Bactrim en espa ol

Inexperienced card "collector" here. I used to play years ago with friends, going through my old binder and am loving these types of art on cards. Is there a term for them so I can look up other cards that have the same style?

2024.05.22 01:16 alien_ichor Inexperienced card "collector" here. I used to play years ago with friends, going through my old binder and am loving these types of art on cards. Is there a term for them so I can look up other cards that have the same style?

submitted by alien_ichor to mtg [link] [comments]


2024.05.21 22:28 almightyox52 Any idea why my new house has overheating on the outside breaker.

submitted by almightyox52 to AskElectricians [link] [comments]


2024.05.21 21:50 ShadowZG42 Genzobet159 Yeni Adresi - Genzobet 159 Giriş

Genzobet159, Genzobet 159 yeni adresinde oyun ve etkinlik modelleri ile sizleri karşılamaya hazır.

****Genzobet Giriş Tıkla****

Genzobet159 , Genzobet 159 Sizler de güncel adreslerini ziyaret ederek çalışmalarını daha yakından takip edebilir ve dilediğiniz herhangi bir oyuna bahis alabilirsiniz. Güven veren güçlü yapısı ve kendine has işleyişi ile birlikte hayran bırakmaya devam ediyor ve bu sektörde yer aldığı için bizleri de fazlası ile mutlu ve memnun ediyor.

Genzobet Güvenli Giriş Adres Linkleri

Sizler de Genzobet TV giriş işlemini yaptıktan hemen sonra içeriyi detaylı bir şekilde inceleyebilir ve aklınızda ki soruları da canlı destek ekibi ile paylaşabilirsiniz. En zengin içerikler ve promosyon desteği ile birlikte cebiniz para görecek ve hayatlarınız da kısa süre içerisinde değişecektir.
Genzobet giriş markasına doğrudan erişim sağlamak adına siz de bu bağlantıyı kullanabilirsiniz. İşlemlerinize bu bağlantı üzerinden devam etmek çok daha makul ve mantıklı olacaktır. Editörlerimizin kontrol ettiği güncel bağlantılar sayesinde erişim sorunu gibi bir durum da söz konusu dahi olmayacaktır.

Genzobet Üye Ol ve 4000 TL Bonus Kap

Genzobet78, her aşamada ve her konuda güven veren güçlü yapılardan bir tanesidir ve bu yapı ile bir araya geldiğinizde siz de neden bu kadar popüler olduklarını daha iyi anlamış ve kavramış olacaksınız. Bu işe değer katan ve gönül veren bir marka olduklarını biliyor ve sizlere de tavsiye etmek istiyoruz. Güçlü yapısı ve kendine has çalışmaları ile birlikte fark yaratmaya devam eden Genzobet159, sizleri de kendine aşık edecek ve hayran bırakacaktır.
submitted by ShadowZG42 to Genzoobeta [link] [comments]


2024.05.21 21:38 Cekic_123 İslam'da Tasavvuf Yoktur

Öncelikle hepinize esenlikler dilerim; sevgili topluluk üyeleri, bendeniz Çekiç ve daha önce pek fazla bahsedildiğini görmediğim (esasen Cemre Demirel'in bu konu hakkındaki kitabını görmüştüm, ancak henüz kitabı edinemedim), Müslüman olmayan birisi olarak; pek sinirimi bozmakta olan, bir mesele hakkında fikrimi beyan etmeyi arzuluyorum.
İnanıyor bulunmaktayım ki; bu topluluktaki pek çok birey de tıpkı benim gibi, tasavvuf propagandaları ile yetiştirilmiştir; ailede olsun, okulda olsun, sosyal hayatta olsun; yakamızı bırakmaz şu tasavvuf propagandaları, hiç alâkasız yerlerde bile Mevlânâ'yı överler bir anda ve bunu da İslam ile bir arada sunarlar bizlere!
Peki gerçekten de İslam ile bir midir bu tasavvuf? Bu noktada; sağlıklı bir karar verebilme arzusuyla, tıpkı önceki analiz paylaşımımda da yapmış olduğum gibi, "tasavvuf" kelimesini etimolojik ve mânâ üzerinden inceleyerek tanımlama taraftarıyım.
Tasavvuf; sözcük olarak "suf" kelimesinden gelmektedir ve "saf, temiz, arınmış" mânâsını taşımaktadır, bu terim; İslam'ın öğretileri ve uygulamaları arasında derin bir içsel boyut arayan bir grup Müslüman düşünür ve mistik tarafından benimsenmiştir.
Tasavvuf; amaç olarak Allah'a yakınlaşmayı, Tanrı'nın kozmos ve insana olan etkisini araştırmayı arzulamış bulunmaktadır ancak pek de bu amacı müdafaa edebilmiş olduğu söylenemez. Bu öğreti; mânâ olarak, kendi kafalarında kurmuş oldukları ahlâkî değerlerin ve bir takım Panteist manevi erdemlerin geliştirilmesini teşvik ederken, kişinin iç dünyasında derin bir dönüşüm ve Allah ile birlikte olma arayışına odaklanır.
Evet evet; Panteist kelimesini yanlışlıkla koymadım oraya, tasavvuf baya baya Panteist bir akımdır (bu paylaşım içerisinde genel olarak; tasavvufun İslam ile en büyük çelişkisi olduğuna inandığım Panteizm'den bahsedeceğim, diğer sorunlardan Müslüman arkadaşlar yorum olarak bahsederse memnun olurum) bu noktada bana karşı çıkmaya yeltenecekler için; o yücelte yücelte bitiremedikleri bazı eski çağ tarikat önderlerinin, bir takım ifadelerini alıntılayacağım. "Varlık bir bütündür ve bu bütün, Hak'kın isim ve sıfatlarının tecellisidir." (İbnü'l-Arabî, Fusûsu’l-Hikem), "Varlık, bir su gibi, şekilden şekle girer ve her şekil Allah'ın tecellisidir." (İbnü'l-Arabî, Fusûsu'l-Mekkiye), (Burada esasen Mevlânâ'nın da bir sözünü ekleyecektim ancak fark etmiş bulunuyorum ki; kendisi zaten, kendisini peygamber zannetmedir; arayana Mesnevî'den kaynak boldur ancak yine de uğraşmak istemeyenler, internet tarayıcılarının arama çubuğuna "Mevlânâ, "Tanrı dedi ki..."" yazabilir), "Ben Hakk'ım (En-el Hak), çünkü Allah'tan başka varlık yoktur ve ben de O'nun bir parçasıyım." (Hallac-ı Mansur, Tavasin), "Her şeyin hakikati Allah'tır ve her varlık O'nun bir yansımasıdır." (Abdülkerim el-Cili, İnsân-ı Kâmil)
Tüm bu sözlere rağmen eminim ki; hâlen daha tasavvufu Panteizm'den ayırarak savunmaya çalışacak insanlar var olacaktır, işte onlar yalan söyleyenlerin ta kendileridir! Bu noktada tasavvufun Panteizm üzerine kurulu bir inanç olduğunu doğruladığımıza göre sırada İslam'ı Panteizm'den ayırmak vardır, (ki Kuran'ı hâlihazırda okumuş olan her birey bunu kolayca yapabilmelidir ancak görünüşe göre bazı insanlar gözlerini açmama konusunda pek ısrarcı hâldeler) bunu da pekâlâ ayetler ile yapacağım:
İhlas Suresi (112:1-4):
Tüm bunlara rağmen tasavvufçuların tasavvufu nasıl savunacaklarını merak etmekle birlikte; paylaşımımı burada sonlandırmak istiyorum, kendi düşüncelerinizi yorum olarak yazarsanız memnun olurum, hepinize iyi geceler dilerim.
submitted by Cekic_123 to babaliz [link] [comments]


2024.05.21 20:28 scarX2740 Buena o mala promoción¿?

Buena o mala promoción¿?
Me interesaba,pero estoy pensando si realmente vale la pena
submitted by scarX2740 to VideojuegosMX [link] [comments]


2024.05.21 18:39 LegendsofLost First look at the Peanuts Halloween Pops!

First look at the Peanuts Halloween Pops! submitted by LegendsofLost to peanuts [link] [comments]


2024.05.21 18:37 Tight-Heron-4463 Enjoying there??

