Cene autobuskih karata

Je l' moze neko da objasni cene avionskih karata?

2024.05.06 16:16 b0beye Je l' moze neko da objasni cene avionskih karata?

Kako ove cene funkcionisu? Otisao na skyscanner i odlucio da vidim kako se krecu cene raznih letova i mogu reci da mi nista nije jasno. Stavio proizvoljno termin od 13-og septembra do 18-og i izabrao povratnu kartu pa krenuo da uporedjujem cene (ne planiram da putujem u ovom terminu btw).
Povratna BG - Barselona - 18k din
Povratna BG - Valeta - 31k din (iako je distanca za jedno 400km manja od Barse)
Povratna BG - Palermo - 26k din
Povratna BG - Prag - 25k din (a distanca manja od 800km)
Ovo je jos izabran neki random termin koji ne prikazuje na skyscanneru kao neki poseban $$ termin. Bas mi nije jasno kako odredjuju ove cene, niti mi je jasno kako neki ljudi kazu da su uzeli karte za neku smesnu cenu.
submitted by b0beye to AskSerbia [link] [comments]


2024.03.04 07:44 Biohemicar Letovanje Kipar 2024

Zdravo, razmišljam da idem na letovanje ove godine na Kipar. Interesuje me kolike su bile cene avionskih karata i smeštaja prethodnih godina i koji su vaši utisci? Organizovala bih sama putovanje, bez agencije. :)
submitted by Biohemicar to AskSerbia [link] [comments]


2024.02.26 11:34 Far-Section-734 Putovanje Busevi

Da li neko ima preporuku za prevoznike koji voze od Beograda do Pariza? Znam da je avionom isplativije, ali Olimpijske igre su ubile cene karata. Kakva su iskustva sa FlixBusem?
submitted by Far-Section-734 to AskSerbia [link] [comments]


2023.11.25 09:24 crvenkapica_011 Nemate garažu a šta sa autom kada putujete na duži put avionom

Nemate garažu a šta sa autom kada putujete na duži put avionom

https://preview.redd.it/c05xwerqeg2c1.jpg?width=800&format=pjpg&auto=webp&s=423ca23e41c23b074ac7f9da97db9158a2b44368
Rešili ste da posle mnogo godina, posetite drage prijatelje iz detinjstva, koji žive na Novom Zelandu. Nabavili ste povratne avionske karte za celu porodicu, i radujete se tom dugo očekivanom putu.
Niste do sada putovali avionom pa pokušavate da saznate na šta sve treba da obratite pažnju, kako bi putovanje proteklo kako treba. Svesni ste da putovanje avionom može biti kompleksno jer zahteva poštovanje određenih procedura i pravila kada je prtljag u pitanju, ali i zbog drugih bezbednosnih normi koje su strožije nego kod drugih vidova prevoza.
Ali svesni ste i da ako se dobro organizujete, putovanje avionom može biti i jednostavno i omogućiti vam da uživate u svakom momentu putovanja.
Tako ste konstatovali da pored obezbeđenih karata za let, postoji još mnogo aktivnosti ali i faktora koje morate uzeti u obzir, ako želite da putovanje protekne po planu.
Jedno od značajnijih pitanja, je gde ćete sa automobilom, kojim ćete se dovesti do aerodroma? Da li na aerodromu ima više dostupnih parkinga?
Kakve su cene?
Da li je bezbedno ostaviti auto na aerodromskom parkingu? Kako ćete otići od auta do putničkog terminala?
Tekst u nastavku će pokušati da vam odgovori na ova i druga pitanja vezana za parkiranje na aerodromu Nikola Tesla, a sve u cilju da maksimalno sebi olakšate put i učinite ga lepšim i opuštenijim.
Neke univerzalne preporuke vezane za parkinge na aerodromu Nikola Tesla odnose se na sledeće:
Koristite internet pretrage: Pretraga internet sajtova može vam pomoći da pronađete više različitih parkinga na aerodromu, od kojih ćete odabrati onaj koji vam najviše odgovara.
Proverite ponude: Proverite koje se sve usluge nude u parking aranžmanima i daberite onu koja najbolje odgovara vašim potrebama i budžetu.
Proučite cene: Cene parkinga na aerodromu razlikuju se u zavisnosti od lokacije i dužine trajanja parkiranja. Uporedite cene i izaberite najpovoljniju ponudu.
Pogledajte Google recenzije: Google recenzije su često faktor prevage da se odlučite za neki od parkinga.
Rezervišite unapred: Ako znate datume polaska i dolaska, potrudite se da rezervišite parking unapred. Pored toga što ćete osigurati mesto, možete i uštedeti novac. Vrlo često na aerodrom istovremeno sleće ili sa njega poleće više aviona, i tada se može desiti da parkinzi budu puni, tj. da nema slobodnih mesta za parkiranje. Tada ostaje mogućnost parkiranja na udaljenim parkinzima i lako se može desiti da se izgubi previše vremena, te da se zbog toga zakasni na let. Ovo naročito ako su lošiji vremenski uslovi (kiša, hladnoća, sneg, vetar...).
Celokupan proces rezervacije, kod profesionalnih parking operatera možete završiti za svega par minuta, popunjavanjem kratkog online formulara, telefonskim pozivom, ali i slanjem poruke na viber, e-mail ili sms. Najbolje je da to učinite bar nekoliko dana unapred.

https://preview.redd.it/f3tjopfteg2c1.jpg?width=1152&format=pjpg&auto=webp&s=ebfa8e3d27a07bd52b81a8a31556ab410ada0c52
Proverite bezbednost: Jako je bitno da se odlučite za parking u kojem će vaš automobil biti bezbedan. To znači da možete auto poveriti parkigu koji nudi uslužno čuvanje automobila. Ovakvi parkinzi su osigurani, ograđeni, zatvoreni, i dobro osvetljeni, i najčešće su non stop pokriveni video nadzorom. Ako želite možete u svakom momentu zatražiti fotografiju svog automobila u realnom vremenu.
Iako mnogi aerodromi i privatni parkinzi u blizini aerodroma nude usluge video nadzora, ako se odlučite za parking koji nema ovakve mere bezbednosti, vodite računa o tome da je potrebno da zaključate automobil i da vredne stvari ostavite izvan vidokruga.
Proverite udaljenost parkinga od aerodroma: Zbog veličine Aerodroma i velikog broja putnika, postoji mnogo parkinga koji se nalaze bliže ili dalje od putničkih terminala. Pre polaska autom na aerodrom, važno je da proverite tačnu lokaciju parkinga koji ste rezervisali, i da na osnovu nje odredite kada ćete krenuti, kako ne bi zakasnili na let. Najbliži parkinzi, nalaze se na oko 500 metara udaljeni od aerodromske zgrade.

https://preview.redd.it/efn2ifpveg2c1.jpg?width=1536&format=pjpg&auto=webp&s=4051b2d6946084152f6256e848a51b3081987a6b

Zašto odabrati najbliži parking

Ako odaberete parking koji je najbliži terminalu, nećete morati da krenete iz kuće pre uobičajenog, planiranog vremena. Najbliži parking omogućava vam da za samo 2 minute vozilom ili oko 5 minuta peške stignete do putničkog terminala. U zavisnosti od vaših želja možete da odaberete kako ćete od automobila do terminala. Osoblje parkinga može da vas preveze ili ćete prošeteti do ulaza u glavnu zgradu Aerodroma. Prevoz do aerodroma, kao i povratak do vašeg auta posle putovanja su besplatni.
Cene parkinga su veoma ujednačene, tako da je najbolje da iskoristite mogućnost da rezervisanja onog koji je najbliži aerodromskoj zgradi i da onda putujte maksimalno opušteno, znajući da ste vaš auto ostavili na bezbednom mestu.

