Een overdosses aan paracetamol

Hallo! Welkom op mijn profiel.

2024.05.16 19:41 Bizargoed Hallo! Welkom op mijn profiel.

Ik ben 25 jaar en Nederlands. Laat vooral een comment achter op dit berichtje mocht je hier stranden 😀. Ik heb hele brede interesse in allerlei onderwerpen van filosofie tot aan films 🍿.
submitted by Bizargoed to u/Bizargoed [link] [comments]


2024.05.16 19:36 Mday89 IKEA meubeltje (over)schilderen

Hoi allemaal! Ik wil graag dat IKEA duktig keukentje een beter kleurtje geven want dat rood is niet om aan te gluren, maar zoek even wat hulp over de beste aanpak. Ik wil het wel grondig doen waarbij het ook voor die kleine niet meteen afbladdert als er tegenaan gebeukt wordt.
Thanks!
submitted by Mday89 to Klussers [link] [comments]


2024.05.16 19:27 itinsightsNL "Revolutionair: tijdbesparende app leest teksten voor met AI-stem!"

In the test form.
Revolutionair: tijdbesparende app leest teksten voor met AI-stem!
Een nieuw tijdperk voor mensen met een visuele beperking is aangebroken met de lancering van de AI-voiced screen reader app door ElevenLabs. Deze revolutionaire app maakt gebruik van kunstmatige intelligentie om teksten voor te lezen met een realistische en natuurlijke stem. Dit betekent niet alleen dat mensen met een visuele beperking gemakkelijker kunnen communiceren en informatie kunnen vergaren, maar het bespaart ook tijd en moeite.
De ontwikkelaars van ElevenLabs hebben hard gewerkt om een app te creëren die niet alleen nauwkeurig en betrouwbaar is, maar ook gebruiksvriendelijk voor de gebruiker. Met behulp van geavanceerde spraakherkenningstechnologie kan de app tekst in verschillende formaten en talen herkennen en voorlezen. Dit betekent dat gebruikers niet langer afhankelijk zijn van traditionele screen readers die soms moeite hebben met complexe lay-outs en meertalige teksten.
De AI-voiced screen reader app is niet alleen handig voor mensen met een visuele beperking, maar kan ook nuttig zijn voor mensen die onderweg zijn of geen tijd hebben om lange teksten te lezen. Met slechts een paar klikken kan de app de tekst voorlezen, zodat gebruikers hun tijd kunnen besteden aan andere taken. Dit maakt het een waardevolle toevoeging voor zowel persoonlijk als professioneel gebruik.
Bovendien biedt de app de mogelijkheid om de voorleessnelheid aan te passen en de tekst te pauzeren of terug te spoelen indien nodig. Dit zorgt voor een gepersonaliseerde leeservaring en maakt het mogelijk om een tekst op uw eigen tempo te volgen. Dit kan vooral handig zijn bij het leren van een nieuwe taal of het luisteren naar complexe informatie.
Een ander voordeel van de AI-voiced screen reader app is de integratie met andere apps en programma's. Dit betekent dat gebruikers eenvoudig teksten kunnen laten voorlezen vanuit bijvoorbeeld een e-mail of een document in een tekstverwerkingsprogramma. Dit maakt het proces nog efficiënter en handiger voor gebruikers.
Kortom, de AI-voiced screen reader app van ElevenLabs is een revolutionaire stap voorwaarts in toegankelijkheid en gebruiksgemak voor mensen met een visuele beperking. Met zijn geavanceerde technologie en gebruiksvriendelijke functies, biedt deze app een tijdbesparende oplossing voor het lezen van teksten. Het is een waardevolle toevoeging voor iedereen die snel en gemakkelijk informatie wil vergaren. Probeer de app nu en ervaar zelf de vele voordelen!
https://itinsights.nl/2024/05/16/revolutionair-tijdbesparende-app-leest-teksten-voor-met-ai-stem/
https://itinsights.nl/wp-content/uploads/2024/05/IT_Insights_Image_BB62.png
submitted by itinsightsNL to ITInsightsNL [link] [comments]


