Laku noc izreke

HDZ i DP oformili vladu

2024.05.08 13:29 Competitive-Staff364 HDZ i DP oformili vladu

https://www.index.hmobile/vijesti/clanak/hdz-i-dp-dogovorili-vladu/2563209.aspx?index_ref=naslovnica_vijesti_prva_m
Hahaha super, laku noc hrvacka
submitted by Competitive-Staff364 to hrvatska [link] [comments]


2024.04.23 17:35 PonocniKarneval Sapat iz senke - jeziva prica za laku noc

Sapat iz senke - jeziva prica za laku noc submitted by PonocniKarneval to u/PonocniKarneval [link] [comments]


2024.03.30 21:38 MFNTapatio p.u.m.b Hajduče. Poraz o kojem se klub mozda nece oporaviti jos pet godina.

Sezona izgubljena. Mora se zaboravit na sve dovodene igrace, na sve nade Europe, na sve potencijalne novce.
Kladili smo se. Ušli smo all in, i izgubili smo. Slijedeće sezone mozemo ocekivati rasprodaju talenta za opstanak. Dugo necemo imat priliku kao sto smo imali sada.
i naravno Luksa ce dati ostavku/nece ponovit mandat sto ce biti veliki poraz klubu.
Zao mi je, i laku noc.
submitted by MFNTapatio to hajduk [link] [comments]


2024.03.28 18:44 miroljub-petrovic Koji su delovi Srbije u kojima je i Bog rekao "laku noc"?

Koji su to najnerazvijeniji, najdepresivniji regioni i mesta iz vaseg iskustva? Kada ste ih posetili osetili ste nelagodnost i pozeleli sto pre da pobegnete. Sta je najgore u tim mestima sto ih cini teskim za zivot?
submitted by miroljub-petrovic to AskSerbia [link] [comments]


2024.03.27 15:22 TheLazar_26 Day 1 of taking random pics

Day 1 of taking random pics
Chucky Gon getcha
submitted by TheLazar_26 to teenagers [link] [comments]


2024.03.04 00:02 DragonflyBubbly8832 ajmo jedna za laku noc

ajmo jedna za laku noc submitted by DragonflyBubbly8832 to serbiancringe [link] [comments]


2024.02.28 15:33 SMD_WSB Do I need to learn Cyrillic?

Dobro jutro, Dobro dan, Laku noc where ever you are 😁 I am planning a trip to go visit my mothers family in Prnjavor and then visit the rest of Serbia while I am out there. Right now I am learning on the app Linq and they only teach the Latin version, when I'm on social media I see National Sports team accounts, Political Accounts, and a lot of people commenting in Cyrillic. My Baba and Ujiko write to me in Latin and tell me I don't really need to learn it, is this true?
submitted by SMD_WSB to AskSerbia [link] [comments]


2024.02.23 21:15 ravnomarsovac Laku noc svima

Laku noc svima submitted by ravnomarsovac to croatia [link] [comments]


2024.02.03 22:32 Usercba2546 Laku noc 🥰

Laku noc 🥰 submitted by Usercba2546 to capice [link] [comments]


2024.01.25 10:45 dreftzg [Novo iz svijeta knjiga] Veliki vodič kroz sve filmove i serije u 2024. baziranima na knjigama, razumljivi Marulić na internetu i, kao i uvijek, 15 knjiga za klince i odrasle koje trebate pročitati

Pozdrav ljudi! Obećao sam vam da ću svaki četvrtak prijepodne ovdje objesiti vijesti iz Moljca, mog newslettera koji na jednom mjestu pokušavam obuhvatiti sve što je novo u svijetu knjiga kod nas. Vrlo smo kratki s domaćim vijestima pa sam malo proširio priču. Mislim da će vam se svidjeti. No, dok su vijesti oskudne, novih izdanja ima hrpetina.
Mala napomena: Ne postoji jedno mjesto na kojem se objavljuju sva nova izdanja, a ja nisam savršen. Postoji mogućnost da mi nešto promakne ili da objavim nešto što je već par tjedana u knjižarama. Ja sam jedan tip koji ovo radi iz hobija, pa su greške vrlo moguće. Slobodno lupite reply, pa javite što sam zaznuo.
Još jedna napomena: Moljac je potpuno nezavisan proizvod. Nemam nikakvih veza s izdavačima, ne plaćaju mi da ovo objavljujem, niti da njihove knjige uvrštavam u izbor 15 novih knjiga. Ako neki od izdavača ikad poželi pomoći Moljcu da i dalje izlazi, to će biti jasno naznačeno kao oglas ili plaćena suradnja

Iz kuloara

1/
Vodič kroz pedesetak serija i filmova u 2024. koji su bazirani na književnim djelima
Malo smo kratki s domaćim književnim vijestima, no to nas neće spriječiti. Recimo, imamo ovaj dosta dobar pregled svih serija i filmova koji izlaze ove godine, a koji su na bilo koji način povezani s knjigama, bilo da se radi o još jednoj Netflix seriji baziranoj na Harlanu Cobenu ili novom Agatha Christie filmu. Vrlo fora.
Cijeli tekst je ovdje, ali na engleskom.
2/
2024 je godina Marka Marulića, Judita dostupna online na jeziku koji svi mogu razumjeti
Ove godine je 500 godina od smrti Marka Marulića. Planira se niz manifestacija, izvođenje nekoliko glazbeno-scenskih djela, izložbe i aktivnosti u kojima će sudjelovati ključne hrvatske ustanove u kulturi, muzeji, knjižnice, ali i škole. Ali prije svega toga, Hrvatski institut za jezik i jezikoslovlje je digao stranicu marulic.hr (bilo je i ljepših i modernijih) na kojoj je cijela Judita u tri verzije koje se mogu čitati paralelno - u izvornom slovopisu, u modernom slovopisu i, najbitnije, prilagođeno na moderni hrvatski jezik. Dost fora, pogotovo kada se sjetim mučenja s Juditom u školi.
Više ovdje.
3/
Sve više ghostwritera i script doctora žele da se zna za njih
Ok, još jedna stvar koja nije striktno vezana za neke domaće vijesti o knjigama, ali su (barem meni) vrlo zanimljive. U jednom tjednu su izašla dva sasvim odvojena velika teksta u kojima pisci iz sjene sve više traže prihvaćanje u mainstreamu. Prvo imamo ovaj veliki sastanak ghostwritera koji objašnjavaju kako ghostwriting zapravo funkcionira. A onda smo dobili i ovaj fenomenalni tekst iz New Yorkera u kojem Scott Frank, jedan od najvećih script doctora u Hollywoodu, polako izlazi iz sjene. Oba teksta su na engleskom
-------------------------------------------------------------

