Gekke letters voor bbm

Nieuwe schrijver

2024.05.15 23:11 ButterscotchLost6762 Nieuwe schrijver

Ik ben een beginnend schrijver. Op zoek naar de hardste kritieken. Do not be gentle.
Rustig afdalend probeert hij zijn gedachten even opzij te zetten. Niet dat hij zijn volledige aandacht nodig heeft bij het verlaten van dit kleine Europese vliegveld, maar de gedachten die door zijn hoofd spoken zijn somber. Al komen ze minder vaak naar boven in de laatste maanden, ze kunnen hem nog steeds van zijn stuk brengen. De metalen trap aflopend ziet hij het bekende pendelbusje al staan. Wit, groen en met een stuur aan beide kanten. Het busje is misschien nog wel een grotere kwelling dan het vliegtuigje waar hij nu met zijn rug naar toe gericht staat. Het doet hem denken aan artikelen over de internationale prijsvechters die nadenken over staanplaatsen in een vliegtuig. “Waanzin, ik zie het al voor me met een beetje turbulentie", denkt hij terwijl de geuren rondom hem in hevig contrast staan met de omgeving die zijn ogen hem laten aanschouwen. Zijn visuele zintuigen zijn in een hevige oorlog verwikkeld met de lichamelijke geuren die onvermijdelijk zijn in een zuid Europees klimaat in juli. Laat staan als al die mensen ook nog eens een paar uur samen in een vliegend stuk metaal hebben gezeten. Vanuit het busje kijkt hij naar buiten en verwondert zich weer over het feit dat de deur waar ze met een enorme omweg heen rijden maar 10 seconden lopen is. Echt groen en duurzaam denken is nog steeds een utopie.
Niet echt vermoeid, maar door het lome verstrijken van uren op een dag wachtend op een vliegveld is wegdommelen misschien wel het fijnste gevoel als mens. Natuurlijk hebben de meeste omstanders fijne gedachten bij aanvang van een week op een mediterraans eiland. Ze verwachten een week vol mooie herinneringen. Fijne beelden op hun interne televisie. Ons geheugen speelt herinneringen af met alle zintuigen die we ons kunnen herinneren en is krachtiger dan alles wat we ooit kunnen vastleggen en uitzenden op een beeldscherm. Maar ook verraderlijker want bijna niemand heeft een eidetisch geheugen, waardoor soms dingen vervagen. Het wordt pas gevaarlijk als mensen dit niet beseffen en er blind van uit gaan dat zij alles 100 procent goed hebben onthouden. Dit is indirect de oorzaak van veel historische en vernietigende gebeurtenissen. Toch voelen zijn oogleden zwaar en even moet hij zich mentaal oppeppen.
De beelden van woestijnen en een hete droge zon lossen langzaam op als een fata morgana op het moment dat je zo dichtbij komt dat je je realiseert dat het niet echt is. Eenmaal buiten beseft hij dat de brandende zon waar hij nu in staat elk moment op zijn hoogste punt komt. De mediterraanse zon in zijn nek voelend loopt hij linksaf naar de taxistandplaats. De sigarettenrook komt hem tegemoet. Er heerst hier altijd een gezellige commotie en drukte onder de mannen met zwarte pantalons en witte overhemden. Vandaag staan er acht waarvan er 3 vrouw zijn in dezelfde ongemakkelijke kleding. In het zuiden van Europa lijkt het wel alsof er veel meer mensen roken dan in het noorden van het continent, waar de jarenlange campagnes van de overheden eindelijk hun vruchten beginnen af te werpen. Maar net als met het roken zijn ook de andere kleine dingen nog niet veranderd. Zoals de vele uniformen die gedragen worden.
Gelukkig spreekt iedereen in Malta vloeiend Engels, al is het met een zwaar accent, wat communiceren een stuk makkelijker maakt. Ook dit was ooit een onderdeel van het Britse Rijk en dat was overal nog te zien en te horen.
Gelukkig is het al lang geleden dat hij hier voor het eerst kwam, en wist hij ook wel dat de buitenkant van het eiland, de toeristische façade, dat ook echt was: een façade.
Maar iedereen die ook maar een beetje googelt op de duistere kant van Malta komt er al snel achter dat er op dit eiland heel andere wetten gelden als die ergens in een oud boek zijn vastgelegd, en waar de politici op zweren. Premiers die journalisten ombrengen met autobommen in 1997 is hier misschien wel het meest recente en schrijnendste voorbeeld van de laatste 10 jaar. Voor sommige mensen is dit ook juist de reden dat Malta een heerlijke plaats is om wat tijd door te brengen en wat geld uit te geven. Mannen en vrouwen die aan de wereldwijde touwtjes trekken van grote misdaadsyndicaten, Russische oligarchen en alle andere mensen met sinistere invloeden. Een paspoort is hier te koop voor iets minder dan een miljoen euro. Verdeeld over de vele marina’s hebben de meesten hun eigen plezierjacht, andere blijven in de upscale boutique hotels in Valletta. Allemaal worden ze hier gevolgd door nauwelijks zichtbare schaduwen namens elke letter van elke inlichtingendienst op deze planeet. Van een paar van die schaduwen wist hij nog te herinneren hoe ze zich bewogen, en hij hoopte maar dat dat genoeg was om weer levend van dit eiland af te komen.
