nazovete prijatelja ili člana porodica i lepo da se ispričate (naravno ako on ima vremena za to). Nisu retki ljudi koji mogu satima da pričaju telefonom. Da ne bi račun ispao prevelik, povežite se na aerodromski WiFi i pričajte preko aplikacija kao što su Viber, Skajp, WhatsApp ili Google Meet.

Osim za telefoniranje, preko mobilnog telefona može da se sluša muzika, gleda film, čitaju portali, igraju igrice, itd. Ako ste odlučili da vam mobilni bude glavno sredstvo za prekraćivanje dosade na aerodromu, ponestite njegov punjač kako bi ste mogli da dopunite bateriju.

Upoznavanje drugih ljudi

Ako ste komunikativni i volite da upoznajete druge ljude, aerodormi su odlično mesto za to. Tu ćete po pravilu pronaći nekog koji isto tako čeka svoj let i kome ne smeta mala konverzacija. Osim što razgovor može biti zabavan, možda i čujete neku zanimljivu i korisnu informaciju. A možda je to početak nove romantične veze, što da ne?

Vežbanje

Vežbanje je odličan način da se prekrati vreme. Možete sami da radite vežbe istezanja u čekaonici ili u nekom mirnom uglu. Na velikim aerodromima postoje posebne prostorije za vežbanje taj čia, joge ili karate kata, gde nećete smetati ostalim putnicima. Na nekim aerodromima postoje i teretane sa tegovima i spravama za vežbanje.

https://preview.redd.it/a250fkd8qw0c1.jpg?width=800&format=pjpg&auto=webp&s=ad106179ad68a8a0b0dc15c9a05b5b487aadeebf

Meditacija

Ako često meditirate onda sigurno znate da tokom meditacije vreme jednostavno proleti. Ne samo što nećete osetiti dosadu nego ćete biti poptuno opušteni i smireni. Na internetu mogu da se pronađu odlični potkasti i klipovi o vođenoj meditaciji, samo stavite slušalice, zatvorite oči i uživajte.

Čitanje

Ako volite da čitate i znate da morate da provedete neko vreme na aerodromu čekajući svoj let, ponesite knjige. Knjige mogu da budu i u elektronskom formatu i da ih čitate na Kindl uređaju ili na mobilnom telefonu. Ako ste zaboravili svoju knjigu, možete da kupite na aerodromu, sigurno ćete naići na knjižaru.
Ako putujete sa decom, ponesite njihove omiljene dečije knjige, sveske, bojanke, blok za crtanje, flomastere i olovke. Naravno i nešto od igračaka.

Gledanje filma

Današnja tehnologija omogućuje gledanja filmova i serija na telefonu ili na laptopu. Pretplatite se na Netfliks, HBO ili neku besplatnu tražilicu i “izbinđžujte” najnoviju popularnu seriju ili film.
Ako na aerodromu postoji bioskp možete da gledate na velikom ekranu.

Istraživanje aerodroma

Na velikim aerodromima postoji mnogo sadržaja koji mogu da mogu da budu zanimljivi. Ukoliko imate više sati do leta, krenite sa istraživanjem i obiđite sve prostorije, od kafića, snek barova, prodavnica, do bioskopa, muzeja, itd. Ponekad je dovoljna i sama šetnja. Oni najveći aerdoromi su kao neki manji gradovi, zato pazite da se ne izgubite pa da ne možete da se vratite do vašeg gejta.
Ako volite avione, možete da ih posmatrate i da pokušate da pogodite koji su tip i iz koje su kompanije.

Poseta restoranu, snek baru ili kafiću

Pojesti nešto ukusno, popiti piće ili kaficu na aerodromu je odličan način da se prekrati vreme. Na svakom aerodromu postoji kafić, snek bar ili restoran brze hrane. Tu možete i upoznati nekog ko isto tako čeka svoj let. Ako je let rano ujutro i niste stigli da doručkujete, to možete učiniti u restoranu ili pekari. Skoro na svim aerodromima postoje luksuzni VIP saloni koji koriste putnici koji lete privatnim avionima ili biznis klasom.
Nisu retki putnici kojima je alkohol najbolji način za “ubijanje” dosade, ali previše pića pre leta nije preporučljivo, jer mamurluk i dehidracija tokom leta mogu da naškode organizmu.

Rad

Čekanje na aerodromu može da bude prilika da se završe poslovne obaveze. Nije retko videti u čekaonicama ljude koji rade na svojim lap topovima i koji namerno ostave deo posla da ga završe dok čekaju. Samo vodite računa o vremenu i nemojte se previše unositi kako ne bi propustili let.

Učenje novog jezika

Ako vam se ne čita, ne igraju igrice ili ne gleda film, na svom dgitalnom uređaju možete da učite novi jezik. Postoje besplatne aplikacije za učenje jezika - Duolingo, Busuu, Babbet, Tandem, itd. Osim učenja jezika preko aplikacija, možete da započnete razgovor sa nekim strancem i tako usavršite izgovor i obogatite svoj rečnik.

Šoping

Deluje nepopularno, ali mnogim ljudima je šoping aktivnost koja ih opušta, zabavlja i skraćuje dosadu. A barem prodavnica i frišopova na aerodromima ima u izobilju. Treba znati (redovni kupoholičari to naravno dobro znaju) da je u njima roba znatno skuplja nego u ostalim radnjama. Ali treba znati i to da neki brendovi svoje najnovije i najskuplje proizovode nude upravo na aerodromima (na primer Ajfon, Šanel, Luj Viton, itd).

https://preview.redd.it/17e6bwybqw0c1.jpg?width=800&format=pjpg&auto=webp&s=2bfefe14c8e341b6b99348f88c8deed023e425f4

Završna reč

Dugotrajno sedenje i čekanje u aerodromskoj čekaonici može biti veoma dosadno i frustrirajuće. Različiti ljudi različito podnose dosadu i imaju različite mehanizme kako da se bore protiv nje. Nadamo se da samo vam koliko toliko pomogli da lakše podnesete čekanje na aerodromu.
Slike: Pexels
Izvor: Pronadji auto
submitted by crvenkapica_011 to rentacar [link] [comments]


2023.11.09 07:31 Suzukiantares Zašto je važno njegovati dobre odnose između prodavatelja automobila i kupaca?

