Gradulation

Enroush

2024.06.09 08:48 ioanaab Enroush

Fetelor, voi ce experiențe aveți cu absorbantele Enroush? In general am auzit păreri bune, sunt si unele fete care nu au fost încântate de gradul de absorbție, iar o verișoara mi-a zis ca i s-au ameliorat mult durerile menstruale de când le folosește (nu îmi dau seama daca e un caz individual sau nu).
submitted by ioanaab to WomenRO [link] [comments]


2024.06.08 06:50 Shit_in_a_buiscuit LCD Help! I don't know what I'm doing wrong

LCD Help! I don't know what I'm doing wrong
I'm not sure what's wrong, but I made a sketch for my graduation cap so when I flick a switch a servo turns my tassel and an LCD goes from displaying "G R A D !" TO "conGRADulations" my sketch on tinkercad worked fine and when I built my circuit and programmed my Arduino (elegoo r3 dupe, don't know if that matters) the LCD won't turn on, I've tried replacing the display but nothing changed, and I've triple checked that I put it together right but I'm gonna do it again just to make sure, I put a link to my code down below as well as a screenshot of my circuit, someone suggested that itight be a power draw issue and to add a 1000 uF capacitor but I don't have anything that big so I'm hoping theres another work around, any ideas?
https://docs.google.com/document/d/1wNK26l4-QB4qk2rVuhID1y1qPEyXoNXnivQeXB0GN98/edit?usp=drivesdk
submitted by Shit_in_a_buiscuit to arduino [link] [comments]


2024.06.07 22:47 yoink_yeet Hello, I've got a question on my graphs look a little odd.

Hello, I've got a question on my graphs look a little odd.
i searched up a tutorial on some basic effects on ae. the effect im tryna go for are those zoom in ones, whenever i use the sapphire blurmocurves (z distance 1 to 0.800) or a scale (140 to 100), my graphs don't look like the ones in the video, the video has a gradul decrease whilst mine is a u shaped curve.
Ive tried a fix on a new project, the same issue still persists. I follow the tutorial exactly so im not sure whats the problem...
https://preview.redd.it/gznqml3vo75d1.png?width=258&format=png&auto=webp&s=877fb4f99d950e67f6873d1e223b3fead4729dc0
https://preview.redd.it/zr2xipm8p75d1.png?width=303&format=png&auto=webp&s=76d34dbb31277a81fec5621541ccd4cc971962bc
submitted by yoink_yeet to AfterEffects [link] [comments]


2024.06.07 14:27 Profuldemate Problema 654 - Ecuația de gradul 2 #profuldemate2020 #Bacalaureat #Evalu...

Problema 654 - Ecuația de gradul 2 #profuldemate2020 #Bacalaureat #Evalu... submitted by Profuldemate to u/Profuldemate [link] [comments]


2024.06.07 11:14 Life-Aerie-43 A explodat Dedeman. Cod roșu

UP-DATE S-A ACTIVAT PLANUL ROȘU!
Din surse încă neoficiale, centrul comercial era în curs de racordare la gaz, până acum sursa fiind niște cisterne cu gaz. Revenim cu precizări 110 persoane, clienți și personal, s-au autoevacuat, iar 12 persoane din rândul angajaților și clienților au fost rănite.
Ministrului Sănătății a declarat că din cele 12 persoane rănite, toți angajați ai magazinului, patru au arsuri de gradul I și II pe 10-15% din suprafața corpului, iar una este în stare gravă, intubată.
Raed Arafat, șeful DSU, a declarat că au fost trimise patru elicoptere SMURD, inclusiv aeronava Black Hawk, iar avionul SMURD este pregătit să aducă victimele la București.
12 echipaje din cadrul Detașamentului Botoșani, cu patru autospeciale de stingere, trei ambulanțe SMURD și două ambulanțe ale Serviciului Județean de Ambulanță sunt la fața locului.
Din surse încă neconfirmate, explozia ar fi pornit de la o centrală pe gaz montată în cursul zilei de ieri în zona birourilor angajaților.
submitted by Life-Aerie-43 to Botosani [link] [comments]


