Foto seks sable

Det är över

2024.05.04 12:54 4Ddepression Det är över

Det är över submitted by 4Ddepression to unket [link] [comments]


2024.05.01 23:58 FormalSecond3906 Daaamn poor dud

Daaamn poor dud
I hipfired while i was doing something else irl and i hit the perfect headshot lol Also, why would you bring a F2000 like that in normal northridge?
submitted by FormalSecond3906 to ArenaBreakoutGlobal [link] [comments]


2024.04.30 14:28 allthatihaveisariver Irrationale irritaties datingprofielen

(Deze thread is een ouderwetse zeurthread en dient met een korrel zout genomen te worden).
Afgezien van de standaard dingen als man met vis, vrouw met duckface, en direct benoemen van seks, wat zijn dingen waar jij je irrationeel aan ergert op datingappprofielen?
  1. Dadjokes. Voor mij het verbale equivalent van slapstick,ik vind ze vreselijk. In mijn omgeving zie ik steeds een man verschijnen met de grap "Wat zeg je tegen een giraffe in Zuid Afrika? Hallo meneer de giraffe, is het koud daarboven?". Ik vind het niet grappig en mensen met zulke "humor" vind ik irrirant. Geef mij maar zwarte humor.
  2. Reisvlaggetjes. Oke, je bent in Vietnam en Oeganda geweest, en nu? Moet ik nu ook een opsomming geven van mijn vakanties afgelopen jaar? Of tellen steden ook mee? Vlaggetjes dienen alleen bij het opnoemen van afkomst en gesproken talen gebruikt te worden. Je vakantie interesseert me niet. Oh, en je bent geen Amerigo Vespucci maar gewoon Kevin van IT, noem jezelf geen "wereldreiziger".
  3. Foto's met vrienden. Het is ook altijd de lelijkste van de groep. En de kleinste. Doe het niet.
  4. Palestina vlaggen. Do I need to say more?
  5. Kinderen. Jouw kinderen, je neefjes, buurjongetjes... ten eerste ben ik kindvrij, ten tweede denk ik niet dat Jayden het fijn vindt dat jij zijn foto gebruikt om gepegd te worden.
  6. School of hardknocks, school of life, of niks ingevuld. Zegt genoeg.
En waaraan erger jij je?
submitted by allthatihaveisariver to nederlands [link] [comments]


2024.04.26 12:03 Bernie529 15-jarig meisje seksueel uitgebuit en met prijslijst 'aangeboden' op Snapchat, OM eist 4 jaar cel

15-jarig meisje seksueel uitgebuit en met prijslijst 'aangeboden' op Snapchat, OM eist 4 jaar cel
"De vrouw werd via Snapchat 'aangeboden' met een foto en een prijslijst: "Als je geld hebt en je bent geil, bel me", stond er bij. Het zou 200 euro per uur, of 150 per half uur moeten kosten. "Ook stonden er prijzen bij die tot 1200 per dag gingen", aldus de officier van justitie."
"Ze vertelde dat ze al meerdere dagen op straat had geslapen en ik wilde haar vanuit mijn goede hart helpen", zo verklaarde *** vanochtend in de rechtbank. Ze kon wel bij een vriend van hem slapen."
"Na enige tijd werd het idee geopperd haar sekswerk te laten doen in de woning, als terugbetaling. Haar neef had inmiddels een andere plek gevonden om te verblijven. In de containerwoning ontving zij vervolgens - zonder instemming - drie of vier mannen per dag, in een periode van negen dagen. Ze verklaarde bij de politie dat ze seks moest hebben met de vreemde mannen, waarop de verdachte het geld zou hebben gekregen."
4 jaar voor het kapotmaken van een leven en leed dat ze haar hele leven met haar mee moet dragen.🤡
"Zonder instemming"
Verkrachting dus.
submitted by Bernie529 to nederlands [link] [comments]


2024.04.26 00:02 Minute-Pilot5282 Jeg mener Norge svikter jødene, igjen.

