Domaci ljubavni filmovi

Najgori domaci filmovi i serije.

2024.04.25 14:19 Mizukiri93 Najgori domaci filmovi i serije.

Koji su po vasem misljenju najgori filmovi i serije domace kinematografije. Racunaju se i YU filmovi kao i filmovi bivsih jugoslovenskih zemalja.
(Pozeljno je da date kratko obrazlozenje zbog cega ne volite te filmove/serije).
submitted by Mizukiri93 to AskSerbia [link] [comments]


2024.02.13 15:36 liigar Srpski filmovi i serije

Koji su vam omiljeni domaci filmovi i serije,kao i neka preporuka za neke manje poznate?
submitted by liigar to AskSerbia [link] [comments]


2023.08.24 09:52 dreftzg [Novo iz svijeta knjiga] Izdanje prepuno novih knjiga domaćih autora, nekoliko knjiga za kraj ljeta, Dalmacija Noir bi trebao biti novi Scandi Noir i, kao i uvijek, 15 novih knjiga za odrasle i klince koje ne smijete propustiti

Pozdrav ljudi! Obećao sam vam da ću svaki četvrtak prijepodne ovdje objesiti vijesti iz Moljca, mog newslettera koji na jednom mjestu pokušavam obuhvatiti sve što je novo u svijetu knjiga kod nas.
Ovaj tjedan se desilo nešto poprilično neočekivano. Od 14 novih knjiga koje spominjem, 7 su domaći autori. Ja se ne žalim, samo kažem da rijetko kada vidim toliko novih domaćih knjiga
Mala napomena: Ne postoji jedno mjesto na kojem se objavljuju sva nova izdanja, a ja nisam savršen. Postoji mogućnost da mi nešto promakne ili da objavim nešto što je već par tjedana u knjižarama. Ja sam jedan tip koji ovo radi iz hobija, pa su greške vrlo moguće. Slobodno lupite reply, pa javite što sam zaznuo.
Još jedna napomena: Moljac je potpuno nezavisan proizvod. Nemam nikakvih veza s izdavačima, ne plaćaju mi da ovo objavljujem, niti da njihove knjige uvrštavam u izbor 15 novih knjiga. Ako neki od izdavača ikad poželi pomoći Moljcu da i dalje izlazi, to će biti jasno naznačeno kao oglas ili plaćena suradnja

Iz kuloara

1/
Ljeto je pri kraju, pa evo nekoliko knjiga za pročitati dok je još pakleno vruće
Moljac je krenuo taman prije ljeta, pa je i prvih par brojeva imalo hrpu vijesti o knjigama koje trebate čitati na plaži. More je gotovo, većina se polako vraća na posao, ali je vani i dalje pakleno vruće. Možda onda možemo glumiti da smo i dalje na plaži i nakon posla odvaliti par desetaka stranice knjige dok sjedimo pod klimom i slušamo gradski promet umjesto udaranja valova. Index i Večernji se slažu sa mnom, pa su složili dvije liste za čitanje u kasno ljeto.
Lista koju je Večernji objavio je malo manje kreativna i zapravo po ničem ne govori: “ovo je idealno za kasno ljeto”. Dapače, počinju listu s knjigom Mag iz Kremlja, a mislim da je ovo četrdesetosmi put da predlažu baš tu knjigu. OK, pretpostavljam da nije loša, ali, brate, ima i drugih stvari. I na listu ljetnih knjiga su stavili novog Beigbedera. Nije baš neka ljetna literatura. Nije sve tako strašno, samo sam ja mrzovoljan jer mi je vruće. Ima par dobrih ljubića, pa dobitnik Bookera iz 2021 i, naravno, neizostavni Stephen King i Zelena milja.
Index je zadatak kasnoljetnih knjiga shvatio malo bolje i na listu su ubacili baš ono što treba biti - lagani ljetni ljubavni romani, malo putopisa, pop psihologiju, lepršavi krimić i jedan malo stariji roman koji bi trebao barem probati pročitati jer slušam o njemu već godinama.
2/
Dalmacija Noir bi trebao biti žanr koji će Hrvatska gurati u svijet
Skandinavija je uvijek imala solidnu prisutnost u svjetskoj književnosti. Ono, svi znamo za Ibsena, a Švedska je i treća na listi zemalja s najviše osvojenih Nobelovih nagrada. Ali sve je to ništa u usporedbi s boomom koji im se dogodio devedesetih. Skandinavski noir je osvojio svijet, snimaju se serije i filmovi, a njihovi su pisci prodali stotine milijuna knjiga na, valjda, svim jezicima svijeta.
Ne kažem da bi domaći pisci trebali pratiti isti model, ali kada bi htjeli… možda bi mogli krenuti s Dalmacija Noirom, zbirkom krimi priča smještenih u Dalmaciji, pa su naravno prepune karakterističnog mediteranskog humora, suptilne ironije koja provocira mračnu stranu života i izražava dišpet prema svakoj nevolji. Ozbiljno, ovo bi mogla biti prilika da se definira jasni domaći krmi-žanr u svijetu
3/
Uskoro izlazi nova knjiga J. K. Rowling pod pseudonimom Robert Galbraith
  1. rujna u Velikoj Britaniji izlazi sedmi roman serijala o privatnom detektivu Cormoranu Strikeu Roberta Galbraitha, tj. J. K. Rowling. Bit će to ujedno i proslava desete obljetnice izlaska prve knjige o Strikeu, romana Zov kukavice, kojim je mama Harryja Pottera zaludila svijet i kao autorica vrhunskih krimića. Prolistao sam par stranica Strike romana, nisu me previše oduševili, no znajući kako su prošli prethodni romani, ovo bi mogao biti top-10 bestseller godine?
Bacite pogled na cijelu priču ovdje.
-------------------------------------------------------------