2024.06.05 09:20 Zippan55 Sfat pentru credit ipotecar achizitie teren

Bună ziua,
Recent am pus ochii pe un teren pe care mi-as dori sa-l achizitionez impreuna cu prietena, unde am avea sa dam ca si avans undeva la 45%.
Contextul este urmatorul: Eu am deja un alt credit la BRD cu virare salariu pe care l-am prins acum ceva timp cu o dobanda de 3,99% fixa 8 ani, gradul meu de indatorare curent este mic, undeva la sub 10%.
Avand in vedere dobanda mica pe care o am momentan la BRD, refinantarea pentru achizitia unui credit cu virare salariu la alta banca cam sare din schema, pentru ca imi e foarte greu sa cred ca vor putea bate oferta celor de la BRD in contextul actual.
Deci cumva optiunile pe care le vad eu momentan ar fi:
  1. Sa incerc la BRD sa profit de dobanda mai redusa deoarece imi virez deja salariul acolo
  2. Sa incerc printr-un broker care ar putea negocia la alte banci sa nu-mi vireze salariul dar sa-mi dea o dobanda buna din prisma faptului ca brokerul are mai multa putere de negociere
  3. Sa iau credit de la alta banca cu mutarea virarii salariul, unde aici nu stiu exact ce se v-a intampla cu creditul de la BRD , presupunand ca se v a modifica dobanda de 4% in ceva mai mare dar poate tot avantajos in contextul actual si astfel as avea sa zicem 2 credite cu dobanzi mai medii la nivelul pietei.
Punctul 3. nu prea imi surade deoarece planul meu este sa platesc anticipat in fiecare luna si targetul ar fi sa sting creditul la BRD in 3 ani in felul acesta, si atunci poate mi-ar da putin peste cap planul.
Si o intrebare, legata de brokeri, deoarece din experienta primul credit achizitionat prin broker, acesta nu a fost foarte de ajutor deoarece ma redirectiona catre Unicredit la vremea aceea, care nu avea o oferta asa avantajoasa, practic eu aratandu-i broker ului oferta de la BRD ca sa realizeze ca e defapt mult mai buna ...
Cat de mult ne putem increde in brokerul nostru de credite, in special cand acestia iti trimit direct niste formulare de completat doar pentru 1 banca, fara ca macar sa-ti spuna care e oferta acelei banci ?
Exista un conflict acolo, interesul brokerului pentru un comision mai mare de la anumite banci si atunci prefera sa si sacrifice clientul ?
Mulțumesc mult oricui decide să arunce un ochi peste situatia asta.
submitted by Zippan55 to banci_credite_ro [link] [comments]


2024.06.03 22:24 GuitarEvening8674 Sugar, the original shrinkflation?

Sugar, the original shrinkflation?
I worked at a small town IGA grocery store in the mid 1980’s and around 1985 something curious happened: bags of sugar went from 5lb bags to 4lb bags. Salesman told us it was due to the 5lb bag being so heavy and housewives liked the smaller, lighter package.
Let me tell you, the housewives were furious about the change to a smaller bag and the price was about the same.
Many ladies hurried in to buy the remaining 5lb bags before they were gone.
When I looked into this online, it mentioned companies changing over to 4lb bags in 2007-08, but I remember IGA had changed in the 1980’s.
submitted by GuitarEvening8674 to shrinkflation [link] [comments]


2024.05.31 10:13 Mihaifran Dar la nunta

Salut! Eu sunt constănțean dar am fost invitat la nunta varului meu de gradul 2 la restaurantul Oscar. Mi-am găsit cazare cu 200 de lei pe noapte. Voiam sa va întreb cat este darul in Piatra Neamț , nici sa par zgârcit dar nici sa fiu prea darnic. Va mulțumesc
submitted by Mihaifran to PiatraNeamt [link] [comments]


2024.05.30 11:58 Dizzy-Awareness4393 Serviciul Militar, si comisia de recrutare incorporare.

Salutare la toti, am o intrebare am fost la Centrul Militar Chisinau si eu am probleme cu spatele mai exact cifoza-scolioza toraco lomabara de gradul II, doar ca comisia de sus din biroul 50 mi-a spus ca voi primi amanare pe cel putin 6 luni, la ce pot sa ma astept cand voi trece comisia finala care face deciziile finale daca sunt apt inapt sau amanat medical, dupa baremul medical eu trebuie sa fiu inapt doar ca la cat am observat medicii de la centrul militar ei singur fac decizia daca recrutul este apt sau inapt, doar ca in teorie ei trebuie sa se foloseasca de baremul medical pentru stabilirea aptitudinii pentru îndeplinirea serviciului militar, vreau opiniile dvs sau poate persoane care au fost la utlima comisie, de recrutare/incorporare care face deciziiile finale despre recrut.
submitted by Dizzy-Awareness4393 to moldova [link] [comments]


2024.05.29 12:01 Consistent-Fox695 Credit nevoi personale și aprobare credit ipotecar

Între momentul în care primesc aprobare pentru un credit ipotecar și momentul în care semnez contractul de vânzare-cumpărare și de ipotecă, pot face un credit de nevoi personale? Aș fi sub gradul maxim de îndatorare, luând în considerare chiar rata raportată la irc. Sau dacă iau creditul acesta de nevoi personale până semnez e posibil ca banca să nu mai acorde creditul ipotecar?
submitted by Consistent-Fox695 to banci_credite_ro [link] [comments]


2024.05.29 11:57 Consistent-Fox695 Credit nevoi personale după aprobare credit ipotecar