Zašto je važno njegovati dobre odnose između prodavatelja automobila i kupaca?
auto saloni zagreb
U današnjem brzom svijetu, gdje se sve vrti oko tehnologije i digitalizacije, ljudski dodir postaje sve vrjedniji. Kada je riječ o kupnji automobila, osobna veza s prodavateljem može biti ključna. U “Suzuki Antares Centar” auto kući u Zagrebu, razumijemo važnost te veze.

Niste samo broj

Svaki klijent je poseban. Kada ulazite u auto kuću, želite osjećati da ste prepoznati i cijenjeni. U našoj auto kući u Zagrebu, svaki klijent je tretiran s posebnom pažnjom. Vaš prodavatelj će se sjetiti vaših preferencija, prošlih razgovora i malih detalja koji čine razliku. Ova personalizirana usluga čini iskustvo kupnje automobila mnogo ugodnijim i bez stresa. Uz to, kada prodavatelj razumije vaše potrebe, može vam preporučiti modele koji najbolje odgovaraju vašem životnom stilu i potrebama.

Prvi u redu

Biti prvi koji će saznati o novim ponudama, popustima ili novim modelima može biti velika prednost. Ako ste u dobrim odnosima s prodavateljem, bit ćete među prvima koji će biti obaviješteni o svim novostima. Ovo ne samo da vam pruža priliku da iskoristite najbolje ponude, već i osjećaj da ste posebni i cijenjeni. Osim toga, prodavatelj će vas htjeti obavijestiti o ekskluzivnim događanjima ili promocijama koje su dostupne samo odabranim klijentima.

Sigurnost

Kupnja automobila je velika investicija. Želite biti sigurni da ste donijeli pravu odluku i da ste dobili najbolju vrijednost za svoj novac. Kada imate povjerenja u svog prodavatelja, osjećate se sigurno u svojoj odluci. Znate da će vas prodavatelj voditi kroz cijeli proces: od odabira pravog modela do postprodajnih usluga. Također, s povjerenjem dolazi i osjećaj sigurnosti da će vaš automobil biti pravilno održavan i servisiran.

Budući planovi

Vaš odnos s prodavateljem ne završava kada kupite automobil. Dobar prodavatelj će vas pratiti kroz cijeli vijek trajanja vašeg automobila, pružajući savjete, pomoć i podršku kada vam je potrebna. Bilo da planirate nadogradnju, servisiranje ili čak prodaju svog automobila, vaš prodavatelj će biti tu da vam pomogne. Možda razmišljate o proširenju obitelji i potrebi za većim automobilom ili možda planirate neko duže putovanje i trebate savjete o održavanju?

Dio obitelji

Kada postanete dio “Suzuki Antares Centar” obitelji, postajete dio zajednice koja dijeli strast prema automobilima. Redoviti događaji, okupljanja i posebne ponude samo su neke od prednosti koje dolaze s tim. Vaša veza s prodavateljem omogućuje vam da maksimalno iskoristite sve što “Suzuki Antares Centar” nudi. Bilo da je riječ o godišnjim okupljanjima vlasnika, radionicama ili događanjima za predstavljanje novih modela, bit ćete uvijek u središtu pažnje.
U “Suzuki Antares Centar” auto kući u Zagrebu, razumijemo važnost osobne povezanosti. Naši prodavatelji su obučeni za pružanje najbolje moguće usluge i da grade dugoročne odnose sa svojim klijentima. Kada odaberete “Suzuki Antares Centar”, ne samo da dobivate kvalitetan automobil, već i partnera koji će biti uz vas na svakom koraku. Uz to, bit ćete dio zajednice koja cijeni kvalitetu, inovacije i izvrsnost u svemu što radi.
Želite li sami iskusiti Suzuki način života? Rezervirajte probnu vožnju u „Suzuki Antares Centar“ auto kući u Zagrebu.
submitted by Suzukiantares to u/Suzukiantares [link] [comments]


2023.07.05 18:08 Diplomirani_Znalac Zakon o temperaturi klime u zatvorenim prostorima?

Kao sto pise u naslovu, postoji li zakon u HR, koji obvezuje sve djelatnike koji svoji posao obavljaju u zatvorenom prostoru ( tipa; spar, pekare, kladionice, auto saloni..) u kojem borave kupci da temperatura klima mora biti na odredenim stupnjevima i da ima granice ispod koje ne moze ici?
Npr: smijem li ja u svom lokalu staviti klimu na 20 stupnjeva ako je vani 32stupnja
submitted by Diplomirani_Znalac to askcroatia [link] [comments]


2023.06.16 22:44 Wishienna Jak sobie poradzić z tzw „antykuną” sąsiada?

Mam taki problem, bo dwa miesiące temu przeprowadziliśmy się do nowego mieszkania (własne, nie wynajmowane, więc zmiana odpada) i nasz balkon wychodzi na skwerek pomiędzy blokami, na którym jest też parking dla sąsiedniego bloku. I oczywiście, pod naszym balkonem stoi auto z tzw „antykuną” czyli takim urządzeniem emitującym ultradźwięki mające odstraszać zwierzęta a być niesłyszalne dla ludzi. No to niestety jest słyszalne, i to bardzo, dla mnie. Od dwóch miesięcy mam migreny jak tylko otworzę balkon lub okno w salonie. Jako że jest ciepło to chciałabym też sobie posiedzieć na balkonie ale się nie da, bo od antykuny dostaje migreny po 5 minutach. Dodam, że auto prawie cały czas stoi pod blokiem, nie jest tak że go nie ma np w ciągu dnia. Wiem, bo pracuje zdalnie. Jak sobie z czymś takim poradzić? Miał ktoś kiedyś podobny problem?
submitted by Wishienna to Polska [link] [comments]