Friško otisnuto

-------------------------------------------------------------

Knjige za klince

-------------------------------------------------------------
Ovo je ulomak iz Moljca. Ako želite ove novosti o knjigama, ali i još par stvari koje nisu čiste vijesti (par recenzija, pokoji intervju i ponekad neki ulomak iz knjige) primati u inbox, da vam ne promakne na Redditu, možete se pretplatiti na newsletter. Ali nema nikakve obaveze, ove vijesti će biti postane svaki četvrtak prijepodne na Reddit, dokle god me tolerirate :D
submitted by dreftzg to croatia [link] [comments]


2023.12.17 23:43 Conscious-Upstairs30 Kad priznajemo da zivimo u logoru ?

Kapoi su tu, hrane ponestaje, dolaze neki novi ljudi koji su visa klasa ekonomska od nas.
Ovo je sada a i odavno vec logor.
Najstrasnije je to sto su nam mocnici bespomocni i slusaju sta ce im reci njihovi nadredjeni. E sada... ko su to njihovi nadredjeni. Ovo glasanje je bilo svadja oko toga da li cemo otvoriti prozor ili ne. A u celiji smo i to u logoru a ne vidimo to. Niti ce neko to da prizna. Masemo sopstvenom secanju na slobodu koja ubrzano odlazi od nas.
Masemo kulturi, lepom dobar dan, jutarnjem hlebu koji dolazi iz nase pekare i mleku. Masemo prijateljima koji nas ni ne vide od pognute glave u sadrzaj koji im nudi ova usrana naprava i koja od svih nas pravi jos vece mucenike.
Mahacemo jos dugo sve dok ne shvatimo dok i ovo malo slobode sto nam kaplje i otkapava ne bude prestalo da kaplje. I onda cemo da se zapitamo kako je doslo do ovoga ?
Svaki sekund , svaki tren, svaka mala tacka koju uprljaju, bahato oduzmu ili je privuku uza se je jedna tacka manje za nas. Tacka po tacka dok ne dodje ona finalna tacka kada svi shvatamo da od komentarisanja i oscudjavanja nema nista i da smo uslovljeni da se obradujemo samo pomisli da ih nema.
Ne dozvoljavaju nam ni to. Osetili smo to sinoc, to malo nade kako bi bilo da ih nema na vlasti , zamislili smo samo kako bi nam bilo kada bismo neke stvari mogli da uzmemo u svoje ruke i da promenimo stvari koje nam smetaju. Da ugasimo tamo gde gori i da vadimo vodu odakle je poplavljeno i posrano.
Zivimo u drzavi. Ne ne zivimo u drzavi. Zivimo u logoru.
I ovo je uvreda za sve one nastradale u logorima na ovom prostoru i bilo gde jer mi ne priznajemo da smo odavno okupirani, kolonisani, uslovljeni i nakljukani dugovima , pa tako isto i zavisni. Mi zivimo na aparatima , prvo ekonomskim, onda obrzovnim a sada i kulturoloskim.
Nad glavama nam je oblak koji je tu svaki dan. Sisa nas kao pijavica. I sisace nas. Zauvek. Ne mozemo da se svadjamo oko toga da li je u zatvoru u celiji u kojoj smo otvoren ili zatvoreen prozor. Moramo da smislimo kako da prvo shvatimo gde smo pa tek onda da vidiimo da li mozemo nesto.
Sve ovo me podseca na logor... na zatvorenike koji mogu samo da cekaju spas. Zatvorenici koji nemaju snage ni mogucnosti da se suprostave. Kasno je za promene. Sloboda ili glad...
Laku noc
Tldr: zivimo u logoru , imamo kapoe, ne priznajemo to nego se svadjamo dal je u logoru otvoren prozor.
submitted by Conscious-Upstairs30 to serbia [link] [comments]


2023.10.19 09:11 dreftzg [Novo iz svijeta knjiga] Polemika o seksizmu se nastavlja s poprilično ludim zapletom, Dubravka Ugrešić dobila Njegoševu nagradu, e-knjige i audio priče sve popularnije i, kao i uvijek, 15 knjiga koje morate pročitati

Pozdrav ljudi! Obećao sam vam da ću svaki četvrtak prijepodne ovdje objesiti vijesti iz Moljca, mog newslettera koji na jednom mjestu pokušavam obuhvatiti sve što je novo u svijetu knjiga kod nas.
Mala napomena: Ne postoji jedno mjesto na kojem se objavljuju sva nova izdanja, a ja nisam savršen. Postoji mogućnost da mi nešto promakne ili da objavim nešto što je već par tjedana u knjižarama. Ja sam jedan tip koji ovo radi iz hobija, pa su greške vrlo moguće. Slobodno lupite reply, pa javite što sam zaznuo.
Još jedna napomena: Moljac je potpuno nezavisan proizvod. Nemam nikakvih veza s izdavačima, ne plaćaju mi da ovo objavljujem, niti da njihove knjige uvrštavam u izbor 15 novih knjiga. Ako neki od izdavača ikad poželi pomoći Moljcu da i dalje izlazi, to će biti jasno naznačeno kao oglas ili plaćena suradnja

