Reductil kopen vanuit nederland

Verzakking in voortuin en kruipruimte

2024.05.21 13:33 mollebek Verzakking in voortuin en kruipruimte

Verzakking in voortuin en kruipruimte
Tijdens de regenbuien gisteren bleek onze gedeelde hemelwaterafvoer verstopt te zitten. Na deze aan de onderzijde losgemaakt te hebben, en na een tevergeefse poging hem te ontstoppen, viel mij een flink gat in de bodem naast de pijp op.
Ik heb een aantal tegels verwijderd, en daar vond ik een 'zinkgat van zon 70 a 80 cm diep. Ook kon ik de gasleiding zien liggen, en nog een flinke pvc buis.
Ook blijkt de hemelwaterafvoer niet alleen verstopt te zijn, maar ook lek, wat het zinkgat kan verklaren. Het water uit het lek loopt mijn kruipruimte in, die ondertussen ook flinke verzakkingen heeft (was me eerder al opgevallen, maar niet eerder voor op onderzoek uitgegaan). Ik kan onder de fundering door de voortuin inkijken over de gehele breedte van het huis, en ook naar de buren.
Mijn plan is het volgende:
1) hemelwaterafvoer laten ontstoppen zodat iig de regenpijp weer aangesloten kan worden OF het lekke deel direct laten vervangen (afhankelijk van wat de man van het rioleringsbedrijf ter plekke kan bieden)
2) alle buizen vanuit mijn woning de voortuin in laten checken op lekkages, dus tuinafgraven (tuin moet toch nodig opgehoogd worden. Verzamel riool van het woningblok (5 huizen) zit bij mij in de voortuin, die vertrouw ik eigenlijk ook niet helemaal meer.
3) kruipruimte moet ik ook iets mee, ik denk dat er wel 20cm grond/zand mist. Is dat een kwestie van zandzakken kopen en dumpen maar? Of komt daar meer bij kijken? Sowieso is de kruipruimte een grote puinhoop. Zijn er bedrijven die dat kunnen fatsoeneren? Bekabeling goed monteren, afgebroken piepschuim bodemisolatie vervangen etc.
Hebben jullie tips of advies?
submitted by mollebek to Klussers [link] [comments]


2024.05.21 04:46 a-i-cant-fix-that Waarom steunen de Verenigde Staten, Nederland (EU breed), genocidiaal Israël op deze manier, tegen alle morele principes in?

In 1971 besloot Nixon de dollar en het goud te scheiden. Henry Kissinger ging naar Saoedi-Arabië om koning Faisal ervan te overtuigen geen olie te verkopen, behalve in dollars, in ruil voor absolute Amerikaanse bescherming van het heersende regime.
Na dit besluit werd het voor alle olieproducerende landen absoluut noodzakelijk om olie alleen in Amerikaanse dollars te verkopen, waardoor de dollar de mondiale munteenheid werd.
Er zijn meer dan 200 landen in de wereld, en deze landen kunnen in twee categorieën worden verdeeld:
Energieproducenten en
Energie consumenten.
Als u een ‘land’ bent en olie voor uw volk wilt kopen, moet u de Amerikaanse dollar gebruiken, omdat olieproducerende landen deze alleen in dollars verkopen.
Als de mensen in het Midden-Oosten besluiten hun nieuwe leiders te kiezen, en een gekozen heerser besluit olie in een andere munt te verkopen, en de Arabische olieproducerende landen dit voorbeeld volgenz betekent dit dat niet-olieproducerende landen de Amerikaanse dollar niet langer nodig hebben.
Maar waar zal de Amerikaanse dollar dan worden ingezet mensen? Het is geen strikvraag! Het gaat naar de enige plaats waar u het kunt gebruiken, namelijk de Verenigde Staten. Dan zul je getuige zijn van een financiële inflatie die nooit eerder in de geschiedenis is voorgekomen, en alle belastingen zullen dit niet kunnen bijhouden.
De EU is zeer afhankelijk van de VS voor hun veiligheid. Dit is ook te herleiden naar de vele desinformatie die intelligentie diensten in de EU krijgen van de CIA. Nederland is weer te afhankelijk en neemt veel van de diplomatie cultuur over, alles om de relaties met de VS niet te verslechteren. Dit geldt voor de meeste EU landen na de WWII. Mijn kennis is hier minder toereikend.
En waarom past Israël in deze vergelijking?
Israël is de geavanceerde militaire basis voor de Verenigde Staten. Zijn aanwezigheid in de buurt van olierijke landen, als een schildwacht, wordt zowel gevreesd als vertrouwd, waardoor de zaken blijven zoals ze zijn
Bonus;
Als laatste was er nog Saoedische olie-embargo, dat in 1973 plaatsvond, was een dekmantel voor de aanstaande deal met de VS, waardoor de VS in wezen geld uit het niets konden drukken. Deze deal verhoogde het belang van het Midden-Oosten voor de mondiale dominantie van de VS aanzienlijk.
Daarom zijn wij als Nederland slaafjes, want zonder een goede energietransitie zijn wij fucked
submitted by a-i-cant-fix-that to Poldersocialisme [link] [comments]


2024.05.20 02:01 webworldwebdesign Fatbike kopen in Nederland

submitted by webworldwebdesign to dedealsnl [link] [comments]


2024.05.19 21:51 deJessias De Mol - Seizoen 2024 - Aflevering 9, de Reünie!

Draad om de reünie-aflevering na te bespreken!
Ik zag dat hij nog niet is aangemaakt door u/HerHor, dus zal ik de eer aan mezelf geven, als dat geen probleem is :)
Terugkijken, doorgaans vanaf zo'n 15 minuten in de uitzending, maar zeker vanaf ± 21:25 als de uitzending is afgelopen op GoPlay.be
Terugkijken en live kijken via GoPlay is ook vanuit Nederland mogelijk als je een account aanmaakt.
Aanstaande maandagavond rond 20:00 is de aflevering ook te zien op NPO Start
Geen Café De Mol dit keer, aangezien dit de laatste aflevering was :)
submitted by deJessias to widm [link] [comments]


2024.05.19 19:34 Fit_Entrepreneur3342 Hypotheek met buitenlandse partner?

Ik woon momenteel buiten Nederland (non-EU), en ben daar getrouwd met een buitenlandse vrouw. Het plan is om over een tijdje naar Nederland te verhuizen. Zij krijgt dan in eerste instantie een verblijfsvergunning voor 5 jaar.
Nu willen we graag proberen een huis te kopen, maar ben bang dat banken moeilijk doen om samen een hypotheek aan te vragen aangezien zij dan een verblijfsvergunning voor bepaalde tijd heeft? Heeft iemand ervaring met een dergelijke situatie? Ik lees conflicterende informatie op het internet.
(Qua financiën zelf moet het goed zitten, we kunnen beiden voor hetzelfde bedrijf blijven werken in Nederland. Daarnaast kunnen we 40-50.000 eigen geld inleggen.)
submitted by Fit_Entrepreneur3342 to nederlands [link] [comments]


2024.05.19 17:19 Rough-Cantaloupe-595 APK verlopen, auto staat in Duitsland.

Ik wil mijn cabrio weer van stalling halen. Deze staat al 2 jaar in Duitsland en heeft nu een verlopen APK keuring.
Ik kan een APK afspraak maken en ik kan de auto verzekeren op chassis nummer, zodat ik niet onverzekerd rijd. Maar wat als ik zondag vanuit Duitsland naar Nederland rijd, terwijl de APK afspraak pas op maandag staat ingepland? Riskeer ik dan een boete voor het rijden zonder geldige APK? Wordt mijn kenteken geregistreerd bij de grensovergang bij Venlo?
submitted by Rough-Cantaloupe-595 to nederlands [link] [comments]


2024.05.17 21:41 tbdbm Hoe is de situatie met mijn mede ‘jong’ FIRE enthousiasten?

Hallo allemaal,
Ik post bijna nooit op deze sub maar lees al een lange tijd mee. Ik ben erg benieuwd naar de situatie van mijn mede jong FIRE enthousiasten en hoe jullie de toekomst voor jullie zien met de huidige stand van zaken in Nederland wat betreft huizenmarkt, politiek etc. Wellicht kan ik wat leren van jullie aanpak/plan en vice versa.
Ik ben zelf 25, recent een MSc afgerond in Strategic management, en een BSc in Aerospace engineering. Mijn totaal vermogen komt grofweg uit op 60/70k doordat ik sinds mijn 15e al ben begonnen met bijbaantjes naast mijn studie. Ik heb momenteel 20k in investeringen, 10k in crypto, 40k in mijn spaarrekening en ben van plan nog een nieuwe auto te kopen omdat ik op jonge leeftijd ook nog van het leven wil genieten met een leuke bak. Ik ben volop solliciterende en de processen duren gewoonweg lang (3/4 interview rondes), dus daarom cash ik nog elke maand 3k netto in bij mijn huidige bijbaantje (nu dus fulltime).
Mijn plan is om een deel van mijn spaargeld verder te investeren in aandelen, een deel te gebruiken voor een auto (ik ben geen fan van lease, enorm veel geld gaat er netto af van je salaris) en de rest van mijn (tijdelijke) inkomen en toekomstig inkomen te blijfen investeren in aandelen. Ik woon nog thuis en ben van plan dit voor de komende twee jaar nog vol te houden en dan uit huis te gaan en ergens een prima appartement te kopen in de randstad.
Hoe zit het met jullie?
submitted by tbdbm to DutchFIRE [link] [comments]