Între momentul în care primesc aprobare pentru un credit ipotecar și momentul în care semnez contractul de vânzare-cumpărare și de ipotecă, pot face un credit de nevoi personale? Aș fi sub gradul maxim de îndatorare, luând în considerare chiar rata raportată la irc. Sau dacă iau creditul acesta de nevoi personale până semnez e posibil ca banca să nu mai acorde creditul ipotecar?
submitted by Consistent-Fox695 to u/Consistent-Fox695 [link] [comments]


2024.05.27 10:28 ParadyzShowroom Ce nu ți-a spus nimeni despre plăcile antiderapante

Astăzi, deschidem cutia Pandorei a designului interioexterior: plăcile antiderapante. Deși adesea ignorate în favoarea esteticii, acestea sunt eroii nevăzuți ai siguranței în zonele umede și exterioare. Iată ce trebuie să știi:
  1. Siguranța nu exclude estetica: Cine a spus că funcționalitatea trebuie să însemne compromisuri de stil? Plăcile antiderapante vin într-o varietate de modele și culori, asigurând că siguranța merge mână în mână cu designul elegant.
  2. Textura contează: Suprafețele antiderapante nu sunt doar despre aderență; textura lor contribuie și la confortul tactil și la aspectul general al spațiului. De la finisaje mate la cele ușor aspre, ai de unde alege.
  3. Zona de aplicare - Nu doar Pentru Băi: Gândiți-vă dincolo de baie! Bucătării, terase, cărări de grădină și chiar marginea piscinelor pot beneficia de siguranța și stilul plăcilor antiderapante.
  4. Gradul de antiderapare: Știai că există clasificări diferite pentru gradul de antiderapare? Alegerea corectă depinde de locația și utilizarea specifică a plăcilor. Informează-te și alege în cunoștință de cauză!
  5. Întreținerea nu este un coșmar: Există un mit că plăcile antiderapante sunt greu de curățat. Realitatea? Materialele moderne fac curățarea mai ușoară decât ai crede, fără a compromite siguranța.
Plăcile antiderapante sunt un must-have în orice design care prioritizează siguranța, oferind pacea sufletească că tu și cei dragi sunteți protejați de alunecări accidentale.
Atenție!
Atunci când vine vorba de siguranța în spații exterioare umede sau alunecoase - cum ar fi terase, pavaje sau zonele de lângă bazin - alegerea gresiei antiderapante potrivite este primordială. Nu toate gresiile sunt produse la fel, iar coeficientul de rezistență la alunecare (R) este cheia pentru a face diferența.
submitted by ParadyzShowroom to u/ParadyzShowroom [link] [comments]


2024.05.25 22:23 ManufacturerFrosty37 Intrebare legat de admiterea la specializarile mici UMFST!!!

Admitere specializari mici UMFST
Buna! Vin cu o intrebare care poate suna putin stupid. In tematica si bibliografia pentru specializarile mici din 2024 scrie ca intrebarile vor avea un singur raspuns la examen si sunt “elaborate de comisia de admitere din setul de intrebari prevazut la sfarsitul celor 7 capitole”. (Barrons cap: 5, 6, 8, 10, 11, 12, 15). Considerand ca admiterile/simularile din anii trecuti aveau ca la medicina generala una sau doua variante de raspuns, si se mentiona ca sunt intrebari la prima la vedere, mi se pare putin ciudat ca au coborat asa gradul de dificultate. Ce parere aveti? Eu ma gandeam ca sigur o sa fie schimbari majore la intrebari si ca poate setul de intrebari din barrons ar fi folosit doar ca “suport de inspiratie”. Poate e doar scepticismul meu, facand simularile de la admiteri din anii trecuti am vazut ca dificultatea intrebarilor era similiara(totusi ceva mai usor) cu cea de la MG (intrebari din ce se deduce de pe desene, probleme, studii de caz de exemplu). Chiar considerati ca ar fi asa usor la admitere? Doar grilele din barrons? Am doar niste dubii si nu stiam unde sa pun intrebarea asta, poate doar overthinkuiesc :)
Aici e exact ce scrie in tematica si bibliografie: “Clasificarea candidaților se va face în ordinea descrescătoare a mediei, în care o pondere de 80% va avea nota obținută la testul grilă, iar 20% media de la bacalaureat. Proba de concurs va consta dintr-un test grilă din Biologie cu 50 de întrebări cu 4 variante de răspuns. Întrebările vor avea un singur răspuns corect și sunt elaborate de comisia de admitere din setul de întrebări de la sfârșitul celor 7 capitole prevăzute ca bibliografie. Bibliografia constă din 7 capitole cuprinse în manualul Anatomie şi Fiziologie umană pentru admitere la facultăţile de medicină– Barron’s- ediţia în limba română, Editura University Press 2022.”
submitted by ManufacturerFrosty37 to medicalschoolRomania [link] [comments]