Jeg leste i avisen i dag at vår utenriksminister Barth Eide signaliserer at Norge kan anerkjenne Palestina som egen stat om kort tid. Jeg er ikke nødvendigvis mot dette på sikt, men mener det er helt feil tidspunkt med tanke på hvem som har styringen i Gaza nå, og at det er et fryktelig galt signal å sende alle som vurderer å benytte terrorisme i vår tid for å oppnå sine mål.
Jeg bestemte meg derfor ganske tilfeldig å skrive et innlegg her i dag om konflikten. Det ble altfor langt, og jeg forventer stort sett tommel ned på det fra mine norske medborgere. Men kan jeg i hvert fall be at de som nå allerede er klar for å trykke på tommel ned-ikonet at de leser igjennom innlegget først, så kan dere sable meg ned i kommentarene, og gjøre hva dere vil etterpå, inkl. totalt ignorere meg.
Dersom det mot all formodning er noen som er litt enig med meg, så hadde det vært kjempehyggelig å høre, og mine jødiske venner vil trolig sette stor pris på det. De har ikke noe positivt inntrykk av Norge for tiden, og føler seg veldig alene.
(Jeg skal ikke redigere innlegget annet enn muligens å rette opp i noen skrivefeil.)
----
Mitt klare syn er at venstresiden i norsk politikk er i ferd med å la Norge totalt svikte jødene på nytt. Norge har svært få jøder igjen, så det er ikke mange stemmer å hente der. I november 1942 seilte skipet Donau ut fra Oslo havn fylt opp med jøder i retning konsentrasjonsleirene, og Norge hadde nettopp bistått nazistene med å fange jødene og bringe dem til skipet. Berg interneringsleir i Vestfold har også en særdeles mørk historie i denne sammenhengen.
Etter andre verdenskrig i 1947 nektet araberne å godta FNs vedtatte delingsplan (2/3 flertall) for Palestina og sa samtidig at de aldri kom til å godkjenne noen delingsplan overhodet. De mye sterkere arabiske nabolandene gikk deretter sammen til krig mot den ferske miniputtstaten Israel med det mål for øyet at hele Israel skulle bli eliminert fra kartet. Slike kriger gjentok seg med jevne mellomrom, og jødene visste at de hadde intet annet valg enn å vinne. Alternativet hadde vært en total utryddelse av den jødiske stat inkludert de som overlevde Holocaust. Hamas er bare en forlengelse av dette, og det verste er at Hamas faktisk er folkevalgt, og har massiv støtte i den palestinske befolkningen. En palestiner i Libanon ble nylig intervjuet hvor han sa at reporteren ville få vansker med å finne en eneste palestiner som ikke støttet Hamas og 7. oktober.
På den tiden (1947- ) hadde ikke Israel noen sterk alliert i ryggen, mens Egypt og Syria bl.a. hadde støtte fra Sovjetunionen. Fra dette har norsk venstreside, akp/ml og andre marxistesosialister bygget sin støtte til Palestina, og dette er nå så innprentet i det norske etablissementet, at vi har en stor gruppe mennesker som hele sitt liv, fra AUF til stortinget, fra Rød Ungdom til VGs redaksjon (eller Faktisk.no....), eller Palestinakomiteer til lærerjobb i barne- og ungdomsskoler har hatt sitt flagg plantet solid på palestinernes side og ikke engang det verste terrorangrepet i nyere tid, 7. oktober 2023 kunne få dem til å åpne opp øynene. Bare litt over en måned senere tok stortinget opp et forslag fra Rødt om å anerkjenne Palestina som en selvstendig stat. Et forkastelig signal om at terrorisme faktisk lønner seg.
Det er også en stor del av disse som har satset all sin prestisje og bygd sin karriere på at selveste NORGE skal skape fred i Midtøsten, noe som kun folk totalt uten bakkekontakt ser på som noen reell mulighet. Norge har gang på gang feilet som fredsmekler, siden vi rett og slett ikke har noen pressmidler annet ennå kaste penger etter folk. Jeg husker tilbake på et legendarisk intervju i BBC Hardtalk hvor Erik Solheim (SV) ble totalt kledd naken på dette feltet. De som ikke har sett dette intervjuet bør ta en kikk, det er vel verdt det.
Palestina-støtten i Norge er nå så massiv, også blant vanlige folk at jeg ser lite håp til endring. Jeg går rundt og er rasende over at vi på nytt skal begå et historisk svik. Norge har skilt seg markant fra våre nordiske naboer siden 7. oktober. Vi har stemt annerledes i FN, nektet å putte Hamas på listen over terroristorganisasjoner, aldri stoppet støtten til UNRWA, hatt en utenriksminister som konsekvent kritiserer Israel, men sjelden ber Hamas om å frigi gislene eller slutte med sine krigsforbrytelser, ikke tatt en aktiv del i den militære kampen for å forsvare (Norsk) skipsfart i Rødehavet fra Houthienes angrep, etc. etc..
- En av NRKs fremste terroristeksperter, Lars Gule, ble som ung arrestert og dømt til fengsel i Midtøsten da han fraktet eksplosiver for en palestinsk terroristorganisasjon til bruk i terrorangrep mot Israel.
- Vår egen statsminister Støre ble tatt i løgn på TV i et famøst intervju med TV2 der han løy om kontakt med Hamas, en terroristorganisasjon som er på terrorlisten både i USA og EU. Støre prøver deretter å overtale reporteren til å gjøre intervjuet på nytt etter at han ble avslørt, alt mens kameraet ruller.
- Media bruker stadig vekk ekstremister som Mads Gilbert (politiker i Rødt) som sannhetsvitne for det som skjer i Gaza. Han ble tatt i løgn da han sa Hamas ikke hadde tuneller eller aktivitet ved Shifa-sykehuset. Han har offentlig også uttrykt støtte for både 11. september-terrorangrepet i USA og 7. oktober-terrorangrepet i Israel.
- Vi er en av de største donorene til UNRWA, som er en massiv FN-styrt organisasjon med ca. 30000 ansatte eksklusivt for palestinske flyktninger, som omfatter alt mulig fra skoler, til sosialhjelp, nødhjelp, etc. En stor del av pengene vi har betalt inn der har nok dessverre gått til å finansiere terror. I UNRWA's barneskoler indoktrineres de unge til å bli terrorister, og man kan se intervjuer med 6-7-åringer som ivrig forteller hvordan de skal knivstikke, kidnappe, sprenge og kjøre over jøder med bil. Merk at når de snakker om Israel, bruker palestinerne sjelden ordet sionist. De sier det rett ut: Jøde. Vestlige antisemitter har blitt smartere og bruker konsekvent ordet "sionist", men det er lett å gjennomskue hva mange av dem tenker på. UNRWA-utstyr er blitt funnet i terrortunnellene (mer enn 500 km tunell har de bygd, opptil 40 meter under bakken). Terrortuneller er funnet under UNRWA hovedkvarteret. Gisler er holdt til fange av UNRWA-ansatte. Israel har delt bevis med FN på at minst 12 UNRWA ansatte deltok aktivt i terrorangrepet 7. oktober (sammen med fotografer ansatt i Reuters og Associated Press ...). Man kan se videoer fra "juleavslutning" i UNRWA's barneskoler hvor elevene spiller teater som gjenskaper gisseltagning av jøder hvor de små barna er kledd opp i militæruniformer og har automatgevær og kniver som en del av kostymet. 8000 UNRWA-ansatte ga sin støtte til at en kjent Hamas-terrorist skulle bli leder i fagforeningen sin, etc. etc.
Problemet med UNRWA og FNs holdning til Palestina er at de har gitt palestinerne en eksklusiv rett til å arve flyktningstatus. Ingen andre flyktninggrupper i verden har en slik rettighet. Selv en 5-generasjons palestinsk "flyktning" som reiser til USA og blir en suksessrik kirurg der er også på livstid teknisk sett en flyktning, så vel som barna hans. UNRWA selv vil bli nedlagt dersom palestinerne noen gang får orden på samfunnet sitt, så det er null insentiv og motivasjon for virkelig å gjøre ting bedre. Palestinerne selv sier at de er sterkere enn fienden, fordi de kjemper for døden, mens israelerne kjemper for livet. En mor som hadde sendt 3 av sine sønner i døden som selvmordsbombere ble valgt inn i parlamentet på grunn av dette. På TV sitter palestisnke kvinner og argumenterer for at palestinske terrorister har rett til å voldta kvinnelige israelske gisler. Palestinske myndigheter betaler en slags "NAV-trygd" til familiemedlemmer av terrorister som blir satt i fengsel av Israel. De månedlige utbetalingene er ikke like, men størrelsen blir bestemt av hvor grusomt og dødelig terroren var, lengden på fengselsstraffen, etc. UNRWA og FNs holdning til Palestina er en eviggående mekanisme som opprettholder all elendigheten for både palestinere og israelere på ubestemt tid.
FNs medlemsland inneholder en rekke land som totalt ønsker å utslette Israel fra kartet, en rekke land som konsekvent stemmer mot det USA og deres allierte ønsker, en haug med antisemitter, nasjoner som Norge som er mer opptatt av å framstå som "de gode" til å sette seg inn i hva slags problemer Israel reelt sett står overfor. Ledelsen i FN har blitt kritisert for å ha blitt infiltrert av alt for mange med anti-israelske holdninger, deriblant selve generalsekretæren i FN, António Guterres, og "Special Rapporteur" Francesca Albanese (som tidligere har jobbet for UNRWA). Når Guterres ytret det famøse sitatet om at 7. oktober "ikke skjedde i et vakuum" gikk det et kaldt gufs nedover ryggen på meg. Bare tenk deg om han hadde sagt det samme om Anders Behring Breivik.
Det er totalt utenkelig at en slik uttalelse kunne kommet om et lignende terrorangrep dersom ikke Israel var offeret. Hamas sendte 7. oktober flere tusen av "Anders Behring Breiviker" dopet på Captagon over grensen for å utføre en udåd flere ganger verre en Bataclan og Utøya lagt til sammen. Hadde det skjedd oss hadde vi ikke inntatt en så ekstremt hyklersk holdning som vi har nå. Det verste er at mange av de aller verste torturscenene utspant seg når Gazas sivilbefolkning rykket inn kibbutzene i etterkant. Alle de som har sett videoen av den unge tyske kvinnen Shani Louk’s forvrengte og knapt påkledde lik ligge på et lasteplan gjennom Gazas gater, mens en jublende folkemengde sparker og slår løs på hennes døde kropp av full kraft vil aldri glemme det.
FN har til nå ikke klart å vedta en fordømmelse av terrorangrepet 7. oktober. Tenk over det.
Flere popartister som Alicia Keys postet gladelig referanser til paragliding dagene etter terrorangrepet. Keys skrev følgende på Instagram (en post hun senere har slettet):
"What would u do if you weren’t afraid of anything??? Tell me your truth…. I’ve had my eyes on paragliding…"
Til opplysning så fløy Hamas-terrorister inn med paraglidere og angrep musikkfestivalen Nova, og drepte over 260 festivaldeltagere der. Mange av festivaldeltagerne var folk som hadde flydd inn fra utlandet for å delta på festivalen. Øyenvitner fortalte om groteske gruppevoldtektsscener, der offeret gradvis ble hakket i hjel mens det seksuelle overgrepet foregikk.
For de som hevder at Israel kun er "okkupanter" og ikke har noe i det området å gjøre så anbefaler jeg å ta en kikk på historien. Jødene var der først, over 3000 år siden. Før ordet Palestina ble skapt. Før religionen Islam ble skapt. Det har aldri i historien eksistert noen Palestinsk konge, nasjon eller stat. Forskjellige makter har byttet på å ha kontrollen over området (romere, grekere, tyrkere, briter...) Andre arabiske land ser ikke en gang på Palestinerne som ordentlige arabere, men innflyttere fra diverse klaner og geografiske områder. Alle som hevder dette kun er en strid om land har ikke forstått at dette i stor grad er en religiøst og ideologisk motivert krig, som har vart i hundrevis av år, der palestinernes sak svært ofte har blitt (mis)brukt av andre i deres kamp mot enten jøder eller kapitalisme generelt. Sjekk ut Balfour-erklæringen. Sjekk ut det britiske mandatet for Palestina, satt i gang av forgjengeren til FN (League of Nations). Sjekk ut Peel-kommisjonen. Sjekk ut Hebron-massakren i 1929. Sammenlign Jordans flagg med Palestinas flagg. Sjekk mynter fra det britiske palestinske mandatets tid på 1920-tallet der det står "Palestine - Land of Israel" på hebraisk. Israel har også sine svin på skogen (Haganah, bl.a.), men de har utviklet samfunnet sitt i en positiv retning, mens Palestina ikke skaper mye annet enn død og elendighet for andre og ikke minst seg selv. Jeg er sterkt kritisk til mange av de nyere Israelske bosetterne som har kommet til de siste årene, så Israel er langt fra perfekt. Men de som ikke skjønner den historiske grunnen til israelske bosetninger vil aldri kunne forstå konflikten fullt ut. Israel har fra dets fødsel vært angrepet fra sine naboer, noe vi i fredelige Norge aldri kan klare å leve oss inn i. Tenk deg der du bor, kanskje det er på Hamar, kanskje det er i Tromsø ... 3 km unna bor det tusenvis av mennesker som, hvis de får tak i deg, vil drepe deg på det mest bestialske vis som man kan tenke seg, seksuell vold, øyer skåret ut, avkapping av kjønnsorganer, levende amputasjon av armer og ben, organer revet ut av kroppen med bare hender, og folk bundet sammen med piggtråd og brent levende. Alt mens de bruker din egen mobil til å live-streame torturen og drapet til dine venner og familiemedlemmer.
De som ikke har sett alle videoene fra 7. oktober plikter seg selv å gjøre dette, selv om det trolig vil gå ut over sjelefreden din for evig tid. De bestialske handlingene ble dokumentert av Hamas selv, og de er ille nok, men det som er mest skremmende for meg er den ekstreme gleden de utviser når de utfører grusomhetene. Latteren. Gjentatte rop "Allahu Akbar". Telefon hjem til mor og far i Gaza hvor man stolt skryter av hva man har gjort.
Gaza var slett ikke okkupert av Israel 7. oktober i fjor. Israelerne trakk seg helt ut fra Gaza i 2005 (samt fra bosetninger i Samara). Den Israelske hæren dro med seg alle israelere som ikke ville dra etter håret, og til og med israelske gravplasser ble gravd opp og alle israelske levninger ble tatt med tilbake til Israel, da det var kjent fra tidligere tilbaketrekninger i Libanon at palestinerne gravde opp gravene og skjendet likene dersom de fikk anledning til å gjøre dette. Etter at Israel hadde trukket seg ut sto Gaza helt klart for all verdens av muligheter. Israelerne etterlot blant annet en industri med over 3000 høyteknologiske drivhus som palestinerne selv så for seg at de kunne utnytte for å bygge opp en egen eksportindustri, og ved kysten så folk for seg at palestinerne kunne gjøre det stort innenfor turisme, og skape sitt eget lille Dubai og utvikle samfunnet sitt i positiv retning. Palestinerne derimot valgte terroristorganisasjonen Hamas med et stort flertall i valget, knuste og robbet alle drivhusene og etter brutale stridigheter mellom Hamas og den Palestinske selvstyremyndigheten begynte de å bygge et gigantisk nettverk av terror-tuneller, de gravde opp vannrør fra bakken for å bygge raketter, og de plasserte militære enheter i alt som finnes av skoler, moskeer, sykehus og barnehager. Når Hamas driver med krigføring mot Israel brytes ALT av krigens lover. Det kjempes i sivile klær, sivile tas som gisler, sykehus og lignende brukes til militær virksomhet, raketter skytes blindt ut mot israels sivilbefolkning, sine egne borgere brukes som menneskelige skjold. Men i Vesten er det stort sett Israel som skal kritiseres ...
Det er er en stor tabbe å konsekvent anse den svake part som den gode, og den sterke part som den onde.
De største forkjempere for Palestina utenfor Gaza er jihadister, marxistesosialister og folk med antisemittiske holdninger, samt en hel generasjon med forvirrede unge på TikTok - en sosial media plattform som er eid og styrt fra Kina, men IKKE er tilgjengelig i Kina! (jeg har hørt alle unnskyldningene hvorfor, men faktum er at TikTok ikke er tilgjengelig i Kina). TikTok er en gigantisk påvirkningsmekanisme og etterretningsverktøy som heldigvis folk begynner å få øynene opp for.
Da Rødt-politikeren Mads Gilbert uttrykte støtte for 7. oktober angrepet var han i Sør-Afrika. Der snakket han litt for mye "rett fra levra" og skjønte ikke at alt han sa ble viderefortalt til resten av verden. Det er ikke en tilfeldighet at det er Sør-Afrika som har kommet med beskyldninger om folkemord i Gaza. De er en kjent alliert av Hamas. De fleste andre siviliserte land vi sammenligner oss med har forsvart Israel i denne saken, bl.a. Tyskland, USA og Storbritannia. Dersom du tror at Haag-domstolen har erklært at det er et folkemord som skjer i Gaza, så har du blitt lurt av manipulative overskrifter. 1300 advokater i Storbritannia skrev nylig under på et brev til regjeringen der det påpekes at omtalen av hva Haag-domstolen sa i januar ikke er korrekt. De har ikke engang begynt å undersøke saken, og dersom det kommer en avgjørelse så vil ikke det skje på mange år.
FN selv har sagt at typisk 90% av de som dør i moderne kriger i urbane strøk er sivile, altså en faktor på 9:1 mellom sivile og kjempende. Selv dersom vi skulle tro på Hamas' egne tall for antall døde (vi gjorde ikke det samme med ISIS), så er faktoren i denne konflikten kun 1,5 til 1. Et enestående resultat når man ser at krigføringen som gjøres er i tett befolkede urbane strøk, og at Hamas har som hovedstrategi å benytte sin egen befolkning som menneskelige skjold for å utøve press på verdensopinionen. Hamas-ledere med milliardformue sitter trygt i Qatar og sier på TV at sivilbefolkningen IKKE får lov til å søke ly i det over 500 km lange tunnelsystemet Hamas har bygget over flere år, bl.a. med bistandsmidler Norge har sendt. Hamas' eneste sjanse for å overleve denne konflikten er å få opp tallene på døde av sin egen sivilbefolkning for å få opp det internasjonale presset på Israel fra nyttige idioter og antisemitter i Vesten, slik at Biden skal bli tvunget til å tvinge Israel til å stoppe. Biden er livredd for å tape valget i november og flere topp-demokrater (Schumer og Pelosi) har offentlig bedt Israel kaste regjeringen og inngå våpenhvileavtaler, selv når amerikanske borgere fortsatt sitter som gisler i Gaza. Det VAR våpenhvile i Gaza morgenen 7. oktober, 2023. Hamas brøt den.