De taxirit naar het populaire Sliema duurt nog geen half uur, wat hem verbaasde aangezien het op Malta altijd druk is op de wegen. De hoogste snelheid die je maximaal mag rijden op het hele eiland is 80 km/u, maar net als in de meeste zuid Europese landen wordt er hier niet of nauwelijks op gecontroleerd, laat staan gehandhaafd. Incheckend in een guesthouse op de onderste verdieping in Triq Tonna is hij maar wat blij dat het allemaal geautomatiseerd is en hij geen fysiek contact hoeft te hebben met de eigenaren of werknemers. “Scheelt weer een hoop eventuele rommel” denkt hij terwijl hij de keurige kamer in zich opneemt, de en suite badkamer is mooi en schoon, en een binnentuintje dat helemaal open en bloot naar het dak loopt. Alles kan op slot en heeft dubbel glas. Na een grondige inspectie van zijn omgeving binnen de 4 muren waar hij de komende nachten zou doorbrengen, zette hij een speciaal voor hem op maat gemaakte laptop op het kleine bureau. Dat klere ding heeft hem bijna 12 duizend euro gekost en hij had er met veel scepsis en dreigementen voor betaald, maar nu was dat stuk draagbare elektronica het enige nog wat hij bij zich droeg waar stroom voor nodig was. Analoog was het nieuwe geheimhouding protocol in de wereld waar alles gekraakt kan worden. Na het invoeren van zijn 64 digits tellende wachtwoord klonk het hele zachte gezoem van de onderdelen die uit hun slaap werden gehaald om hun gebruiker te begeleiden in hun enorme en alomvattende archief die het internet heet. De eerste berichten kwamen al snel voorbij op zijn scherm. Het waren allemaal posts op verschillende forums op het darkweb. Niets wat ook maar enige logica bevat voor iemand, behalve voor de naam die boven elk bericht stond: Saint.
Alle losse berichten met de hand opgeschreven zodat als iemand op de een of andere onmogelijke manier toch mee heeft gekeken die alsnog niets kan met de informatie die zojuist bekeken is. Snel legt hij de verkregen puzzelstukjes in elkaar en verbrandt alle informatie in de wasbak van de kleine badkamer.
De boodschap was simpel en kort. Maar niet zo kort als Saint had verwacht. Normaal was het alleen een naam, nu waren het er 2. Hij had er zo zijn bedenkingen bij, aangezien het er nu alleen maar lastiger op werd. Niet onmogelijk, maar het feit dat het een eiland was, was Malta ook verschrikkelijk klein en maar heel beperkt bebouwd. Gooi hier alle verkeersdrukte en gekte bovenop en een snelle ontsnapping is al lastig zat. Zijn zorgen aan de kant schuivend loopt hij de felle zon in. Aangezien hij niets digitaal bij zich draagt, wandelt hij rustig naar beneden waar hij vanaf de boulevard makkelijk een taxi kan aanhouden. De zandstenen kleuren die de gebouwen om hem heen domineren worden afgewisseld met vrolijke kleuren die hier en daar aan het afbladderen zijn van de typische balkons van dit land. Al wandelend voelt Saint de zon weer branden in zijn gezicht. “Ik moet echt zonnebrand halen” galmt door zijn hoofd met ondertussen een herinnering van zijn moeder die hem met alle macht probeert in te smeren op het strand in zijn prille jeugdjaren. Blijkbaar maakt de zon niet alleen maar sombere en diabolische herinneringen los, maar ook nog steeds de fijne. "Yin-yang in optima forma” denkt Saint terwijl hij aankomt op het punt van de laatste omlaag lopende straat die uitkomt op de boulevard van Sliema. Het panorama wordt uitgebreid met elke centimeter die zijn lichaam vooruitgaat. Alles in zich opnemend blijft hij even rustig staan voor hij de hoek omslaat en de drukte van massatoerisme onvrijwillig omarmt. De vraag die door zijn hoofd blijft gonzen als een gong op de Olympische Spelen is eigenlijk een vorm van zelfkastijding, het antwoord verandert niets, het maakt namelijk niet uit. Toch blijft de vraag als een sumoworstelaar die op dezelfde gong zijn indrukwekkende gewicht in een haast onstopbare manier in beweging brengt door mijn hoofd beuken. Zijn hoofd heeft in tegenstelling tot een worstel veld wel een fysieke rand waar je niet doorheen kan ontsnappen. “Waarom twee namen?" "Dat is in de laatste 14 jaar nog niet voorgekomen!” Het maakte niet uit, maar toch was hij graag op de hoogte van alle aspecten en feiten.
Saint slaakt een diepe zucht, bant alle gedachten uit zijn hoofd en concentreert zich op de langzaam voortbewegende massa mensen. Hij rook ze voor hij goed en wel in hun midden stond. De geur van zwetende mensen vermengt met de geur van goedkope deo’s en zonnebrand. Het maakte hem misselijk waardoor hij snel de straat overstak naar de wat wijdere zijde van de brede boulevard. Normaal zou hij nooit op een boulevard lopen om 2 uur 's middags, maar hij moest een wapen hebben, en Gary werkte nou eenmaal op deze brandende hel vol zwetende rode lichamen.
Na een snelle stop om een spuitbus met zonnebrand te halen en zijn armen, nek en gezicht te hebben ingesmeerd, zette hij de witte pet op die naast de kassa lag in de toeristenwinkel waar hij de zonnebrand kocht voor veel te veel geld. Hij merkte met een goed gevoel op dat deze aardige man uit India veel kijk had op zijn marketing. “En dat waarschijnlijk zonder een hele dure universitaire opleiding!”
Hij kon Gary al van ver horen, met zijn prachtige Schotse accent: “Get ya’rr tickets, get em now!” Gary en Saint konden niet altijd zo goed overweg als tegenwoordig, maar na het avontuur om Gary van de verkeerde Italiaanse vriendjes los te kopen, zou er niets op de wereld zijn dat Gary niet zou doen voor Saint. Het mooie geluid van zijn harde stem stopt abrupt op het moment dat Saint in het zicht komt doordat een wat gezettere Britse vrouw ongeintreseerd door sjokt. “Bloody hell, ik had al 3 keer een rouwkaart verwacht sinds de laatste keer dat ik je zag!” “Maar dan ook weer, wie zou die verdomde kaart moeten sturen?” Met een ontzettend aanstekelijke naar lucht happende schaterlach loopt zijn hoofd rood aan zoals het een echte Schot in de zon betaamt. Saint moest wel even hardop mee lachen en gebroederlijk geven ze elkaar een shake hug. Zodra het oor van Gary binnen fluisterbereik is fluistert Saint: “Ik wil boodschappen doen”. Gary gaat nog harder lachen en loopt naar het kleine hokje met te grote foto’s op houten planken met felle teksten. “Hoe gaat het met de dagjesmensen? Blue Lagoon nog erg in trek? vraagt Saint, verwijzend naar de cruiseschepen op de foto’s.
“Zeker, zodra mei is begonnen, begint ons leven weer." Hier heb je de folder en tickets voor de cruise van morgenvroeg.”
“Dank je vriend, verder nog mensen opgeblazen laatste tijd op het eiland?”, en er gaat een folder met dezelfde luidruchtige foto’s van hand naar hand, al is deze ver van normaal.
