Hinh ca si viet nam

/r/TNTT Vietnamese Eucharistic Youth Movement

2013.04.01 21:27 Yopperpo /r/TNTT Vietnamese Eucharistic Youth Movement

The **Unofficial** subreddit for the Vietnamese Eucharistic Youth Movement.
[link]


2024.05.14 08:42 Ill-Hope9202 Modificari ianuarie anul asta

Am tot auzit treaba asta de la mai multe persoane, ca in IT de la inceputul anului asta iesi la fel ca bani pe contract ca la B2B. Mie personal nu mi se pare deloc asa din ce calculatoare online am mai folosit sa fac calculele. Pare ca pe B2B iesi macar cu vreo 25% in plus, chiar si fara zile libere platite si cu un singur contract. Imi scapa mie ceva?
submitted by Ill-Hope9202 to programare [link] [comments]


2024.05.14 08:41 Chebelea REMINDER : Gabriela Firea - demolarea imposturii. Când zâna e vrăjitoare

Oricât se frăsuiește și se victimizează pe Facebook și la televizuni prietene, pentru Gabriela Firea scandalul azilelor-lagăre de exterminare din Voluntari este demolator din punct de vedere politic.
Nu este vorba, cel puțin în acest moment, despre vreo răspundere juridică personală pentru ororile din centrele de asistență.
Dar scandalul lagărelor de exterminare este legat direct, fundamental de moșia cuplului Pandele – Firea și, în același timp, scoate la iveală o mostră relevantă despre cum funcționează această feudă personală.
Să zicem că dna Ligia Gheorghe, consiliera și cea mai bună prietenă a dnei Firea, nu știa ce se întâmplă în sinistrele azile din Voluntari, deși era președintele fundației care deținea unul dintre ele.
Să zicem că nici sora dnei Firea nu știa, deși era șefa serviciului de asistență și protecție socială din Primăria Voluntari, cea care trebuia să verifice azilele.
Dar este total de necrezut că primarul din Voluntari nu știa. Florentin Pandele este suveranul, faraonul din Voluntari, unde nici iarba nu crește fără știință și acordul său. Poate vântul să bată cu oarecare independență, dar n-aș baga mâna în foc.
Sistemul în care funcționează instituțiile din Voluntari, fie ale primăriei, fie ale județului Ilfov, este unul feudal.
Chiar și în acest caz, sora dnei Firea si prietena dnei Firea erau mufate la instituții publice sau afaceri ale familiei Pandele. Să ne aducem aminte că după ce dna Firea a câștigat Primăria Capitalei, instituția a fost rapid colonizată cu diviziile din Voluntari, unele încă acolo și în mandatul actualului primar.
Dar și să nu fi fost așa, primăria are poliție locală, care, teoretic, patrulează pe străzi. Cum este posibil ca ea să nu fi văzut ceea ce vecinii spun că erau scene uzuale: bătrâni care cerșeau mâncare la poartă, adesea goi chiar în miezul iernii, murdari și plini de răni?
Cum să nu fi văzut poliția locală, aflată în subordinea directă a pimarului? Și chiar dacă polițistul local ar fi vreun imbecil, îmi e imposibil să cred că scenele acestea nu i-ar fi atras atenția. Mare parte dintre orori s-au petrecut în văzul lumii, erau publice. Doar dl Pandele nu auzise de ele?
Dan Godei, acum în arest preventiv, administratorul unuia dintre centrele groazei înțelegem din presă că a fost șoferul dnei Firea la Primăria Capitalei.
Tot articolul aici : https://spotmedia.ro/stiri/opinii-si-analize/gabriela-firea-demolarea-imposturii-cand-zana-e-vrajitoare
submitted by Chebelea to bucuresti [link] [comments]


