Ver a yeni rivera cojiendo

Rata con Thinner

2024.05.18 22:48 marcus-moreno Rata con Thinner

hace un tiempo estuve rentando un depa junto con un primo, pero el vato estaba bien pinche loco sexual, seguido llegaba con lavacoches, inditos, morritos vendechicles, indigentes y hasta centroamericanos de las vías del tren. Mi primo, muy buen samaritano, les daba de tragar, los dejaba bañarse, o hasta les rolaba ropa o tenis; todo eso a cambio de cojer o mínimo dejarse mamar la riata.
Admito que al principio no me gustaba mucho la idea, y prefería encerrarme en mi cuarto oyendo música, fumarme un porro o lo que fuera, menos oler a los vagabundos. Pero mi primo iba trayendo weyes más cabrones, yonkis, dementes maltripeados y pues me pedía que lo cuidara por si se ponían agresivos, además que él se apendejaba bastante con los poppers jajaja. Acepté de mala gana, aunque le fui agarrando el gusto y el morbo de ver a cabrones de la calle cojerse sin condón a mi primo.
Una vez, estando yo en la cocina, llegó mi primo y me dio un tufo culerisimo pero cabrooon. Ya pensaba yo que se había traído un cadáver o algo así, cuando me asomo y trajo al pinche vagabundo mas pinche yonki llevado a la verga que se pueden imaginar. Todo mugroso, piojoso, con el pelo hecho rastas como de mugre y mierda, tembloroso con la mirada perdida, y con una chamarra dura de tanta suciedad.
Le dimos una maruchan al wey, y mientras tragaba le dije a mi primo "numaaa te pasas de cabron" y nomas me dice "jaja ya se". En eso el vato este se mete la mano a la chamarra y agarro mi fusca por si las moscas. Pero nel, el wey nomas saca una pinche ratota muerta toda tiesa, la empapa de tiner y se pone a inhalarla como estopa. Yo dije "numaaa que pex?!", y mi primo ya estaba bien caliente, como que le prendió esa chingadera y se aventó así a mamarle la verga, sin siquiera bañarlo.
El mugroso estaba ahí de patas abiertas inhalando su ratota, mientras mi primo le quitó el pantalón todo mugriento, y le sacó la verga. La neta la tenía enorme, quizá hasta estuviera rica sin todas esas capas de esmegma ni las ladillas que adornaban sus rastas púbicas. Mi primo se tragaba toda la riata y yo no sabia si excitarme o vomitar, así que opté por fumarme unos porritos.
Mi primo, todo caliente, se desnudó por completo y le ofreció el culo al malviviente, quien sin pensárselo se puso a mamarselo. El pasivote de mi primo estaba en pleno éxtasis, en un estado de trance al sentir su culo mimado por el hocico del indigente. No tardó mucho el vato en ensartarle su macanota, toda dura y sin condón, haciendo gemir y gritar a mi primo como puta en celo, todo entrado en los poppers.
Estaban en el mete y saca, cuando el wey saca su rata, le da un jalón profundo y toma que se la mete en el ano a mi primazo numaaa. Y dale que se lo sigue cojiendo más duro, empujandole la rata al recto. Una cojida cada vez más brutal, y luego de un rato ya el culo de mi primo escurriendo de mecos. El cabron este luego de sacar su riata ya aguada, se chinga lo último de la maruchan y me empieza a gritar. No se ni que vergas balbuceaba, y ya andaba yo bien mariguas, así que nomas le apunté con la fusca y lo mandé corriendito a chingar a su padre. El vato salió todo escamado que ni tiempo tuvo de ponerse los pantalones jajaja. Y pos yo me quedé ahí dormido.
Al rato me despierto con los gritos y quejidos de mi puto primo. Estaba chille y chille que le dolía el culo y las tripas, ni se acordaba de todo lo que le hizo su amante. Yo de buena onda lo ayude para llevarlo al baño, que acabara de cagar los mecos atorados y numaaa que le sale la pinche rata del culo, pero toda despedazada y llena de gusanos. Mi primo casi se desmaya del susto y me pidió que lo llevara a la clínica pa que le hicieran un lavado jajaja pero bien valiente que se sentía en su calentura jeje es neta.
submitted by marcus-moreno to copypasta_es [link] [comments]


2024.05.17 08:42 djoou To Save Or Not To Save

English:
Communities through generations live by traditions, and it is usually those traditions that bind them and give them an identity, in addition to the shared values and memories and interests among its members. Therefore a community and its identity may be built upon a set of traditions, moral values, memories of old and temporary iterests.
In our case, when the Çveneburi identity was established, all of these were present: -in reverse order- almost all of Çveneburis were newly arrived migrants who were seeking shelter and means to live by, all had the memory of leaving one's home -and maybe family- and belongings behind involuntarily, all shared a system of morality upon the religion of Islam, and lastly their shared and slightly varied traditions (linguistic, marital, military, administrative, scientific, culinary, medical or regarding to art, superstitions, good manners, industry, architecture etc).
Upon generations, what is left in common among their descendants, us, is their memory. This isn't simply 'all bad' or 'all good', as neither were their traditions completely perfect nor all disgraceful.
And it isn't others who are likely to keep such traditions alive, but us and those who partake in this with us (since we aren't a closed society, every sympathizer is welcome, who will share our concerns). "Why though? Is it worth it?", you may ask. Well, it's up to you, it's about how you feel about this.
If traditions that are beneficial for us or the society in which we live is kept alive or revived, that's a net positive. Surely this is voluntary, yet demanding. But if there are any individuals who are willing to keep them alive, to learn them and maybe even better them, it is best done in cooperation (however, it can be done individually as well). This effort may or may not mean something at the end to some, but we don't know what will follow it for now, so every participant and each tiny effort is welcome, at least for me. And it isn't hard to guess that this is also true for many.
.
Türkçe:
Toplumlar nesiller boyu gelenekler uyarınca yaşarlar, onları birbirine bağlayan ve onlara kimliklerini veren de genellikle bu geleneklerdir; aralarında paylaştıkları değerler ve hatıralar ve çıkarlar. Öyle ki toplulukları ve kimliklerini bir dizi gelenek, ahlaki yargılar, eskinin hatıraları ve geçici çıkarlar şekillendirir.
Bizim vakamıza gelirsek, Çveneburi kimliği şekillenirken bu koşulların hepsi mevcuttu: -ters sırayla- hemen hepsi yeni yerleşmiş göçmenlerdiler ve yaşayacakları bir yer ile geçimlerini ikame etmenin yolunu arıyorlardı, hepsinin hatrında evini/memleketini -ve bazı vakalarda ailesini- ve mülkünü gönülsüzce geride bırakmışlıkları vardı, İslam inancı uyarınca paylaştıkları birtakım ahlaki normlar mevcuttu, ve son olarak bazı ufak varyasyonlarla paylaştıkları (dilsel, askeri, idari, ilmî, tıbbî, sanatsal, mimarî yahut evliliğe, mutfağa, batıl inançalara, adab-ı muaşeretlerine, zınaî tarzlarına ve sair dair) geleneklere sahiptiler.
Nesiller geçti ve soylarından gelenler arasında, yani aramızda, ortak sadece hatıraları kaldı. Bu hâl ne 'tümden rezil' ne de 'tümden sevinilesi' bir hâldir, zira mevzu bahis gelenekler ne tümden rezil ne de tümden mükemmeldiler.
Bu gelenekleri koruyacak olanlar tabi ki 'başkaları' olmasa gerek; eğer birileri koruyacaksa o biziz, ve bir de bu işte bize ortak olmak isteyenler (zira biz kapalı bir toplum değiliz, bize muhabbet besleyip derdimizi paylaşan herkese aramızda yer var). Neden böyle bir işe girişeyim diyebilirsiniz, pek tabii herkesin hakkı, haliyle bu yönde ne karar vereceğiniz tamamiyle keyfinize kalmış.
Bize yahut içinde yaşadığımız topluma faydası olan gelenekler canlı tutulur veya hayata döndürülürse, bu net bir kazançtır. Bu elbette gönüllüce yapılacak ancak uğraştırıcı bir iş. Yine de, eğer bu işi yapmak isteyenler varsa, bunun en optimal yolu beraber çalışmak (tabi ki şahsî çaba ile de bunu başarmak mümkün). İşin sonunda nereye varıldığı hakkında bir kafa karışıklığı olması bittabi olasılık dahilinde, ancak buna dair önceden bir tespit yapmak mümküm değil, haliyle her katılımcı ve her ufak çaba takdîre şayandır, en azından kanımca. Bunun pekala başka pek çok kişi için de böyle hissettireceğini tahmin etmek zor değil.
.
Gurculad, z'alvan mok'led (ho vitsi ver geygonept ama ra vkna, devts'erona megobrebo):
Tu gvinda rom çveneburobam, çvenma vinobam da ertobam itsotsh'los da galamazdes, çven unda h'el ar vaqop'niyept da davitsavept ratsh'as dagvç'irdeba çveneburobis rom gadarçenobastin. Eseni ratsh'ayebiya çveni ded-mameptan, ocah'eptan rom dagvrça. Tkvens gindat tu gadavurçot çveneburoba, mart'o an ertat vecengebit. Ertat impo yoliya, ama mart'os ikneba. Es sakme ar mart'vay çventin k'arkiya, sh'veptinas k'arkiya vins çventan ertat tsotsh'lops soplebşi, şehrebşi. Tsot'a an bevri, ratsh'as tu vizamt, k'arkiya. Mogesalmebit sunqvelas.
submitted by djoou to Chveneburi [link] [comments]


2024.05.14 01:12 Medium-Passion180 NO IR A CASA TROIA SERV TECNICO DE CELULARES

Siempre que tenía algún problema con el celular lo llevaba a este servicio técnico que queda en rivera indarte 273, media cuadra antes de la colón. Notaba que las dos veces q me cambiaron la pantalla era medio trucha y no se veia muy bien, pero bueno, funcionaba. El problema fue ahora que hace 4 meses cambié la batería de un motorola g30, ellos se jactaron de cambiarla por una ORIGINAL, y tan solo 4 meses después ya se hinchó, se apaga cuando quiere y dura 2 minutos. En esa misma vuelta también cambié la pantalla y lo mismo, se rompió SOLA sin que se me cayera. Les comenté la situación con toda la tranquilidad y buena fe, sin buscar nada de ellos, solo avisandoles que eviten usar esos elementos con nuevos clientes y se lavaron las manos de una forrrma asquerosa echándome la culpa a mí.
En fin, imagino que no es ninguna sorpresa ver a un servicio tecnico cagando a clientes, pero les comento por las dudas. Si conocen a un lugar fiable de buenos valores, por favor avisen, mejor si está en el centro.
submitted by Medium-Passion180 to Cordoba [link] [comments]


2024.05.12 17:59 Packtow2 Umarım ironidir

Umarım ironidir submitted by Packtow2 to HWSEVERLERTR [link] [comments]


2024.05.10 01:45 aedg1 Milyar13.com GERÇEK GİRİŞ Milyar 13 GİRİŞ YAP

Milyar13.com giriş ve Milyar 13 Giriş Yap ile yenilenen ve mükemmel bir bahis sitesiyle karşınızdayız.

MİLYAR.COM TIKLA GİRİŞ YAP

Milyar13, Milyar 13 yeni bahis sitesi karşınızda. SİZDE HEMEN LİNKLERE TIKLAYIN GİRİŞ YAPIN.

Milyar13 YENİ ADRES

Ne kadar oynarsan oyna, para kazanmanın limiti yoktur! Denenecek her zaman yeni bir oyun, bahsini yükseltecek yeni bir fırsat her zaman vardır. Nerede mi? Canlı casino lobisinden spor bahislerine kadar istediğin lobide capcanlı eğlencenin hiç bitmediği Milyar.com’da! Burası şansını paraya çevirenlerin yeri. Burada risk almaktan korkmayanlar var. Sen de onlardan mısın? O zaman Milyarcom ile bol kazan, kendini şımart!Yanıp sönen ışıklar, hesabına dolan nakit para, kazanmanın verdiği bahis tutkusu! Şans oyunlarında bahtının dönmesi için Milyar.com’a kulak ver. Sadece aldığın keyfe odaklanman için tasarlanan site, kullanıcı dostu arayüzü ile dikkatleri üzerine çekiyor. Spor, slot ve canlı casino lobileri arasında hızlı geçiş yapmak profesyonel altyapı ile oldukça kolay.Milyarlık teklifler alırken güvenliğinden de şüphen olmasın. Tüm kişisel bilgilerin SSL ile güçlendirilen şifreli koruma yöntemleriyle güvende. Lisanslı şans oyunları platformu olarak burada her şey tıkırında işler. İster masaüstü ister mobil üzerinden Milyar.com’a anında giriş yapabilirsin. Üyelerine ayrıcalıklı bir dünya sunan milyarderler locası ile tek yapman gereken bahsini ortaya koymak!Üst düzey Milyarcom casino lobisi ile freespin saçmaya hazır mısın? Yüzlerce farklı slot oyununun yer aldığı casino lobisi ile oyuncular kazandıran çarpanların tadını çıkarır. Oynamaktan sıkılmak diye bir şey asla yoktur. Çünkü her hafta yenilenen slot oyunlarında her zevke uygun bir tema her zaman bulunur.Dünyanın lider oyun sağlayıcıları ile çalışan Milyar.com, geniş slot yelpazesiyle öne çıkar. NetEnt, Pragmatic Games, Evolution ve Play’n Go dahil olmak üzere sektör devlerinin sitede yer alması ile sitenin teknolojik alt yapısı vurgulanmaktadır. Göz kamaştıran slot grafikleri, müzikleri ve temaları ile makaralara düşen sembolleri yakala. En yüksek RTP oranlarına sahip slot seçenekleri sayesinde Jackpot şansı da seninle.Video slotlar arasında büyük ikramiyeyi kazanmak için herhangi bir bahis deneyimine ihtiyacın yok. İster yeni bir oyuncu, ister casino masalarının tozunu dumana katan bir bahis sever ol fark etmez. Milyar.com dünyasına adımını attığın andan itibaren zengin slot koleksiyonuna erişim sağlarsın.Starburst, Big Bass Bonanza, Cleopatra, Book of Dead, Dead or Alive, Gonzo’s Quest, Wolf Gold ve dahası Milyar.com casino lobisinde seni bekliyor. Her birinde göz kamaştıran bir tema vardır ve seni daha fazlasını kazanman için teşvik eder. Üstelik hesabına tanımlanan freespin bonusları ile şansını nakite çevirmeye kesintisiz bir şekilde devam edeceksin.Zengin, gösterişli ve şaşalı bir dünya. Milyarcom canlı casino lobisi ile ölçüsüz eğlenceye ne dersin? Canlı kurpiyerlerin eşlik ettiği masa oyunları yüksek video çözünürlüğü ile Milyar.com’da!En iyi online bahis sitesi olarak masa oyunlarında da geniş bir yelpaze yaratan platform, gerçek operatörlerle bu deneyimi zenginleştiriyor. Lisanslı ve Türkçe bilen kurpiyerler sayesinde gerçek zamanlı bahis heyecanını yaşamak mümkün. Online casino lobisi üzerinden diğer oyuncularla sohbet edip, kendini gerçek bir casino atmosferinde hisset.Canlı kurpiyerler ile oynanan casino oyunları günün her saatinde erişilebilir. Oyuna giriş yapman ve bahsini ortaya koyman saniyelerini bile almaz. Blackjack, Roulette, Bakara ve Poker oyunlarındaki yerini alarak adını milyarderler arasına yazdır.

1 Koy 5 Al Milyar.com Bahis ile Sen de Kazan

Bahis ve canlı bahis heyecanın spor tutkunla birleştirmeye hazır mısın? Maç öncesi ve maç sırasında yapılan canlı bahisler ile spor bahislerinde kazancını zirveye çıkar. Yüksek oran fırsatlarının yaratıldığı Milyarcom canlı bahis lobisinde, maçın her anını takip etmek ve yeni kupon fırsatlarını yakalamak da mümkün.Dünyanın en büyük ligleri ile futbol, basketbol, voleybol ve tenis dahil farklı spor müsabakalarına kazandıran kuponlar oluşturabilirsin. Süper Lig, TFF 1. Lig, UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi, UEFA Avrupa Konferans Ligi, Türkiye Kupası, İngiltere Premier Ligi ve dahası Türkiye’nin en eğlenceli ve en güvenilir bahis sitesi Milyar.com’da.Maç sonucu, maç skoru, toplam oyun alt/üst, ilk set/ikinci set, toplam set sayısı ya da belirli bir oyuncu üzerine bahis yapabilirsin. Tekli, sistem ya da kombine kuponlarını oluştururken Milyar.com bahis ve casino sitesinin üyelerine özel sunduğu oran fırsatlarını değerlendirmeyi unutma.Spor tutkunu harmanlayan tek lobi canlı spor bahisleri lobisi de değil! Milyarcom bahis ve sanal sporlar lobisinde de günün istediğin anında kupon oluşturman mümkün. Üstelik maçın bitmesi sadece dakikalar alır. betkom Daha fazla müsabaka, daha fazla oran ve daha fazla kazanç imkanı milyarderler locası üyelerine özeldir!
submitted by aedg1 to milyar [link] [comments]


2024.05.10 01:45 aedg1 Milyar12.com GERÇEK GİRİŞ Milyar 12 GİRİŞ YAP

Milyar12.com giriş ve Milyar 11 Giriş Yap ile yenilenen ve mükemmel bir bahis sitesiyle karşınızdayız.

MİLYAR.COM TIKLA GİRİŞ YAP

Milyar12, Milyar 12 yeni bahis sitesi karşınızda. SİZDE HEMEN LİNKLERE TIKLAYIN GİRİŞ YAPIN.

Milyar12 YENİ ADRES

Ne kadar oynarsan oyna, para kazanmanın limiti yoktur! Denenecek her zaman yeni bir oyun, bahsini yükseltecek yeni bir fırsat her zaman vardır. Nerede mi? Canlı casino lobisinden spor bahislerine kadar istediğin lobide capcanlı eğlencenin hiç bitmediği Milyar.com’da! Burası şansını paraya çevirenlerin yeri. Burada risk almaktan korkmayanlar var. Sen de onlardan mısın? O zaman Milyarcom ile bol kazan, kendini şımart!Yanıp sönen ışıklar, hesabına dolan nakit para, kazanmanın verdiği bahis tutkusu! Şans oyunlarında bahtının dönmesi için Milyar.com’a kulak ver. Sadece aldığın keyfe odaklanman için tasarlanan site, kullanıcı dostu arayüzü ile dikkatleri üzerine çekiyor. Spor, slot ve canlı casino lobileri arasında hızlı geçiş yapmak profesyonel altyapı ile oldukça kolay.Milyarlık teklifler alırken güvenliğinden de şüphen olmasın. Tüm kişisel bilgilerin SSL ile güçlendirilen şifreli koruma yöntemleriyle güvende. Lisanslı şans oyunları platformu olarak burada her şey tıkırında işler. İster masaüstü ister mobil üzerinden Milyar.com’a anında giriş yapabilirsin. Üyelerine ayrıcalıklı bir dünya sunan milyarderler locası ile tek yapman gereken bahsini ortaya koymak!Üst düzey Milyarcom casino lobisi ile freespin saçmaya hazır mısın? Yüzlerce farklı slot oyununun yer aldığı casino lobisi ile oyuncular kazandıran çarpanların tadını çıkarır. Oynamaktan sıkılmak diye bir şey asla yoktur. Çünkü her hafta yenilenen slot oyunlarında her zevke uygun bir tema her zaman bulunur.Dünyanın lider oyun sağlayıcıları ile çalışan Milyar.com, geniş slot yelpazesiyle öne çıkar. NetEnt, Pragmatic Games, Evolution ve Play’n Go dahil olmak üzere sektör devlerinin sitede yer alması ile sitenin teknolojik alt yapısı vurgulanmaktadır. Göz kamaştıran slot grafikleri, müzikleri ve temaları ile makaralara düşen sembolleri yakala. En yüksek RTP oranlarına sahip slot seçenekleri sayesinde Jackpot şansı da seninle.Video slotlar arasında büyük ikramiyeyi kazanmak için herhangi bir bahis deneyimine ihtiyacın yok. İster yeni bir oyuncu, ister casino masalarının tozunu dumana katan bir bahis sever ol fark etmez. Milyar.com dünyasına adımını attığın andan itibaren zengin slot koleksiyonuna erişim sağlarsın.Starburst, Big Bass Bonanza, Cleopatra, Book of Dead, Dead or Alive, Gonzo’s Quest, Wolf Gold ve dahası Milyar.com casino lobisinde seni bekliyor. Her birinde göz kamaştıran bir tema vardır ve seni daha fazlasını kazanman için teşvik eder. Üstelik hesabına tanımlanan freespin bonusları ile şansını nakite çevirmeye kesintisiz bir şekilde devam edeceksin.Zengin, gösterişli ve şaşalı bir dünya. Milyarcom canlı casino lobisi ile ölçüsüz eğlenceye ne dersin? Canlı kurpiyerlerin eşlik ettiği masa oyunları yüksek video çözünürlüğü ile Milyar.com’da!En iyi online bahis sitesi olarak masa oyunlarında da geniş bir yelpaze yaratan platform, gerçek operatörlerle bu deneyimi zenginleştiriyor. Lisanslı ve Türkçe bilen kurpiyerler sayesinde gerçek zamanlı bahis heyecanını yaşamak mümkün. Online casino lobisi üzerinden diğer oyuncularla sohbet edip, kendini gerçek bir casino atmosferinde hisset.Canlı kurpiyerler ile oynanan casino oyunları günün her saatinde erişilebilir. Oyuna giriş yapman ve bahsini ortaya koyman saniyelerini bile almaz. Blackjack, Roulette, Bakara ve Poker oyunlarındaki yerini alarak adını milyarderler arasına yazdır.