Enjoying there?? submitted by Tight-Heron-4463 to SolidarityGaming [link] [comments]


2024.05.21 18:02 HeSoCrazy69 Peach is back

Peach is back submitted by HeSoCrazy69 to buschlight [link] [comments]


2024.05.21 17:38 DNRDIT French subway station

French subway station submitted by DNRDIT to PBSOD [link] [comments]


2024.05.21 17:06 aero514 How to add position feedback to a mini linear actuator (encoder/potentiometer)

I'm a first year engineering student making a reconfigurable truss robot, which consists of 20 to 24 mini linear actuators. The cheapest model I could find, with position feedback, is priced at 70-80 USD. However, my professor has asked me to reduce the cost of this project as much as possible, and models without position feedback can be purchased for around 40 CAD (29 USD) each. So, I'm looking at possible cost-effective solutions to implement position feedback myself.
After a bit of research, a good solution (low price, decent resolution, space efficient) would be the use of an encoder. I bought one of the cheaper mini actuators without position feedback to do some testing, and to look for ways to integrate an encoder. An idea would be to install a small rotary encoder on the DC motor shaft (there is a 3 mm gap between the motor and the actuator screw). This would theoretically allow me to measure the stroke of the actuator by measuring the rotations of the motor. The issue is, I have no idea how to integrate an encoder in, say, an Arduino code. The specific model I'm looking at also seems to be missing the 5V and GND pins, which only makes it more confusing. How can I wire this module to a microcontroller (I'm thinking of using an ESP32) ? And what would the code look like ?
Another possible solution would be using a potentiometer, but I've heard that they are less accurate.
submitted by aero514 to AskRobotics [link] [comments]


2024.05.21 14:51 DharmaBaller Cards Against Humanity

submitted by DharmaBaller to samharris [link] [comments]


2024.05.21 14:16 Deep_Language_382 Why cant i watch season 5 on netflix

Why cant i watch season 5 on netflix submitted by Deep_Language_382 to TheLastKingdom [link] [comments]


2024.05.21 14:03 MekhaDuk Osmanlı Elçisi Ebubekir Ratip Efendinin Viyana Mektupları