2024.05.14 08:36 HedgehogRelevant9812 Am nevoie de recomandare de tableta

Va rog mult, ajutati-ma, ca habar nu am cum sa aleg o tableta si sa nu imi para rau ca am dat banii.
-Mi-as dori sa fie samsung, dar sunt deschisa si la huawei sau alte branduri (care nu sunt apple). -Preț in jur de 2000 de lei in care as spera sa intre cam tot ce am nevoie (pen, incarcator) -Am nevoie in special ca mi s-a luat sa car laptopul la biblioteca, facultate, deci pentru a pune ppt uri pe ea as folosi-o in special -Ma gandesc ca daca tot o iau, sa pot lua si notite, dar nu ar fi nevoia mea primara, ca si asa nu prea fac asta nici pe foi:) -Mi-ar placea sa ma tina macar pana in anul 6, eu fiind la finalul anului 1 acum -De memorie, sincer, habar nu am de cat am nevoie Multumesc mult in avans!
submitted by HedgehogRelevant9812 to medicalschoolRomania [link] [comments]


2024.05.14 08:31 AmBMWMpachetSOFTAT Cursuri/meditatii salesforce admin.

Salutare, lucrez ca salesforce administrator si vreau sa ma dezvolt mai mult pe aceasta nisa, cunoasteti cursuri sau persoane care sunt dispuse sa ofere meditatii pe sf admin?
Multumesc tuturor.
submitted by AmBMWMpachetSOFTAT to programare [link] [comments]


2024.05.14 08:20 Chebelea România mimează reformele din PNRR și a ajuns la un grad de absorbție de 30 la sută cu 2 ani înainte de finalul programului. Spania ne arată cum arată o reformă „adevărată”: soluția „în 4 clicuri” pentru antreprenorii care vor să ia bani europeni