2024.05.25 12:36 Maarten-Sikke Traseu Via Ferrata Casa Zmeului – Vadu Crişului

Traseu Via Ferrata Casa Zmeului – Vadu Crişului
Traseul de Via Ferrata Casa Zmeului – Defileul Crișului Repede este un traseu spectaculos care oferă o extraordinară priveliște asupra văii și pereților defileului. Punctul de atractie al traseului este perspectiva pe care o ofera asupra defileului Crișului Repede. Un alt element care face acest traseu deosebit este podul suspendat, care apare în partea superioară a traseului.
Acces: · cu masina > din centrul localității Vadu Crișului urmam drumul asfaltat spre sala de sport, unde putem lasa si masina. · cu trenul: până la halta Vadu Crișului. De aici ne îndreptăm spre sala de sport. Marș de apropiere: de la parcare, urmărim traseul care intra in defileu. Continuăm de-a lungul liniei de cale ferată circa 10 minute. Ajungem la indicatorul de via ferrata care este amplasat pe partea stângă, în direcția de deplasare.
Intrarea în traseul propriu-zis este la 30 de metri de la panou. De aici putem observa o parte din linia traseului de via ferrata dar și podul suspendat.Descriere zonei: perimetrul în care se află traseul de via ferrata de la Vama Sării face parte din Situl Natura 2000 Defileul Crișului Repede. Este o zonă turistică cu tradiție, cunoscută în trecut datorită peșterii amenajate de la Vadu Crișului.
Acum activitățile turistice de aventură s-au diversificat. Rafting pe Crișul Repede, speoturism în peșteri neamenajate, escaladă, rapel, tiroliană, teambuilding și drumeție, sunt activitățile pe care le poate oferi aceasta zonă.
Grad de dificultate traseu via ferrata: C Conform UIAA (Union Internationale des Associations d’Alpinisme) în scala internațională de gradație a dificultății traseelor de via ferrata, gradul C reprezintă: teren: teren abrupt, pasaje expuse și zone verticale. Prizele pentru cățărare sunt mici. Sunt comune pasajele obositoare și solicitante.
securitate: cablu metalic, scări, bride și ancore. În această combinație parcurgerea necesită mai multă forță și curaj. Ca și concluzie, o via ferrata de grad C poate fi obositoare și solicitantă din punct de vedere fizic. Aceste trasee se adresează persoanelor care au o condiție fizică și psihică bună.
Gradul de angajament al traseelor de via ferrata (de la A la C). Se bazează pe următoarele: proximitatea traseului de un sat sau oraș, altitunea la care se găsește traseul, pericolul căderilor de pietre, efectele înrăutățirii condițiilor meteo.
Gradul de angajament al traseului de via ferrata de la Vama Sării: A. Traseul se găsește în apropierea unui sat la altitudine mică. Căderile de pietre nu reprezintă un risc major. În caz de schimbare a condițiilor meteo, retragerea (continuarea ascensiunii) este posibilă. Traseul devine însă mai dificil din cauza stâncii umede.
Echipament tehnic: cască, ham de escaladă/alpinism, lonje de via ferrata. Este total interzisă folosirea buclelor de chingă ca și lonje de via ferrata – pericol de accidentare mortal. Vă sfătuim să aveți și o lonjă statică pentru momentele când vreți să vă odihniți. Echipament personal: îmbracaminte sportivă, lejeră și încălțăminte aderentă la stâncă. Pentru confortul personal vă sfatuim sa folositi manuși la parcurgerea traseului.
Vârstă minimă: 14-16 ani. Copii mai mici de 14 ani vor fi asigurati suplimentar printr-o coarda, de un participant experimentat. Altă problemă pe care o pot întâmpina copii este distanța dintre scări (scoabe). Dacă copilul este scund, va depune un efort considerabil pentru a ajunge de la o treaptă la alta.
Descrierea rutei: traseul Via ferrata de la Vama Sării este echipat cu un cablu metalic permanent. Sunt scoabe metalice (scari) dar și un pod suspendat în partea superioară a traseului. Este un traseu cu angajament, odată intrați în traseu, va trebui sa îl parcurgeți integral.
Atenție! Nu parcurgeți niciodată 2 persoane pe același tronson de cablu vertical. În caz de cădere se pot accidenta grav ambele persoane.
Circa 20m de la intrare traseul de via ferrata este vertical și ușor surplombat. Scoabele pentru picioare sunt destul de dese dar ocazional mai trebuie să folosiți și prizele din perete.
În parcurgerea traseului, pot apărea unele zone mai incomode datorită faptului că linia scoabelor metalice nu urmareste confortabil linia cablului metalic. Pe unele secțiuni distanța între ancore este destul de mare, ceea ce face acest traseu mai solicitant psihic dar în același timp mai interesant. După această zonă preponderent verticală ajungem într-o traversare orizontală. De aici se vede podul suspendat.
Mai avem de urcat până la pod încă o secțiune verticală de circa 20m. Pe această zonă nu au fost montate peste tot bride pentru picioare, în consecinta vom folosi prize naturale.
Ajunși la pod, suntem rugați print-un panou de informare, să respectăm regulile de traversare a podului suspendat. Fiecare persoana va traversa pe rând, separat podul. Vom monta lonjele pe fiecare cablu de mână și înaintam atent fară să creăm prea mult balans.
Dupa traversarea podului, ajungem la o secțiune de traseu vertical de circa 10 m care se termină cu un plan înclinat. Aici traseul de via ferrata se termină. Alternanța dintre pasajele verticale, cățărare, tehnică, angajament psihologic dar și peisaj extraordinar face din acest traseu un must do în munții Apuseni.
Retragerea: la ieșirea din traseul de via ferrata de la Vama Sării vom întâlni marcajul turistic punct albastru. Urmărim marcajul, iar dupa circa 15-20 minute ajungem înapoi la sala de sport.
Ajungem la o mică platformă de regrupare unde vă puteți odihni sau bea apă. De aici traseul iese din valea de abrupt și intră în perete, vertical.
Urcăm încă circa 10m vertical după care ajugem pe un prag unde se poate face o a doua regrupare/pauză. Alt tronson vertical ne pune la încercare abilitățile de a urca pe scoabe. După această zonă urmează probabil cel mai dificil pasaj din întregul traseu.
Este un pasaj ușor surplombat unde trebuie folosită forța brută pentru a vă putea trage în mâini.
Urcăm circa 10m vertical și ajungem în partea superioară a traseului de via ferrata, în zona de final. Priveliștea este extraordinară. Nu ezitați să vă odihniți și să admirați peisajul.
O balustrada orizontală ne ajută să ajungem până în zona de siguranță.
Cea mai importantă regulă de siguranță la parcurgerea unui traseu de via ferrata este regula asigurării în orice moment în cel puțin o lonjă. Dacă parcurgeți via ferrata cu lonje speciale de via ferrata este bine să știți că dezavantajul lor constă în faptul că nu vă puteți odihni lăsându-vă greutatea în ele (se alungesc foarte tare). Din acest motiv este bine să aveți la voi o a treia lonjă care se va folosi doar la momentele de repaus.
Retragerea din traseul de via ferrata din Vadu Crisului se poate face:
pe marcaj turistic cerc albastru până în satul Vadu Crișului. Marcajul coboară exact la sala de sport de unde ați pornit în traseu. pe marcaj turistic cerc albastru până în zona Peșterii Vadu Crișului. Pentru a umple ziua puteți vizita și peștera (este amenajată) după care vă puteți întoarece la mașină.
submitted by Maarten-Sikke to VaduCrisului [link] [comments]