1 inci mektup
Devleti aliye ile devleti imparatorya beyninde bu defa tekid ve teyit olunan müsalahai mübarekei müebbedenin ilelebed tarafeynden riayetini müş’ir ve tahtı âlî bahtı osmanî üzere cülûsu hümayun cihanbaniyi muhbir ve Macar ve Çek kırallıgı mesnedi vâlâsına kuud ve Roma imparatorluğu erikei ülyasına suut imparatoranelerini tehnit ve tebriki müfessir devleti aliyenin namei hümayunları ile devleti imparatoriyeye mebus orta elçileriyüz müstashabim olan namei hümayunun teslimi için bir saat evvel vesatetiniz ile mülâkatı imparatoraneye himmetiniz memuldur Prens Koloredo cenaplarının nebaleti zatiye ve seciyei raziyeleri vasfı ile öteden berü ezanı izanımız milân olmağla bir sebebi hayır ile mülâkatlarına arzukeş iken devletim tarafından bu hizmeti aliye mülâkatımıza vesilei hayriye olduğundan ziyadesi ile mesrur ve bizi görmezden evvel tarafımıza olan itibar ve hürmetlerinden fevkalgaye münbasıt ve mehbur olub an samımilkalb alaka ve muhabbetlerine mecbur olmuşuzdur
2 inci mektup
İmparator cenaplarının başvekili mülakatında elçi bey takririne cevap olmak üzere prenç Kolorado tarafından vaki olan hitabın tercümesidir
Elçi bey dostumuzun devleti imparatoriyeye ib’aslarının meram ve maksadı tahtı alibahtı Osmanî üzere cülûsu hümayunları ihbar ve Roma imparatorluğu erikei aliyesine suudu imparatoraneyi tehnit ve tebrikini ifsar ve devleteyn beyninde bu defa tekit ve teyit olunan müsalâhai mübarekei müebbedenin ilelebed riayeti temini iş’ar eylemek olduğu takrirlerinden münfehim mergubmuz olmuştur şevketlü inayetlü azemetlü roma imparatoru velinneam efendim hazretleri haşmetlü miknetlü ulu dostları olan padişahı âli Osman sultan Selim han cenabı haşmetmeablannın keyti sitanilerinden kemal mertebe mahzuz ve dilşad ve kendülerinin dahi Roma imparatorluğu mesnedi vâlâsına kuudlarını tehnit ve tebriki muhibbanelerinden bigaye münşerihülfevad olacağından başka müsalâhai mübarekei müebbedeyi devleti Osmaniye tarafından bu defa izhar eylediğiniz misillü taraflarından dahi illelebed riayet ve devleteyn meyanında cari olan hüsnü hemcivariyet ve mcvalatı tammı aleddevam mer’i ve vikaye kaydında olduğunu bilcümle avrupanın müvacchesinde edellei vazıha ile alenen beyan ve isbat eylemiştir ve mülakatı imparatoriyeyi zımnında bu defa riayet olunan elçi beyin arzu hahişine binaen şeriri âlîi imparatoraneye tarafımızdan arz ve istizan olunur kaldıki elçi bey dostumuz gibi gerek esnayı rahda ve gerek bu tarafa vusullerinden berü izhar eylediği evsafı hamide ve sair dahi pivestei izanımız olan hasaili pesendidei zatiyeye nazaran her gûna itibar ve ihtirama şayeste olan bir ricali devletin aşinalık ve sohbetleri ile telezzüz olmasına işbu memuriyetleri vesilei hayriye olduğundan gayet mesrur ve mahbur olmuşuzdur ve eğer bu canibde hini ikametlerinde kendü rahatları ve safayı hatırları için bir şey yedimizden gelürse ez dilü can himmet buyuracağımız bî iştibahdır
3 üncü mektup
Devleti aliyeyi Osmaniye ile devleti imparatoriye beyninde bu defa tecdid ve tekid ve temhit ve teyid olunan musalahai müebbedenin ilelebed tarafeyndan riayetini müş’ir ve tahtâ âlî bahtı osmanî ve örnek ikbali rahtı süleymanî üzere cülûsu meymeneti menus cihanbaniyi muhbir ve Macar ve Çeh krallığı mesnedi vâlâsına kuud ve Roma imparatorluğu erikei ülyasına suud imparatoru tebrik ve tehniyesini müfessir devleti aliyenin namei hümayunları ile mebus orta elçileriyüz şevketlü kerametlü mehabetlü kudretlü zıllâllahü filâlem maliki memalikül arab velacem veli nimetim efendim padişahı âlempenah ve şehinşahı İskender! dergâh hazretlerinin ulu dostlan haşmetlü rniknetlü imparator cenaplarına teveccühatı deruniye ve saffeti kalbiyeleri ber kemal olmağla tarafı imparatorane ve cevanibi vükelâyı devleti casaranelerinden tekid levazım müsellem ve saffet ve teyid merasimi mührü muhabbete ikbal olundukça tarafı zıllullahi ve cevanibi vükelâ ve ricalü şehinşahlarından dahi ol babda ilelebed tecvizi kusur ve ihmali adimül ihtimaldir prenç Kauniç cenaplarının iktizayı sinnü visalimiz hasabi otuz seneden berü cevherü evsafı basene ve gevheri hasayili müstahseneleri ile izanı dil ve canımız craste ve ferayidi şöhreti zatiyeyi ve harayidi muhammedeti fıtriyeleri ile güşu izanımız piraste olduğundan gaibane tarafların alakai deruniyemiz derkâr ve an zahrül gayb caniplerine muhabbeti kalbiyemiz aşikâr olmağla çoktan berü bir vesilci hayriye ile mülakatlarına fartı iştiyak ve rağbeti nekaştei sahfei seriretirniz iken işbu memuriyeti celilc ol iştiyak ve arzuyu tahsile zerîai asile olduğundan ziyadı enderi ziyad memnun ve dilşad ve tarafımıza olan ihtiram ve itibarı müzdadlarından fevkalhat vettadad münşerihül fevad olmuşuzdur müstalısibımız olan namci hümayunu şahanenin bir saat evvel yedimiz ile iblağile itmamı lazımai sefaretimiz için vesatdetiniz ile mülakatı imparatoriyeyi hüsnü sai ve himmetinizden münbasitül cinan olacağımız merâti zihin ve irfanı dakika zatınıza vareste i kayd ifade ve beyandır
4 üncü mektup
İmparator ve çeh ve Macar kralı cenaplarının baş vekili ile mülakatta elçi beyin takririne cevab olmak üzere prenç Kauniç tarafından vaki olan hitabın tercümesidir canibi devleti osmaniyeden tarafı devleti imparatoriyeye sefiri müsadakatı zamir ve fetaneti semirinin baas ve tesyiri bu defa dahi vaktimize ve eyyamı vekâletimize tesadüf eylediğinden derunumuza ferahı kâmile ve inşirahı bi gaye hasıl olmuştur zira elli seneden mütecaviz devletimin hıdematı hayriyei mevfuresine ve umuru mühimmei âmmeye mübaşaret ve itina edüp riayet ve istibkasına sai ve İhtimam eylediğim hüsnü vedad ve müsafat ve müsaleme ve mevalatm asarı hasenesinden ohıb bu defa müsalahai mübarekenîn tecdid ve temhit ve teşyid ve tevsikine elçi bey dostumuzun işbu memuriyeti delili vazıh olduğundan gayri cemiül milel ve akvamın alesseviyc arzu ettikleri asayişi âmmenin dahi istikrarına bu zeriayi çelilesi sebeb olmasına ağlebi ihtimaldir elçi bey dostumuzun bu hizmeti hayriyeye memuriyeti ve sayirlere tevafuk ve rüçhaniyeti istihkakı zatiye ve istidatı fıtriyesine şahidi sadık ve gevahı natık olub öyle zevatı zerafcti hilkat şerefi itiyada her daima incizabı kalbiyeyi ve alakai deruniyemiz dahi derkârdır padişahı âli osman haşmetmeablarının şevketlü kudretlü azemetlü imparator efendim hazretlerine olan saffeti kalbiye ve teveccühatı deruniye elçi bey takririnden malûm ve müstefad olmağla fevkalhad vettaadad münşerihül fevat olmuşuzdur şevketlü efendime elbette bunu ifade ve beyan ederim ve bu misillü saffet ve muhabbetlerinden bi gaye mahzuz ve memnun olacağına kat’an şüphem yoktur taraflarından dahi âli osman padişaha ve devleti osmaniyeye olan teveccühatı halisanesini elçi bey dostumuz sahihan bilüp mülakatları ile şerefyab olduğu gün kendisine şifahen dahi ifade ve tefhim olunacağı bi iştibahtır bizim tarafımızdan dahi kendüye olan muhabbet ve tefriti itibarı memleketimizde ikamet esnasında her cihet ile imkân mertebe isbat ve icrasına hakişkerim
5 inci mektup
Elçi efendi cenapları mülakatı imparatoriye ve imparatoriçeye varmazdan evvel (mukaddem) mutat olan veçh üzere alay defteri vere ve kezalik arza girenlerin isim ve rütbelerin mukaddemce verüp beyan eyliye