1 Koy 5 Al Milyar.com Bahis ile Sen de Kazan

Bahis ve canlı bahis heyecanın spor tutkunla birleştirmeye hazır mısın? Maç öncesi ve maç sırasında yapılan canlı bahisler ile spor bahislerinde kazancını zirveye çıkar. Yüksek oran fırsatlarının yaratıldığı Milyarcom canlı bahis lobisinde, maçın her anını takip etmek ve yeni kupon fırsatlarını yakalamak da mümkün.Dünyanın en büyük ligleri ile futbol, basketbol, voleybol ve tenis dahil farklı spor müsabakalarına kazandıran kuponlar oluşturabilirsin. Süper Lig, TFF 1. Lig, UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi, UEFA Avrupa Konferans Ligi, Türkiye Kupası, İngiltere Premier Ligi ve dahası Türkiye’nin en eğlenceli ve en güvenilir bahis sitesi Milyar.com’da.Maç sonucu, maç skoru, toplam oyun alt/üst, ilk set/ikinci set, toplam set sayısı ya da belirli bir oyuncu üzerine bahis yapabilirsin. Tekli, sistem ya da kombine kuponlarını oluştururken Milyar.com bahis ve casino sitesinin üyelerine özel sunduğu oran fırsatlarını değerlendirmeyi unutma.Spor tutkunu harmanlayan tek lobi canlı spor bahisleri lobisi de değil! Milyarcom bahis ve sanal sporlar lobisinde de günün istediğin anında kupon oluşturman mümkün. Üstelik maçın bitmesi sadece dakikalar alır. betkom Daha fazla müsabaka, daha fazla oran ve daha fazla kazanç imkanı milyarderler locası üyelerine özeldir!
submitted by aedg1 to milyar [link] [comments]


2024.05.10 01:44 aedg1 Milyar11.com GERÇEK GİRİŞ Milyar 11 GİRİŞ YAP

Milyar11.com giriş ve Milyar 11 Giriş Yap ile yenilenen ve mükemmel bir bahis sitesiyle karşınızdayız.

MİLYAR.COM TIKLA GİRİŞ YAP

Milyar11, Milyar 11 yeni bahis sitesi karşınızda. SİZDE HEMEN LİNKLERE TIKLAYIN GİRİŞ YAPIN.

Milyar11 YENİ ADRES

Ne kadar oynarsan oyna, para kazanmanın limiti yoktur! Denenecek her zaman yeni bir oyun, bahsini yükseltecek yeni bir fırsat her zaman vardır. Nerede mi? Canlı casino lobisinden spor bahislerine kadar istediğin lobide capcanlı eğlencenin hiç bitmediği Milyar.com’da! Burası şansını paraya çevirenlerin yeri. Burada risk almaktan korkmayanlar var. Sen de onlardan mısın? O zaman Milyarcom ile bol kazan, kendini şımart!Yanıp sönen ışıklar, hesabına dolan nakit para, kazanmanın verdiği bahis tutkusu! Şans oyunlarında bahtının dönmesi için Milyar.com’a kulak ver. Sadece aldığın keyfe odaklanman için tasarlanan site, kullanıcı dostu arayüzü ile dikkatleri üzerine çekiyor. Spor, slot ve canlı casino lobileri arasında hızlı geçiş yapmak profesyonel altyapı ile oldukça kolay.Milyarlık teklifler alırken güvenliğinden de şüphen olmasın. Tüm kişisel bilgilerin SSL ile güçlendirilen şifreli koruma yöntemleriyle güvende. Lisanslı şans oyunları platformu olarak burada her şey tıkırında işler. İster masaüstü ister mobil üzerinden Milyar.com’a anında giriş yapabilirsin. Üyelerine ayrıcalıklı bir dünya sunan milyarderler locası ile tek yapman gereken bahsini ortaya koymak!Üst düzey Milyarcom casino lobisi ile freespin saçmaya hazır mısın? Yüzlerce farklı slot oyununun yer aldığı casino lobisi ile oyuncular kazandıran çarpanların tadını çıkarır. Oynamaktan sıkılmak diye bir şey asla yoktur. Çünkü her hafta yenilenen slot oyunlarında her zevke uygun bir tema her zaman bulunur.Dünyanın lider oyun sağlayıcıları ile çalışan Milyar.com, geniş slot yelpazesiyle öne çıkar. NetEnt, Pragmatic Games, Evolution ve Play’n Go dahil olmak üzere sektör devlerinin sitede yer alması ile sitenin teknolojik alt yapısı vurgulanmaktadır. Göz kamaştıran slot grafikleri, müzikleri ve temaları ile makaralara düşen sembolleri yakala. En yüksek RTP oranlarına sahip slot seçenekleri sayesinde Jackpot şansı da seninle.Video slotlar arasında büyük ikramiyeyi kazanmak için herhangi bir bahis deneyimine ihtiyacın yok. İster yeni bir oyuncu, ister casino masalarının tozunu dumana katan bir bahis sever ol fark etmez. Milyar.com dünyasına adımını attığın andan itibaren zengin slot koleksiyonuna erişim sağlarsın.Starburst, Big Bass Bonanza, Cleopatra, Book of Dead, Dead or Alive, Gonzo’s Quest, Wolf Gold ve dahası Milyar.com casino lobisinde seni bekliyor. Her birinde göz kamaştıran bir tema vardır ve seni daha fazlasını kazanman için teşvik eder. Üstelik hesabına tanımlanan freespin bonusları ile şansını nakite çevirmeye kesintisiz bir şekilde devam edeceksin.Zengin, gösterişli ve şaşalı bir dünya. Milyarcom canlı casino lobisi ile ölçüsüz eğlenceye ne dersin? Canlı kurpiyerlerin eşlik ettiği masa oyunları yüksek video çözünürlüğü ile Milyar.com’da!En iyi online bahis sitesi olarak masa oyunlarında da geniş bir yelpaze yaratan platform, gerçek operatörlerle bu deneyimi zenginleştiriyor. Lisanslı ve Türkçe bilen kurpiyerler sayesinde gerçek zamanlı bahis heyecanını yaşamak mümkün. Online casino lobisi üzerinden diğer oyuncularla sohbet edip, kendini gerçek bir casino atmosferinde hisset.Canlı kurpiyerler ile oynanan casino oyunları günün her saatinde erişilebilir. Oyuna giriş yapman ve bahsini ortaya koyman saniyelerini bile almaz. Blackjack, Roulette, Bakara ve Poker oyunlarındaki yerini alarak adını milyarderler arasına yazdır.

1 Koy 5 Al Milyar.com Bahis ile Sen de Kazan

Bahis ve canlı bahis heyecanın spor tutkunla birleştirmeye hazır mısın? Maç öncesi ve maç sırasında yapılan canlı bahisler ile spor bahislerinde kazancını zirveye çıkar. Yüksek oran fırsatlarının yaratıldığı Milyarcom canlı bahis lobisinde, maçın her anını takip etmek ve yeni kupon fırsatlarını yakalamak da mümkün.Dünyanın en büyük ligleri ile futbol, basketbol, voleybol ve tenis dahil farklı spor müsabakalarına kazandıran kuponlar oluşturabilirsin. Süper Lig, TFF 1. Lig, UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi, UEFA Avrupa Konferans Ligi, Türkiye Kupası, İngiltere Premier Ligi ve dahası Türkiye’nin en eğlenceli ve en güvenilir bahis sitesi Milyar.com’da.Maç sonucu, maç skoru, toplam oyun alt/üst, ilk set/ikinci set, toplam set sayısı ya da belirli bir oyuncu üzerine bahis yapabilirsin. Tekli, sistem ya da kombine kuponlarını oluştururken Milyar.com bahis ve casino sitesinin üyelerine özel sunduğu oran fırsatlarını değerlendirmeyi unutma.Spor tutkunu harmanlayan tek lobi canlı spor bahisleri lobisi de değil! Milyarcom bahis ve sanal sporlar lobisinde de günün istediğin anında kupon oluşturman mümkün. Üstelik maçın bitmesi sadece dakikalar alır. betkom Daha fazla müsabaka, daha fazla oran ve daha fazla kazanç imkanı milyarderler locası üyelerine özeldir!
submitted by aedg1 to milyar [link] [comments]


2024.05.04 19:45 aedg1 Milyar10 GERÇEK GİRİŞ Milyar 10 GİRİŞ YAP

Milyar giriş ve Milyar 10 Giriş Yap ile yenilenen ve mükemmel bir bahis sitesiyle karşınızdayız.

MİLYAR.COM TIKLA GİRİŞ YAP

Milyar10, Milyar 10 yeni bahis sitesi karşınızda. SİZDE HEMEN LİNKLERE TIKLAYIN GİRİŞ YAPIN.

Milyar10 YENİ ADRES

Ne kadar oynarsan oyna, para kazanmanın limiti yoktur! Denenecek her zaman yeni bir oyun, bahsini yükseltecek yeni bir fırsat her zaman vardır. Nerede mi? Canlı casino lobisinden spor bahislerine kadar istediğin lobide capcanlı eğlencenin hiç bitmediği Milyar.com’da! Burası şansını paraya çevirenlerin yeri. Burada risk almaktan korkmayanlar var. Sen de onlardan mısın? O zaman Milyarcom ile bol kazan, kendini şımart!Yanıp sönen ışıklar, hesabına dolan nakit para, kazanmanın verdiği bahis tutkusu! Şans oyunlarında bahtının dönmesi için Milyar.com’a kulak ver. Sadece aldığın keyfe odaklanman için tasarlanan site, kullanıcı dostu arayüzü ile dikkatleri üzerine çekiyor. Spor, slot ve canlı casino lobileri arasında hızlı geçiş yapmak profesyonel altyapı ile oldukça kolay.Milyarlık teklifler alırken güvenliğinden de şüphen olmasın. Tüm kişisel bilgilerin SSL ile güçlendirilen şifreli koruma yöntemleriyle güvende. Lisanslı şans oyunları platformu olarak burada her şey tıkırında işler. İster masaüstü ister mobil üzerinden Milyar.com’a anında giriş yapabilirsin. Üyelerine ayrıcalıklı bir dünya sunan milyarderler locası ile tek yapman gereken bahsini ortaya koymak!Üst düzey Milyarcom casino lobisi ile freespin saçmaya hazır mısın? Yüzlerce farklı slot oyununun yer aldığı casino lobisi ile oyuncular kazandıran çarpanların tadını çıkarır. Oynamaktan sıkılmak diye bir şey asla yoktur. Çünkü her hafta yenilenen slot oyunlarında her zevke uygun bir tema her zaman bulunur.Dünyanın lider oyun sağlayıcıları ile çalışan Milyar.com, geniş slot yelpazesiyle öne çıkar. NetEnt, Pragmatic Games, Evolution ve Play’n Go dahil olmak üzere sektör devlerinin sitede yer alması ile sitenin teknolojik alt yapısı vurgulanmaktadır. Göz kamaştıran slot grafikleri, müzikleri ve temaları ile makaralara düşen sembolleri yakala. En yüksek RTP oranlarına sahip slot seçenekleri sayesinde Jackpot şansı da seninle.Video slotlar arasında büyük ikramiyeyi kazanmak için herhangi bir bahis deneyimine ihtiyacın yok. İster yeni bir oyuncu, ister casino masalarının tozunu dumana katan bir bahis sever ol fark etmez. Milyar.com dünyasına adımını attığın andan itibaren zengin slot koleksiyonuna erişim sağlarsın.Starburst, Big Bass Bonanza, Cleopatra, Book of Dead, Dead or Alive, Gonzo’s Quest, Wolf Gold ve dahası Milyar.com casino lobisinde seni bekliyor. Her birinde göz kamaştıran bir tema vardır ve seni daha fazlasını kazanman için teşvik eder. Üstelik hesabına tanımlanan freespin bonusları ile şansını nakite çevirmeye kesintisiz bir şekilde devam edeceksin.Zengin, gösterişli ve şaşalı bir dünya. Milyarcom canlı casino lobisi ile ölçüsüz eğlenceye ne dersin? Canlı kurpiyerlerin eşlik ettiği masa oyunları yüksek video çözünürlüğü ile Milyar.com’da!En iyi online bahis sitesi olarak masa oyunlarında da geniş bir yelpaze yaratan platform, gerçek operatörlerle bu deneyimi zenginleştiriyor. Lisanslı ve Türkçe bilen kurpiyerler sayesinde gerçek zamanlı bahis heyecanını yaşamak mümkün. Online casino lobisi üzerinden diğer oyuncularla sohbet edip, kendini gerçek bir casino atmosferinde hisset.Canlı kurpiyerler ile oynanan casino oyunları günün her saatinde erişilebilir. Oyuna giriş yapman ve bahsini ortaya koyman saniyelerini bile almaz. Blackjack, Roulette, Bakara ve Poker oyunlarındaki yerini alarak adını milyarderler arasına yazdır.

1 Koy 5 Al Milyar.com Bahis ile Sen de Kazan

Bahis ve canlı bahis heyecanın spor tutkunla birleştirmeye hazır mısın? Maç öncesi ve maç sırasında yapılan canlı bahisler ile spor bahislerinde kazancını zirveye çıkar. Yüksek oran fırsatlarının yaratıldığı Milyarcom canlı bahis lobisinde, maçın her anını takip etmek ve yeni kupon fırsatlarını yakalamak da mümkün.Dünyanın en büyük ligleri ile futbol, basketbol, voleybol ve tenis dahil farklı spor müsabakalarına kazandıran kuponlar oluşturabilirsin. Süper Lig, TFF 1. Lig, UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi, UEFA Avrupa Konferans Ligi, Türkiye Kupası, İngiltere Premier Ligi ve dahası Türkiye’nin en eğlenceli ve en güvenilir bahis sitesi Milyar.com’da.Maç sonucu, maç skoru, toplam oyun alt/üst, ilk set/ikinci set, toplam set sayısı ya da belirli bir oyuncu üzerine bahis yapabilirsin. Tekli, sistem ya da kombine kuponlarını oluştururken Milyar.com bahis ve casino sitesinin üyelerine özel sunduğu oran fırsatlarını değerlendirmeyi unutma.Spor tutkunu harmanlayan tek lobi canlı spor bahisleri lobisi de değil! Milyarcom bahis ve sanal sporlar lobisinde de günün istediğin anında kupon oluşturman mümkün. Üstelik maçın bitmesi sadece dakikalar alır. betkom Daha fazla müsabaka, daha fazla oran ve daha fazla kazanç imkanı milyarderler locası üyelerine özeldir!
submitted by aedg1 to milyar [link] [comments]


2024.05.04 19:44 aedg1 Milyar9 GERÇEK GİRİŞ Milyar 9 GİRİŞ YAP

Milyar giriş ve Milyar 9 Giriş Yap ile yenilenen ve mükemmel bir bahis sitesiyle karşınızdayız.

MİLYAR.COM TIKLA GİRİŞ YAP

Milyar9, Milyar 9 yeni bahis sitesi karşınızda. SİZDE HEMEN LİNKLERE TIKLAYIN GİRİŞ YAPIN.

Milyar9 YENİ ADRES

Ne kadar oynarsan oyna, para kazanmanın limiti yoktur! Denenecek her zaman yeni bir oyun, bahsini yükseltecek yeni bir fırsat her zaman vardır. Nerede mi? Canlı casino lobisinden spor bahislerine kadar istediğin lobide capcanlı eğlencenin hiç bitmediği Milyar.com’da! Burası şansını paraya çevirenlerin yeri. Burada risk almaktan korkmayanlar var. Sen de onlardan mısın? O zaman Milyarcom ile bol kazan, kendini şımart!Yanıp sönen ışıklar, hesabına dolan nakit para, kazanmanın verdiği bahis tutkusu! Şans oyunlarında bahtının dönmesi için Milyar.com’a kulak ver. Sadece aldığın keyfe odaklanman için tasarlanan site, kullanıcı dostu arayüzü ile dikkatleri üzerine çekiyor. Spor, slot ve canlı casino lobileri arasında hızlı geçiş yapmak profesyonel altyapı ile oldukça kolay.Milyarlık teklifler alırken güvenliğinden de şüphen olmasın. Tüm kişisel bilgilerin SSL ile güçlendirilen şifreli koruma yöntemleriyle güvende. Lisanslı şans oyunları platformu olarak burada her şey tıkırında işler. İster masaüstü ister mobil üzerinden Milyar.com’a anında giriş yapabilirsin. Üyelerine ayrıcalıklı bir dünya sunan milyarderler locası ile tek yapman gereken bahsini ortaya koymak!Üst düzey Milyarcom casino lobisi ile freespin saçmaya hazır mısın? Yüzlerce farklı slot oyununun yer aldığı casino lobisi ile oyuncular kazandıran çarpanların tadını çıkarır. Oynamaktan sıkılmak diye bir şey asla yoktur. Çünkü her hafta yenilenen slot oyunlarında her zevke uygun bir tema her zaman bulunur.Dünyanın lider oyun sağlayıcıları ile çalışan Milyar.com, geniş slot yelpazesiyle öne çıkar. NetEnt, Pragmatic Games, Evolution ve Play’n Go dahil olmak üzere sektör devlerinin sitede yer alması ile sitenin teknolojik alt yapısı vurgulanmaktadır. Göz kamaştıran slot grafikleri, müzikleri ve temaları ile makaralara düşen sembolleri yakala. En yüksek RTP oranlarına sahip slot seçenekleri sayesinde Jackpot şansı da seninle.Video slotlar arasında büyük ikramiyeyi kazanmak için herhangi bir bahis deneyimine ihtiyacın yok. İster yeni bir oyuncu, ister casino masalarının tozunu dumana katan bir bahis sever ol fark etmez. Milyar.com dünyasına adımını attığın andan itibaren zengin slot koleksiyonuna erişim sağlarsın.Starburst, Big Bass Bonanza, Cleopatra, Book of Dead, Dead or Alive, Gonzo’s Quest, Wolf Gold ve dahası Milyar.com casino lobisinde seni bekliyor. Her birinde göz kamaştıran bir tema vardır ve seni daha fazlasını kazanman için teşvik eder. Üstelik hesabına tanımlanan freespin bonusları ile şansını nakite çevirmeye kesintisiz bir şekilde devam edeceksin.Zengin, gösterişli ve şaşalı bir dünya. Milyarcom canlı casino lobisi ile ölçüsüz eğlenceye ne dersin? Canlı kurpiyerlerin eşlik ettiği masa oyunları yüksek video çözünürlüğü ile Milyar.com’da!En iyi online bahis sitesi olarak masa oyunlarında da geniş bir yelpaze yaratan platform, gerçek operatörlerle bu deneyimi zenginleştiriyor. Lisanslı ve Türkçe bilen kurpiyerler sayesinde gerçek zamanlı bahis heyecanını yaşamak mümkün. Online casino lobisi üzerinden diğer oyuncularla sohbet edip, kendini gerçek bir casino atmosferinde hisset.Canlı kurpiyerler ile oynanan casino oyunları günün her saatinde erişilebilir. Oyuna giriş yapman ve bahsini ortaya koyman saniyelerini bile almaz. Blackjack, Roulette, Bakara ve Poker oyunlarındaki yerini alarak adını milyarderler arasına yazdır.