Dersom du tror Israel er en apartheid-stat så tror du også på julenissen. Amnesty International er en av gruppene som påstår dette, men Amnesty er ikke det Amnesty jeg trodde vi hadde når jeg gikk på skolen som ung. De uttrykte nylig støtte til en Palestinsk terrorist (Walid Daqqa) som døde av kreft i fengsel, og omtalte ham kun som en "forfatter". De glemte å nevne at han hadde ledet gjengen som torturerte en ung 19-årig israeler (Moshe Tamam) til døde over flere dager, og bla. skåret ut øynene hans og kappet av kjønnsorganene, alt mens den unge mannen levde. Tamam ble til slutt skutt.
Jeg har sett folk bruke begrepet "fengsel under åpen himmel" om Israels blokade av Gaza. Jeg har aldri før hørt om et fengsel hvor fangevokterne kontroller kun 3 av 4 vegger. Egypt har en lang grense mot sør-siden av Gaza (Rafah-området). En grense de har gjort sitt ytterste for å stenge slik at ikke en eneste palestiner får flyktet fra krigssonen. Egypt (og Jordan) har veldig lite til overs for palestinernes sak generelt, med tanke på at Hamas er en avlegger av det islamske brorskap som har skapt mye elendighet i Egypt. Jordan har også hatt sine problemer med palestinere, bl.a. da en palestiner drepte Kong Abdullah I i 1951. I stedet for at Egypt setter av et område ved grensen der sivile fra Gaza kan unnslippe krigshandlingene, har de i stedet bygget en ekstra dobbelt mur for å hermetisk stenge palestinerne inne. Bare tenk dersom ingen ukrainere hadde fått forlate Bakhmut. Vi har alle sett bildene derfra. Når Russland innvaderte Ukraina i 2022 åpnet Europa sine dører og millioner av ukrainere er nå i sikkerhet mens krigen raser i hjemlandet.
Kritikken av Israels sikkerhetstiltak mot palestinsk terrorisme faller på sin egen urimelighet når man innser at sikkerhetstiltakene langt fra var sterke nok. Israel ble totalt overumplet 7. oktober, 2023. Angrepet ble også utført av arbeidere fra Gaza som hadde tillatelse til å jobbe i Israel og brukte dette til å utføre etterretning på forhånd slik at angrepet skulle bli så vellyket som mulig. De angrep også kibbutzer som inneholdt svært mange palestinsk-vennlige israelere, som bl.a. jobber for å sørge for helsehjelp i Israel til folk i Gaza og som politisk var helt på venstresiden av israelsk politikk. De har nå endret syn på saken - de som overlevde.
Israel er det eneste demokratiet i Midtøsten. Det er over 2 millioner arabere som bor i Israel med helt like rettigheter som andre innbyggere. De kjemper sammen med andre israelere i forsvaret. En arabisk høyesterettsdommer dømte en tidligere Israelsk statsminister til fengsel for noen år siden. Alle trafikkskilt er på Hebraisk, Arabisk og Engelsk. LGBT-mennesker kan leve fritt i Israel, og kvinner og menn er likeverdige. Israel har religionsfrihet, en fri presse, frie valg og en sterk politisk opposisjon. Dersom man skal snakke om folkemord og etnisk retning så ta en kikk på hvor mange jøder som bor i resten av Midtøsten og arabiske land nå om dagen sammenlignet med før. Israel er knøttlite sammenlignet med den arabiske verdenen, og stort sett alt av jøder har blitt kastet ut eller flyktet fra arabiske land. Flere arabiske land nekter også israelere innreise.
Israel tar ikke gisler slik Palestinerne gjør. Den nåværende Hamas-lederen Ismail Haniyeh fikk livreddende kreftbehandling av israelske kirurger når han satt i israelsk fengsel, og ble senere sluppet fri. Flere av de palestinske fangene som har blitt sluppet fri i de nylige fangeutvekslingene satt i fengsel pga. voldelige angrep og terroristvirksomhet, mens på den annen siden Hamas' gisler i Gaza er totalt uskyldige sivile, fra under 1 år gamle babyer (fortsatt ikke satt fri) til 80-åringer, folk med amputerte armer og skuddskader sitter fanget i mørke og skitne terrortuneller og kvinner blir utsatt for seksuelle overgrep. Når det snakkes om palestinske "barn" i israelske fengsler så er det som regel snakk om 15-17-åringer som har gått til dødelige angrep mot israelere. Merk at Storbritannia har en kriminell lavalder på 10 år. Knivstikking, skyting, sprengning og påkjøring med bil er vanlig, men også steinkasting. Dersom du mener steinkasting er barnelek, så oppfordrer jeg deg til å stille deg opp på fortauet mens du lar en 17-åring kaste en stor stein i hodet på deg av all makt. Kom tilbake til meg med bilder og en fortelling om hvor artig du synes det var (dersom du overlever).
Vi sitter her i trygge Norge og er ekstremt hyklerske i forhold til denne konflikten. Vi klarer ikke å ta inn over oss jødenes situasjon. Det er helt ekstremt å se jøder i alle vestlige byer i Europa og USA være redde for å gå ut på gaten og å gå på skole og universitet. Mediene i Norge filtrerer ut en hel masse. De er profesjonelle manipulatorer, men også del av et bittelite journalistisk miljø så de er redde for å skille seg ut. De lyver sjelden rett ut, men den aller største synden journalister gjør er at de kun nevner ting de "synes passer". Alt annet blir gjemt bort og feid under teppet. Manipulativ bildebruk, overskrift og presentasjon er også svært vanlig. Det samme er det å ringe rundt til man til slutt finner en "ekspert" som sier det journalisten ønsker de skal si, og disse blir ofte gjengangere i spaltene. Vi pleier å le av russere som har blitt hjernevasket gjennom statskanalene hele livet til å godta alt av galskap Putin bringer landet. Vi er ikke noe bedre selv. Du skulle bare visst hvor mye antisemittisme og åpenlys støtte for terror som skjer rundtomkring i Europa og USA nå om dagen. Jeg er en ateist, men jeg selv føler en frykt på jødenes vegne, men kan vanskelig klare å sette meg inn i hvordan det er for dem å ikke tørre å bevege seg rundt i London, eller når universitet de går på i New York ikke klarer å sikre deres tilværelse, så det blir lagt opp til at de skal ta utdanningen sin hjemme over Zoom.
De aller fleste nordmenn har heller ikke skjønt Irans rolle i alt dette, siden de aldri har lært om det på skolen eller kunne lese om det i avisene. Israel blir angrepet fra alle himmelretninger, og det som er felles for disse terrorgruppene er at de alle sponses, trenes og får våpenstøtte av Iran. Ayatollahene i Iran prøver så godt de kan å skaffe seg atomvåpen, og har flere ganger offentlig sagt at målet er å totalt utslette Israel. Når norske folk tror at de siste stridighetene startet med angrepet på bygget ved siden av den Iranske ambassaden i Damaskus 1. april, så har de ikke skjønt hva som skjer. Iran har drevet en skyggekrig på Israel og USA i årevis. Når USA gikk inn i Pakistan og drepte Osama bin Laden, så var det ikke snakk om at New York, Los Angeles, Miami og Houston skulle teppebombes med 330+ droner, kryssermissiler og ballistiske missiler. Generalene fra IRGC / Quds-styrken som ble drept i Damaskus har vært aktivt med å planlegge og tilrettelegge angrep på Israel både før og etter 7. oktober. Når USA drepte Qasem Soleimani med samme motivasjon så var det ikke noen fordømmelse av det. Wien-konvensjonen legger sterke bånd på vertsnasjonen (Syria) til å ikke angripe ambassaden, men sier ingenting om at andre land ikke kan angripe, og det var ikke engang ambassadebygningen som ble truffet, men en bygning ved siden av som har lenge blitt brukt til militære formål i Irans proxy-krig mot Israel via Hezbollah, Hamas og Houthiene.
Prestestyret i Iran er ikke Iran. Det er massiv mostand mot ayatollahene internt i Iran og blant folk som har flyktet fra Iran etter revolusjonen i 1979. Ayatollahene fører en PR krig der de prøver å dreie denne mostanden til å kun dreie seg om en sak: Hijaben. Dette er ille nok, men det opposisjonen i Iran kjemper mot er mye, mye mer enn kun en sak. Irans regime utfører horrible overgrep mot egen befolkning. Når arrangørene av en fotballkamp i Iran reiste det palestinske flagget på en fotballkamp i fjor, ropte det iranske publikummet høylytt sammen at de som gjorde dette "kunne ta det flagget og skyve det opp i ræva si". Jeg har med skrekk og gru sett nordmenn uttrykke støtte for prestestyret i Iran etter 1. april i år. Grunnen til dette er ikke at de er på iranernes side, ihvertfall ikke folket i Iran, men at de er fiendtlig innstilt overfor Israel. Kanskje de selv egentlig ikke vet hvorfor.
De samme folkene gikk ikke i protesttog når millioner ble fordrevet i Syria og over 500 000 drept der, med over 110 000 drepte på kun ett år. De gikk ikke i protesttog når Mosul eller Raqqa ble totalt smadret. Når Pakistan utviser 1,6 millioner afghanere og sender dem tilbake til en uviss fremtid under Taliban er det ingen her hjemme som reagerer. Det ble heller ikke noe protesttog når hundrevis av kristne ble massakrert julen 2023 i Nigeria. Sudan-krigen... who cares? Folk fra Kina blir ikke angrepet på gaten her i Europa selv om Kina begår overgrep mot Uigurene. Hashtaggen #NoJewsNoNews er særdeles klingende, og det betyr at så lenge ikke jødene er involvert, så bryr ikke folk seg filla over all elendigheten som skjer i verden. Man kan spørre seg selv hvorfor.
Under den siste Oscar-utdelingen gikk en rekke Hollywood-stjerner med en pin til støtte for Palestina. Symbolet var en rød håndflate. Dette er en referanse til et grusomt overgrep som ble utført på to israelere i Ramallah i 2000 under den andre intifadaen. De tok feil av veien og forvillet seg inn på feil område, og ble angrepet av en stor lynsjemobb. Politiet grep inn og fikk de i sikkerhet i fengselet, men lynsjemobben brøt seg inn og drepte de to israelerne på det mest bestialske vis. Enkelte politifolk var også med på drapet. Det er et veldig kjent foto fra denne dagen hvor en av morderne lener seg ut av et vindu på politistasjonen og viser sine hender til den jublende og ekstatiske folkemengden utenfor. Håndflatene er helt røde av blod. Mannen på bildet med de røde hendene ble senere fanget av Israel, men ble sluppet fri som en del av avtalen hvor det israelske gisselet Gilad Shalit ble frigitt i 2011 etter 5 års fangenskap (og 0 besøk fra Røde Kors etter Geneve-konvensjons regler) i bytte mot 1027 palestinske fanger. Disse frigitte fangene var sammen ansvarlige for 569 døde israelere. Når Hamas gikk til angrep 7. oktober håpet de kanskje på samme bytteforhold?
Faktisk.no er en av de ekstremt få vestlige medieorganisasjonen som ennå ikke har konkludert med hva som skjedde når det oppsto en eksplosjon ved Al-Ahli sykehuset 17. oktober i fjor. Omtrent samtlige etablerte medier gikk raskt ut og erklærte at israelerne hadde bombet sykehuset og at om lag 500 sivile hadde blitt drept, i et sykehus som var i ferd med å rase sammen. Sannheten viste seg å være at et palestinsk missil hadde feilet (de har en særdeles høy feilprosent og dreper mange av sine egne når de faller ned) og landet på parkeringsplassen på sykehuset og drepte dusinvis av mennesker, ikke hundrevis. Bildene viser at det umulig kan ha vært en flybombe fra det israelske luftforsvaret. "Krateret" som er avbildet er ikke større enn en fotball, og skadene ser ut til å våre forårsaket av en eksplosjonsartet brann, i motsetning til skader fra høyekplosiver. Raketten som feilet var full av drivstoff siden den akkurat hadde blitt skutt opp, og dette tok fyr når raketten landet på parkeringsplassen. Flere videoer og radar-analyser viser at prosjektilet kom fra palestinsk side. På samme måte som i Ukraine overvåker vestlig etteretning alt som skjer kontinuerlig ved hjeklp av radar. Fransk, tysk, kanadisk, britisk og amerikanske etterretningsorganisasjoner har konkludert med at det var palestinerne selv som stod bak. Dødstallene var feil. Lokasjonen var feil. Skadeomfanget var feil. Men den politisk og PR-messige skaden var allerede skjedd. Den massive og feilaktige presseomtalen spolerte totalt Bidens tur til Midtøsten og han fikk ikke hatt møtene som var avtalt og ingenting ble oppnådd. Israel har også publisert lydopptak fra avlyttede telefoner som inneholder diskusjoner hvor palestinerne snakker seg imellom at de traff feil sted. En arrestert palestiner snakker ut i en forhørsvideo som er offentlig publisert om hvordan deres globale mediestrategi er, og hvor vellykket dette var i Al-Ahli tilfellet. Påstander om at det var Iron Dome som var skyld i eksplosjonen kan umulig stemme, da Iron Dome raketter er programmert til å treffe rakettene på vei ned i Israel, ikke rett etter at de er skutt opp inne i Gaza. Det er ikke lenger noen rimelig tvil om hva som skjedde, men Faktisk.no "vet fortsatt ikke sikkert".
Nylig ble det avdekket massegraver ved et sykehus i Gaza (Nasser). På akkurat samme måte blir historien fra Hamas’ pressefolk ukritisk sirkulert i alle verdens aviser, og når det viser seg at det var en massegrav palestinerne selv gravde og la ut videoer av mens de gjorde det, kommer det ikke noe faktasjekk om dette på Faktisk.no eller korreksjon i norske medier. Den store løgnen ligger i alt som ikke blir nevnt.
Når palestinerne selv legger ut videoer at de går rundt på markeder i Gaza hvor det er mer enn nok med mat, så kommer ikke dette på førstesiden i VG eller Dagbladet. Når eksperter kritiserer satelittanalyser av ødelagte bygg i Gaza der det brukes lavoppløselige satellittbilder av dårlig kvalitet og eksperimentelle AI algoritmer for å gjette seg fram til hvor mye av Gaza som er bombet, så får flesteparten av Norges befolkning ikke vite om det.
Jeg har også vært i kontakt med flere palestinere som er redd for at verdensopinionen nå kommer til å stoppe krigføringen, og at de heller ikke denne gangen blir kvitt Hamas. Det er nå ikke mye igjen (Rafah) for at Hamas’ jerngrep om den palestinske befolkningen endelig kan slippe taket. Det er ikke mange som åpent kan gå ut å si det, men det er i hvert fall noe jeg er hjertens enig i.
Når Israel bygger massive teltleire for å sikkert evakuere den palestinske befolkningen, når de slipper millioner av flygeblad og gjør millioner av robot-telefonsamtaler for å angi sikre områder å flykte til får vi ikke vite det, Når Israel tar store tap ved å sende soldater inn der de bare kunnet bombet alt paddeflat fra 40 000 fots høyde, så nevnes det ikke.
Israel er ikke perfekt. Det er drittsekker i alle land, også i Israel (og i Norge). Israel har begått flere overgrep og gjort store feil opp igjennom årene. Men det israelske samfunnet som helhet jubler ikke når urett begås. Når USA trakk seg ut fra Afghanistan angrep de feil person i et droneangrep og drepte 10 familiemedlemmer og 7 barn. Ingen fikk sparken i det amerikanske forsvaret. Når israelerne derimot bombet en hjelpekonvoi fra World Central Kitchen ved en feiltagelse fikk flere personer i det israelske forsvaret sparken og andre fikk sterke reprimander. Det kom fram at krigere fra Hamas hadde hoppet inn i bilene til hjelpearbeiderne og begynt å skyte mot overvåkningsdronen som fulgte med. Etter at bilene parkerte en stund under et tak tok det israelske forsvaret feil av hvilken bil de angrep når de kom til syne igjen. Israel gir folk sparken og sender folk i fengsel dersom det er nødvendig. Opposisjonen er tydelig og uredd når de ønsker endring. Netanyahu sitter ikke trygt for å si det sånn. Mens det er ingen opposisjon mot Ismail Haniyeh og Hamas-milliardærene som tok tilflukt i Qatar (Moussa Abu Marzuk og Khaled Mashal). Sjelden før i nyere historie har jeg sett klarere eksempel på kamp mellom det gode og det onde. Og Norge svikter jødene igjen.
Krig er grusomt. Gaza-krigen er intet unntak. Jeg prøver på ingen måte å underslå alvoret i at så mange uskyldige palestinere nå lider og har blitt drept. Det er helt klart alt for mange små barn som har blitt drept og lemlestet, grusomme operasjoner av krigsskader som har måttet bli utført uten nødvendige medisiner og anestesi, utallige folk har trolig dødd pga. mangel på medisiner og sanitære forhold. Krig er grusomt. Det er virkelig det. Men mange sivile døde er ikke ensbetydende med at det foregår et folkemord. Og Hamas kan avslutte krigen når som helst, bare de overgir seg og frigir gislene. I gamle dager ville aldri en så teknologisk og militært underlegen styrke angrepet overmakten på samme vis. I gamle dager ville de stridende ha stilt seg opp på et stort jorde (Gettysburg / Waterloo / etc.) og plaffet løs på hverandre, og holdt kulene og kruttet borte fra kvinner, barn og ellers uskyldige sivile. I gamle dager ville den tapende part gitt seg når tapene ble for store. Hovedproblemet nå er at PR-krigen er blitt omtrent like viktig som det militære for strategien (ikke for menneskeskjebnenene selvfølgelig…), og jeg er helt sikker på at Hamas brukte mye tid på å planlegge sin PR-strategi før 7. oktober. Jeg bare bidrar jo til denne PR-krigen med dette alt for lange innlegget, men jeg ser fram til dagen da krigen er slutt. Forhåpentligvis uten Hamas som en ledende maktfaktor for palestinerne.
"Free Palestine - from Hamas!"
Jeg vil til slutt komme med en oppfordring til alle verdens kvinneorganisasjoner om at de bare kan legge ned virksomheten helt. Hykleriet råder. #Metoo gjelder visst ikke israelske kvinner. FNs kvinneorganisasjon "UN Women" bryr seg ikke filla om hva som skjedde 7. oktober. All verdens av feminister som Susan Sarandon jobber aktivt med å fordømme Israel og fornekte overgrepene som ble gjort mot Israelske kvinner og __unge jenter__ på 7. oktober og i månedene etter. Kvinner som støtter Israel fikk heller ikke lov til å delta i 8. mars-toget i Oslo. Dersom man ikke klarer å støtte alle kvinner, uavhengig av religion og tilhørighet, så ser jeg ikke vitsen.
submitted by Minute-Pilot5282 to norge [link] [comments]