Elçi efendi sarayı çasariye vardığı zaman hançer ve biçaksız vara ve kezalik eibayi dahi alâtı harbiye ve hançer ve biçaksız varalar alayda divan efendisi nameyi hümayunu elinde getirüb elçi efendi oturduğu alayı hinduğ önünde vara elçi efendi alayı ile sarayı çasariyenin kapısından içerüye girdikde divan efendisinden bilcümle atlı olan itbaı anda inüp elçi efendi oturduğu hintunun ardısına yayan yürüyeler ve binek taşına geldikde divan efendisi dahi inüb ve elçi efendi hintudan çıkub nerdüban başına geldikde kimse ileri varmayub cümlesi ardı sıra geleler ve elçi efendi nerdübandan yukaru selamlık odasına girdükde iskemleye oturub mücevvezesini giyüb izin ve davete muntazır ola elçi efendi bu defa imparator hazretlerine ve bir gayri gün imparatoriçe hazretlerinin arz odasına girdüğü birle mûlüki izamın şanına layık izaz ve ihtiramla bir temenna ve divan efendisi ve beraber giren ağaları kezalik girdiği gibi temenna edeler badehu odanın ortasına geldikde bir temenna dahi ve tahtı çasariyenin basmasına takarrüb ettikde üçüncü temenna edeler badehu elçi efendi takririne ağaz ve devlet imparatoriye tercümanı anı tercüme ettikde elçi efendi namei hümayunu ve mektubu sadnazamı divan efendisinden alub çasariyenin basmasına çıkub imparator ve yahut imparatoriçe hazretlerinin sol taraflarında duran sofra üzerine vaz’ ve arkasını çevirmiyerek inüb yerinde dura badehu imparator ve yahut imparatoriçe taraflarından başvekillerine işaret ve anlardan dahi elçi efendiye reddi cevab ve tercümanı mezkûrdan ol cevab tercüme olunduktan sonra elçi efendi bir dahi tahtı imparatoriyesinin basmasına çıkub kaidei devleti çasariye üzere ve bilcümle seleflerinden ola geldügü misillü imparatorun ve imparotoriçe ile mülakatında imparatoriçenin esvabı melükilerinin eteğini izaz ve ihtiram ile bus edüb arkasını çevirmeyerek basmadan inüb bir temenna ve ol veçhile odanın ortasında bir temenna dahi ve odadan çıkınızdan evvel cümle beraber olan üçüncü temenna edüb veda resmini eda eyliye elçi efendinin itbaında yahudiler ve yahut hırıstiyanlar bulunur ise anlardan bir kimse arz odasına girmeye ve elçi efendi ile beraber olan devleti Osmaniye tercümanından gayri kalpağı ile bir kimse dahi arza girmeye
6 inci mektup
Hâlâ revnakı efzayı taç ve tahtı osmanî ve şeriri ârayı saltanat ve cihanbanî zineti bahşayı şan ve şevketi kişveri stani ve ferman- fermayi mülk ve memleketi süleymanî hadimülharemeynil şerifeyn sultanül berri vel bahreyn padişahü felatuni fetanet ve şehinşahı feridunî feraset hüdavendigârı gerduni himmet tacidan daraderban ve şehriyan iskenderü ünvan şevketlü azemetlü kudretlü mehabetlü veli nimetim efendim padişahım essultan ibni sultan velhakan ibnül hakan essultan selim hanı salis ibnis sultanül gazi mustafa han salis ibnüsultanül gazi ahmet han rabi ibnis sultatanül gazi mehmed hanı rabi hazretlerini devleti aliyeleri ile devleti imparatoriye beyninde bu defa temhit ve tekit ve teyit ve teşit olunan müsalahai müebbedei hayriyenin ilelebet tarafeynden reayetini mutazammın ve veraseti asliye ve istihkak ve liyakati zatiyeleri hasebile taç ve tahtı osmanî ve memalik ve mülkü süleymanî zatı hilafetsemat cihanbanilerine intikal etmekle şeriri mülkü sahibkırani ve örnek şevket ve iclali cihanbanî üzere cülûsu hümayun keyti sitanilerini mübeyyen ve hâlâ Roma imparatoru ve Macar ve Çeh kralı ve nice memalik ve memaliki hükümdarı haşmetlü ve miknetlü ulu dostları olan cenabı haşmetmeablarına dahi veraseti asliye ve liyakati zatiye hasebiyle Macar ve Çeh krallığı intikal etmekle ol mesnedi vâlâya kuud ve erikei imparatoriye bil intihab vel istihal vel ihtiram vel ikbal suudları tehnit ve tebrikini müş’ir ve muayyen namei hümayun muhabbeti meşhunları ile mebus orta elçileri mefahitret makrunuyuz devleti imparatoriyenin şan ve şöhret ve muhasini mülk ve memleket ve nizam ve kavanin ve ayin ve âdletleri öteden berü ziveri defteri edvarı millet olmağla hazreti rabbülberriycnin bir vesilci hayriye ibda ve anıların rüiyyeti ferahfeza ve temaşası ile iktisabı feyzi inbisad ve sefa müddeti medideden bcru arzumend olduğum murad ve mana iken işbu musalâhai müebbedei hayriye vesilei seniyesi ile taç ve tahtı imparatoride iltika ve mülk ve memaliki çasarinin arayiş ve muhasinini derk ve temaşadan ve devleti aliyeyi ebedî pivendin bu abdi ahkar ve bendei kemtcrinc bu mertebe ikram ve itibara dikkat ve itinadan bir mertebe mahzuz ve memnun olmuşumdur ki tabiri havsalai takrirden birun ve efzundur
7 inci mektup
İmparator cenabları ile vaki olan mülakatta elçi beyin takririne cevap olmak üzere prenç Kolorodo tarafından hitab buyrulan budur ki biaynın işbu mahalde zikr ve tercüme olunur
Padişahı âli osman sultan Selim han cenablarının taht ve tacı osmanî ve memalik ve mülkü süleymanî üzere cülûsu hümayunları ve taraflarından dahi Roma imparatorluğu erikei ülyasma suud ve kuudu imparatoranelerini tehniye ve tebriki dostaneleri ve bu defa devletin beyninde tecdit ve tekit olunan müsalahai mübarekenin ilelebed riayet ve vikayesine rağbet ve niyeti sadıkhaneleri elçi bey takririnden malûm olduğuna binaen şevketlü kudretlü azemetlü Roma imparatoru veliünneam efendim hazretleri cülûsu meymeneti menus imparatoranelerini tehniye ve tebrikden bigayet mahzuz ve memnun olub bilmukabele taraflarından dahi taç ve tahtı osmanî üzere suudu hümayunları tehniye ve tebrik rüsumunu icra ve devamı ömür ve devlet ve fuzuniyi izzu satvetleri davatini eda ederler ve bu defa müceddeden tekit ve teyit olunan mebaniyi müsalaha ve müsafat ve müsaleme ve mevalatın ilelebedi riayet ve sıyanet hususunda aleddevam ahseni veçh üzere himmeti imparatoraneleri ber karar ve elçi bey hakkında dahi keramet ve nimeti padişahaneleri derkârdır
8 inci mektup
Badehu kont Kobcnzol tarafından dahi vekâleten hitab buyrulan budur kî kezalik biaynihu işbu mahalde zikr ve tercüme olunur
Şevketlü kudretlü azemetlü Roma imparatoru ve Macar ve Çeh kralı hazretleri elçi beyin takriri mazmunundan memnun ve dilşad ve devleti tarafından işbu hayırlı memuriyete ihtiyar ve tayin olunmasına müstaid ve müstehak bulunmuş olduğundan münşerihül fevad olub gerek padişahı âli osman sultan selim han ulu dostlarının tahtı âlî bahtı osmanî ve şeriri mülkü süleymani üzere cülûsu hümayunlarını canibi imparatoriden dahi halisane tehniye ve tebriki için ve gerek müsalâhai müebbedenin ve hüsnü vedad ve hemcivariyeti devleteyn meyanlardan rcayet ve siyaneti hususunda devleti Osmaniye tarafından izhar olunan hahiş ve rağbetine bu canibedcn dahi her vakitte bittemam mukabele olunacağı padişah ve devleti âliosmaniyeye tahkik ve tasdiki zımmında bundan akdemce asitanede mukim orta elçilerine kezalik iktiza eden cvamir ve tenbihat tarafı imparatorane ve mülükânelerinden ıstar buyrulduğu emri muhakkaktır
9 uncu mektup
Ziyai cebhei saltanat ve tacidarı ve nur didei mülk ve millet ve cihandan merkezi dairei şevket ve şan kutbu asumanı inayet ve ihsan şevketlü kerametlü azemetlü mehabetlü velinimetim efendim padişahı feleki cah ve şehinşahı starei sipah hazretlerinin haşmetlü miknetlü Macar ve Çeh kralı cenaplarına namei hümayunları ile tarafı kaymakamı sedareti uzamadan mektubu muhabbeti meşhun varid oldu elçiliğimiz kemayenbaği takrir ve ibka ve hizmeti sefareti badeleda iademiz hususu tahrir ve imla olunub tarafı hazreti kaymakamiden mutad üzere baş vekil dostlarına dahi mektubu âlî olmağla işbu vesilei celile mülakat ve sohbete zeriai asile olmuştur inşallahu taala kralı müşarünileyh cenapları vürüdunda resmen mülakatımız dahi hüsnü himmetleri ile karar verileceği memulumuzdur bir müddettenberi Bec’in âbu havasından ve ba husus ferahfeza nice mesirei dilgüşa ve fabrika ve Akademyaları temaşasından iktisabı hazı ufi olunduğundan başka Bec ahalisinin ve bilcümle görüldüğümüz nobilelerin tarafımıza olan ihtiram ve muhabbet ve hüsnü hasletlerinden alclhusus avrupa devletlerinde aklı mevfur ve vufuru kiyaset ve şuur ile meşhur prenç Kauniç gibi bir kâmili kârdan ile göründürdüğümüzden ve tarafımıza olan itibar ve hörmet ve riayet ve rağbetlerinden mesrur olduğumuza binaen bimenhi tâala devletimize varub lazımai teşekkürünü ifa ve tekit rabıtai saffeti tarafeyn olur halatehu canibimizden dahi itina olunmak için iademiz hususuna himmetleri iltimas olunur