2024.05.24 13:15 TxERTG Îndatorare card de credit

Bună ziua! În cazul în care ai un card de credit cu limită de 10.000 lei de ex, din care ai folosit 8.000 lei pe care i-ai împărțit în rate egale pe mai multe luni și vrei să iei un alt credit de nevoi personale, banca cum calculează la gradul de îndatorare? Calculează procent 3% sau 5% din cei 10.000 lei indiferent dacă ai folosit sau nu din acei bani? Sau ia în considerare ratele pe care le ai pentru cei 8.000 lei utilizați?
submitted by TxERTG to banci_credite_ro [link] [comments]


2024.05.23 06:27 STIRI_APIX Gradul de execuție pe A7: cele mai avansate lucrări la „Autostrada Moldovei” sunt în Muntenia »

Gradul de execuție pe A7: cele mai avansate lucrări la „Autostrada Moldovei” sunt în Muntenia »
Lucrările la autostrada A7 avansează cel mai greu pe tronsonul Bacău – Pașcani: pe fiecare dintre cele trei segmente, gradul de execuție este sub 10%. Pe „Autostrada Moldovei”, cum a fost A7 supranumită de autorități și presă, se lucrează cel mai intens în Muntenia.
submitted by STIRI_APIX to autostrazi [link] [comments]