2023.06.07 20:13 Zestyclose_Jeweler24 Auto saloni

Neko da mi objasni kako se otvaraju ovi veliki autosaloni, tipa Korac itd.. Jel su oni na neki nacin ovlasceni, ili samo donose automobili iz inostranstva? Kako funkcionisu ovlasceni, na koji nacin se dobija licenca ? San mi je da otvorim salon
submitted by Zestyclose_Jeweler24 to serbia [link] [comments]


2023.05.11 10:33 lorisperfumy Zapachy do samochodu

Zapachy do samochodu
Jak może pachnąć samochód? Wielu osobom zapach w aucie kojarzy się przede wszystkim z mieszanką zapachu zawieszki-choinki oraz nieprzyjemnego zapachu tapicerki, ale nie musi tak być. Wystarczy, że zadbamy o czystość w salonie auta i zaopatrzymy się w delikatne, ale trwałe zapachy do samochodu, które umilą podróż zarówno kierowcy, jak i pasażerom.
https://preview.redd.it/b83setdly5za1.jpg?width=1920&format=pjpg&auto=webp&s=75d8043903710df98f020e156cb9fc600045748b
submitted by lorisperfumy to u/lorisperfumy [link] [comments]


2023.05.01 05:16 sillynaughty 115k MT, What should I do to improve my team?

115k MT, What should I do to improve my team? submitted by sillynaughty to MyTeam [link] [comments]


2023.01.24 15:38 crvenkapica_011 Da li nekretninu prepoznajete po nazivu dela grada ili nazivu projekta

Da li nekretninu prepoznajete po nazivu dela grada ili nazivu projekta

https://preview.redd.it/rk64bwqh50ea1.jpg?width=548&format=pjpg&auto=webp&s=ab1de6f5bb794e6c352a1ae6bad355fa45422d14
Svi oni koji su potencijalni kupci nekretnina, agenti koji se bave prodajom nekretnina, ali i mediji, godinama imaju ustaljeno razmišljanje o tome gde se i u kom delu Novog Sada nalazi nekretnina koja je u ponudi ili koja je prodata.
Svako od nas različito razmišlja i odlučuje u kom delu Novog Sada želi da živi i onda se često kaže, kako su Limani kao lokacija za život interesantni porodičnim ljudima, sugrađanima koji su u penziji, ali i budućim studentima koji žele stanovati što bliže fakultetima. I jedni i drugi i treći verovatno žele da su što bliže Dunavu, keju pa i čuvenom kupalištu štrand, jer uživaju u šetnji pored Dunava, uživaju u džogiranju, ispijanju kafe u ugostiteljskim objektima, vožnji biciklom, uživaju u šetnji sa decom ili unucima ili leti idu na kupanje.
Novosađani znaju za Liman 1, 2, 3 i 4, a naročito oni koji već dugo žive u našem gradu znaju i za Liman 5 koji je pre više godina najavljivan kao potpuno novo naselje. Od te ideje se pre izvesnog broja godina odustalo i dugo se nije čulo da li će Liman 5 zaživeti. No i tu imamo novih saznanja da će tog naselja ipak biti, ali o tome opširnije u nekom našem narednom tekstu.

Svako od nas drugačije razmišlja i odlučuje u kom delu Novog Sada želi živeti!

Novo Naselje je deo Novog Sada i za sada izvesno, jedino naselje koje je davnih dana sad već prošlog veka, građeno planski. Isto tako se zna kako ovaj deo grada poseduje sve potrebne sadržaje, koji su potrebni jednoj porodici. Gradnja jednog od starijih naselja u Novom Sadu započeta je 90-tih godina, a naselje je gradila nekada poznata građevinska firma Budućnost.
Želja projektanata bila je da se projektuje i izgradi naselje, koje je zasnovano na osnovnim principima kvalitetnog i humanog življenja. Na samom početku nastanka Novog Naselja, mnogi građani Novog Sada bili su skeptični i trebalo je da prođe izvesno vreme, dok ovaj deo grada nije zaživeo i dok se nekretnine u ovom naselju nisu počele prodavati.
Prvenstveno su nedostajali sadržaji, međutim slobodno možemo napisati da je Novo Naselje ovih dana grad u gradu i da ima sve potrebne sadržaje. Ako razmišljate o kvalitetnom životu vaše porodice, možemo vas ohrabriti kako bi kupovina nekretnine na Novom Naselju, bio pun pogodak i najbolji izbor dela Novog Sada za život vaših ukućana i vas.

Novo Naselje je deo grada koji je projektovan i građen planski!

Detelinara je stari deo Novog Sada, jer je poznato kako su na ovoj lokaciji pronađeni izuzetno zanimljivi arheološki ostaci iz 279. godine p.n.e. Ovaj deo Novog Sada nastaje davnih dana odmah posle 1. svetskog rata i ovaj neobičan naziv dobija na osnovu polja u blizini, koja su bila zasađena detelinom.
Sadašnja Stara Detelinara kako još zovu ovaj deo našeg grada, nastala je negde između 1937. i 1938. godine. Godine 1959. izgrađeno je na Detelinari negde oko 570 tada novih stanova izuzetnog kvaliteta, a prve ulice na Staroj Detelinari asfaltirane su 1966. godine.
Pisac ovih redova živeo je na Staroj Detelinari od 1966. godine i mogu reći da je to deo detinjstva koga se rado sećam, pre svega jer se tada skromno, ali živelo znatno mirnije bez većih finansijskih problema. U datom trenutku kuće u delu Stare Detelinare investitori su počeli rušiti, zidati nove stambene zgrade i tako nastaje deo Novog Sada pod nazivom Nova Detelinara.

Stara Detelinara u Novom Sadu nastaje između 1937. i 1938. godine!