10 uncu mektup
Şevketlü Macar ve Çeh kralı Françeskus cenablarının baş vekili ile mülakat-ı saniyede elçi beyin takririne ccvab olmak üzere prenç Kauniç tarafından vaki olan hitabın tercümesidir
Şevketlü kerametlü azemetlü velinneam efendim ve hâlâ Macar ve Çeh kralı cenablarına bu defa vasıl ve devleti osmaniyenin Avusturya hanedanına derkâr olan hulûs ve saffetine delili vazıh ve burhanüllayilı olan namei hümayunları ve tarafı kaymakamiden bu dostlarına gelen mektubu müveddet üslûblarından dahi kemali mertebe mahzuz olmuşuzdur ba husus ki Macar ve Çeh kralı ve padişahı âli osman cenabları gibi ulu ve miknetlü iki hemcivarlara göre mütevaliyeten sari ve cari olan tevvad ve tühabı canibeynden ahsen ve ensab olmadığı itikadımızda emri bedihî ve meczumdtır binaenaleyh inşallahü teala haşmetlü kral cenabları vürüdunda elçi bey tarafından rağbet olunan resmen mülakatlarına dahi karar verilüb kangi gün tahsİn buyrulursa kendüye bildirmek hususu için sai ve ihtimam olunur ve elçi bey dostumuzun Beç’in âbu havasından ve bu canibde hini meks ve ikametinde berü gerek uhdesine tafviz buyrulan hizmeti çelilesi ve gerek ve hasayili zatiyeyi hamidesinc nazaran kendüye bilcümle izhar olunan ihtiram ve riayet ve itibar ve muhabbetten razı ve hoşnut olmasından ve takrirlerinden hakkımızda istimal eylediği hüsnü tabiratı muhabbeti meşhun ve muhaleseti nümünlarından dahi bi gaye mesrur ve memnun olmuşuzdur kaldı ki elçi bey dostumuz bemenhi taala asitaneye avdetinde tekidi rabıtai saffeti tarafeyn olur halâtehü canibinden dahi itina olunacağı kendinde his olunan cevherü rüşt ve fetanet ve rabtü ve zabt umurda istidad ve ehliyeti ve bundan başka devleti Osmaniye ile Avusturya hanedanı beyinlerinde aleddevam üstüvar ve payidar olur hüsnü mevalat ve müsafat tarafeyne raci meyi ve rağbet memduhası cayi iştibah olmıyacağı veçhile istidal eder ve binaen alazalik bu tarafda canibimizden dahi daima himmeti kâmilemiz vekayei saffeti devleteyne masruf olunacağı mukarrerdir
11 inci mektup
Padişahı hatemi kerem ve şehinşahı rüstemi hadern şehriyan çemşidi cenab ve tacidarı hurşidi rikâb cihanbani cihanı himmet sahibkıranı kahramanı kudret hulasai celilüşşan âli osman halifetüz zaman şevketlü azemetlü mehabetlü kudretlü veli nimetim efendim padişahım sultan Süleyman han huldûllahû mülkü ila âhırızzaman hazretlerinin asitanı hilafet ünvanlarından haşmetlü miknetlü pederleri imparator cenabları vaktinde orta elçilik ile mebus olduğumuz haşmetlü miknetlü kralı memduhul hısal cenablarının malûmlarıdır taraflarından bu defa irsal olunan namci muhabbeti meşhunları şeriri alayı şahaneye vasıl oldukda pederi memduhül eserlerinin fevtinden mütekeddir ve muhasini şeym ile muallim öyle bir muhibbi muazzamlarının mematından egerçi müteellim ve müteessir olub ancak cenabı haşmetmeablannın anların mesnedine kıyam taraflarına baisi mahzuziyet temam olduğunu izhar ve elçiliğimizi kemayenbaki ibka ve ikrar ile hizmeti sefareti badeleda iademiz hususunu iş’ar mazmununda bu defa namci hümayunları varid olmuştur müddeti ikamet ve kararımda canibi haşmetmedarlarından müşahede olunan riayet ve itibardan her gûna mahzuz ve minnettar olduğuna binaen devleti ebed müddetin böyle bir cdna ve ahkari çakiri kemterine bu mertebe ikram ve hörmet ve ihtiram ve rağbet hüsnü niyetlerine delalet ve kemali saffetlerine şehadet etmekle devletim tarafından dahi bu veçhile hayır niyette metanet olacağında iştibahım yoktur heman cenabı rabbül ibad bu iki devlet beyninde olan habbü ve vedad ihlası fevadı innen feinna müzdad ve bünyanı erbab ifsadı hemişei berbad eylesin biavnüllahül mülkül âlâm hizmetim karin itmam olub kanunu düvel üzere avdetimiz mevkufu izan ve icazet olduğu vareste-i kaydi cfhamdır inşallahü taala devletü ebedîyülkıyama vusulümde tarafı bendegânemden dahi ezdiyadi saffet tarafeyne ikdam olunacağı tarafıma olan hüsnü zanlarından kalbi ruşenlerinc müberhendir
12 inci mektup
Şevketlü kral Françeskus cenabları ile vaki olan mülakatta elçi beyin takririne cevab olmak üzere kont Kobenzel tarafından vekâleten hitab buyurulan budur ki biaynihi işbu mahalde zikr ve tercüme olunur
Şevketlü kudretlü inayetlü veliünnaam efendim kral hazretlerinin ulu dostları olan gerek selef şevketmeab ve pederi haşmet intisaplarının vefatından haşmetlü nıiknetlü padişahı âli osman sultan Selim han cenapları dostane müteessir ve müteellim olub ve gerek kral hazretlerinin anların mesnedi valâsına kuud ve nice krallık ve memaliki mevruseden ibare Avusturya hanedanının erikei ulyasına suudu mülûkânelerinden hazzı mütekâsir ettikleri bu defa elçi bey takririnden müsteban ve nıüstefad ve baisi memnuniyet ve incilabı fevad olmuştur ve cenabı haşmetmeablarının devleti Osmaniye hakkında derkâr olan hüsnü niyet ve kemali saffetleri peder memduhül eserlerinin niyet ve saffetlerine beher hali muvafık olduğuna binaen şurutu muahede ve hukuku hemcivariyete münasibi hareket ve muamelesine tamamen müsavi olacağı bi iştihabtır ve Şevketlü kral hazretlerinin işbu niyeti dostaneleri saffet üzere olduğuna binaen elçi beye bu defa taraflarından teslim ve tevdi buyrulan namci muhabbeti meşhun ve muhaleseti numunları ile dahi resmen ve alenen isbat ve beyan etmede kat’en tereddüt olunmayub elçi beyin haşmetlü padişahı ali osman cenaplarının huzurlarına vusulünde tarafından şifahen dahi kendüye meczum ve müberhen olduğu mertebe hulûsane ifade ve tebliğ ve ikrar ve tahkik olunacağı sadakatinden memuldur kaldı ki elçi beyden bu taraflarda müddeti ikamet ve ikrarından berü izhar olunan tavır ve hareket akılâne ve maraziyesi her veçhile nıuvafıkı hatır cenabı haşmetmeabları idüğü beyanı ile kerem ve nimeti mülükâneleri hakkında derkâr ve afiyet ve sıhhat ve safa ve raht ile veçhi layikı üzere iadesi hususunda levazımı görülmek için dahi iktiza eden emrü ferman tarafı mülûkânelerinden ıstar buyrulur
13 üncü mektup
Hamdüllahül mülkül allaâm memuriyetimiz resideten dereceten encam olmuştur henkâmı meks ve kıyamımızda taraflarından müşahede olunan riayet ve ikram ve itibar ve ihtiram her veçhile saffet ve hulûsu tamlarını ilam etmekle devletim tarafından olbabda ihtimamı tamam olunacağı varesteden kaydi iştibahtır
14 üncü mektup
Prenç Kauniç cenabları ile resm’i veda için mülakatı aharında elçi beyin takririne ccvab olmak üzere başvekil müşarünileyh tarafından vaki olan hitabın tercümesidir elçi beyin memuriyeti resideten dereceten encam ve bu taraflarda müddeti ikamet ve kararında müşahedeolunan riayet ve ikram ve itibar ve ihtiramından tatayübü tamam olduğu bu defa takririnden münfehim ve müsteban olmuştur ve gerek devletimin devleti aliye hakkında derkâr olan saffetitanı ve hulûsu mâla kelam ve gerek elçi beyden kendü zatına nisbet bu canibde tahsil olunan itibar ve rağbeti mahsuseyi alenen dahi isbat ve beyana iktisabı fırsat ettiğimizden kemali mertebe mahzuz ve mesrur olmuşuzdur binaen aleyh bu taraflarda iraet ve izhar olunan akl ve nezaket ve rüşt ve ferasetine mebni hüsnü tavır ve hareket ve muameleten bilmecamelesini devletine dahi vasf ve ilan eylemek zımnında hâlâ asitanede mukim şevketlü efendim hazretlerinin orta elçisi tarafımızdan memur kılınur heman allahü subhane ve taala elçi beyin vatanı canibine sıhhat ve afiyet ve safa ve selametle avdetlerini müyesser eyliye ve bizi dahi hatırdan ihraç etmemeleri memul olunur
submitted by MekhaDuk to TarihiSeyler [link] [comments]