2024.05.16 18:52 imarkee Nieuwbouw groepenkast

Hopelijk heeft iemand op deze subreddit ervaring met nieuwbouw en het plaatsen van een groepenkast. We gaan een woning aanschaffen die als onderdeel van een project nog gebouwd moet worden (2^1-kap).
Wie bepaalt hoeveel fases de woning krijgt, hoe de groepen verdeeld worden en welke ruimte beschikbaar blijft voor toekomstige uitbreiding? En bijvoorbeeld hoeveel stopcontacten in de meterkast beschikbaar komen?
Ik wil niet gelijk al moeten uitbreiden/vervangen, zodat deze aan mijn wensen voldoet.
submitted by imarkee to Klussers [link] [comments]


2024.05.16 18:09 rvrvrv1991 Ben je weleens hard door de mand gevallen?

Als in: je hebt een tijd lang je omgeving voorgelogen over iets en het leugen komt uit.
Hoe kwam het leugen aan het licht?
Hoe reageerden mensen?
Heb je een verklaring gevonden waarom je besloot te liegen ipv eerlijk te zijn?
submitted by rvrvrv1991 to nederlands [link] [comments]


2024.05.16 18:07 Bernie529 Pieter Omtzigt blokkeert – tot dusver – de voordracht van Ronald Plasterk als premier

Pieter Omtzigt blokkeert – tot dusver – de voordracht van Ronald Plasterk als premier
"De voordracht van Ronald Plasterk (PvdA) als kandidaat-premier door de PVV is vertraagd door twijfel bij NSC-leider Pieter Omtzigt. Dat melden bronnen aan NRC. Die twijfel komt voort uit een vertrouwensbreuk die eerder in de formatie al ontstond, en lijkt te zijn versterkt door recente publicaties van NRC over een integriteitskwestie rond Plasterk."
"De relatie tussen Omtzigt en Plasterk is al een tijd verstoord. Plasterk was informateur van december tot februari. Hij moest stoppen na een vertrouwensbreuk met Pieter Omtzigt. De NSC-leider stapte in februari uit de formatiegesprekken, nadat hij Plasterk ervan had beschuldigd informatie te hebben achtergehouden en pas op een laat moment te hebben gedeeld met de onderhandelaars van PVV, VVD, NSC en BBB. Op dinsdagavond 6 februari verliet Omtzigt een gesprek met de vier onderhandelaars om, zonder dat zij dat wisten, in een hotel in Den Haag aan een select groepje journalisten te vertellen waarom zijn partij de gesprekken over een nieuwe coalitie zou staken."
"Omtzigt kon het niet van zich afzetten, hij zocht in die tijd naar manieren om te voorkomen dat Plasterk op een later moment dat ambt zou kunnen vervullen. Op zijn beurt bleef Plasterk na het woelige einde van zijn informateurschap niet stilzitten. Hij beklaagde zich bij Haagse hoofdrolspelers over Omtzigt, over wie hij niet te spreken was."
Wie zouden jullie als minister-president willen zien?đŸ€”
submitted by Bernie529 to nederlands [link] [comments]


2024.05.16 18:03 Saladin488 Telt studiefinanciering mee als inkomen voor sociale huurwoning?

Mijn vrouw en ik staan ingeschreven voor sociale huurwoningen. Nu ben ik zelf de kostwinnaar, en is haar inkomen 0 euro, aangezien ze niet werkt. Wel gaat ze naar school en krijgt ze studiefinanciering. Telt haar studiefinanciering mee als inkomen voor de maximale grens van €52.700 of niet? Ik lees op internet verschillende dingen. Sommige woningcorporaties geven aan dat dit niet meetelt, maar op sommige plekken als deze link (https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/huurwoning-zoeken/vraag-en-antwoord/welke-documenten-moet-ik-meenemen-als-ik-een-woning-ga-bekijken) lees ik "Bent u student? Neem dan een overzicht van studiefinanciering van DUO mee.". Het dilemma is namelijk dat mijn inkomen zelf ongeveer €46.000 is. Maar als ze haar studiefinanciering zouden meetellen zou dit dus boven de grens van €52.700 komen...
EDIT: Deze stufie krijgt ze pas sinds februari. Kijken woningcorporaties bij het toetsen van inkomen alleen naar verleden? Of mogen ze je ook weigeren op basis van dat het in de toekomst, dus eind dit jaar meer dan €52.700 zal zijn?
submitted by Saladin488 to nederlands [link] [comments]