“Verre van dat, maar er gebeurt altijd wel wat." "Wees gewoon voorzichtig.” "Ow en Youssef is op de rots.”
Hoewel het bericht dat hij zojuist had gelezen uit de zon kwam, kon het contrast niet groter zijn dan met de kamer waar Gerard nu in stond. Zwarte wolken zweefden boven zijn hoofd als een slechte cartoon. Hevige regen sloeg tegen het zwaarbeveiligde glas aan, maar werd niet geregistreerd door de in gedachten verzonken Gerard Laurie. 43 jaar bewoog hij zich al in de onverlichte ruimtes van het menselijk bestaan. Met zijn korte maar potige postuur kwam zijn fitheid heel intimiderend over in zijn perfect gestreken overhemd met de mouwen opgestroopt. Het gezicht vol groeven en donkerbruine ogen onder perfect gemanicuurde wenkbrauwen sprak alles tegen, maar maakte het op een onorthodoxe manier af.
Op 68 jarige leeftijd begaf hij zich niet meer op dezelfde gladde vlaktes als de mensen die voor hem werkten, maar hij had het voordeel dat hij al heel lang bouwde aan zijn onzichtbare netwerk met onmisbare mensen en spelers. Er gebeurde vrijwel niets in de wereld waar Laurie niet van op de hoogte was.
“Waarom wist ik dan niet dat Youssef op dat klote eiland zat?” ”Net op het moment dat ik Saint er heen stuur voor een missie die al verneukt is!”
Terwijl hij een glas BUS Whisky, tawny port special edition inschenkt, roept hij: “Hey Google, call John Watts.”
Net iets over tien uur in de ochtend hoort Gerard Laurie de telefoon overgaan, tot een stem opneemt. “Gerard, vriend, wat kan ik voor je doen?” “Over 45 minuten koffie bij Regazzo op 45th zou heel fijn zijn.” is het antwoord van Laurie. Hij wilde dit gesprek koste wat kost voorkomen, maar wist dat hij de minister van Defensie wel moest inlichten voor hij verder ging.
Op het terras van BlockHouse aan de Karl-Liebknecht-Strasse in Berlijn is de zon net verdwenen achter de enige wolk die dik genoeg is om het felle licht echt te dempen. De rest van de lucht is lichtblauw waar doorzichtige mist voorhangt in een poging een wolk te imiteren. Hoewel de lucht steeds meer oranje en pastel kleuren laat zien, wordt de temperatuur alleen maar hoger. De grijze voorgevel met grote rode letters maakt het industriële Duitse gevoel helemaal af door de uitstraling van gestroomlijnde perfectie met hun rechte letters.
De locatie van deze meeting is random, elke 2 dagen ontmoeten ze elkaar ergens. Meestal op een plek die ze vaker gebruiken maar niet al te vaak. Soms een compleet nieuwe plek. Maar nergens zo vaak dat het gevaarlijk wordt. Gelukkig is Berlijn groot genoeg en lijkt alles hetzelfde. Brussel is misschien wel een hotpot van islam, maar in Berlijn valt alles minder op. De recente immigratiestroom baart de 3 mannen zorgen. Abu - Tariq el Ahmadi en zijn twee meest belangrijke mensen in Europa zwegen even toen de ober hun koffie neerzette.
Waar heel rechts Europa bang was dat de recente instroom van immigranten in Europa de jihadistische wereld in de kaart zou spelen, zagen deze mannen het juist andersom. Zij hadden veel te veel tijd en geld en bovendien invloed op het spel staan.
Deze massa immigratie maakte het op de lange termijn alleen maar moeilijker om mensen binnen te smokkelen. “We moeten kijken naar mogelijkheden die ons nu geboden worden” zei de grote man met heftige groene ogen. Mohammed al Shaarawy was een slimme kerel, altijd braaf tot een bom zijn leven omgooide. Alles van je af laten nemen zonder een keus in het geheel te hebben, zonder ook maar een advocaat of rechter te mogen spreken. Dat doet wat met een ziel. Dat, en 9 jaar jihadi kampen in Afrika, waar de Islam snel aan gebied wint.
“Hoe meer mensen we nu kunnen sturen hoe beter!” “Alle grenzen liggen open door Oekraïne!" “Als wijsdom niet de taal is die je spreekt, zwijg dan” Tariq kijkt naar rechts, de andere man aan die tot dan toe juist had gezwegen. Dat was ook niet gek, de man had op 11 september 2001 zijn tong eruit gesneden omdat hij anders zich zou dood schreeuwen van geluk. De ogen die terug keken leken wel dood. Waarschijnlijk waren ze dat ook, de ziel en de mens die ze ooit gedragen hadden zijn dat wel. “We moeten ook naar de lange termijn kijken, als de vloed nu te groot wordt is de chaos te groot.” “Ook voor onze broeders en soldaten.” “We moeten de toestroom van immigranten stoppen, maar dat kunnen we ook doen op een manier die onze doelen niet beschadigt." Inshallah" komt zachtjes uit de keel van een van de twee aanwezigen aan de tafel van Abu-Tariq el Ahmadi op een Berlijns terras, terwijl de stilzwijgende blik meer van zich laat horen dan alle andere stemmen die aanwezig zijn. Toen Mohammed al Shaarawy opstond om te vertrekken keken hij en Tariq samen even naar de man zonder stem die maar al te luid overkwam, maar nu langzaam wegliep richting de zon waar 4 bodyguards stonden te wachten bij een SUV. Het besef dat een stem die niet meer kon spreken nog zo krachtig kon zijn sprak tot hun verbeelding was zo overweldigend dat Abu - Tariq met admiratie keek naar de grote blonde man die wegliep.
Opnieuw afdalend door Triq Gianni Bencini, stapelen de vragen zich op voor Saint. De avond ervoor is rustig verlopen en na een paar pastizzi en 2 espresso naast het politiestation van Sliema was hij klaar voor de uren die voor hem lagen. Met de eeuwige bouwwerkzaamheden aan elk hotel was de dag niet zo mooi als gisteren. Het besef kwam door dat het maandag was. Dat viel behoorlijk op, tenzij je een toerist was. Het gevoel van gewillige onwetendheid overheerst daar met boventoon. Aan de kade lagen meerdere boten die onze cruises zouden verzorgen, maar Gary had uiteraard een rustige maatschappij uitgekozen.
Om tien uur in de ochtend is de zon prachtig op de Blue Lagoon
submitted by ButterscotchLost6762 to literatuur [link] [comments]


