Ping teken blackberry niet weg

Ik moet snel Nederlands leren, wat moet ik doen?

2024.05.16 18:14 Avocad1shJ Ik moet snel Nederlands leren, wat moet ik doen?

(Het spijt me ook als mijn grammatica slecht is of als ik iets verkeerd heb geschreven, ik ben niet zo goed in het Nederlands en heb voor kleine delen hiervan een vertaler gebruikt)
Weet iemand waar ik kan meer casual Nederlands geleren? Ik leer al twee jaar Nederlands en ik denk niet dat ik genoeg weet om de weg te vinden. Kent iemand video's of websites die ik kan bekijken om mij te helpen dingen te leren die ik in het dagelijks leven zou zeggen?
submitted by Avocad1shJ to learndutch [link] [comments]


2024.05.16 17:19 Dry_Chip_6106 Diagnostiektraject

Dag allen,
Afgelopen december heb ik hulp gezocht voor mijn mentale klachten (angst, piekeren, slaapproblemen, depressieve gevoelens etc.), hetgeen uiteindelijk heeft geleid tot mijn derde burn-out, ik ben 25 jaar.
Na bezoek aan de poh-ggz ben ik gelijk aangemeld bij de locale psycholoog waar ik na een screening de diagnoses stemmingsstoornis en een (sociale) angststoornis kreeg. In deze diagnoses kon ik mij prima vinden, alleen de ‘behandeling’ werkt niet. Volgens de psycholoog kom ik ook mysterieus over (dit heb ik vaker van docenten en collega’s gehoord) en kan zij moeilijk hoogte van mij krijgen, terwijl ik mij volledig openstel in de gesprekken. De psycholoog heeft mij zelfs gecomplimenteerd met het feit dat zij nog nooit een patiënt heeft gehad die zo gedetailleerd over zichzelf en zijn jeugd kan vertellen.
Na 4 afspraken begon mijn psycholoog over autisme, omdat zij vermoed dat dit ten grondslag ligt aan ‘al’ mijn klachten, maar zij wilde dit nog even aankijken. Uiteindelijk hebben wij samen besloten (na een afspraak of 10) om een autisme diagnose traject in te gaan, en wel bij hun eigen praktijk in de S-GGZ. Dit mede gezien het feit dat ik momenteel vastloop met zo ongeveer alles in mijn leven (ziektewet etc.) en gebaat ben bij snelle hulp en duidelijkheid. Ik sta ongeveer nu nog een maand of 2 op de wachtlijst.
Heeft een van jullie ervaring met een diagnosetraject zoals hierboven beschreven? Ik vraag mij af of dit de gebruikelijke weg is, of dat het gebruikelijk is dat er wordt doorverwezen naar een autismecentrum.
Alvast bedankt voor de reacties! :)
submitted by Dry_Chip_6106 to AutistischLaagland [link] [comments]


2024.05.16 16:17 ZealousidealLack5303 Irritaties op de weg

De laatste 4/5 maanden ben ik steeds vaker voor langere periodes op de weg waardoor meer dingen mij opvallen. Soms lijkt het alsof men voortaan extra geld moet betalen om knipperlichten op een auto te zetten, want ja waarom zouden we die gebruiken? Spiegels? Nee joh, hebben we niet nodig mensen gaan toch wel aan de kant voor mij? Nog maar niet te beginnen over telefoongebruik achter het stuur of met andere dingen bezig zijn dan het verkeer.
Ben ik de enige die hier irritatie door heeft of zijn er meerdere?
submitted by ZealousidealLack5303 to nederlands [link] [comments]


2024.05.16 15:08 HamwiseTheOrange Waarom is gemeente Amersfoort zo slecht met verkeer?

In en rond Amersfoort zijn er bepaalde gebieden waarvan ik me afvraag of degenen die het hebben ontworpen en goed hebben gekeurd überhaupt zich weleens buiten begeven in het openbaar. Neem nou bijvoorbeeld de foodcourt, dat is toch zo dramatisch slecht ontworpen, of de rotonde bij het eemplein waar ze ook meerdere keren iets hebben geprobeerd wat dan weer jammer genoeg toch niet helemaal werkt. De stichtse rotonde zit regelmatig helemaal vast omdat het verkeer niet weg kan. Dat een oude stad wat moeilijke stukken heeft kan ik begrijpen, maar tijdens het ontwerpen van vathorst en de foodcourt hadden ze toch wel rekening kunnen houden met moderne verkeersdrukte? Hoe kijken m'n mede-amersfoorters hier tegenaan?
submitted by HamwiseTheOrange to Amersfoort [link] [comments]


2024.05.16 14:49 philosophers-legacy7 Hoop twijfels en vragen bij het zoeken naar een nieuwe baan