Nova Detelinara je nastala rušenjem starih kuća na nekadašnjoj Detelinari i sada je to moderno naselje u kome je ostala tek po koja kuća. Ulica Kornelija Stankovića deli Staru i Novu Detelinaru, koja se od pomenute ulice pruža sve do Novosadskog sajma.

https://preview.redd.it/pcrcuzhl50ea1.jpg?width=780&format=pjpg&auto=webp&s=6907ba6983c9e2003ce5b95df03f273be1e926e0
Ovo je izuzetno traženo naselje od strane kupaca, a možemo reći kako je Nova Detelinara na vodećoj poziciji posebno što se tiče potražnje garsonjera, mada možemo navesti da ništa manje nisu traženi jednosobni i jednoiposobni stanovi. Naveli smo kako je najveća potražnja garsonjera u ovom delu Novog Sada, a izvestan razlog je odlična povezanost Nove Detelinare sa svim delovima grada.
Prema našem saznanju, garsonjere na Novoj Detelinari koje se eventualno oglase u ponudi agencija koje se bave posredovanjem i prometovanjem nekretnina (ređe ih ima u ponudi), istog momenta se i prodaju.

Nova Detelinara ima vodeću poziciju u potražnji garsonjera u Novom Sadu!

Pre nego nastavimo našu pisanu „šetnju“ po naseljima Novog Sada na kojima su izgrađene nekretnine i pre nego što počnemo pisati o novim stambenim i poslovnim objektima u gradu koji se sve više pamte po nazivu projekta, treba svakako navesti kako je Novi Sad neobičan spoj tradicionalne i moderne arhitekture.
Prvobitni nazivi našeg grada bili su Racka varoš, Petrovaradinski šanac da bi nakon toga dobio i sadašnji naziv Novi Sad. Naš lepi grad sugrađanima i svima koji to žele da postanu, nudi pre svega izuzetno smiren način života i iako nije prostorno više toliko mali kao nekada, nekako je u Novom Sadu sve na dohvat ruke. Poseban detalj našeg grada je to što se iz jednog u drugi deo Novog Sada stiže relativno brzo.

Novi Sad nudi smiren način života uz sve sadržaje potrebne za svakodnevni život!

Poznato je da su najstariji delovi Novog Sada, Podbara i Stari Grad, delovi grada gde se još mogu videti prelepe građevine iz 19. veka, jer je većina istorijskih građevina iz prethodnog perioda na žalost najvećim delom uništena u bombardovanju 1848. godine.
Navešćemo samo nekoliko objekata koji su građeni u nekim sad već davnim vremenima: Gradska Kuća, Tanurdžićeva palata i posebno navodimo najstariju spratnu kuću u Novom Sadu kod Belog Lava, koja je izgrađena 1720. godine u baroknom stilu i koja se sada nalazi u Zmaj Jovinoj ulici.
Stare kuće i zgrade u samom centru ili u samoj blizini centra Novog Sada, retko se nude na prodaju, ali je zato cena kvadrata onih koje se prodaju jednostavno astronomska. Na žalost ima starih nekretnina istorijske vrednosti koje su u lošem stanju i kojima preti urušavanje ili se ruše kako bi se izgradio neki novi stambeno poslovni objekat.

Najstariji delovi Novog Sada su Podbara i Stari grad a nekretnine na ovoj lokaciji koštaju pravo malo bogatstvo!

Naselje Klisa nalazi se na severnom delu Novog Sada, a poznato je kako je ovo naselje podeljeno na dva dela, Donja Klisa koja se prostire ka istoku i Gornja Klisa koja se nalazi na zapadu. Najstariji tragovi života ljudi datiraju između 5500 i 4500 p.n.e. i zna se da su ti nalazi vezani za kompleks kultura Starčevo-Kereš-Kriš.
Klisa je naselje gde uglavnom ima samo kuća, ali je velika prednost ovog naselja što je u blizini nadaleko poznate Najlon pijace. Smatramo kako je ovaj deo Novog Sada nepravedno zapostavljen, što se tiče potražnje nekretnina. Često se može čuti kako klijenti potencijalni kupci nekretnina, decidno kažu agentima da Klisa ne dolazi u obzir.
Međutim i ovo mišljenje se lagano menja, jer Klisa poseduje skoro sve potrebne sadržaje za svakodnevni život, poštu, manju pijacu, benzinsku pumpu, pekare, markete, prodavnice i neke servise. I za one koji ne znaju, jedno od najstarijih naselja u Novom Sadu, nalazi se u blizini auto puta Subotica-Beograd. Kroz ovo naselje prolazi i magistralni (stari put) Novi Sad Subotica. Verovatno je samo pitanje dana kada će investitori početi sa kupovinom kuća na Klisi, koje će rušiti i na njihovom mestu zidati nove stambeno poslovne objekte.

Klisa je što se nekretnina tiče nepravedno zapostavljeno naselje!


https://preview.redd.it/e5dk0ldo50ea1.jpg?width=640&format=pjpg&auto=webp&s=aa719111277df5f5f0cd79b431e7de3921eb65d1
Satelit je verovatno bilo i prvo radničko naselje u našem gradu, a zna se kako se živelo u davno izgrađenim kućama. Bez oformljene infrastrukture, ovo naselje nije imalo svoju perspektivu pa su se posle dužeg čekanja, rušile stare kuće na mestu kojih su nicale potpuno nove stambene zgrade.
Smatramo kako je za uspomenu na jedno od prvih naselja u Novom Sadu, trebala biti sačuvana barem jedna kuća koja je mogla biti renovirana i koja bi bila neka vrsta muzeja, koji bi čuvao uspomenu nekadašnjeg naselja Satelit. No kako god, ovo je sada moderno naselje koje je dobilo i savremen Bulevar od Futoškog puta ka Novom Naselju, možda i najpoželjnijem delu Novog Sada za život.
Rekli bi da je ovo sad (nazvaćemo ga) Novi Satelit, koji ima sve više prodavnica, apoteke, menjačnice, poštu i poznatu pijacu za koju smo čuli da će u skorijem periodu biti renovirana. Stara Satelitska pijaca biće renovirana, dobiće moderan izgled i izvesno je da će biti znatno funkcionalnija od dosadašnje. Nekadašnje radničko naselje Satelit, koje je bilo poznato po starim kućama, nestalo je pa je to sada novo urbano naselje.

Satelit je sada novo moderno naselje u Novom Sadu!