2024.05.16 17:52 NoorValka Eten in de Efteling

Volgende maand plan ik om weer eens met mijn gezin naar de Efteling te gaan. Waarschijnlijk nemen we deze keer zelf lunch mee om tijd te besparen (evt eten in een wachtrij). Maar voor het avondeten wil ik wel graag iets daar halen. Aangezien ik jonge kinderen mee neem met iig 1 met autisme wil ik graag van te voren weten wat ik waar kan krijgen. De restaurants waar je kunt reserveren kun je menukaarten van downloaden. Maar van bijvoorbeeld het Fabula restaurant niet. De andere eetgelegenheden hebben ook alleen een beschrijving bij benadering. Kan iemand mij aan menukaarten helpen?
TLDR; ik zoek menukaarten van Efteling restaurants
submitted by NoorValka to efteling [link] [comments]


2024.05.16 17:49 Oh-aloha Deuren retour naar woningcorporatie?

Goedemiddag! Ik vraag me af of je van een woningcorporatie mag verwachten / kunt vragen of ze ongebruikte deuren uit je woning terugnemen. Het zit als volgt: toen wij onze huurwoning betrokken, zaten er twee goedkope openslaande deuren in de L-vormige woonkamer, om daar eigenlijk 2 kamertjes van te maken. Om meer ruimte te creëren hebben wij die deuren eruit gehaald. Het zijn nieuwe deuren, die alleen in de grondverf of primer zijn gezet (i.e.g. dat spierwitte stroef aanvoelende spul). Daarnaast hebben wij 1 zelfde type deur verwijderd uit een inbouwkast in de slaapkamer, omdat die deur anders niet open kon met een 160 cm tweepersoonsbed ernaast. De slaapkamers zijn erg klein.
Deze deuren liggen nu op onze zolder, waar ze ruimte innemen die wij hard nodig hebben sinds de geboorte van ons kind. Ik wil de verhuurder vragen deze deuren terug te nemen, zodat ze niet bij ons blijven liggen, ook vanwege het risico op kromtrekken waar een schilder ons voor waarschuwde. Deuren die niet in de sponning zitten, zouden namelijk kunnen gaan vervormen, zei hij. Als dat gebeurt dan moeten we namelijk zelf nieuwe deuren betalen bij het verlaten van deze woning, om alles in de oorspronkelijke staat achter te laten.
Wij hebben sinds we hier introkken o.a. doorlopend lekkages op zolder gehad, doordat de woning in erbarmelijke staat verkeerde toen wij hem betrokken. Binnenkort komt er een aantal werklui van de woningcorporatie weer eens reparaties verrichten. Zij zouden de deuren dan meteen mee kunnen nemen. Heb ik ergens iets om me aan vast te houden als ik de verhuurder een mail stuur met het verzoek de deuren retour te nemen? Ze zijn zoals gezegd nooit gebruikt en kunnen simpelweg in een andere woning van hen opnieuw worden geplaatst. Dank alvast.
submitted by Oh-aloha to juridischadvies [link] [comments]


2024.05.16 17:46 zarex95 Wat is nou de waarde van een verboden toegang bord?