Iz kuloara

1/
Dubravka Ugrešić dobitnica Njegoševe nagrade
Dubravka Ugrešić dobitnica je ovogodišnje Njegoševe nagrade, najvećeg književnog priznanja koje Crna Gora dodjeljuje autorima i autoricama sa južnoslavenskog govornog područja, i to za njezin književni opus, etički stav, integritet i društvenu angažiranost. Uz nju, u odabiru su bili David Albahari i Drago Jančar.
"Neke nagrade su važne piscu, a neke nagrade su važne društvu i kulturi", izjavio je predsjednik žirija Nedžad Ibrahimović. Kako je priopćeno iz Ministarstva kulture i medija, Dubravka Ugrešić je čitana i prevođena hrvatska/jugoslavenska spisateljica čijim će se djelom baviti i generacije koje slijede, jedna je od najžešćih kritičarki balkanskog patrijarhata i iz njega proizašlih nacionalizama.
Cijeli tekst možete pronaći ovdje.
2/
Polemika o seksizmu među domaćim autorima se nastavlja s nezamislivo ludim zapletom
Sjećate se one priče od prije dva-tri tjedna o predstavljanju knjiga Psi Dore Šustić i Dok prelaziš rijeku Zorana Ferića, koje su moderirali Nikola Petković i Vid Barić? Ono predstavljanje koje je prošlo dosta loše? Evo vam kratki podsjetnik u starom broju Moljca.
Da, ta polemika se nastavlja dalje, ali se i privodi nekom svom prirodnom kraju. Šustić je prvo dala intervju Jutarnjem u kojem je opisala sve što se događalo.
No, puno bitnije, par dana kasnije je napisala tekst za Novosti u kojem opisuje što se dogodilo na promociji u Rijeci i to je zapravo tekst koji mi je falio na početku cijele polemike. Nakon njega mi je konačno jasnije što se dogodilo.
U svemu mi se čini da je Ferić, ni kriv ni dužan, ispao glavni negativac umjesto poprilično ljigavog Petkovića. Pa je i on napisao tekst za Jutarnji u kojem objašnjava kako on vidi cijelu stvar.
I taman kad čovjek pomisli da smo gotovo s ovom polemikom, novi razvoj događaja. Šušić i Ferić su oboje upali u polufinale Nagrade Janko Polić Kamov koje dodjeljuje Hrvatsko društvo pisaca. Tko je predsjednik žirija? Nikola Petković...
3/
Audio priče i e-knjige postaju sve bitnije
U zadnjih tjedan dana je bilo nekoliko ozbiljnih vijesti o audio pričama/knjigama i e-publikacijama. Čini se da taj medij postaje sve popularniji, što mi je jako drago vidjeti.
Prvo, tportal je razgovarao s taksistom koji svoj posao pretvara u audiopriče, čija su inspiracija i ciljana publika njegovi putnici.
Onda je portal Stilistika.org objavio četiri nove potpuno besplatne e-knjige. To su: "Bu kaj?" Ivana Markovića, "Tjeram krdo riječi" Tvrtka Vukovića, "Suvremeni naš književni jezik" Ljudevita Jonkea te "Jezik i umjetnički izraz Augusta Šenoe" Vatroslava Kalenića. Možda ovako zvuči suho, ali, recimo knjiga "Bu kaj?" Ivana Markovića donosi minuciozne opise jezika privatne korespondencije i autobiografskih zapisa trojice hrvatskih velikana – filologa Vatroslava Jagića te književnika Augusta Šenoe i Antuna Gustava Matoša. Ni ostale nisu loše.
I, za kraj, book&zvuk je objavio svoju najdražu audio knjigu do sada, 'Zločin i kaznu' u izvedbi Adriana Pezdirca.
-------------------------------------------------------------

Friško otisnuto

-------------------------------------------------------------

Knjige za klince

-------------------------------------------------------------

Bonus

Inače ovaj post na Redditu završavam s knjigama koje su izašle, ne stavljam cijeli newsletter u kojem još ima i par recenzija i intervjua. Ipak, evo jednog intervjua jer me podsjetio na jednog od pisaca koje spominjem u newsletteru:
Nina Lykke: Mislim da pomalo lijeni pisci pišu samo o svom životu
Mnogo je (književnih) načina prikazivanja krize srednjih godina, no kako tom životnom razdoblju, više no ijednom drugom, nedostaje romantike, o njemu je najbolje pisati kao što se i događa – izravno, pravocrtno i s daškom gorke ironije. Oštrim jezikom, ali ne bez duha, o raspadu braka dvoje pedesetogodišnjaka, srednjoškolske nastavnice Ingrid i birokrata u državnoj službi, Jana, u svojem drugom romanu Ne, ne i ne, a prvom hrvatskom prijevodu iz manufakture Željke Černok objavljenom pod egidom Naklade Ljevak, piše norveška spisateljicom Nina Lykke (1965).
S njom je razgovarala Petra Miočić Mandić za Booksu.
Pročitaj ovdje
-------------------------------------------------------------
Ovo je ulomak iz Moljca. Ako želite ove novosti o knjigama, ali i još par stvari koje nisu čiste vijesti (par recenzija, pokoji intervju i ponekad neki ulomak iz knjige) primati u inbox, da vam ne promakne na Redditu, možete se pretplatiti na newsletter. Ali nema nikakve obaveze, ove vijesti će biti postane svaki četvrtak prijepodne na Reddit, dokle god me tolerirate :D
submitted by dreftzg to croatia [link] [comments]


2023.10.09 21:57 Thevla33 Postoje

Postoje submitted by Thevla33 to serbiancringe [link] [comments]


2023.08.16 00:22 LakyKojiKaky laka vam bila noc 😘😘

laka vam bila noc 😘😘 submitted by LakyKojiKaky to okbuddyHRetard [link] [comments]


2023.07.11 23:40 Dangerous_Swimming_1 Kako zna da je noc?