PNRR (Planul Național de Redresare și Reziliență) este cel mai ambițios proiect european de finanțare comună din istoria UE. A fost conceput pentru ca statele membre să poată să recupereze decalajele economice și sociale după pandemie. La acest mecanism s-a adăugat apoi și costul crizei energetice. Dar instrumentul, în sine, a fost creat cu data limită până în 2026, explică într-un interviu pentru Republica Tana Foarfă, expertă în afaceri europene și directoare executivă a Europuls (Centrul de Expertiză Europeană). Acesta spune că România a reușit până acum să obțină „cam 30% din cei 28,5 de miliarde de euro care ne-au fost alocați prin PNRR”.
„Prin PNRR s-a anticipat că va exista și un progres, că nu e suficient doar să revii la statutul inițial de după pandemie. Important e să te și dezvolți, că de asta a fost creat mecanismul, pentru reforme și investiții. Și atunci s-a considerat că 2026 este termenul la care putem să tragem linie, să vedem cum a performat acest instrument temporar, ce a reușit să facă și dacă servește și cum va servi pe viitor ca model”, a mai declarat Tana Foarfă pentru Republica.
- Câți bani poate să atragă și va atrage România până în 2026 din PNRR?
Putem să dăm o cifră legată de câți bani poate să atragă. În schimb, referitor la câți bani va atrage, aici va trebui să vedem un pic cum vor arăta lucrurile. Trebuie să ne gândim puțin la care au fost fondurile alocate până acum din PNRR și să ne uităm cam ce a făcut România din ce avea alocat, cât a putut să să absoarbă și cât a putut să și transforme în proiecte concrete. Și de aici putem să ne dăm seama și de ritmul în care va merge mai departe.
Practic, de la început, noi aveam prin PNRR alocată suma totală de 29,2 miliarde de euro. După aceea a existat o recalculare la un anumit interval și s-au mai adăugat câteva fonduri din REPowerEU. În urma recalculării și cu fondurile care au fost adăugate am ajuns undeva la o sumă similară, mai specific: 28,5 miliarde de euro.
Deci noi în acest moment ne uităm la 28,5 miliarde de euro pe care România le poate accesa prin PNRR, împreună cu REPowerEU. Banii ăștia sunt și granturi, dar și împrumuturi împărțiți aproape egal. Până acum, dacă ar fi să ne uităm doar la componenta de granturi, adică bani care ne revin nouă și pe care nu trebuie să-i dăm înapoi, aveam undeva de accesat cam vreo 14,9 miliarde de euro. Din acestea noi până acum am reușit să încasăm cam vreo 9,4 miliarde euro. Dar cum am reușit să-i încasăm? Păi în 2023, de exemplu, a fost un an în care noi nu am fost capabili să primim niciun ban din PNRR. Deși noi anul trecut trebuia să încasăm undeva la 5,5 miliarde de euro, am reușit performanța să nu putem să depunem cererile de plată la timp și, prin urmare, nici să nu primim finanțările care ne erau alocate asupra acelor cereri de plată.
Deci, cumva câți bani poate să atragă România din PNRR? Avem deja răspunsul: undeva la 29 de miliarde de euro. Câți bani va atrage? Păi dacă mai avem ani din aceștia de pauză și de absență, nu va fi bine pentru noi. Avem, de exemplu, acum o cerere de plată care trebuia undeva prin martie să primească un răspuns final după multiple amânări. La momentul la care vorbim încă nu există niciun fel de răspuns. În acest context, situația este un pic sumbră. Eu ce cred, pragmatic, este că dacă guvernul se mobilizează după alegeri în a putea să ajungă cu PNRR-ul cât de cât la zi până în 2026, maximul ce va putea să facă va fi să absoarbă partea de granturi, adică aceea jumătate din cele 28,5 miliarde de euro.
Pe partea de împrumuturi, eu m-aș bucura din suflet să o putem accesa și pe acesta, dar acest lucru va atrage după sine și o responsabilitate mai mare a guvernului în a înțelege că ne împrumutăm, adică banii respectivi trebuie dați înapoi, și asta înseamnă că în momentul în care investim trebuie să ne gândim că trebuie să scoatem din acele investiții un anumit profit ca să putem să dăm banii respectivi înapoi.
Deci, pragmatic, mi-ar plăcea să văd ca la finalul acestor ani să avem partea de granturi, adică aia nerambursabilă, deja absorbită, iar dacă am ajunge și să completăm prin absorbție până la 28,5 miliarde de euro ar fi extraordinar.
- Suntem în primăvara lui 2024. Cât a absorbit România în acest moment granturi sau împrumuturi din PNRR?
Suntem undeva la un procent de cam 30% din cei 28,5 de miliarde care au intrat și care sunt în acest moment în circulație, adică sunt pe piață și sunt folosiți.
Tot articolul aici : https://republica.ro/romania-mimeaza-reformele-din-pnrr-si-a-ajuns-la-un-grad-de-absorbtie-de-30-la-suta-cu-2-ani-inainte-de
submitted by Chebelea to politica [link] [comments]


2024.05.14 08:13 cettm Pixel oficial in Romania?

https://www.mobilissimo.ro/articole-telefoane/pixel-8a-oficial-in-romania-deschiderea-google-store-si-alte-posibile-beneficii-pentru-utilizatori
In aceasta stire apare ca acum exista Pixel oficial in Romania, dar pe magazinul Goolge nu vad optiunea de Romania.
submitted by cettm to Romania [link] [comments]


2024.05.14 08:09 HotWetMamaliga ORM sau SQL . Preferinte

Salut. Tocmai am scris un mic proiect in care am folosit SqlAlchemy si ma gandeam ca puteam sa imi fac viata mai usoara scriind niste SQL. Documentatia e greu de citit pentru ca sunt multe moduri de a face aceleasi chestii dar odata ce intelegi ce face in spate e destul de simplu si nu castigi marr lucru comparativ cu sql pur . Voi ce preferinta aveti ? Am auzit ca daca vrei sa faci OOP si proiectul e suficient de mare pana la urma iti creezi singur un ORM . Precizez ca nu sunt programator , am auzit cuvintele astea intr-un vis .
submitted by HotWetMamaliga to programare [link] [comments]


2024.05.14 08:02 TheDesolatorGun Traversare Oraselul Copiilor?