Bij mij in de straat is er een hofje tussen huizen in waar een verboden toegang bord staat. De stoep loopt gewoon door, om bij de voordeur van de aanliggende huizen te komen moet je langs dit bord. Op het eerste gezicht lijkt het gewoon langs de openbare stoep te staan. Ook kan je over dit hofje naar een aanliggend openbaar parkeerterrein lopen. Afgaand op de kadastrale kaart vermoed ik dat dit perceel het bezit van een VVE is.
Wat is nou de juridische houdbaarheid van dit bord? Post- en pakketbezorgers moeten er gewoon langs. Hoe “fout” ben ik als dit terrein oversteek om naar de parkeerplaats aan de andere kant te lopen?
submitted by zarex95 to juridischadvies [link] [comments]


2024.05.16 17:39 Ulveskalle Bedrijf heeft (privé-)gegevens van KvK getrokken, weigert het te verwijderen

Hallo allemaal, ik twijfel steeds meer of ik hier in mijn recht sta en vroeg me af of iemand hier meer van weet.
Een paar maanden geleden heb ik een eenmanszaak gestart. Kort daarna kreeg ik ineens een brief op de mat van een bedrijf met de mededeling dat ze mijn gegevens hebben opgenomen vanuit de KvK, en dat ze de gegevens doorverkopen aan derden/belanghebbenden. Later hoorde ik ook dat ze meer gegevens hebben dan wat het KvK bied, maar wat dat dan zou moeten zijn is voor mij een raadsel.
Aangezien de KvK gegevens niet alleen van mijn bedrijfje zijn, maar het dezelfde gegevens zijn van mijn persoonlijke situatie. (Adres is leefadres, telefoonnummer is persoonlijke mobiele nummer etc.), heb ik ze gevraagt dit te verwijderen. Dit weigeren ze te doen omdat volgens hun mijn belang (privégegevens niet meer openbaar dan nodig) niet groter is dan hunzelf en de hypothetische derde partij. En dat ze dit gewoon mogen behouden volgens de AVG, geen toestemming nodig.
De KvK zelf geeft aan dat het andere bedrijf hier fout zit en het sowieso niet door mogen verkopen, voor wat voor reden dan ook. En ze zelfs kans hebben een boete op te lopen. Maar na dit doorgegeven te hebben, krijg ik weer hetzelfde liedje als bovengenoemde.
Heb ik het KvK verkeerd begrepen? Zo niet, wat kan ik dan nu nog doen?
Alvast bedankt!
submitted by Ulveskalle to juridischadvies [link] [comments]


2024.05.16 17:35 ReshiramNL Deepdive analyse op hypotheek naar box3 (ipv box1)