2024.04.18 20:45 huizencrisis Hobby bij de allochtone jeugd: meisjes verkrachten en vervolgens ‘ontmaskeren’

Af en toe schuim ik het internet af op oa Telegram en laatst kwam ik op een kanaal terecht waar Brusselse allochtone jongens foto’s en filmpjes delen van zogenaamde kehba’s (lett. hoeren) die ze nota bene zelf aanzetten tot het verrichten van onkuise handelingen. Dit zal u misschien minder verbazen als u al langer niet meer verontwaardigd bent in de toestand van sommige jeugd, maar volgend tafereel moet u toch enigzins doen walgen. Het betreft een filmpje van een kelder in een groot gebouw waar een tiental minderjarigen toekijken hoe een jongen met de steel van een lange veegborstel een minderjarig meisje dat op handen en voeten zit penetreert. Het meisje kreunt ‘doucement doucement’, hetgeen ik niet meteen mogelijk acht gezien de omstandigheden en de anderen kijken gefascineerd toe naar de ‘recht naar de jeugdinstelling’ performance. Ik durf de beelden hier niet te delen en plein public. Jullie kunnen me in twijfel trekken van echtheid, vandaar dat ik ze in DM wel wil delen. Voor de rest een interessant kanaal als je moedeloos wil worden van de diep verloederde toestand van sommige jeugd en de diepgewortelde brainwash van de Islam omtrent samenleven, respect, vrouwvriendelijkheid, relaties etc. Deze jongens vinden oprecht dat het hun taak is om ‘hoeren’ te ontmaskeren zodat de wereld ze kan verstoten. Ze zijn erger dan ongelovigen. Dat ze zelf seks hebben met die meisjes is volledig ok. Want ze voelen zich goede moslims en vervolgens schijten ze iedereen uit en vragen ze waar ze goede wiet kunnen kopen of gestolen trainingskleertjes. Een leger pedagogen kan alvast aan de slag om deze jongens te genezen.
submitted by huizencrisis to Belgium4 [link] [comments]