Friško otisnuto

-------------------------------------------------------------

Knjige za klince

-------------------------------------------------------------

Bonus

Inače ovaj post na Redditu završavam s knjigama koje su izašle, ne stavljam cijeli newsletter u kojem još ima i par recenzija i intervjua. Ipak, evo jednog intervjua jer je stvarno dobar:
Ivana Bodrožić: Jednom bih voljela pisati o ženskom bijesu i lišiti ga stereotipne slike histerije i hormona
Ivana Bodrožić u svijet književnosti ušla je prije gotovo dvadeset godina kao pjesnikinja zbirkom “Prvi korak u tamu” koja je nagrađena Goranom za mlade pjesnike i nagradom Kvirin. Iz poezije je uspješno prešla u prozu, romanima “Hotel Zagorje”, “Rupa” i “Sinovi, kćeri” koji je 2021. dobio nagradu “Meša Selimović”, a usred ovog usijanog i nepredvidivog ljeta objavila je u izdanju Frakture novu pjesničku zbirku “Usijavanje”. “Uvijek pišem iz mjesta koje me paralizira“, rekao je jednom David Grossman, a čini se da su iz sličnog mjesta izniknule njezine nove pjesme u kojima, kako piše na poleđini knjige, "bez zadrške piše o svojim strahovima i borbama". S njom je razgovarala, opet, Tanja Tolić. Pročitaj ovdje.
-------------------------------------------------------------
Ovo je ulomak iz Moljca. Ako želite ove novosti o knjigama, ali i još par stvari koje nisu čiste vijesti (par recenzija, pokoji intervju i ponekad neki ulomak iz knjige) primati u inbox, da vam ne promakne na Redditu, možete se pretplatiti na newsletter. Ali nema nikakve obaveze, ove vijesti će biti postane svaki četvrtak prijepodne na Reddit, dokle god me tolerirate :D
submitted by dreftzg to croatia [link] [comments]


2023.08.16 09:24 manochao88 Pitanje u vezi hrvatske kinematografije?