Allereerst excuses als zulke longreads niet gewaardeerd worden / geen plek hebben hier. Ik lees hier nog wel eens het idee om de hypotheek van eigen woning “naar box 3 te verplaatsen” om uiteindelijk minder belasting te betalen. Met name relevant voor FIRE omdat ik ook lees over wat zorgen van hoge box3 belasting en dit een manier zou kunnen zijn die te verminderen.
Ik heb zitten rekenen hier aan en wil graag de resultaten delen. Ik laat hier even buiten beschouwing hoe (en of) je je hypotheek van je hoofdverblijf in box3 kan krijgen, en dat er mogelijk risico’s voor de toekomst in zitten als de wetgeving weer verandert. Ik deel het omdat het mogelijk interessant kan zijn hier, en omdat ik benieuwd ben of er onjuistheden in zitten. Let op: deze post is geen advies.
Tl;dr: financieel is het vooral voordeling (tot 5-10k/jaar) om je hypotheek van box1 naar box3 te zetten als:
Het sommetje is in principe simpel: voordeel=lagere box3 belasting – verlies hypotheekrenteaftrek box1 – verlies door evt hogere rente bij de constructie om hypotheek naar box3 te krijgen. Hieronder de elementen even 1-voor-1
Pluspunt: Lagere box 3 belasting:
Misschien eerst even kijken hoe dit ook alweer werkt met een simpel voorbeeldje. Startpunt box3 spaargeld 100k, beleggingen 500k, geen schulden, met fiscaal partner (drempel 114k).
En dan in situatie waarbij je 300k hypotheek van box1 naar box3 verplaatst:
Hoe dichter je met je hypotheekschuld in box3 bij je vermogen boven de drempel komt, hoe harder het gaat omdat op gegeven moment het bedrag boven de drempel naar 0 gaat en je 0 box3 belasting meer betaalt. Daardoor is het voordeel niet linear and veel groter als hypotheek ongeveer even groot is als box3-drempel.
Deepdive sidenote: wat je “wint” in box3 bestaat wiskundig gezien uit 2 delen:
Makkelijker is het misschien om dit grafisch weer te geven ( https://ibb.co/YjKmtN2 ). In het plaatje hier heb ik dat gedaan voor verschillende S en B. Bij box3 vermogens (boven drempel) en hypotheekschulden rond de 500k levert het zo’n 10k per jaar op in box3, en in extreme gevallen met veel vermogen en hoge hypotheek zelfs het dubbele.
Minpunt: Verlies hypotheekrenteaftrek
Bij het verplaatsen van (een deel van) je hypotheek naar box3 verlies je over dat deel hypotheekrenteaftrek. Ik ga even uit van 37% aftrek, wat bij hoge inkomens meestal waar is. Bij lagere inkomens bouwen er nog allemaal toeslagen/kortingen op en af en kan het % hoger of lager zijn. Dat betekent dat je per 100k hypotheek bij 1.5% rente 555 verliest, maar bij 4% 1480. Bij lage rentes werkt het dus beter omdat hierboven in box3 het niet uitmaakt welke rente je betaalt. Als je dat in de grafiek meeneemt ziet dat er zo uit: https://ibb.co/gZTNV9B
Minpunt: Hogere rente
Mogelijk wil een hypotheekaanbieder alleen je hypotheek geven die aan box3 voorwaarden voldoet (bv aflossingsvrij) tegen hogere rente. Als dat je 0.25% kost dan zou er nog 250 euro per 100k hypotheek naar box3 bij komen aan kosten. Als we dat toevoegen aan de grafiek krijgen we dit: https://ibb.co/KDGtp1r
Conclusie:
Als je huidige rente laag is, en je een aanzienlijke hypotheek hebt en vermogen ongeveer evenveel als je hypotheek kan het lonen om deze hypotheek om te zetten naar een box3 hypotheek, bijvoorbeeld in vorm aflossingsvrij of in 31 jaar aflossen. Dat kan niet makkelijk bij elke bank, maar in sommige situaties is het mogelijk. Ook nogmaals wil ik aangeven dat dit geen advies is dit te doen, en dat er ook fouten in mijn berekeningen kunnen zitten (feedback welkom). Met de onvoorspelbaarheid van hoe box3 er uit ziet over een paar jaar kan de situatie ook weer anders zijn waardoor ik persoon hier nu niet iets mee ga doen.
submitted by ReshiramNL to DutchFIRE [link] [comments]


2024.05.16 17:31 Entrepeneur-123 Tips voor financiële vrijheid?

Hallo allemaal,
Ik heb even jullie advies nodig. Ik ben recent afgestudeerd in bedrijfskunde en heb vanuit mijn stagebedrijf een baanaanbod ontvangen voor een bruto maandelijks salaris van €3600. Persoonlijk gezien vind ik dit aan de lage kant. Gezien mijn ambitie om tegen mijn 35e met pensioen te gaan, streef ik naar een financiĂ«le situatie die meer in lijn ligt met dit langetermijndoel. Daarom ben ik op zoek naar waardevolle suggesties en inzichten om mijn inkomsten te verhogen. Wat zouden jullie doen in mijn situatie? Al jullie advies en ervaringen worden ten zeerste op prijs gesteld!
submitted by Entrepeneur-123 to werkzaken [link] [comments]


2024.05.16 17:25 LengthinessNo7221 Lekkende aardpen veroorzaakt (ernstige) wateroverlast