2024.04.14 14:54 fromwestcoast81 aldatma üzerine

selam millet karım instada tanımadıpım bi erkekle yazışıyor son 1 senedir ara ara. çok sık yazışma yok genelde ayda 1 falan. yazan erkek birsz samimi davranıyor canımlı cicimli falan şeyler yazıyor, benim hatundan olumlu veya olumsuz bir tepki gelmiyor bu samimiyete, şimdilik öyle devam ediyor. genelde kısa kısa naptıklarını falan konuşuyorlar. bu yazışmaları gördükten sonra daha sıkı takip etmeye başladım hatunun yazışmaları falan ve 4 evli kafından oluşan whatsapp gruplarında bi yazışmalarına denk geldim. sürekli evliliklerinde heyecanın bittiğiyle ilgili şikayet falan ediyolardı hepsi. benşm hatun kadınlardan birine erkeklerle konuş diyo, kadın kimle konuşim deyince eskilere laf at falan diyo. geçenlerde biri bana yazdı konuştuk biraz çok heyecanlıydı falan diyo benşm hatun. diğer kadın ooo çok heuecanlı hiç anlatmıyosun ne istiyomuş sordun mu diyo benşmki de ne isteyecek seks istiyodur, bi ara görüşelim yazdı cevap vermedim ben falan diyo. niye cevap vermedin konuşsaydın biraz belki iyi gelir bu duygu diyo diğer hatun benimki yok kalsın şimdilik diyor. daha sonra diğer hatuna benimki sen de konuş eskilere falan laf at, instada çok foto paylaşma kocanla falan diyor. diğer kadın yok ben beceremem öyle şeyleri ben kendimle ilgilenmek istiyorum biraz deyince benimki de evet doğru diyosun ben de kendime bakmak istiyorum falan diyor. şimdi sizin bu olay üzerine yorumlarınızı merak ediyorum, siz ne düşünüyorsunuz?
submitted by fromwestcoast81 to vlandiya [link] [comments]