I još malo za srećan put

Ne morate da imate sovju garažu ako putujete avionom. Izborom proverenog parkinga na aerodromu, uživaćete u praktičnosti i udobnosti. Brzo i lako ćete stići do aerodroma, bez gubljenja vremena na traženje parking mesta ili čekanja na prevoz.
Potrebno je da imate u vidu i to, da ukoliko ste rezervisali mesto na parkingu, a putovanje je iz nekog razloga odloženo ili otkazano, dovoljno je samo da otkažete rezervaciju bez ikakvih posledica.
I zato, ako želite da putujete mirni i opušteni, i da ne razmišljate o bezbednosti svog automobila dok ste na putovanju, odaberite bezbedan parking najbliži aerodromskoj zgradi beogradskog aerodroma Nikola Tesla. Neka to bude parking koji je osiguran, ograđen, dobro osvetljen i pokriven video nadzorom. I neka to bude proveren parking, sa profesionalnim osobljem, koje će vam pored veoma pozitivnog korisničkog iskustva, uštedite vreme i novac.
Slike: aerodromparking-rparking.com; pexels.com
Izvor: Srbijaspace.com
submitted by crvenkapica_011 to rentacar [link] [comments]


2023.11.02 15:51 crvenkapica_011 Da li je vreme da se prijavite za pomoć države za zamenu stolarije?

Da li je vreme da se prijavite za pomoć države za zamenu stolarije?

https://preview.redd.it/qa2qt7nq6yxb1.jpg?width=800&format=pjpg&auto=webp&s=145e3e28226938180e51610838ffab81b3a60d78
Godina za godinom prolaze, a vi nikakao da se konsolidujete po pitanju grejanja i hlađenja vašeg doma. Probali ste grejanje na struju, pa ste odustali jer vam je bilo skupo. Onda ste prešli na drva, ali ste shvatili da i to dosta košta, a iziskuje mnogo posla oko loženja, čišćenja i održavanja. Zato ste planirali da se grejete i hladite pomoću klima uređaja, ali i to stalno prolongirate.
Posle konsultovanja sa stručnjacima došli ste do zaključka da bi pravo rešenje za vas bilo da kupite dve inverter klime i da se leti grejete pomoću njih, a zimi hladite. To bi bilo i ekonomično i praktično rešenje za vas. Ali da bi ste to ostvarili, morate da popravite termičku izolaciju kuće i zamenite stolariju. Sve to prilično košta i kada sve troškove stavite na papir, shvatate da imate samo polovinu potrebnog novca.
Ali u pravo vreme ste shvatili šta vam je činiti jer su trenutno na snazi državne mere će koje će vam omogućiti da sve ovo platite gotovo upola manje nego što to realno košta.

Šta podrazumeva državna subvencija za 2023. godinu

Ministarstvo rudarstva i energetike raspisalo je u septembru javni poziv za dodelu sredstava za finansiranje programa energetske sanacije porodicnih kuca i stanova koji sprovode jedinice lokalne samouprave kao i gradske opstine, kroz koji će građani imati priliku da konkurišu za subvencije. I prethodnih godina je bilo ovakvih akcija i praksa je bila da vi plaćate 50 procenata cene, dok ostalih 50 procenata obezbeđuju lokalne samouprave i Ministarstvo. Konkurs je otvoren i nema roka za podnošenje prijava,tj. konkurs će biti otvoren tokom cele godine.
Subvencije za povećanje energetske efikasnosti u porodičnim kućama i stanovima su dostupne gotovo svim građanima u Srbiji. Može se konkurisati za više različitih opcija, a raspon uštede sada iznosi od 50 do 65%.
Na primer, ako se prijavite za zamenu stolarije i izolaciju, tada će vam država pokriti polovinu ukupnih troškova. Ako se uz to odabere ugradnja solarnih panela ili kolektora, subvencije može biti i do 65 odsto.
Zato ako planirate da zamenite stolariju, postavite izolaciju spolja ili iznutra na zidove, zamenite peć ili kotao, ili ugradite solarni panel, pravo je vreme da to učinite pod najpovoljnijim uslovima do sada.
Ukupna vrednost opredeljenih bespovratnih sredstava za građane je nešto manje od 2 milijarde dinara.
Potrebno je da znate da određene troškove ove subvencije ne pokrivaju. To su troškovi radova i nabavke materijala koji nastaju pre prvog obilaska Komisije za pregled i ocenu podnetih zahteva za sufinansitanje projekata energetske efikasnosti.

Šta je sve predmet subvencije?


  • termička izolacija zgrade
  • zamena prozora i vrata
  • zamena postojećeg kotla efikasnijim kotlom,
  • zamena postojeće ili ugradnja nove cevne mreže, grejnih tela i pratećeg pribora,
  • ugradnja elektronski regulisanih cirkulacionih pumpi,
  • ugradnja termostatskih ventila na svim grejnim telima,
  • ugradnja uređaja za merenje predate količine toplote svim pojedinačnim potrošačima,
  • ugradnja toplotnih pumpi (grejač prostora ili kombinovani grejač),
  • ugradnja opreme za daljinsku kontrolu i automatsku regulaciju rada termotehničkih sistema,
  • zamena postojećih i ugradnja novih efikasnih sistema za klimatizaciju,
  • zamena postojećih ili ugradnja novih sistema za ventilaciju sa rekuperacijom toplote,
  • zamena postojećih ili ugradnja novih sistema za centralnu pripremu potrošne tople vode.

https://preview.redd.it/fxtf5qpt6yxb1.jpg?width=1920&format=pjpg&auto=webp&s=3cae9770ddaa33c2309ea94faac7be265b166357

Subvencija za unapređenje termičkog omotača zgrade i ugradnju solarnih panela i kolektora

Unapređenje termičkog omotača zgrade podrazumeva postavljanje termičke izolacije zidova, krova, tavanica iznad otvorenih prolaza, zidova, podova na tlu i ostalih delova termičkog omotača prema negrejanom prostoru.
Postavljanje termičke izolacije od kamene vune na spoljne zidove zgrade debljine 10 centimetara i postavljanje termičke izolacije od kamene vune na spoljašnje zidove debljine 12 centimetara i više takođe je vrsta unapređenja termičkog omotača zgrade.
Pod unapređenjem termičkog omotača zgrade podrazumeva se i zamena spoljnih prozora i vrata i drugih transparentnih elemenata, kao i ugradnja opreme za osenčenje prozora i zgrade.
Građani mogu konkurisati za subvencije i za ugradnju solarnih kolektora u instalaciji za centralnu pripremu potrošne tople vode i solarnih panela.

https://preview.redd.it/qrh3yx9w6yxb1.jpg?width=1920&format=pjpg&auto=webp&s=a7d6a355967b0b295f30a6c66f6d62f0ce2f92ca
Ugradnja solarnih panela obuhvata i ugradnju dvosmernog mernog uređaja za merenje predate i primljene električne energije kao i izradu neophodne tehničke dokumentacije i izveštaja izvođača radova na ugradnji solarnih panela koji su u skladu sa zakonom neophodni prilikom priključenja na distributivni sistem.