2024.05.17 16:50 MedUsaXIII Ventilatie van kleine slaapkamer verbeteren

Ventilatie van kleine slaapkamer verbeteren
Hey Klussend Nederland!
Recentelijk hebben wij intrede genomen in ons eerste koophuis. Natuurlijk zijn we over the moon maar er zijn nog een aantal dingen die we willen of moeten aanpakken.
Eén van deze dingen is de ventilatie van de kleinste slaapkamer die ik heb geclaimd als kantoor. In deze ruimte (en in een aantal andere ruimtes) is een kozijn met 2 ramen aanwezig en een ventilatierooster. Ik merk echter dat het rooster mij geen geweldige opties geeft voor ventilatie. Daarom ben ik op zoek naar wat de beste oplossing zou zijn.
De dingen die ik zelf heb bedacht:
  • Ik bouw een ventilator die op de bestaande ventilatiestrook past. Dit is schijnbaar nog niet een ding wat je kunt kopen?
  • Ik laat het bovenste raam vervangen met een klap raampje. Dat zie ik veel bij buren. Die hebben dan gewoon een enkele dikke glasplaat er in
  • Ik laat het raam vervangen met een raam waar een ventilator in kan (ben ik zelf wel fan van) eventueel in combinatie met een klapraam
  • Ik laat het hele raam vervangen. Dat is de optie die de minste voorkeur heeft. Wij zijn nog aan het twijfelen of wij alle kozijnen in de toekomst laten vervangen of dat we het van hout laten. Beetje zonde om dan 1 raam nu te vervangen
Ik kan een beetje weinig info vinden over de verschillende opties. Gebruik ik de verkeerde termen of is dit een zo simpele klus dat niemand het er ooit over heeft?
Side note: Het glas (beide ramen) wat er nu in zit is HR++
Raam in slaapkamer
submitted by MedUsaXIII to Klussers [link] [comments]


2024.05.16 23:32 StrawberryBudget1437 €1 miljoen in BV op jonge leeftijd

Hallo allemaal, even op mijn alt account omdat ik niet graag cijfers deel op mijn normale account.
Dit zal voor veel mensen ongeloofwaardig overkomen, ik heb alleen zelf niks eraan als ik cijfers deel die niet waar zijn. Als mods het willen verifiëren is dit geen probleem!
Ik ben 20 jaar en ben nu een aantal jaar bezig met mijn e-commerce bedrijf. Sinds 2022 is dit hard gegroeid en nu heb ik ongeveer €1.000.000 in mijn holding zitten. Nu heb ik een goede accountant die mij verder helpt, alleen ben ik benieuwd wat jullie mij aanraden. Dit bedrag is excl de vennootschapsbelasting.
Ik zal even delen wat ik privé ontvang en investeer per maand: DGA netto: €3100 Meesman: €900 (eenmalige storting van 15k extra gedaan) Crypto: Soms eenmalige kleine stortingen (op dit moment in m’n wallet: €8.000 Spaar ING: €25k
Verder verdeel ik de rest van mijn inkomen in verschillende potjes: spaar / play.
Mijn bedrijf genereert nog steeds een goede winst per maand, het bedrag zal dus blijven verhogen in de holding. Ik merk wel een daling ten opzichte van vorig jaar, dit is niet erg, de piek is al geweest.
Omdat de huizen prijzen in NL blijven stijgen wil ik snel een huis kopen voor mezelf. Waarschijnlijk is mijn plan om een deel gelijk privé af te betalen en de rest te financieren als hypotheek vanuit mijn BV. Hoe denken jullie hierover? Hebben jullie misschien ervaring hiermee?
Ook wil ik erg graag wat gaan doen met het geld in mijn BV. Ik betaal mezelf ieder jaar DGA salaris uit en dividend (67k). Wat zou slim zijn om zakelijk in te investeren? Vastgoed buitenland? Indexfondsen? En raden jullie mij privé aan meer te investeren?
Ik ben erg benieuwd wat jullie in mijn situatie zouden doen. Ik snap ook dat dit een zeer uitzonderlijke situatie is en ik wil ook zeker niet hiermee ‘pronken’.
Alvast bedankt aan iedereen die de moeite neemt om een reactie te plaatsen en met mij mee te denken 😁
submitted by StrawberryBudget1437 to geldzaken [link] [comments]


2024.05.16 09:26 timeeh Content schrijven vanuit Nederland voor Amerikaans bedrijf

Hoi, ik heb de kans om specialistische content te gaan schrijven voor een Amerikaanse startup. Ben zelf ook klant van hun platform. Ik vraag mij af waar ik op moet letten als ik dit aanga:
Zij bieden $25 per uur. - betaal ik in Amerika en in Nederland belasting? - moet ik mij inschrijven bij KVK? - hoeveel neem ik mee naar huis van deze 25? - ergens anders waar ik op moet letten?
Ps. Ik wist even niet beter waar ik deze vraag moest stellen.
submitted by timeeh to geldzaken [link] [comments]