2024.05.20 08:34 Chebelea Lecțiile neînvățate ale PNL

Cum ar putea să vadă cineva PNL ca pe o alternativă la PSD, când cele două partide candidează pe liste comune la europarlamentare, iar în coaliție vocea PNL nu a contat aproape deloc?
Dacă nu era de ajuns confuzia creată de organizarea concomitentă a alegerilor locale cu cele pentru Parlamentul European, iată că PNL s-a gândit să încurce și mai mult lucrurile introducând tema prezidențialelor, programate pentru luna septembrie. Ca atare, a împânzit Capitala cu afișe supradimensionate ale liderului său, iar Rareș Bogdan, trompeta Cotrocenilor, a anunțat că generalul Ciucă – cu accentul pe gradul militar – este candidatul PNL la prezidențiale, în condițiile în care liderul PSD Marcel Ciolacu s-a arătat ezitant față de o candidatură la funcția supremă în stat, în schimb Mircea Geoană face deja o campanie agresivă. Nicolae Ciucă însuși a executat ordinul de intrare în competiția prezidențială printr-un videoclip postat pe mai multe rețele sociale, în care filozofează simplist asupra profilului viitorului președinte, care trebuie să-și iubească țara, să „știe ce înseamnă să-ți servești patria cu devotament” și să nu-și piardă din vedere „misiunea lui: binele oamenilor și binele României”.
Deși platitudinile domnului Ciucă au fost adaptate la profilul său de general („știe ce înseamnă să-ți servești patria cu devotament”), ele ne amintesc de lipsa de substanță a discursului lui Klaus Iohannis, care promova „lucrul bine făcut”, „pas cu pas”, „România normală” etc., dar și de caragialescul „România să fie bine și tot românul să prospere”. Desprindem însă tendința strategilor PNL de a promova în primul rând valori conservatoare – biserică, armată, familie, patriotism – și mai puțin valori liberale, cum ar fi democrația liberală bazată pe reguli, drepturile individuale, libertățile economice sau statul de drept. Acesta din urmă, de altfel, strălucește prin absență în discursul de campanie al PNL și al PSD, ca și lupta anticorupție, de care ambele partide se feresc ca necuratul de tămâie. Potrivit sondajelor calitative, corupția îi preocupă totuși pe români mai mult decât patriotismul de paradă, iar „binele oamenilor” nu este greu de asociat cu scăderea nivelului de trai datorat proastei guvernări prestate de guvernele Ciucă și, respectiv, Ciolacu.
La fel ca mentorul său politic însă, Nicolae Ciucă își imaginează că o campanie de imagine cu un mesaj conservator, fără elemente concrete de program, poate rezolva problema unei guvernări dezastruoase și disimula problemele structurale ale PNL. Promovarea sa în săptămânile premergătoare campaniei pentru locale și europarlamentare are drept scop delimitarea de PSD, în încercarea de a opri o potențială prăbușire a PNL în urma votului din 9 iunie, acel moment al adevărului care va seta jocul politic pentru bătăliile decisive ale acestui an: alegerile prezidențiale și cele parlamentare. Evident, PNL încearcă să convingă electoratul anti-PSD că îi poate oferi o soluție alternativă, sperând că va slăbi forța de tracțiune pe care ADU începe să o manifeste, și că va atrage totodată o parte din electoratul conservator mai puțin primitiv, tentat să se îndrepte către AUR. Dar cum ar putea să vadă cineva PNL ca pe o alternativă la PSD, când cele două partide candidează pe liste comune la europarlamentare, iar în coaliție vocea PNL nu a contat aproape deloc? Și apoi, ce soluție alternativă ar putea reprezenta PNL la guvernare, cu miniștri contraperformanți ca Marcel Boloș, Sebastian Burduja, Ligia Deca sau Mircea Fechet? În plus, PNL, în frunte cu liderul său, s-a compromis deja grav în ochii alegătorilor. Nici nu va începe bine campania electorală, că scandalul plagiatului lui Nicolae Ciucă, cu tot cu abuzurile la care a recurs pentru a-l înăbuși, va fi redescoperit, mai ales după ce raportul Departamentului de Stat privind drepturile omului a incriminat explicit PNL pentru operațiunea de kompromat la adresa jurnalistei Emilia Șercan, care a dezvăluit plagiatul. Nici plagiatorul dovedit Lucian Bode nu va fi uitat. Lor li se adaugă însă și material proaspăt, furnizat de primarul PNL al orașului Sinaia, Vlad Oprea, protagonistul unei spectaculoase investigații Recorder care sugerează abuz în serviciu, conflict de interese, corupție și alte componente ale modelului comportamental ce pare să definească „elita” PNL.
Discursul peneliștilor ignoră însă toate aceste aspecte, insistând asupra investițiilor, adică asupra fondurilor pe care le-au direcționat către proiectele administrațiilor locale. Ei nu au înțeles nimic din eșecul răsunător al candidaturii lui Cătălin Cîrstoiu, care s-a prăbușit înainte de lansare sub povara unor acuzații de corupție și conflict de interese. Obsedați de interese și calcule meschine, au ratat lecțiile politice recente. Rupți de realitate, pretind că luptă împotriva extremismului, în timp ce promovează corupția, fărădelegea și incompetența – furnizând astfel argumente prețioase discursului populist. În viziunea lor simplistă, electoratul liberal se va lăsa sedus de portretul idealizat al lui Nicolae Ciucă, care, ca premier, și-a servit țara cât se poate de prost, iar acum îi oferă un discurs nostalgic conservator, potrivit altui electorat decât cel dinamic, educat, activ.
Tot articolul aici : https://revista22.ro/opinii/rodica-culcelectiile-neinvatate-ale-pnl
submitted by Chebelea to politica [link] [comments]