Ko ima pravo na subvencije za zamenu stolarije

Za subvencije mogu da konkurišu svi građani, bez obzira na to da li žive u kućama ili stanovima. Takođe je potrebno da u objektu neko stanuje. Za učešće na konkursu prvi uslov koji morate da ispunite je da budete vlasnik sa mestom prebivališta u porodičnoj kući ili stanu za koji se podnosi prijava. Ukoliko niste vlasnici, morate obezbediti pisanu saglasnost vlasnika.

https://preview.redd.it/8wglw5py6yxb1.jpg?width=1280&format=pjpg&auto=webp&s=eb14a6dac53e80b5ed01705c81ee818aa74d2e6a

Koja dokumentacija je potrebna za konkurisanje

Sva potrebna dokumentacija dostavlja se lokalnoj samoupravi, a potrebno vam je sledeće:

  • Fotokopija lične karte sa adresom prebivališta ili očitana lična karta podnosioca zahteva;
  • Fotokopije ličnih karata, odnosno, zdravstvene knjižice ili izvod iz knjige rođenih (za maloletna lica);
  • Potpisan i popunjen prijavni obrazac za sufinansiranje energetske efikasnosti,
  • Predračun sa količinom i cenom za opremu sa ugradnjom od jednog od izvođača radova sa liste koju će opština objaviti;
  • Kopija rešenja o utvrđivanju poreza na imovinu za prethodnu godinu (da bi se utvrdila tačna površina) odnosno fotokopija kupoprodajnog ugovora ukoliko je kupoprodaja izvršena u prethodnih godinu dana;
  • Fotokopija računa za utrošenu električnu energiju za stambeni objekat za koji se konkuriše, za prethodni mesec. Potrebno je da je račun za struju za taj mesec iznosio najmanje 30 kwh;
  • Ukoliko se objekat vodi kao spomenik kulture, dostaviti saglasnost Zavoda za zaštitu spomenika kulture grada;
  • Fotokopija Rešenja o odobrenju za priključenje, fotokopiju ugovora o priključenju na distributivnu gasnu mrežu, ili fotokopiju poslednjeg računa za gas (samo za meru zamene kotla);
Potreban je jedan od sledećih dokaza za stambeni objekat:

  • Prepis lista nepokretnosti
  • Upotrebna dozvola
  • Da je objekat izgrađen pre donošenja propisa o izgradnji, ili da je objekat preuzet iz zemljišne knjige
  • Rešenje o ozakonjenju
Za stambene zgrade je dodatno potrebno dostaviti i potvrdu o registraciji skupštine stanara i saglasnost stambene zajednice.

Kako se prijaviti na konkurs za subvencije

Potrebno je da se informišete u svojoj lokalnoj samoupravi od kada možete da se prijavite za ostvarivanje prava na subvenciju.
Nakon što navedenu dokumentaciju predate lokalnoj samoupravi, stručna komisija će izaći teren. Potrebno je da komisiji date na uvid građevinski projekat objekta, ukoliko ga posedujete.
Kako ste vi vlasnik legalizovanog objekta, sa ispravnim papirima, a koji ste kupili posredstvom proverene agencije za nekretnine, papiri vam sigurno neće predstavljati problem.
Potrebno je još samo da se informišete u vašoj lokalnoj samoupravi, kako da prikupite ponude za izvođenje radova i kupovinu klima uređaja i da im podnesete svu potrebnu dokumentaciju za konkurs.
Da, svakako je pravo vreme da zamenite stolariju ali i učinite svoj dom energetski efikasnijim. I da uz optimalnu temperaturu u vašem domu imate manje mesečne troškove, a sve to uz odličnu subvenciju koju možete dobiti od države.
Slike: pexels.com
Izvor: Firme iz Srbije
submitted by crvenkapica_011 to NekretnineSrbija [link] [comments]


2023.10.04 14:15 crvenkapica_011 Najbolje lokacije za kupovinu stana u Beogradu

Najbolje lokacije za kupovinu stana u Beogradu

https://preview.redd.it/0plldt0eg6sb1.jpg?width=800&format=pjpg&auto=webp&s=ed76a529018f54cae5f3ee53afec8bb4ec9039e0

Nekretnine u Beogradu nekad i sad

Bilo da vam je potreban stan za stanovanje ili investiciju, kupovina stana u Beogradu neće vam predstavljati lak posao. To je grad koji je u stalnoj je ekspanziji, kako po pitanju površine, tako i po kvalitetu i kvantitetu infrastrukture i svih ostalih sadržaja kojima raspolaže. Isto tako, menjaju se navike i potrebe stanovništva i u pogledu najbolje lokacije, tako da neke od njih koje ranije nisu bile cenjene, danas predstavljaju veoma tražene “top” lokacije.
Doneli ste odluku da kupite stan u Beogradu i rešite stambeni problem svoje porodice. Pred vama je složen zadatak i morate se dobro edukovati o uticaju svake karakteristike budućeg stana na kvalitet vašeg života u budućnosti. Jer kupovinom stana u Beogradu, vi ne samo da rešavate stambeno pitanje, nego je to ujedno i vaša investicija u budućnost.
Pored cene i veličine stana, izbor lokacije na kojoj se nalazi čini značajnu karakteristiku, koja zahteva detaljno istraživanje i pažljivo razmišljanje. Zato je možda najbolje da ceo ovaj postupak poverite proverenoj agenciji za nekretnine i da uz pomoć profesionalnih agenta izaberete deo grada koji će najviše odgovarati potrebama vaše porodice.
Stanje na tržištu nekretnina u poslednjih nekoliko godina se dosta promenilo, u smislu da su cene nekretnina drastično povećane u odnosu na raniji period. Politička i ekonomska situacija, odnosno previranja na svetskom tržištu, odrazila su se i na tržište nekretnina kod nas, tako da su cene izdavanja stanova i prodaje nekretnina najveće do sad. Masovno doseljavanje stranih državljana, čija su primanja neuporedivo viša u odnosu na prosečna primanja u našoj zemlji, uticali su na porast potražnje stanova, što je dovelo do znatnog povećanja cena zakupnina ali i cena nekretnina.
Takođe je sve više naših kupaca nekretnina iz inostranstva, koji se odlučuju na kupovinu stanova u centralnim delovima grada, koji se brzo izdaju, što im omogućava brz povraćaj novca i dobru zaradu.

Atraktivne lokacije

Atraktivne lokacije su najčešće one koje poseduju prednosti kada su u pitanju uslovi za život i rad, ili obiluju specifičnim karakteristikama zbog kojih vrede više. Naime, pojedini delovi grada su omiljeni zbog svoje lokacije, neki zbog dobre saobraćajne mreže, a neki zbog parkova, škola, vrtića, restorana, trgovinskih i sportskih centara.
Najatraktivnije lokacije u Beogradu su Stari grad, Vračar, Savski Venac, Beograd na Vodi, Novi Beograd. Naravno, ovde su cene nekretnina najviše u odnosu na ostale delove grada i menjaju se iz časa u čas. U poslednje vreme veoma su traženi i stanovi na Voždovcu, Zvezdari ali i u Zemunu, kao i na periferiji grada.

Centralni delovi grada

Stari Grad, Savski Venac i Vračar su centralni delovi grada, koji poseduju lepotu i istoriju starog Beograda.
Kalemegdan, Knez Mihajlova ulica, Hram Svetog Save, Terazije, Slavija, omiljena su mesta kako stanovnicima Beograda tako i stranim turistima.
Saobraćajna povezanost ovih centralnih gradskih opština sa ostalim delovima grada je odlična, ali je i saobraćajna gužva veća u odnosu na druge delove grada. Važno je napomenuti da se na Zelenom vencu nalazi okretnica 15 autobuskih linija, koje ovaj deo grada povezuju sa Zemunom, Novim Beogradom i ostalim delovima grada.
Takođe u centru grada su smeštene i kulturne ustanove poput muzeja, biblioteka, pozorišta, ali i poslovni objekti, fakulteti i Klinički centar.
Kupovina stana u centralnim delovima grada omogućava vam da budete u epicentru svih kulturnih i drugih događaja i dešavanja u gradu.

https://preview.redd.it/rmknw3vgg6sb1.jpg?width=1920&format=pjpg&auto=webp&s=d393ecf32fc14b60703df845e64429cb9bd0c13e

Novi Beograd - “Grad preko reke”