Telep je izuzetno lep deo Novog Sada koji se nalazi u blizini Dunava, a sa brojnih pozicija ovog naselja možete uživati u prelepom pogledu na Frušku Goru. Možemo na neki način prokomentarisati kako trenutna situacija u vezi Telepa, pomalo podseća na dešavanja u vezi jednog dela Detelinare 90-tih godina, kada su investitori počeli sa rušenjem starih kuća i kada je započeta gradnja novih stambenih zgrada.

https://preview.redd.it/jusbye2r50ea1.jpg?width=640&format=pjpg&auto=webp&s=8a04f5b5358f4a55236b883f30f74064de49346f
To se već desilo i sa Telepom koji ima sve manje kuća, a sve više novih stambenih zgrada. Dovoljno je samo spomenuti jednu stranu Bulevara Patrijarha Pavla koja pripada Telepu i gde uglavnom nema više kuća.

Telep je izuzetno lep deo Novog Sada!

Ovo je bio malo duži uvod na dosadašnje standardno razmišljanje mnogih u kom delu grada se nalazi neka stambena zgrada ili neki stan i naravno koji je naziv tog dela Novog Sada. Ovaj način razmišljanja je počeo polako da se menja kod mnogih koji su neku nekretninu kupili ili tek planiraju da je kupe.
Ako kažete uskoro će se graditi novi Liman 5, Novosađani znaju da se misli na deo grada koji je trebao još davnih dana da zaživi. Svojevremeno se od tog plana odustalo, ali se taj plan opet pokrenuo. Međutim pojedini koji nisu živeli u Novom Sadu i ne znaju nazive mnogih naselja u Novom Sadu, verovatno neće reći kako žele da kupe stan na budućem Limanu 5, već će verovatno reći kako planiraju kupiti stan u Garden Residence.

Sve manje se spominju nazivi delova grada gde su izgrađeni stambeni objekti, a sve više se koriste nazivi građevinskih projekata!

Nedavno je počelo rušenje nekadašnjeg naselja koje se zvalo Depresija na kraju Limana 4. Poznato je da će novo naselje stambenih zgrada na nekadašnjoj Depresiji graditi građevinska kompanija Galens i da će najverovatnije posedovati devet spratova, kao i da trenutni projekat ima naziv Liman V Garden Residence.
Sve češće se ovih dana prvi deo naziva gubi u govoru i mnogi navode samo naziv Garden Residence. Da li je jednostavnije izgovoriti kraći deo naziva budućeg stambenog naselja ili je nešto drugo u pitanju ne možemo sa sigurnošću tvrditi. Ipak da napomenemo kako je ovaj projekt još u razradi i da se priprema projektna dokumentacija, a kada budemo imali preciznije informacije, pravovremeno ćemo vas o ovom projektu obaveštavati.

Uskoro u Novom Sadu počinje izgradnja Garden Residence!!!

Na jednoj od najatraktivnijih lokacija u gradu i to u strogom centru Novog Sada, izgrađena je Pupinova palata. Već je sada kada pričate o ovom velelepnom objektu, dovoljno da kažete kako mislite o Pupinovoj Palati i uglavnom nema potrebe da navodite kako se objekat nalazi u centru grada, jer se to podrazumeva. Pupinova palata poseduje stambene, poslovne jedinice, Hotel Pupin, restorane, a ono što je izvesno ovaj objekat izgleda zaista impresivno.

https://preview.redd.it/6nnrytyt50ea1.jpg?width=640&format=pjpg&auto=webp&s=1d9588bdc24855282817818467a7c293ebb2c7d0
Luksuzan i kvalitetan život uz sve pogodnosti i komfor, svojim stanarima nudi potpuno jedinstven urbanistički prostor u Novom Sadu, pod nazivom Sajam Kompleks. Ovaj kompleks predviđa četiri bloka zgrada sa čak 707 stanova, koji poseduju 45 i 130 kvadrata.
Ovim projektom predviđena su igrališta za decu, parkovi, podzemne garaže, marketi, kozmetički saloni, restorani i još neki sadržaji. Sajam Kompleks je smešten na odličnoj lokaciji, jer se u samoj blizini naselja nalazi Novosadski sajam, deo grada koji je odlično povezan sa svim lokacijama u Novom Sadu.

Sajam Kompleks nudi luksuzan i pre svega kvalitetan svakodnevni život!

Avenija Garden Residence inače potpuno novo stambeno naselje sa poslovnim celinama, oivičen je Bulevarom Cara Lazara i Bulevara Evrope, a u samoj blizini se nalaze ulice Aranj Janoša i Cara Dušana.
Prednost Avenije Garden Residenc je pre svega blizina fakulteta, što je interesantno roditeljima čija deca studiraju u Novom Sadu ili tek planiraju studirati. U samoj blizini nalazi se veliki broj kvalitetnih sadržaja počevši od Lidl marketa, autobuskih stanica GSP-a, apoteka, banaka, menjačnica u neposrednoj blizini je Limanska pijaca, dom zdravlja, zatim nadaleko poznato Ribarsko ostrvo, Kamenjar...

Avenija Garden Residence ispunjava sve prednosti svakodnevnog života u modernom gradu!


https://preview.redd.it/o73nt7ax50ea1.jpg?width=548&format=pjpg&auto=webp&s=b9d794aae541efdcadd602b1e3c84b3fb3d3ccd0
Smatra se kako je Kej Garden Residence građen tako da se svakako poštuje duh prostora nekadašnjeg Almaškog kraja, jednog od najstarijih delova Novog Sada. Osnovna vizija je da se nekadašnji duh ovog prostora oplemeni u jednom kontekstu savremenog stambenog prostora i naravno poštujući bogatu istoriju našeg grada i posebno ove lokacije.
Ako se pitate zašto da kupite stan u ovom naselju sa prelepim pogledom na Dunav to je svakako atraktivna lokacija, blizina keja i samog Dunava, arhitektonski koncept modernog stambeno poslovnog kompleksa, parking za čak 283 automobila sistemom garažnih mesta smeštenih u dva podzemna nivoa, sjajan raspored u stambenim jedinicama i naravno izgradnja najkvalitetnijim građevinskim materijalima.