Nisam u prethodnim porukama napisao koji je deo dana,napisao sam mu da mi napise pesmu moja je greska sto nisam snimio ekran da vam dokazes ali ja sam ostao u soku i zapamtio da mi pozeleo laku noc ali je uredno rekao a da nema info o vremenu i web-u
submitted by Dangerous_Swimming_1 to programiranje [link] [comments]


2023.06.02 00:24 raccoonhop1 ❤️

❤️ submitted by raccoonhop1 to serbiancringe [link] [comments]


2023.05.17 00:14 9zZ Muka mi je od volontiranja

Svaki dan, dodji prvi, idi poslednji. Zavrsio sam medicinu i odlucio se za oblast kojom bih voleo da se bavim. Sve radim sam, popunjujem obaveze onih koji nisu tu ili vodim uredno svu dokumentaciju mesto onih koje mrzi, a glavesine govore kako ih je dovoljno. Ne znam kad ni da li ce se smilovati da me prime da radim. Znam svakog pacijenta po imenu i prezimenu i po dijagnozi, a cesto moram da objasnjavam kolegama ko je "Petar Petrovic iz sobe xy"
Ne zanimaju me pare, samo hocu da se bavim poslom prema kome imam najvise strasti. Ako ovo potraje vise od 2 godine, ja ucim jezik i idem iz zemlje
Idem sad da spavam, ustajem opet u 5:30, laku noc
submitted by 9zZ to serbia [link] [comments]


2023.01.16 13:32 CryptographerEasy242 Josip Mijic (JMTRADEEE) LOPOV I TESKA LAZOVCINA