Novi Beograd je za razliku od pre, veoma popularan deo grada, sa potpuno uređenom infrastrukturom i veoma dobrim saobraćajnim vezama sa centrom grada. Ovaj deo grada je atraktivan kako za porodičan život tako i za poslovne ljude.
Povezanost Novog Beograda sa ostalim delovima grada je odlična. Kroz Novi Beograd prolazi auto-put i veliki broj linija javnog gradskog saobraćaja. Novi Beograd je sa starim delom grada povezan sa četiri mosta – Brankov most, Gazela, Stari železnički most i most na Adi.
Novi Beograd je deo grada sa velikim brojem škola, vrtića, parkova, sportskih centara, što ga čini idealnim za porodični život.
U ovom delu grada se nalazi i veliki broj tržnih centara – Delta City, Ušće i Piramida, kao i veliki broj banaka i poslovnih firmi.
Atrakcija Novog Beograda kada su u pitanju ljubitelji sporta i rekreacije je Savski kej i Sportski centar „11. april“. Šetnje uz reku, uživanje u uređenim parkovima koji okružuju stambene objekte su sam neke od prednosti koje pruža Novi Beograd.
Cene stanova na Novom Beogradu variraju. Najskuplji kvadrati stanova su u blokovima 21 i 67a, dok se po znatno povoljnim uslovima može kupiti stan na Ledinama i u “blokovima”.

Opštine malo dalje od centra

Voždovac i Zvezdara su takođe opštine koje privlače veliki broj kupaca. Ove opštine su dovoljno blizu centru grada ali i dovoljno daleko od gradske buke i gužve. Dobra im je infrastruktura, postoji dosta gradskih linija sa kojima su povezane kako sa centrom grada tako i sa ostalim delovima grada.
Veliki broj škola, vrtića, fakulteta su dovoljni razlozi da se odlučite za kupovinu stana u ovim delovima grada. Ne treba zaboraviti i da popularnost Bulevara kralja Aleksandra kao jedne od najdužih ulica u gradu traje decenijama.

https://preview.redd.it/aqbmwijjg6sb1.jpg?width=1920&format=pjpg&auto=webp&s=9806c4cd76d5c7967b445128a2d62ded6accf2f1
Opština Čukarica jedna od najboljih i najpopularnijih opština na periferiji. Dobro je povezana sa ostalim delovima i centrom grada, a na čijoj teritoriji ima veliki broj škola, vrtića, parkova, što je idealno za porodični život. Ada Ciganlija i park Košutnjak su dragulji ove gradske opštine.
I ostale opštine, koje nisu nabrojane, a nisu manje značajne sa aspekta lokacije (Palilula, Rakovica, Surčin, Barajevo, Grocka, Lazarevac, Mladenovac, Obrenovac i Sopot), možda za vas mogu predstavljati najbolji izbor za kupovinu stana.
Ukoliko vas ne privlači centar grada, sa velikom bukom i saobraćajnom gužvom, opštine na periferiji grada su možda idealno rešenje za vas i vašu porodicu. Cene stanova na periferiji su niže u odnosu na najatraktivnije delove grada, a time i pristupačnije za kupovinu

https://preview.redd.it/5bcpcdcmg6sb1.jpg?width=1920&format=pjpg&auto=webp&s=7df67f2aff3c9601382b1314f97e5580f376f45a

Zaključak za kraj

Najbolja lokacija u Beogradu je ona lokacija koja vama najviše odgovara.
Postojanje popularnih i atraktivnih - top lokacija, ne mora nužno značiti i da su one nekom i najbolje. Svaki deo Beograda ima svoje specifične osobine, prednosti i mane u odnosu na druge. Vama, u zavisnosti od potreba i mogućnosti, svaki od njih može predstavljati najbolju lokaciju, ali koji god deo grada da izaberete, važno je da u miru i ljubavi uživate sa svojim najmilijima u svom domu.
Slike: pexels.com
Izvor: Firme iz Srbije
submitted by crvenkapica_011 to NekretnineSrbija [link] [comments]


2023.09.23 02:02 killox0321 Utakmica CZV- Leipzig

Poštovanje dobri ljudi. Imam nedoumice vezano za organizaciju Crvene Zvezde u Ligi Šampiona. Već par godina pratim Zvezdu i generalo fudbal pa sam tamo i planirao da odem na CZV - Leipzig (kad je Zvezda domaćin). Medjutim na njihovom sajtu nema opcije kupovanja pojedinačnih karata za LŠ već samo paket uz koji za neke relativno isplative cene dobijete 3 karte kad je Zvezda domaćin. Nikako mi se ne uklapa da idem na sve 3 pa sam hteo da vas pitam da li vi imate neki predlog/rešenje kako da nabavim kartu za tu samo 1 utakmicu ako je to uopšte moguće naravno. Da li postoje neke opcije preko gigstixa ili neke druge opcije? Hvala u napred!
submitted by killox0321 to serbia [link] [comments]


2023.09.23 01:56 killox0321 Utakmica CZV - Leipzig

Poštovanje dobri ljudi. Imam nedoumice vezano za organizaciju Crvene Zvezde u Ligi Šampiona. Planirao sam da odem na CZV - Leipzig (kad je Zvezda domaćin). Medjutim na njihovom sajtu nema opcije kupovanja pojedinačnih karata za LŠ već samo paket uz koji za neke relativno isplative cene dobijete 3 karte kad je Zvezda domaćin. Nikako mi se ne uklapa da idem na sve 3 pa sam hteo da vas pitam da li vi imate neki predlog/rešenje kako da nabavim kartu za tu samo 1 utakmicu ako je to uopšte moguće naravno. Hvala u napred!
submitted by killox0321 to AskSerbia [link] [comments]


2023.08.18 19:40 cilium7 Putovanje po Evropi Flixbusom

Da li je neko koristio Flixbus za putovanja po Evropi? Zelim par destinacija da posetim u 15-ak dana pa gledam sta je najbolja, najfleksibilnija opcija? U planu mi je Beograd - Budimpesta - Bratislava - Prag - Bec - Beograd. Cene karata su poprilicno jeftine, medjutim nikada nisam putovao Flixbusom, prednosti, mane?
submitted by cilium7 to serbia [link] [comments]


2023.06.14 10:02 crvenkapica_011 Kako povoljno iznajmiti vozilo? Kako povoljno iznajmiti vozilo?

Kako povoljno iznajmiti vozilo? Kako povoljno iznajmiti vozilo?

https://preview.redd.it/p776giyexx5b1.png?width=1280&format=png&auto=webp&s=f7085f7a253854709f6883d814326c43cf23a60b
Cene iznajmljivanja vozila, kao i njihova dostupnost, imaju veoma dinamičnan karakter i zavise od potražnje i ponude (slično kao i kod avionskih karata). Nije isto kada se rezerviše u martu kada je potražnja najmanja, ili u sred leta kada se do slobodnog vozila mnogo teško dolazi.
Kada je najbolje vreme za iznajmljivanje vozila i koji faktori utiču na to, možete da pročitate u nastavku teksta.

Sezonski karakter iznajmljivanja vozila

U rent a car agencijama znaju da se njihova vozila najviše traže tokom leta, za vreme letnjih godišnjih odmora, zimi kada su zimski odmori, kao i kada se dešavaju neki veliki događaji poput međunarodnih kongresa i konferencija, festivala, koncerata, sportiskih događaja, itd.
Tada se potražnja vozila znatno povećava, njihova dostupnost smanjuje, a cene iznajmljivanja rastu i po nekoliko puta. Klijentima sa ograničenim budžetom koji ne žele da plaćaju premijum cenu, ne preostaje ništa drugo osim da izbegavaju ove špiceve i da pomere datim svog odmora ili poslovnog putovanja.