2024.05.20 07:55 Chebelea Nicuşor Dan, despre Mafia Imobiliară: Dintre autorizaţiile emise în mandatul anterior şi care sunt contestate de vecini în instanţă, 50% sunt anulate, deci gradul de ilegalitate e foarte mare

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a vorbit din nou, joi seară, despre aşa-numita ”mafie imobiliară”, el definind acest termen. Edilul a susţinut că, dintre autorizaţiile emise în mandatul anterior şi care sunt contestate de vecini în instanţă, 50% sunt anulate. Nicușor Dan a concluzionat că ”gradul de ilegalitate e foarte mare”.
”Mafie imobiliară înseamnă să corupi autoritatea publică. Adică tu, de exemplu, să nu ai voie să construieşti pe un spaţiu verde şi autoritatea publică să-ţi dea voie să construieşti, cum e cazul în Modrogan, cum e cazul Kiseleff 45, aşa-numitele grădini Versailles ale Bucureştiului. Am câştigat şi într-un caz şi în celălalt. Sau vă mai spun un lucru: dintre autorizaţiile emise în mandatul anterior şi care sunt contestate de vecini în instanţă, 50% sunt anulate în instanţă, deci gradul de ilegalitate e foarte mare. Mafie imobiliară este, de asemenea, când grupul acesta de dezvoltatori e mai puternic decât statul român, influenţează inclusiv deciziile Parlamentului. Vă dau un exemplu care pentru mine e şocant: noi avem o lege, pentru orice act administrativ emis de o autoritate există nişte termene în care oricine are interes poate să le conteste şi există o lege specială pentru un ONG care atacă o autorizaţie de construire, el are alte reguli decât toată lumea”, a declarat Nicuşor Dan, joi seară, la Antena 3.
Edilul a spus că este ”cel mai grav” atunci când dezvoltatorii se îndreaptă în instanţă împotriva persoanelor fizice din ONG-uri care ”îndrăznesc” să le conteste proiectele, potrivit News.ro.
Nicuşor Dan a menţionat că ”imediat după campania electorală” Primăria va avea o primă variantă a Planului Urbanistic General.
https://financialintelligence.ro/nicusor-dan-despre-mafia-imobiliara-dintre-autorizatiile-emise-in-mandatul-anterior-si-care-sunt-contestate-de-vecini-in-instanta-50-sunt-anulate-deci-gradul-de-ilegalitate-e-foarte-mare/
submitted by Chebelea to bucuresti [link] [comments]


2024.05.18 10:08 Ok-Cranberry-5158 Tipuri de vita wagyu

1. Wagyu Black

Cel mai răspândit tip de Wagyu, Wagyu Black (sau Kuroge Washu), este renumit pentru gradul său superior de marmorare și este sursa majorității cărnii Wagyu A5, cel mai înalt grad de calitate al cărnii de vită în Japonia. Această rasă produce carne extrem de moale, bogată în Omega-3 și Omega-6, oferind o experiență gustativă de neuitat. Este ideală pentru steak-uri precum ribeye sau sirloin.

2. Wagyu Brown

Cunoscută și sub numele de Akage Washu, această rasă este mai predominantă în regiunea Kochi. Carnea de Wagyu Brown are o marmorare ceva mai puțin accentuată decât Wagyu Black, dar se distinge prin aroma sa puternică și textura fermă. Este excelentă pentru preparate cum ar fi Yakiniku (grătar japonez) și Sukiyaki.

3. Wagyu Polled

O rasă mai rară, Wagyu Polled este rezultatul încrucișărilor selective pentru a elimina coarnele. Această rasă produce de asemenea o carne cu un nivel ridicat de marmorare, similară cu Wagyu Black, dar adesea cu un gust ușor diferit datorită variațiilor genetice. Este apreciată pentru preparate precum Shabu Shabu.

4. Wagyu Shorthorn

Wagyu Shorthorn, sau Nihon Tankakushu, este renumit pentru culoarea sa roșie intensă și marmorare moderată. Această carne este bogată în gust și are o textură mai densă, oferind o experiență culinară distinctă față de celelalte varietăți Wagyu. Este ideală pentru preparate tradiționale japoneze care solicită fierbere sau prăjire rapidă.

Diferențele în Preparare și Consum

Fiecare tip de Wagyu are particularități care îl recomandă pentru diferite metode de gătit. Marmorarea intensă a Wagyu Black și Polled necesită gătire la temperaturi mai scăzute pentru a permite grăsimii să se topească și să infuzeze carnea, în timp ce Wagyu Brown și Shorthorn, cu texturi mai ferme și gusturi mai robuste, sunt ideale pentru grătar sau metode de gătire care accentuează aroma naturală.
https://carneproaspata.ro
submitted by Ok-Cranberry-5158 to vitawagyu [link] [comments]


2024.05.15 07:12 InsideSea4852 Câtă rată îți permiți în 2024?