Pozdrav komsije, na ovom vasem sajtu sam nasao spisak najboljih domacih filmova. Zanima me zasto ima tako malo hrvatskih filmova na listi i ti koji su na listi baziraju se vecinom na prethodnom ratu, nema bas mnogo filmova koji se bave stanjem hrvatskog društva ?
Nemojte da shvatite ovo kao uvredu neku pls, blagodarim!
submitted by manochao88 to askcroatia [link] [comments]


2023.08.16 09:20 manochao88 Pitanje u vezi hrvatske kinematografije

Pozdrav komsije, na ovom vasem sajtu sam nasao spisak najboljih domacih filmova. Zanima me zasto ima tako malo hrvatskih filmova na listi i ti koji su na listi baziraju se vecinom na prethodnom ratu, nema bas mnogo filmova koji se bave stanjem hrvatskog društva ?
Nemojte da shvatite ovo kao uvredu neku pls, blagodarim!
submitted by manochao88 to croatia [link] [comments]


2023.04.14 20:13 Chief_K_G_ Omiljeni srpski film i serija, ali iskljucivo 21. vek

Da demistifikujemo ovo kako nista novo ne valja, jer poznato je da narodu treba jedno 10-20 godina da prihvati dobrog glumca i dobar film.
Filmovi: Kengur, Munje, Sutra ujutru, Hadersfild, Smrt coveka na Balkanu, Moj jutarnji smeh, Ziv covek, Usekovanje, Indigo Kristal... Ovo su sjajni filmovi, ima ih jos na desetine (30-40 minimum) koji su dobri, al sam naveo najbolje..
Onda serije: Senke nad Balkanom, Vreme zla, Necista krv, Kljun, Koreni, Cizmasi, to je ono sto mogu da potpisem da valja, e sad svidele su mi se neke stvari u Dug Moru i Klanu, ali te serije nisam odgledao do kraja, i naravno Rode, Montevideo i Rodjak sa sela su kultne serije koje mogu da se repriziraju s vremena na vreme..
Nekom se svidja Mocvara, nekome Tajkun, nekome Kalkanski Krugovi, nekome Besa, nekome Jutro ce promeniti sve, nekome Juzni vetar, nekome Kaljave Gume, nekome Porodica, nekome Jagodici, nekome Miris kise na Balkanu, nekome Ranjeni orao, tako da serija ima novih koliko hoces... Ja im svima nalazim velike mane zato sto mi je ukus jako izostren, posto gledam najbolje evropske i americke drame, ali mi je drago sto ima toliko domaceg novog sadrzaja, jer i da ne valjaju opet je bolje to gledati nego Zadrugu, crnu hroniku (Masan Lekic), i one sapunjare odvratne...
Za filmove sta da kazem, to je takva nebuloza koja provejava kako nista posle 2010. ne valja, pa ne valja zato sto je novo i treba vremena da se primi.. Izuzetak su hitovi poput Tome i Juznog vetra, delimicno Dare iz Jasenovca...
Ali ne moze mi niko reci da nema jako kvalitetnih stvari u Kralju Petru I, ili u filmovima kao sto su Ime naroda, Balkanska medja, Necista krv - greh predaka, Leto kada sam naucila da letim, Otac, Ajvar, pa cak i Zlatni decko, da ne pricam ove gore pobrojani tipa Ziv covek, Moj jutarnji smeh, Usekovanje, Indigo Kristal, to su drame barabar sa najboljim evropskim i SAD dramama....
Ima puno filmova koje ja ne volim, a deo naroda ih voli, recimo Nebesa, Mrak, Kelti, Teret, Da li ste videli ovu zenu, Zaspanka za vojnike, Krugovi, Enklava.. A covek ne moze svega ni da se seti, recimo meni je dobar film Rekvijem za gospodju J, a Carlston za Ognjenku obozavam, dok mi Sveti Georgije nije neki, kao i Cetvrti covek....
I sad kad se sve to ovako nabraja i komentarise vidimo da nam je u 21. veku kinematografija prejaka, s obzirom na nase male ljudske i materijalne resurse, moze se zakljuciti da smo jako talentovani za umetnost i da narod voli domaci film.. Pogledajte brojke u bioskopima za Indigo Kristal i Munje:Opet, ili pre toga za Leto..
Za serije uvek kazem, snimimo ih godisnje 30, ako 3 valjaju to je uspeh, ma i 2... Zato sto i Ameri nastancaju mali milion djubreta da bi do nas stigle one najbolje...
submitted by Chief_K_G_ to serbia [link] [comments]