2024.05.14 23:44 Fantastic_Sundae3069 Mooie avond 25 mei Zutphen Leesten!

Hoihoi, ik wil iedereen uitnodigen voor deze te gekke avond bij de Heks en de Krijger:
https://www.deheksendekrijger.nl/product/liverock20240525/
2 Mooie band geven een fantastisch optreden op een magische plek met lekker bier (Lellebel!) wie o wie komt? :)
submitted by Fantastic_Sundae3069 to Zutphen [link] [comments]


2024.05.13 22:31 GreyWind_51 In a minor key, is the tritone a #4, or a b5?

Or more specifically, when would you call it a #4 or a b5?
For example, playing Little Wing in standard tuning, in Em, the 5th and 6th bars go Bm > Bbm/A#m > Am. Would this be written as Bbm, or A#m?
In a diatonic scale I know you must have one letter for each scale degree, but when you include non-diatonic notes, is there a convention for how you choose?
submitted by GreyWind_51 to musictheory [link] [comments]


2024.05.13 19:00 Tante_Lola Eigen wagen of deelwagen met grote koffer?

Eind dit jaar veranderd mijn vriend van werk en hebben we geen bedrijfswagen meer.
We gebruiken momenteel heel weinig de auto privé. 10 keer per maand voor boodschappen en andere dichtbij afspraakskes en 1-2 keer per jaar om eens ergens verder naartoe te gaan (maar nog steeds binnen België)
We hebben ook niet echt het budget voor een nieuwe wagen. Dit komt omdat we niet eender welke wagen kunnen nemen want mijn rolstoel en handbike moeten vlot meekunnen in de koffer. Dus we moeten al richting VW Caddy kijken. Ik heb geen invalidenerkenning, dus ook die tegemoetkoming niet.
Dan denk ik richting deelwagens maar dat zijn vaak stadswagens… te kleine koffers. Welke bedrijven en kleine letters zijn belangrijk?
Of zijn er nog opties dat ik mis?
submitted by Tante_Lola to Vlaanderen [link] [comments]


2024.05.12 14:31 Snufkin_9981 Open letter signed by 100 Jewish UvA and VU employees and students

"In recent days, several people have tried to speak on our behalf, Jewish students and staff. It was said that we would not feel safe, but almost no one asked us whether that was really the case and why. That is why we address this letter to you, demonstrators, fellow students, teachers, colleagues and the rest of the UvA and VU community, to speak on our own behalf."
Some thoughts on the protests and some common misconceptions about the terms used during these protests. A call to build bridges and not walls.
The whole letter is freely available via the link.
https://www.parool.nl/columns-opinie/ingezonden-brief-van-ruim-100-joodse-studenten-en-medewerkers-uva-en-vu-we-zien-niet-in-hoe-boycot-toekomst-voor-palestijnen-en-israeli-s-bevordert~b95bea81/
submitted by Snufkin_9981 to universityofamsterdam [link] [comments]


2024.05.08 16:35 Matthijs86 FIRE via aandelen portfolio ipv ETF's

Binnenkort ga ik verhuizen naar Denemarken en mijn belastingadviseur geeft aan dat die gekke Denen ETF's anders belasten dan aandelen: op basis van jaarlijkse unrealised returns ipv realised returns voor aandelen. Dit maakt aandelen een stuk aantrekkelijker.
Ik heb 500k+ momenteel in ETF's zitten en overweeg deze te verkopen en vervolgens een mandje aandelen te kopen. Hoe kijken jullie aan tegen een aandelen portfolio ipv ETF's? En hoe kan ik een goed gediversificeerde portfolio vinden? Het liefst koop ik eenmalig en laat ik het verder met rust (2 maar per jaar herbalanceren). Heeft iemand ervaring met voorbeeld portfolios? Initieel dacht ik dat ik bijv de holdings in VWRL kan kopieren maar de 50 grootste holdings maken slechts 35% van de totale EFT uit.
submitted by Matthijs86 to DutchFIRE [link] [comments]


2024.05.07 15:54 Ok-Film-6885 Hogedrukreiniger

Mijn hogedrukreiniger (Kärcher K2) is weer eens stuk en heb geen zin om weer een goedkope te nemen die binnen 1 of 2 jaar stuk gaat. Wat is nou een kwalitatief goede hogedrukreiniger voor een niet al te gekke prijs?
submitted by Ok-Film-6885 to BIFLNL [link] [comments]


2024.05.05 19:49 Antique-Earth-4521 Vrijwaringsbewijs maar tenaamstelling nog niet gewijzigd op RDW

Goedenavond,
Vanmiddag rond 16:45 - 17:00 scooter verkocht. Nu heb ik het vrijwaringsdocument gekregen met een transactiecode met alleen letters en de tijd is 16:55.
In MijnRDW staat op dit moment de scooter nog steeds op mijn naam.
Hoelang duurt dit gemiddeld voor dit gewijzigd is? Kan dit morgen pas zichtbaar zijn aangezien het zondag is?
Koper heeft het via via geregeld want heeft auto garage.
Koper komt de scooter zo ophalen vandaar mijn vraag voor hij straks weggaat en vrijwarringsdocument is bv nep.
Alvast bedankt!
submitted by Antique-Earth-4521 to auto [link] [comments]


2024.05.05 12:27 itinsightsNL "Verrassend! Microsoft lanceert passkeys voor veiliger internetgebruik"

.
Verras je vrienden en familie met deze nieuwe functie van Microsoft! Het technologiebedrijf heeft aangekondigd dat ze passkeys gaan ondersteunen voor hun consumenten MSAs (Microsoft accounts). Dit betekent dat internetgebruikers binnenkort nog veiliger online kunnen gaan. In dit artikel lees je meer over deze nieuwe ontwikkeling en hoe dit jouw internetervaring zal verbeteren.
Wat zijn passkeys nou eigenlijk? Het zijn unieke wachtwoorden die gegenereerd worden door een authenticatie-app of -hardware. Dit betekent dat je niet meer afhankelijk bent van een traditioneel wachtwoord waarbij je een combinatie van letters, cijfers en symbolen moet onthouden. In plaats daarvan genereert de authenticatie-app of -hardware een unieke code die slechts één keer geldig is, waardoor het veel moeilijker wordt voor hackers om toegang te krijgen tot jouw account. Dit maakt het dus een stuk veiliger dan traditionele wachtwoorden.
Microsoft is niet het eerste bedrijf dat passkeys introduceert, maar het is wel een belangrijke stap vooruit in het verbeteren van internetveiligheid. Veel mensen gebruiken nog steeds zwakke wachtwoorden of hergebruiken dezelfde wachtwoorden voor meerdere accounts, wat een groot risico vormt voor hun online veiligheid. Met passkeys wordt dit probleem opgelost en wordt het stukken moeilijker voor hackers om toegang te krijgen tot jouw account.
Hoe werkt het precies? Het idee is dat je een authenticatie-app of -hardware aanschaft en deze koppelt aan je Microsoft account. Vervolgens gebruik je deze app of hardware om een unieke code te genereren die je kunt gebruiken om in te loggen op je account. Deze code is slechts eenmalig geldig en maakt het dus een stuk moeilijker voor hackers om toegang te krijgen tot jouw account.
Een ander voordeel van passkeys is dat je geen persoonlijke gegevens meer hoeft in te voeren bij het inloggen, waardoor de kans op phishing en identiteitsfraude ook aanzienlijk wordt verminderd. Dit komt doordat de unieke code alleen op jouw apparaat wordt gegenereerd en niet gedeeld wordt met de website waar je probeert in te loggen.
Het is nog niet duidelijk wanneer deze functie precies beschikbaar zal zijn voor alle consumenten MSAs, maar Microsoft heeft aangekondigd dat het binnenkort zal worden uitgerold. Het is in ieder geval een veelbelovende ontwikkeling op het gebied van internetveiligheid en laat zien dat Microsoft serieus bezig is met het beschermen van hun gebruikers.
Dus, verras je vrienden en familie met dit goede nieuws en moedig hen aan om ook over te stappen op passkeys voor een veiliger internetgebruik. Laten we samen werken aan een veiliger online wereld!
https://itinsights.nl/2024/05/04/verrassend-microsoft-lanceert-passkeys-voor-veiliger-internetgebruik/
https://itinsights.nl/wp-content/uploads/2024/05/IT_Insights_Image_TV14.png
submitted by itinsightsNL to ITInsightsNL [link] [comments]