2024.04.14 14:49 fromwestcoast81 aldatma üzerine

selam millet karım instada tanımadıpım bi erkekle yazışıyor son 1 senedir ara ara. çok sık yazışma yok genelde ayda 1 falan. yazan erkek birsz samimi davranıyor canımlı cicimli falan şeyler yazıyor, benim hatundan olumlu veya olumsuz bir tepki gelmiyor bu samimiyete, şimdilik öyle devam ediyor. genelde kısa kısa naptıklarını falan konuşuyorlar. bu yazışmaları gördükten sonra daha sıkı takip etmeye başladım hatunun yazışmaları falan ve 4 evli kafından oluşan whatsapp gruplarında bi yazışmalarına denk geldim. sürekli evliliklerinde heyecanın bittiğiyle ilgili şikayet falan ediyolardı hepsi. benşm hatun kadınlardan birine erkeklerle konuş diyo, kadın kimle konuşim deyince eskilere laf at falan diyo. geçenlerde biri bana yazdı konuştuk biraz çok heyecanlıydı falan diyo benşm hatun. diğer kadın ooo çok heuecanlı hiç anlatmıyosun ne istiyomuş sordun mu diyo benşmki de ne isteyecek seks istiyodur, bi ara görüşelim yazdı cevap vermedim ben falan diyo. niye cevap vermedin konuşsaydın biraz belki iyi gelir bu duygu diyo diğer hatun benimki yok kalsın şimdilik diyor. daha sonra diğer hatuna benimki sen de konuş eskilere falan laf at, instada çok foto paylaşma kocanla falan diyor. diğer kadın yok ben beceremem öyle şeyleri ben kendimle ilgilenmek istiyorum biraz deyince benimki de evet doğru diyosun ben de kendime bakmak istiyorum falan diyor. şimdi sizin bu olay üzerine yorumlarınızı merak ediyorum, siz ne düşünüyorsunuz?
submitted by fromwestcoast81 to redditxmoments [link] [comments]


2024.04.11 08:00 yiveaB74 The Binah Experience rn

The Binah Experience rn submitted by yiveaB74 to SenseisKitchen [link] [comments]


2024.03.29 21:38 hallotiktoker Morad deler nøgen billede af Lisa.

Morad deler nøgen billede af Lisa. submitted by hallotiktoker to tiktokdramadk [link] [comments]


2024.03.21 14:03 babyhook1o1 Hmm, ved man hvem?

Hmm, ved man hvem? submitted by babyhook1o1 to GossipDK [link] [comments]


2024.03.17 04:14 Peepeepoopooman1202 Carmen de la Legua Reynoso - Un antiguo campo de batalla hoy olvidado

Carmen de la Legua Reynoso - Un antiguo campo de batalla hoy olvidado
Un pequeño y olvidado dato de nuestra ciudad y su historia.
El distrito de Carmen de la Legua Reynoso, hoy a puertas del Callao, era antiguamente el punto “medio” de paso entre Lima y Callao. Su nombre alude a un antiguo hospital de las Carmelitas que se encontraba a exactamente una legua de viaje de Lima y una legua del Puerto del Callao, en la zona de Bellavista.
En 1824, cuando las tropas del Ejército Unido Libertador se marchan a la Sierra persiguiendo al Virrey La Serna, la capital queda desprotegida relativamente. El general Ramón Rodil desde el Real Felipe ordena a sus divisiones ligeras el desplegarse sobre las haciendas de la zona y saquear para obtener suministros y aprovisionar a la fortaleza.
Para contrarrestar esta amenaza, ante los pedidos de auxilio de los pobladores de la zona al gobierno de Lima, Bolívar ordena al coronel Luis Urdaneta, procedente de Colombia, enviar una fuerza para atrapar a la división de caballería realista.
El comandante español Isidro Alaix de la caballería realista se despliega sobre La Legua, y ordena a sus jinetes desmontar, dejar los caballos en los pastizales, y a un puñado de su tropa colocarse al borde del Rimac, cual si estuvieran abrevando a sus caballos o descansando. Mientras, cien de sus tiradores se escondían entre los tapiales y rocas en la rivera. El resto de sus jinetes, entre el pasto alto que en ese tiempo cubría la zona.
Cuando Urdaneta ve a la tropa enemiga “descansando” en la rivera, ordena de forma apresurada a toda su tropa, unos 300 jinetes 500 infantes, avanzar sin reparo ni cuidado alguno. Parecían presa fácil, descansando despreocupados. No se dió cuenta de que estaba cayendo en una trampa.
Cuando finalmente estuvo a tiro de fusil, comenzó a ordenar a su tropa abrir fuego y cargar, solo para que entonces los tiradores realistas hicieran descargas sorpresivas sobre ellos. En ese instante Alaix y sus jinetes, escondidos entre los pastizales montan sus caballos lo antes posible, y se lanzan a la cargar, sable en mano, sobre los patriotas. La carga sorpresiva fue tan violenta que Urdaneta no pudo contrarrestarla. Los infantes, tiran sus mosquetes y comienzan a huir mientras sus capitanes y sargentos intentan reorganizarlos sin éxito. Sus cuadros se rompen y la tropa huye despavorida. Los jinetes de Urdaneta intentan cargar y contrarrestar a la caballería realista, pero fracasan y finalmente Urdaneta da la orden de retirada.
La persecusión pudo verse desde los balcones de la Magdalena Vieja, hoy Pueblo Libre, donde el propio Bolívar estaba. Urdaneta huyó con velocidad hacia Lima misma, donde finalmente pudo hacer ingreso a la ciudad por la portada de guías. Los realistas sablearon sin piedad a los soldados que huían, y llegaron a las primeras calles de Lima antes de dar la vuelta victoriosos. El saldo, alrededor de doscientos soldados patriotas muertos o prisioneros, unos doscientos más dispersos huyeron hacia el campo a las afueras de Lima. Y el coronel Urdaneta, deshonrado y avergonzado.
Luis Urdaneta era sobrino del famoso Rafael Urdaneta, quien luego sería sucesor de Simón Bolívar como Presidente de Colombia. Este golpe le mereció un muy duro regaño y castigo de Bolívar mismo. Se le quitó su rango, su uniforme y espada, y se lo mandó de regreso a Colombia, sin honor alguno, donde fue recibido e igualmente regañado y castigado por su tío.
Bueno, un breve relato histórico que quería compartir de uno de muchos campos de batalla olvidados de la capital. Es curioso el número de estos de los que hoy no hay ni una placa para rememorar.
Fotos: Carmen de la Legua Reynoso hoy //Composición de la Asociación de Recreación Histórica de Lima
submitted by Peepeepoopooman1202 to Lima_Peru [link] [comments]


2024.03.15 00:48 Top_Tension_4322 Tiktok hvor er folk mødes 🤣🤣 tænk sig hvis Dion , smily, og morad slog sig sammen 😳🙄🤣

Tiktok hvor er folk mødes 🤣🤣 tænk sig hvis Dion , smily, og morad slog sig sammen 😳🙄🤣 submitted by Top_Tension_4322 to tiktokdramadk [link] [comments]


2024.03.14 03:07 kimme På tide å ta ham hjem?

På tide å ta ham hjem?
HELT OG HUNDER: Leonhard Seppala med seks av sine sledehunder i 1924-25, fra venstre Togo, Karinsky, Jafet, Pete, ukjent hund og Fritz. (Bildet er et fargelagt svart-hvitt-foto)
Foto: Carrie McLain Museum, Alaska
submitted by kimme to Sapmi [link] [comments]


2024.03.12 14:50 arinac2699 Rotblitzer

Hallo ich habe eine Frage an die Allgemeinheit,
Ich habe aus Versehen eine rote Ampel überfahren, weil ein Bus mir die Sicht versperrt hat und ich (als ich endlich etwas sehen konnte) die orangene Ampel gesehen habe. Ich war mit 50km/h zu schnell um noch abzubremsen, soll aber angeblich über die schon länger als 1 sek rot leuchtende Ampel gefahren sein.
Mir wurde ein Zeugenfragebogen geschickt, da man mich nicht erkennen kann auf dem Foto. Kann ich die Sachlage erklären? Bringt das etwas? Soll ich erst einmal schweigen und abwarten was kommt? Ich wurde noch nie geblitzt und bin etwas ratlos.
Strafe wären wohl über 200€, 2 Punkte in Flensburg und einen Monat Fahrverbot.
submitted by arinac2699 to StVO [link] [comments]


2024.02.12 21:15 CONSTANT567 Autoradio 2 Din Multimedia Carplay Android Auto BMW E39 DYNAVIN D8-E39-PRO.