Salut.
Stie cineva daca exista un drum clar si neintrerupt pt a traversa Oraselul Copiilor sector 4 de la mcdonaldsul de pe oltenitei pana la tineretului?
Mereu cand am incercat sa caut am ajuns la un punct in care a trebuit sa car bicicleta in brate pe un deal de pamant ca sa pot continua drumul.
Am mai incercat de cateva ori dar mereu ajung la acelasi deal.
Multumesc anticipat.
submitted by TheDesolatorGun to bicla [link] [comments]


2024.05.14 07:58 esdfa20 'Constructive Public Opinion is Necessary for Successful Business' (American poster for the National Industrial Conservation Movement. The 1916-1918 campaign by the National Association of Manufacturers (NAM). United States of America, ca. 1916).

'Constructive Public Opinion is Necessary for Successful Business' (American poster for the National Industrial Conservation Movement. The 1916-1918 campaign by the National Association of Manufacturers (NAM). United States of America, ca. 1916). submitted by esdfa20 to PropagandaPosters [link] [comments]


2024.05.14 07:40 TheWhiteWolfDan Programare competitiva ubb

Sunt clasa a 12 a, nu am nicio idee ce se intampla la ubb si nici nu locuiesc in cluj, asa ca am niste intrebari: Exista curs sau un grup de programare competitiva in cadrul ubb in care sa se explice materie si probleme pt concursuri? De asemenea, daca esti interesat sa participi la concursuri, cum poti sa te remarci. Calificare la nationala, rank cf? Este cineva in cadrul facultatii implicat in activitatile de genu cu care poti vorbi?
submitted by TheWhiteWolfDan to programare [link] [comments]


2024.05.14 06:39 BtcRoy1 Got scammed on @wallet feature by telegram

Got scammed on @wallet feature by telegram
Hello everybody, Im From Viet Nam I would like to get advise for this case and warn everyone about it. I Have transfer my coin from CEX (kucoin) to my Person Wallet in telegram app, first I test sent with 1$ and it success, then I sent 4000$ and @wallet pending my transaction and inform my area not support, I wonder if they not support they have to pending my 1$ at the first time too, I feel like I get scammed and they can control the money in wallet, not like Metamask, I tell them this is my mistake and ask them release my pending and I will withdraw fund from the system if they dont supported but nobody answer and help me, right now my money stuck there without help, they not support my country and still ask me for kyc (Meanwhile, they introduce an anonymous private wallet and no one can control your money!?)
submitted by BtcRoy1 to Scams [link] [comments]


2024.05.14 06:29 AndreiRR21 Televizor emag

Am dat comanda de un tv la 4000 de lei de pe emag. Avand in vedere ca e destul de mare, pot sa-l primesc de la curier si sa-l desfac (verific) dupa ce pleaca? Sau trebuie sa-l verific cu el de fata si in caz de lovituri ceva sa-l dau inapoi? M-am accidentat la o mana si singur n-o sa am cum sa-l desfac/testez, iar atunci cand o sa ajunga e posibil sa fiu singur. Daca il verific dupa ce curierul pleaca si e lovit sau ceva, care e procedura?
submitted by AndreiRR21 to CasualRO [link] [comments]


2024.05.14 06:15 String_Of_Pearls Materiale socio

Servus, dau bacul la sociologie si nu știu de unde sa invat. In manual lecțiile mi se par foarte grele, iar in memoratoare pare ca e prea multa informație nefolositoare. Ce recomandați pt stres putin si nota peste 9?
submitted by String_Of_Pearls to robac [link] [comments]