2024.05.05 10:27 itinsightsNL "Ontdek dé nieuwe manier om in te loggen bij Google!"

Google heeft onlangs aangekondigd dat ze een nieuwe manier van inloggen gaan introduceren voor hun gebruikers. Deze nieuwe methode, genaamd Passkey, zal het mogelijk maken om zonder wachtwoord in te loggen bij Google. Dit betekent dat je geen ingewikkelde combinaties van letters, cijfers en symbolen meer hoeft te onthouden om toegang te krijgen tot je Google-account. Maar hoe werkt deze nieuwe methode precies en wat zijn de voordelen? In dit artikel duiken we dieper in op deze ontwikkeling en ontdek je alles over dé nieuwe manier om in te loggen bij Google!
Passkey is een vorm van passwordless authentication, wat betekent dat je geen wachtwoord meer nodig hebt om in te loggen. In plaats daarvan maakt Google gebruik van een combinatie van biometrische identificatie en bevestigingscodes. Dit betekent dat je bijvoorbeeld kunt inloggen met je vingerafdruk of gezichtsherkenning op je smartphone, of een bevestigingscode die wordt gestuurd naar je e-mail of telefoonnummer.
Maar wat zijn de voordelen van deze nieuwe methode? Ten eerste is het een stuk veiliger dan het gebruik van wachtwoorden. Ondanks dat we vaak worden aangespoord om sterke wachtwoorden te gebruiken, is de realiteit dat veel mensen nog steeds dezelfde of makkelijk te raden wachtwoorden gebruiken. Dit maakt het voor hackers makkelijker om toegang te krijgen tot accounts. Met Passkey is de kans op hacking een stuk kleiner, aangezien biometrische identificatie of bevestigingscodes een stuk moeilijker te kraken zijn.
Bovendien is Passkey ook een stuk gebruiksvriendelijker. Je hoeft geen wachtwoorden meer te onthouden of steeds opnieuw in te voeren, wat veel tijd en gedoe bespaart. Daarnaast kun je deze methode ook gebruiken op meerdere apparaten, waardoor je niet meer afhankelijk bent van het onthouden of opslaan van wachtwoorden op verschillende apparaten.
Passkey zal beschikbaar zijn voor alle Google-accounts, wat betekent dat het gebruikt kan worden voor het inloggen op diensten zoals Gmail, Google Drive en YouTube. Ook voor andere diensten die gebruik maken van Google-accounts, zoals Netflix en Airbnb, zal deze nieuwe methode beschikbaar zijn.
Het is nog niet bekend wanneer Passkey precies wordt uitgerold, maar Google verwacht dat het tegen 2022 beschikbaar zal zijn voor 400 miljoen gebruikers. Dit maakt het een van de grootste implementaties van passwordless authentication tot nu toe.
Al met al is Passkey een veelbelovende ontwikkeling op het gebied van inloggen en accountbeveiliging. Het maakt het niet alleen veiliger, maar ook een stuk makkelijker en gebruiksvriendelijker. We zijn benieuwd naar de verdere uitrol van deze nieuwe methode en kijken uit naar de dag dat we onze wachtwoorden voorgoed achter ons kunnen laten.
Bronnen: - https://www.google.com/blog/products/workspace/passkey - https://www.theverge.com/2024/5/2/24147030/google-passkey-passwordless-authentication-400-million-accounts
https://itinsights.nl/2024/05/03/ontdek-de-nieuwe-manier-om-in-te-loggen-bij-google/
https://itinsights.nl/wp-content/uploads/2024/05/IT_Insights_Image_TV69.png
submitted by itinsightsNL to ITInsightsNL [link] [comments]


2024.05.04 00:08 Fit_Platform3075 Lingq ChatGPT assistant

Lingq ChatGPT assistant
Hey all! I’ve been studying Dutch on Lingq and thought a ChatGPT extension would be quite helpful, so I built one with my brother. The extension is able to:
  1. Get contextual definitions (including automatically in your learning language like Chinese → German for example, which will great for non-English users)
  2. Translate sentences better
  3. Get full dictionary definitions
  4. Identify separable verbs in a sentence (helpful for German and Dutch)
  5. Identify verb cases (e.g., present, past, etc) and generate the infinitive version of the verb
  6. Identify noun cases (e.g., nominative, accusative, genitive, etc.)
See the image below for how it looks, I’ve found it quite helpful so far, particularly the more accurate contextual definitions. Try it out by going to the chrome extension store or by checking out our website here.
I'm honestly just trying to improve this as much as possible for Lingq users because I feel like there are is a lot of potential possibilities here. The app has a free trial so you can test it out, but if you DM me honestly I'll just wave the payment after that for awhile. I'm just keen on feedback/new possibilities here, so please let me know!
https://preview.redd.it/x5jx8vlqbayc1.jpg?width=1280&format=pjpg&auto=webp&s=405f2abe5d4dfff9fd205c1ab70a3daa0509c369
submitted by Fit_Platform3075 to LingQ [link] [comments]


2024.05.03 22:32 Unusual-Exercise1456 Hulp gezocht, loop vast tijdens reviseren master cylinder