1 Koy 5 Al Milyar.com Bahis ile Sen de Kazan

Bahis ve canlı bahis heyecanın spor tutkunla birleştirmeye hazır mısın? Maç öncesi ve maç sırasında yapılan canlı bahisler ile spor bahislerinde kazancını zirveye çıkar. Yüksek oran fırsatlarının yaratıldığı Milyarcom canlı bahis lobisinde, maçın her anını takip etmek ve yeni kupon fırsatlarını yakalamak da mümkün.Dünyanın en büyük ligleri ile futbol, basketbol, voleybol ve tenis dahil farklı spor müsabakalarına kazandıran kuponlar oluşturabilirsin. Süper Lig, TFF 1. Lig, UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi, UEFA Avrupa Konferans Ligi, Türkiye Kupası, İngiltere Premier Ligi ve dahası Türkiye’nin en eğlenceli ve en güvenilir bahis sitesi Milyar.com’da.Maç sonucu, maç skoru, toplam oyun alt/üst, ilk set/ikinci set, toplam set sayısı ya da belirli bir oyuncu üzerine bahis yapabilirsin. Tekli, sistem ya da kombine kuponlarını oluştururken Milyar.com bahis ve casino sitesinin üyelerine özel sunduğu oran fırsatlarını değerlendirmeyi unutma.Spor tutkunu harmanlayan tek lobi canlı spor bahisleri lobisi de değil! Milyarcom bahis ve sanal sporlar lobisinde de günün istediğin anında kupon oluşturman mümkün. Üstelik maçın bitmesi sadece dakikalar alır. betkom Daha fazla müsabaka, daha fazla oran ve daha fazla kazanç imkanı milyarderler locası üyelerine özeldir!
submitted by aedg1 to milyar [link] [comments]


2024.05.03 10:37 ahmertash Ortodoks Kilisesi Takviminde Bugün, 3 Mayıs, Kutsal Cuma (Yeni Takvim/Düzenlenmiş Jülyen Takvimi)

Bir Türk Azîz, Yeni Şehit Azîz Ahmed (Ahmed Kalfa/Hattat Ahmed) (17. YY)

Soyü-dini-mesleği
Yeni Şehit Aziz Ahmet, XVII. yüzyıl ortalarında İstanbul’da doğdu. O, ebeveyni olduğu gibi kendisi de Müslüman’dı.
Meslek olarak defterdarlığın kâtipliğini yapıyor ve Pat-Surunis diye anılırdı. (Arhim. LANGİ Vikt. ORTODOKS KİLİSESİ AZİZLERİN YAŞAM ÖYKÜLERİNİN BÜYÜK YAZARI, Mayıs ayı, (3.), Cilt 5, beşinci baskı, ATİNA 1977, sayfa 99, ve YENİ DİN ŞEHİTLERİNİN YAŞAM ÖYKÜLERİ YAZARI, Mayıs 3. sayfa 509).
Şehit Aziz Ahmet, yukarıdaki kaynakların birincisindeki adı Ahmet’tir. İkinci kaynaktaki adı ise Ahmed kalfadır. (“Ahmed”, Arap dilinde telaffuz edilir). Başka bir kaynağa göre ise, büyük muhasebe defterinin kâtibiydi ve ona başmühür, yani mühür muhafızı da denirdi. (AZİZLERİN YAŞAM ÖYKÜLERİ YAZARI, K. DUKAKİ, Mayıs ayı 3., cilt 5, sayfa 30-31)
Ahmet, Kuran’ın emirlerine uygun olarak evlenmemişti. Fakat, “zevcesi” yerine, Rus kökenli genç bir Hıristiyan Ortodoks cariye tutuyordu. Bu cariye, dinine bağlı bir Hıristiyan’dı. Onun efendisi ve “kocası” ılımlı bir müslümandı. Pazar günleri ve resmî yortularda onun Ortodoksların kilisesine gitmesine izin veriyordu.
(ORTODOKS KİLİSESİ AZİZLERİNİN YAŞAM ÖYKÜLERİ BÜYÜK YAZARINA GÖRE, – yukarıdaki kaynağa bak – Ahmet, evinde, Rus asıllı iki cariye tutuyordu. Genç olanını eş olarak kullanıyor, nasıl olsa evli değildi ki, yaşlı olanı ise hizmetçi. Hizmetçisi olan cariyeye, yortularda, Ortodoksların kilisesine gitmeye izin veriyordu. Bu yaşlı cariye, kiliseden döndüğü vakit, genç cariyeye komünyon ekmeği ve çok defa da kutsal su getiriyordu. Genç cariye, Ahmet’ten hiç çekinmeden komünyon ekmeğini yer ve kutsal suyu da içerdi).
Komünyon ekmeği Ahmet’e misk gibi kokuyordu
Ayinden sonra cariye kiliseden eve döndüğü zaman, çok garip bir biçimde, cariye ile konuşurken cariyenin ağzından tarif edilemez misk kokusu çıktığını hissediyordu. Bu çok güzel koku onu düşündürmüştü. Onun için de ısrarla o kokunun nereden geldiğini öğrenmek için hep soruyordu.
“Bana söyler misin, bazen ne yiyorsun da ağzından misk gibi koku çıkıyor?”.
Cariye de olup bitenden haberi olmadığı için, hiçbir zaman özel kokusu olan bir şeyi yemediğini kendisine söylüyordu. Fakat Ahmet, hiçbir surette buna inanmıyor ve ısrarla bu kokunun nereden geldiğini öğrenmek istiyordu. O güzel koku karakteristik olup her zaman da aynıydı. “Eş”inin ne yediğini bilemediği ve öğrenemediği için sıkıntısı pek büyüktü. Bir gün, bu güzel kokunun, muhakkak kilisede yediği o komünyon ekmeğinden olduğunu anladı ve ona açıkça şöyle diyerek açıkladı:
“Benim yediğim ve sen de, biz birbirimizle konuşurken onun güzel kokusunu hissettiğin şey, Hıristiyanların kilisesinde ayin bittikten sonra yediğim komünyon ekmeğidir.
Komünyon ekmeği, İsa Mesih tarafından kutsanmış ekmektir. O ekmeği de, komünyon ayini bittiği vakit onu Patrik veya papazlar dindarlara dağıtmaktadırlar. Sana şunu da açıklamam gerekir ki, komünyon ekmeğinden sonra – çok defa – kutsanmış su da içiyorum”.
“Bu garip şey, olamaz, diye cevap verir. Ben senin dediklerine inanmıyorum. Böyle bir mucize nasıl meydana gelebilir?”.
“Genç cariye de ona cevap veriyor ve diyor ki: Dinimiz canlı bir dindir. Biz Hıristiyanlar için, Tanrı’mız İsa Mesih’tir. O Allah’ın Oğlu’dur. O, bizi günahtan kurtarmak için insan oldu ve gökyüzünden yere inmiştir. O, bu dünyada yaşadığı zamanda, sayılamayacak kadar mucizeler yapmıştır. Bilmek ve aklında da tutmak istersen, bunların en önemlisi, bizi sevdiğinden Yahudiler tarafından çarmıha gerildi ve üçüncü günü de yeniden dirildi. İsa Mesih’in yeniden dirilişi, insanlık tarihinde en önemli olaydır. Biz Ortodoks Hıristiyanlarda, İsa Mesih’in gücüyle, mucizeler bugün de devam etmektedirler. İsa Mesih’imizde her şey mümkündür.
Bu komünyon ekmeğindeki tespit ettiğin mucizeye ekleyeceğim şu basit ve net şey de var.
Kilisede çok defa içtiğimiz su – sana garip görünecek – ama o su kutsanmış sudur. Yani bozulmaz, kokuşmaz, ne kadar sene üzerinden geçse de. Kutsanmış su dediğimiz bu su, Patrik veya papazların okudukları dualarla böyle bir özelliğe sahip oluyor. Hem de onu küçük şişeler içinde – takdis için – evlerimizin ikona dolabında tutuyoruz. Uygun olarak onun için hazırlandığımızda da ondan içiyoruz. Bunu da ruhlarımızın ve bedenimizin temizlenmesi için yapıyoruz. Eğer istersen, bu mucizeyi araştırabilir ve görebilirsin. Bu, inancımızın daha bir canlı mucizesidir. Hele de biz sade insanlar için. Bu söylediklerimden ötürü beni affedin efendim. Ancak şu kadar uzun zaman ısrar ettiğin için birkaç söz fazla söyledim. İnan bana, dinlerken gösterdiğin ilgiden dolayı etkilendim. Senin inancını değiştirmek için bunları söylemedim”.
Ahmet bunların hepsini işitir işitmez şaşakaldı. “Dininizde böyle şeyler oluyor mu? Samimi olarak söylüyorum, ben bunları anlayamıyorum”, dedi ve oradan uzaklaştı.
Hıristiyan “aile”sinden işittiklerinin üzerinden günler geçti ve o duyduklarını hep düşündü.
“Acaba bu dediklerinin tümü doğru mudur?”, diye kendi kendine konuşuyordu. “Ama, eğer ben bu işi incelemezsem gerçeği nasıl anlayacağım?”. Duyduklarıma göre, Hıristiyanların dininin ispatları vardır. Bunları araştırıp bulmağa çalışacağım. Allah’ım bana güç ve cesaret ver. Gâvurun kızı, eğer bana yalan söylüyorsan, vay hâlime”. Cariye “eş”ine büyük gizli kararını bir gün açıklamaya karar verdi. “Günler evvel bana söylediğin bu garip olayları inceleyip incelememem gerektiğinin mücadelesini çok yaptım, dedi. Evet, şimdi sana açıklıyorum, bir Pazar günü veya bir yortuda, ayini takip için kiliseye gitmem gerekecek”.
“Efendim, senin bu kararın bana sevinç kaynağı oluyor. Ben seni gerektiği gibi hazırlayacağım”, diye genç cariye cevap verdi. Bu arada gözlerinden yaşlar da akıyordu. Böylece, bir Pazar günü, Hıristiyanların giyindiği gibi giyindi, büyük bir heyecan ve korunma ile, diğer dindaşları tarafından fark edilmemek için, dinî ayini takip etmek için Patrikhanedeki Hıristiyanların kilisesine gitti.
Hristiyanların “başları”nın aydınlanması
Her şeyi bilen ve gören, şefkatli ve merhametli Allah, ki insan ruhlarının derinliklerindekilerini bilir, birinci mucizede Ahmet’in masum niyetini görünce ikinci bir mucize de ekledi. Ve böylece de, Ahmet’i “gerçeği idrak etme”ye yönlendirdi, (A Timotheos, b 4).
Kilisedeki dinî ayini, hayranlıkla ve birçok tereddütle takip ederken, Mihrap Kapısına doğru giden papazı bir an gördü. O papaz, Kilise tabanının üzerine yükseltilmiş ve etrafı da tamamen ışıklı. Patrikten ise, her takdis ettiği Hıristiyan’ın başına doğru ışınların yayıldığını gördü.
Ancak, onu gerçekten sarsan şey, ışınların sadece Hıristiyanların başlarını aydınlatmış olup kendi başına hiçbir ışının gelmemiş olmasıdır. Bu, birkaç defa meydana gelmiş olmasına rağmen, heyecan ve korkuyla tespit ettiği sonuç aynıydı.
“Eş”inin dini hakkında duydukları hemen aklına gelmeye başladı.
“Gerçekten de haklıydı, diye düşündü. Hıristiyanların dini canlıdır. Şimdi hissettiğim sevinç ne büyüktür!”.
Kiliseden çıkarken, gördüğü harika olaylardan dolayı o kadar sarsılmıştı ki, eski Ahmet olmadığını sanıyordu.
Ahmet tövbe edip vaftiz oluyor
Bu kerametlerden sonra Ahmet, gördüklerinden ötürü kendinden geçmiş olduğu bir hâlde, İslâm dininden vazgeçip İsa Mesih’e inanması için başka ispat istemiyordu.
Yüzü sevinçten parlıyor bir durumda, biraz da kafası karışmış hâlde, hemen evine döndü. Hıristiyan olan cariyeden hiç sorulmadan, dedi:
“Haklıymışsın! Hıristiyan dini gerçek bir dindir! O canlı bir dindir. Bugün gördüklerimle adamakıllı sarsıldım!”.
Duygulanmış bir vaziyette, ayin esnasında gördüklerini cariyeye anlattı ve onun da Hıristiyan olması için kendisine yardım etmesini istedi.
“Daha fazla karanlıkta kalmak istemiyorum”, diye devam etti. “Gerçek ışığı gördüm! Bana söylediklerine inanıyorum! İsa Mesih’e inanıyorum! Sen’in yanına gelebilmem için bana yardım et İsa Mesih’im! Tövbe ediyorum! İsa Mesih’im, bana şefaat et! Bana göstermiş olduklarına, kalbimin derinliklerinden sana şükranlarımı sunuyorum!”.
Cariye de, “efendim, hiçbir şey için canını sıkma. Gördüğün gibi, Allah sana özel bir sevgi gösterdi. İyi kalpli bir insan olduğun için sana kendini bildirdi. Harika bir usulle seni aydınlattı. Allah’tan ne istersen duanda dile. İman et ve ne istersen olacaktır. Ben, gerçek Allah’ın gücüyle, Baba Tanrı, Oğul Tanrı ve Kutsal Ruh’un yardımıyla sana elimden geldiğince yardım edeceğim!”. Gökyüzüne doğru bakarak ve ellerini kaldırıp dedi:
“Allah’ım! Efendime karşı gösterdiğin sevgiden dolayı sana şükanlarımı sunmayı bir borç bilirim! Sen’in kutsal ismin adına, ona şefaat et ve onun imanını kuvvetlendir! Allah’ım, benim göz yaşlarımı kabul et ve ben günahkâr kulunu affet! Meryem anam, Tanrı’nın ve âlemin annesi, efendimin kurtuluşu için, sen, insan sevgisiyle dolu olan Oğlu’nla eşimin arasında aracı ol!”.
Ahmet, gerçekten de samimi bir biçimde tövbe etmişti. Günden güne, Hıristiyan olan eşinin de yardımıyla, yeniden dirilmiş olan İsa Mesih’e karşı sarsılmaz bir imana sahip oldu. Artık yakıcı arzusu bir Hıristiyan olmaktı. Vaftiz olmak istiyordu. Patrikhanenin kilisesine gittiği vakit, başının aydınlatılmasını istiyordu. Aynen diğer Hıristiyanların başı aydınlatıldığı gibi. Her ayin esnasında, Patrik oradaki cemaati takdis ederken, Patriğin parmaklarından parıldayan o ilâhi ışıkla aydınlanmak istiyordu.
Böylece bir gün, o bahtiyar kişi, hiçbir tereddütte bulunmdan, sevinç dolu bir hâlde, o bölgenin papazına gitti ve vaftiz olmak istediğini kendisine söyledi.
Papaz, Hristiyan olma isteğindeki samimiyetini ve sarsılmaz kararını gördükten sonra, onu irşat etti ve Kutsal Teslis adına onu vaftiz yaptı. Vaftiz olduktan sonra, erdemli bir hayat yaşadı. Özel bir sevinçle de komünyon alıyor, kutsanmış sudan içiyor ve komünyon ekmeği yiyordu.
Maalesef, vaftiz esnasında, kendisine hangi Hıristiyan ismin verildiği bilinmemektedir. Bir defa, yeniden doğuşundan sonra, daha önceleri Müslüman olup sonra da yeni Hıristiyan olmuş olan Ahmet, Allah ona inayet edip doğru yola ilettiği için hep duada bulunuyordu. İbadet ederken, kiliseye, Patrikhane kilisesine bir yabancı dinden ve kirli biri olarak gittiği o mübarek günde, aklı hep gördüğü keramet ve mucizelerde dolaşıyordu. Vaftiz edilişinden sonra samimi bir Hıristiyan gibi yaşamış olmasına rağmen ve gizemli bir hayat sürmüş olduğu hâlde, şehit edilişine kadar gizli bir Hıristiyan olarak kaldı. Bugüne kadar, Hıristiyan adının bilinemiyor oluşunun sebebi de – bize göre – bu olsa gerek. Bu olayı çok az kişi biliyordu. Papaz, Hıristiyan cariyesi ve belki de sayılı papaz ve Hıristiyanlar biliyorlardı.
İsa Mesih’in Allâh sıfatını kabul ediyor
Son derece bahtiyar ve “İsa Mesih yanında görünme” arzusuyla yanıp tutuşmuş olan Aziz Ahmet, hayatın bütün hoş ve iyi şeylerini, “toprak gibi, duman gibi ve gölge gibi” görüyordu”.
Şehitliğin ilâhi aşkı, onun kalbini yakıp kavuruyordu. İsa Mesih’e olan sevgisi ve şehitliğin gizemli çekiciliği, onda yenilmez bir güçtü. İsa Mesih ateşli aşığıydı. Kurtarıcı İsa Mesih ile birlikte, kutsal er meydanında ölmeyi arzu ediyordu. Yukarı Kudüs’ü arzuluyor ve insanı seven Kurtarıcısı ile karşılaşmayı çok istiyordu. Azap dolu yolculuğunun kerameti, “sevgiyle icra edilen” (Galatas, V, 6), imana bağlıydı. Hiç günahı olmayan İsa Mesih’in çarmıha gerilip can vermesi, onu adamakıllı sarsmıştı. Eski dinini yeni, gerçek, diniyle mukayese ettiği zaman, aklı bulanıyordu. Büyük üzüntü ve sıkıntı kendisini sarıyordu. Çünkü o, Müslüman aileden dünyaya gelmişti. Ancak, derhal kendine geliyor, sevinç gözyaşları ve minnetle İsa Mesih’e hamdüsena ediyordu. Çünkü İsa Mesih onu, İsa Mesih düşmanı olan Muhammet’in o belirlenemeyen dininden almıştı. Fedakârlık ve kurban olmada, mümkün olduğunca, kurtarıcısı olan İsa Mesih’i taklit etmek istiyordu. Onu işkence korkutmuyordu. Daha evvelki dindaşlarına gerçeği söyleme arzusu vardı. Sonra da onu ister öldürsünler. Gür sesle bağırmak istiyordu, İsa Mesih Allah’tır diye. Yaşayan Allah’ın Oğlu, yol, gerçek ve hayat. İsa Mesih’ten uzak yerde barış ve kurtuluş yoktur.
Ve işte! Mübarek bir günde, Ahmet için büyük işkence saati geldi yanaştı. Bir toplantıda,İstanbul’un Müslüman kodamanları, “dünyada hangi şeyin en büyük şey olduğunu” tartışırlarken, Ahmet’e de sordular. Ahmet’in de o toplantıda yer almış olması, sıradan bir Türk Müslüman’ı olmadığının kanıtıdır ve bunu böyle kabul etmemiz gerekir. O, zengin ve seçkin bir kişiydi. O, İstanbul toplumunun seçkin bir ferdiydi. Nitekim, fikrinin sorulmuş olması da, bunun öneminin altını çiziyor demektir. Yani cevabı dikkate alınacak cinstendi. Ancak, onun din değiştirmiş olup başka bir bakış açısından onlara baktığını nasıl bilebilirlerdi ki?
O, onların sorusunu işitir işitmez, hemen cevap vermedi. Bunu da, hemen o anda, “İsa Mesih’imi reddetmem gerekecek, oysa İsa Mesih’imi o kadar seviyorum ki. Bedenim de tehlikeye girmesin. Medenî bir cesaretle İsa Mesih’e olan imanımı ikrar edeyim ve işkencenin çekilmez acılarına sabredeyim”, gibi düşünceler o anda aklından aniden geçiverdiler.
Allah’ı seven şehit, hiçbir tereddüt etmeden, insan düşmanı olan şeytanın tuzağını yerle bir etti. “Hayır, ben hain olmayacağım, dedi içinden. Ben, Yahuda olmayacağım”. Artık kalbi kendisine ait değildi. Onun kalbi artık İsa Mesih’e aitti. O, bizim kurtuluşumuz için haksız yere çarmıha gerildi.
Yanında olanlardan hiçbiri onun Hıristiyan olduğunu bilmemelerine rağmen, o, sesinin çıktığı kadar şöyle bağırdı:
“Bütün inançların en büyüğü, Hıristiyanların inancıdır”.
Hıristiyan olduğunu itiraf edince, önceki dindaşları, yıldırım tarafından çarpılmış hâle geldiler. Artık hiçbir korku ve endişe etmeden, Müslüman’ların yalan ve hatalarını kontrol etmeye başladı. Kral isim “Hıristiyan” itirafı, İsa Mesih’in tek kilisesine iman ve tüm dogmalarına ölümüne kadar sebat etmesi anlamı taşımaktaydı.
Muzaffer Yeni Şehit, Müslümanlık yanılgısının üzerine saldırdı. Bunu yaparken de, Müslüman’ların öldürücü öfkesini üzerine çekeceğinden emindi. Birinci ve mükemmel bir isim olan “Hıristiyan”, inanç şehitlerinin şanı, kana susamış olan İsa Mesih düşmanlarını çileden çıkardı. Onlar da, oradaki yerel idarecinin emriyle, onu önce tutukladılar, kendisine işkence ettiler ve sonra da, Keaphane Bahçe denilen yerde, 3 Mayıs 1682’de başını kestiler.
Böylece, muzaffer bir savaş marşı ile, “ ben Hıristiyan’ım”, diyerek, kendini kurban etti. İşkence sonucu kendi döktüğü kanını da, Cennetin anahtarı olarak gördü.
Kurtarıcı İsa Mesih’e, mübarek kanını, çekilmez olan acılarını, hazin ölümünü ve başının kesilişini kutsal bir emanet olarak sundu. Böylece de, “hiç solmayan şanlı taca” (A! Petros, V, 4), sahip olarak gökyüzü odalarına girdi.
İtirafçı ve yeni Şehit Ahmet, Allah’ın inayetiyle, azap dolu “dövizlerle”, hiç yıpranmayan bir elbiseye sahip oldu, gökyüzü tacını giydi, inancımızın Yeni Şehitlerine ve şanlı meleklerin safına katıldı.
Ahmet’in kendi rızasıyla kurban edilişi, o kara esir yıllarında, Elen Ortodoks milletine yapılmış büyük bir ikramdı. Hiç şüphe yok ki, onun kurban edilişi, dinde biraz zayıf imanlı olan birçok esir Hıritiyan insanın din değiştirip Müslüman olmasını engelledi. Bunun aksine olarak, düşünce ve yaşam tarzı değişikliğiyle, diğer Müslümanların da Hıristiyan saflarına katılma eğilimini sağladı. Bunu sadece Allah bilir. Bizim bildiğimiz şey, her zaman, örneğin olumlu bir etki yaptığıdır. Tabi, işkenceden ölenlerin listesinde isimleri yazılı değildir. Fakat, hayat kitabında muhakkak yazılıdırlar.
Onun şahadetini anonim-adsız-isimsiz biri yazdı ve Aynaroz’lu Aziz Nikodimos tarafından muhafaza edildi. “Neon Martirologion- Yeni Şehitler Kitabı” adlı eserinde de yazıldı.
Aziz Yeni Şehit Ahmet,in ismi, İoannis Theologos’un, Theodoritos’un Kutsal Vahiy Kitabı’nda da geçer (baskı yılı 1800, sayfa 7). Bunun yanında, İera Moni Dimiovis Kalamatas, manastırındaki el yazmalı eserde de adı geçmektedir. Bir de, Vissarionas Striftompolas’ın notlarında da ismine rastlamaktayız. Aziz Ahmet’in şahadeti 3 Mayıs olarak tescil edilmiştir. Ancak, anısının 24 Aralıkta kutlandığı, (Aralık Ayı Günlük Dualar-İbadetler Kitabı)’nda yazılıdır. Bununla da, Aziz Ahmet’in 3 Mayıs tarihinde şehit olduğu yazılıdır.
Komünyon ekmeği hakkında ek
Herkes komünyon almağa hazır olmadığı ve bunun için de görüldüğü gibi komünyon ekmeği çaresi bulundu. Kutsal komünyon alamayanlar, kutsanmak için papazdan komünyon ekmeği alabilsinler diye.
Komünyon ekmeği gerçekten de kutsanmış ekmektir. Aziz Germanos’a göre, Meryem ana karnı hükmünde ve Allah’a ikram edildiği içindir.
Çünkü, Meryem anadan nasıl ki bir mükemmel insan, Allah’ın kuzusu (İsa Mesih) dünyaya geldiyse, böylece de, komünyon ekmeği olarak ikram edilenden de ayin esnasında gizlice kutsanmış Kuzu oluyor.
Komünyon ekmeği, yukarıya doğru sunulan parçalardır diyor Aziz Nikolaos.
Hıristiyanlar, komünyon ekmeğinden kutsanmaları için, ayinin bitimine kadar kilisede durmaları gerekir.
Nitekim, Aziz Germanos bununla alâkalı diyor ki:
“Hristiyanlarda, Meryem Ananın bedeni mesabesindeki kutsanmış ekmek dağıtımından ve diğer nimetlerin verilişi, manevi kutsama ve komünyon oluyor, öyle inanılıyor”.
Kaynak