Mesto iznajmljivanja

Cene zavise i od mesta iznajmljivanja. Na primer, na aerodromima mogu da budu veće nego u samom gradu. Delom je to slučaj zato što su takse za rent a car agencije koje imaju svoja predstavništva na aerodromima izuzetno visoke i one su prinuđene da te troškove preliju na cene.
Isto tako, cene iznajmljivanja u centru grada su veće nego na periferiji; kao i u turističkim centrima u odnosu na druga manje atraktivna mesta.
Cene u rent a car agencijama zavise i od veličine grada. U manjim gradovima koji nisu poslovno, saobraćajno i turistički razvijeni, iznajmljivanje je znatno jeftinije. Dosta često se isplati rezervisati vozilo u nekom manjem gradu koji je relativno blizu i onda ga koristiti u većem gradu.
Isto važi i za veličinu aerodroma. Na onim najvećim, na kojima avioni dolaze 24 sata dnevno i 7 dana u nedelji, cene su visoke, a dostupnost slobodnih vozila mala. Za razliku od njih, na manjim aerodromima (koje koriste low cost avio kompanije) iznajmljivanje može da bude lakše i povoljnije.

https://preview.redd.it/c0kuzm7ixx5b1.png?width=768&format=png&auto=webp&s=e0eacd8c18118328747b048451b53ac0c408c779

Dužina najma

Na cene iznajmljivanja veliki uticaj ima i dužina najma. Nije isto ako se vozilo iznajmi na jedan ili nekoliko dana, na mesec ili na godinu. Po pravilu, što je duži period najma, to je i cena po danu manja. Ponekad je jeftinije da se vozilo iznajmi na duži period iako se ne koristi svaki dan.

Kategorija vozila

Cene iznajmljivanja su usko vezane sa modelom i kategorijom vozila. Različite klase imaju različite cene najma - najjeftiniji su mali automobili, a najskuplja su luksuzna i sportska vozila koja spadaju u takozvanoj premijum klasi. Možda je za nekog iznenađenje, ali najviše se traže i najmanje su slobodni upravo ovi drugi. Najprestižniji (i najskuplji) modeli se rezervišu i po nekoliko meseci unapred.
Mali gradski automobili su povoljniji i zbog male potrošnje goriva. Ali ako je vozilo potrebno za dugačka i naporna putovanja, najbolje je iznajmiti auto sa većom kubikažom, čiji je najam skuplji i koji više troši, ali koji je brži, udobniji i lakše savlađuje velike uzbrdice i nizbrdice.
Za veće grupe putnika koji idu na odmor, na kongres, druženje u prirodu, tim bilding i slično, najpovoljnije je iznajmljivanje kombi vozila. Za one kojima je najvažnija sigurnost i bezbednost, preporučuje se iznajmljivanje SUV vozila.

Akcije i popusti

Svaka rent a car agencija ima popuste i akcije. Popusti mogu da budu najrazličitiji: za ranu on-line rezervaciju, za vikende, za praznike, za vremenske periode koji su van glavne turističke sezone, posebni paketi za pojedine modele i klase vozila (na primer popust za najam kombi vozila), razne pogodnosti i diskonti za osiguranje, besplatno korišćenje dopunske opreme (GPS uređaj, Wifi uređaj za brzi internet, sedište za dete), itd.
Rent a car agencija brinu o svojim stalnim klijentima i vole kada im se oni stalno vraćaju. Za njih imaju veoma velike olakšice i popuste, kartice lojalnosti i slično.
Akcije i popusti se objavljuju na sajtovima rent a car agencija, tako da potencijalni klijenti treba da budu vredni i da ih često posećuju. Ukoliko se ove akcije poklapaju sa vašim planovima, ne treba previše da čekate, zato što i drugi žele da prođu jeftinijie.

I na kraju...

Na kraju najvažniji savet – ako želite da dobijete vozilo po najpovoljnijim uslovima, rezervištite ga što je pre moguće.
Čak i u slučajevima kad vam je do putovanja ostalo nekoliko meseci, nemojte da čekate. Rana rezervacija ne znači samo povoljnija cena, nego i dobijanje vozila koje najbolje odgovara potrebama i željama klijenta.
Danas svaka rent a car agencija ima svoj sajt preko koga može da se obavi on-line rezervacija u nekoliko lakih i jednostavnih koraka. Ako se ne snalazite dobro u digitalnom svetu, možete da ih pozovete telefonom. Možete i da odete u njihovo predstvništvo, ali ako je sredina sezone niko ne može da vam garantuje da ćete dobiti povoljnu cenu i vozilo po želji.
Ali, na našem šalteru možete da budete potpuno mirni, bez vozila nećete ostati.
Slike: AI
Izvor: Unirent rent a car
submitted by crvenkapica_011 to rentacar [link] [comments]


2023.06.07 13:24 No_Echidna_6536 ako je neko planirao da putuje

https://bizlife.rs/air-serbia-promo-cene-karata-60-destinacija/
Banja Luke, Barselone, Atine, Tivta, Podgorice, Zagreba, Soluna, Bukurešta, Skoplja, Sofije, Tirane, Sarajeva, Ljubljane, Malte, Budimpešte, Ohrida, Splita i Varne možete otputovati po ceni počev od 39 evra po smeru u ekonomskoj klasi.
Rima, Štutgarta, Osla, Kopenhagena, Stokholma, Bolonje, Nirnberga, Hanovera, Diseldorfa, Venecije, Milana, Larnake, Barija, Katanije, Kelna, Firence, Geteborga, Hamburga, Krakova, Napulja i Palerma tokom dve nedelje trajanja akcije biće dostupne po ceni počev od 49 evra po smeru.
submitted by No_Echidna_6536 to serbia [link] [comments]


2023.05.03 00:26 Reasonable-Account33 Ostoja nas malo zajebava

Ostoja nas malo zajebava
Stavio prvo čovek da je najjeftinija karta 8000 pa kad su krenuli svi da pljuju u komentarima stavili stare cene.
submitted by Reasonable-Account33 to serbia [link] [comments]


2022.12.29 20:03 LuckyAssassin12e Da li je moguce baviti se yugioh-om u Srbiji

Zanima me da li je moguce i ako jeste da li imaju neka mesta gde se ljudi cesto okupljaju da ga igraju u Beogradu. Dosta dugo igram yugioh online i oduvek sam jako zeleo da ga igram i fizicki. Svestan sam problema oko cene karata, sto i jeste stvar koja me je uvek sprecavala, al me zanima samo da li postpje uopste ljudi koji igraju ozbiljnije yugioh kod nas. Jer nikad nisam naleteo na jednog a video sam i upozno mnogo MTG igraca.
submitted by LuckyAssassin12e to serbia [link] [comments]


2022.12.09 12:58 crvenkapica_011 Koje su Top lokacije u Novom Sadu

Koje su Top lokacije u Novom Sadu

https://preview.redd.it/7lme2gph3v4a1.jpg?width=548&format=pjpg&auto=webp&s=11d8285324e8a25ecb21f27de93fc5e5077c3710
Kada klijenti uđu u kancelariju agencije Solis Nekretnine iz Novog Sada koja se duže od 30 godina uspešno bavi posredovanjem u prometu nekretnina, odmah kažu licenciranom agentu da žele kupiti stan ili lokal na top lokaciji. U tom trenutku agent im odgovara i kaže da su nekretnine na top lokacijama i najskuplje.
Međutim izvesno je kako nisu sve lokacije interesantne klijentima i sve zavisi za koju lokaciju su najviše zainteresovani i na kojoj žele da žive u svojoj nekretnini ili na kojoj žele da posluju. Za nekog je top lokacija Pupinova palata koja se nalazi u samom centru Novog Sada i koja naravno podrazumeva ekstremno visoku cenu kvadrata nekretnina u tom objektu. Za nekog je top lokacija Stari grad, jer mu odgovara što na toj lokaciji nekretnine poseduju izuzetno visok plafon i što samo u takvoj nekretnini može uživati.

Top lokacija je ona lokacija koja klijentu najviše odgovara za svakodnevni život i rad!