2023.02.10 14:54 akirica Film Usekovanje

Film Usekovanje
Iskreno dopao mi se film, drugacije nego ostali domaci filmovi, jel jos neko gledao?
submitted by akirica to serbia [link] [comments]


2022.07.12 10:43 djunta Najpretraživaniji pojmovi na YouTube u Srbiji [OC iliti OS]

Pošto vam je ovo bilo zanimljivo, rešio sam da uradim isto i za YouTube.
Tabela:
Keyword Volume
zadruga 897K
zadruga uzivo 891K
baka prase 424K
drzavni posao 214K
balkan info 205K
mudja 201K
janko 181K
stuberi 180K
zaga i filip 170K
dex rock 169K
pesme 138K
misici 130K
pepa prase na srpskom 122K
klinac 120K
rasta 116K
rane 110K
andjela i nadja 103K
choda 103K
senidah 103K
zadruga 2 102K
zvezde granda 98K
24 minuta sa zoranom kesicem 97K
parovi uzivo 94K
iggy plejer 84K
pewdiepie 84K
omco 83K
favorito 83K
saban saulic 82K
imperator fx 80K
n1 80K
parovi 78K
domaci filmovi 77K
brak na nevidjeno 77K
zadruga 3 73K
cipele 73K
braco gajic 71K
senorita 70K
kika 68K
ceca 67K
utisak nedelje 65K
loca 65K
99 62K
lea stankovic 61K
jala brat 61K
full burazeri 61K
bebi 60K
tanja savic 60K
nikolija 60K
filmovi sa prevodom 60K
autotune 58k
dnevnjak 58K
severina 58K
billie eilish 57K
bloodmaster 56K
teodora dzehverovic 56K
aca lukas 55K
ariana grande 55K
masa i medved 55K
ultras plays 55K
coby 54K
sasa matic 54K
decije pesme 53K
pile moje 52K
fox 52K
rajke 52K
pewdiepie vs t series 52K
leto je 51K
milica pavlovic 51K
mc stojan 51K
taki taki 50K
izvini mama 50K
dosije 50K
vece sa ivanom ivanovicem 49K
kija 49K
meduza 49K
andrija i andjelka 49K
baja mali knindza 49K
kamikaza 49K
nixa zizu 48K
relja 47K
ono moje 46K
mi amor 46K
dragana mirkovic 46K
mantra 46K
luda po tebe 45K
benga po snegu 44K
poni 44K
zadruga 2 uzivo 44K
sasa kovacevic 43K
sosa 43K
linija 43K
sinan sakic 42K
despacito 42K
dino merlin 42K
iza resetaka 42K
bad guy 42K
mentalno razgibavanje 42K
jelena karleusa 41K
biseri iz blata 40K
nikola jokic 40K
juzni vetar 40K
serbiangamesbl 40K
laga laga 40K
old town road 39K
maya berovic 39K
asmr 39K
zdravko colic 39K
aleksandra prijovic 39K
zadruga official 39K
vrati me 38K
natasa bekvalac 38K
top top topcina 38K
miroljub petrovic 38K
masa i medved na srpskom crtani 38K
supremenexus 37K
mili 37K
brawl stars 37K
dzejla ramovic 37K
majko 37K
baka prase pesme 37K
amig show 37K
andrija jo 37K
djotafreestyle 37K
pepa prase 36K
eminem 36K
baka 36K
ona e 35K
sara jo 35K
aleksandra mladenovic 35K
teodora 35K
1312 34K
darko lazic 34K
dzenan loncarevic 34K
mama voli bebu 34K
fortnite 34K
music 34K
uh 34K
sloba radanovic 33K
anastasija raznatovic 33K
luna i marko 33K
thcf 33K
budi tu 33K
crni sin 33K
nuni 33K
milica todorovic 32K
luna djogani 32K
vuk mob 32K
elixir 32K
la miami 32K
anna 32K
zver 32K
urke 32K
seka aleksic 31K
mila 31K
oce kurac 31K
srpski kolektiv 31K
aco pejovic 31K
djani 31K
pinkove zvezdice 31K
glisa 31K
moja braca 31K
idiokratija 30K
dobar los zao 30K
markokofs 30K
alo 30K
zeljko joksimovic 29K
na granici 29K
vesic 29K
kija kockar 29K
baby shark 29K
bts 29K
brane mi te 29K
muzika 29K
lepa brena 29K
braca kret 28K
zadruga live 28K
grmi 28K
gta 28K
gad 28K
dnk 28K
senidah misici 28K
raf camora 27K
adnanbro 27K
oliver dragojevic 27K
5 minutes craft 27K
paketici 27K
jokic 27K
ivan ivanovic 27K
jana dacovic 27K
zadruga 3 uzivo 27K
magnum 27K
juzni vetar gas 27K
lud zbunjen normalan cele epizode 27K
princeza psiho 27K
cerix 27K
nugato 27K
marija serifovic 27K
smoke mardeljano 26K
mrak 26K
7 rings 26K
arija i nađa 26K
pljiz 26K
sahara 26K
pravo vreme 26K
ko si ti 26K
try not to laugh 25K
dani su bez broja 25K
karaoke 25K
harizma 25K
sindjelici 25K
krv nije voda 25K
mama 25K
crvena zvezda 25K
minecraft 25K
5 minute crafts 25K
magicni video 24K
slavija 24K
juice 24K
ludi srbi 24K
crtani 24K
surreal 24K
zoran sumadinac 24K
tom ford 24K
havana 24K
t series 24K
mic mc 24K
princ belvedere 23K
cofi 23K
kocka 23K
ako te pitaju 23K
bajaga 23K
pilici 23K
adil 23K
pablo 23K
andreana cekic 23K
ami g show 23K
queen 23K
razbole se lisica 23K
mr bean 23K
klinka 22K
kesic 22K
hcl 22K
rockstar 22K
100 22K
filmovi sa prevodom na srpski ceo film noviji 22K
sandra afrika 22K
nedim 22K
in vivo 22K
dobro jutro komsija 22K
cardi b 22K​
submitted by djunta to serbia [link] [comments]