2024.05.14 06:01 Due-Milk9566 Tình ca-Phạm Duy

Tình ca-Phạm Duy
Tôi yêu tiếng nước tôi từ khi mới ra đời người ơi! Mẹ hiền ru những câu xa vời. À à ơi! Tiếng ru muôn đời.
https://preview.redd.it/w7dhntz0ib0d1.png?width=354&format=png&auto=webp&s=8ddabadde196c3b3132250b38f27e66565f4e8ed
Tiếng nước tôi! Bốn ngàn năm ròng rã buồn vui . Khóc cười theo mệnh nước nổi trôi, nước ơi! Tiếng nước tôi! Tiếng mẹ sinh từ lúc nằm nôi. Thoắt ngàn năm thành tiếng lòng tôi, nước ơi!
Tôi yêu tiếng ngang trời. Những câu hò giận hờn không nguôi! Nhớ nhung hoài mảnh tình xa xôi. Vững tin vào mộng đẹp ngày mai.
Một yêu câu hát Truyện Kiều. Lẳng lơ như tiếng sáo diều ư diều làng ta Và yêu cô gái bên nhà. Miệng xinh ăn nói mặn mà ừ mà có duyên.
Tôi yêu đất nước tôi, nằm phơi phới bên bờ biển xanh. Ruộng đồng vun sóng ra Thái Bình. Nhìn trùng dương hát câu no lành.
https://preview.redd.it/7gt5idk4ib0d1.png?width=450&format=png&auto=webp&s=e5fa2bec33b41c2a2521efa4872135245dd317fb
Đất nước tôi! Dẫy Trường Sơn ẩn bóng hoàng hôn. Đất miền Tây chờ sức người vươn, đất ơi! Đất nước tôi! Núi rừng cao miền Bắc lửa thiêng. Lúa miền Nam chờ gió mùa lên, lúa ơi!
https://preview.redd.it/dcjglu47ib0d1.png?width=1920&format=png&auto=webp&s=c0907ec3ada3eb16be92159e78778d3be6d96857
Tôi yêu những sông trường. Biết ái tình ở dòng sông Hương. Sống no đầy là nhờ Cửu Long Máu sông Hồng đỏ vì chờ mong.
https://preview.redd.it/7q9e8a2hib0d1.png?width=1200&format=png&auto=webp&s=2c143eac837f24c1aa83da63462e6b3cce64d142
Người yêu thế giới mịt mùng. Cùng tôi ôm ấp ruộng đồng ư đồng Việt Nam. Làm sao chắp cánh chim ngàn Nhìn Trung, Nam, Bắc kết hàng là hàng mến nhau.
https://preview.redd.it/md2lyr3kib0d1.png?width=650&format=png&auto=webp&s=f392f47ea4f9e18838b6989fc3559d11a8a2ec0d
Tôi yêu bác nông phu, đội sương nắng bên bờ ruộng sâu. Vài ngàn năm đứng trên đất nghèo. Mình đồng da sắt không phai màu.
https://preview.redd.it/4qnqj0khjb0d1.png?width=680&format=png&auto=webp&s=b859602bb5b7f7d7f0bf83ee701481df87c0534f
Tấm áo nâu! Những mẹ quê chỉ biết cần lao. Những trẻ quê bạn với đàn trâu, bé ơi! Tấm áo nâu! Rướn mình đi từ cõi rừng cao. Dắt dìu nhau vào đến Cà Mau, áo ơi!
https://preview.redd.it/yuyr3wfkjb0d1.png?width=300&format=png&auto=webp&s=3302aa68f414f47ad885c6a24b2fb4a0e7452b25
Tôi yêu biết bao người Lý, Lê, Trần... và còn ai nữa. Những anh hùng của thời xa xưa. Những anh hùng của một ngày mai.
https://preview.redd.it/to83og6ojb0d1.png?width=900&format=png&auto=webp&s=6de81fbe80b7302ad467a0d2596f4ae19d473586
Vì yêu, yêu nước, yêu nòi Ngày Xuân tôi hát nên bài ư bài Tình Ca. Ruộng xanh tươi tốt quê nhà. Lòng tôi đã nở như là ừ là đóa hoa.
https://preview.redd.it/4a14acftjb0d1.png?width=739&format=png&auto=webp&s=e32f417220dd5e523e8bb094369765728439ea62
submitted by Due-Milk9566 to Toiyeutiengnuoctoi [link] [comments]