Interesantno je kako svi klijenti žele kupiti nekretninu na određenoj (popularnoj) top lokaciji (bio to lokal, kuća ili stan), kako oni koji takvu nekretninu sebi mogu priuštiti, ali i oni koji to ne mogu, jer je na elitnijim lokacijama cena kvadrata izuzetno visoka.
Zna se da su lokali na glavnim saobraćajnicama kao što je Bulevar Oslobođenja, Bulevar Mihajla Pupina ili kao što je ulica Zmaj Jovina i najtraženiji. Lokali na ovim lokacijama su ujedno i najskuplji, jer je na njima i najveća frekvencija prolaznika i jasno je da zbog toga ti lokali i odlično posluju.
Ako je neko od vlasnika odlučio da izađe iz takvih lokala, unapred se znalo ko će biti sledeći vlasnik ili zakupac. Puno toga se do danas promenilo na tržištu nekretnina u Novom Sadu što se lokala na atraktivnim lokacijama tiče, jer su vlasnici koji iznajmljuju lokale prepoznali datu situaciju i podigli cene zakupa koje su ovih dana astronomski visoke.
Gabriela Orosi inače direktor prodaje u agenciji Solis Nekretnine, ispričala nam je zanimljiv detalj u saradnji sa jednim klijentom. Klijentu je nudila lokal na sunčanoj strani bulevara kako leti tako i zimi, ali je klijent rekao da želi kupiti lokal isključivo na strani bulevara koja nije sunčana pa ako treba da lokal na strani koja nije sunčana plati i skuplje.

Na najtraženijim lokacijama u Novom Sadu nekretnine su ujedno i najskuplje!

U načelu se smatra da je neko pravilo da su top lokacije one na kojima su nekretnine i najskuplje. Međutim osim što ima skupih nekretnina na lokacijama u Novom Sadu, ima i onih nekretnina u Sremskim Karlovcima, Zanošu, Petrovaradinu i Veterniku, čiji su kvadrati poprilično skupi.
Ali da ponovimo još jednom, kako su po nekom nepisanom pravilu najskuplje nekretnine one koje se nalaze na najpoznatijim top lokacijama u gradu.

Skupe nekretnine ne moraju se uvek nalaziti na popularnim top lokacijama!!!

Ima i povoljnijih nekretnina (uglavnom stanova) na nekim top lokacijama, a razlog nešto niže cene skoro uvek je potreba za renoviranjem te nekretnine. Neke od povoljnijih nekretnina su u takvom stanju da se trenutno ne mogu koristiti, a vlasnici nemaju dovoljno sredstava da tu nekretninu renoviraju ili se jednostavno promenio njihov način života pa je recimo jedan bračni partner ostao sam u jednom velikom stanu, a deca su otišla da žive u neki drugi grad ili u inostranstvo. I to su neki od razloga da vlasnik takvu nekretninu jednostavno mora prodati, iako se ona nalazi na nekoj top lokaciji u gradu.
Možemo izdvojiti neke od top lokacija u Novom Sadu na kojima su izgrađeni luksuzni stanovi i za početak možemo izdvojiti jednu zgradu na Limanu 1, a moguće je da lokacija pripada i samom Keju.
Kada je investitor tek postavio tablu sa informacijom i dozvolom o izgradnji, a još nije ni zaboden prvi ašov a kamoli započeta izgradnja novog stambenog objekta, već tih trenutaka je unapred prodao oko 90% stanova. Treba svakako napomenuti kako su kupci znali da je to poznati investitor za koga su znali da će dogovoreno ispoštovati i da će zgrada sa stanovima biti izgrađena u predviđenom roku, onako kako je investitor i obećao.
Znalo se i to da taj investitor gradi kvalitetne stambene objekte i stanove u njima, kao i blizina Keja i to je sigurno bio samo jedan od nekoliko važnih razloga ekspresne prodaje stanova i to unapred pre završetka objekta. Investitor isto tako zna, ako kvalitetno izgradi objekat na top lokaciji da će kvadrate sigurno i znatno skuplje prodati za razliku od kvadrata na manje traženim lokacijama.

Renomirani investitor za izgradnju novog objekta uvek traži top lokaciju!

Na popularnim lokacijama cene nekretnina uvek idu na gore i kvadrati većine nekretnina uvek prate cenu kvadrata na top lokacijama i retko da ima odstupanja, mada ima pojedinačnih slučajeva.
Za nekog je Nova Detelinara najbolja lokacija i kada je agent Solis Nekretnina nudio jednom klijentu garsonjeru na nekim drugim lokacijama u Novom Sadu on je tu ponudu odbio i decidno zahtevao da garsonjeru kupi isključivo na Novoj Detelinari.
To znači da je za tog klijenta isključivo Nova Detelinara top lokacija u našem gradu, mada u nekih 70% slučajeva to baš nije pravilo. Ova lokacija nije popularna samo zbog garsonjera koje kupci posle rentiraju, jer se ovde kupuju jednoiposobni i dvosobni stanovi. Klijenti su odavno shvatili ako kupe stan na bilo kojoj lokaciji u Novom Sadu da je sve blizu.
Stanovi se uvek brzo prodaju i kupuju i to je izvesno, mada se kod klijenata često spominju Limani, jer ih krasi blizina keja, štranda, Dunava i naravno uređenost te lokacije. Treba ipak napomenuti svim zainteresovanim kupcima nekretnina u Novom Sadu da na Limanima uglavnom ima samo starijih zgrada. Jedino se uvek postavlja pitanje da li kupiti stan u starijoj zgradi samo zbog blizine keja ili kupiti stan u novijoj zgradi koja se nalazi nešto dalje, ali je jasno da do keja mogu doći i sa bilo koje druge lokacije u gradu.

Stanovi se u Novom Sadu brzo prodaju i kupuju!

Kupci luksuznih stanova na ekskluzivnim lokacijama, najčešće kupuju oni klijenti koji su na toj lokaciji do tada stanovali, bili su podstanari ili su od nekog rođaka ili prijatelja čuli da je na toj lokaciji jako dobro da se živi.
Agenti koji se bave prodajom nekretnina u Solis Nekretninama, često znaju da se našale izjavom: Jednom Limanac uvek Limanac. Po mnogim agentima Limani i Novo Naselje su delovi grada Novog Sada gde njihovi stanovnici koji naviknu da žive na tim lokacijama, jako teško prihvataju neku drugu sredinu.
Nekretnine koje poseduju manju kvadraturu po nekom nepisanom pravilu, uvek su po kvadratu skuplje nego nekretnine koje imaju više kvadrata samim tim i sobnost. Dvosobni, trosobni i veći stanovi, uvek su po kvadratu jeftiniji nego garsonjere, jednosobni ili jednoiposobni stanovi. Cena kvadrata neke nekretnine zavisi od toga na kojoj etaži se stan nalazi, ali i od toga u kakvom stanju se nalazi stan koji se prodaje.

Nekretnine koje poseduju manje kvadrata uvek su skuplje od nekretnina koje poseduju više kvadrata!