Hulp gezocht, loop vast tijdens reviseren master cylinder
Hoi iedereen,
Laatst heb ik een kawasaki zx6r gekocht als opknapper maar loop helaas vast bij het reviseren van de voor master cylinder.
Namelijk, de "snap" ring of hoe die ook wordt genoemt past niet in zijn gleuf waar deze vast hoort komen te zitten, het lijkt zelfs alsof er geen gleuf is waar deze ring in moet. Het gekke is dat ik tijdens het demonteren wel moeite had om de oude er uit te krijgen, dus het lijkt me dat hij wel heel plekje hoort te hebben.
Ook zijn de oude en de nieuwe ring exact even groot en ook de rest van de revisie kit is exact hetzelfde als hetgene wat uit de motor is gekomen, dus heb niet het idee dat ik een miskoop heb gedaan.
Heb in de foto's geprobeerd aan te duiden wat het probleem is, in de eerste zie je dat de ring te klein lijkt om zichzelf vast te zetten en in de tweede probeer is zo duidelijk mogelijk de binnenkant en de groef te laten zien.
Als iemand iets weet hierover, ik snak naar een oplossing want loop hier volledig op vast.
https://preview.redd.it/qaa5b6xsu9yc1.jpg?width=4032&format=pjpg&auto=webp&s=e2e63096884b87b72603f11cd903a7f3a4cbd21d
https://preview.redd.it/1mvv1kquu9yc1.jpg?width=4032&format=pjpg&auto=webp&s=66cf41678b0c7afc2b199bc7da69f96d998eeb8b
submitted by Unusual-Exercise1456 to motorfietsen [link] [comments]


2024.05.01 22:17 mikejonhs2020 De leukste armbandjes met letter - Personaliseer je outfit!

De leukste armbandjes met letter - Personaliseer je outfit!
De leukste armbandjes met letter - Personaliseer je outfit! Ben jij op⁤ zoek naar⁤ een unieke manier ⁢om je outfit te personaliseren? Dan ⁣zijn de leukste armbandjes met letter echt iets voor jou! Met deze⁣ trendy accessoires voeg je eenvoudig een persoonlijk⁢ tintje toe aan je look. Of je nu ⁣kiest voor je eigen initialen, die van je geliefde of een inspirerende quote, met ​een armbandje met letter maak je gegarandeerd een fashion statement. Ontdek hier de leukste opties en ⁤laat je creativiteit de vrije loop!Inhoudsopgave1. "Unieke uitstraling met ... https://www.armbandonlinekopen.nl/de-leukste-armbandjes-met-letter-personaliseer-je-outfit/?feed_id=5502&_unique_id=6632a3674d67b
submitted by mikejonhs2020 to armbandjes [link] [comments]


2024.05.01 17:40 klaasduinsma Onmogelijk om op tijd een paspoort aan te vragen

UPDATE: Vandaag zijn er plotseling heel veel tijdsloten beschikbaar voor een afspraak. Na vandaag is de volgende beschikbare datum pas weer over een maand. Bizar, maar uiteraard direct een afspraak gemaakt!
Recent ben ik vader geworden van mijn zoon. Volgende maand hebben we een bruiloft in Italië waar we met de auto naar toe zullen reizen. We moeten daarom een paspoort aanvragen.
Nu blijkt dat de eerste mogelijkheid voor een afspraak in onze gemeente (Den Haag) later is dan de datum van de bruiloft, waardoor het dus onmogelijk is en (vanwege dat hij net pas is geboren) ook nooit mogelijk is geweest om op tijd een paspoort aan te vragen.
Er is een spoedprocedure waardoor je binnen 48u het paspoort kan ophalen, maar dat is vanaf de afspraak! Je moet dan dus alsnog een maand wachten om op dat moment het paspoort binnen 48u te ontvangen in plaats van vijf werkdagen. Dat is toch een spoedprocedure waar je werkelijk helemaal niets aan hebt?
Ik snap dat er ergere problemen in de wereld zijn maar dit is toch volstrekt van de gekke? We zitten nu met de handen in ons haar want zonder paspoort met een kindje van een paar weken oud reizen is niet echt wenselijk.
Heeft iemand misschien tips of ervaring hier mee?
submitted by klaasduinsma to nederlands [link] [comments]


2024.05.01 11:13 ZestycloseBother9607 He is on my homepage too now

He is on my homepage too now
Help
submitted by ZestycloseBother9607 to JackSucksAtLife [link] [comments]


2024.04.30 14:12 MarBlaze Digitale klok (met licht) die goed werkt op batterij? Bestaat het?

Digitale klok (met licht) die goed werkt op batterij? Bestaat het?
Gekke vraag hier maar weet niet waar ik anders heen kan. Ik heb een mooi klokje gekocht. Helaas overleeft het alleen 3 dagen op batterijen. Dus ik zoek een andere maar online wordt niet echt vermeld hoe lang digitale klokken op batterij meegaan. Alleen dat ze op batterij kunnen.
Heeft iemand dé tip voor een digitaal klokje met licht die lang (minimaal één maand) meegaat op batterijen? En er een beetje netjes uitziet. Bedankt!
De plek waar ik het wil neerzetten heeft geen stroompunt, zit niet binnen handbereik en ik wil graag het klokje 's nachts kunnen aflezen.
https://preview.redd.it/hjmld58dxlxc1.png?width=800&format=png&auto=webp&s=e148424b066b4e76e75d51237980f2076ab2df06
submitted by MarBlaze to nederlands [link] [comments]


2024.04.29 21:44 GooniusTheGoon 5092 euro verdiend dit jaar als ZZP'er en verder niks, hulp nodig met mijn belastingaangifte

Ha Reddit, Ik heb dit jaar 5092 euro verdiend als ZZP'er
Ik ben student, doe af en toe wat bijverdienen als podiumbouwer. Hiervoor ben ik ZZP'er Ik heb 5092 euro verdiend. voor de rest heb ik niks gedaan qua inkomsten, of btw terug gekregen over mijn inkopen ofzo. het is puur factuurtjes sturen voor mijn tijd qua werk. verder niks qua penisoen of gekke heutemeteut die ik in mijn belastingaangifte nu zie..
Ik ben erg geneigd om gewoon 5092 euro in te vullen als Opbrengsten uit leveringen en diensten. en verder overal 0 euro. en dan uiteindelijk het bedrag te dokken wat er staat. want dat is ook de waarheid.
Is dit slim of moet ik over een paar maanden de cel in voor belastingfraude haha
(volgend jaar zou ik een boekhouder nemen, :( sorry)
submitted by GooniusTheGoon to juridischadvies [link] [comments]