2022.01.11 09:39 Pashonis Domaci filmovi

Pozdrav,
Kao mali sam cesto gledo domace filmove (bosanske i partizanske) ali sam puno od njih zaboravio. Sjecam se naprimjer na 'Most' ili 'Gori Vatra'. Sad mi se opet gledaju - i novije naravno - i necu nista dobro da propustim.
Ima li ko preporuku ili listu za must-see-filmove? I gdje se moze gledat?
Hvala unaprijed!
submitted by Pashonis to bih [link] [comments]


2021.12.05 14:55 mangomad8 Najbolji domaci filmovi i serije?

Od nasih sam videla samo Klopku i jos par stvari tako da...
Dajte mi omiljene
submitted by mangomad8 to serbia [link] [comments]


2021.01.26 20:27 AnybodySeenMyBaby Koji su vam najdrazi/najbolji domaci filmovi?

Nasi ili iz bivse juge, svejedno je.
submitted by AnybodySeenMyBaby to croatia [link] [comments]


2021.01.21 19:08 HunterVD Koji su vama najbolji moderni srpski filmovi i serije?

Evo gledam zadnjih par dana nesto i naletim na trejler filma "Dara iz Jasenovca" koji mi je izgledao zaista dobro,i ovo je prvi domaci film kojem se radujem i nadam uspehu u zadnje vreme. Pa me zanima sta se vama najvise dopada iz moderne srpske kinematografije i zasto. Serije i filmovi. Mozda dobijem neki dobar predlog sto nisam odgledao pa sada odgledam. Inace ja sam gledao Juzni vetar film i seriju,sto mi se nije previse dopalo ali moram priznati da je uradjeno dobro jer su verovatno imali budzet. Senke nad Balkanom su dobra serija i imaju taj neki fazon alternativne istorije pa mi se donekle i svidja,takodje imaju dobar budzet pa sve izgleda jako dobro. Eee sad ima nekih dokumentaraca npr koridor 92 koji je bio juce na TV bio je jako dobar. Meni se licno jako dopala serija Besa ali nije bas domaca..... Npr Jutro ce promeniti sve je odlicna domaca mini serija koja je bas lepa za gledanje. Vidim da smo se konacno odvojili od ranjenih orlova i tih ljubim te ne ljubim te pricica iz prvog svetskog rata i snimamo nesto bolje serije. Sad trenutno gledam ovu novu seriju 12 reci koja mi se zasad cini solidna ali videcu kad sve odgledam sta i kako je,malo su previse otisli u neku krimi pricu,umesto da se vezuju za pricu glavnog lika kao sto sam ja prvobitno mislio iz prve 2 epizode. Naravno idalje ima brdo katastrofalnih serija poput igre sudbine tate i mame i sta ti sve ne. Jedan isto od boljih filmova koje sam odgledao jeste The books of knjige mada to nije domaci film ali je film sa ovih prostora. Ona serija ubice moga oca mi se uopste nije dopala,gledao sam pola prve sezone i batalio jer onaj glavni glumac ko kamen da glumi. Tajkun serija mi je isto bila uzas i dosta zapetljana i nije mi se dopala. Takodje gledao sam Zigosani u reketu al kvalitet je posle nekog dela serija opao i postala je bezveze. E sad sta nisam gledao a razmisljam: 1.Drzavni sluzbenik (odaje dobar utisak po trejlerima al ne znam bas kakva je) 2.Kosti i Meso (video sam da je jako dobra serija al nikako da nadjem vremena da odgledam,stavio sam ih kao jednu stavku jer sam procitao da te mini serije idu kaoo neka trilogija i da ce uskoro novi deo) 3.Koreni
submitted by HunterVD to serbia [link] [comments]