Hochwertiger kapazitiver 7″/16:9 LCD-Touchscreen (Auflösung 1280 x 720). Unterstützt Wireless Apple CarPlay, Android Auto. Unterstützt SmartPhone Mirroring. Vorinstalliert mit Google Play Store. Verbindung zum Internet über das integrierte Wifi-Modul. Integration der CANBUS-Lösung für Lenkradsteuerung und Parksensoren.
BT für Audiostreaming und freihändiges Telefonieren über jedes Smartphone (Android, Apple, etc.). Externes Mikrofon im Lieferumfang enthalten. UKW-RDS-Tuner mit DSP-Rauschunterdrückung und 15 voreingestellten Sendern, integriertes DAB. Automatische Umschaltung zwischen DAB und UKW (Seamless Blending). Integrierter DSP-Soundprozessor mit 9-Band-Equalizer und Zeitkorrektur.
AV-Eingang/Ausgang für Aftermarket-Subs/Verstärker etc. Multimedia-Player über den USB-Anschluss. Kompatibel mit Aftermarket-Rückfahrkameras. Integrierte Navigationssoftware mit 3D-Ansicht und Premium-POIs. Bedienelemente am Lenkrad. Siehe auch „Autoradio BMW X1 Android –“
Das Dynavin-System kommuniziert perfekt mit dem Multifunktionslenkrad Ihres Fahrzeugs. Nach der Installation des Dynavin-Radios können Sie die Lautstärke, das Telefon, die Titelsuche (vorwärts/rückwärts) und andere Funktionen immer noch wie gewohnt steuern.
Wenn ein Smartphone mit dem System verbunden ist, können Sie sogar die Sprachsteuerung wie "Siri" oder "Google Assistant" aktivieren. über das Lenkrad. Wenn Ihr Fahrzeug mit einer Rückfahrkamera ausgestattet ist, können Sie diese praktische Funktion auch weiterhin nutzen, wenn Sie auf Dynavin umsteigen.

Parksensoren - Optisches Einparksystem (OPS)

Wenn Ihr Fahrzeug ab Werk mit Parksensoren ausgestattet ist, wird diese Funktion auch beibehalten, wenn Sie auf Dynavin umsteigen. Die visuelle Einparkhilfe arbeitet mit der akustischen Einparkhilfe zusammen, um den Fahrer zu unterstützen und Hindernisse vor oder hinter dem Fahrzeug zu erkennen.
Innerhalb des Erfassungsbereichs wird die Position des Hindernisses grafisch auf dem Bildschirm des Audio- oder Multimediasystems angezeigt. Zusätzlich zu den vorderen und hinteren Sensoren werden auch die 4 seitlichen Sensoren auf dem Bildschirm angezeigt. Kompatibel mit dem originalen DSP-Soundsystem Die Dynavin 8-Plattform ist mit dem originalen DSP-Soundsystem kompatibel.
Sie behält den Originalverstärker des Fahrzeugs bei, sodass Sie auch nach dem Einbau des Dynavin-Radios eine hervorragende Klangqualität genießen können.
Funktioniert mit Apple CarPlay drahtlos Mit Apple CarPlay haben iPhone-Nutzer eine unglaublich intuitive Lösung, um mit einem einfachen Wort oder Knopfdruck Anrufe zu tätigen, zu navigieren, Musik zu hören und Nachrichten abzurufen.
Sie können Spotify, Internetradio oder Podcasts genießen und sich dabei voll und ganz auf die Straße konzentrieren. Dynavin 8 unterstützt Wireless Apple CarPlay.
Funktioniert mit Android Auto.
Android Auto ist eine von Google entwickelte mobile Anwendung, die Ihr Android-Telefon mit dem Touchscreen Ihres Autos verbindet, sodass Sie Ihr Android-Telefon während der Fahrt bedienen können, ohne es in die Hand nehmen zu müssen.
Mit Android Auto steht Android-Nutzern eine unglaublich intuitive Lösung zur Verfügung, mit der sie mit nur einem Wort oder einem Knopfdruck Anrufe tätigen, navigieren, Musik hören und Nachrichten abrufen können.
Die Dynavin 8-Plattform unterstützt Android Auto. Google Play Store - Der Google Play Store ermöglicht es Nutzern, Android-Anwendungen zu installieren - nachdem sie sich über eine WLAN-Verbindung mit dem Internet verbunden haben.

Navigationssoftware iGO NextGen Europe.

Navigationssoftware mit 3D-Ansicht ,TTS und Premium-POIs: Die Navigationskarte - ist im Lieferumfang enthalten und die Software ist im Radio Dynavin 8 vorinstalliert. Kartendaten - enthalten die Karten von 46 europäischen Ländern.
Allgemein
Betriebssystem Android 8.1 mit 2 GB RAM und 32 GB oder 160 GB ROM - Ausgangsleistung: Hochleistungsverstärker 4 x 45 W - 3 Pre-Outs (3 V, Front / Rear / Subwoofer)- CANBUS-Integration - Menüsprache: Englisch / Deutsch / Französisch / Spanisch / Portugiesisch / Niederländisch / Griechisch / Italienisch /.
Polnisch / Dänisch - Kameraanschluss und eingebaute Bedienelemente für Dynavision Multiview-Kameras / kompatibel mit der Originalkamera. Einstellung der Führungslinien der Kamera - Automatische / schnelle Anzeige der Rückfahrkamera - 9-Band-EQ - Automatischer Dimmer - Firmware-Update - Kompatibel mit dem Start-Stopp-System.

Display

Bildschirm: 7 Zoll (LVDS) - Auflösung 1024 x 600 Pixel (RGB) - Kapazitiver Touchscreen - Entspiegelter Bildschirm - System: TFT-Aktivmatrix - Aktive Fläche: 153,6 (H) x 86,64 (V) mm.

Z-Link

Unterstützt Wireless Apple CarPlay - Unterstützt Android Auto - Unterstützt SmartPhone Mirroring.

DAB+.

DAB/DAB+ integriert - DAB + bis DAB + Service Tracking - Seamless Blending (automatische Umschaltung zwischen DAB + und UKW) - DLS (Dynamic Labelling Service) - VIS-Radio (Senderabdeckung auf dem Bildschirm Ihres Radios) - Senderspeicher: 15 Programmspeicherplätze.

Integriertes BT

Integriertes BT-Modul - Spezifikationsstandard: 3.0 und 2. 1 + EDR Empfindlichkeit von -95dBm, hervorragende Anti-Interferenzleistung - Unterstützt Low Power Scan - PBAP-Telefonbuchsynchronisation mit 1000 Einträgen –
Freisprechfunktionen mit HFP - Musikstreaming: A2DP-kompatibel (Advanced Audio Distribution Profile) - Individuelle Profilkonnektivität: Freisprechen und Musikstreaming - Telefonbuch: automatische Übertragung des Telefonbuchs –
Anzeige von Anrufwarnungen auf dem Dashboard - Speicherung von Verbindungsaufzeichnungen für mehrere Mobiltelefone - Anzeige des Namens des Geräts.
Anrufliste: gewählte Nummer / angenommene Anrufe / entgangene Anrufe - Sprachlautstärke: einstellbar für eingehende und ausgehende Anrufe - Mikrofonverstärkung einstellbar - Anzeige der GSM-Signalstärke - Anzeige des Akkustands-.

USB

USB-Spezifikation: USB 2.0, Unterstützung für Schnellladung - Audiowiedergabe (unterstützte Formate: APE/FLAC/M4A/MP3/WMA/WAV) - Videowiedergabe (unterstützte Formate: MPEG-4/AVI/FLV/MPEG/MPG/DAT/VOB/MKV) - Bildsuche (unterstützte Formate: JPG/BMP/PNG/JPEG) - Wiedergabemodus :
Zufallswiedergabe/Einzeltitelschleife/Alle Schleifen/Ordnerschleife - Festlegen eines Fotos als Startbildschirm - Synchronisieren von Album-/Songbildern - Beweglicher Fortschrittsbalken - Videowiedergabegeschwindigkeit x2/ x4 .
Fortschreiten der Speicherwiedergabe - Anzeige auf dem Dashboard von Titeln/Musiktiteln - Steuerung der Lautstärke +/- eines Titels über Lenkradtasten - Suche nach Datei-/Ordnernamen -.
Unterstützung von USB-Speichergeräten bis zu 256 GBAudioeinstellungen - Maximale Ausgangsleistung: 4 x 45 W - Subwooferpegel einstellbar - Subwoofer, Bass, Mitte, Hochtonphase wählbar - Equalizer: Pop, Rock, Klassik -.
Parametrischer 9-Band-Equalizer - Fader und Balance - Digitale Delay-Korrektur - Einstellbare Lautstärkereduzierung beim Abstellen des Fahrzeugs - Einstellbare maximale Lautstärke beim Einschalten.