Razlika između skupljih i povoljnijih stanova je u tome što su povoljniji stanovi sa nižom cenom po kvadratu, uglavnom uvek skromnije opremljeni. Kada se uđe sa kupcima u luksuzniji stan koji se prodaje, prodavci odmah počnu da hvale opremu poput toga da stan poseduje italijansku ili špansku keramiku, sedmokomornu pvc stolariju, a ako se prodaje i sa nameštajem, onda taj stan ima basnoslovan iznos za koji se prodaje.
Mada se i nekretnine koje su skromnije opremljene, uvek mogu adaptirati sa skupljim materijalima. Što se tiče rasporeda prostorija u nekretninama, sam raspored isključivo zavisi od projektanta koji je uradio projekat za stambenu zgradu.
Naši ljudi su skloni tome da taj raspored prepravljaju pa se često dešava u poslednje vreme da od dvosobnog neki klijenti adaptacijom taj stan pretvore u četvorosoban. Pri tome se tu tokom adaptacije ne ruše zidovi već se zidovi dodaju, mada postoje i slučajevi kada vlasnik stana poruši čak i noseći zid i to bez prethodnih konsultacija sa nekim statičarem ili građevincem.
Mislimo da je potpuno jasno kako takvi nepromišljeni poduhvati mogu biti izuzetno riskantni po bezbednost članova porodice tog stana, ali i ostalih stanara zgrade. Raspored prostorija stana nije merilo da li će neko kupiti nekretninu ili će od kupovine odustati zbog rasporeda prostorija stana.

Stanovi na dobrim lokacijama koji imaju povoljniju cenu uglavnom poseduju manje kvalitetnu opremu!

Kada govorimo o top lokaciji ta lokacija mora da ima sve sadržaje potrebne za jedan normalan svakodnevni život. To znači da na toj lokaciji mora biti vrtić, osnovna škola, a ako na toj lokaciji ima i srednja ili viša škola pa još i fakultet, onda tu lokaciju možemo nazvati top lokacijom.
Na top lokaciji trebalo bi da bude zelenila, uređenih parkova, dečijih igrališta, dovoljan broj parking mesta, kao i svih drugih sadržaja poput pekara, marketa, pijaca, apoteka, kao i svih drugih sadržaja potrebnih jednoj porodici za svakodnevni život.
Ako je stambena zgrada izgrađena u mirnijem delu grada sa puno zelenila to je sasvim sigurno jedan veliki plus za investitora koji prodaje stanove na takvoj lokaciji. Za nekog je takva lokacija top lokacija, a opet za nekog drugog klijenta nije, što naravno zavisi od svakog čoveka ponaosob, njegovih želja, ali i potreba. Treba napomenuti da smo svi mi različiti i da su zato kriterijumi u odabiru lokacije za kupovinu stana ili bilo kog drugog tipa nekretnine, poprilično šaroliki kod kupaca.

Top lokacija mora da ima sve sadržaje potrebne za svakodnevni život!

Kada neki klijent agentu kaže da želi da kupi nekretninu na top lokaciji, iskusan licencirani agent odmah potencijalnog kupca pita, šta je za njega top lokacija. Najčešći opis pa i zahtev potencijalnog kupca je da se po njegovom mišljenju svi potrebni sadržaji trebaju nalaziti na 5 minuta od njegovog budućeg stana.
Veoma često se od strane klijenata u poslednje vreme traže stanovi koji se nalaze u Sremskoj Kamenici. Zahtev je potpuno na mestu jer se u Sremskoj Kamenici nalazi fakultet, ali i brojni sadržaji.
Još jedan od razloga zašto se sve više traže stanovi u Sremskoj Kamenici je, jer se od ovog mesta izuzetno brzo dolazi do Novog Sada, a potrebno je samo preći most preko Dunava i već ste u gradu. Treba napomenuti i da kroz Sremsku Kamenicu prolazi izuzetno veliki broj prigradskih autobuskih linija koje vode do Novog Sada.

Klijenti sve češće traže stanove u Sremskoj Kamenici!

Kada se iz Novog Sada pređe na Sremsku stranu i kada se klijenti okrenu prema Novom Sadu, odmah traže pogodan plac gde će izgraditi svoju nekretninu. Da li će to biti urbana vila sa 3, 4, 6 ili više stanova ili porodična kuća, sve zavisi od informacije da u Sremskoj Kamenici nije dozvoljeno da se grade objekti sa 6 i više etaža zbog postojeće kosine placeva.
I baš zbog toga što se mogu graditi samo objekti sa manje etaža, većina stambenih zgradica u Sremskoj Kamenici deluju luksuzno. Izvesno je kako je koncept života u ovom simpatičnom mestu, sasvim drugačiji od koncepta života u Novom Sadu.
Uglavnom se u Sremskoj Kamenici grade manji stambeni objekti i to najviše 6, što znači da svaki stanar može računati na garažu ili obezbeđeno parking mesto. Ovakvi sadržaji svakom vlasniku stana u Sremskoj Kamenici obezbeđuju kvalitetan život.
U Sremskoj Kamenici se mogu graditi objekti manje etaže!
Novi Sad nema gde dalje da se širi i zbog toga se grade mnoge stambene zgrade manje etaže, kao i vile na obodu Novog Sada pa i u okolnim mestima. Ove izmeštene lokacije su u poslednje vreme tražene, jer ljudi ipak žele neku svoju privatnost koju urbana sredina ne može pružiti. Mnogi provode na poslu 8 sati i pri tome još u velikoj gužvi na poslu ili provode puno vremena u dolasku na posao kao i odlasku na posao, jedva čekaju da se vrate u neki svoj mir.
Mnogi kupci prodaju svoje stanove u starim zgradama koje datiraju čak i iz 60-tih i 70-tih godina sa željom da kupe stan u nekoj novijoj stambenoj zgradi. U svoj stari stan su konstantno morali ulagati znatna sredstva, dok to ne moraju u novijoj nekretnini.
Za nekog je top lokacija u Inđiji pa da navedemo slučaj investitora koji je već kupio nekoliko kuća u ovom mestu, kuće srušio i izgradio novi stambeni objekat. Da bi zaokružio zamišljeni projekat, ponudio je 3 stana u zamenu meštanima čija je kuća odmah pored već 4 kupljene i na taj predlog oni su i pristali.
Za nekog je top lokacija i neka lokacija van Novog Sada!
Možemo reći da je jedna od top lokacija Adamovićevo naselje, međutim urbanističkim planom nije dozvoljena izgradnja visokih stambenih objekata recimo od 6 spratova. Pojedini prodavci razmišljaju da svoju kuću mogu investitoru prodati za znatno više novca zato što se po njima nalazi na top lokaciji, ali nisu informisani da se izgradnja nižih stambenih zgrada investitorima jednostavno ne isplati na toj lokaciji.
Davnih dana je planirano proširenje Novog Sada na Sremsku stranu i poznati deo pod nazivom Mišeluk. Međutim izostala je planirana izgradnja infrastrukture pa se tada od širenja na Mišeluk odustalo. Međutim ovih dana taj plan je opet aktivan te se spominje skorije ulaganje u opremanje tog kraja potrebnom infrastrukturom.
Jedan agent Solis Nekretnina ima određeno vreme u ponudi u Sremskoj Kamenici dva placa na prodaju, koja nisu bila interesantna kupcima. Međutim nakon izgradnje Covid bolnice ta dva placa su odjednom postala atraktivna za prodaju, jer je prodavac video plan da će pored njegovih placeva prolaziti saobraćajnica. Jasno je da će ovim saznanjem cena ovih placeva biti duplo skuplja. Mišeluk još nije urbanizovan i nalazi se na prelepoj (možemo navesti Top lokaciji) i verujemo da će cene placeva, vikendica i kuća na Mišeluku, ovih dana imati znatno veću prodajnu cenu.
Mišeluk je opet atraktivna lokacija za izgradnju jer je najavljeno formiranje infrastrukture!
Potencijalni kupci očekuju da će na lokaciji na kojoj kupe nekretnine pronaći sve ono što im je potrebno za svakodnevni život. Naravno da bi mnogi želeli da oko nove stambene zgrade bude puno zelenila, međutim to je na žalost u brojnim slučajevima jednostavno nemoguće. Često se dešava da investitor zbog planiranih radova mora i poseći neko drvo.
U blizini nekih zgrada nema recimo marketa, pekara, vrtića, autobuskih stajališta i sličnih sadržaja, većina klijenata ipak te sadržaje žele u blizini nekretnine koju planiraju kupiti. Ovo se naročito dešava na nekim lokacijama gde je izgrađeno puno novih objekata i jasno je da ipak treba proći određeno vreme dok ceo kraj ne zaživi kako se to kaže.
Treba napomenuti kako pad cena nekretnina nije na vidiku pa će zato oni koji tako nešto iščekuju, ipak morati i dalje čekati, verovatno neko duže vreme. Poznato je i da su građevinski materijali otišli sa cenama u nebo, ali i da se tržište malo stabilizovalo pa su cene tih materijala krenule lagano na dole. I pored toga izvesno je da cene nekretnina ne idu zbog toga na dole, već su cene kvadrata svakim danom sve veće. Možemo navesti kako je cena kvadrata na pojedinim top lokacijama u Novom Sadu prešla možemo reći i neku psihološku granicu od preko 3000 Eura za kvadrat stana.