Ja bih vas iskreno zamolio da odvojite 5 minuta vaseg zivota i obratite paznju na ovu pricu,siguran sam da se necete pokajati i izgubiti dragoceno vreme cak sta vise naucicete veliku zivotnu lekciju.
Hajde da pocnemo od pocetka.Zeleo sam poceti ucenje neke online vestine i omoguciti sebi zaradu bez fizickog rada jer shvatam da nam ovo doba to omogucava.Jedan od kolega koji mi je i ujedno najbolji prijatelj mi je preporucio da se oprobam u Forexu kod Josipa posto je on prethodno imao iskustvo kod njega,cetiri meseca edukacije online.Rekao mi je da on ne sumlja u njega i da mu mogu verovati te sam ja ko ovca glupa se odma njemu javio u poruci i napisao da se zelim pridruziti mentorshipu bez prethodne dobre analize o iskustvu i misljenju drugih ljudi o njemu.Javio mi se sve kulturno lepo predstavio sam mu se i na brzu foru me je odradio da uzmem i drugi mesec, a treci dobijam besplatno.Ja naravno u tom trenutku nisam imao dovoljno novca na racunu te me je on posavetovao da se zaduzim kod nekog druga ili clana porodice i da mu platim u narednih sat vremena da je u zurbi i da sam zadnji ucenik koji ulazi u zadnju grupu mentorshipa(LAZ). Sve sam to precutao nasao nekako novac platio i jos mi je preko uvalio i analize da uzmem dodatnih 200 evra troska za 2 meseca sa obecanjem da cu tako sigurno u prvih 2 meseca zaraditi vec neke pare na marketu(LAZ). Poceo je taj mentorship i odjednom nema Josipa da predaje nego dolazi neki drugi lik izgubljen ne zna gde bije,uplasen i bez samopouzdanja dok predaje.Odjednom nam je receno da nece biti 3 casa nedeljno kako smo platili vec 2 casa plus ovaj sto je objasnjavao se desavalo da promasi par puta i ne prenese znanje kako treba plus na kraju casa nije ostavio vreme za pitanja nego samo laku noc ekipa i ugasi zoom cas(PROPAST). E tad vec nisam znao sta da radim video sam da nesto nije uredu pa sam pokusao da kontaktiram Josipa na watsup ili instagram posto mi je obecao preko poziva da cemo se redovno cuti(LAZ).On se od tada kad sam mu platio vise nikada nije javio nigde niti procitao poruku, te sam nakon toga usao na Redit i TikTok i pretrazio iskustvo drugih ljudi sa njim i video svasta nesto sto nisam smeo da vidim.I drugi su imali slicna iskustva i bili prevareni slatkim lazima.Sve sto je kacio na story su bili trejdovi na demo nalogu od studenata koji su igrom slucaja pogodili ulaz i pohvalili mu se.To mozete videti kod osoba koje nesto muljaju i zele druge da uveravaju da njihovo znanje ili vestina funkcionise te samim tim moraju da kace sto vise potvrda i pozitivnih komentara kako bi druge ovce navukli na sisanje.Da li ste videli nekad neki los komentar na njegovom Youtube kanalu ili Instagram profilu?(NE) Da li je to moguce za neku poznatiju licnost?(NE). Ja sam video da od toga nema nista i povukao se iz celokupnog Forexa i rekao okej naucio si lekciju ne veruj nekome time sto vidis njegov bahat zivot na internetu ima sanse da uzivo nije tako i da svi ti automobili nisu njegovi vec neki rentani neki od prijatelja.Ispekao sam ja tu lekciju i mislio da je gotovo da nece tu vise biti problema kad preneki dan ja veceram i na telefonu stize poruka skinuto sa racuna 550 evra Josip Mijic mentorstvo i analize.Ja u soku gledam i ne verujem da je moguce da je ostala nekako prijavljena kartica na njegov sajt i da on ima sad kontrolu i da moze da skida kada on odluci da mu je potrebno.Kontaktirao sam jednog clana grupe koji je mesec dana pre mene upisao te mi je on rekao da mu je skinuto 2000 evra bez njegove dozvole u dva meseca ,takodje nista nije uspeo da uradi ovaj ga je kulirao i reko kao sredicemo to ne brini i naravno nista od toga.Poludeo sam to vece nisam spavao celu noc i sutradan vidim ja da mi se nece javiti i prebijao tako glavu satima i setim se da mu preko drugog broja napisem da zelim da se upisem na mentorship.To sam i uradio nisu prosla 2 cela minuta eto ti ga poziv od njega.(SUMLJIVO?). Javio se on tu sve kulturno opet spreman da pokrade jos jednu mladu osobu bez imalo grize savesti kad odjednom ja mu kazem da nisam novi klijent za sisanje vec stari pokradeni ucenik.Tu je poceo polako da muca i koci u govoru.Pitao sam ga zasto je skinuo bez MOJE dozvole MOJE pare pa je poceo da se brani i sklanja krivicu na njegove ljude koji rade za njega i kako on nema nikakve veze sa tim(LAZ). Zeleo je sto pre da zavrsi konverzaciju ali mu nisam dozvoljavao da me otkaci i ode sa mojim parama u Dubai da se bahati.Najjezivija stvar koju mi je rekao i nisam verovao da je smeo to da kaze je da sam ja trebao da znam da kartica ostaje povezana na njegovom sajtu te da ce se svaki mesec skidati automatski.Zaboravih da napomenem da nije prosao drugi mesec mentorstva,a ja sam imao placeno 3 meseca, a on je vec skinuo za 4 unapred sam bez moje dozvole.Jos jedan biser koji je rekao da njega boli kurac za mojih 500 evra kao sta ce mu to nije to za njega nista i da se nebi puno napinjali kaze u guzvi sam javi ti ovim mojim ljudima na mejl poslacu ti i ti posalji meni svoj.Zavrsi se tu razgovor ja njemu posaljem mejl on meni NE posalje mejl gde da pisem sinuje mi poruku i nestane.(KRAJ).Siguran sam da ce zivot naci nacin da ga kazni za to sto je uradio meni kao i ko zna jos koliko stotina ljudi.Nije stvar u novcu vec u vremenu i mom trudu koj sam ulozio napolju na haldnoci vredno radeci kako bi imao taj novac da bih platio sebi kiriju racune i hranu.Bahato je uzeo to a ja sam ostao bez placene kirije kao i hrane za stolom i upao u teske finansijske probleme.Sve sam pokusao preko banke i u policiji da tuzim ali nije moguce posto se vodi da sam ja sa svojom dozvolom ostavio prijavljenu karticu na sajtu da on skida kad je potrebno.Jos jedna jako vazna stvar ja sam poceo 2 decembra na mentorship pa je nakon mesec dana (2 januara i 5 januara dva puta pokusao da mi skine po 1000 evra ali nije uspeo posto je bila blokirana kartica iz drugih razloga.Prvom prilikom cim sam odblokirao isti dan je dosao ukrao svoj deo i nestao.(TAKO SE TO RADI)Voleo bih da svaka mlada osoba kao i stariji koji zele da rade na sebi i povecaju svoje znanje kao i da nauce nove vestine to urade na besplatan nacin preko interneta bez placanja strucnog lica ili kupovinom raznih knjiga u knjizari.Radite na sebi vezbajte i nemojte da se predate i nemojte biti mali MIS koji ce da cuti kad ga neko pregazi uzme mu sve i pripreti .Vazno je znanje a sa njim ce novac lako doci spustite velike zelje (skupe automobile,velike kuce) i vratite se na planetu zemlju vidite gde se nalazite stavite prst na celo i pitajte sebe sta je najpametnije uraditi i kako mogu sutra biti bolji nego danas.Da ne ulazim u jos nekih sitnih detalja verujem da vam je jasno sta sam rekao i da je sve ovo veliko pozoriste gde se on prikriva folira kao pomaze drugima a vamo im skida kozu sa ledja dok ne pocrkaju.Imam snimljen razgovor sa njim kada je sve ono rekao ali ne znam da li smem to okaciti po autorskim pravima.Nemam sta da izgubim konkretno uzeto mi je sve sto imam ne planiram da cu ikada dobiti taj novac nazad samo drugima da pomognem.Veliki pozdrav i pazite se ljudi nisu dobronamerni kako izgleda na internetu.😃🙏
https://imgur.com/a/O1dmfm2
submitted by CryptographerEasy242 to finansije [link] [comments]


2023.01.16 13:30 CryptographerEasy242 Josip Mijic(JMTRADEEE)Internet prevarant i teska lazovcina