Ik ben 7 jaar werkzaam bij een klein bedrijf in een brede commerciële functie en heb een hbo commerciële economie achtergrond. Ik heb hier altijd met plezier gewerkt alhoewel ik al een jaar merk dat ik eigenlijk niet echt meer iets bij aan het leren ben en ik voel dat mijn motivatie aan het dalen is. Ook kan ik mij steeds minder vinden in bepaalde management beslissingen die genomen worden.
Deze management beslissingen pakken niet zo goed uit en een aantal collega's moesten weg in deze toch al kleine firma. Nu heb ik een vast contract, maar ik maak mij wel zorgen om de toekomst van dit bedrijf. En als ik eerlijk naar mijzelf kijk en zie dat ik steeds minder motivatie en plezier heb en niets meer bij leer kan ik niet anders dan concluderen dat ik uit moet kijken naar iets anders.
Omdat ik mij zorgen maak over de toekomst van het bedrijf wil ik deze zoektocht niet te lang uitstellen. Voor het einde van het jaar zou ik iets anders willen hebben, maar vanwege een maand vakantie in September lijkt het mij het handigste om op zijn vroegst 1 oktober ergens te starten. Kan mij voorstellen dat het anders een lastig verhaal gaat worden als ik ergens zou starten en meteen een maand vakantie op moet nemen. Maar de tijd vliegt, dus ik denk dat het verstandig is om binnenkort de zoektocht te beginnen.
Maar nu komt het, ik weet eigenlijk niet zo goed wat ik wil. Ik doe nu van alles en als ik rondkijk op vacature sites zie ik weinig waar ik direct enthousiast van wordt. Ik merk dat ik hiervan een beetje verstijf en niet zo goed weet wat ik nu moet doen. Maar tegelijkertijd voel ik dat ik in actie moet komen want hier te lang blijven zitten kan voor mijzelf slechte gevolgen hebben.
Wat ik wel zie in de verschillende vacatures die een beetje aansluiten bij wat ik nu doe en mijn ervaring is dat de salaris indicatie ongeveer het zelfde of iets minder is als ik nu verdien. Dit is wel een tegenvaller moet ik eerlijk bekennen, want ik hoopte om een sprongetje te kunnen maken in salaris.
Wat ik nu belangrijk vind is om iets te vinden waar ik veel kan leren (en liefst opleidings/curcus budget is) en waar ik met veel motivatie en plezier aan de slag kan gaan. Maar ik weet echt even niet wat ik nu het beste kan doen.
Wie oh wie kan helpen met ideeën ? Wellicht herkennen anderen zich er ook wel in dat ze iets nieuws willen doen , maar niet weten wat.
submitted by philosophers-legacy7 to werkzaken [link] [comments]


2024.05.16 14:45 891R Akkoord op asiel leunt volledig op het schrappen van 2 bepalingen

Uit het hoofdlijnenakkoord;
Ten eerste wordt de uitzonderingsbepaling van de Vreemdelingenwet 2000 (op grond van de artikelen 110 en 111) zo spoedig mogelijk geactiveerd. In de daartoe benodigde algemene maatregel van bestuur, dragend gemotiveerd, worden die bepalingen van de Vreemdelingenwet 2000 buiten werking gesteld die in de weg staan om de acute noodsituatie, voor de asielinstroom in het algemeen en de asielopvang in Ter Apel en de overige asielcentra in het bijzonder, direct aan te pakken, dan wel die bepalingen te vervangen met het oog op het bereiken van dit doel.
Artikel 110 stelt;
Onverminderd de artikelen 7, eerste lid, en 8, eerste lid, van de Coördinatiewet uitzonderingstoestanden kan, ingeval buitengewone omstandigheden dit noodzakelijk maken, bij koninklijk besluit, op voordracht van Onze Minister-president, artikel 111 in werking worden gesteld. Indien de beperkte noodtoestand is afgekondigd, worden bij koninklijk besluit, op voordracht van Onze Minister-President, voor Nederland of een gedeelte daarvan bepalingen in werking gesteld die voorkomen op de bij deze wet behorende lijst A.
Artikel 111 stelt;
Bij algemene maatregel van bestuur kunnen regels voor het geval van buitengewone omstandigheden worden gesteld, die afwijken van de hoofdstukken 1 tot en met 7.
Artikel 7 en 8, benoemd in artikel 110 stellen;
Indien de beperkte noodtoestand is afgekondigd, worden bij koninklijk besluit, op voordracht van Onze Minister-President, voor Nederland of een gedeelte daarvan bepalingen in werking gesteld die voorkomen op de bij deze wet behorende lijst A.
Bij koninklijk besluit, op voordracht van Onze Minister-President, worden bepalingen die ingevolge het in het eerste lid bedoelde besluit in werking zijn gesteld, buiten werking gesteld, zodra de omstandigheden dit naar Ons oordeel toelaten.
Als ik het goed begrijp wil men via een AMvB artikel 110 en 111 schrappen of zo aanpassen zodat ze zich niet hoeven te beroepen op Artikel 7 en 8 om zodoende af te wijken van de Vreemdelingenwet 2000, dan wel deze wet in zijn geheel buiten werking te stellen zodat men de asielcrisiwet kan invoeren;
Ten tweede komt er direct een tijdelijke Asielcrisiswet met crisismaatregelen om de acute asielinstroom en -opvangcrisis voor de komende tijd te bestrijden, onder meer door intrekking van de Spreidingswet. Op grond van deze Asielcrisiswet zullen de daarin opgenomen bevoegdheden ingezet worden om voor de duur van maximaal twee jaar:
Nu vraag ik mij af hoe realistisch het is dat die 2 bepalingen geschrapt gaan worden. Met een AVmB heb je geen steun nodig van de Kamer, maar ik denk niet dat de Raad van State heel erg positief zal zijn over dit plan. En gaat die asielcrisiswet er dan ook met een AVmB komen? Wordt de Kamer volledig buitenspel gezet in deze "crisis"? Hoe verhoudt dit plan zich tot de commitment aan Europees gemaakte afspraken en regelgeving? Hoe verhoudt dit hele plan zich überhaupt tot de basislijn over de rechtstaat? Die asielcrisiwet ziet er alles behalve rechtstatelijk zuiver uit. Dat is allemaal niet in lijn met Europese wetgeving.
Gewoon een grote middelvinger naar alles en iedereen opsteken en dit toch zo doorzetten? Ik denk namelijk niet dat als je dit al doet je ook maar iets gaat oplossen. Veel succes namelijk met de grenscontroles en het bereid vinden van IND en COA personeel dat dit beleid gaat uitvoeren, om over de ambtenaren op het Ministerie nog maar te zwijgen.
submitted by 891R to Politiek [link] [comments]


2024.05.16 13:11 Delta9SA Je kind even in de auto laten slapen tijdens een boodschap?