2024.05.21 14:02 usngnc A*skerlik bitti gidecek olanlara tavsiyeler

Şurada gideceğimi ve neye ihtiyacım olduğunu sormuştum anlaşılan yorum yapanların %90ının tezkeresi yok ; https://www.reddit.com/Turkey/s/MVtrBSdJOs
Gitmeden öncesinden başlayayım ben gitmeden önce asker malzemesi satan yerden hazir paket aldım (internette a*sker kolisi diye aratın bulursunuz) 12 li paketten aldım herşey vardı içinde ama ben alırken kahverengi olanı aldım hava, deniz ve karanın renkleri farklıymış zaten bir tek odada giydiğim için sorun olmadı, bir şey almayayım zaten orda veriliyor&satılıyor demeyin verilen şeyler tamamen şans işi ve az miktarda veriyorlar, terlik eşortman gibi şeyler verilmedi mesela bana verilen jilet 2 tane her gün traş olunca yetmiyor bahsettiğim kolinin içeriğini alınca yetiyorda artıyor bile. Girişte tırnak makasinin torpusunu kirdirtiyorlar ve kilitleri aliyorlar yani buna gore cantanizi hazirlayin
İlk gün tam olarak 10-15 saat kadar beklemekle geçti, her şey defter kitapla yapılıyor dijital bir şey çok fazla yok, giderken kesinlikle kağıt bardak götürün cunku giriste su ve yemekleri cikarttiriyorlar (giris iside cok duzensiz kacak sokmaya calisan bir sekilde sokuyor fakat yakalanirsa opuyorlar telefon sokmaya sakin calismayin arama yapiliyor bulunursa ek gun yazilir veya is mangasina yazarlar degmez bunun icin) sirada beklersen sebil ve altinda bir adet karton bardak vardi kimi eliyle icti kimi o bardakla 500 kisi sirada bekliyoruz herkesin o bardakla icmesini bekliyorlar bu yuzden kesinlikle bardak goturun.bunun yaninda daha nizamiyede tanisip ayni kogusa dusmek icin 6 saat kadar bir arada durmak icin cebellesmeyin masa kaydı sirasi oluyor orada yanyana durup sirayi takip ederseniz ayni kogusa dusersiniz. İlk 2-3 gün kayıtla geçiyor beklemek insanı yoruyor yapilan iste 2 imza ama 500 kisi olunc bekliyorsun. Daha sonra egitimler filan basliyor egitimler isin en kolay kismi diyebilirim, zorluk sirasina gore is mangasi>toren hazirligi > egitim > is mintikasi diyebiliriz. İs mangasi sizi en cok yoracak olan kisim mesela yemekhane geldi o sabah 5ten aksam 7 ye kadar surekli yemek dagitip temizlik yapiyorsunuz bunun kotu yani ertesi gun yine 4 de kalkmaniz dinlenmenize izin verilmiyor ( gun icindeki molalar haric). Genel olarak en buyuk sorun dinlenme firsatinin olmamasi diyebilirim. Barinma ve yemek konusuna gelirsek daha once yurtta kaldiysaniz cok farkli degil 25-30 yasinda 100-200 bin yatiran adamlar bir seviyeye gelmistir diye dusunmeyin alakasi yok 10 yasinda cocugun yapmayacagi seyleri yapiyorlar. Yemek konusunda tamamen sans isi iki ornek vereyim butun but var yemekte basta butu ikiye bolup verdiler daha sonra bir butun but vermeye basladilar siranin sonlarina dogru iki butun but verdiler, yemekte kavurma cikti basta dolu dolu verdiler sonlara dogru neredeyse 5-6 parcaya kadar dustu yani ne en basta ne en sonda olacaksin her sira icin gecerli bu. Sira konusu acilmisken bu zorunlu erkeklik gorevi boyunca yaptiginiz her iyiligin karsiliginda ceza alacaksiniz, bir isi hizli ve duzgun mu yaptiniz ardindan hemen yeni bir is veriliyor mola vermek yok, siraya ilk mi girdiniz bir gorev dusuyor mesela carsaf arabasi geliyor o ara ilk 10-20 kisi cagiriliyor yani yaptiginiz her iyiligin karsiligi bu bunu bilerek gidin, tabi yapmayin demiyorum bu seferde azar isitirsiniz , mesleginizi soylemeyin mantik aramayin diyorlarya tam olarak oyle itfayiciysen cim sula, soforsen araba yika, ciftciysen cimleri kes gibi mantiksiz gorevler kitliyorlar. Tuvalet kagidinin gibi hijyen malzemelerini saat 4-5 den sonra alin oglen cok sira oluyor. Odada cok paylasimci olmayin en basta cunku bokunu cikartiyorlar. Kesinlikle kulak tikaci alin, telefonunuzda radyo olsun kulakligida unutmayin kitap isi biraz sikintili hem adiniz cikiyor hemde zaten okuyacak sakinligi bulmaniz cok zor, bazi uyaniklar oluyor sirada kaynak yapmak, sigara alanlarinin disinda sigara aicmek gibi bunlardan uzak durun ust rutbeli biri gorurse affetmiyor. Bedelli yapmaya gidiyorum raht gececek doye dusunmeyin zaten 1 ay geliyorsunuz diye bir dunya is yaptiriyorlar rahat gecende var fakat dusuk bir ihtimal. Hafif hasta hissetiginiz gibi viziteye gidin cok hasta oldugunuzda siranizi bekler durursunuz o hastalikla merak etmeyin gorev sureniz uzamaz. Basta iki asi yapiyorlar isteyenlere menenjit size kalmis fakat tetanozu kesinlikle yaptirin illaki bir yeriniz kesilir, tufekle atis yapmak en eglenceli olaylardan biri ordada beklemek yoruyor rutbeliler hafif dalga gecer gibi sekmiyor filan diyorlar bosuna gerginlik yaratiyorlar abarttiklari kadar yok zaten kulaklik ve gozluk takiyorsunuz ses cok fazla gelmiyor hatta yanindakinin atis sesi daha cok geliyor. Aksamdan tras olmayin rutbeliler prof olmus bir el atiyor anliyor ne zaman tras oldugunu, botlari aksamdan boyayabilirsiniz. Gunes kremi kesinlikle alin ona ragmen amele ynigi olduk. 2 tisort veriyorlar camasir makinesi kullanma iznimiz yok, yikayip asman gerekiyor aksamdan ben 2-3 gunde bir donusumlu giyiyordum. Kesinlikle deodrant alin hijyeninize ozen gosterin igrenmeden taharret alın cunku dus almak cok zor ve ortam cok kirli, klozetleri kullanmayin, banyolarda kapi yok L seklinde yapilmis kuvvetli bir opucuk gotururseniz havluyu iki taraftan asip kapi yapabilirsiniz.
Size is verildigi zaman olabildigince yavas ve guzel yapin daha az yorulursunuz, çök diye bir kelime var kbusunuz olacak bazen 2 dakika surmuyor bazen 15-20 dkyi bulabiliyor en basta baktiniz uzun surcek galiba direkt yere oturun beklemeyin bosuna ilk gunler zor gelecek merak etmeyin son gunlerdede zor oluyor rutbelilerin size ogrettigi seyleri unutmayin ogrettikten sonra o konudan sorumlu tutuluyorsunuz eger ogretilmediyse zaten kizamiyorlar fakat cumle arasinda sikistirip soylese bile artik sorumlusunuz o konudan bu yuzden iyi takip edin selam verme hazir ol rahat hareketleri vb dogru yapma gibi. Bol bol cevre edinin cekinmeyin kogusda bir sure sonra muhabbetler basa sariyor iki hafta sonra kogusta in cin top oynuyor herkesle muhabbet edin baska turlu zaman gecmiyor. Askercell normalde zorunlu fakat cok siki kontrol edilmiyor sadece mesai saatleri icerisinde telefonla konusmayin yeterli 8-18 arası bir rutbeli yakalarsa mesai saatleri icerisinde oper sizi. Bu zorunlu erkeklik gorevi boyunca beklemeyi cikartirsaniz 1 haftada yapar cikarsiniz oyle diyeyim size cok fazla bekleme var. Rutbeliler her yoklama sonunda bir sorununuz varsa gelin soyleyin filan diyorlar gidip soyleyince ya baska rutbeliye atiyor ya da yapabilecegimiz bir sey yok diyorlar. Konu buyuk bir sey olmadigi surece sikayet edende edilende ceza aliyor.
Yerine göre bazen disinizi gostermeniz gerekebiliyor bu isi dogru zamanda dogru bir bicimde yaparsaniz (dusuk rutbelilere) geri vites yapiyorlar herseyden korkmayin ezilirsiniz saygi cercevesinde konusup sorunu cozebilirsiniz. Mesela is mintikasinda bir kogus tuvalet bir kogus banyo bir kogus disariyi temizliyor ust uste tuvalet verilebiliyor bu tarz yerlerde disinizi gostermeniz gerekiyor
Yururken otururken hep tetikte olmaniz gerekiyor ozellikle sari bot gordugunuz zaman selam vermeniz gerekiyor farketmediginiz zaman rutbelinin kisiligine gore azar isitiyorsunuz bunun bir bahanesi yok. Her seyin bir kurali var sikayet etmenin, bir sey istemenin herseyin belli bir sistemi var bu sistem disina ciktiginizda azar isitiyorsunuz. Ozellikle ust rutbeliler azarlayabilmek icin bahane ariyorlar mesela cok diyor cokuyorsun baktin uzun surecek 5 dakikayi gecti diyorsun oturayim bari oturuyorsun ben sana otur dedimmi diyip azarlayabiliyor
Nakit sadece sigara ve fotograf cekiminde geciyor kantin, otomatlar hepsi kartla is yapiyor iceride atm var oradan para cekebiliyorsunuz.
Tum bu yaptiklariniz sonucunda 650₺ maaş alıyorsunuz toplam 300-400 lira civarındada yol parası. Tecil olduğunuz gün yol izniyle beraber 2-3 gün erkenden cikiyorsunuz giderkende 1-2 gun gec gidiyorsunuz yol izninden dolayi, ciktiktan sonra 3 gun icinde kati kurallar mevcut halen daha gorevde sayildiginiz icin alkollu ortamalra girememe, trafikte ceza yeme,kemersiz arac kullanma gibi bir cok kural var eger polise yakalanirsaniz gorevininiz uzuyor. Bitti diye havalara girmeyin yani bir 2-3 gun daha sabredin.
Bu arada tuvalet temizligi sirasinda ne eldiven ne maske ne bone ne onluk hicbirsey verilmedi bize sadece 2 cift cop poseti verdiler (10 kisiyiz) eldiven olarak kullanalim diye
Valiz tarzi bir sey ile gidiyorsaniz fazla malzeme almissinizdir. El bavulu veya buyuk bir sirt cantasi 30 gun icin yeterli oluyor. İki valizle gelen vardi amk sanarsin miamiye tatile gelmis
Dedektorler en hassas ayara ayarlı, sigara paketindeki aluminyuma bile otuyor parol nurofen tarzi ilac sokacaksaniz kacak olarak cuzdana koyun tuslu telefon cuzdan zaten dedektorun yanina koyup geciliyor o sekilde sokabilirsiniz
Simdilik aklima gelenler bunlar bol bol yorulacaksiniz, bazi kisilere tahammul bile edemeyeceksiniz her firsatta dinlenmeye bakin herseyi kafaniza takmayin bir sorununuz varsa konusarak halledin sorunuz varsa sorun cevap vereyim.
submitted by usngnc to Turkey [link] [comments]