Mısır’daki Antinoe’nin Şehitleri Okuyucu Timothy ve Eşi Azize Maura (286)

Bu iki kutsal şehit karı-kocaydılar. Diocletianus’un zulmü sırasında Vali Arian, Timothy’den dini kitaplarını teslim etmesini istedi (O zamanlar bu kitaplar enderdi ve koruması için bir okuyucu olarak ona emanet edilmişlerdi). Timothy bunun bir babanın çocuklarını ölüme terk etmesinden farksız olduğunu söyleyerek bu talebi reddetti. Acımasızca işkence edilse de boyun eğmeye yanaşmadı. Vali de bunun üzerine, putlara boyun eğmeye ikna eder umuduyla Timothy’nin karısını çağırdı, ne var ki Maura da kocası gibi kendini iyi bir Hıristiyan olmaya adamıştı. Karı-koca sırayla türlü işkencelere maruz kaldılar ve sonunda birbirlerine bakacak şekilde çarmıha gerildiler. Birbirlerini sonuna dek dayanmaları için yüreklendirerek dokuz gün boyunca asılı kaldıktan sonra da kutlu bir sonda buluştular. Şehitlik tacını giydiklerinde henüz bir aydan daha az bir süredir evliydiler.,
Kaynak

Kiev Mağaralar Manastırı’nın Baş Keşişi ve Rusya’daki Senobitik Manastır Hayatının Kurucusu Aziz Teodosius (1074)

Azîz Pederimiz Teodosius 1009’da doğdu ve Kiev’den uzak olmayan Kursk’ta büyüdü. Küçük yaşından itibaren bir yetişkin olgunluğuna sahipti, çocukların oynadığı oyunlardan uzak durarak ve yoksul giysilerden başka bir şey giymeyi reddederek büyüdü. On üç yaşındayken babasını kaybedince öncekinden daha mütevazı bir hayat sürmeye ve serflerle birlikte tarlada çalışmaya başladı. Kievli Aziz Anthony’nin çabalarını duyunca gizlice onu ziyarete gitti ve öğrencisi olarak kabul edildi. Aziz Anthony’nin öğrencisi olarak yirmi dört yaşında başını kazıttı, 1057’de Kiev Mağaralar Manastırı’nın baş keşişi olarak seçildi, Aziz Anthony’nin önerisiyle de geri kalan ömrünü münzevi olarak geçirdi. Rusya’ya Konstantinopolis’teki Stoudios’un senobitik (kominal) manastır düzenini getiren oydu, onun önderliğinde birçok keşiş kutsallığa erişme fırsatı buldu ve manastır yaşamı hızla yaygınlaştı. Kiev Büyük Knezi I. Svyatoslav büyük erkek kardeşi dindar Prens Isyaslav’ı sürgüne gönderip onun yerine Chernigov’u tahta geçirince Aziz Teodosius korkusuzca bu karara karşı çıktı ve tavrını sürgünle tehdit edilse dahi korudu. 3 Mayıs 1074’te 65 yaşındayken hayata veda etti. (Büyük Horologion)
Kaynak

Kutsal Cuma Sabah Duaları için: Kaynak

Kutsal ve Büyük Cuma Akşamı Ayini: Kaynak

Günlük Okumalar

submitted by ahmertash to HristiyanTurkler [link] [comments]


2024.05.03 05:09 marcus-moreno la rata con thinner

Hace un tiempo estuve rentando un depa junto con un primo, pero el vato estaba bien pinche loco sexual, seguido llegaba con lavacoches, inditos, morritos vendechicles, indigentes y hasta centroamericanos de las vías del tren. Mi primo, muy buen samaritano, les daba de tragar, los dejaba bañarse, o hasta les rolaba ropa o tenis; todo eso a cambio de cojer o mínimo dejarse mamar la riata.
Admito que al principio no me gustaba mucho la idea, y prefería encerrarme en mi cuarto oyendo música, fumarme un porro o lo que fuera, menos oler a los vagabundos. Pero mi primo iba trayendo weyes más cabrones, yonkis, dementes maltripeados y pues me pedía que lo cuidara por si se ponían agresivos, además que él se apendejaba bastante con los poppers jajaja. Acepté de mala gana, aunque le fui agarrando el gusto y el morbo de ver a cabrones de la calle cojerse sin condón a mi primo.
Una vez, estando yo en la cocina, llegó mi primo y me dio un tufo culerisimo pero cabrooon. Ya pensaba yo que se había traído un cadáver o algo así, cuando me asomo y trajo al pinche vagabundo mas pinche yonki llevado a la verga que se pueden imaginar. Todo mugroso, piojoso, con el pelo hecho rastas como de mugre y mierda, tembloroso con la mirada perdida, y con una chamarra dura de tanta suciedad.
Le dimos una maruchan al wey, y mientras tragaba le dije a mi primo "numaaa te pasas de cabron" y nomas me dice "jaja ya se". En eso el vato este se mete la mano a la chamarra y agarro mi fusca por si las moscas. Pero nel, el wey nomas saca una pinche ratota muerta toda tiesa, la empapa de tiner y se pone a inhalarla como estopa. Yo dije "numaaa que pex?!", y mi primo ya estaba bien caliente, como que le prendió esa chingadera y se aventó así a mamarle la verga, sin siquiera bañarlo.
El mugroso estaba ahí de patas abiertas inhalando su ratota, mientras mi primo le quitó el pantalón todo mugriento, y le sacó la verga. La neta la tenía enorme, quizá hasta estuviera rica sin todas esas capas de esmegma ni las ladillas que adornaban sus rastas púbicas. Mi primo se tragaba toda la riata y yo no sabia si excitarme o vomitar, así que opté por fumarme unos porritos.
Mi primo, todo caliente, se desnudó por completo y le ofreció el culo al malviviente, quien sin pensárselo se puso a mamarselo. El pasivote de mi primo estaba en pleno éxtasis, en un estado de trance al sentir su culo mimado por el hocico del indigente. No tardó mucho el vato en ensartarle su macanota, toda dura y sin condón, haciendo gemir y gritar a mi primo como puta en celo, todo entrado en los poppers.
Estaban en el mete y saca, cuando el wey saca su rata, le da un jalón profundo y toma que se la mete en el ano a mi primazo numaaa. Y dale que se lo sigue cojiendo más duro, empujandole la rata al recto. Una cojida cada vez más brutal, y luego de un rato ya el culo de mi primo escurriendo de mecos. El cabron este luego de sacar su riata ya aguada, se chinga lo último de la maruchan y me empieza a gritar. No se ni que vergas balbuceaba, y ya andaba yo bien mariguas, así que nomas le apunté con la fusca y lo mandé corriendito a chingar a su padre. El vato salió todo escamado que ni tiempo tuvo de ponerse los pantalones jajaja. Y pos yo me quedé ahí dormido.
Al rato me despierto con los gritos y quejidos de mi puto primo. Estaba chille y chille que le dolía el culo y las tripas, ni se acordaba de todo lo que le hizo su amante. Yo de buena onda lo ayude para llevarlo al baño, que acabara de cagar los mecos atorados y numaaa que le sale la pinche rata del culo, pero toda despedazada y llena de gusanos. Mi primo casi se desmaya del susto y me pidió que lo llevara a la clínica pa que le hicieran un lavado jajaja pero bien valiente que se sentía en su calentura jeje es neta.
submitted by marcus-moreno to copypasta_es [link] [comments]


2024.05.02 10:46 ahmertash Ortodoks Kilisesi Takviminde Bugün, 2 Mayıs, Kutsal Perşembe (Yeni Takvim/Düzenlenmiş Jülyen Takvimi)

Antalyalı Şehit Bir Aile: Hesperus, Zoi, Cyriacus ve Teodulus

Kutsal şehitlerden Hesperus ile karısı Zoe ve oğulları Cyriacus ile Theodulus, Hadrian’ın imparatorluğu zamanında (117-138) Mesih’e iman ettikleri için birlikte işkence görerek şehit olmuş bir aileydi. Karı-koca çocukluktan beri Hristiyandı ve oğullarını da kendileri gibi dindar olarak yetiştirdi. Bugünkü Antalya’da yaşayan Catullus ve tüm aile, Paganların yaptığı gibi putlara yemek sunarak asla günaha düşmediler. Bir gün Catullus, Hesperus’u Tritonia’ya göreve gönderdi. Hesperus’un oğulları Cyriacus ile Theodulus ise Paganlarla bir arada yaşamaya artık daha fazla dayanamadıklarından kaçmaya karar verdiler. Fakat anneleri Zoe bunu yapmalarına müsaade etmedi. Onlar da bunun üzerine kendi inançlarını alenen itiraf etmek için annelerinden izin istedi. Böylece iki kardeş, efendilerine Hristiyan olduklarını açıkladı. Gerçeği öğrenen Catullus şaşırdıysa da onları o an için cezalandırmadı; bunun yerine, Mesih’i inkar etmeleri için ikna edebileceğini umarak, anneleriyle birlikte babaları Hesperus’un yanına, Tritonia’ya gönderdi. Aile Tritonia’da bir süre huzur içinde fakat şehit olmaya anbean yaklaşarak yaşadı. Derken bütün köleler Catullus’un oğlunun doğum günü için Antalya’ya geri döndü ve Pagan tanrıçası Fortuna onuruna evde düzenlenen bir ziyafete katıldı. Hepsine efendilerinin masasından putlara adanmış etle şaraptan oluşan yemekler dağıtıldı. Fakat Azizlerimiz bu yemeği yiyemedi. Zoe gizlice şarabı yere döktü ve eti köpeklere attı. Bunu öğrenen Catullus, Zoe’nun oğulları Cyriacus ile Theodulus’un derhal işkence edilmesini emretti. Kardeşler soyundurulup bir ağaca asıldı ve dayanmaları için onlara yalvaran ebeveynlerinin gözü önünde demir aletlerle işkence edildi. Ardından ebeveynleri de korkunç işkencelere maruz kaldı. Sonunda dört şehidi ruhlarını Rab’be teslim edecekleri kızgın bir kazana koydular. Ne var ki bedenleri ateşten zarar görmekten korundu ve meleklerin Rab’bi yücelten şarkısı duyuldu. Meşhur bir Romalının kölesiydi.

Bulgaristan’ın Kutsal Çarı Boris-Mihail

I. Boris ya da Boris, 852-889 yılları arasında hüküm süren Tuna Bulgar Devleti‘nin ve Ön Bulgarların ilk Hıristiyan hanıdır. Aziz Boris-Mihail, Bulgar Hanı Presian’ın oğluydu ve dini eğitimini Konstantinopolis Piskoposu Aziz Fotios’tan almıştı. Hükümdarlığı sırasında Bulgaristan’da Hıristiyan inancını güçlendirdi ve yaygınlaştırdı. Aziz Cyril ile Aziz Metodius’un öğrencileri Moravya’dan yola çıkıp Bulgaristan’a gelince, onlara ülkedeki misyonerlik faaliyetlerinde büyük destek oldu. 889 yılının başlarında tahttan çekilip ülkesinin yönetimini oğlu Vladimir’e bıraktı. Ancak Vladimir’in Hıristiyanlara zulmettiğini ve Paganizmi yeniden güçlendirmeye çalıştığını öğrenince, manastırdan ayrılıp kılıcını kuşandı ve oğlunu yenip tahttan indirdikten sonra yerine küçük oğlu Simon’u geçirdi. Ülkesinin yeniden Hıristiyan ellerde güvende olduğuna emin olduktan sonra da hayatını dindarlık ve huzur içinde sonlandıracağı manastıra geri döndü.