Als het gewoon ouderwets kudweer is en je peuter ligt in z'n stoel te slapen. Kan je dan even snel wat boodschappen doen? (max 10 min) of is dat niet verantwoord?
Voor: je peuter midden in de slaap wakker maken en dan boodschappen doen wordt niemand vrolijk van. Tegen: als de peuter wakker wordt ben je opeens weg.
submitted by Delta9SA to thenetherlands [link] [comments]


2024.05.16 09:38 maartenyh Hoe kan ik mijn productiviteit verbeteren na een stressvolle periode? Ervaringen en tips gezocht!

Beste redditors,
Morgen heb ik een 1-op-1 gesprek met mijn leidinggevende om te bespreken "hoe nu verder" omdat mijn werkoutput de laatste maanden slecht is en het lijkt niet te verbeteren.
Om de situatie te schetsen: ik werk bij een klein bedrijf als programmeur en werk hier nu al 4,5 jaar, waarvan 3 jaar fulltime. Ik heb altijd problemen gehad met focus, maar het werk dat ik afleverde was altijd voldoende. Ik heb mijn niveau kunnen aantonen en dat kan ik nog steeds.
Net voor de jaarovergang heb ik mogen strijden om een hypotheek rond te krijgen voor een klus-huis. Twee weken lang heb ik elke avond/nacht geklust om de slaapkamer bewoonbaar te krijgen en bij ingang van het nieuwe jaar ben ik hiernaar verhuisd. De 3 maanden daarna waren getekend door leven op een kamer en het bewoonbaar maken van de keuken en woonkamer, die nu compleet zijn en waar ik nu van kan genieten. In al die tijd ben ik niet gestopt met werken en er is zelfs een extra project aangenomen waar ik me dan makkelijk op kon focussen. De bedoeling was dat ik 2 weken vakantie zou opnemen rond Koningsdag om zowel het huis wat af te ronden als bij te komen van een hectische periode. Voor deze vakantie was mijn leidinggevende zelf 3 weken weg en viel de taak op mij om eventuele storingen op te lossen die bij klanten opkwamen. Dit is niet de eerste keer en ik deed dit met alle plezier (zoals ik mijn werk altijd doe), maar met een dreigende deadline op dat nieuwe project en het nog niet kunnen herstellen van de vorige periode zorgde ervoor dat ik wel erg gestrest ben geraakt.
Mijn leidinggevende zag dit gebeuren en besloot mij een extra week vakantie te geven om bij te komen.
Nu ben ik weer 1,5 week aan het werk en het valt mij en mijn leidinggevende op dat mijn energie, focus en creativiteit niet terugkomen op het niveau dat het eerst was.
Morgen hebben we een 1-op-1 en zal hij met mij bespreken wat we kunnen doen om de situatie op te lossen en mij is gevraagd om zelf ook aan oplossingen te denken. Nu is mijn vraag aan jullie: hebben jullie ervaringen of ideeën? Mijn intentie is om lang bij dit bedrijf te blijven werken want ik voel me hier enorm thuis, maar het is wel de bedoeling dat ik productief ben.
Aanvullende informatie om de situatie te verduidelijken (Bedankt ChatGPT): - Heb je eerder met zulke periodes van verminderde productiviteit te maken gehad? Ja, toen blowde ik dagelijks en dit heb ik opgelost door in verslavingstherapie te gaan en hier mee te stoppen. Via deze therapie heb ik geleerd om te sporten (wat ik 1,5 jaar heb gedaan) en meer connectie met vrienden/partner aan te gaan. Ik heb leuke uitjes met mijn vriendin en zie en spreek mijn vrienden nu regelmatig op een gezondere manier.
2.Zijn er specifieke taken of projecten die je momenteel meer stress bezorgen dan andere? Nee, ik voel mij niet meer gestresst door specifieke taken.
3.Wat voor werkomgeving heb je thuis? Is die bevorderlijk voor geconcentreerd werken? Ik werk niet thuis, ik werk in een kantoortuin. Wanneer ik meer wil focussen dan gebruik ik oordopjes.
4.Heb je al overwogen om professionele hulp te zoeken? Ja, ik probeer al 1,5 jaar een diagnose te krijgen voor ADD/ADHD en heb de 24e een afspraak met de huisarts om hier weer stappen in te zetten.
5.Welke maatregelen of veranderingen in je werkstructuur denk je dat zouden kunnen helpen om je productiviteit te verbeteren? Tijdelijke vermindering van werkuren heeft altijd interessant geleken, maar omdat ik letterlijk net een huis heb gekocht kan ik mij dat niet veroorloven.
6.Hoe is de communicatie met je leidinggevende en collega's? Mijn collega's mag ik vragen om hulp en kon ik zelfs aansturen in de periode dat mijn leidinggevende op vakantie was om mij mee te helpen met mijn taken. Mijn leidinggevende probeert altijd oplossingsgericht met mij te werken.
submitted by maartenyh to werkzaken [link] [comments]


2024.05.16 09:34 Aardbeilove Wat plant ik bovenop mijn regenton?