Ja bih vas iskreno zamolio da odvojite 5 minuta vaseg zivota i obratite paznju na ovu pricu,siguran sam da se necete pokajati i izgubiti dragoceno vreme cak sta vise naucicete veliku zivotnu lekciju.
Hajde da pocnemo od pocetka.Zeleo sam poceti ucenje neke online vestine i omoguciti sebi zaradu bez fizickog rada jer shvatam da nam ovo doba to omogucava.Jedan od kolega koji mi je i ujedno najbolji prijatelj mi je preporucio da se oprobam u Forexu kod Josipa posto je on prethodno imao iskustvo kod njega,cetiri meseca edukacije online.Rekao mi je da on ne sumlja u njega i da mu mogu verovati te sam ja ko ovca glupa se odma njemu javio u poruci i napisao da se zelim pridruziti mentorshipu bez prethodne dobre analize o iskustvu i misljenju drugih ljudi o njemu.Javio mi se sve kulturno lepo predstavio sam mu se i na brzu foru me je odradio da uzmem i drugi mesec, a treci dobijam besplatno.Ja naravno u tom trenutku nisam imao dovoljno novca na racunu te me je on posavetovao da se zaduzim kod nekog druga ili clana porodice i da mu platim u narednih sat vremena da je u zurbi i da sam zadnji ucenik koji ulazi u zadnju grupu mentorshipa(LAZ). Sve sam to precutao nasao nekako novac platio i jos mi je preko uvalio i analize da uzmem dodatnih 200 evra troska za 2 meseca sa obecanjem da cu tako sigurno u prvih 2 meseca zaraditi vec neke pare na marketu(LAZ). Poceo je taj mentorship i odjednom nema Josipa da predaje nego dolazi neki drugi lik izgubljen ne zna gde bije,uplasen i bez samopouzdanja dok predaje.Odjednom nam je receno da nece biti 3 casa nedeljno kako smo platili vec 2 casa plus ovaj sto je objasnjavao se desavalo da promasi par puta i ne prenese znanje kako treba plus na kraju casa nije ostavio vreme za pitanja nego samo laku noc ekipa i ugasi zoom cas(PROPAST). E tad vec nisam znao sta da radim video sam da nesto nije uredu pa sam pokusao da kontaktiram Josipa na watsup ili instagram posto mi je obecao preko poziva da cemo se redovno cuti(LAZ).On se od tada kad sam mu platio vise nikada nije javio nigde niti procitao poruku, te sam nakon toga usao na Redit i TikTok i pretrazio iskustvo drugih ljudi sa njim i video svasta nesto sto nisam smeo da vidim.I drugi su imali slicna iskustva i bili prevareni slatkim lazima.Sve sto je kacio na story su bili trejdovi na demo nalogu od studenata koji su igrom slucaja pogodili ulaz i pohvalili mu se.To mozete videti kod osoba koje nesto muljaju i zele druge da uveravaju da njihovo znanje ili vestina funkcionise te samim tim moraju da kace sto vise potvrda i pozitivnih komentara kako bi druge ovce navukli na sisanje.Da li ste videli nekad neki los komentar na njegovom Youtube kanalu ili Instagram profilu?(NE) Da li je to moguce za neku poznatiju licnost?(NE). Ja sam video da od toga nema nista i povukao se iz celokupnog Forexa i rekao okej naucio si lekciju ne veruj nekome time sto vidis njegov bahat zivot na internetu ima sanse da uzivo nije tako i da svi ti automobili nisu njegovi vec neki rentani neki od prijatelja.Ispekao sam ja tu lekciju i mislio da je gotovo da nece tu vise biti problema kad preneki dan ja veceram i na telefonu stize poruka skinuto sa racuna 550 evra Josip Mijic mentorstvo i analize.Ja u soku gledam i ne verujem da je moguce da je ostala nekako prijavljena kartica na njegov sajt i da on ima sad kontrolu i da moze da skida kada on odluci da mu je potrebno.Kontaktirao sam jednog clana grupe koji je mesec dana pre mene upisao te mi je on rekao da mu je skinuto 2000 evra bez njegove dozvole u dva meseca ,takodje nista nije uspeo da uradi ovaj ga je kulirao i reko kao sredicemo to ne brini i naravno nista od toga.Poludeo sam to vece nisam spavao celu noc i sutradan vidim ja da mi se nece javiti i prebijao tako glavu satima i setim se da mu preko drugog broja napisem da zelim da se upisem na mentorship.To sam i uradio nisu prosla 2 cela minuta eto ti ga poziv od njega.(SUMLJIVO?). Javio se on tu sve kulturno opet spreman da pokrade jos jednu mladu osobu bez imalo grize savesti kad odjednom ja mu kazem da nisam novi klijent za sisanje vec stari pokradeni ucenik.Tu je poceo polako da muca i koci u govoru.Pitao sam ga zasto je skinuo bez MOJE dozvole MOJE pare pa je poceo da se brani i sklanja krivicu na njegove ljude koji rade za njega i kako on nema nikakve veze sa tim(LAZ). Zeleo je sto pre da zavrsi konverzaciju ali mu nisam dozvoljavao da me otkaci i ode sa mojim parama u Dubai da se bahati.Najjezivija stvar koju mi je rekao i nisam verovao da je smeo to da kaze je da sam ja trebao da znam da kartica ostaje povezana na njegovom sajtu te da ce se svaki mesec skidati automatski.Zaboravih da napomenem da nije prosao drugi mesec mentorstva,a ja sam imao placeno 3 meseca, a on je vec skinuo za 4 unapred sam bez moje dozvole.Jos jedan biser koji je rekao da njega boli kurac za mojih 500 evra kao sta ce mu to nije to za njega nista i da se nebi puno napinjali kaze u guzvi sam javi ti ovim mojim ljudima na mejl poslacu ti i ti posalji meni svoj.Zavrsi se tu razgovor ja njemu posaljem mejl on meni NE posalje mejl gde da pisem sinuje mi poruku i nestane.(KRAJ).Siguran sam da ce zivot naci nacin da ga kazni za to sto je uradio meni kao i ko zna jos koliko stotina ljudi.Nije stvar u novcu vec u vremenu i mom trudu koj sam ulozio napolju na haldnoci vredno radeci kako bi imao taj novac da bih platio sebi kiriju racune i hranu.Bahato je uzeo to a ja sam ostao bez placene kirije kao i hrane za stolom i upao u teske finansijske probleme.Sve sam pokusao preko banke i u policiji da tuzim ali nije moguce posto se vodi da sam ja sa svojom dozvolom ostavio prijavljenu karticu na sajtu da on skida kad je potrebno.Jos jedna jako vazna stvar ja sam poceo 2 decembra na mentorship pa je nakon mesec dana (2 januara i 5 januara dva puta pokusao da mi skine po 1000 evra ali nije uspeo posto je bila blokirana kartica iz drugih razloga.Prvom prilikom cim sam odblokirao isti dan je dosao ukrao svoj deo i nestao.(TAKO SE TO RADI)Voleo bih da svaka mlada osoba kao i stariji koji zele da rade na sebi i povecaju svoje znanje kao i da nauce nove vestine to urade na besplatan nacin preko interneta bez placanja strucnog lica ili kupovinom raznih knjiga u knjizari.Radite na sebi vezbajte i nemojte da se predate i nemojte biti mali MIS koji ce da cuti kad ga neko pregazi uzme mu sve i pripreti .Vazno je znanje a sa njim ce novac lako doci spustite velike zelje (skupe automobile,velike kuce) i vratite se na planetu zemlju vidite gde se nalazite stavite prst na celo i pitajte sebe sta je najpametnije uraditi i kako mogu sutra biti bolji nego danas.Da ne ulazim u jos nekih sitnih detalja verujem da vam je jasno sta sam rekao i da je sve ovo veliko pozoriste gde se on prikriva folira kao pomaze drugima a vamo im skida kozu sa ledja dok ne pocrkaju.Imam snimljen razgovor sa njim kada je sve ono rekao ali ne znam da li smem to okaciti po autorskim pravima.Nemam sta da izgubim konkretno uzeto mi je sve sto imam ne planiram da cu ikada dobiti taj novac nazad samo drugima da pomognem.Veliki pozdrav i pazite se ljudi nisu dobronamerni kako izgleda na internetu.😃🙏
submitted by CryptographerEasy242 to bih [link] [comments]