2024.05.14 05:09 KvasirTheOld Depasirile in trafic

Deci nu inteleg de ce de fiecare data cand merg cu masina se gaseste cineva care vrea sa depaseasca neaparat. Chiar daca limita e 50 si eu merg cu 60. Trebuie omul sa depaseasca. Si nu conteaza ca e in Curba sau pe linie continua.
Deci acum vreo 2 saptamani a avut loc un accident exact din cauza asta, Dar tot nu a invatat nimeni, nimic din asta.
Mai rau, sunt unii care depaseac, apoi mergai incet in fata ta. Drci ce rost are?
Sincer nu o sa inteleg niciodata unii "soferi"
submitted by KvasirTheOld to AutomobileRO [link] [comments]


2024.05.14 03:46 keonhacai555 Trang cá cượ bóng đá uy tín

Hiện nay, có rất nhiều trang cá cược bóng đá hoạt động tại Việt Nam, nhưng chỉ một số ít được xem là trang cá cược bóng đá uy tín. Top 10 trang web cá độ bóng đá uy tín nhất Việt Nam năm 2024 bao gồm Fi88, M88, Fun88, FB88, VN88, BK8, W88, Jbovn, 12Bet, và K8. Những trang web này đều được đánh giá cao về độ tin cậy, an toàn và có nhiều khuyến mãi hấp dẫn cho người chơi. Nếu bạn muốn tìm một trang cá cược bóng đá uy tín, hãy tham khảo danh sách này để có sự lựa chọn tốt nhất.
submitted by keonhacai555 to u/keonhacai555 [link] [comments]


2024.05.14 03:45 MadnessStream Pareri CV pentru internship facultate?

Salutare! Caut internship pentru practica obligatorie de la facultate. Mentionez ca nu o fac doar pentru ca asa imi cere facultatea, vreau sa o fac si pentru mine. O sa las aici o varianta trimmed a CV-ului unde nu am inclus informatii personale. Am incercat sa ascult de sfaturile citite la alte postari si anume : -sa nu folosesc template-uri de pe net ; -sa nu bat campii cu ce nu tine de programare ; -sa pun accent pe proiecte ; -sa ma limitez intr-o pagina maxim ; -sa iasa in evidenta (de asta am pus screenshots) ; Blog-ul nu e gata 100%, mai am de adaugat putin css, un sistem de pagination si cateva reguli de form validation. O sa vreau sa-l si printez ca sa-l duc personal la cateva companii. Sugestii pentru short-URLs pe care le-am facut? Sa scap de ele cu totul la varianta pentru print? Apreciez enorm orice feedback !!!
https://drive.google.com/file/d/1Vmjdy6jVxTYtA91WZ14Fe4GtF3B1-4a2/view?usp=sharing
submitted by MadnessStream to programare [link] [comments]


2024.05.14 02:46 Motor_Examination712 Slow Riser synth in BLOW MY LOAD by Tyler, the creator

Was wondering if anybody knew how to recreate this riser synth about 27 seconds in, I like the sound but I’m new to sound design so I have no idea how to make it, any help would be appreciated.
https://youtu.be/6YcslAJs_J8?si=vCA_Te5U42AZyawl
submitted by Motor_Examination712 to synthrecipes [link] [comments]


2024.05.14 02:39 Mission_Scallion4913 Ca vaut la peine de prendre la vie au sérieux ?

M25, ça fait longtemps que je kiffe plus comme un ado, mais jsp si j'ai envie de "faire mieux".
Perdu la plupart de mes amis de lycée, pas sur de pourquoi, je crois qu'ils sont juste partis faire leur vie d'après en m'oubliant.
J'ai moi aussi fait ma vie "loin" (genre tj en France) de ma ville natale, jsp si j'arrive pas à me faire des amis ou si j'arrive pas à en "vouloir" (genre pas reperdre des gens sans explication, toussa)
J'ai quelques sous de côté, de quoi vivre 5 ou 10 ans (sans travaille en travaillant peu), je suis propriétaire.
Est-ce que je devrais profiter de ma vie jusqu'à 30/35 ans et nique après, ou vous pensez que ça vaut le coup de construire un truc qui m'accompagnera jusqu'au bout?
Pcq je suis un peu (bcp) nihiliste, et franchement je vois pas l'intérêt de continuer a me donner pour un monde que je supporte même pas.
Et en effet je fais plus d'effort non plus, mais que je les aie bien fait ou pas ca n'a rien donné
submitted by Mission_Scallion4913 to PasDeQuestionIdiote [link] [comments]