Ik heb dus deze regenton. In de plantenbak bovenop kan denk ik max 20 cm aan aarde en hij bevat twee kleine gaatjes voor het overtollige water.

Geprobeerd in een dun laagje klei rechtstreeks uit de tuin:
Wat zouden jullie erin planten? Ik ben wel op zoek naar een meerjarige/winterharde plant die niet giftig is. Verder sta ik voor alles open.

En wat voor "grond" is handig, want het water moet wel weg kunnen lopen, maar ik wil niet mijn hele regenton vol hebben zitten met de grond in kwestie.
submitted by Aardbeilove to groenevingers [link] [comments]


2024.05.16 02:28 itinsightsNL . "Revolutionaire GenAI-infrastructuur nu binnen handbereik dankzij NetApp en Lenovo!"

Revolutionaire GenAI-infrastructuur nu binnen handbereik dankzij NetApp en Lenovo!
NetApp en Lenovo hebben de handen ineengeslagen om een baanbrekende geconvergeerde infrastructuuroplossing te bieden die speciaal geoptimaliseerd is voor GenAI. Deze samenwerking tussen de twee grote spelers in de IT-wereld zal een enorme impact hebben op de mogelijkheden van kunstmatige intelligentie (AI) en machine learning (ML). Organisaties kunnen nu profiteren van de voordelen van een geavanceerde GenAI-infrastructuur, zonder de complexiteit en hoge kosten die vaak gepaard gaan met het opzetten en onderhouden ervan.
GenAI staat voor General Artificial Intelligence en is een term die verwijst naar de ontwikkeling van AI-technologieën die in staat zijn om op een algemene manier problemen op te lossen, vergelijkbaar met menselijke intelligentie. Het is een van de snelst groeiende gebieden in de IT-sector en heeft het potentieel om vele aspecten van ons dagelijks leven te verbeteren en te veranderen.
Een belangrijk aspect van GenAI is het gebruik van machine learning, waarbij computersystemen leren van data en ervaringen om voorspellingen te doen en taken uit te voeren zonder expliciete instructies. Dit vereist echter een krachtige infrastructuur die in staat is om grote hoeveelheden data te verwerken en complexe algoritmes te draaien.
En hier komen NetApp en Lenovo om de hoek kijken. Door hun expertise en technologie te combineren, hebben zij een geconvergeerde infrastructuuroplossing ontwikkeld die speciaal is geoptimaliseerd voor GenAI. Deze oplossing bestaat uit de nieuwste generatie NetApp All Flash FAS-systemen en Lenovo ThinkSystem-servers, gebouwd met NVIDIA GPU's en Mellanox-netwerktechnologie. Dit zorgt voor een krachtige en flexibele infrastructuur die perfect is voor het draaien van AI-applicaties en machine learning-workloads.
Naast de technologische voordelen, biedt deze geconvergeerde infrastructuuroplossing ook andere voordelen voor organisaties. Zo is het eenvoudiger en efficiënter in gebruik, waardoor IT-teams hun tijd kunnen besteden aan andere belangrijke taken. Daarnaast is het schaalbaar en kan het gemakkelijk worden aangepast aan de behoeften van de organisatie.
De samenwerking tussen NetApp en Lenovo is een perfect voorbeeld van hoe bedrijven samenwerken om innovatieve oplossingen te bieden die de grenzen van de technologie verleggen. Door hun krachten te bundelen, hebben zij een GenAI-infrastructuur gecreëerd die de weg opent voor verdere ontwikkeling en toepassing van AI en machine learning.
Kortom, dankzij NetApp en Lenovo is de revolutionaire GenAI-infrastructuur nu binnen handbereik voor organisaties die willen profiteren van de voordelen van AI en machine learning. De geconvergeerde infrastructuuroplossing biedt niet alleen technologische voordelen, maar ook efficiëntie en schaalbaarheid. Deze samenwerking is een duidelijk teken van de voortdurende vooruitgang in de IT-sector en hoe het kan bijdragen aan een betere toekomst.
https://itinsights.nl/2024/05/15/revolutionaire-genai-infrastructuur-nu-binnen-handbereik-dankzij-netapp-en-lenovo/
https://itinsights.nl/wp-content/uploads/2024/05/IT_Insights_Image_PB63.png
submitted by itinsightsNL to ITInsightsNL [link] [comments]


2024.05.16 01:27 itinsightsNL "Winstgevend debuut voor Aadhar Housing Finance in India!"