Moskovalı Kutsanmış Matrona

1882 yılında fakir bir ailede, Sebino-Epifaniskaya(Bugün Kimovski) köyünde doğdu. Kör doğmuş olmasına rağmen –gözlerinde gözbebeği olmadan doğdu- erken yaşta manevî sezi hediyesini aldığını gösterdi. Öyle ki ona gelenlerin birçoğunu dualarıyla iyileştirdi. 14 yaşlarındayken çeşitli Rus kutsal mekânlarına hac yaptı. Kronştad’a Aziz Yuhanna’nın (20 Kasım’da anılır) kutsamasını almaya gittiğinde, onu daha önce tanımamış olan kutsal peder, “Matrona! Gel buraya!” diye haykırdı ve “O Rusya’nın sekizinci sütunu ve benim mirasçım olacak.” diye bildirdi. 17 yaşındayken felce yakalandı ve bir daha yürüyemedi. Hayatının geri kalanında yatağında bacaklarını kırıp oturarak ziyaretçileri kabul ettiği ve ikonalarla dolu olan bir odada yaşadı. Asla ne felcinden ne de körlüğünden dolayı sızlanmadı. Hatta bir keresinde, “Bir gün geldi ki Tanrı benim gözlerimi açtı ve ben güneşin ışığını, yıldızları, dünyadaki tüm varoluşu: nehirleri, ormanları, denizi ve tüm yaratılışı gördüm.” dedi. 1925 yılında Moskova’ya yerleşti. Annesinin 1945 yılındaki ölümünden sonra, inananların evlerinde gizlice yaşayarak sıkça yer değiştirdi. Buna rağmen, imanlılar toplulukları ondan nasihat ve şifa almak için yol bulup ulaşabildi. Komünist otoriteler, onun kutsal etkisini bildiklerinden, birçok kez onu tutuklamanın yollarını aradılar fakat her seferinde o, onların nereden geldiklerini bildi ve bir diğer gizli mekâna geçti. Çok oruç tuttu, nadir uyudu ve denilirdi ki onun alnı sayısız kere Haç çıkarmaktan çukurlaşmıştı. Kilise’nin komünistler tarafından işkencesi hakkında çok basit olarak bunun sebebinin Hıristiyanların günahları ve iman eksiliği olduğunu söylerdi ve eklerdi, “Bizim zor zamanlarımız çoktur ama biz Hıristiyanlar Haç’ı seçmeliyiz. Mesih bizi kızağına yerleştirdi ve gideceği yere götürecek.”. Ölümünün geldiğini önceden görerek, “Yanıma gelin ve yaşıyormuşum gibi bana sıkıntılarınızı söyleyin! Sizi göreceğim, sizi duyacağım ve yardımınıza geleceğim!”. 1952 yılının 19 Nisan’ında barış içinde ebedî sükûnete girdi (Yeni Takvim’e göre 2 Mayıs). Mezarında birçok mucizeler gerçekleşti. 1998 yılında kutsal emanetleri Tanrı’nın Annesi’nin Koruyucu Örtüsü Kadınlar Manastırı’na taşındı. Bugün binlerce Ortodoks Hıristiyan ona hürmet etmeye geliyor ve kendisinin de istediği gibi sorunlarını, endişelerini ona getiriyor, tıpkı yeryüzünde yaşıyormuşçasına. Moskova piskoposluk bölgesinde saygı görmesi için Rus Kilisesi tarafından 1999 yılında onurlandırıldı.
Kutsal Perşembe Akşamı duası

Günlük Okumalar

submitted by ahmertash to HristiyanTurkler [link] [comments]


2024.04.24 19:21 Then-Cartographer110 Cuál es la estafa tras esto? xD

Cuál es la estafa tras esto? xD
Se inventan cada mulada xD 🐀.
submitted by Then-Cartographer110 to guatemala [link] [comments]


2024.04.23 13:56 ahmertash Ortodoks Kilisesi Takviminde Bugün, 23 Nisan (Yeni Takvim/Düzenlenmiş Jülyen Takvimi)

Büyük Şehit Aziz Yorgi (Georgios)

İLK YILLARI
Büyük Şehit ve Muzaffer Aziz Georgios, İsa Mesih’in en parlak müritlerinden bir tanesidir. Tüm dünyada sevilen ve kendisine çok saygı duyulan bir Şehit olduğu söylenebilir.
Aziz Georgios, 280 yılında, Hıristiyanlığa en karşıt ve düşmanca davranan İmparator Dioklitianos zamanında dünyaya gelmiştir. Babası Kapadokya’dan olup, İmparator Dioklitianos’un hizmetinde çalışıyordu. Annesinin vatanı ise, Filistin’in Lidda şehriydi.
Georgios küçük yaşlardayken babası vefat etti. Sonra annesi onu alıp asıl vatanı olan Lidda’ya gitti. Orada oğlunun eğitim ve bakımıyla ciddi bir biçimde uğraştı. Ona, Hıristiyanlığın büyük gerçeklerini öğretti. İncil ışığının sözleriyle onun ruhunu ve kalbini aydınlattı. Onun yüreğine, İsa Mesih ve Hıristiyanlığa karşı büyük ve sabit bir sevgi aşıladı.
Küçük Georgios’un ateş saçan, masum ve zeki gözleri, annesi ona İsa Mesih’in şehitlerinin üstün başarılarını anlatırken o da kutsal bir duygu ile anlatılanları takip ediyordu.
O vakit, Aziz Georgios’un kalbi, bu kahraman din şehitlerine karşı sevgi ve sempatiyle doluyordu. Bunları taklit etmeyi ne kadar da istiyordu.
Böylece, her gün, Hıristiyanlık mücadelesinin azametiyle yaşıyor ve büyüyordu.
BİNBAŞI OLUYOR
Aziz Georgios, yaşı daha henüz çok genç olmasına karşın,babası gibi askerlik hayatını sürdürüyordu. Onun açıkgözlüğü, zekâsı, faaliyetleri ve inisiyatifleri de onu öne çıkarıyordu. Böylece adı meşhur oldu. Tüm yüksek rütbeli kişiler onun hakkında konuşuyor ve ona hayranlık duyuyorlardı. Onun üst rütbelere yükselişi artarda olmaktaydı. Herkes onunla gurur duyuyor ve onun hakkında güzel sözler söylüyordu. Herkes onun kıskanılacak derecede olan güzelliğine bakıyordu. Onun altın gençliğine ve delikanlılığına… Çok kısa zamanda çok yükseklere ulaştı. Daha henüz yirmi yaşındayken binbaşı rütbesine yükseldi. Onun için de kendisine “Başkomutan” denilmektedir.
Fakat o, hiçbir zaman Hıristiyan ilkelerinden asla uzaklaşmadı. Bir yandan şerefli bir subay olup, diğer yandan da samimi bir Hıristiyan’dı.
Georgios bu dünyanın boş heveslerine kendini kaptırmadı. Bu kadar genç yaşına rağmen yükseldiği bu rütbesinden dolayı kendisini unutmuyor ve kaybetmiyordu. Bu da, Hıristiyan olduğu içindir. O, sade, tatlı dilli ve toleranslı bir insan olarak kalıyordu. Fakir ve muhtaçlara yardım etmekteydi. Ümitsizliğe kapılmış olanlara moral verir ve diğerlerine de sevgisini belirtirdi.
HIRİSTİYAN DİNİNİ SAVUNUYOR
Fakat, Hıristiyanlık için çok zor günler de geldi.İsa Mesih’in mensuplarına kin ve nefret dolu olan Dioklitianos, Hıristiyanlara karşı sert bir savaş ilân etti.
Tüm Roma İmparatorluğundaki yüksek rütbeli kişilere emirler gönderdi. O emirlerine göre bütün Hıristiyanların tutuklanmaları gerekiyordu. Ve de kim ki putlara kurban kesmezse, derhal katledilmesi gerekecekti.
İşte o zaman çok bol kan aktı. Kahraman şehitlerin bedenleriyle meydanlar ve yollar doldu. Mücadele veren Hıristiyan dünyası kan ağladι.
O vakit Georgios bu fikre razı gelmedi. İmparatorun bu emirlerini, kendi bölgesinde uygulamadı.
Bu arada, İmparator Dioklitianos’a, subayları ve hükümdarları tarafından gönderilen bilgiler, doğu taraflarında Anadolu’da büyük bir Hıristiyan dalgasından bahsediyorlardı.
Dioklitianos bu rahatsız edici haberleri alır almaz, Apollon Kâhinlerine, ne yapması gerektiğini sordu. Ancak, kehânette bulunan bu makam, onun kafasını daha da karıştırdı. Ona şöyle bir cevap verdi:
– Dünyanın adilleri, gerçeği söylememe engel oluyorlar.
– Dünyanın adilleri kimlerdir? Diye imparator sinirli bir hâl ile onlara sorar. Bu kehânet makamındaki bir hizmetçi kendisine der:
– Kral hazretleri, adiller Hıristiyanlardırlar.
İşte o vakit, kana susamış olan hükümdarın gözleri karardı. O zaman, kızgın bir hâlde, krallığındaki tüm Hıristiyanları yok etmeye karar verdi.
Yeni caniyane ve zehirli emirler çıkartır. Tüm Anadolu’yu korku sarıyor. Daha çok da İzmit’i… Çünkü imparatorun merkezi oradaydı.
Bu defa da Binbaşı Georgios, imparatorun emirlerini yerine getirmiyordu. Hiçbir Hıristiyan’ı tutuklamayιp Dioklitianos’la çatışmayı bile göze alıyordu. Önce varlığını satıp fakir Hıristiyanlara dağıtmıştı.
Sonra da, Dioklitianos yüksek rütbeli şahısları bir araya getirip onlara, Hıristiyanları yok etmeleri için emirler verdiği bir vakitte, Georgios cesaretle resmî zevatın bulunduğu salona girmiş ve krala:
– Kral hazretleri, bu yaptığınız korkunçtur. Bu bir cinayettir. Hıristiyanlar size herhangi bir kötülük yapmadan, siz onları yok ediyorsunuz. Oysa onlar, sadece gerçeğe ve aydınlığa yakın bulunuyorlar. Bunu kabul et Kralım. Kahramanlık gerekmemektedir. Ne için yaşayıp ve ne için öldüklerini sadece onlar biliyorlar. Siz, karanlık ve cinayette bulunuyorsunuz. Ben, İsa Mesih’e inandığım andan itibaren kendimi bahtiyar hissediyorum.
İmparatorun ağzı açık kaldı. Seçkin bir subayından bunları işiteceğini hiçbir zaman beklemiyordu. Önceleri, başdanışmanı Magnentios’un konuşmasını istedi. Ancak daha sonra, imparatorun kendisi sözü aldı:
– Kahraman binbaşım! Yazıktır, ayıptır, senin böyle bir hata işlemen, dedi kendisine. Bir subayımın Hıristiyan olamayacağını çok iyi bilirsin sen. İyi de bilirsin ki, benim topraklarımda böyle düşünen birini ölüm beklemektedir.
– Kralım, ben makamlara önem vermiyorum. Beni şöhret ve zenginlik duygulandırmıyor. Ölümden de korkmam, dedi Georgios kendisine.
– Georgios, gençliğini düşün. Gençliğinin baharında bulunuyorsun. Hayat seni yanına çağırmaktadır. Her şey sana mutluluktan bahsediyor. Bu az ve küçük bir şey değildir. Her şey, senin yaşamanı ve sevinmeni anlatıyor. Bu aptallığınla parlak kariyerini öldürme.
– Kral hazretleri, İsa Mesih’in bahşettiği mutluluktan başka mutluluk yoktur. Tüm diğerleri, birer gölge ve rüyadırlar. Yalandırlar.
– Georgios, ne kadar çabuk fikir değiştirirsen, senin için o derece daha iyi olacaktır.
– Hayır Kralım. Ben fikir değiştirmeyeceğim. Bedbaht olmak için bahtiyarlığı hiçbir zaman bırakmayacağım. Karanlığı bulmak için, ışığı terk etmeyeceğim.
O vakit, bu olup bitenlerden sonra, amirler ve yüksek rütbeli kişiler arasında bir karmaşa yaşandı.
İŞKENCELER BAŞLIYOR
Kin ve aşırı kızgınlık dolup taşmış olan imparator, Georgios’un sert bir şekilde işkencelere tâbi tutulması yönünde karar verdi.
İşkenceciler hiç vakit kaybetmediler. Hemen onun ellerini kollarını bağladılar ve onu, imparatorluğun yüksek rütbeli kişilerinin toplandığı o sarayın önünde ayakta durmasını sağladılar.
Sonra da işkencelerin başlaması için işaret verildi. Onun bedenini delik deşik yapmak için, onlarca sivri ve zehirli ok, okçular tarafından üzerine atıldı. Fakat, oklar, Τanrι’nın isteği ve dileğiyle bükülüyorlardı. Onlar sanki mumdan yapılmışlardı. Bunların bazıları da yollarını değiştirmişlerdi. Georgios’un taze bedeninden çok uzaklara fırladılar.
Sonra da, Georgios’un kolları arkada bağlı olduğu bir durumda, onu güneş görmeyen ve rutubetli bir zindana attılar. Onu, derin, karanlık ve pis bir bodruma attılar. Onu orada hiddetle yere yatırdılar ve Georgios’un ayaklarını bağladılar. Sonra da, insafsızca, çıplak göğsüne büyük bir taş yerleştirdiler. O keskin ve ağır taşın ağırlığı, Georgios’un bedenini kesiyor ve korkunç dercede onun nefes almasını güçleştiriyordu. Onun bedeni odun parçalarına bağlandı ve artık hiçbir biçimde kıpırdaması mümkün değildi.
Böylece, İsa Mesih’in askeri olan Aziz Georgios, bütün gece bu acılarla baş başa kaldı.
DEHŞETLİ TEKERLEKTE
Vakit sabah olduğunda, imparator, Georgios’un zindandan çıkarılıp huzuruna getirilmesi emrini verdi.
Dioklitianos kötülükle genç subayına baktı. Georgios, geçici şöhret ve rütbelere karşı İsa Mesih’i tercih etmişti. Daha sonra da, heyecan ve merakla Georgios’a sordu:
– Söyle bana Georgios, fikir değiştirdin mi? Daha iyi düşündün mü? İlk kararından vazgeçtin mi?
– Hayır Kralım, diye cevap verdi. Ben İsa Mesih’e bağlı biri olarak kalmaya devam ediyorum. Ve de, o küçük işkencelerin beni yıldıracaklarını sanıyorsan, ben de sana cevap veriyorum ve diyorum ki: Hayır. Bana ne kadar işkence yapacak olursan yap, ne kadar çile çektirirsen çektir, ben inancımda sabit kalıyorum ve kalmaya da devam edeceğim.
İşte o vakit, vahşi , insanlık dışı bir hiddet fırtınası ve karanlık egoizm, imparatorun sinirlerini sarstı. Kızgın bir hâlde ve titreyerek bağırdı:
– Durmayınız. Tekerleği hazırlayınız. Onu oraya bağlayınız ve döndürmeye başlayınız.
Askerler, Dioklitianos’un o şiddetli sesinden korkmuş bir durumda, işkence tekerleğini karşısına getirdiler. O tekerleğin üzerine, keskin bıçaklarla ve kancalarla donatılmış bir masayı yerleştirdiler. Bunlar öyle yerleştirilmişlerdi ki, tekerlek döndürüldüğü vakit, o keskin bıçaklarla kancalar, Georgios’un bedenini kesip paralayacaklardı. Ne korkunç şey! Şehitlere işkence edecek olan bu alet ne kötü!
Georgios korkunç bir şekilde acı çekiyordu. Açılan yaralar onu çok sarsıyorlardı. Oysa Georgios sürekli dua ediyordu. Bu mücadeleden galip çıkması için Tanrι’ya dua ediyordu. Önceleri, duası herkes tarafından işitiliyordu. Daha sonraları ise, sesi yavaşlamıştı. Çünkü, Aziz Georgios’un beden gücü yavaş-yavaş zayıflıyordu.
Dioklitianos, zalimane bir şekilde işkence çeken Aziz Georgios’u takip ediyor ve onun yiğitliğine alaycı bir tavırla dedi:
– Georgios, senin Tanrι’n nerede? Sana yardım etmesi için niçin gelmiyor? Senin böyle çile çekmene niçin izin veriyor?
Sonra da, kana susamış olan Kral, kalktı ve sahte Apollon tanrısının mabedine gidip putlara kurban kesmeğe gitti.
Fakat aynı zamanda, Dioklitianos daha, Aziz Georgios’un işkenceye tâbi tutulduğu yerden pek uzaklara ayrılmamıştı ki, ağır ve kara bulutlar gökyüzünü sardı. Gök gürültüleri ve şimşekler çakmaya başladı. Şimşekler bulutları çiziyor, gökyüzünden şöyle ilahi bir ses duyuluyordu:
– Georgios, korkma. Ben seninle birlikteyim. İnanç ve kahramanlıkla sabrettiğini takip ediyorum.
Devamında, az bir zaman için sakin bir suskunluk hakim oldu. Ansızın o siyah bulutlar dağıldılar. Gökyüzü açıldı ve işte sana bir mucize!Georgios ayaktaydı ve tekerlekten çözülmüş bir durumdaydı. Georgios’u Tanrι’nın meleği oradan kurtarmıştı. Orada, o işkence yerinde bulunanlar, bu olayı gördükleri vakit şaşırıp kaldılar. Bu kadar açık bir şekilde gücünü gösteren İsa Mesih’e onlar da inandılar.
Sonra da askerler ve işkenceciler, Georgios’u elinden tutup, korku ve saygıyla, putlara kurban kesme hazırlığında olan Kralın önüne getirdiler. Georgios’un, tekerlekten kurtulmuş bir durumda olduğunu gören imparator adamakıllı kızdı. Gözleri ateş saçıyordu. Dudakları titriyor ve küfür yağdırmak için hazır duruyorlardı. Fakat, Aziz Georgios ondan daha atak davrandı ve ona dedi:
– Kral hazretleri, sen beni ölüme teslim ettin. Ancak, gökyüzünün kralı olan Tanrι beni kurtardı. Bunlar yalan değildir. Budur gerçek Tanrι. Hepiniz ona tapınız. Putların önünde diz çökmeye bir son veriniz.
Dioklitianos kızgın bir vaziyette bağırıyordu:
– Protoleontas, Anatolios, benim kahraman binbaşılarım, seçkin subaylarım, tutun ve onu bağlayınız. Bana ne bakıyorsunuz? Ben size bakıyorum. Ben imparatorum.
Fakat, başkomutanlar, Dioklitianos’un emirlerini dinlemiyorlardı. Ustelik gördükleri mucize ve işittikleri o göksel ses, onlar için Georgios’un Tanrι’sına inanmalarına sebep oluyordu.
Orada, imparator, başkomutanlar tarafından emirlerinin yerine getirilmelerini beklediği bir anda, komutanlar, askerî kayış ve kılıçlarını, imparatorun ayaklarına doğru attıklarını görür. Bu da, artık imparatorun ordusunda yer almalarını istemediklerinin bir işaretiydi.
– Biz de İsa Mesih’e inanıyoruz, diye cesaretle bağırdılar.
ŞEHİTLERİN KANI
– Ölüm! Ölüm sizi beklemektedir, diye kızgın bir şekilde Dioklitianos bağırdı. Fakat, onları nasıl öldüreceğini daha düşünmeden, askerler yorgun bir durumda önüne gelip başka sarsıcı olayları da kendisine anlatırlar.
– Kral hazretleri, kışlalarda işler karma karışık gidiyor. Birçok asker ve subay, senin tanrılarını terk edip Hıristiyan oluyorlar. Georgios’u takip ediyorlar. Çünkü, bazıları mucizeyi gördüler, bazıları da mucizeyi işittiler.
– Bunların tümünü derhal tutuklayınız, diye bağırır Dioklitianos. Onların hepsini, bağlı olarak benim önüme getiresiniz. Onları kan içerisinde boğacağım.
Ve gerçekten de, devamında meydana gelen katliam çok korkunçtu. Anatolios ile Protoleontas’ın başları, şehrin az dışında kesildi. Birçok başka kişi de korkunç ölümle katledildi. Bunların arasında Evsevios, Leontas, Leontios, Longinos, Viktoras, Zinonas ve Akindinos da vardı. Ancak bunların tümü, ölümü sakinlikle ve soğuk kanlılıkla karşıladılar. Bunlar, İsa Mesih’e dualar ederek öldüler.
KİREÇ DOLU ÇUKURDA
Bu arada, Dioklitianos’u korku sarmıştı. Ne yapacağını bilmiyordu. Her gün artan Hıristiyanları nasıl yok edeceğini bilemiyordu. Aziz Georgios’tan daha da korkuyordu. O canlı kaldığı müddetçe, onun yaptığını, diğer Hıristiyanlar da yapıyorlardı. Onun için de Aziz Georgios’un katledilmesi için emir vermişti.
Ertesi sabah, Dioklitianos’un askerleri, Büyük Şehit Aziz Georgios’u aldılar ve onu şehrin az dışına götürdüler. Orada, kireçle dolu dev bir çukur vardı. O çukurun içine bol su atmışlardı ve kireç de kaynıyordu. Putperest askerler, Aziz Georgios’u o çukurun içine attılar ve onu üç gün üç gece bıraktılar.
Üçüncü gün, çukuru kazıp Aziz Georgios’un bedeninden ne kaldıysa bulmaları için imparator emir verdi. Dahası, bedeninden kalmış olan parçaları da yok etmeleri için emir verdi. Ta ki Hıristiyanlar bu parçaları bulamasınlar diye. Çünkü bu parçalarla onların imanı daha da çok gϋçlendirecekti.
Birçok asker ve sivil halk, üçüncü gün, Aziz Georgios’un bedenini görmek ve imparatorun emrini yerine getirmek için şehrin dışına çıktılar. Putperestler, aptalca gülüyor, Hıristiyanlarla ve onların mücadeleleriyle alay ediyorlardı. Ancak, kireçle dolu olan çukurun yerine vardıklarında, tartışma ve gülüşmeler son buldu. Herkes şaşkınlıkla askerlere baktı. Onlar, Büyük Şehit Aziz Georgios’u attıkları yeri kazmağa başlamışlardı. Ansızın, Aziz Georgios’un sağ salim o çukurdan çıktığını gördüler. Tanrι’nın yardımıyla, kirecin o korkunç ateşi ona hiç dokunmamıştı. İşte o zaman herkes şaşırıp kaldı. Mucize apaçıktır. Çok kişi de bağırır:
– Georgios’un Τanrι’sι gerçek Tanrı’dır. O, mucizeler yaratmaktadır.
Daha sonra da imparatora onu götürürler ve olup biteni ona söylerler. Ancak, İmparator Dioklitianos’un kalbi şeytan tarafından muhasara altına alınmıştır. Ruhu da günahların içerisinde boğulmaktadır. Duygulanıp İsa Mesih’e o da inanacağı yerde, Aziz Georgios’a der:
– Bana söyler misin Georgios, bu büyü tekniğini nereden öğrendin? Bize bunun tekniğini ifşa et ve sözüm ona Hıristiyan olup senin Tanrι’nın bu mucizeleri yaptığını söylemeye son ver.
– Kral hazretleri dedi Aziz Georgios, ben de sanıyordum ki, beni kireç fırınından kurtarıp kurtulmama vesile olan İsa Mesih’in bu mucizesinin, senin de gerçekleri göreceğine sebep olacağını sanıyordum. Fakat maalesef, sen putperestliğin karanlığında bağlı bir kişisin. İsa Mesih’in de bu apaçık mucizelerini büyü işi olarak vasıflandırıyorsun.
Devamı ve kaynak
submitted by ahmertash to HristiyanTurkler [link] [comments]


2024.04.15 19:11 flikjoe HAKİKİ GERÇEK ESKORT REHBERİ V2 (GÜNCELLENDİ) -FLIKJOE

V1 deki imla hataları düzeltildi ve yeni eklemeler yapılıp bazı sorular detaylandırıldı. Gereksiz maddeler çıkartıldı yeni maddeler eklendi.