2024.05.14 02:14 ohnopistachio Produse pentru volum par lung fin

Am parul lung (pana la fund), fin, subtire, complet drept, nu m-am vopsit niciodată, buclele de obicei nu imi tin prea mult. Genetic era extrem de uleios dintotdeauna (mostenesc de la mama presupun), dar acum iau Roaccutane pentru acnee si asta nu mai e momentan o problema deloc (e incredibil cat de bine si curata ma simt cand parul meu nu se mai ingrasa si ramane pufos - trebuia sa ma spal neaparat la 2/3 zile inainte, acum as putea sta și 2 săptămâni).
Vreau recomandări de produse pentru volum care chiar functioneaza, chiar si high-end. Ma tot gandeam la Volume Injection de la Redken, dar am auzit reviews si bune si rele si avand in vedere ce lung e parul meu presupun ca e oricum cam relativa treaba, dar chiar as vrea ceva care sa ajute - preferabil sampon/balsam/masca/leave-in pentru ca nu prea suport cum se simt spray-urile in parul meu.
P.S: as vrea și recomandări de produse pentru protecție termica bune si nu prea scumpe (pentru că le termin foarte repede)
submitted by ohnopistachio to WomenRO [link] [comments]


2024.05.14 02:11 RegretSignificant276 Incendios forestales... mi opinión

Desde mi perspectiva, las leyes ambientales de Honduras (y de CA, porque se parecen) son las causantes que el bosque todos los años vaya desapareciendo en incendios, la razón es simplemente porque no permite o dificulta en extremo la explotación razonable y legal del mismo; pueda que parezca contradictorio, pero no permitir la explotación de un bien, hace que ese bien no tenga valor para las personas, y lo que no tiene valor no se cuida, es así de simple.
Si ustedes le preguntan a una persona que tiene bosque en su propiedad, ellos les van a decir que prefieren no tener bosque para poder sembrar algo (maíz, frijoles, etc.), porque ellos no pueden cortar esos árboles para su provecho o es demasiado difícil y engorroso los trámites (que se tienen que hacer en Tegucigalpa), si estas personas cortan los árboles para vender la madera, se les va a hacer casi imposible de manera legal y van presos si un retén los detiene en la carretera con madera ilegal, entonces, al no poder explotar y sacarle ganancia a su propiedad, estos QUEMAN los bosques para poder sembrar; puede que se esté en contra de esas personas, pero la realidad es que nadie tiene una propiedad para no usarla y explotarla, si te prohíben por un lado, buscás otro, una vez que no exista bosque, ya no es necesario sacar permisos para sembrar maíz, nadie te va a meter preso por transportar maíz por el territorio nacional... entonces, no es nada difícil ver el porqué la quema de bosques por parte de esa gente.
Si nosotros tuviéramos leyes más sensatas, y permitiéramos la explotación racional de unos de nuestros mayores RECURSOS como es el bosque, la gente va a empezar a ver el bosque como un activo más valioso que el maíz, por ende, eso resultaría en que cuidarían el bosque con tanto esmero como cuidan sus cultivos porque empezarían a entender que quemar sus árboles es prácticamente quemar su dinero.
Yo sé que más de alguno diría que si dejamos a la gente vender la madera del bosque, entonces la talarían casi de inmediato, e igual desaparece el bosque (algo que ya sucede quemándolo y sin ganancias para el país), pero las cosas no suceden así, es como que digan que un empresario utilizaría una máquina al máximo de su capacidad sin darle mantenimiento, pero no, porque los activos se cuidan y eso lo sabe hasta el más humilde aldeano casi de manera innata. Aquí entran fenómenos como la especulación, esta no es más que actuar pensando en un futuro incierto, es planificar aun cuando existe incertidumbre; de esta manera las personas invierten, dan mantenimiento, trabajan, etc., para poder tener ganancias a futuro. Cuando una persona tiene un emprendimiento que tiene buenas perspectivas a futuro, entonces esa empresa tiene más valor al asegurar unas ganancias futuras, cuando una persona tiene una empresa que, aunque tenga al presente buenas ganancias, pero un futuro con malas perspectivas, entonces esa empresa rápidamente pierde valor porque nadie invierte en lo que ya no tendrá ganancias. Si vemos al bosque como el activo de una persona o empresa, entonces si la arrasa, sus perspectivas a futuro son malas por quedarse sin sus recursos, entonces el valor de la empresa cae, si hace una explotación racional, entonces la empresa tiene perspectivas a futuros buenas al asegurar ganancias futuras, por lo tanto, se valoriza mejor a la empresa, esto permite tener mejor acceso al crédito y, obviamente, mayores activos a sus propietarios (los que se pueden vender a mejor precio). Por eso, repito, los activos se cuidan, si se empieza a ver a los bosques como un activo, se van a cuidar (así como cuidan los cultivos, llevan al veterinario a las vacas, se construyen gallineros, se pintan las fábricas, etc.).
El bosque, sobre todo el pino, se regenera por sí mismo, no hay que tenerle miedo a la explotación, siempre y cuando se haga de manera técnica, ese bosque no va a desaparecer nunca porque rápidamente se regenera, máxime cuando se hace planificación de prevención de incendios.
El problema es que las leyes han hecho que las personas desprecien el bosque y prefieran reemplazarlo por otros cultivos en donde tengan ganancias, y hay que comprender que la gente se mueve más en relación coste-ganancia que otra cosa.
submitted by RegretSignificant276 to Honduras [link] [comments]