2023.01.16 13:29 CryptographerEasy242 JOSIP MIJIC(JM TRADE)Internet prevarant i teska lazovcina

Ja bih vas iskreno zamolio da odvojite 5 minuta vaseg zivota i obratite paznju na ovu pricu,siguran sam da se necete pokajati i izgubiti dragoceno vreme cak sta vise naucicete veliku zivotnu lekciju.
Hajde da pocnemo od pocetka.Zeleo sam poceti ucenje neke online vestine i omoguciti sebi zaradu bez fizickog rada jer shvatam da nam ovo doba to omogucava.Jedan od kolega koji mi je i ujedno najbolji prijatelj mi je preporucio da se oprobam u Forexu kod Josipa posto je on prethodno imao iskustvo kod njega,cetiri meseca edukacije online.Rekao mi je da on ne sumlja u njega i da mu mogu verovati te sam ja ko ovca glupa se odma njemu javio u poruci i napisao da se zelim pridruziti mentorshipu bez prethodne dobre analize o iskustvu i misljenju drugih ljudi o njemu.Javio mi se sve kulturno lepo predstavio sam mu se i na brzu foru me je odradio da uzmem i drugi mesec, a treci dobijam besplatno.Ja naravno u tom trenutku nisam imao dovoljno novca na racunu te me je on posavetovao da se zaduzim kod nekog druga ili clana porodice i da mu platim u narednih sat vremena da je u zurbi i da sam zadnji ucenik koji ulazi u zadnju grupu mentorshipa(LAZ). Sve sam to precutao nasao nekako novac platio i jos mi je preko uvalio i analize da uzmem dodatnih 200 evra troska za 2 meseca sa obecanjem da cu tako sigurno u prvih 2 meseca zaraditi vec neke pare na marketu(LAZ). Poceo je taj mentorship i odjednom nema Josipa da predaje nego dolazi neki drugi lik izgubljen ne zna gde bije,uplasen i bez samopouzdanja dok predaje.Odjednom nam je receno da nece biti 3 casa nedeljno kako smo platili vec 2 casa plus ovaj sto je objasnjavao se desavalo da promasi par puta i ne prenese znanje kako treba plus na kraju casa nije ostavio vreme za pitanja nego samo laku noc ekipa i ugasi zoom cas(PROPAST). E tad vec nisam znao sta da radim video sam da nesto nije uredu pa sam pokusao da kontaktiram Josipa na watsup ili instagram posto mi je obecao preko poziva da cemo se redovno cuti(LAZ).On se od tada kad sam mu platio vise nikada nije javio nigde niti procitao poruku, te sam nakon toga usao na Redit i TikTok i pretrazio iskustvo drugih ljudi sa njim i video svasta nesto sto nisam smeo da vidim.I drugi su imali slicna iskustva i bili prevareni slatkim lazima.Sve sto je kacio na story su bili trejdovi na demo nalogu od studenata koji su igrom slucaja pogodili ulaz i pohvalili mu se.To mozete videti kod osoba koje nesto muljaju i zele druge da uveravaju da njihovo znanje ili vestina funkcionise te samim tim moraju da kace sto vise potvrda i pozitivnih komentara kako bi druge ovce navukli na sisanje.Da li ste videli nekad neki los komentar na njegovom Youtube kanalu ili Instagram profilu?(NE) Da li je to moguce za neku poznatiju licnost?(NE). Ja sam video da od toga nema nista i povukao se iz celokupnog Forexa i rekao okej naucio si lekciju ne veruj nekome time sto vidis njegov bahat zivot na internetu ima sanse da uzivo nije tako i da svi ti automobili nisu njegovi vec neki rentani neki od prijatelja.Ispekao sam ja tu lekciju i mislio da je gotovo da nece tu vise biti problema kad preneki dan ja veceram i na telefonu stize poruka skinuto sa racuna 550 evra Josip Mijic mentorstvo i analize.Ja u soku gledam i ne verujem da je moguce da je ostala nekako prijavljena kartica na njegov sajt i da on ima sad kontrolu i da moze da skida kada on odluci da mu je potrebno.Kontaktirao sam jednog clana grupe koji je mesec dana pre mene upisao te mi je on rekao da mu je skinuto 2000 evra bez njegove dozvole u dva meseca ,takodje nista nije uspeo da uradi ovaj ga je kulirao i reko kao sredicemo to ne brini i naravno nista od toga.Poludeo sam to vece nisam spavao celu noc i sutradan vidim ja da mi se nece javiti i prebijao tako glavu satima i setim se da mu preko drugog broja napisem da zelim da se upisem na mentorship.To sam i uradio nisu prosla 2 cela minuta eto ti ga poziv od njega.