Kej Garden Residence je moderan stambeno poslovni kompleks izgrađen uz poštovanje duha nekadašnjeg Almaškog kraja!

Mišljenje je kako je Kraljev Park projektovana zelena oaza stanovanja u jednom od najstarijih delova Novog Sada. Smatra se kako osim izuzetne lokacije, ovaj potpuno jedinstveni stambeni kompleks svojim stanarima obezbeđuje potpuni komfor.
U blizini ovog prelepog i modernog stambenog naselja, nalazi se autobuska i železnička stanica, policijska uprava, dom zdravlja, osnovna škola, centralni trg u kome će uživati najmlađi sa svojim roditeljima, bakama i dekama, ali i plato u kome će sa zadovoljstvom uživati i odrasli. U neposrednoj blizini nalazi se Bulevar Oslobođenja, kao i Novosadski sajam, a evidentna je i blizina samog centra Novog Sada.
Zanimljivo je kako je osnovna ideja projektanata ta da Kraljev park zapravo bude mali grad za čak 1500 stanovnika. Ovo stambeno naselje sigurno će ubrzo biti prepoznato i po obilju zelenila i obezbeđenim parkingom.

https://preview.redd.it/q9hh4fsz50ea1.jpg?width=640&format=pjpg&auto=webp&s=a8c86236e3fdd09b2ab0a985eb93a200192709a7

Kraljev park je zelena oaza stanovanja!

Pop-Hill ili Popovica Hill izuzetno je zanimljiv projekat, koji nastaje na udaljenosti od samo 6 kilometara od Novog Sada. Kako se navodi u promociji ovog projekta, investitor svojim projektom Pop-Hill pretenduje da to bude najlepše mini naselje.
Kako se navodi u ovom modernom mini naselju, svako može pronaći svoj urbani mir i uživati u čistom vazduhu, mirnom okruženju, a pisac ovih redova dodaje i u čarobnom pogledu na Novi Sad. Projektom je predviđeno 11 stambenih objekata i 42 stambene jedinice, a kako smo dodatno saznali deo objekata je već završen.
Kada kompletan projekat bude završen, planirano je postavljanje zelenih površina sa ukrasnim biljkama i drvećem. Predviđen je i prostor dečije igralište, teren za rekreaciju pa čak i stavljanje u funkciju jednog marketa.

Izvesno je kako će Pop-Hill biti najlepše mini naselje u neposrednoj blizini Novog Sada!

Raspolažemo sa još nekoliko naziva aktivnih projekata u Novom Sadu i njegovoj blizini. Uglavnom se radi o projektima koji se još razrađuju i za koje se verovatno prikuplja potrebna dokumentacija.
Moramo priznati da su nazivi izuzetno atraktivni, ali i sami projekti arhitekata koji žele da njihov moderan dizajn i sadržaji privuku zainteresovane kupce. Deo budućih stambenih objekata gradiće su u Novom Sadu, a pojedini u samoj blizini grada. Moramo navesti kako će pojedina buduća stambena naselja biti idealna za osobe koje se žele distancirati od gradske vreve, ali i za one koji su ljubitelji čarobnog pogleda na Novi Sad.
Kao i uvek pisaćemo i dalje o atraktivnim temama iz sveta nekretnina i naravno pre svega onih koje se nude u Novom Sadu. Ako ste zainteresovani za kupovinu vaše nekretnine iz snova, predlažemo vam da ne lutate već odmah pozovite agenciju Solis Nekretnine i pre kupovine se konsultujte sa iskusnim licenciranim agentima.
fotografije: Solis Nekretnine
Izvor: Solis nekretnine
submitted by crvenkapica_011 to NekretnineSrbija [link] [comments]


2023.01.03 09:59 Agreeable_Toe_3650 Zg auto saloni, staro za novije, preporuka

Ako ima tko recentnijeg iskustva s auto kucama po zg-u, zanima me postoji li koja koja bi uzela stari megane 2 karavan, 2007 god cini mi se? Taj auto jedva koristimo, mozda 5-6 k km u 3-4 godine, pa bih uzeo zeni nesto bitno novije i manje, a stvarno mi se ne zahebava s njuskalo ekipom za auto od 2k eura.
submitted by Agreeable_Toe_3650 to croatia [link] [comments]


2022.12.31 14:12 Ovyda91 What i have to do with this?

What i have to do with this? submitted by Ovyda91 to CoinWithUs [link] [comments]


2022.09.26 09:47 Norbertok2 Co powinienem zrobić jeśli wiem o naciąganiu siep*maga.pl na setki tysięcy zł?