2024.05.21 13:43 Radiant_Zucchini9584 Retail or Reps

Retail or Reps
Am I Trippin? Please help legit check
submitted by Radiant_Zucchini9584 to KobeReps [link] [comments]


2024.05.21 13:05 artisto8 -Görev Bilinci-

Kısaca toplum tarafından atfedilen veya direkt kendimizce uygulanan görev atfetme durumu.Ebeveynlerimizin bizler adına istediği ve bu doğrultu üzerinde bizlere telkinde bulunması.Bizlerin genel itibarı ile üniversite için çaba harcamamız veya mesleki anlamda bir işe atılmamızı buyururlar.Toplumun "iyi bir insan ol,nazik davran,çok çalış güzel bir hayat yaşa,sadece mutlu ol,kötü olma" gibi uzatılabilecek birçok örnek ile bizlere sunduğu görevler bütünü.Arthur Schopenhauer'in babası bir tüccar ve oğlu için bunu buyurması babasının oğluna buyurduğu bir görevdir.Aynı şekil Friedrich Nietszche'nin babası bir rahip ve bu bağlamda oğlunun bir rahip olmasını diliyor,buyuruyor. Kendimiz adına vermiş olduğumuz amaç ve amaçlar doğrultusunda yeniden bu sefer kendimiz adına bir görev atfetmiş oluruz."Kendimi geliştirmeliyim,bir basamak yukarı tırmanmalıyım,en iyisini istemeliyim,kötü bir hayat yaşamamalıyım,güzel bir meslek şeçmeliyim"görülebileceği gibi sürekli bir görev sürekli bir amaç.
Verilebilecek örnekler; -'X' kişisi gibi bir hayatım olmamalı -'X' kişisi gibi bir hayatım olmalı -Kötü alışkanlıklarımdan kendimi arındırmalıyım -Toplumun istediği,söylediği gibi iyi bir insan statüsüne yerleşmeliyim -Milletim adına emek vermem,çaba göstermem
submitted by artisto8 to felsefe [link] [comments]


2024.05.21 08:45 stlatos Movable nu, 3sng. -e(n) in Greek

https://www.academia.edu/119725333

Movable nu is an optional -n added to several endings in Greek. These include 3sng. endings -e(n), -ti(n), -si(n); 3pl. -ousi(n); dat.pl. -si(n); and some others also of the form -si(n), like pérusi(n) ‘last year’. Other descriptions that -n can only appear before a vowel in the next word, that this is only Att-Ion, etc., are not true, though some cases are more common (Martín González 2011). No cause is known for this, but it is unlikely that several classes of words that merely happened to end in -si would ALL have optional -sin do to sound change, etc. Their distribution suggests analogical spread from 3sng. endings -ti(n), -e(n) after most -ti > -si, allowing other classes of words in -si to become -si(n), but this is also uncertain, and no source for -n is known there either. Most explanations include -n being added later (sometimes only in Att-Ion.) to avoid V#V, but why -n? Why not for other cases of V#V, where no C was added? Knowing whether it began in Att-Ion. and spread before writing began or was even older (in Proto-Greek) could help explain its origin.

Another piece of evidence is in the Middle Phrygian inscription which contains blaskon ‘he passed’ and kiuin ‘he departed’. These must be 3sng. verbs, since there is no pl. noun to be a subject in either sentence (see translations in (1) below). It is hardly likely that one of Greek’s closest relatives would have unexpected -n in the 3ng. if it were unrelated to 3sng. -ti(n), -si(n), -e(n) in Greek. Any answer to these questions seems to require something at the level of Proto-Phrygian-Greek (or earlier), but nothing within accepted IE grammar allows it.

A third language with 3sng. -n is Tocharian B. There, *-eti > -(ä)n appears, ALSO supposedly a later affix -n. Again, all these are supposedly late additions, and have no known origin, add no meaning. Since 3pl. *-onti > *-ent^ä > -en, at the least one could assume that 3sng. *-eti became *-enti by analogy in TB, with regular sound changes in both. However, 3 separate cases of analogy, of similar yet unrelated types, seems very unlikely for this group. Tocharian shares some odd sound changes with Greek (H-breaking of *uH2 > *waH2, *th > l (in dialects, G. dáptēs ‘eater / bloodsucker (of gnats)’, Cretan thápta, Polyrrhenian látta ‘fly’)), so looking for another shared, yet odd, shared feature might be fruitful.

The traditional reconstruction of PIE verb endings has some problems when looked at with an eye towards internal reconstruction. Since 1sng. *-m has pl. *-me, 2sng. *-tH2 has pl. *-tH2e (2), we’d assume 3sng. *-nt existed due to pl. *-ent (possibly from *-nte due to the inability to pronounce *-C-nte at that stage of PIE). If final *-e-nt > *-et in PIE (similar to supposed *-n > *-r), but present *-e-nt-i > *-enti, it would explain much of this data, with *-et vs. -enti creating analogical variants *-e(n)t and *-e(n)ti (it is impossible to be sure which parts happened in PIE vs. PG, PPh., PT). Similarly, nt-stem nouns would only have the voc. affected, so simple analogy might restore -nt there as well. If many of these variants were rare (avoided in most to avoid confusion between sng. and pl., especially in those in which sound changes would merge *-enti and *-onti), only a few IE languages might retain them. If so, past 3sng. *-et / *-ent in Greek would become -e / -en, as attested, with analogy changing -ti to -ti / -tin, then further analogy as above. For Phrygian, *-ent > -in would be regular, with -on likely analogy from 3pl. *-ont.

If PIE *-t were original, there would be no reason to import *-nt from the pl. Keeping the sng. and pl. distinct, especially in the 3rd, should be the main job of any analogy. Also supporting *nt in the 3sng. and pl. is the parallel *m and *tH2 in both for other persons. 3 separate analogies that added -n(-) to make the 3sng. and 3pl. more similar (or identical in the case of Ph. -on) do not seem needed or likely.


Notes

(1)

The only Middle Phrygian inscription :

MPhr-01 (W-11)
manka mekas sas kiuin en ke bilatede-
nan nekoinoun : pokraiou kē gloureos gamenoun
sa soroi mati makran : blaskon ke takris ke loun-
iou mrotis lapta mati a oinoun : nikostratos
kleumakhoi miros aidomenou matin kisuis : mo-
kros uitan partias plade por koroos ..-
ros pantēs : penniti ios koroan detoun
soun omasta omnisitous


I segment them as 6 sentences divided by : with each sentence 17 syllables long. For convenience this would be:

  1. manka mekas sas kiuin en ke bilatedenan nekoinoun

  1. pokraiou kē gloureos gamenoun sa soroi mati makran

  1. blaskon ke takris ke louniou mrotis lapta mati a oinoun

  1. nikostratos kleumakhoi miros aidomenou matin kisuis

  1. mokros uitan partias plade por koroos ..-ros pantēs

  1. penniti ios koroan detoun soun omasta omnisitous


Here, the first sentence (with each sentence 17 syllables long) would be:

A great man has departed from here and into the beloved-land/paradise of the dead.

A great man (manka mekas) has departed (kiuin) from here (sas) and (ke) into (en) the beloved-land/paradise (bilatedenan) of the dead (nekoinoun).

kiuin = [kiwin] ‘(has?) departed’ < *kyewe(n)t
*kyew- > Skt. cyav- \ cyu-, OP ašiyava ‘set out’, Arm. č’u ‘departure / journey’, G. -(s)seúomai ‘rush / hurry’

The -n must be 3sng. Not only is there no other pl. subject available if -n came from *-nt, but also no other word that might otherwise be the verb. This 3sng. -n is also seen in 41.3 (that has far too many words ending in -n, 2 of which must be verbs, and no pl. nouns, to make sense without 3sng -t / -n ). For others, see (Whalen 2024a).