2024.05.15 23:11 ButterscotchLost6762 Nieuwe schrijver

Ik ben een beginnend schrijver. Op zoek naar de hardste kritieken. Do not be gentle.
Rustig afdalend probeert hij zijn gedachten even opzij te zetten. Niet dat hij zijn volledige aandacht nodig heeft bij het verlaten van dit kleine Europese vliegveld, maar de gedachten die door zijn hoofd spoken zijn somber. Al komen ze minder vaak naar boven in de laatste maanden, ze kunnen hem nog steeds van zijn stuk brengen. De metalen trap aflopend ziet hij het bekende pendelbusje al staan. Wit, groen en met een stuur aan beide kanten. Het busje is misschien nog wel een grotere kwelling dan het vliegtuigje waar hij nu met zijn rug naar toe gericht staat. Het doet hem denken aan artikelen over de internationale prijsvechters die nadenken over staanplaatsen in een vliegtuig. “Waanzin, ik zie het al voor me met een beetje turbulentie", denkt hij terwijl de geuren rondom hem in hevig contrast staan met de omgeving die zijn ogen hem laten aanschouwen. Zijn visuele zintuigen zijn in een hevige oorlog verwikkeld met de lichamelijke geuren die onvermijdelijk zijn in een zuid Europees klimaat in juli. Laat staan als al die mensen ook nog eens een paar uur samen in een vliegend stuk metaal hebben gezeten. Vanuit het busje kijkt hij naar buiten en verwondert zich weer over het feit dat de deur waar ze met een enorme omweg heen rijden maar 10 seconden lopen is. Echt groen en duurzaam denken is nog steeds een utopie.
Niet echt vermoeid, maar door het lome verstrijken van uren op een dag wachtend op een vliegveld is wegdommelen misschien wel het fijnste gevoel als mens. Natuurlijk hebben de meeste omstanders fijne gedachten bij aanvang van een week op een mediterraans eiland. Ze verwachten een week vol mooie herinneringen. Fijne beelden op hun interne televisie. Ons geheugen speelt herinneringen af met alle zintuigen die we ons kunnen herinneren en is krachtiger dan alles wat we ooit kunnen vastleggen en uitzenden op een beeldscherm. Maar ook verraderlijker want bijna niemand heeft een eidetisch geheugen, waardoor soms dingen vervagen. Het wordt pas gevaarlijk als mensen dit niet beseffen en er blind van uit gaan dat zij alles 100 procent goed hebben onthouden. Dit is indirect de oorzaak van veel historische en vernietigende gebeurtenissen. Toch voelen zijn oogleden zwaar en even moet hij zich mentaal oppeppen.
De beelden van woestijnen en een hete droge zon lossen langzaam op als een fata morgana op het moment dat je zo dichtbij komt dat je je realiseert dat het niet echt is. Eenmaal buiten beseft hij dat de brandende zon waar hij nu in staat elk moment op zijn hoogste punt komt. De mediterraanse zon in zijn nek voelend loopt hij linksaf naar de taxistandplaats. De sigarettenrook komt hem tegemoet. Er heerst hier altijd een gezellige commotie en drukte onder de mannen met zwarte pantalons en witte overhemden. Vandaag staan er acht waarvan er 3 vrouw zijn in dezelfde ongemakkelijke kleding. In het zuiden van Europa lijkt het wel alsof er veel meer mensen roken dan in het noorden van het continent, waar de jarenlange campagnes van de overheden eindelijk hun vruchten beginnen af te werpen. Maar net als met het roken zijn ook de andere kleine dingen nog niet veranderd. Zoals de vele uniformen die gedragen worden.
Gelukkig spreekt iedereen in Malta vloeiend Engels, al is het met een zwaar accent, wat communiceren een stuk makkelijker maakt. Ook dit was ooit een onderdeel van het Britse Rijk en dat was overal nog te zien en te horen.
Gelukkig is het al lang geleden dat hij hier voor het eerst kwam, en wist hij ook wel dat de buitenkant van het eiland, de toeristische façade, dat ook echt was: een façade.
Maar iedereen die ook maar een beetje googelt op de duistere kant van Malta komt er al snel achter dat er op dit eiland heel andere wetten gelden als die ergens in een oud boek zijn vastgelegd, en waar de politici op zweren. Premiers die journalisten ombrengen met autobommen in 1997 is hier misschien wel het meest recente en schrijnendste voorbeeld van de laatste 10 jaar. Voor sommige mensen is dit ook juist de reden dat Malta een heerlijke plaats is om wat tijd door te brengen en wat geld uit te geven. Mannen en vrouwen die aan de wereldwijde touwtjes trekken van grote misdaadsyndicaten, Russische oligarchen en alle andere mensen met sinistere invloeden. Een paspoort is hier te koop voor iets minder dan een miljoen euro. Verdeeld over de vele marina’s hebben de meesten hun eigen plezierjacht, andere blijven in de upscale boutique hotels in Valletta. Allemaal worden ze hier gevolgd door nauwelijks zichtbare schaduwen namens elke letter van elke inlichtingendienst op deze planeet. Van een paar van die schaduwen wist hij nog te herinneren hoe ze zich bewogen, en hij hoopte maar dat dat genoeg was om weer levend van dit eiland af te komen.
De taxirit naar het populaire Sliema duurt nog geen half uur, wat hem verbaasde aangezien het op Malta altijd druk is op de wegen. De hoogste snelheid die je maximaal mag rijden op het hele eiland is 80 km/u, maar net als in de meeste zuid Europese landen wordt er hier niet of nauwelijks op gecontroleerd, laat staan gehandhaafd. Incheckend in een guesthouse op de onderste verdieping in Triq Tonna is hij maar wat blij dat het allemaal geautomatiseerd is en hij geen fysiek contact hoeft te hebben met de eigenaren of werknemers. “Scheelt weer een hoop eventuele rommel” denkt hij terwijl hij de keurige kamer in zich opneemt, de en suite badkamer is mooi en schoon, en een binnentuintje dat helemaal open en bloot naar het dak loopt. Alles kan op slot en heeft dubbel glas. Na een grondige inspectie van zijn omgeving binnen de 4 muren waar hij de komende nachten zou doorbrengen, zette hij een speciaal voor hem op maat gemaakte laptop op het kleine bureau. Dat klere ding heeft hem bijna 12 duizend euro gekost en hij had er met veel scepsis en dreigementen voor betaald, maar nu was dat stuk draagbare elektronica het enige nog wat hij bij zich droeg waar stroom voor nodig was. Analoog was het nieuwe geheimhouding protocol in de wereld waar alles gekraakt kan worden. Na het invoeren van zijn 64 digits tellende wachtwoord klonk het hele zachte gezoem van de onderdelen die uit hun slaap werden gehaald om hun gebruiker te begeleiden in hun enorme en alomvattende archief die het internet heet. De eerste berichten kwamen al snel voorbij op zijn scherm. Het waren allemaal posts op verschillende forums op het darkweb. Niets wat ook maar enige logica bevat voor iemand, behalve voor de naam die boven elk bericht stond: Saint.
Alle losse berichten met de hand opgeschreven zodat als iemand op de een of andere onmogelijke manier toch mee heeft gekeken die alsnog niets kan met de informatie die zojuist bekeken is. Snel legt hij de verkregen puzzelstukjes in elkaar en verbrandt alle informatie in de wasbak van de kleine badkamer.
De boodschap was simpel en kort. Maar niet zo kort als Saint had verwacht. Normaal was het alleen een naam, nu waren het er 2. Hij had er zo zijn bedenkingen bij, aangezien het er nu alleen maar lastiger op werd. Niet onmogelijk, maar het feit dat het een eiland was, was Malta ook verschrikkelijk klein en maar heel beperkt bebouwd. Gooi hier alle verkeersdrukte en gekte bovenop en een snelle ontsnapping is al lastig zat. Zijn zorgen aan de kant schuivend loopt hij de felle zon in. Aangezien hij niets digitaal bij zich draagt, wandelt hij rustig naar beneden waar hij vanaf de boulevard makkelijk een taxi kan aanhouden. De zandstenen kleuren die de gebouwen om hem heen domineren worden afgewisseld met vrolijke kleuren die hier en daar aan het afbladderen zijn van de typische balkons van dit land. Al wandelend voelt Saint de zon weer branden in zijn gezicht. “Ik moet echt zonnebrand halen” galmt door zijn hoofd met ondertussen een herinnering van zijn moeder die hem met alle macht probeert in te smeren op het strand in zijn prille jeugdjaren. Blijkbaar maakt de zon niet alleen maar sombere en diabolische herinneringen los, maar ook nog steeds de fijne. "Yin-yang in optima forma” denkt Saint terwijl hij aankomt op het punt van de laatste omlaag lopende straat die uitkomt op de boulevard van Sliema. Het panorama wordt uitgebreid met elke centimeter die zijn lichaam vooruitgaat. Alles in zich opnemend blijft hij even rustig staan voor hij de hoek omslaat en de drukte van massatoerisme onvrijwillig omarmt. De vraag die door zijn hoofd blijft gonzen als een gong op de Olympische Spelen is eigenlijk een vorm van zelfkastijding, het antwoord verandert niets, het maakt namelijk niet uit. Toch blijft de vraag als een sumoworstelaar die op dezelfde gong zijn indrukwekkende gewicht in een haast onstopbare manier in beweging brengt door mijn hoofd beuken. Zijn hoofd heeft in tegenstelling tot een worstel veld wel een fysieke rand waar je niet doorheen kan ontsnappen. “Waarom twee namen?" "Dat is in de laatste 14 jaar nog niet voorgekomen!” Het maakte niet uit, maar toch was hij graag op de hoogte van alle aspecten en feiten.
Saint slaakt een diepe zucht, bant alle gedachten uit zijn hoofd en concentreert zich op de langzaam voortbewegende massa mensen. Hij rook ze voor hij goed en wel in hun midden stond. De geur van zwetende mensen vermengt met de geur van goedkope deo’s en zonnebrand. Het maakte hem misselijk waardoor hij snel de straat overstak naar de wat wijdere zijde van de brede boulevard. Normaal zou hij nooit op een boulevard lopen om 2 uur 's middags, maar hij moest een wapen hebben, en Gary werkte nou eenmaal op deze brandende hel vol zwetende rode lichamen.
Na een snelle stop om een spuitbus met zonnebrand te halen en zijn armen, nek en gezicht te hebben ingesmeerd, zette hij de witte pet op die naast de kassa lag in de toeristenwinkel waar hij de zonnebrand kocht voor veel te veel geld. Hij merkte met een goed gevoel op dat deze aardige man uit India veel kijk had op zijn marketing. “En dat waarschijnlijk zonder een hele dure universitaire opleiding!”
Hij kon Gary al van ver horen, met zijn prachtige Schotse accent: “Get ya’rr tickets, get em now!” Gary en Saint konden niet altijd zo goed overweg als tegenwoordig, maar na het avontuur om Gary van de verkeerde Italiaanse vriendjes los te kopen, zou er niets op de wereld zijn dat Gary niet zou doen voor Saint. Het mooie geluid van zijn harde stem stopt abrupt op het moment dat Saint in het zicht komt doordat een wat gezettere Britse vrouw ongeintreseerd door sjokt. “Bloody hell, ik had al 3 keer een rouwkaart verwacht sinds de laatste keer dat ik je zag!” “Maar dan ook weer, wie zou die verdomde kaart moeten sturen?” Met een ontzettend aanstekelijke naar lucht happende schaterlach loopt zijn hoofd rood aan zoals het een echte Schot in de zon betaamt. Saint moest wel even hardop mee lachen en gebroederlijk geven ze elkaar een shake hug. Zodra het oor van Gary binnen fluisterbereik is fluistert Saint: “Ik wil boodschappen doen”. Gary gaat nog harder lachen en loopt naar het kleine hokje met te grote foto’s op houten planken met felle teksten. “Hoe gaat het met de dagjesmensen? Blue Lagoon nog erg in trek? vraagt Saint, verwijzend naar de cruiseschepen op de foto’s.
“Zeker, zodra mei is begonnen, begint ons leven weer." Hier heb je de folder en tickets voor de cruise van morgenvroeg.”
“Dank je vriend, verder nog mensen opgeblazen laatste tijd op het eiland?”, en er gaat een folder met dezelfde luidruchtige foto’s van hand naar hand, al is deze ver van normaal.
“Verre van dat, maar er gebeurt altijd wel wat." "Wees gewoon voorzichtig.” "Ow en Youssef is op de rots.”
Hoewel het bericht dat hij zojuist had gelezen uit de zon kwam, kon het contrast niet groter zijn dan met de kamer waar Gerard nu in stond. Zwarte wolken zweefden boven zijn hoofd als een slechte cartoon. Hevige regen sloeg tegen het zwaarbeveiligde glas aan, maar werd niet geregistreerd door de in gedachten verzonken Gerard Laurie. 43 jaar bewoog hij zich al in de onverlichte ruimtes van het menselijk bestaan. Met zijn korte maar potige postuur kwam zijn fitheid heel intimiderend over in zijn perfect gestreken overhemd met de mouwen opgestroopt. Het gezicht vol groeven en donkerbruine ogen onder perfect gemanicuurde wenkbrauwen sprak alles tegen, maar maakte het op een onorthodoxe manier af.
Op 68 jarige leeftijd begaf hij zich niet meer op dezelfde gladde vlaktes als de mensen die voor hem werkten, maar hij had het voordeel dat hij al heel lang bouwde aan zijn onzichtbare netwerk met onmisbare mensen en spelers. Er gebeurde vrijwel niets in de wereld waar Laurie niet van op de hoogte was.
“Waarom wist ik dan niet dat Youssef op dat klote eiland zat?” ”Net op het moment dat ik Saint er heen stuur voor een missie die al verneukt is!”
Terwijl hij een glas BUS Whisky, tawny port special edition inschenkt, roept hij: “Hey Google, call John Watts.”
Net iets over tien uur in de ochtend hoort Gerard Laurie de telefoon overgaan, tot een stem opneemt. “Gerard, vriend, wat kan ik voor je doen?” “Over 45 minuten koffie bij Regazzo op 45th zou heel fijn zijn.” is het antwoord van Laurie. Hij wilde dit gesprek koste wat kost voorkomen, maar wist dat hij de minister van Defensie wel moest inlichten voor hij verder ging.
Op het terras van BlockHouse aan de Karl-Liebknecht-Strasse in Berlijn is de zon net verdwenen achter de enige wolk die dik genoeg is om het felle licht echt te dempen. De rest van de lucht is lichtblauw waar doorzichtige mist voorhangt in een poging een wolk te imiteren. Hoewel de lucht steeds meer oranje en pastel kleuren laat zien, wordt de temperatuur alleen maar hoger. De grijze voorgevel met grote rode letters maakt het industriële Duitse gevoel helemaal af door de uitstraling van gestroomlijnde perfectie met hun rechte letters.
De locatie van deze meeting is random, elke 2 dagen ontmoeten ze elkaar ergens. Meestal op een plek die ze vaker gebruiken maar niet al te vaak. Soms een compleet nieuwe plek. Maar nergens zo vaak dat het gevaarlijk wordt. Gelukkig is Berlijn groot genoeg en lijkt alles hetzelfde. Brussel is misschien wel een hotpot van islam, maar in Berlijn valt alles minder op. De recente immigratiestroom baart de 3 mannen zorgen. Abu - Tariq el Ahmadi en zijn twee meest belangrijke mensen in Europa zwegen even toen de ober hun koffie neerzette.
Waar heel rechts Europa bang was dat de recente instroom van immigranten in Europa de jihadistische wereld in de kaart zou spelen, zagen deze mannen het juist andersom. Zij hadden veel te veel tijd en geld en bovendien invloed op het spel staan.
Deze massa immigratie maakte het op de lange termijn alleen maar moeilijker om mensen binnen te smokkelen. “We moeten kijken naar mogelijkheden die ons nu geboden worden” zei de grote man met heftige groene ogen. Mohammed al Shaarawy was een slimme kerel, altijd braaf tot een bom zijn leven omgooide. Alles van je af laten nemen zonder een keus in het geheel te hebben, zonder ook maar een advocaat of rechter te mogen spreken. Dat doet wat met een ziel. Dat, en 9 jaar jihadi kampen in Afrika, waar de Islam snel aan gebied wint.
“Hoe meer mensen we nu kunnen sturen hoe beter!” “Alle grenzen liggen open door Oekraïne!" “Als wijsdom niet de taal is die je spreekt, zwijg dan” Tariq kijkt naar rechts, de andere man aan die tot dan toe juist had gezwegen. Dat was ook niet gek, de man had op 11 september 2001 zijn tong eruit gesneden omdat hij anders zich zou dood schreeuwen van geluk. De ogen die terug keken leken wel dood. Waarschijnlijk waren ze dat ook, de ziel en de mens die ze ooit gedragen hadden zijn dat wel. “We moeten ook naar de lange termijn kijken, als de vloed nu te groot wordt is de chaos te groot.” “Ook voor onze broeders en soldaten.” “We moeten de toestroom van immigranten stoppen, maar dat kunnen we ook doen op een manier die onze doelen niet beschadigt." Inshallah" komt zachtjes uit de keel van een van de twee aanwezigen aan de tafel van Abu-Tariq el Ahmadi op een Berlijns terras, terwijl de stilzwijgende blik meer van zich laat horen dan alle andere stemmen die aanwezig zijn. Toen Mohammed al Shaarawy opstond om te vertrekken keken hij en Tariq samen even naar de man zonder stem die maar al te luid overkwam, maar nu langzaam wegliep richting de zon waar 4 bodyguards stonden te wachten bij een SUV. Het besef dat een stem die niet meer kon spreken nog zo krachtig kon zijn sprak tot hun verbeelding was zo overweldigend dat Abu - Tariq met admiratie keek naar de grote blonde man die wegliep.
Opnieuw afdalend door Triq Gianni Bencini, stapelen de vragen zich op voor Saint. De avond ervoor is rustig verlopen en na een paar pastizzi en 2 espresso naast het politiestation van Sliema was hij klaar voor de uren die voor hem lagen. Met de eeuwige bouwwerkzaamheden aan elk hotel was de dag niet zo mooi als gisteren. Het besef kwam door dat het maandag was. Dat viel behoorlijk op, tenzij je een toerist was. Het gevoel van gewillige onwetendheid overheerst daar met boventoon. Aan de kade lagen meerdere boten die onze cruises zouden verzorgen, maar Gary had uiteraard een rustige maatschappij uitgekozen.
Om tien uur in de ochtend is de zon prachtig op de Blue Lagoon
submitted by ButterscotchLost6762 to literatuur [link] [comments]