Opowiem wam tu całą historie byście mieli pogląd na sprawę i mogli coś doradzić bo ja nie mam pojęcia czy powinien jakos działać czy moze zostawić to w ch*lerę czy co.Żyje sobie na przedmieściu małego miasta, i akurat obok mnie wyrosło w ostatnie 10 lat "osiedle" takich no zdecydowanie bogatszych ludzi. murowane baseny, kute wymyślne ogrodzenia posesji warte tyle co moje mieszkanie, ogromne podwórka z wymyślną zielenią skrywające wielkie domy z 3 garażami itp. pewnie wiecie o co chodzi. Moja mama z upływem lat zakumplowała się jakoś tam z kilkoma rodzinami z tego "osiedla" i czasami do jednej z jej przyjaciółek wpadałem razem z bratem i mama na grilla itp. Od początku wiedzieliśmy ze ma chorego syna w wieku mojego brata.Dziecko ma bowiem autoimmunologiczne zapalenie mózgu, i obecnie jest prowadzona zbi*rka na jego leczenie na siep*maga własnie, o czym dowiedziałem sie w zupełnie przypadkowy sposób na własna rękę przeglądając siep*maga. Zdjęcia ich dziecka ze stronki były robione na tle pustej ściany w salonie z której zdjęto na ten czas ich telewizor. W czym wiec problem?Zbi*rka jest prowadzona na kwotę stosunkowo niewielką jak na tą stronkę (500 000) a podane informacje pod nią są porostu fałszywe.
  1. Podano że to samotna matka, podczas gdy laska jest z 5-6 lat zaręczona i mieszka z narzeczonym.
  2. Podano że została bez środków do życia podczas gdy jej fb pełen jest podróży a dom luksusów
  3. Podano że każdą chwile spędza na zbieraniu pieniędzy i cytat "obijaniu się od drzwi do drzwi" podczas gdy nikogo ze znanych mi osób nie tylko nie poprosiła ale nawet nigzie nie udostępnia własnej zbi*rki! jak by nie chciała by w sąsiedztwie sie wydało ze zbiera kase.
I teraz pytanie, Czy cokolwiek można albo należy zrobić, jak u ludzi żebra mówiąc ze nic nie ma, laska z jakimś super plazmowym 2 metrowym telewizorem, autem za 50k+ i diamentową biżuterią (skarżyła sie mojej mamie że musiała zastawić CZĘŚĆ z niej, zarówno zaręczynowy jak i ślubny pierścionek z wielgachnymi diamentami nadal trzyma). Kobieta poza tym żyje na mega wysokim poziomie, jada w najdroższym barze sushi regularnie, ubrania też ma takie że każda sztuka w cenie mojego telefonu na codzień nie wspominając o wyjściowych. i nawet jeśli auto i telewizor i kase na reszte rzeczy ma od narzeczonego, to on też przecież powinien to poświecić w pierwszej kolejności na ratowanie dziecka którego ojcem chce zostać, inaczej logicznym było by zostawienie go. A tymczasem ludzie w całej polsce oddają na to swoje ciężko zarobione pieniążki.
Ogólnie pisze tutaj bo nie wiem czy w ogóle odzywając sie na ten temat nie wyjdę na jakiegoś polaka buraka co zazdrości sąsiadom że bogaci, i co wy sądzicie o kimś kto prosi innych o pieniądze na ratowanie własnego dziecka a sam ma w zapasie dziesiatki tysięcy zł w samej biżuterii i ubraniach oraz "drobnych" na luksusowe jedzenie.
submitted by Norbertok2 to Polska [link] [comments]


2022.09.14 17:15 NocerinoCarmine Cose da fare sulla costa del mar nero

Cose da fare sulla costa del mar nero
Vuoi visitare la Costa del Mar nero ? Ottimo e magari vuo conoscere un pò sulle Cose da fare sulla costa del mar nero ? Ecco un pò di informazioni utili.
Il Mar Nero è un mare interno, a cavallo fra Europa ed Asia, che bagna ben sei stati: la Romania, l’Ucraina, la Russia, la Georgia, la Turchia, la Bulgaria. Comunica con il Mar Mediterraneo e il Mar d’Azov.
Castello di Ravadinovo (Innamorati del vento)
In piedi nel mezzo di un campo agricolo a pochi chilometri da Sozopol, il Castello di Ravadinovo (Innamorati del vento) potrebbe essere qualcosa uscito da una fiaba.
Mistico ed esotico, il castello in pietra si estende per circa 30.000 metri quadrati, compresi i giardini.
Tutto intorno al parco del castello troverete giardini fioriti e prati paesaggistici, oltre a una varietà di statue, piccoli ponti, fontane e laghetti.
È meglio visitare il castello in estate, quando le mura del castello sono ricoperte di edera ei giardini sono in piena fioritura.
Pappagalli loquaci, pavoni colorati ed eleganti cigni sono anche prevalenti in tutto il parco. All’interno del castello troverete una pinacoteca, una cantina e diversi grandi saloni per eventi.
Palazzo Balchik (Dvoreca)
Conosciuto anche come Palazzo d’Estate della Regina Marie, il Palazzo Balchik (Dvoreca) si trova lungo la costa bulgara del Mar Nero, insieme a un famoso giardino botanico.
Il palazzo fu costruito per la regina Maria di Romania tra il 1926 e il 1937, quando la Romania controllava la regione.
Progettato da un architetto italiano, il palazzo fa parte di un complesso che comprende diverse ville, una cantina, un monastero, una cappella e diversi altri edifici. Gli edifici all’interno del complesso presentano elementi architettonici ispirati a una varietà di culture e religioni, tra cui un minareto, una cappella cristiana, simboli traci, greci e romani e un mix di design bulgaro, gotico e islamico.
Le stanze del palazzo aperte al pubblico espongono arredi originali, nonché alcuni antichi manufatti locali e fotografie della regina Marie.
Il vicino giardino botanico è stato istituito nel 1940 e si estende per 65.000 metri quadrati. Ospita 2000 specie di piante, inclusa una collezione di grandi specie di cactus, solo la seconda del suo genere in Europa.
Museo retrò di Varna
Incentrato sul periodo 1944–1989, quando la Bulgaria era sotto l’influenza sovietica, il Varna Retro Museum serve un pizzico di eleganza comunista nel cuore del centro commerciale n. 1 di Varna.
Oltre 60 auto retrò e modelli in cera di personaggi chiave dell’epoca costituiscono il nucleo della collezione, ma puoi anche apprezzare oggetti di uso quotidiano, dalle sigarette al trucco.
Museo Archeologico di Varna
Situato in un imponente edificio del XIX secolo, il Museo Archeologico di Varna ospita la più bella collezione di archeologia della Bulgaria.
Le esposizioni si estendono su 23.000 piedi quadrati (2.150 metri quadrati) e vanno dall’età della pietra al XIX secolo.
I punti salienti includono alcuni degli ori lavorati più antichi del mondo, risalenti a oltre 6.000 anni.
Aquapolis
Nella località turistica di Golden Sands lungo la costa da Varna, Aquapolis è un parco acquatico paesaggistico di 10 acri (4 ettari) con un fiume lento, piscine e una serie di scivoli. Oltre alle aree per adulti e bambini, la zona estrema vanta il Kamikaze, uno scivolo che offre velocità fino a 60 km / h. Ci sono una serie di opzioni di cibo in loco.
Sunny Beach Luna Park
Situato lungo la costa bulgara del Mar Nero, il Sunny Beach Luna Park è un famoso parco divertimenti per bulgari e stranieri. Risalente al 1958, ospita una varietà di attrazioni e attività per tutte le età.
Gli adulti possono godere di una miriade di ristoranti e bar con musica dal vivo, oltre a un poligono di tiro, una piscina all’aperto con bar, una sauna e una vasca idromassaggio.
I bambini possono tenersi occupati in un asilo nido aperto 24 ore su 24, piscine per bambini, giostre, discoteche per bambini, passeggiate sui pony e altro ancora.
I visitatori di tutte le età possono godere di attrazioni come la casa degli orrori, un’esperienza di forza 3.6G, montagne russe con loop a 360 gradi e un salto nello spazio.
submitted by NocerinoCarmine to viaggieturismo [link] [comments]