On https://web.e-a-t.nl/
Winstgevend debuut voor Aadhar Housing Finance in India!
Vandaag is een opmerkelijk debuut gemaakt op de Indiase aandelenmarkt door het bedrijf Aadhar Housing Finance. Het bedrijf, gesteund door investeringsgigant Blackstone, heeft een succesvolle eerste dag beleefd met een spectaculaire stijging van 30% in hun aandelenprijs. Dit is een duidelijk teken van vertrouwen van beleggers in de toekomstige groei van het bedrijf. In dit artikel gaan we dieper in op de prestaties van Aadhar Housing Finance en wat dit betekent voor de Indiase financiële sector.
Aadhar Housing Finance is een non-banking financiële instelling (NBFC) die zich richt op het verstrekken van leningen voor huisvesting in India. Het bedrijf is opgericht in 2010 en heeft sindsdien gestaag aan populariteit gewonnen. Met ongeveer 300 filialen in heel India heeft Aadhar Housing Finance zich weten te vestigen als een van de leiders in de markt voor huisvestingsfinanciering.
De spectaculaire stijging van 30% op de eerste dag van de beursgang is een uitzonderlijke prestatie voor het bedrijf en een duidelijk teken van vertrouwen van de beleggers. Dit vertrouwen is gebaseerd op verschillende factoren. Ten eerste heeft Aadhar Housing Finance een sterke aanwezigheid in de markt en heeft het een stabiele groei laten zien in de afgelopen jaren. Daarnaast is het bedrijf gesteund door de ervaren investeringsgroep Blackstone, wat een blijk van vertrouwen is voor de toekomst van het bedrijf.
De sterke positie van Aadhar Housing Finance is ook te danken aan de groeiende vraag naar financiering voor huisvesting in India. Met een groeiende bevolking en een stijgende vraag naar betaalbare woningen, heeft het bedrijf een enorm potentieel voor groei in de toekomst. Dit wordt ondersteund door de Indiase overheid die zich richt op het bevorderen van huisvesting voor alle burgers.
De succesvolle beursgang van Aadhar Housing Finance is niet alleen goed nieuws voor het bedrijf, maar ook voor de Indiase financiële sector als geheel. Het laat zien dat beleggers vertrouwen hebben in de economie en dat er ruimte is voor groei en investeringen. Dit kan leiden tot meer concurrentie in de markt en een betere toegang tot financiering voor huizenkopers.
Al met al is het debuut van Aadhar Housing Finance een veelbelovend teken voor de toekomst van het bedrijf en de Indiase financiële sector. Met hun sterke positie en groeipotentieel hebben ze de aandacht getrokken van beleggers en laten ze zien dat ze klaar zijn voor verdere groei en succes. We kijken uit naar wat de toekomst zal brengen voor Aadhar Housing Finance en zijn bijdrage aan de ontwikkeling van de Indiase huizenmarkt.
Bronnen: - https://www.bloomberg.com/news/articles/2024-05-15/blackstone-backed-aadhar-housing-finance-rises-in-india-debut - https://economictimes.indiatimes.com/wealth/personal-finance-news/aadhar-housing-finance-ipo-opens-today-should-you-subscribe/articleshow/82622831.cms - https://www.livemint.com/market/stock-market-news/aadhar-housing-finance-share-price-lists-with-30-gains-11621187176042.html
https://itinsights.nl/2024/05/15/winstgevend-debuut-voor-aadhar-housing-finance-in-india/
https://itinsights.nl/wp-content/uploads/2024/05/IT_Insights_Image_BB98.png
submitted by itinsightsNL to ITInsightsNL [link] [comments]


2024.05.16 00:51 Pory02 Total begeistert von diesen Tofus!

Total begeistert von diesen Tofus!
Gerade bin ich mega euphorisch! Anfang des Monats habe ich mir mal diese Tofu Sorten bei Rewe gekauft um zu verstehen wie marinierter Tofu schmeckt.
Aufgrund von Hunger und Fresssucht habe ich die von Tukan vorher gegessen und die sind Mega Lecker! Konsistenz wie Fleisch und kein Tofu geschmack sondern der Geschmack von Brühe, aber auch bisschen Fleischig.
Danach dann den linken gegessen und der schmeckt wie diese billigen Frikadellen! Naja nicht ganz aber sehr ähnlich auch von der Konsistenz, auch wegen der Sesamkörner.
Bin voll begeistert! Dachte nicht, dass Tofu SO geil sein kann!
Bei beiden fiel mir aner auf, dass sie Ölig waren und mir wurde gesagt öl würde Tofu nicht so gut aufnehmen. Probiere ich jetzt über Nacht für morgen mal. Wird nur blöd beim Abwasch...
Beide sind nur leider nicht so günstig. Um die 3€ pro Tofu... Teurer also als normaler Tofu... Besonders bei dem von Tukan blöd, weil es 2x 1/3 Stücke sind... Wer aber das Geld hat und ne Einlege-Niete ist wie ich, dem kann ich den nur empfehlen! ... Ach kacke... Sind jetzt weg... Will mehr.... T.T
submitted by Pory02 to VeganDE [link] [comments]


2024.05.16 00:44 Beenmerg Aftappunt cv ketel (foto)

De druk van onze cv-ketel is te laag, waar kan ik het aftappunt van de ketel vinden? Is deze op de foto te vinden of kan het zijn dat dit punt niet hier zit maar verder weg? Ik weet dat de vulkraan rechts zit.
submitted by Beenmerg to Klussers [link] [comments]


2024.05.16 00:27 itinsightsNL "Winstgevend debuut voor Aadhar Housing Finance in India!"