2024.05.15 19:05 Balzakharen “Bedelaars” bij centraal, vragend om een kaartje naar buitenland

Het is mij vaak gebeurt. Ik loop langs de jaarbeursplein ingang van centraal station, en iemand spreekt mij aan of ik voor diegene een kaartje kan kopen naar Berlijn, Brussel, Luxemburg, Hamburg. Noem maar op
Ik snap niet echt wat het einddoel hier is 🤔 zijn deze mensen echt uit op een gratis kaartje zo ver weg. hoe kwamen ze dan in Utrecht terecht. En gaan ze echt helemaal naar brussel of berlijn met een plastic tas? (of soms helemaal niks)?
Vaak zijn ze ook niet slecht gekleed. Soms gebrekkig engels, of gewoon perfect Nederlands. Het lijkt wel om een soort bende te gaan soms, net zoals die bedelaars met de ‘im hungry’ bordjes
Ruilen ze dat kaartje dan weer in voor geld? Of gaan ze meer vragen als ik het heb gekocht?
submitted by Balzakharen to Utrecht [link] [comments]


2024.05.15 15:30 Arctlcwolf Kopen of blijven huren - advies.

Hi iedereen,
Ik ben aan het overwegen om een huis te kopen maar probeer het af te wegen tegenover blijven huren. Even een aantaal punten op een rij:
Loop sterk te twijfelen of ik wel moet gaan kopen omdat bij een hypotheek van dat bedrag ik waarschijnlijk moet gaan uitwijken naar de kleinere omliggende steden (of in een mindere wijk moet gaan wonen). Tevens betwijfel ik of het verstandig is mijn opgebouwde vermogen wat niet al te hoog is te gebruiken voor alle onkosten. Tevens overweeg ik ook om over een paar jaar in het buitenland te werken -> drang tot kopen komt voornamelijk voort vanuit mijn omgeving, vrienden, familie, collega's, etc.
submitted by Arctlcwolf to geldzaken [link] [comments]


2024.05.14 17:00 remvs98 Video Zo klonk Europapa vanuit kerken door heel Nederland

Video Zo klonk Europapa vanuit kerken door heel Nederland submitted by remvs98 to NUjijDiscussies [link] [comments]


2024.05.14 08:19 maillotsblog De Opkomst van Jong Talent: De Nieuwe Generatie die Oranje Doet Schitteren

Inleiding
Het Nederlands elftal heeft altijd bekend gestaan om zijn talentvolle spelers en innovatieve speelstijl. Van de legendarische Johan Cruijff tot de onmisbare Arjen Robben, Nederland heeft een rijke geschiedenis van voetbaltalent. Echter, de toekomst van Oranje hangt af van een nieuwe generatie spelers die klaar staat om het stokje over te nemen.

In deze blog richten we onze aandacht op de jonge talentjes die het verschil maken en de toekomst van het Nederlands elftal veiligstellen. Deze spelers, sommigen nog tieners, hebben al indruk gemaakt met hun vaardigheden, doorzettingsvermogen en spelinzicht. Ze worden gezien als de toekomstige sterren van Oranje en brengen een frisse wind in het team.

Het is cruciaal voor de toekomst van het Nederlands voetbal dat deze jonge talenten goed begeleid en ontwikkeld worden. In de komende secties zullen we enkele van deze veelbelovende spelers nader bekijken, hun achtergrond en prestaties analyseren, en bespreken hoe zij een rol kunnen spelen in het succes van Oranje op het internationale toneel.

Laten we beginnen met een blik op de nieuwe lichting talenten die klaar staan om de voetbalwereld te veroveren en het Nederlands elftal naar nieuwe hoogten te brengen.
  1. De Opkomst van Jonge Talentjes
De afgelopen jaren hebben we een opmerkelijke opkomst gezien van jonge voetbaltalenten in Nederland. Deze spelers, vaak nog in hun tienerjaren, zijn doorgebroken naar de top van het Nederlandse voetbal en hebben indruk gemaakt met hun uitzonderlijke vaardigheden en volwassenheid op het veld.

Een uitstekend voorbeeld hiervan is Ryan Gravenberch, die op jonge leeftijd doorbrak bij Ajax. Met zijn technisch vermogen, spelinzicht en fysiek, heeft Gravenberch zich snel gevestigd als een van de meest veelbelovende middenvelders van zijn generatie. Zijn prestaties in zowel de Eredivisie als de Champions League hebben hem op de radar van vele topclubs in Europa gezet.