OKU BURAYI

Her gün karıları nerden buluyorsun telefon numarası ver tarzı mesajlar geliyor istisnasız günlük gelen 3-5 mesaj böyle. Rehberde yazmıştım ama çok altlarda olunca okuyan olmamış. Bunun için sorup durmayın escortnews.eu dan buluyorum başka site bildiğim yok. Ankara İstanbul dışındaysan yapabileceğim bir şey yok.
İÇİNDEKİLER
1)İLK DENEYİM İÇİN ESKORT MANTIKLI MI
2) ESKORTUN TRAVESTİ ÇIKMA İHTİMALİ VAR MI
3) ESKORT KAMERAYA ÇEKİP İFŞALAR MI
4) HASTALIK KAPAR MIYIM
5) PENİSİM KÜÇÜK ESKORT BENLE TAŞAK GEÇER Mİ
6) NERDEN BULUYORSUN
7) ESCORTNEWSDE GİRDİKTEN SONRA NAPCAZ
8) ESCORTNEWSDEKİ KARI REAL MI NASIL ANLARIM
9) ESKORT PROFİLLERİNDEKİ BİLGİLER VE BİLİNMESİ GEREKENLER
10) ESKORTU SEÇTİKTEN SONRA NE YAPACAĞIZ
11) AJANSA BAĞLI ESKORTLAR BAĞIMSIZ ESKORTLAR FARKLARI
12) ESKORT TERİMLERİ SORULARI
13) ESKORTLA İLETİŞİM NASIL OLMALI
14) ESKORTA GİTMEDEN ÖNCE NE YAPMALIYIM
15) ERKEN BOŞALIRSAM NE OLUR
16) GECİKTİRİCİ İŞE YARAR MI
17) HAP KULLANIYIM MI
18) OTEL HAKKINDA SORULAR
19) REŞİT DEĞİLİM SORUN OLUR MU
20) KAÇ KERE BOŞALMA HAKKIM VAR
21) ESKORTUN ODASINA GİRİNCE NE YAPCAZ
22) ESKORTA NASIL DAVRANMALIYIZ
23) NASIL SKİSCEZ
24) ESKORT AMI YALANIR MI
25) İLK POSTAYI ATTIKTAN SONRA
26) SÜRE BİTTİĞİNDE NE OLUYOR

1) İLK DENEYİM İÇİN ESKORT MANTIKLI MI?

İlk deneyimin olacaksa para biriktirip Rus eskorta gitmeni öneririm. Büyük ihtimal sevişeceğin kadın Rus ise yani benim gittiğim standartlarda bir escortsa (benim gittiklerimi okumadıysan profilime girip sabitlenen postumdan okuyabilirsin) hayatın boyunca sikeceğin en güzel ve en iyi fiziğe sahip karı olacaktır. Yolda görsen 10 kere arkanı dönüp bakacağın sonrasında eve gidip o karıyı düşünüp 31 çekeceğin bir karıyı sikmiş olacaksın.
İlk deneyimin ise ucuz bir eskorttan ziyade kaliteli bir eskorta gitmeni öneririm. gidip de saati 500 tl ye 50 yaşındaki obez karıyla olma.

2) ESKORTUN TRAVESTİ/ERKEK/GAY/ ÇIKMA İHTİMALİ VAR MI?

Escortnews üzerinden gideceksen bu ihtimal %0.1 den daha az. twitterda falan fazlasıyla travesti mevcut ve bazıları anlaşılmıyor bile.

3) ESKORT BENİ KAMERAYA ÇEKERSE

Bu soruyu sormadan önce kendinize şunu sorun. Ben kimim ve eskort beni niye çeksin amk. Ünlü biriyseniz anca çekebilir. Eskortun size çekmesinden ziyade sizin onu çekme ihtimaliniz yüz kat daha fazla. (Ben ses kaydı alıyordum)

4) HASTALIK KAPMA İHTİMALİ?

Benim gittiğim tarz kaliteli bir escorta gidiyorsanız çok düşük bir olasılık. Kondomu aksatmayın zaten karı direkt sizi uyarır kondom takmazsanız. Am yalayarak hastalık kapabilirsin evet o ihtimal var. Ama karı hastaysa zaten sana sakso çekerken de o hastalığı bulaştırır. öpüşürken de bulaştırır. yani hastaysa zaten çoktan bulaştı. Bulaştırırdan kastım öpüşerek veya am yalayarak hiv/aids kapmazsınız. Tabii onun dışındaki diğer hastalıklar da küçümsenecek değil frengi, hpv gibi.

5) PENİSİM KÜÇÜK ESKORT BENLE TAŞAK GEÇER Mİ?

Bunu diyenlere soruyorum kaç cm diye %90'ı 13-14 diyor. Eskorta gelenlerinde %95'i zaten 13-14 olduğundan emin olabilirsiniz. İçiniz rahatlayacaksa benimde 14cm. Eskortun gram umrunda olmuyor açıkçası. Aksine so big dick falan diyenler oluyor. Birisi Rus erkeklerinki oldukça küçük burdakiler baya büyük falan dediği oldu.

6) NERDEN BULUYORSUN?

Twitterdan falan bulabiliyorsanız bulun ben uğraşamam o riske değmez. Twitterdan anca bir arkadaşınız bir tanıdığınız gider öyle tavsiye eder anca o zaman gidilir onun dışında çoğu rezil karılar.
Ben escortnewsden gidiyorum (reklam diye kaldırmadan önce uyarın düzenleyip silerim)
Ankara veya İstanbul'da değilseniz dediğim yerden eskort bulamazsanız.
NOT: Vpn ile girin.

7) DEDİĞİN SİTEYE GİRİNCE NE YAPACAĞIZ?

Siteye girdikten sonra arama yerine bulunduğunuz şehri veya seçenekler yerinden Türkiye şehir olarak aratabilirsiniz.
Karşınıza bir ton fake gibi görünen eskort çıkacaktır görünce bu fake amk diye geçiştirmeyin. Fake oldukça fazla ama bunu anlamanın yolları da fazla.

8) ESCORTNEWSDEN BULDUĞUM KARI REAL MI NASIL ANLARIM

Son zamanlarda her gün bu soru geliyor. Garanti olsun diyorsanız. Siteye girin reviews kısmında karılara yorum atan kişiler var orda sıralama var en iyi yorumcular diye oradan ilk 10 da olan kişilerin yorum yaptığı karılara gidebilirsiniz. Sizin için en kolay yolu bu.
Diğer taktikte kolay taktiklerden. Karının profilinde eğer ukrayna hatlı numara varsa büyük olasılıkla fake oluyor. Ankaradaysa eğer bu numaralar %99 fake direkt eleyin. Onun dışında şöyle bi bilgi veriyim. Karının ismi küçük harfle yazılmışsa istisnasız fake. Yani ismini atıyorum direkt veronica yapmış Veronica yapmak yerine.

Bir çok şey sayarım ama bunun için tecrübe edinmeniz lazım. Ben karının profile 2sn bakarak real mi fake mi direkt anlıyorum.

Bana özelden karı öner diyip durmayın amk gidin kendiniz araştırın. Balık tutmayı öğretiyorum hala hazıra konuyorsunuz.

9) ESKORT PROFİLLERİNDE NELER YAZIYOR? VE BAZI BİLİNMESİ GEREKENLER

Telefon numarası
İstanbuldaysanız kızın hangi semtte ilçede veya yakada olduğu.
Yaş, kilo, göğüs ölçüsü (bunlar tutarlı olmuyor genelde. yani yaşa 19 diyorsa +2-3 yaş eklemekte fayda var. tabii hepsi için geçerli değil ama %99 böyle. Boy konusu hemen hemen tüm eskortlar altında topuklu varken ki boyunu yazıyor yani 5-6cm eksiltin boyu. Kilo konusu bi tık daha tutarlı olabiliyor.
fiyat bilgisi (hepsinde yazmaz) profildeki numaradan sormanız gerekir
Uyguladığı servisler (anal, dilli öpüşme vs. buda hepsinde olmaz ama çoğu yazar)
Eskorta atılan yorumlar (Buna eskortu deneyimleyip yorum atanlar kısmı)
Incall Outcall (incall=eskortun bulunduğu otele veya evine gitmeniz) (outcall=onun size gelmesi. outcall %10-20 daha fazla olur genelde fiyat olarak)
Göz rengi, saç rengi, sigara içip içmediği, dövme, piercing nereli olduğu.
Dil bilme seviyesi. İngilizce Türkçe vs.

10) ESKORTU SEÇTİKTEN SONRA NE YAPACAĞIZ?

Eskortun profiline girdiğinizde hemen altta bir telefon numarası olur ona tıklayıp wp üzerinden iletişime geçmeniz lazım. Numarayı aramayın iletişim wp sadece. Bazıları telegram da kabul ediyor.
Şimdi bu hususta eskortlar ikiye ayrılıyor. bağımsız (independet) ve ajansa bağlı olanlar. Bağımsız olanlar her ne kadar kendi yazıyor gibi gözükse de bir arkadaşına veya anlaştığı birine yazdırtıyor. Eskortların çoğu ajansa bağlı.

11) AJANSA BAĞLI ESKORTLAR VE BİREYSEL (BAĞIMSIZ) ESKORTLAR ARASINDAKİ FARK NE?

Ajansa bağlı olanların avantajı dezavantajı
AVANTAJLAR
+Hızlı iletişim
+Saatine saatine buluşma yani eskorta 14:00 anlaştınız tam o saatte başlar.
+Aynı ajansa düzenli kullanırsınız zamanla size bazı indirimler sunabilir.
+Günler öncesinden randevu alabilirsiniz (düzenli müşterisiyseniz)
DEZAVANTAJLAR
+Yazdığı servisler uyuşmayabilir mesela birlikte duş yazar ama eskort bunu yapmaz falan. Çünkü tüm servisleri her karı için aynı yazıyorlar
BAĞIMSIZ OLANLARIN AVANTAJLARI
Dezavantajlar
SONUÇ OLARAK DİYECEĞİM ŞEY KARININ BAĞIMSIZ MI AJANSA MI BAĞLI OLUP OLMAMASINI PEK UMURSAMAYIN. ZATEN BAĞIMSIZ SANDIĞINIZ KARILARDA AJANSA BAĞLI ÇIKIYOR.

12) BU NE DEMEK ŞU NE DEMEK GİBİ SORULARIN CEVAPLARI (GOLDEN SHOWER NE COB NE AMK VS

Eskort terimleri (bunları bilmeniz şart)
independet= bağımsız
Cim (cum in your mouth)= ağza boşalma
Cif (cum in your face)= yüze boşalma)
Cum ve cift extra parayla olur yani o an ağza bosaldiysaniz parayı vermeniz gerekecektir.
Cob= vücuda boşalma (bu klasik ama nadirde olsa bazı eskortlar buna extra para istiyor)
Gf (girl friend)= sevgili gibi davranmak ( hepsinde var bu ibare nerdeyse)
Ps= P*rnocu gibi davranmak bu daha çok sert skise izin var olarak kullaniliyo yani skerken saç çekme şaplaklama tarzı. Ama çoğu buna izin vermez nadirdir baya.
French kiss= Dilli öpüşme (eskortlarin bi kısmı dilli öpüşmez)
Golden shower= karının üzerinize işemesi (bu da extra fiyat oluyor ama zaten çok nadiren bu servisi yapanlar var. Zaten bu servisi alanda görmedim sırf kalabalık dursun diye yapılan bir şey)
Together shower= birlikte duş
Dinner companion= akşam yemeği. (Bu genelde 3 saat üzeri alırsanız geçerli oluyor)
A- level = anal (anala izin veren nadir baya. Analda extra fiyat ve pahalı.
A-rimming = karının size anal masaj yapması veya yalaması ( bu servisde extra fiyat)
Toys= sex sırasında oyuncak kullanması (ne kulllaniyorlar bilmiyorum büyük ihtimal takma dildo takıp eskortun sizi skmesi) (buda extra fiyat)
Incall= eskortun oteline veya evine gitmeniz (95 i otellerde kalıyor)
Outcall= (Eskortun sizin evinize veya otelinize gelmesi) (fiyat farkı + taksi parasını size kitliyor. taksi parasıda 100 tl tuttuysa 500 diyor klasik)

13) ESKORTLA VEYA AJANSLA CHAT İLETİŞİMİ NASIL OLMALI?

Kısa ve öz olun sürekli soru sormayın. Amatör gözükmeyin. Mesajları ingilizce yazın. Ben genelde hi can i get information yazıyorum ardından karının fotolarını ve fiyatını atıyor. Beğenirsem yazıyorum. Kızın ismi sallıyorum kerbal. is Kerbal available today? Bazıları regl falan oluyor aktif olmuyor falan. Ajanstan evet cevabını aldıktan sonra hangi saatte gelecegimi ve kaç saat alacağimi yazıyorum.
Karıya real olduğunu kanıtla gibi şeyler yazmayın. Real olduğundan eminseniz yazın zaten aklınızda şüphe varsa karı sizle uğraşmaz engeller.
Günler öncesinden randevu almayın gün içinde alın. Telefon numaraları işletme numaraları olur hep. Bunların numarası garip keklencez demeyin normal olan bu.

14) ESKORTA GİTMEDEN ÖNCE NELER YAPMALIYIM?

Karıya gitmeden duş alın vücut kıllarınızı alın. Skinizde kıl olmamasına dikkat edin. Tabi pürüzsüz olacak değil kılsız derken de kasmayın kendinizi kesmek için o kadar. Dişinizi fırçalayın gargara yapın.
Temiz olmak, temiz görünmek fazlasıyla önemli. Karı sizi kirli bulursa sikinize kondomu takar öyle yalar, öpüşmez.

15) ERKEN BOŞALIRSAM NE OLUR?

Hiç skişmediyseniz ve ilk skişiniz olacaksa 2 ihtimal var. Ya heycandan erken boşalacaksınız yada heycandan geç boşalacaksınız skiniz kalmayacak. Ama erken boşalma ihtimaliniz daha fazla. 31 de falan az çok anlaşılıyor erken boşalıp boşalmayacağınız. Ben nelly8 markalı tek kullanımlık geciktiricileri kullanıyorum. Krem gibi olanları kullanın ve kokusu veya tadı olmasın. Bu geciktiricinin fiyatı benim yüzümden baya artmış sanırım ben ilk eskorta gittiğim zaman 99 tl idi ilk eskort hikayemden sonra bu geciktiricinin ismini paylaştıydım 2-3 gün sonra fiyatı 200 yapmışlardı. Krem tarzı olan geciktiricileri almanız yeterli. Fısfıslı olanlar etkisi az baya kullanmayın. Veya gitmeden bi 31 çekin. Ama öylede isteğiniz azalır pek tavsiye etmem. O azgınlık ile karıyı parçayalayacak gibi olma hissi daha keyifli. Geciktirici olarak herhangi krem gibi sürülen ve kokusuz bir şey kullanabilirsiniz.

16) GECİKTİRİCİ İŞE YARIYOR MU?

Bu soru baya soruluyo. Yarıyor yaramasa niye her gittiğimde kullanayım. Ne kadar sürerseniz o kadar uyuşturuyor ama zevk almanızıda baya azaltıyor. Yani x miktar sürdünüz x miktar süreniz uzadı x miktar da zevk almanız azaldı. ben baya az sürüyorum. sonra 2.postaya zor kalkıyor sik. süreyi baya etkiliyor.

17) SERTLEŞTİRİCİ KULLANSAM MI?

Kalkmaz diye korkunuz olabilir normal. Benim kullandığım oldu. Cialis kullanmıştım açıkcası bi etkisini görmedim yani eskisi gibi kalkıyordu. Benim beklentim boşaldığım an hala skimin kalkık olmasıydı ama öyle olmadı. 1 saat içinde hap kullanmaya da pek gerek yok açıkçası. 2 saat üzeri gideceksiniz kullanın derim. Hangi hap diyorsanız da pek bilgim yok cialis baya etken bir madde ama bende biR artı sağlamadı. Viagra alıpta kalptende gitmeyin.

18) OTELLER HAKKINDA SORULAR

OTEL GÜVENİLİRMİ
Karıların hepsi kaliteli otellerde kalıyor yani hepsi bilindik oteller. O yüzden otel konusu en güvenilir husus.
OTEL ODASINDA SADECE ESKORT MU VAR
Odada sadece gideceğiniz eskort olacaktır yani pezevengi veya arkadaşı bir yerde saklanmıyor bu takıntıyı salın.
OTELE NASIL GİRİYORUZ
Bu husus 2 ye ayrılıyor. Ben Ankaradayım. Ajans otele yaklaşınca oda numarasını ve kat numarasını veriyor. İstanbuldaki bazı otellerde direkt otele girip bekliyorsunuz ajans size yazıyor asansörün önüne geçin kız sizi alacak oradan diye. Kız direkt sizin ayağınıza gelip odasına götürüyor.
OTEL PARALI MI?
Ankara'da olan otellerde resepsiyona misafir ücreti veriliyor 1100-1200 tl arası şu an (bu fiyatlar 05.04.2024 itibariyle yazılmıştır fiyat artışları olabilir). İstanbulda'da bazı otellerde yani eskortun direkt sizin yanınıza gelip odasına götürdüğü otellerde böyle bir olay yok.

19) 18 YAŞINDAN KÜÇÜĞÜM SORUN OLUR MU?

Ankara'daki eskortların kaldığı otellerde kimlik isteniyor. 18 den küçükseniz giremezseniz. 18'i ay, gün olarak doldurmuş olmanız lazım. İstanbul'da bazı oteller kimlik istemiyor. Hangi oteller istemiyor bilgim yok.
Escort yaşınızı sorun edebilir. Ben bir eskorta gitmiştim karı kapıda kaç yaşındasın demişti 20 demiştim. Olmaz küçüksün demişti. Yani bazıları 20 i bile sorun edebiliyor ama içiniz rahat olsun 17 falansanız %90 sorun etmez eskort. Bunun bir örneği bir arkadaşım var
25 yaşındaki Rus eskorta giderken eskort direkt yaşını sormuş ve 18 demiş. 18 gibi değilsin dediği zaman 17 demiş ve neyse sorun yok diyerek kabul etmiş.
23 yaşındaki bir eskorta giderken (yine aynı otel) yine aynı olaylar olmuş 18 demiş inanmamış. 17 dediğinde polis basacak lanet olsun diye bir şaka yapıp kabul etmiş.
Genel olarak bazı eskortlar kabul etmez ama çoğu edecektir. 15 yaşında falansanız da gitmeyin bir zahmet. Aslında büyük duruyorsanız gidebilirsiniz de sizin tercihiniz.

20) KAÇ KERE BOŞALMA HAKKIM VAR

1 saat aldıysanız 2 boşalma hakkınız olur 1.5 saat 3, 2 saat 4 gibisinden. 2 saat ve üzerinde sayı belirtilmez genelde.
UYARI: Bu 2 boşalma olayı kondom sayısıyla sınırlı aslında. Yani siz ilk postayı atamadan kondomu çıkardınız yenisini takacaksınız bu 2 boşalma olarak sayılıyor. Kondomu kullanırken iyi kullanın.

21) KIZIN ODASINA GİRİNCE NE YAPACAĞIZ?