On https://web.e-a-t.nl/
Winstgevend debuut voor Aadhar Housing Finance in India!
Vandaag is een opmerkelijk debuut gemaakt op de Indiase aandelenmarkt door het bedrijf Aadhar Housing Finance. Het bedrijf, gesteund door investeringsgigant Blackstone, heeft een succesvolle eerste dag beleefd met een spectaculaire stijging van 30% in hun aandelenprijs. Dit is een duidelijk teken van vertrouwen van beleggers in de toekomstige groei van het bedrijf. In dit artikel gaan we dieper in op de prestaties van Aadhar Housing Finance en wat dit betekent voor de Indiase financiële sector.
Aadhar Housing Finance is een non-banking financiële instelling (NBFC) die zich richt op het verstrekken van leningen voor huisvesting in India. Het bedrijf is opgericht in 2010 en heeft sindsdien gestaag aan populariteit gewonnen. Met ongeveer 300 filialen in heel India heeft Aadhar Housing Finance zich weten te vestigen als een van de leiders in de markt voor huisvestingsfinanciering.
De spectaculaire stijging van 30% op de eerste dag van de beursgang is een uitzonderlijke prestatie voor het bedrijf en een duidelijk teken van vertrouwen van de beleggers. Dit vertrouwen is gebaseerd op verschillende factoren. Ten eerste heeft Aadhar Housing Finance een sterke aanwezigheid in de markt en heeft het een stabiele groei laten zien in de afgelopen jaren. Daarnaast is het bedrijf gesteund door de ervaren investeringsgroep Blackstone, wat een blijk van vertrouwen is voor de toekomst van het bedrijf.
De sterke positie van Aadhar Housing Finance is ook te danken aan de groeiende vraag naar financiering voor huisvesting in India. Met een groeiende bevolking en een stijgende vraag naar betaalbare woningen, heeft het bedrijf een enorm potentieel voor groei in de toekomst. Dit wordt ondersteund door de Indiase overheid die zich richt op het bevorderen van huisvesting voor alle burgers.
De succesvolle beursgang van Aadhar Housing Finance is niet alleen goed nieuws voor het bedrijf, maar ook voor de Indiase financiële sector als geheel. Het laat zien dat beleggers vertrouwen hebben in de economie en dat er ruimte is voor groei en investeringen. Dit kan leiden tot meer concurrentie in de markt en een betere toegang tot financiering voor huizenkopers.
Al met al is het debuut van Aadhar Housing Finance een veelbelovend teken voor de toekomst van het bedrijf en de Indiase financiële sector. Met hun sterke positie en groeipotentieel hebben ze de aandacht getrokken van beleggers en laten ze zien dat ze klaar zijn voor verdere groei en succes. We kijken uit naar wat de toekomst zal brengen voor Aadhar Housing Finance en zijn bijdrage aan de ontwikkeling van de Indiase huizenmarkt.
Bronnen: - https://www.bloomberg.com/news/articles/2024-05-15/blackstone-backed-aadhar-housing-finance-rises-in-india-debut - https://economictimes.indiatimes.com/wealth/personal-finance-news/aadhar-housing-finance-ipo-opens-today-should-you-subscribe/articleshow/82622831.cms - https://www.livemint.com/market/stock-market-news/aadhar-housing-finance-share-price-lists-with-30-gains-11621187176042.html
https://itinsights.nl/2024/05/15/winstgevend-debuut-voor-aadhar-housing-finance-in-india/
https://itinsights.nl/wp-content/uploads/2024/05/IT_Insights_Image_BB98.png
submitted by itinsightsNL to ITInsightsNL [link] [comments]


2024.05.15 23:04 101lok101 Nieuw werk gevonden maar wat is het beste?

Hallo ik ben een man van 22 jaar en werkzoekende.
Even een klein achtergrondje, al vanaf jongs af aan (15, misschien nog eerder heb geen idee) wil ik smid worden. Ik heb vmbo PIE gedaan (Produceren Installeren en Elektrotechniek) mijn klas lag mij niet zo dus ik heb die droom op gegeven en ben ICT gaan doen.
----------‐----------- Ik spreek niet graag slecht over mensen maar oh mijn god wat was dit een on uitstaanbare klas. Mensen in deze kas waren in een zekere zin niet perse dom want het vak waar ze voor leren deden (de meeste) uitstekend maar het waren gwn vervelende mensen die overal maar tegenaan schoppen en niks willen behalve geheime zender draaien en bier drinken. Dit is totaal niet wie ik ben en dat is prima maar dit leide wel tot zo'n verre irritatie dat ik eigenlijk niet meer verder wou in de techniek en dus ook de droom van smeden moest opgeven ----------‐-----------TLDR: De klas waar ik in zat heeft/had techniek voor mij verpest
Zoals ik al zij ging ik na het vmbo ICT doen naar 1 jaar in de leukste klas op aarde te hebben gezeten was ik alsnog dood ongelukkig door de manier waarop je het vak leerde. Ik ben met ict gestopt en ben daarna een constructie opleiding gaan doen (metaalbewerking) met het uitzicht om een smid te vinden voor een stageplek.
Dit is gelukt ik daar heb ik de mooiste stageperiode ooit gehad. Helaas had deze smid geen plek om mij een vaste stageplek van 2 jaar te geven. Toevallig kwam er een andere jongen bij deze smid werken op zaterdag die net 2 jaar stage heeft gelopen bij een grotere smederij (ik noem deze smederij even voor het gemak smederij A) ik heb deze smederij gebeld voor een stageplek van 2 jaar en dat kon!
Ik heb hier 2 jaar stage gelopen om na mijn opleiding meteen weg te moeten gaan omdat mijn werkgever niet echt meer door 1 deur kon komen. Om bij smederij A te komen moest ik 45 min heen en 45 terug rijzen 1.5 uur in totaal.
Nou is het zo dat ik nu bij een auto restauratie bedrijf kan komen werken voor 4 dagen in de week en maar 10 min rijden 1 dag in de week ben ik dan in mijn eigen smederijtje bezig. Moet nog rond gemaakt worden maar het is eigenlijk zeker dat ik hier aan de bak kan.
Ik ben er zojuist achter gekomen dat er een vacature open is gekomen bij een smederij.
Ik heb zelf al wel een stuk of 7 smederijen gebeld voor werk maar zonder succes. Deze smederij is 1.5 heen en 1.5 uur terug rijden en ik ben dus aan het overwegen om hier te solliciteren ze zoeken iemand voor 32/40 uur dus dat is ook mooi want dan heb ik nog wel een dag voor mijzelf
TLDR: ik wil al vanaf jongs af aan smid worden en heb deze kans gehad, helaas kon ik niet verder gaan bij het bedrijf waar ik 2 jaar lang mijn opleiding heb gedaan en zoek nu nieuw werk. Ik heb een werkplek gevonden maar er is zojuist een vacature open gekomen dat exact is wat ik wil. Maar echt best ver weg. Tussen de #staat wel het belangrijkste om het goed te begrijpen.
Heel lange post maar nu komt het belangrijkste. Een paar dingen dat ik eigenlijk niet wil is verhuizen, het is op dit moment gewoon geen optie -huizen zijn verschrikkelijk duur -mijn heele leven is in de stad waar ik nu woon(ouders/familie, vriendin, vereniging/vrienden -En mijn eigen werkplaats die ik samen met mijn vader deel (dit huur ik en ik zit hier 3 jaar aan vast)
Dus in jou mening hoe ver zou jij maximaal willen rijzen voor jou werk?
Is het lullig om nu op het laatste moment te zeggen "sorry ik neem de baan toch niet" terwijl het al bijna rond is?
Heben mensen hier ervaring mee en zo ja hoe was het, is het überhaupt te doen?
Sorry voor dit verschrikkelijke lange bericht maar ik wil eigenlijk ook een beetje venten. En voor de mensen die het wel allemaal lezen vond ik (bijna) alles wel nuttige informatie om het compleete plaatje te begrijpen.
submitted by 101lok101 to werkzaken [link] [comments]