2024.04.29 11:31 Mean-Distribution343 CherryCoke Walkman (Update)

CherryCoke Walkman (Update)
Thought it would be nice to share some info I found about the CherryCoke Walkman.
So I found someone selling a sheet of stickers on ebay. On the other side there was a picture of a CherryCoke Walkman and some text. It's in Dutch but basically talks about coming up with a slogan and winning stuff. The best 100 slogans would be put on CherryCoke bottles and the best 50 win a CherryCoke Walkman. At the bottom it says that they would announce the winners on March 14 1987.
So yeah, pretty cool imo :). If anyone knows someone with a CherryCoke walkman could they maybe send a picture to me or anything. Mine doesn't look identical to the one on the sheet so I'm really curious about what the other Walkmans look like!
(Link to original post: https://www.reddit.com/walkman/s/klh62rQx7N)
submitted by Mean-Distribution343 to walkman [link] [comments]


2024.04.28 22:23 dynam1keNL mikefive, a Kailh PG1316 keyboard

mikefive, a Kailh PG1316 keyboard
I present you, my second keyboard project, and my first full custom project: the mikefive. If you like, read below how it came to be and more details about the build.
https://preview.redd.it/9ze3tggr1axc1.jpg?width=4096&format=pjpg&auto=webp&s=d58455d5912634e81660870740edf206309f01cd
The first keyboard project was a typeractive wireless Corne which I built about a year ago. After typing 6-finger-qwerty for my whole 38-year life, I switched to ortho, split, colemak-dh, blank keycaps, learned to touch type, and never looked back. However, I found that I was always orienting the Corne halves the same way and started thinking about an unibody.
A friend from work liked my 'alternative' keyboard and wanted to build something too. I showed him the rabbit hole including switch options and also showed him the Kailh X (PG1425) switches. These, and especially the keycaps, were hard to come by but we liked the idea of a slim keyboard, so we decided to email Kailh directly. To our surprise, we could order X switches and caps directly from them, although there was a somewhat high MOQ (minimum order quantity). So, him, me and my friends’ housemate decided to order together.
But Kailh suddenly said: “Are you also interested in these PG1316 switches?”. I never heard of those, but the spec sheet they sent looked interesting: tactile, even lower than the X switches, and completely surface mounted on PCB. Officially, these are laptop switches. But hey, potentially this could become something really slim. So we decided to order a sample batch of these too.
My friend continued his design for the X switches and Chocs (PG1350), but when the Kailh box arrived, and I saw and felt the PG1316’s, I knew I wanted to build a keeb with those. I learned to make PCB’s with help from Joe Scotto’s YouTube video and KiCad library, and the same friend who happens to be a mechatronic engineer. I am an industrial product design engineer, so I know my way around 3D CAD and product design.
And, here we are. The mikefive, which gets its name from, well.. me, and its complete thickness of 5mm. Including the keycap, the switch stands 4.2mm tall and is mounted on a 0.8mm thick PCB, making a total of 5mm. The switch has a travel of 1.8mm, and magically disappears completely inside the keycap volume when pressed. In the picture below you can see how thin it is, compared to my Corne with Chocs.
https://preview.redd.it/66j1j9eu1axc1.jpg?width=4096&format=pjpg&auto=webp&s=0557230fe08dd332c5db38998175a5e4eaf11e5c
Because the switch is surface mounted there are no solder pins sticking through the PCB and the PCB can be safely used as a bottom plate without exposing any contacts.
Kailh was nice enough to send the 3D CAD files of the switch and cap so I could use it for checking the fit in KiCad as well as make some nice renders to make design choices a bit easier. Here is a render of the final design before I ordered. Note how I made the bottom edge of the housing near the thumb clusters a little lower then the other edges so the user thumbs will not interfere with the edge there.
https://preview.redd.it/2gvasd483axc1.jpg?width=2000&format=pjpg&auto=webp&s=d930be16c29b186335aec58fa102e9704c0bd364
I chose a 17x17mm spacing, sometimes referred to as CFX spacing. This is 1mm narrower than the 18x17mm Choc spacing I was used too. The choice was primarily based on the square PG1316 keycaps, because I dislike unequal spacing between keycaps. I 3D printed a mockup and the CFX spacing felt very workable, so I went with it. The PCB’s and the CNC’ed aluminum housing are both from JLC. I did some splatter artwork on the back of the PCB including an isolated solder pad in the shape of the logo.
https://preview.redd.it/0qy7iolv1axc1.jpg?width=4096&format=pjpg&auto=webp&s=da29fdd8a83da84a3c320a6f437128f7e731c69c
Soldering was done all using a Miniware hotplate and solderpaste we have at work. It is impossible to solder the PG1316 switches by iron, because the contacts are located underneath the switch. Four larger contacts on the corners of the switch lock the switch its ‘frame’ to the PCB by solder. I placed vias in these corner pads for a more secure connection to the PCB. Because the hotplate is small, it took some time to solder everything, but is was easy and I enjoyed getting closer to testing it.
https://preview.redd.it/y7501i0x1axc1.jpg?width=4096&format=pjpg&auto=webp&s=8ad295892ab851c8954841c170b138c44c8c6d34
Despite being the thinnest switches I have seen, there is space underneath the switch for a backlight LED, which I did not place. Instead, I used this space for the 1N4148W diodes in SOD-123 package. Soldering with a hotplate is easy and magical as the tiny components magically align by themselves. There is also a popular MSK12C02 power switch to disconnect the battery. The diodes, switch and controller were ordered from splitkb, which is in my tiny country. Bedankt voor de stroopwafeltjes Thomas 😉
https://preview.redd.it/entjmv1z1axc1.jpg?width=4096&format=pjpg&auto=webp&s=19049b31d1d8361db849ba786e10449256571b3a
Next to the extremely low profile switches I also needed to fit a controller and battery. Luckily, my typeractive Corne already showed me the right parts with the super thin nicenanov2 and the 301230 battery that both max out below 3mm. I never saw a through-hole controller mounted flush like this but using the hotplate the soldering was a breeze. I made some small additional pads next to the controller pads (you can see them on the picture above) to check if all the individual pads were connected well using a multimeter.
To my surprise, my first time designing a PCB, first time hotplate soldering, first time making a custom shield in ZMK, everything worked! It was a question whether there would still be a good Bluetooth connection with the metal housing covering the whole center controller, but everything just works perfectly. During PCB design, I removed the ground planes on the PCB locally where the Bluetooth antenna of the nicenano is, and the controller being so close to the bottom probably helps for getting out the radio waves through the bottom.
https://preview.redd.it/rkd3bdy02axc1.jpg?width=4096&format=pjpg&auto=webp&s=fce3fbc1d6c9e468e998e1d5dbd27c77e85263a4
I wanted the case to add as minimal as possible to the keyboard. I primarily wanted the case to stiffen up the relatively thin PCB and protect the surface mounted switches from side impact, when for example dropping it into my bag. That is also why the ‘holes’ are in the keeb, to make the contour is smooth for easy into-backpack-sliding. Each half is at 15 degrees, so 30 degrees total between halves. I experimented with this angle using my Corne and liked it this way. The center piece is as small as it can be for housing of the controller and battery.
https://preview.redd.it/5ywdcgm22axc1.jpg?width=4096&format=pjpg&auto=webp&s=6d84d58cbac9ad3dc291c85a2527aa9460e8e754
The Kailh provided keycaps are transparent, and have the letters A, B, C and D on them from the inside. Probably mold marking from production. I guess these would be painted when used in laptops, and transparent to the light passes through. I decided on the white PCB color and natural aluminum housing to match the current switch appearance a bit.
https://preview.redd.it/loyify842axc1.jpg?width=4096&format=pjpg&auto=webp&s=7a31ce7af3c9a17f5dd104ed45f1f9c7135ae748
There is one slight flaw, and that is that the PCB slightly warped during all of the hotplate soldering from one side. Therefore you can see it lifts slightly out of the housing at the bottom edge. Unfortunately, I did not put a screw there to hold it in place, like I did on each corner and in the middle using countersunk M2x3 torx screws. Yes, I did some manual countersinking using a countersinking drill bit in a 0.8mm PCB to make the bottom fully flat. I made sure to have no copper ground planes around the PCB holes to make countersinking easy, and it was.
So, how does it type? Well, the first thing I noticed, coming from Choc Red (linear 50g), it that PG1316’s are very tactile and very strong. I also have all the tactile Chocs sampled here, but nothing comes close the tactile bump in these. The spec sheet says 60g tactile force and 32g operation force, but actually I question those values. I am getting more used to it as I work with it more, but I think it is still a bit heavy for my taste. I emailed Kailh about my experience, so I am curious what they will say.
But then, the height. It is so comfortable, its incredible. Even with the low profile chocs I had some strain on longer sessions. But this, is incredible. No strain at all. It is like tapping the table surface.
And then there is the portability. This thing is slimmer than your phone or tablet. It slides into you backpack tablet compartment with ease. It is also very light. The case is aluminum, but is all very thin so it weighs nothing.
I am excited about it, and will keep you updated on revisions and such. I can share gerbers and stuff if people want it. Let me know in the comments or send me a message.
submitted by dynam1keNL to ErgoMechKeyboards [link] [comments]