2024.05.14 01:42 ImoBoo Știu românii pe ce pun ștampila la europarlamentare?

PSD PNL candideaza impreuna la europarlamentare, desi fac parte din partide europene diferite. PNL e cu Ursula, PSD e cu PES. Astea sunt doua partide total diferite ca ideologie, e ca si cum ai vota si socialisti si liberali in acelasi timp, dar hey cui ii pasa, right? Nu mai are rost sa continui ca e clar ce dezastru e aici si nu cred ca pune nimeni stampila pe Rares Bogdan si Firea.
USR si REPER candideaza separat dar fac parte din acelasi grup european, Renew Europe. Habar n-am ce plan politic au astia sau pentru ce militeaza ei in general. USR nu zice absolut nimic despre vreun program europarlamentar. La REPER e doar Ciolos care vorbeste despre ceva agricultura in timp ce sta la masa cu niste fermieri milionari romani care se plang ca "nu e bine", for some reason. Fac parte din acelasi partid dar candideaza separat. Nimeni nu pricepe de ce, sau ce votam noi de fapt cand punem stampila pe ei.
AUR face parte din alianta "Conservatorii și Reformiștii Europeni". Ce naiba inseamna asta nu stie nimeni. Ei sunt un fel de dreapta, dar nationalisti. Asta in timp ce sunt in "Uniunea Europeana". La fel ca si mai sus, nimeni nu poate pricepe ce vor ei de fapt.
Ramane deci sa intreb: voi stiti pe ce puneti stampila la europarlamentare? Pentru mine nu are niciun sens. Candideaza niste unii, alipiti la niste partide despre care eu nu stiu nimic si a-l caror program nu mi s-a prezentat niciodata. Si nici nu pare nimeni preocupat sa mi-l prezinte. Dar totusi mi se cere sa ma duc la vot. Sa votez cu cineva, naiba stie cu cine si de ce, dar cica e important.
Ce e porcaria asta?!
submitted by ImoBoo to Romania [link] [comments]


http://swiebodzin.info