2024.05.15 19:05 Balzakharen “Bedelaars” bij centraal, vragend om een kaartje naar buitenland

Het is mij vaak gebeurt. Ik loop langs de jaarbeursplein ingang van centraal station, en iemand spreekt mij aan of ik voor diegene een kaartje kan kopen naar Berlijn, Brussel, Luxemburg, Hamburg. Noem maar op
Ik snap niet echt wat het einddoel hier is 🤔 zijn deze mensen echt uit op een gratis kaartje zo ver weg. hoe kwamen ze dan in Utrecht terecht. En gaan ze echt helemaal naar brussel of berlijn met een plastic tas? (of soms helemaal niks)?
Vaak zijn ze ook niet slecht gekleed. Soms gebrekkig engels, of gewoon perfect Nederlands. Het lijkt wel om een soort bende te gaan soms, net zoals die bedelaars met de ‘im hungry’ bordjes
Ruilen ze dat kaartje dan weer in voor geld? Of gaan ze meer vragen als ik het heb gekocht?
submitted by Balzakharen to Utrecht [link] [comments]


2024.05.15 16:30 Powerfile8 Verbesserungen für den Anschluss

Hallo Leute, aktuell bekomm ich 230mbit/30 übers DSL. Kabellänge beträgt 240 Meter. Daher meine Frage: Kann ich das irgendwie verbessern. Alle Balken 5G und ein naher Sendemast sind gegeben. Das heißt über 5G wären 600mbit möglich. Mit dem DSL Ping bin ich jedoch sehr zufrieden. 8ms ist schon stark. Da kann 5G sicher nicht mithalten. Könnte man das irgendwie Bündeln? Hybrid ist in AT nur mit LTE/DSL verfügbar. Daher fällt das weg.
Weiß da jemand was? danke
submitted by Powerfile8 to de_EDV [link] [comments]


2024.05.15 16:10 MacheteSpaghetti Ik ben zzp'er, en zit aan het eind van mijn latijn. Is er hier een webdeveloper die me kan helpen?

Hi allemaal. Ik ben zzp'er, en heb een bedrijf waar ik voor moet adverteren. Dan zou je denken "google en bel gewoon een marketingbedrijf", alleen is het in de praktijk zo dat die allemaal gouden bergen beloven, je vervolgens een poot uitdraaien, je vastzit aan abonnementskosten en opzegtermijnen en hun advertenties weinig opleveren. Hetzelfde geld voor alle subreddits die hier over gaan. Dus ik ben alles zelf aan het maken en leren om m'n overhead in te perken, ik moet wel. Maar je kan maar zoveel doen zonder hulp, en sommige dingen aan de achterkant snap ik gewoon écht niet, en ik zit echt wel een beetje aan het eind van m'n latijn. Ik moet gewoon de huur betalen en brood op de plank hebben. Is er iemand hier die me kan helpen en ervaring heeft met server side tracking (Google Tag Manager, Meta cAPI, Stape etc? Idealiter stel ik vragen en kan jij mij op weg helpen, me wijzen naar welke kennis nodig is om het aan de achterkant goed in te stellen. Ik wil alles leren, maar weet nu niet eens wat.
submitted by MacheteSpaghetti to werkzaken [link] [comments]


2024.05.15 13:45 Intelligent-Ask3021 Vochtproblemen - waterkering

Hallo, wij hebben last van opstijgend vocht. Ik heb geleerd dat het beter is om muren te onder kappen en een waterkering te plaatsen ipv muren te injecteren. Ik heb enkele vragen hierover:
Alvast bedankt!
submitted by Intelligent-Ask3021 to Klussers [link] [comments]


2024.05.15 11:37 stephanvierkant Live-verbindingen op NPO Radio 1: kan dat echt niet beter?