Daarnaast zien we de opkomst van Xavi Simons, een dynamische middenvelder die zijn jeugdopleiding bij FC Barcelona genoot en nu bij PSV speelt. Simons heeft laten zien dat hij niet alleen over technische vaardigheden beschikt, maar ook over het vermogen om wedstrijden te domineren en beslissende momenten te creëren. Zijn overgang naar PSV heeft hem de kans gegeven om regelmatig speeltijd te krijgen en zich verder te ontwikkelen in een competitieve omgeving.

Een ander voorbeeld is Noni Madueke, een Engelse aanvaller met Nederlandse roots, die via de jeugdopleiding van PSV zijn weg naar het eerste elftal heeft gevonden. Met zijn snelheid, dribbelvaardigheid en neus voor het doel, heeft Madueke zichzelf gepositioneerd als een van de meest opwindende jonge aanvallers in de Eredivisie. Zijn spel heeft hem niet alleen lof opgeleverd in Nederland, maar ook internationale aandacht getrokken.

Deze jonge talenten zijn slechts enkele voorbeelden van de nieuwe generatie spelers die de toekomst van het Nederlandse voetbal vertegenwoordigen. Hun doorbraak is niet toevallig; het is het resultaat van jarenlange investering in jeugdopleidingen en een focus op het ontwikkelen van technische vaardigheden en tactisch inzicht vanaf jonge leeftijd.

De Nederlandse clubs, met name Ajax, PSV en Feyenoord, hebben een sterke traditie van het opleiden van jonge talenten en het bieden van kansen in het eerste elftal. Deze focus op jeugdontwikkeling heeft geleid tot een constante stroom van getalenteerde spelers die klaar zijn om de stap naar het hoogste niveau te maken en het nationale team te versterken.

In de volgende sectie zullen we dieper ingaan op de rol van deze jeugdacademies en hoe zij bijdragen aan het succes van deze jonge talenten.
  1. Belangrijke Jeugdacademies
Het succes van de jonge talenten in het Nederlandse voetbal kan grotendeels worden toegeschreven aan de uitstekende jeugdacademies van verschillende clubs in het land. Deze academies hebben een cruciale rol gespeeld in de ontwikkeling van spelers die nu schitteren op zowel nationaal als internationaal niveau. In deze sectie richten we ons op de belangrijkste jeugdacademies van Nederland en hun bijdrage aan het succes van de opkomende talenten.

Ajax - De Toekomst
Ajax, gevestigd in Amsterdam, staat bekend om zijn jeugdacademie "De Toekomst," wat letterlijk "De Toekomst" betekent. Deze academie heeft een indrukwekkende geschiedenis van het opleiden van wereldklasse voetballers zoals Johan Cruijff, Marco van Basten, en recentelijk Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt. De filosofie van Ajax is gebaseerd op technisch vaardig, aanvallend en creatief voetbal, wat terug te zien is in de speelstijl van hun jeugdteams.

"De Toekomst" biedt een omgeving waarin jonge spelers vanaf een zeer jonge leeftijd kunnen groeien, zowel op technisch als mentaal vlak. De jeugdcoaches van Ajax leggen de nadruk op balbeheersing, positioneel spel en spelinzicht, wat hen helpt om veelzijdige en intelligente voetballers te ontwikkelen. Veel van deze spelers maken al op jonge leeftijd hun debuut in het eerste elftal van Ajax, wat hen een voorsprong geeft in hun professionele carrière.

PSV - De Herdgang
Een andere prominente jeugdacademie is die van PSV, gevestigd in Eindhoven en bekend als "De Herdgang." PSV heeft een sterke reputatie opgebouwd in het ontwikkelen van jonge talenten die uitblinken in zowel de Eredivisie als in internationale competities. Bekende spelers zoals Arjen Robben, Memphis Depay en Steven Bergwijn hebben hun roots in de jeugdopleiding van PSV.

De Herdgang richt zich op een holistische benadering van spelerontwikkeling, waarbij niet alleen de technische en tactische aspecten van het spel worden benadrukt, maar ook het fysieke en mentale welzijn van de spelers. PSV's jeugdacademie staat bekend om zijn moderne faciliteiten en innovatieve trainingsmethoden, die bijdragen aan de algehele groei van jonge voetballers.

Feyenoord - Varkenoord
Feyenoord's jeugdacademie, Varkenoord, in Rotterdam, is eveneens een belangrijke pijler in het Nederlandse voetbal. Deze academie heeft een traditie van het opleiden van spelers die robuust, technisch begaafd en mentaal sterk zijn. Spelers zoals Giovanni van Bronckhorst, Robin van Persie en Stefan de Vrij zijn enkele van de beroemde producten van Varkenoord.

Feyenoord legt veel nadruk op teamspel en discipline, waarbij jonge spelers worden aangemoedigd om zowel individueel als collectief te presteren. De academie biedt een structuur waarin talentvolle voetballers zich kunnen ontwikkelen in een competitieve maar ondersteunende omgeving, wat essentieel is voor hun toekomstige succes.

Conclusie
De jeugdacademies van Ajax, PSV en Feyenoord spelen een onmisbare rol in het Nederlandse voetbal. Ze bieden jonge talenten de middelen en mogelijkheden om zich te ontwikkelen tot professionele voetballers van wereldklasse. Deze academies blijven een constante bron van talent voor het nationale team en dragen bij aan de lange termijn succes van het Nederlandse voetbal. In de volgende sectie zullen we enkele van de meest veelbelovende talenten nader bekijken en hun potentieel voor de toekomst van Oranje bespreken.
  1. Top Talentjes om in de gaten te houden
Nederland heeft altijd een rijke traditie gehad van het voortbrengen van topvoetballers, en de nieuwste generatie talenten stelt niet teleur. In deze sectie richten we ons op enkele van de meest veelbelovende jonge spelers die momenteel de aandacht trekken in zowel de Eredivisie als daarbuiten. Deze spelers worden gezien als de toekomstige sterren van Oranje en hebben al laten zien dat ze in staat zijn om op hoog niveau te presteren.

Ryan Gravenberch
Ryan Gravenberch, geboren in 2002, is een middenvelder die zijn opleiding heeft genoten bij Ajax. Hij maakte zijn debuut voor het eerste elftal op slechts 16-jarige leeftijd en heeft sindsdien indruk gemaakt met zijn technische vaardigheden, spelinzicht en fysieke aanwezigheid op het veld. Gravenberch wordt vaak geprezen om zijn vermogen om zowel verdedigende als aanvallende taken uit te voeren, wat hem een veelzijdige en onmisbare speler maakt. Zijn prestaties hebben al de aandacht getrokken van grote clubs in Europa, en hij wordt beschouwd als een van de meest veelbelovende talenten van zijn generatie.

Xavi Simons
Xavi Simons, een dynamische middenvelder, werd geboren in 2003 en is opgegroeid in de beroemde La Masia-academie van FC Barcelona voordat hij naar Paris Saint-Germain vertrok en uiteindelijk bij PSV terechtkwam. Simons staat bekend om zijn technische bekwaamheid, visionaire passing en leiderschapskwaliteiten ondanks zijn jonge leeftijd. Bij PSV heeft hij de kans gekregen om zich regelmatig te laten zien op het hoogste niveau, waar hij zijn potentieel heeft kunnen waarmaken. Zijn veelzijdigheid en creativiteit maken hem een waardevolle aanwinst voor zowel zijn club als het nationale team.

Noni Madueke
Noni Madueke, geboren in 2002, is een aanvaller met zowel Engelse als Nederlandse roots die zijn jeugdopleiding bij Crystal Palace en Tottenham Hotspur genoot voordat hij naar PSV kwam. Madueke is bekend om zijn explosieve snelheid, dribbelvaardigheid en scorend vermogen. Hij heeft al indruk gemaakt in de Eredivisie en heeft zich snel gevestigd als een van de opwindendste jonge aanvallers in de competitie. Zijn vermogen om vanuit verschillende posities aan te vallen en doelpunten te maken, maakt hem een belangrijke speler voor PSV en een potentiële ster voor Oranje.

Jurrien Timber
Jurrien Timber, een centrale verdediger geboren in 2001, is een ander product van de Ajax-jeugdacademie. Timber wordt geroemd om zijn verdedigende vaardigheden, snelheid en vermogen om het spel van achteruit op te bouwen. Zijn volwassenheid en consistentie op jonge leeftijd hebben ervoor gezorgd dat hij een vaste waarde is geworden in het eerste elftal van Ajax. Timber's vermogen om zowel centraal als op de rechterflank te spelen, geeft zijn coaches waardevolle tactische flexibiliteit.

Brian Brobbey
Brian Brobbey, geboren in 2002, is een krachtige spits die eveneens uit de Ajax-jeugd komt. Na een korte periode bij RB Leipzig keerde hij terug naar Ajax, waar hij zijn potentieel verder heeft kunnen ontwikkelen. Brobbey staat bekend om zijn fysieke kracht, doelgerichtheid en vermogen om cruciale doelpunten te scoren. Zijn spel in de Eredivisie heeft hem gepositioneerd als een van de meest veelbelovende jonge aanvallers in Nederland.