The third:

blaskon ke takris ke louniou mrotis lapta mati a oinoun

He passed (blaskon) from us (a oinoun) into (mati) the grave (lapta) of death (mrotis) swiftly (takris) and (ke… ke) peacefully (louniou)

ke < *kWe ‘and’

*logh-onyo- ‘lying down / resting / peaceful’

*mloH3-sk^e- > G. blṓskō ‘move/come/go/pass’, TA mlusk- ‘escape’, TB mlutk-, Arm. *purc(H)- > prcanim \ p`rcanim \ p`rt`anim ‘escape / evade’; Slovene molíti ‘pass / hand over’

*tHko- ? > Skt. su-túka- ‘running swiftly’, ava-tká-
*tHku- ? > *thakhu- > G. takhús ‘quick/, tákha \ takhú ‘soon/immediately < *quickly’

Ph. mrotis : L. morti- ‘death’
gen. *mrteis > mrotis (and/or *-ois > *-eis; compare *oi > *ei > ē in Arm., perhaps optional)

Lubotsky said some *l > ol, etc., maybe also *n > on (compare G. *sm- > he- / ho- / ha-)?
*nsmeo:m > *onhmyo:n > *onyu:n > oinoun
or?
*nsmeo:m > *anhmyo:n > *ãnyu:n > oinoun
if nasalized *a (or schwa?) > *õ first?

tháptō ‘bury’, *th > l as in some Greek dialects


(2)

Both 2sng. *s and *tH2 might have the same origin. Optional change of *t > *th / *s by *H2 (if pronounced x or similar) would simply be assimilation of fricatives, and might also explain:

*kwa(H2)t(h)o- > Skt. kvath- ‘boil’, Go. hvaþō ‘foam’
*kwa(H2)so- > OBg kvasŭ ‘leaven / fermented drink’
*kwa(H2)s(e/i)yo- > L. cāseus ‘cheese’, *kwasja-z > ON Kvasir ‘a wise Van formed from the spit of gods, killed by dwarves who mixed his blood with honey to ferment into Mead of Poetry’

which resembles *dhH2:

*bhndhH2no- >> G. phátnē / páthnē ‘manger / crib’
*bondhH2o- > *bantsa- > OE bósig ‘crib’, NLG banse ‘silo / barn’, *bansta- > Go. bansts ‘barn’

maybe something similar also in:

*windho-s > MIr find ‘a hair’, *winlo- > L. villus ‘shaggy hair / tuft of hair’, *winthos > *óinthos > íonthos ‘young hair’
*windhaH2 > *wandhH2i-? > OPr wanso ‘first beard’, MIr. fés ‘hair’, fésóc ‘beard’


Martín González, Elena (2011) Movable nu in Archaic Greek Epigraphic Prose
https://www.academia.edu/5983395

Whalen, Sean (2024a) Phrygian mankan / mankēn ‘man’ (Draft)
https://www.academia.edu/118405366

Whalen, Sean (2024b) Phrygian *-g- > -k- / -0-
https://www.reddit.com/HistoricalLinguistics/comments/1cj1fmj/phrygian_g_k_0/

submitted by stlatos to HistoricalLinguistics [link] [comments]


2024.05.21 06:33 Ezequiel911 Mejor me espero a que pase el HotSale, en Walmart

Mejor me espero a que pase el HotSale, en Walmart submitted by Ezequiel911 to memexico [link] [comments]


2024.05.21 04:30 Ramage94 Ibishu Kevin

Ibishu Kevin
I love this little truck, can't wait to see what future updates bring. I'm also pretty excited for the Hiriochi Talent (last picture).
submitted by Ramage94 to BeamNG [link] [comments]


2024.05.21 03:29 Upset_Criticism_8203 Latest Haul

Latest Haul
I got all these CDs for 50 centsI I feel like I struck gold If you cant see too well it includes Citizen Steel Dan 1972-1980 4 disc set as well as Grateful Dead American Beauty, In the Dark as well as Fiona Apple Extraordinary Machine and U2 Joshua Tree!
submitted by Upset_Criticism_8203 to Cd_collectors [link] [comments]


2024.05.21 01:19 LuugoBaaris Despite paying for his own travel expenses after the Somalia Athletics Federation was unable to fund his ticket, Abdullahi Jama Mohamed won the silver medal in the 5000m race at the African Games in Ghana on March 22, 2024, marking Somalia's 1st international medal in over 35 years.

Despite paying for his own travel expenses after the Somalia Athletics Federation was unable to fund his ticket, Abdullahi Jama Mohamed won the silver medal in the 5000m race at the African Games in Ghana on March 22, 2024, marking Somalia's 1st international medal in over 35 years.
Abdullahi Jama Mohamed finished 2nd in the 5000m final with a time of 13:38.64, just fractions of a second behind Ethiopia's Gebrhiwet Berhe, who won the gold medal.
Last month, Somali Deputy Prime Minister Salah Ahmed Jama congratulated Abdullahi Jama Mohamed at his office in Mogadishu.
https://www.hiiraan.com/news4/2024/Ap195908/deputy_prime_minister_congratulates_abdullahi_jama_mohamed_on_historic_silver_medal_win.aspx
submitted by LuugoBaaris to Somalia [link] [comments]


2024.05.21 01:01 Rad-Chipmunk2454 Alcohol kills HSV-1&2

Hey everyone! I’ve been doing my research, trying to educate myself on this virus since learning that someone I’ve been talking to has it. I did something similar during COVID-19, and so it inspired me to make the same google search: “Can hsv be killed by alcohol?” And I found out the answer was yes!
I found two separate sources for this and two anecdotal experiences, one already on Reddit that did t get much attention when it was posted.
See below: (and screenshots)
“HSV virus is easily inactivated by lipid solvents.
It can be inactivated by 0.5% Lysol in 5 min; by Listerine (1:1 mixtures) in 5 min; by 2,000 ppm (2,000 ul/liter) of bleach in 10 min; by rubbing alcohol (1:1 mixtures)”
“Isopropyl alcohol works against enveloped viruses but not against nonenveloped viruses. Ethyl alcohol works against enveloped viruses and a few nonenveloped viruses. Both ethyl and isopropyl alcohol have potent antiviral action against:
This information did not come up readily in my quest to learn about the virus, I had to go looking for it. So I was wondering if anyone else knew this, and if it can be so easily killed by alcohol, why isn’t this more widely known?
This could save thousands of people from unknowingly transmitting it to their partner, to their kids, to their friends, etc. It could be studied as well, following couples to see how effective it really is at preventing transmission.
It must be because of the stigma. 😖
Apparently both rubbing alcohol and drinking alcohol have this lipid layer disabling property.
So imagine just swishing your mouth with alcohol based mouthwash for a few minutes before engaging in intimacy with your partner. Or if you’ve been drinking alcohol, you are good 😌 (It has to be a high enough percentage though)
If you are engaging in intimacy with a partner you have not gone to the clinic with to get tested, you both can do this before intimacy as a precaution.
If it’s oral to genital, this can help reduce the rates of GHSV1. The person with oral herpes just needs to swish before intimacy. If the infected person has genital herpes, applying rubbing alcohol to the area could possibly help. There needs to be studies on this to make sure! (Like how long does this last before you have to disinfect the area again?)
Also, if the person carrying HSV is a man and has it on their genetalia, I think rubbing alcohol could also work, or even this kind of post wax razor bump product (link 5) As for the ladies, sadly I don’t think anything would be possible beside the good ol dental dam.
I wanted to share with the community here so that you can learn about it yourself and see if it helps improve your confidence and comfort pursuing new relationships, keeping existing ones, and even stop the spread.
Link 1 https://www.medicalnewstoday.com/articles/does-alcohol-kill-viruses#does-it-work
Link 2 https://www.canada.ca/en/public-health/services/laboratory-biosafety-biosecurity/pathogen-safety-data-sheets-risk-assessment/herpes-simplex-virus.htm
Link 3 https://www.reddit.com/AskDoctorSmeeee/comments/7gppjh/herpes_virus_and_rubbing_alcohol/?rdt=36601
Link 4 https://www.amazon.com/Dr-Tichenors-Antiseptic-Mouthwash-Peppermint/product-reviews/B002L6NZJE/ref=cm_cr_arp_d_viewopt_kywd?ie=UTF8&reviewerType=all_reviews&pageNumber=1&filterByKeyword=Cold+sore
Link 5 https://www.amazon.com/Tend-Skin-Solution-Ingrown-underarms/dp/B00BVO6RT2/ref=asc_df_B00BVO6RT2/?tag=hyprod-20&linkCode=df0&hvadid=693462414920&hvpos=&hvnetw=g&hvrand=3708405645069544013&hvpone=&hvptwo=&hvqmt=&hvdev=c&hvdvcmdl=&hvlocint=&hvlocphy=9027782&hvtargid=pla-349367610403&psc=1&mcid=7a3da713276b346b99862f36a1bcba2f&gad_source=1
*I just saw I can’t post pictures so please view the links if you are interested*
submitted by Rad-Chipmunk2454 to Herpes [link] [comments]


http://rodzice.org/