Twee jaar geleden hebben we onder druk van de netbeheerder een aardpen moeten laten slaan. De aarding op de waterleiding zou ivm vergaande plastificering van het netwerk in de straat niet meer afdoende zijn. Dit bleek achteraf toen de pin er al in zat toch niet zo dringend en dwingend te zijn. Hij is geslagen en gemonteerd door een gecertificeerde zaak die nu niet meer bestaat. En zij geven nu aan dat de technische kant in orde is maar dat de bouwkundige kant onze zaak is.
Ik ben nu op zoek naar een pragmatische oplossing om het probleem snel op te lossen en niet naar of ze nog aansprakelijk te stellen zijn omdat het water hier inmiddels ons echt bijna aan de oren staat.
De pen is geslagen in Eindhoven in een kelder die plm 1,5 onder riool niveau ligt en plusminus 1,75 onder straat niveau. De grond is hier zand, in de kelder bedekt met straatstenen laag met een beton laag erover (eind jaren 30). Nu is de waterstand deze winter extreem gestegen en die laten ze bewust zo hoog om het grondwater de tijd te geven naar diepere lagen door te zakken waaruit water wordt gewonnen. Die depots dreigen leeg te raken. Daardoor is er vanaf januari al doorzweten van de vloer, beginnend met plasjes, later plassen en steeds meer. We pompen het water op met een vlakpomp en lozen het vervolgens op het riool.
De laatste paar weken wordt het ernstiger en kwamen we er achter dat het water langs de aardpin als een bron omhoog de kelder in loopt. Momenteel pompen we 7500 l/dag. Er staat veel waterdruk van onder op de vloer.
Weet iemand een methode om deze lekkage tijdens het lekken nu te dichten. Of een bedrijf dat dat vakkundig zou kunnen uitvoeren? Mocht je middelen noemen zijn wij ook nieuwsgierig waar die te koop zijn en of die makkelijk te verwerken zijn.
submitted by LengthinessNo7221 to Klussers [link] [comments]


2024.05.16 17:23 repelsteeltje_666 Solliciteren in de ziektewet

hallo, ik zag verschillende topics voorbij komen hier met mensen die in hetzelfde schuitje zitten. Maar geen een die echt mijn vraag kon beantwoorden. Dus bij deze :-).
Ik loop nu een aantal maanden in de ziektewet. Nu ben ik tot het besef gekomen, ook mede door advies van artsen, dat ik bij mijn huidige werkgever niet kan herstellen en een andere baan moet zoeken. Nu heb ik contact voor een functie bij een minder belastende baan, waarvan ik weet dat ik dit wel aan kan met mijn huidige gezondheid.
Mocht dit wat worden, wat is het beste om dit aan te pakken? Kan ik zomaar in de ziektewet ontslag nemen en daar beginnen?
submitted by repelsteeltje_666 to werkzaken [link] [comments]


2024.05.16 17:19 Dry_Chip_6106 Diagnostiektraject

Dag allen,
Afgelopen december heb ik hulp gezocht voor mijn mentale klachten (angst, piekeren, slaapproblemen, depressieve gevoelens etc.), hetgeen uiteindelijk heeft geleid tot mijn derde burn-out, ik ben 25 jaar.
Na bezoek aan de poh-ggz ben ik gelijk aangemeld bij de locale psycholoog waar ik na een screening de diagnoses stemmingsstoornis en een (sociale) angststoornis kreeg. In deze diagnoses kon ik mij prima vinden, alleen de ‘behandeling’ werkt niet. Volgens de psycholoog kom ik ook mysterieus over (dit heb ik vaker van docenten en collega’s gehoord) en kan zij moeilijk hoogte van mij krijgen, terwijl ik mij volledig openstel in de gesprekken. De psycholoog heeft mij zelfs gecomplimenteerd met het feit dat zij nog nooit een patiĂ«nt heeft gehad die zo gedetailleerd over zichzelf en zijn jeugd kan vertellen.
Na 4 afspraken begon mijn psycholoog over autisme, omdat zij vermoed dat dit ten grondslag ligt aan ‘al’ mijn klachten, maar zij wilde dit nog even aankijken. Uiteindelijk hebben wij samen besloten (na een afspraak of 10) om een autisme diagnose traject in te gaan, en wel bij hun eigen praktijk in de S-GGZ. Dit mede gezien het feit dat ik momenteel vastloop met zo ongeveer alles in mijn leven (ziektewet etc.) en gebaat ben bij snelle hulp en duidelijkheid. Ik sta ongeveer nu nog een maand of 2 op de wachtlijst.
Heeft een van jullie ervaring met een diagnosetraject zoals hierboven beschreven? Ik vraag mij af of dit de gebruikelijke weg is, of dat het gebruikelijk is dat er wordt doorverwezen naar een autismecentrum.
Alvast bedankt voor de reacties! :)
submitted by Dry_Chip_6106 to AutistischLaagland [link] [comments]