Conclusie
Deze jonge talenten vertegenwoordigen de toekomst van het Nederlandse voetbal. Hun prestaties tot nu toe zijn veelbelovend, en ze hebben het potentieel om uit te groeien tot sleutelspelers voor het Nederlands elftal. Terwijl ze zich verder ontwikkelen en meer ervaring opdoen, zullen ze ongetwijfeld een belangrijke rol spelen in het succes van Oranje in de komende jaren. In de volgende sectie zullen we de invloed van jeugdcoaches bespreken en hoe zij bijdragen aan de ontwikkeling van deze getalenteerde spelers.
  1. De Invloed van Jeugdcoaches
De ontwikkeling van jonge voetbaltalenten zou niet mogelijk zijn zonder de cruciale rol van jeugdcoaches. Deze coaches zijn de mentoren die jonge spelers begeleiden, hen technische vaardigheden bijbrengen en hun mentale weerbaarheid ontwikkelen. In deze sectie belichten we de invloed van jeugdcoaches op de opkomende generatie Nederlandse voetballers en hoe hun methoden en filosofieën bijdragen aan het succes van deze talenten.

De Rol van Jeugdcoaches
Jeugdcoaches zijn verantwoordelijk voor veel meer dan alleen het aanleren van de basisvaardigheden van het spel. Ze zijn ook rolmodellen en mentoren die spelers helpen om zowel binnen als buiten het veld te groeien. Coaches zoals Wim Jonk en Erik ten Hag hebben laten zien hoe belangrijk een gestructureerde en gedetailleerde benadering van jeugdontwikkeling kan zijn.

Een goede jeugdcoach begrijpt dat elk talent uniek is en dat een persoonlijke benadering essentieel is. Ze identificeren de sterke en zwakke punten van elke speler en passen hun trainingsmethoden dienovereenkomstig aan. Deze individuele aandacht zorgt ervoor dat elke speler zich optimaal kan ontwikkelen.

Voorbeelden van Invloedrijke Jeugdcoaches
Wim Jonk
Wim Jonk, een voormalige Nederlandse middenvelder, heeft een enorme impact gehad op de jeugdopleiding van Ajax en later bij FC Volendam. Zijn filosofie draait om het ontwikkelen van creativiteit en spelinzicht bij jonge spelers. Jonk gelooft sterk in het "TIPS-model" (Techniek, Inzicht, Persoonlijkheid, Snelheid), wat een holistische benadering van spelerontwikkeling stimuleert. Zijn methoden hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van veel van de huidige topvoetballers.

Erik ten Hag
Erik ten Hag, die zijn carrière als jeugdcoach begon voordat hij hoofdcoach van Ajax werd, heeft altijd een sterke focus gehad op jeugdontwikkeling. Bij Ajax heeft hij veel jonge spelers de kans gegeven om te debuteren in het eerste elftal, waaronder spelers zoals Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong. Ten Hag's aanpak benadrukt discipline, tactisch inzicht en technische vaardigheid, wat jonge spelers helpt om de overstap naar het professionele niveau te maken.

Methodieken en Filosofieën
Technische Training
Een belangrijk aspect van de jeugdopleiding is de technische training. Coaches zorgen ervoor dat spelers vanaf jonge leeftijd een uitstekende balbeheersing ontwikkelen, wat de basis vormt voor hun verdere ontwikkeling. Regelmatige oefeningen gericht op dribbelen, passen, en schieten helpen spelers om hun technische vaardigheden te perfectioneren.

Mentale Weerbaarheid
Naast technische vaardigheden is mentale weerbaarheid cruciaal. Jeugdcoaches werken eraan om spelers mentaal sterk te maken, zodat ze kunnen omgaan met de druk van het professionele voetbal. Dit omvat het ontwikkelen van zelfvertrouwen, doorzettingsvermogen en het vermogen om tegenslagen te overwinnen.

Tactisch Inzicht
Tactisch inzicht is een ander belangrijk onderdeel van de opleiding. Coaches leren jonge spelers hoe ze het spel moeten lezen, positie moeten kiezen en tactische instructies moeten opvolgen. Dit helpt hen om intelligente spelers te worden die het spel begrijpen en effectief kunnen reageren op verschillende situaties op het veld.

Conclusie
Jeugdcoaches spelen een onmisbare rol in de ontwikkeling van jonge voetbaltalenten in Nederland. Door hun toewijding, expertise en persoonlijke benadering, helpen zij spelers om hun potentieel te bereiken en zich voor te bereiden op een succesvolle carrière in het professionele voetbal. De invloed van deze coaches is duidelijk zichtbaar in de prestaties van de huidige generatie jonge talenten die de toekomst van Oranje vormen. In de volgende sectie zullen we de internationale erkenning en invloed van deze jonge talenten bespreken.
  1. Internationale Erkenning en Invloed
De opkomst van jonge Nederlandse talenten blijft niet onopgemerkt in de internationale voetbalwereld. Deze spelers hebben indruk gemaakt met hun prestaties bij hun clubs en nationale teams, en ze worden gezien als toekomstige sterren van het wereldvoetbal. In deze sectie bespreken we de internationale erkenning die deze talenten ontvangen en de invloed die ze uitoefenen op zowel hun clubs als het Nederlands elftal.

Prestatie op het Internationale Toneel
Jonge Nederlandse voetballers hebben hun stempel gedrukt in verschillende Europese topcompetities en internationale toernooien. Hun prestaties hebben hen niet alleen erkenning opgeleverd, maar ook belangstelling van enkele van de grootste clubs ter wereld.

Ryan Gravenberch
Ryan Gravenberch, bijvoorbeeld, heeft indruk gemaakt met zijn optredens in de Champions League en de Eredivisie. Zijn vermogen om het middenveld te domineren en zijn volwassen spelinzicht hebben geleid tot interesse van clubs zoals Bayern München en Juventus. Zijn prestaties op internationaal niveau hebben hem gevestigd als een van de meest veelbelovende middenvelders van zijn generatie.

Xavi Simons
Xavi Simons heeft ook internationale erkenning gekregen sinds zijn overstap naar PSV. Met zijn optredens in de Europa League en zijn invloedrijke rol bij PSV heeft hij laten zien dat hij in staat is om op het hoogste niveau te presteren. Simons' technische vaardigheden en creatieve flair hebben hem populair gemaakt onder scouts en voetbalfans wereldwijd.

Noni Madueke
Noni Madueke heeft naam gemaakt met zijn explosieve aanvallende spel bij PSV en zijn optredens in de Europa League. Zijn snelheid en dribbelvaardigheid hebben hem een gevaarlijke tegenstander gemaakt voor elke verdediging. De belangstelling van Premier League-clubs bevestigt zijn groeiende status als een internationale ster in wording.

Invloed op Clubs en Competities
De invloed van deze jonge talenten strekt zich uit tot hun clubs en de competities waarin ze spelen. Ze brengen een frisse dynamiek en verhogen het competitieniveau, wat ook andere spelers inspireert om beter te presteren.

Competitieve Versterking
De aanwezigheid van talentvolle spelers zoals Gravenberch, Simons en Madueke verhoogt de kwaliteit van de Eredivisie en andere competities waarin ze actief zijn. Hun prestaties trekken de aandacht van de media en voetbalfans wereldwijd, wat bijdraagt aan de populariteit en het imago van hun clubs en de competitie als geheel.

Inspiratie voor Jongere Generaties
Deze jonge talenten dienen als rolmodellen voor de volgende generatie voetballers. Hun succesverhalen inspireren jonge spelers in Nederland en daarbuiten om hard te werken en hun dromen na te jagen. De invloed van hun prestaties en de aandacht die ze krijgen, stimuleren de jeugdacademies om te blijven investeren in de ontwikkeling van jonge spelers.

Bijdrage aan het Nederlands Elftal
De bijdragen van deze talenten aan het Nederlands elftal zijn eveneens significant. Hun jeugdige energie, technische vaardigheden en internationale ervaring versterken het team en bieden nieuwe mogelijkheden voor succes op grote toernooien zoals het EK en WK.

Verjonging van het Team
De integratie van jonge talenten zoals Gravenberch en Simons in het Nederlands elftal zorgt voor een broodnodige verjonging van het team. Hun frisse perspectieven en bereidheid om te leren van ervaren spelers dragen bij aan een evenwichtige en dynamische teamdynamiek.

Toekomstperspectieven
Met de opkomst van deze talenten ziet de toekomst van het Nederlands elftal er veelbelovend uit. Hun ontwikkeling en internationale ervaring vergroten de kans op succes in toekomstige toernooien en helpen Nederland om weer een dominante kracht in het wereldvoetbal te worden.

Conclusie
De internationale erkenning en invloed van jonge Nederlandse voetballers zijn een bewijs van hun talent en potentieel. Hun prestaties op het hoogste niveau en hun impact op clubs en competities benadrukken het belang van voortdurende investering in jeugdontwikkeling. Deze talenten spelen een cruciale rol in de huidige en toekomstige successen van het Nederlands elftal, en hun verhalen inspireren een nieuwe generatie voetballers om in hun voetsporen te treden. In de volgende sectie zullen we de toekomstperspectieven van deze talenten en hun mogelijke impact op Oranje verder verkennen.
  1. Toekomstperspectieven
De toekomst van het Nederlandse voetbal ziet er rooskleurig uit dankzij de opkomst van een nieuwe generatie talenten die klaarstaat om Oranje naar nieuwe hoogten te brengen. In deze sectie verkennen we de toekomstperspectieven van deze jonge spelers en hun mogelijke impact op het Nederlands elftal in de komende jaren.