2020.04.09 12:31 NePokrivai Uticaj Srbije na Crnu Goru

Bez svadje, molim vas. Primjetio sam, nemoguce da niste i vi, da Srbija ima veliki uticaj na Crnu Goru. Toliki je uticaj da ponekad imam osjecaj kao da su Crna Gora i Srbija i dalje jedna drzava. Sad cu vam navesti primjere uticaja Srbije na Crnu Goru, i siguran sam da cu dosta toga zaboraviti. Da krenemo prvo od televizije. Bilo koju kablovsku da uzmete imacete vise srbijanskih kanala nego sve kanale iz regiona da spojite (mozete cak i pink kanale da izbacite). Siguran sam da ima toliko srbijanskih kanala jer ljudi u Crnoj Gori zele da ih gledaju, a kablovske operatere zanimaju samo pare. Pored toliko srbijanskih kanala, cak i crnogorski kanali su slicni ili cak isti kao srbijanski. Npr, na Nova M mi je kao Nova S, dok je hrvatska Nova skroz drugacija. Na Nova M ima emisija koja se zove Medju Nama i emisija se bavi samo stvarima iz Srbije. U vrijeme ove korone samo pricaju o koroni u Srbiji, ne spominje se Crna Gora. Nije mi onda jasno zasto se prikazuje kod nas? Bilo koje vijesti da gledate, ili da citate portale, prve vijesti iz regiona ce biti iz Srbije i sta je Vucic rekao i uradio, i to tako opsirno, a sta se desava u Hrvatskoj ili BiH i nije toliko bitno osim ako su Hrvatski politicari rekli nesto nacionalisticki na racun Srbije ili iz BiH ako je Dodik neku glupost lupio. Za Srbiju izdvoje 1 minut a za Hrvatsku i BiH stave u isti kos i traje 5 sekundi. Cak i RTCG to radi, Milova televizija. Na nasim emisija kad pricaju o situaciji u CG cesto spomenu i uporede sa situacijom u Srbiji, ali bas uvijek, cak i kad nema potrebe da se uporedjuje, ljudi kao da moraju da spomenu Srbiju. “Mi smo to ovako uradili, dok su u Srbiji ovako uradili.” Pitam se “dobro, i?” Ako uvedu neki zakon u Srbiji, ako su protesti u Srbiji, ako je u trendu napapijri, onda ce to svi u CG da kopiraju i to na bas isti nacin. Onda drustvene mreze. Vrlo je slicno kao u Srbiji. Na tviteru, naprimjer, predlaze ti da zapratis Djokovica, Ivana Ivanovica, Vlada Georgieva (kao da nije iz CG) i ostale poznate licnosti iz Srbije. Onda ljudi iz CG i Srbije se prate medjusobno iako se ne poznaju u RL-u. Dok skoro uopste ne komuniciraju sa ljudima iz Hrvatske. Sa BiH rijetko, ali ima, ali rijetko. Slicno je i sa ostalim drustvenim mrezama, dje ljudi prate Negujmo Srbski, prate vlogere iz Srbije, Gejmere, itd. Na youtubu sta trenduje u Srbiji to trenduje i u Crnoj Gori. Slusa se potpuno ista muzika, gledaju se isti filmovi i iste serije. Kod nas u bioskopu ne mozete gledati neki film iz regiona, osim ako je iz Srbije, i to se bas