2024.04.27 19:31 DokterShade Speler op zoek naar groep

Speler op zoek naar groep
Hoi allemaal, ik moet er als introvert er wat vaker op uit en dacht misschien is dit wel een goeie oplossing. Ik zal mezelf even kort voorstellen.
Ik ben Corwin, 24 jaar en ik ben op zoek naar een Dungeons & Dragons groep om nieuwe ervaringen mee op te doen, ik zoek het liefst iets in de buurt van de omgeving Gorinchem/Geldermalsen (ik woon daartussenin) en ben het liefst op zoek naar een real life groep zegmaar, al vind ik online ook niet erg.
Ik heb zelf al wat ervaring met DnD 5e, ik speel al meer dan 2 en half jaar en ben ook zelf DM voor een groep via Roll20 & D&D Beyond eens in de 2 weken. Ik ben (helaas) een Ruleslawyer type en een fan van de Paladin class, ik ben in games namelijk ook een fan van de tank/support classes. Ben zelf echter geen fan van PvP en zoek het meer voor de gezelligheid en gekke fratsen.
Verder heb ik een auto ter beschikking dus vind het niet erg om een stukje te rijden en vind ik het ook niet erg om aan te sluiten bij een online campaign, als er verder vragen zijn dan hoor ik het graag. ^^
Tot slot zal ik nog wel een leuke foto van mijn Duck Dice achterlaten die ik recentelijk heb gehaald XD
https://preview.redd.it/5iikf7w052xc1.jpg?width=2016&format=pjpg&auto=webp&s=c0df4309aab46afad4a2678a4dca788d7d40786f
submitted by DokterShade to DNDNL [link] [comments]


2024.04.26 18:06 RedHotZutonFever Vega drogeworst

Ik ben sinds dit jaar vegetarisch en dat bevalt mij echt heel goed, maar er is echt maar 1 ding wat ik zo ontzettend erg mis… droge worst.
Mijn god, de dag dat ze een vega droge worst op de markt brengen is de dag dat ik pas echt gelukkig ben. Vrees alleen dat de doelgroep te klein is… zag wel dat ze van hulst nu vega droge worst sticks hebben met gekke smaken, maar dat is echt drie keer niks.
Ik wil gewoon genieten van lekkere drentse droge worst, maar dan zonder dat daar een dier voor heeft moeten sterven :(
submitted by RedHotZutonFever to Drenthe [link] [comments]


2024.04.25 12:37 Sure_Cloud5377 Betaalbare alternatieven voor Nivea dry impact deodorant

Hoi allemaal, toen ik vorige week naar de plaatselijke super ging om een bus Nivea dry impact (blauwe bus met rode letters) te kopen, zag ik dat de prijs inmiddels was opgelopen naar bijna 6 euro per bus. Dat lijkt me een beetje gortig worden, daarom ben ik naarstig op zoek naar een alternatief. Weet iemand een betaalbare vervanger?
Ik kan natuurlijk wel wachten op bulk aanbiedingen van de kruidvat, maar dan zit ik vervolgens weer met een onnodige voorraad van deo bussen die dan voor de helft van de prijs eigenlijk nog steeds aan de prijs zijn.
Ik heb verschillende deo bussen van de action geprobeerd van ongeveer één euro per stuk, alleen waren dit allemaal standaard "natte" deodorant varianten en zoek ik een droge poeder variant als Nivea dry impact.
Ondervindt hier iemand hetzelfde dilemma en heb je een betaalbaar alternatief gevonden? Ik ben benieuwd!
submitted by Sure_Cloud5377 to zuinig [link] [comments]


http://activeproperty.pl/