De Toekomstige Sterren van Oranje
Met spelers als Ryan Gravenberch, Xavi Simons, Noni Madueke en anderen, heeft Nederland een solide basis van jong talent die het nationale team kan versterken. Hun prestaties op clubniveau hebben al laten zien dat ze klaar zijn voor de volgende stap, en hun integratie in het nationale team biedt spannende mogelijkheden voor de toekomst.

Ryan Gravenberch
Gravenberch wordt vaak genoemd als een toekomstige leider van het Nederlands elftal. Zijn veelzijdigheid als middenvelder, gecombineerd met zijn technische vaardigheden en inzicht, maken hem tot een belangrijke schakel op het middenveld. Naarmate hij meer ervaring opdoet op het hoogste niveau, zal zijn invloed op het spel van Oranje alleen maar toenemen.

Xavi Simons
Xavi Simons heeft het potentieel om een creatieve kracht te worden in het middenveld van Nederland. Zijn vermogen om kansen te creëren en zijn flair op het veld kunnen Oranje helpen om een meer dynamische en aanvallende speelstijl te ontwikkelen. Simons' groei en ontwikkeling bij PSV en op internationaal niveau zullen cruciaal zijn voor zijn toekomstige rol in het nationale team.

Noni Madueke
Als aanvaller brengt Madueke snelheid, dribbelvaardigheid en scorend vermogen naar het Nederlands elftal. Zijn potentieel om wedstrijden te beslissen met zijn individuele acties maakt hem een waardevolle aanwinst. Madueke's verdere ontwikkeling en consistentie zullen bepalen hoe groot zijn rol zal zijn in de toekomst van Oranje.

Impact op Oranje
De integratie van deze jonge talenten zal een aanzienlijke impact hebben op het succes van het Nederlands elftal. Hun jeugdigheid en energie zullen bijdragen aan een vernieuwd en dynamisch team dat kan concurreren op het hoogste niveau.

Vernieuwing en Energie
De introductie van jong talent in het team zorgt voor vernieuwing en een energieke dynamiek. Deze spelers brengen niet alleen frisheid, maar ook een verlangen om zich te bewijzen op het internationale toneel. Dit kan leiden tot een hogere intensiteit en meer creativiteit in het spel van Oranje.

Competitieve Diepte
Met de opkomst van meerdere talentvolle spelers zal de concurrentie binnen het team toenemen. Deze competitieve diepte zorgt ervoor dat elke positie goed bezet is en dat er altijd kwalitatieve alternatieven beschikbaar zijn. Dit kan de prestaties van het team verbeteren en zorgen voor betere resultaten in toernooien.

Succes in Toernooien
Met deze talenten in het team heeft Nederland de potentie om ver te komen in grote toernooien zoals het EK en het WK. Hun combinatie van technische vaardigheden, tactisch inzicht en individuele briljantie kan het verschil maken in cruciale wedstrijden. De ervaring die deze jonge spelers opdoen in deze toernooien zal hen helpen om nog beter te presteren in de toekomst.

Conclusie
De toekomstperspectieven van het Nederlands elftal zijn veelbelovend dankzij de opkomst van een nieuwe generatie talenten. Ryan Gravenberch, Xavi Simons, Noni Madueke en anderen hebben al laten zien dat ze het potentieel hebben om uit te groeien tot sterspelers van Oranje. Hun ontwikkeling en integratie in het nationale team zullen cruciaal zijn voor het succes van Nederland in de komende jaren. Met hun hulp kan Oranje niet alleen weer een dominante kracht worden in het internationale voetbal, maar ook een bron van inspiratie voor toekomstige generaties voetballers. In de volgende sectie zullen we de conclusies van dit onderzoek samenvatten en een uitnodiging doen aan de lezers om hun gedachten en verwachtingen te delen over de toekomst van Oranje.
  1. Conclusie
Het Nederlands elftal bevindt zich op een spannende kruising dankzij de opkomst van een nieuwe generatie veelbelovende jonge talenten. Deze spelers, zoals Ryan Gravenberch, Xavi Simons, en Noni Madueke, hebben al indruk gemaakt op zowel nationaal als internationaal niveau en bieden hoop op een rooskleurige toekomst voor Oranje.

In deze blog hebben we de huidige staat van het Nederlands voetbal geanalyseerd, waarbij we de cruciale rol van jeugdacademies en jeugdcoaches benadrukten in het ontwikkelen van deze talenten. De jeugdacademies van Ajax, PSV en Feyenoord, en de invloedrijke methodieken en filosofieën van coaches zoals Wim Jonk en Erik ten Hag, hebben een sterke basis gelegd voor de toekomst.

We hebben ook de prestaties en potentieel van deze jonge talenten besproken, evenals de internationale erkenning die ze ontvangen. Hun impact op hun clubs en het Nederlands elftal wordt steeds duidelijker, en ze dragen bij aan een hernieuwde energie en competitieve diepte binnen het team. De toekomstige successen van Oranje zullen in grote mate afhangen van hun voortdurende ontwikkeling en integratie.

De toekomstperspectieven voor het Nederlands elftal zijn dan ook zeer positief. Met deze talenten aan boord, heeft Nederland de kans om weer een dominante kracht te worden in het internationale voetbal en belangrijke toernooien zoals het EK en het WK te winnen.
submitted by maillotsblog to u/maillotsblog [link] [comments]


2024.05.13 20:12 JoepKip Toeslagenschandaal te duur?

https://nos.nl/artikel/2520340-herstel-toeslagenaffaire-dreigt-ongekende-strop-te-worden-nog-5-miljard-extra
Dit komt vanuit het perspectief van iemand die NIET betrokken is geweest bij het toeslagenschandaal.
Net als vele andere Nederlanders, heb ik echt wel sympathie voor de mensen wiens finaciële situatie volledig kapot is gemaakt door onzorgvuldig handelen van de belastingdienst. Deze mensen moeten weer overeind worden geholpen en er moet een goede hervorming en evaluatie komen hoe dit in de toekomst te voorkomen.
Maar hoezo kost dit zo teringveel belastingcenten? Lees net dat dit zo'n 14 miljard zou kunnen kosten. Dit is zowat onverantwoordelijk veel t.o.v. al die mensen die hier niet bij betrokken zijn, hoe kan de budgetering zo uit de hand lopen? Met dit belastinggeld kan toch ook zo veel andere nuttige dingen worden gedaan waar iedereen in Nederland van kan profiteren? Echt begrip voor de mensen in de shit, maar begrijp ik iets niet hoe dit zoveel geld kan kosten, of is dit herstel/compensatieprogramma ook gewoon klungelig opgezet?
submitted by JoepKip to nederlands [link] [comments]


2024.05.12 23:02 North-Think Zieke kitten van stichting gekregen

Hoi allemaal,
Ik heb een beetje advies nodig. Twee weken geleden heb ik een kitten bij een stichting gekocht onder een "bruikleenovereenkomst" maar wel de adoptiekosten van 210 euro betaald voor de transport (vanuit buitenland naar nederland), chip, paspoort, vaccinaties etc.
Toen ik thuiskwam ging de kitten gelijk de kattenbak in met diarree en merkte ik dat hij veel niest. Ik besloot om het even een dagje aan te zien echter ging het nog niet beter. Binnen 48 uur heb ik dit ook aangegeven bij de stichting. Ik heb vermeld dat de kitten diarree heeft en dat hij bloed uitniest. De stichting ontkende dat hij die symptomen bij hun al had. Ik heb toen toch gevraagd om herplaatsing van de kitten, omdat ik niet voor een zieke kitten kan en wil zorgen. Ik ben toen in contact gebracht met de persoon binnen de stichting die herplaatsingen doet. Zij vroeg mij hoe het met de kitten ging en ik zei dat de diarree zo goed als over is en dat het niezen verminderd is. Ik heb nooit gezegd dat het niezen over was. Ze heeft mij in contact gebracht met een familie die de kitten wil overnemen, maar zij vonden dat hij nog te veel niest en hebben dit aan de stichting doorgegeven.
Nu inmiddels twee weken verder en moet ik de kitten terugbrengen naar de stichting omdat hij te ziek is om te herplaatsen en zij hem eerst moeten laten controleren bij de dierenarts.
Heb ik dan recht op de adoptiekosten terug? In het contract staat namelijk dat ik bij herplaatsing dan het geld kwijt ben, maar ik heb de kitten maar twee weken gehad en die hele twee weken was hij ziek.
submitted by North-Think to juridischadvies [link] [comments]


2024.05.12 19:05 HerHor De Mol - Seizoen 2024 - Aflevering 8, de finale!

Vanaf 20:00 live te zien op Play4 en GoPlay, om 19:56 begint de voorbeschouwing van Café De Mol
Terugkijken, doorgaans vanaf zo'n 15 minuten in de uitzending, maar zeker vanaf ± 21:25 als de uitzending is afgelopen op GoPlay.be
Terugkijken en live kijken via GoPlay is ook vanuit Nederland mogelijk als je een account aanmaakt.
Aanstaande maandagavond rond 20:00 is de aflevering ook te zien op NPO Start
Aansluitend Café De Mol op Play4 (terugkijken)
Meer informatie is te vinden in de sidebar. Vergeet niet je eigen flair in te stellen om te laten zien wie je verdenkt!
Veel kijkplezier!
Sommige van de URLs zijn gokjes en zijn op het moment van schrijven nog niet live. Als ze het niet doen, terwijl ze het wel zouden moeten doen, ga dan via de programmapagina van De Mol op GoPlay.
submitted by HerHor to widm [link] [comments]


2024.05.12 19:05 HerHor [LINKS & INFO] De Mol - Seizoen 2024 - Aflevering 8, de finale!