Odaya girince ilk olarak parayı direkt verin. İş bitince vericem ayağına girmeyin sakın. Ardından duşa gireceğinizi belirtip duşa girin. Bu duş olayı zorunlu bir olay. Eskort size demeden siz söyleyin ki ilk defa geliyor imajı vermeyin. Geciktirici kullanacaksanız bu duş sırasında sürebilirsiniz. Skinizi yıkamayı unutmayın. Veya odaya girmeden 1 saat önce bir yerde sürebilirsiniz.
Duşta saçınızı falan yıkamayın skinizi yıkayıp çıkıp 2dk yıkansanız kafi. Duşun üstünde, yanında temiz havlu olur oraya kurulanın. Ful çıplak bir şekilde karının yanına gitmeyin. Skinizi kapatın. Havluyla veya kilodunuzu giyin. Ben kilot giyiyorum karının kendi eliyle kilodumu çıkarması ayrı bir zevk. Veya kilot üstünden okşaması vs.

22) NASIL DAVRANMALIYIZ ?

Kibar olun sert olmayın. Hiç skişmediyseniz eskorta belirtebilirsiniz daha anlayışlı karşılayacaktır. Heyecanınızı dizginleyin. Eskorttan utanmayın. Anın tadını çıkarın çok düşünmeyin. Karının yanındayken devamı istemsizce gelir.

23) NASIL SEXE GİRİŞCEZ?

Eskortun yanına gidince karı sizi ya yatakta uzanmış bekler veya ayakta bekler. Üzerinde de gecelik, iç çamaşırı veya sadece bornoz olacaktır. Ajanstan veya eskorttan özel istek isteyebilirsiniz. Yani çorap giysin topuklu ayakkabı giysin gibisinden.
Ayakta bekliyor ise sizinle biraz konuşmak istiyor olabilir yani az biraz konuşup sonra skişe başlayabilir ki bence ayakta başlamak daha tutkulu oluyor. Yatakta ise direkt karının yanına yattığınız an direkt sizi öpmeye başlayacaktır.
Öpüşerek başlayın. Öperken eskortun amını, memesini okşamaktan çekinmeyin. Dilli öpüşmüyor ise zorlamayın.
Devamı artık sizin gidişatınızda şöyle skin şöyle sokun diyecek değilim.

24) ESKORT AMI YALANIR MI?

Evet geldik klasik soruya. Eskortlar Rus ve genç olduğu için bir çoğunun amı pembe veya pembeye yakın tonlarda. Ve oldukça taze görünümlü düzgün şekilli bakımlılar. Günün ilk gideniyseniz amı temiz olacaktır. Yani yalayın bir şey olmaz. Amı yalamadan bi kontrol edin amın üstünde siğil, sivilce yara var mı diye. Sikin girdiği deliği ben yalamıyorum açıkçası kilitoris bölümünü yalıyorum. Sizde öyle yapabilirsiniz.
Tat olarak hiç tat yok nerdeyse. koku bile yok. 69 yaparken burnumu bile soktuydum amın içerisine. ona rağmen koku gelmiyordu. hatta göt deliğinde bile ne tat ne koku oluyor. tabii istisna olanlar vardır benim gittiklerim böyleydi hep.

25) İLK POSTAYI ATTIK SONRASI?

Boşalmayı ağıza veya yüze yapmayın (extra para verdiyseniz o ayrı). Amın içinde kondoma boşalabilirsiniz sorun değil. Veya karının memelerine karnına sırtına da boşalabilirsiniz.
İlk boşalma sonrası duşa girmeniz gerekecektir eskort kurallarıdır bunlar. Karı izin verirse beraber duşa girin bu birlikte duş olayına extra para isteyenlerde oluyor haberiniz olsun.
10-15dk bi sohbet molası olur. Bazı eskortlar sizi direkt gönderme peşinde olduğundan direkt skişe başlayabilir bunu yapmasına izin vermeyin. Bazıları da bu molada size kahve, çay bile ikram edebiliyor.
Bu molada eskortla sohbet edebilirsiniz.

26) SÜRENİN BİTTİĞİNİ ESKORT MU SÖYLÜYOR?

Eskort ya alarm kurar yada ajans ona mesaj atar bitti diyerekten. Veya saate bakarakta bitirebilir. Bu süre olayı sıkıntı sizi erken göndermeye çalışanlar oluyor bazen. Süre bittiğinde hala eskortu skiyorsanız bu süre uzayabilir 10-15dk kadar. Size tavsiyem süreyi doldurmadan 2.postayı atmayın. Yani sürenin bitmesine 10dk falan var o zaman başlayın derim ben.
Her şey tamamlandıktan sonra yine bir duşa girip çıkabilirsiniz. Çıkarken karı sizi uğurlamaz genelde. En fazla bb der. Bazıları çıkarken size sarılıyor falan ama istisna durum bu.


ÖZELDEN UTANIYORUM GİDEMEM GİBİ ŞEYLER YAZIP DURMAYIN AMK UTANIYORSANIZ SİZİN SORUNUNUZ KAFANIZA SİLAH DAYAYIP BEN Mİ GÖTÜRÜYÜM ANLAMADIM Kİ.

NOT: ESCORTNEWSDEKİ RUS KARILARIN FİYATI ÇOĞUNLUĞU 130-180 DOLAR ARASI (SAATLİK)

submitted by flikjoe to KGBTR [link] [comments]


2024.04.14 19:38 MaximumTreacle9134 Origen del nombre de los departamentos

No encontré un post concreto sobre esto, sólo pavada, entonces lo hago yo:
Artigas - En homenaje a José Artigas

Rivera - En homenaje a Fructuoso Rivera

Salto - Antes de la represa de salto grande se formaba un salto muy grande de agua, osea, una cascada, de ahí deriva el nombre del departamento.

Tacuarembó - Del guaraní río de los cañaverales o tacuarales, nombre que deriva de las características geográficas de la zona.

Paysandú - Del guaraní, significado desconocido, se discierna que puede ser un apellido, o la frase pai sandu, "el sacerdote escucha"
Cerro largo - Nombre que deriva de las características geográficas de la zona

Rio negro - Su nombre deriva del rio negro.
Nota sobre 'rio negro': Dicen que el rio negro se llama así porque su nombre anterior era 'rio hum', y que 'hum' significa 'negro' en guenoa (guaraní). Se conoce muy póco del idioma guenoa, por lo que es dificil decir si esto es 100% cierto.

Durazno - Nombrado por la localidad ocupada por 'los dragones de la unión', quienes fueron apostados por un camino conocido como 'paso del durazno', en las margenes del rio Yi. Originalmente el departamento se llamaba "Entre Ríos Yí y Negro", pero luego el nombre fué cambiado simplemente a 'Durazno'.

Flores - homenaje al Brigadier Venancio Flores.

Soriano - Departamento fundado por la Orden Franciscana, con el nombre Santo Domingo Soriano. Esto tiene todo un gran significado religioso, si quieres saber más sobre eso busca sobre santo domingo, y santo domingo "en soriano".

Florida - Recibe el nombre por la Villa de San Fernando de la Florida Blanca, que fue nombrada en honor al Rey Fernando VII, "el Deseado".

Lavalleja - homenaje al Brigadier General Juan Antonio Lavalleja

Rocha - El origen de su nombre está en el apellido de Luis Rocha, quien se estableció en esta región, entonces semidesértica, para dedicarse a la faena de cueros. En gallego y portugués, la palabra “rocha” significa campo listo para ser sembrado.

Colonia - Nombre deriva de Colonia del Sacramento, nuevamente tiene que ver con religión el nombre ya que fue fundado Manuel Lobo, Gobernador de Río de Janeiro. Basicamente Colonia era una colonia, un punto de defensa sobre la costa este del Río de la Plata.

San José - En honor al santo San José.

Canelones - Por el árbol indígena Canelón, que eran el grupo arbóreo principal en los arroyos de la zona.

Maldonado - honor al navegante Francisco Maldonado.

Montevideo - Se hacen los misteriosos con el origen del nombre, anda cagar, como 50 'posibles origenes' tiene el nombre, manga de fantasma.

submitted by MaximumTreacle9134 to Burises [link] [comments]


2024.04.12 16:44 aedg1 Milyar2 GERÇEK GİRİŞ Milyar 2 GİRİŞ YAP

Milyar2 ve Milyar 2 Giriş Yap ile yenilenen ve mükemmel bir bahis sitesiyle karşınızdayız.

MİLYAR.COM TIKLA GİRİŞ YAP

Milyar2, Milyar 2 yeni bahis sitesi karşınızda. SİZDE HEMEN LİNKLERE TIKLAYIN GİRİŞ YAPIN.

Milyar2 YENİ ADRES

Ne kadar oynarsan oyna, para kazanmanın limiti yoktur! Denenecek her zaman yeni bir oyun, bahsini yükseltecek yeni bir fırsat her zaman vardır. Nerede mi? Canlı casino lobisinden spor bahislerine kadar istediğin lobide capcanlı eğlencenin hiç bitmediği Milyar.com’da! Burası şansını paraya çevirenlerin yeri. Burada risk almaktan korkmayanlar var. Sen de onlardan mısın? O zaman Milyarcom ile bol kazan, kendini şımart!Yanıp sönen ışıklar, hesabına dolan nakit para, kazanmanın verdiği bahis tutkusu! Şans oyunlarında bahtının dönmesi için Milyar.com’a kulak ver. Sadece aldığın keyfe odaklanman için tasarlanan site, kullanıcı dostu arayüzü ile dikkatleri üzerine çekiyor. Spor, slot ve canlı casino lobileri arasında hızlı geçiş yapmak profesyonel altyapı ile oldukça kolay.Milyarlık teklifler alırken güvenliğinden de şüphen olmasın. Tüm kişisel bilgilerin SSL ile güçlendirilen şifreli koruma yöntemleriyle güvende. Lisanslı şans oyunları platformu olarak burada her şey tıkırında işler. İster masaüstü ister mobil üzerinden Milyar.com’a anında giriş yapabilirsin. Üyelerine ayrıcalıklı bir dünya sunan milyarderler locası ile tek yapman gereken bahsini ortaya koymak!Üst düzey Milyarcom casino lobisi ile freespin saçmaya hazır mısın? Yüzlerce farklı slot oyununun yer aldığı casino lobisi ile oyuncular kazandıran çarpanların tadını çıkarır. Oynamaktan sıkılmak diye bir şey asla yoktur. Çünkü her hafta yenilenen slot oyunlarında her zevke uygun bir tema her zaman bulunur.Dünyanın lider oyun sağlayıcıları ile çalışan Milyar.com, geniş slot yelpazesiyle öne çıkar. NetEnt, Pragmatic Games, Evolution ve Play’n Go dahil olmak üzere sektör devlerinin sitede yer alması ile sitenin teknolojik alt yapısı vurgulanmaktadır. Göz kamaştıran slot grafikleri, müzikleri ve temaları ile makaralara düşen sembolleri yakala. En yüksek RTP oranlarına sahip slot seçenekleri sayesinde Jackpot şansı da seninle.Video slotlar arasında büyük ikramiyeyi kazanmak için herhangi bir bahis deneyimine ihtiyacın yok. İster yeni bir oyuncu, ister casino masalarının tozunu dumana katan bir bahis sever ol fark etmez. Milyar.com dünyasına adımını attığın andan itibaren zengin slot koleksiyonuna erişim sağlarsın.Starburst, Big Bass Bonanza, Cleopatra, Book of Dead, Dead or Alive, Gonzo’s Quest, Wolf Gold ve dahası Milyar.com casino lobisinde seni bekliyor. Her birinde göz kamaştıran bir tema vardır ve seni daha fazlasını kazanman için teşvik eder. Üstelik hesabına tanımlanan freespin bonusları ile şansını nakite çevirmeye kesintisiz bir şekilde devam edeceksin.Zengin, gösterişli ve şaşalı bir dünya. Milyarcom canlı casino lobisi ile ölçüsüz eğlenceye ne dersin? Canlı kurpiyerlerin eşlik ettiği masa oyunları yüksek video çözünürlüğü ile Milyar.com’da!En iyi online bahis sitesi olarak masa oyunlarında da geniş bir yelpaze yaratan platform, gerçek operatörlerle bu deneyimi zenginleştiriyor. Lisanslı ve Türkçe bilen kurpiyerler sayesinde gerçek zamanlı bahis heyecanını yaşamak mümkün. Online casino lobisi üzerinden diğer oyuncularla sohbet edip, kendini gerçek bir casino atmosferinde hisset.Canlı kurpiyerler ile oynanan casino oyunları günün her saatinde erişilebilir. Oyuna giriş yapman ve bahsini ortaya koyman saniyelerini bile almaz. Blackjack, Roulette, Bakara ve Poker oyunlarındaki yerini alarak adını milyarderler arasına yazdır.

1 Koy 5 Al Milyar.com Bahis ile Sen de Kazan

Bahis ve canlı bahis heyecanın spor tutkunla birleştirmeye hazır mısın? Maç öncesi ve maç sırasında yapılan canlı bahisler ile spor bahislerinde kazancını zirveye çıkar. Yüksek oran fırsatlarının yaratıldığı Milyarcom canlı bahis lobisinde, maçın her anını takip etmek ve yeni kupon fırsatlarını yakalamak da mümkün.Dünyanın en büyük ligleri ile futbol, basketbol, voleybol ve tenis dahil farklı spor müsabakalarına kazandıran kuponlar oluşturabilirsin. Süper Lig, TFF 1. Lig, UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi, UEFA Avrupa Konferans Ligi, Türkiye Kupası, İngiltere Premier Ligi ve dahası Türkiye’nin en eğlenceli ve en güvenilir bahis sitesi Milyar.com’da.Maç sonucu, maç skoru, toplam oyun alt/üst, ilk set/ikinci set, toplam set sayısı ya da belirli bir oyuncu üzerine bahis yapabilirsin. Tekli, sistem ya da kombine kuponlarını oluştururken Milyar.com bahis ve casino sitesinin üyelerine özel sunduğu oran fırsatlarını değerlendirmeyi unutma.Spor tutkunu harmanlayan tek lobi canlı spor bahisleri lobisi de değil! Milyarcom bahis ve sanal sporlar lobisinde de günün istediğin anında kupon oluşturman mümkün. Üstelik maçın bitmesi sadece dakikalar alır. betkom Daha fazla müsabaka, daha fazla oran ve daha fazla kazanç imkanı milyarderler locası üyelerine özeldir!
submitted by aedg1 to milyar [link] [comments]


2024.04.12 16:42 aedg1 Milyar1 GERÇEK GİRİŞ Milyar 1 GİRİŞ YAP

Milyar1 ve Milyar 1 Giriş Yap ile yenilenen ve mükemmel bir bahis sitesiyle karşınızdayız.

MİLYAR.COM TIKLA GİRİŞ YAP

Milyar, Milyar yeni bahis sitesi karşınızda. SİZDE HEMEN LİNKLERE TIKLAYIN GİRİŞ YAPIN.

Milyar1 YENİ ADRES

Ne kadar oynarsan oyna, para kazanmanın limiti yoktur! Denenecek her zaman yeni bir oyun, bahsini yükseltecek yeni bir fırsat her zaman vardır. Nerede mi? Canlı casino lobisinden spor bahislerine kadar istediğin lobide capcanlı eğlencenin hiç bitmediği Milyar.com’da! Burası şansını paraya çevirenlerin yeri. Burada risk almaktan korkmayanlar var. Sen de onlardan mısın? O zaman Milyarcom ile bol kazan, kendini şımart!Yanıp sönen ışıklar, hesabına dolan nakit para, kazanmanın verdiği bahis tutkusu! Şans oyunlarında bahtının dönmesi için Milyar.com’a kulak ver. Sadece aldığın keyfe odaklanman için tasarlanan site, kullanıcı dostu arayüzü ile dikkatleri üzerine çekiyor. Spor, slot ve canlı casino lobileri arasında hızlı geçiş yapmak profesyonel altyapı ile oldukça kolay.Milyarlık teklifler alırken güvenliğinden de şüphen olmasın. Tüm kişisel bilgilerin SSL ile güçlendirilen şifreli koruma yöntemleriyle güvende. Lisanslı şans oyunları platformu olarak burada her şey tıkırında işler. İster masaüstü ister mobil üzerinden Milyar.com’a anında giriş yapabilirsin. Üyelerine ayrıcalıklı bir dünya sunan milyarderler locası ile tek yapman gereken bahsini ortaya koymak!Üst düzey Milyarcom casino lobisi ile freespin saçmaya hazır mısın? Yüzlerce farklı slot oyununun yer aldığı casino lobisi ile oyuncular kazandıran çarpanların tadını çıkarır. Oynamaktan sıkılmak diye bir şey asla yoktur. Çünkü her hafta yenilenen slot oyunlarında her zevke uygun bir tema her zaman bulunur.Dünyanın lider oyun sağlayıcıları ile çalışan Milyar.com, geniş slot yelpazesiyle öne çıkar. NetEnt, Pragmatic Games, Evolution ve Play’n Go dahil olmak üzere sektör devlerinin sitede yer alması ile sitenin teknolojik alt yapısı vurgulanmaktadır. Göz kamaştıran slot grafikleri, müzikleri ve temaları ile makaralara düşen sembolleri yakala. En yüksek RTP oranlarına sahip slot seçenekleri sayesinde Jackpot şansı da seninle.Video slotlar arasında büyük ikramiyeyi kazanmak için herhangi bir bahis deneyimine ihtiyacın yok. İster yeni bir oyuncu, ister casino masalarının tozunu dumana katan bir bahis sever ol fark etmez. Milyar.com dünyasına adımını attığın andan itibaren zengin slot koleksiyonuna erişim sağlarsın.Starburst, Big Bass Bonanza, Cleopatra, Book of Dead, Dead or Alive, Gonzo’s Quest, Wolf Gold ve dahası Milyar.com casino lobisinde seni bekliyor. Her birinde göz kamaştıran bir tema vardır ve seni daha fazlasını kazanman için teşvik eder. Üstelik hesabına tanımlanan freespin bonusları ile şansını nakite çevirmeye kesintisiz bir şekilde devam edeceksin.Zengin, gösterişli ve şaşalı bir dünya. Milyarcom canlı casino lobisi ile ölçüsüz eğlenceye ne dersin? Canlı kurpiyerlerin eşlik ettiği masa oyunları yüksek video çözünürlüğü ile Milyar.com’da!En iyi online bahis sitesi olarak masa oyunlarında da geniş bir yelpaze yaratan platform, gerçek operatörlerle bu deneyimi zenginleştiriyor. Lisanslı ve Türkçe bilen kurpiyerler sayesinde gerçek zamanlı bahis heyecanını yaşamak mümkün. Online casino lobisi üzerinden diğer oyuncularla sohbet edip, kendini gerçek bir casino atmosferinde hisset.Canlı kurpiyerler ile oynanan casino oyunları günün her saatinde erişilebilir. Oyuna giriş yapman ve bahsini ortaya koyman saniyelerini bile almaz. Blackjack, Roulette, Bakara ve Poker oyunlarındaki yerini alarak adını milyarderler arasına yazdır.

1 Koy 5 Al Milyar.com Bahis ile Sen de Kazan

Bahis ve canlı bahis heyecanın spor tutkunla birleştirmeye hazır mısın? Maç öncesi ve maç sırasında yapılan canlı bahisler ile spor bahislerinde kazancını zirveye çıkar. Yüksek oran fırsatlarının yaratıldığı Milyarcom canlı bahis lobisinde, maçın her anını takip etmek ve yeni kupon fırsatlarını yakalamak da mümkün.Dünyanın en büyük ligleri ile futbol, basketbol, voleybol ve tenis dahil farklı spor müsabakalarına kazandıran kuponlar oluşturabilirsin. Süper Lig, TFF 1. Lig, UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi, UEFA Avrupa Konferans Ligi, Türkiye Kupası, İngiltere Premier Ligi ve dahası Türkiye’nin en eğlenceli ve en güvenilir bahis sitesi Milyar.com’da.Maç sonucu, maç skoru, toplam oyun alt/üst, ilk set/ikinci set, toplam set sayısı ya da belirli bir oyuncu üzerine bahis yapabilirsin. Tekli, sistem ya da kombine kuponlarını oluştururken Milyar.com bahis ve casino sitesinin üyelerine özel sunduğu oran fırsatlarını değerlendirmeyi unutma.Spor tutkunu harmanlayan tek lobi canlı spor bahisleri lobisi de değil! Milyarcom bahis ve sanal sporlar lobisinde de günün istediğin anında kupon oluşturman mümkün. Üstelik maçın bitmesi sadece dakikalar alır. betkom Daha fazla müsabaka, daha fazla oran ve daha fazla kazanç imkanı milyarderler locası üyelerine özeldir!
submitted by aedg1 to milyar [link] [comments]


2024.04.12 16:42 aedg1 Milyar GERÇEK GİRİŞ Milyar GİRİŞ YAP

Milyar ve Milyar Giriş Yap ile yenilenen ve mükemmel bir bahis sitesiyle karşınızdayız.