Gradul de îndatorare, piatra de temelie în accesarea creditelor

A avea acces la un credit poate fi esențial pentru realizarea unor planuri mari, fie că e vorba despre achiziționarea unei case sau pur și simplu gestionarea unor nevoi financiare pe termen scurt. În acest context, gradul de îndatorare joacă un rol pivotal, funcționând ca un standard crucial în stabilirea eligibilității pentru un împrumut. Indiferent de tipul de credit dorit, acest indicator financiar are rol decisiv pentru determinarea sumei maxime accesibile de către un solicitant.
Începând cu 1 ianuarie 2019, un set de reguli stabilit prin regulamentul nr. 6/2018 al Băncii Naționale a României a introdus limite clare pentru gradul de îndatorare, aplicabile atât creditelor în moneda națională, cât și celor în valută, pentru persoanele fizice. Scopul? Prevenirea supraîndatorării și asigurarea unei stabilități financiare pentru debitori.
În acest peisaj financiar, elemente precum numărul persoanelor aflate în întreținere nu mai constituie un impediment în calea obținerii unui credit. Ceea ce contează cu adevărat este capacitatea veniturilor nete de a susține un grad de îndatorare în limitele admise, corelat cu veniturile participanților la credit.
Specificul limitelor de îndatorare variază în funcție de tipul creditului:
Formula de calcul a gradului de îndatorare ia în considerare veniturile nete ale solicitantului și datoriile existente, oferind o imagine clară asupra capacității de rambursare a unui nou credit.
De exemplu, la un venit net pe familie (provenind din salarii) de 10.000 lei, o rată la un credit ipotecar pentru achiziția primului imobil nu trebuie să depășească 4500 lei, presupunând că nu există alte angajamente de plată.
Dacă există alte angajamente, să zicem un card de cumpărături cu o limită de 10000 lei (rată lunară = 3% din suma acordată pe card) și o rată la un credit de nevoi personale de 550 lei, suma rămasă disponibilă pentru o nouă rată la un credit ipotecar este de 4500 – (550 + 300) = 3650 lei.
Este important de menționat că, deși regulamentul BNR stabilește anumite praguri, băncile au libertatea de a adapta aceste limite în funcție de evaluarea internă a profilului clientului. Astfel, în anumite cazuri, gradul de îndatorare admis poate fi ajustat sub pragul standard.
Recomandările experților financiar-bancari sugerează menținerea unui grad de îndatorare de maximum 30% din veniturile nete, pentru a asigura o gestionare confortabilă a obligațiilor de creditare, chiar și în condițiile fluctuațiilor ratei dobânzii.
Pentru persoanele juridice, analiza capacitatății de plată se face pe baza unor criterii diferite, concentrându-se pe fluxurile de venit ale entității.
În final, când te gândești la cât de mult îți poți permite să aloci pentru o rată, ia în considerare și potențiale schimbări în venitul sau cheltuielile tale. Un credit ipotecar, spre exemplu, este un angajament pe termen lung, și capacitatea ta de a plăti rata poate varia în timp.
Determinarea ratei pe care ți-o poți permite necesită o analiză atentă a finanțelor tale personale. Este important să abordezi acest proces cu o minte deschisă și să fii pregătit să faci ajustări în funcție de circumstanțe. Prin planificare atentă și o înțelegere solidă a propriilor limite financiare, vei putea să navighezi procesul de creditare cu încredere și să faci alegeri care susțin sănătatea financiară pe termen lung.
Pentru accesarea celei mai avantajoase oferte de credit, colaborarea cu un broker de credite experimentat, ca mine poate fi cheia succesului. O astfel de asistență profesională poate clarifica rapid gradul de îndatorare aplicabil în cazul tău și te poate ghida spre soluția de finanțare cea mai potrivită nevoilor tale.
Lasă-mi un mesaj.
Sunt Alina Jurescu și dau credit viselor tale, Gratuit!
https://brokercluj.ro/contact/
submitted by InsideSea4852 to credit_ipotecar [link] [comments]


2024.05.13 19:07 Mister_Mild Let's all take a moment to recognize the greatest gradulation commencement speech of all time

Let's all take a moment to recognize the greatest gradulation commencement speech of all time submitted by Mister_Mild to rmbrown [link] [comments]


2024.05.13 14:52 IRemusI Oferta refinantare Raiffeisen Bank 4.9% - Refuzat

Salutare,
Recent am incercat cu sotia o refinantare credit ipotecar la Raiffeisen pentru un produs nou lansat de banca, la care nici angajatii de acolo nu stiau prea multe detalii.
Din pacate am fost refuzati telefonic pe motivul ca nu ne incadram, fara alte detalii. Stie cineva care ar putea fi motivele pentru care o banca refuza sa ofere produse unor potentiali clienti, atunci cand salariul si gradul de indatorare nu reprezinta motivul refuzului?
submitted by IRemusI to banci_credite_ro [link] [comments]


http://rodzice.org/