Vanaf 20:00 live te zien op Play4 en GoPlay, om 19:56 begint de voorbeschouwing van Café De Mol
Terugkijken, doorgaans vanaf zo'n 15 minuten in de uitzending, maar zeker vanaf ± 21:25 als de uitzending is afgelopen op GoPlay.be
Terugkijken en live kijken via GoPlay is ook vanuit Nederland mogelijk als je een account aanmaakt.
Aanstaande maandagavond rond 20:00 is de aflevering ook te zien op NPO Start
Aansluitend Café De Mol op Play4 (terugkijken)
Bespreek de aflevering hier - Let op: spoilers in de comments
Meer informatie is te vinden in de sidebar. Vergeet niet je eigen flair in te stellen om te laten zien wie je verdenkt!
Veel kijkplezier!
Sommige van de URLs zijn gokjes en zijn op het moment van schrijven nog niet live. Als ze het niet doen, terwijl ze het wel zouden moeten doen, ga dan via de programmapagina van De Mol op GoPlay.
submitted by HerHor to widm [link] [comments]


2024.05.12 12:00 corfano Gratis ophalen

De gedachte achter deze sub is om - net zoals op facebook waar niet iedereen meer gebruik van maakt - een plek te hebben om spullen die je niet meer nodig hebt aan te bieden. Anderen die die spullen net nodig hebben maar ze niet nieuw willen kopen, kunnen erop reageren om het op te halen.
Uitgangspunten
gratisophalen is bedoeld voor heel Nederland. Via een Post Flair geef je aan om welke stad/gebied het gaat waar het op te halen is. Als je stad/gebied nog geen Flair is, gebruik dan "Overig" en geef in de titel aan waar het op te halen is. Veelgebruikte steden/gebieden krijgen hun eigen Flair.
submitted by corfano to gratisophalen [link] [comments]


2024.05.11 09:19 welcomeyearzer0 Nog even de vegan potluck promoten!

Nog even de vegan potluck promoten!
Op zaterdag 18 mei organiseert Animal Save Nederland een vegan potluck in Amsterdam, in het mooie Vondelpark. Om 13:00 verzamelen we met z'n allen bij het Toegangshek aan de Stadhouderskade (de ingang vanuit de richting Leidseplein) en gaan we een mooi plekje zoeken om te zitten.
De bedoeling van deze potluck is dat iedereen wat te eten meeneemt om met elkaar te delen. Dit kan van alles zijn, zolang het maar 100% vegan is - dierlijke producten zijn op dit evenement niet welkom. Je kunt bijvoorbeeld lekkere dips maken en wat brood meenemen, een pastasalade maken, vegan gehaktballetjes meenemen, of muffins, wraps, vegan worstenbroodjes, salsa... Er zijn oneindig veel mogelijkheden, dus laat je creativiteit vooral los! Uiteraard zorgt Animal Save voor kleden om op te zitten en ook voor iets om te drinken.
Dit evenement is voor zowel nieuwe als doorgewinterde veganisten, voor vegan activisten, maar ook voor geïnteresseerden. We willen er vooral een gezellige middag van maken. Neem dus vooral een vriend of vriendin mee als je het spannend vindt, of natuurlijk gewoon voor de gezelligheid.
Zien we je op 18 mei?
Liefs,
Team Animal Save
~~~
On Saturday May 18th Animal Save Netherlands is organizing a vegan potluck in Amsterdam, in the beautiful Vondel Park. At 13:00 we gather at the entrance gate on Stadhouderskade (the entrance from direction Leidseplein) and we'll find a nice spot to settle for the afternoon.
The idea of this potluck is for everybody to bring some food to share with each other. This can be anything, as long as it's a 100% vegan - animal products aren't welcome at this event. For example, you could make delicious dips and bring some bread, you could make a pasta salad, bring vegan meatballs, or muffins, wraps, vegan sausage rolls, salsa... The options are endless, so by all means, get creative! Of course Animal Save will provide some picnic blankets to sit on and also something to drink.
This event is for new and experienced vegans, for vegan activists, but also for those who are interested in veganism. Above all we just want to have this be a fun afternoon. Feel free to bring a friend if you're a bit nervous, or just for some extra company.
Will we see you at May 18th?
Love,
Team Animal Save
submitted by welcomeyearzer0 to VeganNL [link] [comments]


2024.05.10 23:18 Odd-Two-2024 Is dit realistisch, te idealistisch, of heb ik een kinderachtige perspectief naar werk als hoogopgeleide?

Hoi! Ik heb mijn bachelor en master in het buitenland afgerond (Canada) met een beurs. Ik heb in de tussentijd bij DUO geleend om mijn levenskosten te betalen, alhoewel mijn studie betaald werd door mijn beurs. Ik heb nu een kans gekregen om mijn PhD in Clinical Psychology te beginnen daar in 2025 (100% vergoed, plus een maandelijkse salaris), mits ik een tweede master (MS) begin bij dezelfde uni als de PhD, aangezien ik nog een paar vakken mis in deze richting en klinische onderzoekservaring nodig heb. Als dat is voltooid kan ik direct doorstromen. Mijn achtergrond is namelijk in applied sociology. Mijn droombaan is om te werken als een psycholoog, of ik nu 100% in de academie zit of 100% met patiënten werk maakt niet uit, zolang ik maar onderzoek kan blijven doen, want dat is waar mijn hart blij van wordt en mijn ogen van gaan stralen. Het liefste zou ik werken in de academie en patiënten behandel tijdens mijn onderzoek, maar in deze tijden is niks zeker qua werk dus ik sta open voor de toekomst.
Nu komt het dus: deze MS word niet volledig vergoed en ik zou 5,000 euro moeten betalen per semester. Het is normaal om part-time te werken om dit te betalen en dat heb ik ook tijdens mijn master gedaan, maar omdat ik nu met betaaldperiodes ga zitten, wil ik liever een vast salaris; dan weet ik elke maand wat binnenkomt en wat naar buiten gaat. Zo kan ik ook beginnen met DUO terug te betalen. De horeca zou niet meer genoeg betalen zoals voorheen.
Het liefste zou ik vanuit Nederland willen werken, aangezien ik toch om de paar maanden terugkom voor familiezaken een eigenlijk een dubbel leven leef. Natuurlijk betekend "remote" in Nederlandse vacatures eigenlijk hybrid, en is het lastig om iets volledig op afstand te vinden. Ik heb al een paar gesprekken gehad en het word me duidelijk dat ik een keuze moet maken qua locatie. Aangezien ik moet werken om de MS de betalen, heb ik eigenlijk niet veel keus behalve een baan hier te nemen en de carrière uit te stellen.
Ik heb na mijn MA in sociologie een jaartje gewerkt in het bedrijfsleven in NL met een goed salaris en ik werd langzaam verdrietig en belandde in een depressie. Ik vond het heel lastig om elke dag 10 uur van mijn leven te geven aan onderzoek wat geen genuine positieve bijdrage heeft aan de gemeenschap of de aan mens. Ik heb namelijk een emotionele attachment voor het werk dat ik doe en dat is altijd zo geweest. Daarom werd ik altijd een promotie aangeboden voor mijn bijbaantjes, als was het schoonmaakwerk of in de horeca: I genuinely care about the work I do. Is het kinderachtig om zo'n perspectief naar werk te hebben?
De acceptatiegraad voor deze PhD ligt tussen de 2-5% en het is dus heel moeilijk geaccepteerd te worden. Deze universiteit is hoog gerankt en het is echt een carrière droom die uit kan komen. Of.... moet ik wat meer realistisch zijn en de banen hier nemen?
Aan de ene kant wil ik graag stabiliteit, pension opbouwen, een familie en een comfortabele spaarrekening. Maar aan de andere kant wil ik graag mijn droom volgen, daar hard voor willen werken en een inkomen verdienen met werk waar ik me aan het einde van de dag goed bij voel en DAARMEE de stabiliteit, familie, spaarrekening etc. opbouw op zn tijd.
Het onmogelijke zou mogelijk kunnen zijn met een baan hier in NL die uber flexibel is qua werklocatie en ik op een neer kan. Maar de vraag is dus.... is dat realistisch, te idealistisch, of domweg kinderachtig om naar een vaste salaris te blijven zoeken vanuit NL om mijn vakken te betalen?
Ik ben ZO dichtbij iets waar ik jaren voor heb gewerkt, ik kan het bijna proeven!.. Maar is dit een kwestie van 'having my cake and eating it too', of is er toch een optie die ik over het hoofd zie? Ik sta open voor alle input en alvast bedankt voor het lezen!
Edit: Heel erg bedankt voor de input. Ik heb inderdaad mijn keuze gemaakt en er bovenop nog een nacht op geslapen en zal full steam ahead voor mijn doel gaan. Het is mogelijk dat financiële stability wat later gaat komen, maar het is een investering. Nogmaals, bedankt en hopelijk geniet iedereen van het Hemelvaart weekend:)
submitted by Odd-Two-2024 to werkzaken [link] [comments]


http://activeproperty.pl/