Strikt genomen niet over TV, maar hopelijk toch de goede community om de vraag te stellen. TL;DR: waarom zijn live-verbindingen op Radio 1 altijd zo kut?
Als je een bingo-kaart zou moeten maken voor NPO Radio 1 zou dat wat mij betreft eentje zijn met 8 vakjes 'live-verbinding met gast valt ineens weg' en 8 vakjes met 'gast schakelt over naar mobiele telefoon tijdens gesprek'. Binnen een dag gegarandeerd je bingokaart vol.
Ik luister een groot deel van de dag naar Radio 1 en voor mijn gevoel gaat er vrijwel geen enkele gesprek met iemand buiten de studio goed (alleen de verbinding met de mediatoren in Den Haag gaat meestal goed). En dan bedoel ik niet gesprekken met live-reportages vanuit de binnenlanden van Uganda, maar zelfs een gesprek met bijv. een hoogleraar van een universiteit gaat zelden goed. Om met Jeremy Clarkson te spreken: how hard can it be?
Nu ben ik een beetje technisch en mij lijkt dit simpel: je hebt een busje met schotel op het dak, wifi/ethernet op locatie en een mobiel apparaat met 4/5g. Routertje met load balancing/bonding/failover en je hebt een prima verbinding. Kan nog van alles mis gaan, maar slechter dan nu kan het niet zijn. Bovendien valt me op dat het vaak voorkomt dat de audio-verbinding hapert, maar de videoverbinding nog wel gewoon werkt.
Maar óf ik ben geniaal en ik krijg zo een belletje van de NPO om het te gaan regelen, óf het kan ze geen reet schelen, of het is blijkbaar toch wel complexer dan ik denk. En laten we even aannemen dat het laatste het geval is: wat mis ik?
Is er iemand met kennis van/ervaring met dit soort verbindingen die kan uitleggen waarom dit toch zo vaak mis gaat?
submitted by stephanvierkant to DutchTV [link] [comments]


2024.05.15 10:07 poeki1993 Mag niet staken van inleenbedrijf

Als je kunt lezen wil ik donderdag 16 mei meestaken voor cao metaal en techniek. Mijn werkgever (detacheringsbureau) laat dat natuurlijk toe want dat is mijn recht. Maar in een gesprek met mijn inleenbedrijf vertelde ze mij: dan hoef je niet meer terug te komen. Oftewel kan ik niet meer werken bij het huidige inleenbedrijf. Ik was sowieso al van plan om daar weg te gaan in de zomer. Maar ik wil nog niet op dit moment weg in verband met mijn bbl opleiding. Nu weet ik niet zo goed wat ik moet gaan doen. Ik heb al een mail gestuurd naar mijn vakbond hierover.
submitted by poeki1993 to werkzaken [link] [comments]


2024.05.15 08:52 Baszjeh68 Doucheputje overstroomt na gebruik wasmachine

Dag klussers, wellicht ben ik hier op het verkeerde adres maar ik kan alle hulp op dit moment wel gebruiken. Ik begin overigens ook meteen met de mededeling dat ik weinig/geen kluservaring heb. Wat ik wel heb is een tekort aan technisch inzicht, so here we go :)
Gisteravond stond er plots een flinke laag water in de badkamer (1-2 cm). 2 uur daarvoor was ik nog op de badkamer geweest om mijn lenzen in te doen (geen water gebruikt), toen was er niets aan de hand. We hebben gisteravond al het water weggeschept en zijn met een ontstopper bezig geweest, maar het water liep niet weg. Had toevallig een springveer liggen, die kreeg ik er helemaal in. Nam wel wat haren mee, maar niet bijzonder veel. Daarna nog eens geprobeerd met de springveer, ging prima en geen bijzonderheden verder.
We huren, dus meteen de huisbaas gebeld. Vriendelijke man, kwam meteen langs met ontstopper (of je dit wel of niet moet gebruiken zijn de meningen over verdeeld volgens mij), dat leek uiteindelijk wel te helpen. 20 min na het naspoelen hoorden we ineens een flink gorgelend geluid (klonk ook alsof het vacuüm trok?), waarna het water wel wegspoelde. Dit hebben we op een aantal manieren getest, waaronder de douchekraan er een minuutje flink opzetten.
Het enige wat wij konden bedenken is dat ik de wasmachine rond 17:30 heb aangezet. Online vond ik enkele mensen die hier wat over deelden namelijk. Deze ochtend heb ik een snel programma gedraaid om te kijken wat er zou gebeuren, en tweemaal heb ik het doucheputje flink geluid horen maken (ik denk tijdens het afpompen). Er is geen water omhoog gekomen deze keer, dus wellicht heeft het ontstoppen gisteravond wel iets uitgemaakt. Desondanks stelt het gorgelende geluid me niet echt gerust.
Onze huisbaas zei gisteravond meteen al dat we een loodgieter moeten bellen, maar hij heeft er eerlijk gezegd ook niet heel veel verstand van en de kosten zouden dan voor ons zijn (zitten we niet echt op te wachten, gaan over 2 weken verhuizen). Ik vroeg me af of er nog andere dingen zijn die wij kunnen doen. Hier nog wat informatie:
Wat ik zelf nog denk dat we kunnen doen:
Als het even kan zou ik dit graag zelf op willen lossen, maar online lees ik ook dat het met bijvoorbeeld het riool te maken kan hebben. Als ik het goed begrijp zou dat dan niet onze 'fout' zijn. Ik zou graag willen voorkomen dat we flinke kosten kwijt zijn aan een loodgieter, maar als het nodig is gaan we die uiteraard wel bellen.
Alvast heel erg bedankt voor het lezen en reageren, wordt gewaardeerd!
submitted by Baszjeh68 to Klussers [link] [comments]


http://swiebodzin.info