(SUMLJIVO?). Javio se on tu sve kulturno opet spreman da pokrade jos jednu mladu osobu bez imalo grize savesti kad odjednom ja mu kazem da nisam novi klijent za sisanje vec stari pokradeni ucenik.Tu je poceo polako da muca i koci u govoru.Pitao sam ga zasto je skinuo bez MOJE dozvole MOJE pare pa je poceo da se brani i sklanja krivicu na njegove ljude koji rade za njega i kako on nema nikakve veze sa tim(LAZ). Zeleo je sto pre da zavrsi konverzaciju ali mu nisam dozvoljavao da me otkaci i ode sa mojim parama u Dubai da se bahati.Najjezivija stvar koju mi je rekao i nisam verovao da je smeo to da kaze je da sam ja trebao da znam da kartica ostaje povezana na njegovom sajtu te da ce se svaki mesec skidati automatski.Zaboravih da napomenem da nije prosao drugi mesec mentorstva,a ja sam imao placeno 3 meseca, a on je vec skinuo za 4 unapred sam bez moje dozvole.Jos jedan biser koji je rekao da njega boli kurac za mojih 500 evra kao sta ce mu to nije to za njega nista i da se nebi puno napinjali kaze u guzvi sam javi ti ovim mojim ljudima na mejl poslacu ti i ti posalji meni svoj.Zavrsi se tu razgovor ja njemu posaljem mejl on meni NE posalje mejl gde da pisem sinuje mi poruku i nestane.(KRAJ).Siguran sam da ce zivot naci nacin da ga kazni za to sto je uradio meni kao i ko zna jos koliko stotina ljudi.Nije stvar u novcu vec u vremenu i mom trudu koj sam ulozio napolju na haldnoci vredno radeci kako bi imao taj novac da bih platio sebi kiriju racune i hranu.Bahato je uzeo to a ja sam ostao bez placene kirije kao i hrane za stolom i upao u teske finansijske probleme.Sve sam pokusao preko banke i u policiji da tuzim ali nije moguce posto se vodi da sam ja sa svojom dozvolom ostavio prijavljenu karticu na sajtu da on skida kad je potrebno.Jos jedna jako vazna stvar ja sam poceo 2 decembra na mentorship pa je nakon mesec dana (2 januara i 5 januara dva puta pokusao da mi skine po 1000 evra ali nije uspeo posto je bila blokirana kartica iz drugih razloga.Prvom prilikom cim sam odblokirao isti dan je dosao ukrao svoj deo i nestao.(TAKO SE TO RADI)Voleo bih da svaka mlada osoba kao i stariji koji zele da rade na sebi i povecaju svoje znanje kao i da nauce nove vestine to urade na besplatan nacin preko interneta bez placanja strucnog lica ili kupovinom raznih knjiga u knjizari.Radite na sebi vezbajte i nemojte da se predate i nemojte biti mali MIS koji ce da cuti kad ga neko pregazi uzme mu sve i pripreti .Vazno je znanje a sa njim ce novac lako doci spustite velike zelje (skupe automobile,velike kuce) i vratite se na planetu zemlju vidite gde se nalazite stavite prst na celo i pitajte sebe sta je najpametnije uraditi i kako mogu sutra biti bolji nego danas.Da ne ulazim u jos nekih sitnih detalja verujem da vam je jasno sta sam rekao i da je sve ovo veliko pozoriste gde se on prikriva folira kao pomaze drugima a vamo im skida kozu sa ledja dok ne pocrkaju.Imam snimljen razgovor sa njim kada je sve ono rekao ali ne znam da li smem to okaciti po autorskim pravima.Nemam sta da izgubim konkretno uzeto mi je sve sto imam ne planiram da cu ikada dobiti taj novac nazad samo drugima da pomognem.Veliki pozdrav i pazite se ljudi nisu dobronamerni kako izgleda na internetu.😃🙏
submitted by CryptographerEasy242 to hrvatska [link] [comments]


2023.01.01 13:07 pa_pa_paranoia got as a new year present :)

got as a new year present :) submitted by pa_pa_paranoia to OyasumiPunpun [link] [comments]


2022.12.31 14:51 grimessoblivion is this a good gift for someone who loves manga/pun pun? got 2 books and a handmade bookmarker for my bf, still anxious if its good enough (he read punpun this year and loved it so i wanted to get hard copies for him)

is this a good gift for someone who loves manga/pun pun? got 2 books and a handmade bookmarker for my bf, still anxious if its good enough (he read punpun this year and loved it so i wanted to get hard copies for him) submitted by grimessoblivion to OyasumiPunpun [link] [comments]


http://swiebodzin.info