2024.05.16 17:12 Ishan0909 [LINUX COMMANDS/CONFIG]

mkdir "map aanmaken"
touch "bestand aanmaken"
vi "bestande bewerken"
useradd "gebruiker aanmaken"
useradd -m "gebruiker aanmaken met home map"
groupadd "groep aanmaken"
groupadd -g "groep aanmaken met ID" voorbeeld: groupadd -g 500 groepnaam
chown "map/bestand eigenaar wijzigen" voorbeeld: chown gebruikersnaam mapnaam
chgrp "groep eigenaar wijzigen voorbeeld: chgrp groepnaam gebruikersnaam
usermod -aG "gebruiker toevoegen aan een groep" voorbeeld: usermod -aG groepnaam gebruikersnaam
gpasswd -d "gebruiker verwijderen uit de groep" voorbeeld: gpasswd gebruikersnaam groepnaam
chmod "bestanden/map rechten wijzigen" voorbeeld: chmod 070 mapnaam #070 is een voorbeeld
zypper install 'naam van de app'
systemctl start 'naam van een service' "Services aanzetten
systemctl stop 'naam van een service'
systemctl restart 'naam van een service'
systemctl enable 'naam van een service' "Je kan een service permanent aanzetten"
firewall-cmd --add-service=samba --permanent "Samba service permanent toevoegen aan firewall zodat de services niet meer geblokkeerd worden"
firewall-cmd --reload
uitzondering samba server:
setfacl -m g:groupB:r-x /home/samba/Test "Toegang verlenen aan bepaalde groep tot bepaalde map"
setfacl -m o::--- /home/samba/Test "Geen toegang voor other"
submitted by Ishan0909 to ITSDexams [link] [comments]


2024.05.16 16:52 Really_Not_Elon_Musk Ik rij auto en wil jullie mening hier over

Ik wil even met respect de discussie openen over mijn situatie, wat ik hier doe, en wat jullie hiervan vinden/hoe jullie deze situatie zouden aanpakken;
Ik rij auto. Een benzine auto. Ik vind autorijden leuk. Ik stoor me niet aan langzaam hoeven rijden, maar vind het ook niet erg om snel te rijden. Ik heb geen problemen aan in de file staan gezien ik dit als rustmomentje aangrijp en een lekker muziekje aanzet en heerlijk wacht tot ik mijn reis kan vervolgen.
Waarom rij ik auto? Omdat ik in meerdere opzichten een hekel heb aan het OV, ik met het OV niet op mijn werk kan komen, mensen in het OV zich regelmatig asociaal gedragen en ik claustrofobisch wordt van het hutje mutje op elkaar zitten in een ramvolle bus.
Waarom rij ik een benzine auto? Ik woon nog niet op mezelf en vind het sparen voor een huis simpelweg even belangrijker dan een dure elektrische of hybride auto kopen. Ik rij nu een relatief zuinige, niet al te dure Volkswagen Golf Station.
Waarom ben ik lid van deze subreddit? Omdat ik in eerste instantie ook de andere kant van het verhaal wil horen en mijn kennis verbreden, ik houdt niet zo van zwart wit denken over een bepaald onderwerp dus hoor graag de argumenten van 2 kanten. En ondanks dat ik zelf graag autorijd heb ik zelf ook zoiets van ja, het OV zou beter moeten zodat mensen minder snel de auto pakken. En ja, pickuptrucks zijn, ondanks dat ik het mooie auto's vind, totaal onnodig in het Nederlandse verkeer en hebben ze hier niks te zoeken.
Dus, wat zouden jullie doen in mijn situatie? En wat vinden jullie hier van? En nogmaals, ik wil het graag een beetje netjes houden.
submitted by Really_Not_Elon_Musk to kutautos [link] [comments]