Radio

Frequenzbereich FM: 87,5 - 108,0 MHz. AM-Frequenzbereich: 530 - 1710 KHZ. Empfindlichkeit FM-Dienstprogramm: 5-6 db. FM-Abschaltempfindlichkeit: 22 db.
AM-Abschaltempfindlichkeit: 21 dbMit linken und rechten Stereokanälen - Signal-Rausch-Abstand: 56 db - Manuelle Speicherung für 15 Sender - RDS-Funktionen: AF, TA, Stationstext - Automatische Sendersuche - Hochfrequenzdämpfungsfunktion high cut - Unterstützt wechselnde FM/AM-Bilder - Radioantennenschalterfunktion on/off.

Navigation

Karten: Vollständige Europakarte mit 46 Ländern - Menüsprachen: 28 Sprachen - Erweiterte Adresssuche - Suche nach Postleitzahlen - Freie Suche - Suche mit Wortteilen - Erweiterte POI-Funktionen - Intelligente Routen: Verwendung historischer Verkehrsdaten - Schnelle Berechnung der Route - Erweiterte Routenplanung - Kartenansicht: 2D-Grundriss, 2D-Nordausrichtung, 3D - 3D-Stadtkarten: 3D-Gebäudeansichten - Anzeige von Höhenprofilen - 3D-Anzeige von Autobahnkreuzen.
Tunnelmodus - Autobahnmodus - Navi-Mix-Modus - Direktwahl per Telefon aus POI-Daten - Online-Kartenaktualisierung über www.naviextras.com - Kostenlose Kartenaktualisierung nach der ersten Anmeldung bei naviextras.com.

GPS

Inklusive GPS-Antenne - GPS-Empfangsfrequenz 1.575,42 ± 1 MHz - GPS-Empfangsempfindlichkeit -165 dB max - Positionsgenauigkeit: 10 m, 2D RMS - Datenaktualisierungsrate: 1 HZ - Wiedererfassungszeit: 0,1 Sek. durchschnittlich.

A2DP

Synchronisierung von BT-Musik mit dem Mobiltelefon - Anzeige von Liedtitel/Text/Komponist/Interpret - Lautstärkeregelung +/- eines Titels über Lenkradtasten - Mögliche Anzeige im Armaturenbrett von Titeln/Texten -.
Jahr(e) Hersteller Modell Weitere Informationen - 2/1995-2004 BMW 5er E39 - 2002-2004 Land Rover Range Rover
submitted by CONSTANT567 to u/CONSTANT567 [link] [comments]


2024.02.07 22:23 mudri_jazavac Tko je ovom moronu dao tipkovnicu i zašto su mu dali da piše za portal?

Tko je ovom moronu dao tipkovnicu i zašto su mu dali da piše za portal? submitted by mudri_jazavac to hrvatska [link] [comments]


2024.02.07 07:55 Norrenutten Elvira frikendt

Elvira frikendt submitted by Norrenutten to InfluencergossipDK [link] [comments]


2024.01.28 03:28 AnusBanditt Da trikken ble hindret, tok passasjer rennefart: – Nå er det plass, jeg skal på jobb

Da trikken ble hindret, tok passasjer rennefart: – Nå er det plass, jeg skal på jobb
Parkert for nær en trikkelinje og fått sidespeilet ødelagt denne vinteren? Da er du ikke alene.
Hindret Ved 158 tilfeller, eller i snitt seks ganger per dag, har trikken blitt hindret av feilparkeringer i januar.
Noen av problemene er løst ved hjelp av handlekraftige trikkepassasjerer, forteller trikkeførere til Avisa Oslo.
Feilparkeringer irriterer ikke bare Ruter og Sporveien – men også passasjerene.
I tillegg til at bilen sto noen centimeter for langt ut i Thereses gate og hindret denne trikken, falt det snø ned fra taket og knuste frontruten. I tillegg fikk bilen en gul hilsen fra Bymiljøetaten. Foto: Privat
Hendelsen fra Bogstadveien, som AO kan vise bilde fra, er slett ikke unik.
– Vi vet om fire tilfeller der passasjerer på eget initiativ har hjulpet oss, forteller trikkeførere til Avisa Oslo.
Førerne hadde derimot ikke forventet hva passasjerene hadde til hensikt å gjøre for å løse problemet med fremkommeligheten.
Ved et annet tilfelle på Frogner, etter at fire røslige karer hadde gitt opp forsøket med å løfte en tung bil unna, tok en av dem rennefart og sparket sidespeilet løst, forteller trikkefører Bjørn
Sidespeilet var for øvrig lagt inn – til ingen nytte.
– «Nå er det plass, jeg skal på jobb», sa mannen da han kom inn i trikken igjen, forteller Bjørn.
Senere på dagen ble bilen påkjørt, trolig fordi snøkanten den sto delvis oppå, smeltet, slik at bilen fikk en liten forflytning.
Noen ganger handler det om én centimeters klaring.:
Problemområder Det er i Frognerveien, Thereses gate, Bogstadveien og Vogts gate at passasjerer har tatt affære, forteller trikkeførere til AO.
I tillegg til passasjerer om bord, som ikke klarte tanken på forsinkelser, hjalp et sykkelbud til ved én anledning, forteller de.
I Bogstadveien har opptil sju trikker stått i kø på grunn av parkeringer for nær trikkelinjen, har AO tidligere fortalt.
Høye snøkanter har medført at biler har havnet for langt inn i veibanen ved parkering. Her er det svært, svært trangt for trikken. Foto: Privat
28 timer forsinket – Bare i januar har det vært 158 feilparkeringer som har stoppet trikken, og tidstapet, tid som trikken da har stått stille, er 1.730 minutter, sier Cato Asperud, kommunikasjonssjef i Sporveien.
– Omregnet blir det 28,83 timer stopp på grunn av feilparkeringer. Versting er Bogstadveien med Thereses gate som en god nummer to, sier han.
Har har passasjerer gått ut for å skyve en feilparkert bil i Hegdehaugsveien. Foto: Privat
– Jeg har både hørt og sett at biler har blitt løftet til side. Vi selv gjør ikke det da det kan oppstå skader på bilen og derav også et forsikringsansvar. Vi ringer Bymiljøetaten og lar de sørge for borttauing hvis nødvendig, sier Asperud til AO.
submitted by AnusBanditt to norge [link] [comments]


2023.12.30 12:39 papasfritas [Megathread] Izbori 2023 - ProGlas protest, 30.12 u 12h kod Terazijske česme u Beogradu

/Serbia diskusija za međuljudske odnose - ljubav i seks; brak; dejting; porodični problemi; prijateljstva; kolege na radnom mestu... (interpersonal relations discussion) - Dec 30, 2023
Naš glas se mora poštovati! Ne pristajemo da nam ga ukradu i zloupotrebe.
Očekujemo vas sve u subotu, 30. decembra u 12h kod Terazijske česme u Beogradu na velikom i mirnom svenarodnom okupljanju.
✊🏼 Jer mi NE PRISTAJEMO! ✊🏼
ProGlas je pozvao, pridružuju se svi - studenti, organizacije civilnog društva, opozicione političke partije, svi pravdoljubivi građani... SVI branimo naš glas, pravdu i pravo. sors
prethodne megathread objave:
[Megathread] Izbori 2023 - Veliki narodni studentski građanski protest, 24.12 u 18h ispred RIK
[Megathread] Izbori 2023 - treći dan protesta
[Megathread] Izbori 2023 - komentari protesta i izbora, ideje za proteste, misli i diskusije o izborima, političarima, politici, itd.
Izbori 2023 - protest opozicije ispred RIKa i gradske skupštine
[Megathread] Srbija bira: Izbori 2023 - izborna noć - brojanje i preliminatrni rezultati
[Megathread] Srbija bira: Izbori 2023 - izborni dan

Tekst

N1 (BLOG) Počeo skup kod Terazijske česme, mladi kod RIK-a pozdravljeni aplauzom
Danas UŽIVO Počeo protest kod Terazijske česme: Danas smo ovde na mirnom protestu mnogi heroji i heroine (FOTO, VIDEO)
Euronews uživo Počeo protest incijative "Proglas" kod Terazijske česme, građanima se pridružili i studenti

Video

Bez Cenzure - Zvanični kanal - PROGLAS BEOGRAD UŽIVO
N1 TV Live Stream
peripatetiksrb - PROTESTI U BEOGRADU UŽIVO - TRINAESTI DAN
submitted by papasfritas to serbia [link] [comments]


2023.12.20 20:32 KaTTeMiZz The shirt in nr. 3

The shirt in nr. 3 submitted by KaTTeMiZz to findfashion [link] [comments]


2023.11.07 09:19 Seanrudin Scammer wanted a photo from me, so I sent a photo of Slobodan Milošević.

submitted by Seanrudin to scammers [link] [comments]


http://rodzice.org/