gleda, jos ako Bikovic glumi bice najgledaniji film u CG. Vise ljudi navija za Crvenu Zvezdu i Partizan nego da spojite ljubav prema svim klubovima iz CG u svakom sportu, a i ostalim stranim klubovima. Kad Srbija igra utakmicu ili Zvezda ili Partizan, bice puni kafici i svi ce navijati za Srbiju, a kad igraju Hrvati vecina ljudi ce navijati protiv njih. To je realnost. Sjedio sam sa takvim ljudima i takvi su ostali ljudi bili u kaficima kad je Hrvatska bila druga na svjetskom prvenstvu u fudbalu. Isti su nam mobilni operateri, iste aplikacije koristimo, ista nam je hrana u marketima (najvise uvozimo iz Srbije), samo sto u Srbiji imaju par artikala vise na policama iz drugih drzava. Onda u skolama iz istorije vise se uci o Srbiji nego o ostalim drzavama iz regiona, u citankama ima vise srpskih pisaca od ostalih pisaca iz regiona. Udjete u knjizaru, pogledate policu sa “domaci pisci” i svaki pisac ce biti iz Srbije, ali svaki. Top 10 knjiga u CG vecinom su srpski pisci. Polica za istoriju su uglavnom knjige o istoriji Srbije i srpskim kraljevima, itd. Biografije su o Djokovicu, Seselju, i nadje se neki Steve Jobs. I naravno 95% izdavaca su iz Srbije, ostali su Nova Knjiga (Crna Gora) koje su takodje preveli ljudi iz Srbije sa engleskog ili nekog drugog jezika. Nasi glumci, pjevaci, umjetnici ako zele da uspiju idu u BG, ne samo oni nego i naucnici i ostali obrazovani ljudi, ili idu dalje prema zapadu. Odakle god da krenete u CG, Srbija ima veliki uticaj. Od politike do kulture, obrazovanja, razmisljanja ljudi, interneta, mislim, sta god vam padne na pamet. Sta vi mislite? Zasto i da li ce zauvijek biti tako? Samo molim vas bez mrznje i prepiranja, zelim normalnu diskusiju o ovome.
submitted by NePokrivai to montenegro [link] [comments]


2018.06.09 00:56 Luftika Domaci Filmovi ONLINE: Najboji sajtovi za gledanje

Domaci Filmovi ONLINE: Najboji sajtovi za gledanje submitted by Luftika to Luftika [link] [comments]


2017.10.14 09:24 Goran_m_pg Source for ex yu movies (Serbia, Croatia, Montenegro, Bosnia etc)

Hi,
I wish to contribute to this app by sending link with movie sources http://filmovi.eu/domaci-filmovi/gorcilo-2015
This is direct link for single movie but there is more movies there. There is a lot of ex Yugoslavia HD movies that are missing in terrarium and ex yu is big audience
submitted by Goran_m_pg to TerrariumTV [link] [comments]


2016.10.27 06:07 notx88 NOVI DOMACI FILMOVI 2016 HD Domaci Film 2016 ᴴᴰ !!!

NOVI DOMACI FILMOVI 2016 HD Domaci Film 2016 ᴴᴰ !!! submitted by notx88 to movies [link] [comments]


http://activeproperty.pl/