Rentanje auta

Rentanje auta u Sarajevu

2024.01.04 16:43 Zestyclose_Dog_6443 Rentanje auta u Sarajevu

Selam braco i sestre redditovci,
Preporuka za jeftin (a dobar) Rent a car servis u Sarajevu ?
Svaki odgovor je dobrodosao,
Hvala unaprijed
submitted by Zestyclose_Dog_6443 to bih [link] [comments]


2023.09.04 13:40 mambojambo1986 Remote rad otvaranje vlastite firme

Pozdrav ekipa, pitanje vezano uz rad za strance, ako otvorim svoju firmu i npr. Dobijem 8000eura brutto od klijenta koliko toga uspijem netto izvući van? Znam da postoje sheme leasing auta na firmu, putni, rentanje stana kao trošak firme, kakva su vam iskustva?
submitted by mambojambo1986 to CroIT [link] [comments]


2023.01.27 11:14 hyrulelink1992 Isplativost štednje i investicija poput VWCA tokom života uz kredite

(Malo duzi post sa nekim mojim brainstormingom)
Usao sam u godine (30 god, nikad dizao kredit do sad) kada planiram vjencanje, kupnju stana, potencijalno auta jer mi je star 15 god i "trazi para" sve vise u zadnje vrijeme.
Situacija mi je da imam 3000€ neto placu i zadnjih god dana sam ulagao u VWCE oko 1000 eura mjesecno.
Hodam po bankama za stambeni kredit i gledam cifre koje nakraju moram vratiti sa kamata.
I razmisljam si, mozda bolje da nisam ulagao u ETF, nego drzao pare na racunu, tako da mogu brze otplatiti nego da mi se kamate nakupljaju.
Tokom godina, nadam se da ce doci beba, pa opet neki novi auto tokom godina. I nekak mi ispadne da je normalno da smo stalno u nekim kreditima.
Mozda sam "mlad i neiskvaren" ali evo recimo za stan od 80 000 eura, sa kamatama bih trebao platit oko 92k eura (POS stanovi prek Apna pa imaju bolje uvjete)
To je prilicno visok postotak, oko 15% extra.
I ono klinci ce narast, skolovanje, pa mozda jednog dana uzet nekretninu za rentanje itd itd.
Kolotecina kredita tokom cijelog zivota.
Nez kako se to skalira kada ljudi imaju manje place, ali znam da ekipa koja ima vise para sve kupuje na gotovinu i izbjegavaju kredite.
Kolika je uopce onda isplativost ulaganja u ETF-ove? Jel nije bolje drzat novce na racunu i sto prije otplacivat kredite da kamata ne pojede razliku? Primjerice ETF poput VWCE je nizak rizik ali i manni prinos i jednostavno nemozemo znat da ce se isplatit ulagat u njega 5 god i onda dizat te novce po potrebi ako zatrebaju, vec je to dugorocno, 20+ god.
Cak sam citao sheme gdje se zapravo pokusava uzeti sto duzi kreditni period, da je anuitet manji i da se visak uvijek ubacuje u ETF-ove i da nakranju to ispadne pozitivno (ako je vjerovati dosadasnjih trendovima recimo S&P 500)
Mozda sam fulao racunicu i teoriju, ali me svakako zanima vase misljenje.
submitted by hyrulelink1992 to financije [link] [comments]


2022.06.29 18:15 Dinstero Rent-A-Car Nis

Pozdrav, imali ko iz Nisa. Treba mi pomoc oko rentanja auta u Nisu. Letim iz Beca za Nis 14.7 a treba mi auto da se mogu prebaciti za Skoplje. Jel imate kakve preporuke za rentanje auta?
submitted by Dinstero to serbia [link] [comments]


2022.06.28 16:57 Mii18 Iskustva za car rental kompanijama u Sarajevu

Pozdrav ljudi, Cesto rentam auto kad putujem negdje vani i nikada nisam imao nikakvih problema. Nuzda me natjera da rentam i kod nas u AddRentalu na aerodromu, i dozvim toliko stresa i neugodnosti da sam odlucio da podjelim sa svima. Auto mi je trebalo dva dana pa nisam obracao posebnu paznju koja je kompanija, da stvar bude gora nisam ni snimio niti uslikao auto sto inace radim kad uzmem auto. Rentanje sam platio karticom dok su mi trazili i odredjenu sumu novca kao depozit (garanciju) u kesu. Prvo sto mi je bilo neobicno da sam dobio auto koje je zakucano za rezervu, uz rijeci doticnog “odmah naspi gorivo na prvoj ovdje benziskoj”. I sve je bilo ok do povratka auta, koje sam korstio dva tri puta po gradu taj vikend. Krenula je standardbo inspekcija auta, gdje je momak sto radi nasao ogrebotinu na zastinoj plastici koja se nalazi ispod branika. Onda je krenulo cekanje pola sata, jer je zvao gazdu ( osobu koja mi je predala auto) da provjere jel to bilo prije tu. I naravno kaze nije bilo i rekao je da mi nece vratiti depozit. Ja sam onda trazio broj od uposlenika da nazovem ja direktno. Prvo si nije javljao, a zatim kad se je javio krenulo je ludilo. Ja sam pitao kako to da osiguranje vozila na terencu ne pokriva zastitnu plastiku, ako sam vec ja napravio stetu. Na sto je on dresko odgovorio jel imas policijski nalog za stetu, nemas! Necu ja placati tvoje stete. Ja sam rekao da cu mu ostaviti negativan review jer pljacakju narod ocito i da cu prijaviti slucaj na aerodromu na sto mi je odogovrio: “jebe se meni za review, i slusaj ti mene seljacicu” da bih zatim nakoj kratke rasprave rekao mi hoces da ti sada tamo dodjem?!. I tu mi je pukao zivac jebao sam mu od do i rekao da ja i hocu da on dodje a ne ostavio nekog balavca da me laze. I tu je samo prekinuo. Slucaj sam prijavio na aerodromu, a review ne mogu ostaviti jer lik nema ni na googlu. Eto, znam da je duga prica ali ako vas nuzda natjera na rentanje ove gledaj da izbjegnete.
submitted by Mii18 to bih [link] [comments]


2017.07.14 21:19 vjestica Rentanje auta u Bosni i Hercegovini.

Koliko se sjecam negdje sam zimus procitala u nekom odgovoru da je rentanje auta u Sarajevu oko 30 KM dnevno i da je vrlo pouzdana kompanija. Naravno sad to ne mogu naci. Uglavnom voljela bih izrentati auto, ja ili junior (20-21 godina, kanadska vozacka + internacionalna ), po mogucnosti sa obicnim mjenjacem ali moze i automatski. Planiram eventualno s tim autom otici do Hrvatske, Crne Gore ili Srbije jer cu biti u Capljini. Zna li iko sta mi je najbolja opcija, i da li junior sam moze rentati jer ja nazalost jos cekam neke testove. Hvala vam i saljem vam malo kise i temperature ispod 25 stepeni.....
submitted by vjestica to bih [link] [comments]


http://rodzice.org/