2021.09.21 20:40 sirkorro Matematyka posła Jakiego

Wujek ma salon samochodowy. Wujek dał mi na urodziny 50k złotych. Miałem swoje 10k, więc kupiłem u Wujka w salonie auto za 60k. Samochodem odjechałem, a wujek przelał sobie 60k na swoje prywatne konto.
Bilans. Wujek dał 50k, ale zabrał 60k. Złodziej.
submitted by sirkorro to Polska [link] [comments]


2021.09.04 13:38 Floor-Proof Auto, la grande crisi per la mancanza di chip. Saloni vuoti, mancano veicoli

Auto, la grande crisi per la mancanza di chip. Saloni vuoti, mancano veicoli submitted by Floor-Proof to news_italia [link] [comments]


2021.05.24 08:28 n1ght_watchman Kupnja rabljenog automobila: uvoz vs naši saloni

Pozdrav svima,
Nedavno sam se na hredditu raspitivao oko Škode. Hvala svima još jednom na odgovorima. Uglavnom, tražim solidan obiteljski auto, te razmišljam i o rabljenom automobilu. I tu me mnoge stvari kopkaju. I unaprijed isprika na litaniji.
Konkretno, dilema između uvoza i kupnje u domaćem salonu rabljenim autima.
Tek nedavno sam počeo proučavati strane sajtove za prodaju rabljenih auta i naletio sam na, mnogima sigurno poznate mobile.de i AutoScout24. Pogotovo mi je interesantan austrijski Micardo koji šalje vlastite mehaničare na uvid za auto koji si zainteresiran, daju ti detaljan raport pregleda, sređuju ti papire, i vrše uslugu dostave na tvoju adresu.
Naravno, poznato mi je da uvoz iz EU zahtijeva trošarine, i svu tu papirologiju.
Nađe se zbilja dobrih automobila s relativno malo kilometara. Ali opet, tu mi dolazi upitnik: kako je moguće da njemački autosalon prodaje auto iz 2017 s prijeđenih 70k km. Zašto ga još nitko nije kupio? Itd.
Pitanje uvoza auta mi više naginje prema ne, nego prema da. Ali opet, čujem i čitam da mnogi uvoze i da su prošli super. Pogotovo zato što čujem od prijatelja i poznanika da su neki njihovi auto uvezli "na slijepo" (našli auto na jednom od tih sajtova, platili i uvezli ga, bez da su ga prije uopće vidjeli uživo), i da se nisu opekli. Osobno, nikada ne bih kupovao auto na takav način, ali navodno mnogi tako rade.
S druge strane, prema nekoj statistici svaki treći auto koji je iz EU uvezen s namjerom prodaje u HR ima namještene kilometre.
Pa evo, da pitam hredditore:
Hvala!
submitted by n1ght_watchman to croatia [link] [comments]


2019.04.13 16:05 Boublezakis_GR Den tha ksexaso pote ta paidika mou xronia irthe i wra na paithano(prosoxi to kimeno einai alithino Kai ligo sokaristiko Kai gia opious anarontiountai eimai 13)

Edo Kai 10 xronia me elenxi kati Kai kano pragmata Pou den thelo san na me elenxi o diavolos kano pragmata se alous me tin skepsi mou san na eimai ena teras apo mikros mexri Kai sta 10 mou kimomoun me ton patera mou epidi evlepa terata ston ipno mou i Kai sta alithia. Mia mera meta apo enan sinithismeno efialti ksipnao Kai pigeno sto saloni kai vlepo pantou skotadi ekini tin stigmi vlepo to roloi Kai vlepo 5 iora to vradi pao ksana gia ipno kai skeftomoun ti itan auto Kai me ekane na ksipniso toso arga to vradi opos pigena sto domatio mou vlepo tin porta tou mpaniou anixti kai na anigi akoma kai pio poli kai den ekane aera gia na elega pos tin sproxni o aeras etsi lipon me sigana vimata pao Kai klino tin porta pao sto domatio mou Kai akou enan psithiro sto auti na mou leei tha paithanis Kai tou apantisa na skasi Kai edo Kai pera oses fares pao gia ipno i porta tou mpaniou anigi Kai ksipnao 5 iora to vradi mou eixe gini sinithia meta apo 5 meres simveni kati to tromero. Ksipnao 5 iora to vradi kai i goneis mou den itan ekei to autokinito tou patera mou omos itan leo apo mesa mou pali efialti vlepo kai ekini tin stigmi petagete apto mpanio ena teras xoris podia Kai mou leei ela mazi mou tha perasoumai Kala einai Kai i goneis sou edo Kamplara den iksera ama itan oniro i alithia piga Kai ton rotisa pos se lene Kai mou apntaei den mporo na sou to po giati einai miatiko Kai tou ipa na skasi Kai na stamatisi na me elenxi ekini tin stigmi me arpazi Kai me travikse mesa sti toualeta mou eipe tora tha paithanis Kai ekini tin stigmi petagomai apto krevati mou idromenos me to arkoudaki mou agkalia pou epsaxna edo Kai poli kero Kai na grafi pano tha paithanis. Apo tote eimai mia xara Kai pernao kala alla kati me kanei na niotho avola apo tote me auto to oniro pou eixa dei
submitted by Boublezakis_GR to u/Boublezakis_GR [link] [comments]


http://swiebodzin.info