MİLYAR.COM TIKLA GİRİŞ YAP

Milyar, Milyar yeni bahis sitesi karşınızda. SİZDE HEMEN LİNKLERE TIKLAYIN GİRİŞ YAPIN.

Milyar YENİ ADRES

Ne kadar oynarsan oyna, para kazanmanın limiti yoktur! Denenecek her zaman yeni bir oyun, bahsini yükseltecek yeni bir fırsat her zaman vardır. Nerede mi? Canlı casino lobisinden spor bahislerine kadar istediğin lobide capcanlı eğlencenin hiç bitmediği Milyar.com’da! Burası şansını paraya çevirenlerin yeri. Burada risk almaktan korkmayanlar var. Sen de onlardan mısın? O zaman Milyarcom ile bol kazan, kendini şımart!
Yanıp sönen ışıklar, hesabına dolan nakit para, kazanmanın verdiği bahis tutkusu! Şans oyunlarında bahtının dönmesi için Milyar.com’a kulak ver. Sadece aldığın keyfe odaklanman için tasarlanan site, kullanıcı dostu arayüzü ile dikkatleri üzerine çekiyor. Spor, slot ve canlı casino lobileri arasında hızlı geçiş yapmak profesyonel altyapı ile oldukça kolay.
Milyarlık teklifler alırken güvenliğinden de şüphen olmasın. Tüm kişisel bilgilerin SSL ile güçlendirilen şifreli koruma yöntemleriyle güvende. Lisanslı şans oyunları platformu olarak burada her şey tıkırında işler. İster masaüstü ister mobil üzerinden Milyar.com’a anında giriş yapabilirsin. Üyelerine ayrıcalıklı bir dünya sunan milyarderler locası ile tek yapman gereken bahsini ortaya koymak!
Üst düzey Milyarcom casino lobisi ile freespin saçmaya hazır mısın? Yüzlerce farklı slot oyununun yer aldığı casino lobisi ile oyuncular kazandıran çarpanların tadını çıkarır. Oynamaktan sıkılmak diye bir şey asla yoktur. Çünkü her hafta yenilenen slot oyunlarında her zevke uygun bir tema her zaman bulunur.
Dünyanın lider oyun sağlayıcıları ile çalışan Milyar.com, geniş slot yelpazesiyle öne çıkar. NetEnt, Pragmatic Games, Evolution ve Play’n Go dahil olmak üzere sektör devlerinin sitede yer alması ile sitenin teknolojik alt yapısı vurgulanmaktadır. Göz kamaştıran slot grafikleri, müzikleri ve temaları ile makaralara düşen sembolleri yakala. En yüksek RTP oranlarına sahip slot seçenekleri sayesinde Jackpot şansı da seninle.
Video slotlar arasında büyük ikramiyeyi kazanmak için herhangi bir bahis deneyimine ihtiyacın yok. İster yeni bir oyuncu, ister casino masalarının tozunu dumana katan bir bahis sever ol fark etmez. Milyar.com dünyasına adımını attığın andan itibaren zengin slot koleksiyonuna erişim sağlarsın.
Starburst, Big Bass Bonanza, Cleopatra, Book of Dead, Dead or Alive, Gonzo’s Quest, Wolf Gold ve dahası Milyar.com casino lobisinde seni bekliyor. Her birinde göz kamaştıran bir tema vardır ve seni daha fazlasını kazanman için teşvik eder. Üstelik hesabına tanımlanan freespin bonusları ile şansını nakite çevirmeye kesintisiz bir şekilde devam edeceksin.
Zengin, gösterişli ve şaşalı bir dünya. Milyarcom canlı casino lobisi ile ölçüsüz eğlenceye ne dersin? Canlı kurpiyerlerin eşlik ettiği masa oyunları yüksek video çözünürlüğü ile Milyar.com’da!
En iyi online bahis sitesi olarak masa oyunlarında da geniş bir yelpaze yaratan platform, gerçek operatörlerle bu deneyimi zenginleştiriyor. Lisanslı ve Türkçe bilen kurpiyerler sayesinde gerçek zamanlı bahis heyecanını yaşamak mümkün. Online casino lobisi üzerinden diğer oyuncularla sohbet edip, kendini gerçek bir casino atmosferinde hisset.
Canlı kurpiyerler ile oynanan casino oyunları günün her saatinde erişilebilir. Oyuna giriş yapman ve bahsini ortaya koyman saniyelerini bile almaz. Blackjack, Roulette, Bakara ve Poker oyunlarındaki yerini alarak adını milyarderler arasına yazdır.

1 Koy 5 Al Milyar.com Bahis ile Sen de Kazan

Bahis ve canlı bahis heyecanın spor tutkunla birleştirmeye hazır mısın? Maç öncesi ve maç sırasında yapılan canlı bahisler ile spor bahislerinde kazancını zirveye çıkar. Yüksek oran fırsatlarının yaratıldığı Milyarcom canlı bahis lobisinde, maçın her anını takip etmek ve yeni kupon fırsatlarını yakalamak da mümkün.
Dünyanın en büyük ligleri ile futbol, basketbol, voleybol ve tenis dahil farklı spor müsabakalarına kazandıran kuponlar oluşturabilirsin. Süper Lig, TFF 1. Lig, UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi, UEFA Avrupa Konferans Ligi, Türkiye Kupası, İngiltere Premier Ligi ve dahası Türkiye’nin en eğlenceli ve en güvenilir bahis sitesi Milyar.com’da.
Maç sonucu, maç skoru, toplam oyun alt/üst, ilk set/ikinci set, toplam set sayısı ya da belirli bir oyuncu üzerine bahis yapabilirsin. Tekli, sistem ya da kombine kuponlarını oluştururken Milyar.com bahis ve casino sitesinin üyelerine özel sunduğu oran fırsatlarını değerlendirmeyi unutma.
Spor tutkunu harmanlayan tek lobi canlı spor bahisleri lobisi de değil! Milyarcom bahis ve sanal sporlar lobisinde de günün istediğin anında kupon oluşturman mümkün. Üstelik maçın bitmesi sadece dakikalar alır. betkom Daha fazla müsabaka, daha fazla oran ve daha fazla kazanç imkanı milyarderler locası üyelerine özeldir!
submitted by aedg1 to milyar [link] [comments]


2024.04.10 17:20 mahiyet Türkçe’de A ile başlayan sözcüklerin köke indirgenerek çözümlenmesi. Ardından ekler gelecek.

Kılavuz

imce açıklama
D ünsüz sertleşmesi dolayısıyla; d, t
A ses uyumuna göre; a, e.
I ses uyumuna göre; ı, i
U ses uyumuna göre; ı, i, u, ü
X ses uyumuna göre; a, e, ı, i, u, ü
Anlam belirtimi için denklik yöntemi kullanılır. Nitekim birkaç sözcüğü aşan bir tanıma başvurmak açık uçluluğu birlikte getireceğinden sözcüğün neliğini kestirememek kaçınılmaz olacaktır. Değme sözcüğe bir eş değer, karşıt değer, yakın değer atanır, böylece o sözcüğün dildeki konumunu/düzeyini saptamak kolaylaşır. Ağdıksız tasarılanmış bir sözlük kuşkusuz böyle bir yol yordamla biçimlendirilmelidir. Bir eş anlamlılar ağı örmek dağarcığa yeni adım atacak birine ipucu vermese dahi, dilde barınan ancak özüne inmek isteyen biri için en uygunu işte bu olacaktır.
im açıklama
= koşut
benzer
karşıt
ikileme
/ değişken
* varsayım
? olası
ayraç açıklama
( ) gövde ile ek arasında köprü kurmaya yarayan kaynaştırma ünsüzleri.
[ ] gövdeye bağlı olarak; kimi kez /k/, kimi kez ise erimiş biçimde karşımıza çıkan eski bir kaynaştırma ünsüzü.

Kökler

geçişli izdüşümü
aç- ≠ kapa-
al- ≠ ver-
an- ≈ anımsa-
**ar-* = ayır-
arı- ≈ ağart-
as- ≈ sarkıt-
aş- = geç-
at- = fırlat-
**ay-* ? ayır-
ay- ≈ söyle-
geçişsiz izdüşümü
acı- = acılaş-
acı- = yazıklan-
acı- ≈ ağrı-
ak- ≈ dökül-
aç- = acık-
ağ- = yüksel-
ar- = yorul-
art- = çoğal-
arva- ≈ büyü yap-
av- = üşüş-
aylan- = dön-
az- ≈ yoldan çık-
ad izdüşümü
at ≈ bingi
= yemek
art = sırt
art = dağ geçidi
ata ≈ baba
aya ≈ çekince
ana = ök
an = ayrım
an ≈ gölük
alan ≈ düzlük
≈ tuzak
ağıl ≈ barınak
am ≈ kuku
am = ağız
ad ≈ san
altın = sarıca
alev = yalım
avuç = tutam
aya = avuç
ağı = acılık
arı Apis mellifera
ayı Ursus arctos
arpa Hordeum vulgare
ada = otru
ağaç = derek
ağız ≈ yutak
alacık = oba
anız = tarla artığı
as Mustela erminea
av ≈ an yakalama
ay = sara
ay = sara
arslan Panthera leo
angut Casarca ferruginea
andız Juniperus drupacea
andık = sırtlan
ön ad izdüşümü
az ≠ çok
ana ≈ kök
ak ≠ kara
al ≈ kızıl
ağır = değerli
ala ≈ al
ağır ≠ yeğni
**arıs* ? kumral
arsıl = kumral
ar = kumral
ağdık = yakışıksız
**amur* ? yumuşak
yansıma kaynağı
ah iç geçirme
af çemkirme
ak hapşurma
inleme
**am* okşama
an (eşek) bağırma
sayı gösterimi
altı 6
beş 5
bin 1000
bir 1
dokuz 9
dört 4
dümen 10000
elli 50
iki 2
kırk 40
on 10
otuz 30
sekiz 8
üç 3
yedi 7
yirmi 20
yüz 100

Çocuk Dili

yumuşatılmış yansıma nesne
be–be ≈ yavru
ci–ci ≈ bezek
çuf–çuf = katar
ka–ka = dışkı
me–me = emzik
ma–ma ≈ aş
pi–pi ≈ sik
po–po ≈ göt
yumuşatılmış yansıma özne
ba—ba = baba
bi–bi = hanım
çe–çe = kardeş
de–de ≈ büyükbaba
kuçu–kuçu = köpek
na–na = anne
ne–ne = nene
pisi–pisi = çetik
yumuşatılmış yansıma eylem
agu–bugu = lakırdı
çiş–çiş ≈ işeme
gıdı–gıdı = gıdıklama

Sözde Bir Takım Açıklamalar

kök köken
**arıs* ar *+Us
as *arıs
arsıl *arıs +Il2
arslan *arıs +lan
ala al *+a
arva- arıv +a-
**arıv* arı- +Av
amra- *amur +a-
amur *am +Ur
ara ar- +(y)A
altı alt +(n/y)U
andık an *+dUk
yedi yet- +I(g)

Ekler

submitted by mahiyet to u/mahiyet [link] [comments]


2024.04.10 03:00 NaTrave [Match Thread] Copa Libertadores: Junior FC x Universitario

[Encerrado] Junior FC 1 x 1 Universitario

Gols Junior FC: Deiber Caicedo (44/1T) Gols Universitario: Aldo Corzo (22/1T)
Copa Libertadores - Fase de grupos Estádio: Estadio Metropolitano Roberto Meléndez Data: 9 de Abril de 2024, 23:00 Transmissão: STAR+, ESPN 4 Link para Live Match Thread Post-Match Thread: https://www.reddit.com/futebol/comments/1c0ce8s/postmatch_thread_copa_libertadores_junior_fc_1_x/
Escalações:
Junior FC (4-2-3-1) Universitario (3-5-2)
Santiago Mele, Gabriel Fuentes, Brayan Ceballos, Jermein Peña, Walmer Pacheco, Victor Cantillo, Didier Moreno, Deiber Caicedo (Steven Rodríguez), Yimmi Chará (Luis González), José Enamorado (Vladimir Hernández), Carlos Bacca (Marco Pérez) Sebastian Britos, Marco Saravia, Williams Riveros, Aldo Corzo, Segundo Portocarrero (Nelson Cabanillas), Jorge Murrugarra, Rodrigo Ureña, Martin Perez Guedes (Jairo Concha), Andy Polo, Edison Flores (Diego Dorregaray), Jose Rivera (Alex Valera)
Suplentes: Suplentes:
Léider Berrío, Johan Bocanegra, Carlos Cantillo, Bryan Castrillón, Edwin Herrera, Jefferson Martínez, Homer Martínez, Howell Mena Hugo Ancajima, Jose Bolívar, Aamet Calderón, Yuriel Celi, Anghelo Flores, Christopher Olivares, Álvaro Rojas, Diego Romero
Técnico: Arturo Reyes Técnico: Fabián Bustos
Arbitragem: Leandro Rey Hilfer (Árbitro Principal)

Lances

Começa o Primeiro Tempo! 20/1T NA TRAVEEEE! Lance na área do Universitario. Ceballos recebe o passe na meia-lua e pega de primeira. A bola explode na trave. O Estádio Roberto Melendez treme. 22/1TGol! Universitario! É REDEEEEEE! Bate rebate na área do Junior, Riveros escora para trás e Saravia solta a puxeta. Ele acerta o travessão e, no rebote, Corzo só escora para o fundo das redes. Aberto o placar na Colômbia! Junior 0 x 1 UNIVERSITARIO. 34/1T UUUUUUH! Ureña é lançado na entrada da área, domina e solta a bomba. Santiago Mele encaixa firme. Quase o segundo gol do Universitario. 35/1T QUE LANCEEEE! Enamorado deixa o marcador na saudade, vai na linha de fundo e cruza rasteiro. A zaga peruana bate cabeça. O lance fica para Bacca que tenta a finalização, mas é bloqueado pelo goleiro Sebastián Britos. 44/1TGol! Junior FC! É REDEEEEE! Carlos Bacca faz grande jogada. Atacante vai na cara do gol, dribla o goleiro e rola para Caicedo. O camisa 20 do Junior só empurra para o fundo das redes. A bola ainda toca na trave antes de entrar. JUNIOR 1 x 1 Universitario. 45/1T +2! Árbitro confirma dois minutos de acréscimo. 48/1T 🟨 AMARELOU! Martín Pérez se estranha com Caicedo e recebe o cartão amarelo. 48/1T 🟨 TAMBÉM AMARELADO! Caicedo também é advertido com o cartão amarelo por revidar. 49/1T FAAAAAAALTA! Enamorado tenta invadir a área e é parado com falta por Williams Riveros. 49/1T 🟨 AMARELADO! Williams Riveros acerta Enamorado em cheio e é o terceiro jogador a receber o cartão amarelo no jogo.   [Intervalo] ⏱️ Termina o Primeiro Tempo!   Começa o Segundo Tempo! 08/2T LASER! Goleiro Sebastián Britos reclama de laser sendo disparado pelos torcedores do Junior. 09/2T NA TRAVEEEEEE! Caicedo cobra a falta direto pro gol e a bola explode na trave. Sebastián Britos estava vendido no lance. 14/2T IMPEDIDO! Caicedo cobra a falta, Didier Moreno desvia para o segundo pau. Carlos Bacca entra de cabeça e manda para o fundo das redes. Camisa 70 do Junior está em posição irregular. 16/2T QUE DEFESAAAAA! Lance na área do Junior. Cruzamento da direita. Flores entra de cabeça e Santiago Mele encaixa firme. 21/2T PRA FORAAAAA! Yimmi Chará recebe a bola por dentro e mete e drible em cima de Saravia. O camisa 8 do Junior tem tempo para escolher o canto e manda por cima. Técnico Arturo Reyes vai à loucura! 23/2T 🔃 Substituição (Universitario): SAIU: Edison Flores, ENTROU: Diego Dorregaray. 23/2T 🔃 Substituição (Universitario): SAIU: Jose Rivera, ENTROU: Alex Valera. 24/2T CACHORRO EM CAMPO! Agora um dog invade o campo e vai direto na bola para brincar. Torcida no estádio Roberto Melendez vai à loucura e o jogo está parado. 25/2T EQUIPAMENTO COM PROBLEMA! O árbitro aproveita a parada para trocar seu equipamento de comunicação com os auxiliares e VAR. 26/2T NA TRAVEEEEE! Valera é acionado pela esquerda. Atacante está na intermediária, vê o goleiro adiantado e mete por cima. A bola explode no travessão. 28/2T PRA FORAAAAAA! Lance na área do Universitário. Portocarrero rebate para a entrada da área. Yimmi Chará pega o rebote livre e manda novamente por cima do gol. 28/2T 🔃 Substituição (Universitario): SAIU: Martin Perez Guedes, ENTROU: Jairo Concha. 31/2T 🔃 Substituição (Junior FC): SAIU: José Enamorado, ENTROU: Vladimir Hernández. 31/2T 🔃 Substituição (Junior FC): SAIU: Yimmi Chará, ENTROU: Luis González. 36/2T GOL ANULADO! Após ver no monitor, árbitro Leandro Rey Hilfer entende que o atacante Álex Valera tocou com a mão na bola e anula o gol do Universitario. 40/2T 🔃 Substituição (Junior FC): SAIU: Carlos Bacca, ENTROU: Marco Pérez. 42/2T 🔃 Substituição (Universitario): SAIU: Segundo Portocarrero, ENTROU: Nelson Cabanillas. 43/2T QUE DEFESAAAAA! Lance na área peruana! Bate rebate sobra na feição para Caicedo. O camisa 20 do Junior solta a bomba e Sebastián Britos faz uma defesa de cinema. 45/2T 🔃 Substituição (Junior FC): SAIU: Deiber Caicedo, ENTROU: Steven Rodríguez. 51/2T ATUAÇÃO! Valero se estranha com o zagueiro Jermein Peña e cai no gramado. Atacante do Universitario merece um prêmio pela atuação cinematográfica.   [Fim de Jogo] ⏱️ Termina o Segundo Tempo! [Fim de Jogo] TABELA E PROJEÇÃO! Com este resultado, o Junior Barranquilla da Colômbia chega aos 4 pontos ganhos e lidera o Grupo D, pelos critérios de desempate. Já o Universitario do Peru chega aos mesmos 4 pontos e fica no 2º lugar. Na próxima rodada, a equipe colombiana joga novamente em seus domínios contra a LDU do Equador, enquanto os peruanos enfrentam o Botafogo, do Estádio Nilton Santos. [Fim de Jogo] FUTEBOL, NÓS TE AMAMOS! Com esse clima frenético, estamos encerrando mais uma super cobertura da Copa Libertadores. Há pouco, relatamos para você, todas as emoções do empate entre Junior Barranquilla da Colômbia e Universitario do Peru, pelo placar de 1 a 1, direto do Estádio Roberto Melendez, em solo colombiano. Agradecemos pela sua companhia e até a próxima! Fim de Jogo!
submitted by NaTrave to futebol [link] [comments]


2024.03.31 20:40 gmgwh23 Participe para saber lo que las pruebas genéticas pueden y no pueden decirnos sobre nuestra salud

Participe para saber lo que las pruebas genéticas pueden y no pueden decirnos sobre nuestra salud submitted by gmgwh23 to LatinoPeopleTwitter [link] [comments]


http://activeproperty.pl/