2024.05.16 16:49 ILouise85 40-urige werkweek niet meer van deze tijd

Gisteren las ik een artikel in de krant met de kop: 'Nederlanders vinden 40-urige werkweek niet meer van deze tijd' en dat bleef vandaag door mijn hoofd spoken. Na een vurige discussie met collega's waarin onze standpunten haaks op elkaar stonden, bedacht ik me dat het hier op Reddit wellicht ook een interessant gesprek kan opleveren.
Hier volgt het artikel verschenen op 15 mei in het Algemeen Dagblad:
Ruim zes op de tien werkende Nederlanders vinden 40 uur werken per week te veel. Dit geldt voor maar liefst 80 procent van de vrouwelijke werknemers en bijna de helft van hun mannelijke collega’s.
Bovendien geeft ruim een derde aan bang te zijn bij hun bestaande werkgever een burn-out te krijgen, een angst die vooral jongeren (40 procent) bezighoudt. In deze leeftijdsgroep (18 tot 35 jaar) is dan ook sprake van een grote behoefte aan hulp van de werkgever om hun mentale en fysieke welzijn te vergroten en te zorgen voor een gezonde balans tussen werk en privé. Dat blijkt uit onderzoek van Achmea waarin zij de behoeften en motieven van ruim 1.000 werkende Nederlanders (18 tot 67 jaar) op de arbeidsmarkt in kaart heeft gebracht.
De grote schaarste aan arbeidskrachten en de toetreding van een nieuwe generatie op de arbeidsmarkt heeft veel impact op hoe werknemers tegenwoordig naar hun baan kijken. Zo geeft ruim de helft van de Nederlanders in loondienst aan de traditionele 40-urige werkweek niet meer van deze tijd te vinden. Dit lijkt volgens Achmea vooral te worden ingegeven doordat werknemers een goede balans tussen werk en privé steeds belangrijker vinden. Zo benadrukken maar liefst negen op de tien werknemers dat zij dit belangrijker vinden dan een veelbelovende carriÚre. Ook is ruim 44 procent niet bereid om overuren te maken.
submitted by ILouise85 to nederlands [link] [comments]


2024.05.16 16:17 ZealousidealLack5303 Irritaties op de weg

De laatste 4/5 maanden ben ik steeds vaker voor langere periodes op de weg waardoor meer dingen mij opvallen. Soms lijkt het alsof men voortaan extra geld moet betalen om knipperlichten op een auto te zetten, want ja waarom zouden we die gebruiken? Spiegels? Nee joh, hebben we niet nodig mensen gaan toch wel aan de kant voor mij? Nog maar niet te beginnen over telefoongebruik achter het stuur of met andere dingen bezig zijn dan het verkeer.
Ben ik de enige die hier irritatie door heeft of zijn er meerdere?
submitted by ZealousidealLack5303 to nederlands [link] [comments]


2024.05.16 16:11 Throwaway28223 Aangifte doen bij de politie

Hallo,
Een vriend van mij is laatst slachtoffer geworden van een geweldsincident in het centrum van Amsterdam. Toen hij daarvoor aangifte wilde doen bij de politie hoorde hij dat het vier weken zou duren voordat hij terecht kon. De politieagent aan de lijn zei ook dat sommigen zelfs twee maanden moeten wachten. Zijn de wachttijden bij de politie op dit moment echt zo lang? Hoelang duurt het normaal?
submitted by Throwaway28223 to Amsterdam [link] [comments]


2024.05.16 16:09 imarkee Wat niet te vergeten bij nieuwe tuin?

Ik zal in het voorjaar eigenaar worden van een nieuw te bouwen woning. Deze heeft natuurlijk ook een tuin. Ik ben wat vroeg met deze vraag, maar wil indien noodzakelijk verkregen tips laten uitvoeren als meerwerk tijdens de bouw.
Waar moet ik voor ik begin aan het aanleggen van bestrating, gazon en borders echt aan denken? Alle tips zijn welkom!
Ik woon in de flevopolder dus de tuin zal deels bestaan uit aarde, maar op een moment kom ik op klei uit.
Thanks!
submitted by imarkee to groenevingers [link] [comments]


http://rodzice.org/