Pad cena nekretnina trenutno nije na vidiku!

Evidentno je kako je veliki broj stranaca došao u Srbiju, međutim na razočarenje mnogih prodavaca oni nisu došli sa punim koferima novca sa kojima su planirali kupovinu nekretnina. Kako smo već i pisali o toj temi, stranci su značajno uticali na cene rentiranja nekretnina (naročito stanova), ali su barem za sada zanemarljivi procenti nekretnina koje su kupili.
Telep je i dalje zanimljiv klijentima koji će kupiti neku trošnu kuću, odmah je srušiti i izgraditi potpuno novu kuću ili čak vilu. Mada je u poslednje vreme izvesno kako se nakon srušenih kuća grade nove stambene zgrade pa i čitavi kompleksi stambenih zgrada u kojima ima naravno i poslovnih prostora.
Jedan klijent je nudio na prodaju svoju kuću na Telepu i očekivao odličnu ponudu nekog investitora. Međutim plac je posedovao front od 8 metara širine, a to nijednom investitoru ne bi odgovaralo, a čak im i plac sa frontom od 12 metara nikako ne bi odgovarao.
Ovo je izuzetno važna informacija za sve one koji žele saradnju sa investitorima, a pre svega da ipak znaju neke važne informacije pre nego se odluče da svoj plac ili kuću ponude investitorima. Treba napomenuti kako su investitori najviše zainteresovani za placeve koji se nalaze na ćošku ulice, što znači da i njihov budući objekat može imati izlaz na dve ulice..
Investitorima za izgradnju stambenih objekata u Novom Sadu odgovara plac koji poseduje front od najmanje 16 metara!
A ako se pitate da li neki drugi delovi Novog Sada (koji investitorima do sada nisu bili interesantni) mogu postati nove top lokacije u gradu, možemo reći da je to već počelo da se dešava.
Direktor prodaje agencije Solis Nekretnine Gabriela Orosi nam je rekla, kako joj je jedan njen klijent ponudio svoj plac sa kućom na Temerinskom putu u blizini Najlon pijace. To je bio četvrti plac i kuća na Temerinskom putu posle Najlon pijace, koju je investitor odmah kupio. Investitor je na tom placu sagradio novi objekat koji poseduje 14 stambenih jedinica, kao i tri lokala.
Najveći broj ljudi koji kupuje nekretnine u Novom Sadu nije iz Novog Sada, već iz drugih mesta. To su ljudi iz okolnih mesta koji ne vide nikakvu perspektivu boljeg života u njihovoj sredini, već bolji život očekuju u većem mestu kao što je Novi Sad.
Pojedini delovi Novog Sada koji nisu do sada bili interesantni kupcima i investitorima u novije vreme postaju sve zanimljivije lokacije!
Mladim ljudima sa malom decom agenti skoro uvek predlažu kupovinu kuće iz razumljivih razloga, a to je veća lična sloboda i veći slobodni prostor oko kuće kao što je dvorište. Međutim mlađi ljudi često ne prihvataju ovakav predlog, jer su svesni kako u kući i oko kuće uvek ima puno posla. Zanimljivo je kako se deca koja su živela sa roditeljima u stanu i koja su već odrasla, skoro uvek prilikom odluke o kupovini nekretnine, odlučuju za kupovinu stana a ne kuće.
Top lokacije interesantne penzionerima, upravo su one lokacije gde ima puno šetališta. U poslednje vreme Šarengrad na Novom Naselju je postao izuzetno popularan. Ovaj deo Novog Naselja prostire se prema Veterniku, a na potezu ulica Momčila Tapavice i Stanoja Stanojevića izgrađeno je fenomenalno šetalište, formirano je i dečije igralište pa čak i deo koji mogu koristiti kućni ljubimci. Ako neko recimo živi na Limanu, verovatno i nema saznanje o ovako modernom tipu naselja koje je izgrađeno u Novom Sadu.
Centar grada najbolja je lokacija za stanovanje mladih ljudi koji još nisu formirali svoju porodicu. Treba svakako navesti da su u centru u ponudi uglavnom stare nekretnine, ali nekretnine koje ponekada koštaju i pravo malo bogatstvo.
Pojedini roditelji zahtevaju od agenata da im se na prodaju za njihovu decu ponude nekretnine koje se nalaze blizu fakulteta, ali je mišljenje mladih ljudi takvo da bi želeli stanovati u nekretnini koja je blizu sadržaja za zabavu poput kafića. Zanimljivo je da je u poslednje vreme svaki drugi klijent zainteresovan za kupovinu nekretnine, došao iz IT sektora.
Deo Novog Naselja pod nazivom Šarengrad postao je izuzetno atraktivna lokacija!
Bez obzira na lokaciju klijenti često ne žele ni da razgledaju nekretninu koju treba renovirati, a pojedini kažu da ne žele čak ni da okreče budući stambeni prostor. Sigurno je kako krečenje ne spada u renoviranje stambenog prostora, već da se pod time podrazumeva promena stolarije, vodovodnih i kanalizacionih cevi, promena keramike i sanitarija u kupatilu...
I na kraju ove zanimljive teme, smatramo kako se možemo složiti kako postoje pre svega popularne lokacije u Novom Sadu na kojima su izgrađeni objekti sa stanovima i lokalima, ali da je upitno da li su to i top lokacije.
Jer se po našem mišljenju termin top lokacija može koristiti samo u onom slučaju kada klijentu odgovara kupovina nekretnine na lokaciji koja njemu i njegovoj porodici pre svega odgovara zbog ponuđenih sadržaja za svakodnevni život i rad. To znači da top lokacija zavisi od svakog pojedinca ponaosob, jer je kako smo već naveli, top lokacija ona za koju je neki klijent zainteresovan.
Ako ste se odlučili za kupovinu kuće ili stana u Novom Sadu, predlažemo vam da se pre bilo kakvih konkretnih aktivnosti odmah uputite u Solis Nekretnine i potražite licencirane agente koji se bave prodajom nekretnina, a njima iskreno saopštite koje su pre svega vaše želje i potrebe. Jer je moguće da ćete saznati kako vašoj porodici i vama ne odgovara lokacija koju mnogi smatraju i nazivaju top lokacijom.
Prepustite posao profesionalcima iz agencije Solis Nekretnine, koji će vam ponuditi nekretninu na lokaciji koja će za vas biti Top lokacija!!!
fotografije: Solis
Izvor: Solis nekretnine
submitted by crvenkapica_011 to NekretnineSrbija [link] [comments]


2022.10.12 13:08 Duhamel91 Pomoć oko kupovine karte....

Evo ovako, zna li neko neki pouzdan sajt za kupovinu autobuskih karata na teritoriji BiH? Meni konkretno treba linija Lukavica-Trebinje. Takođe, koji je najbolji način za prebaciti se iz Sarajeva do autobuske u Lukavici, pošto jedino od tamo imam liniju...Hvala unaprijed dobri ljudi. P.S Kakva smo mi sprdnja od države, nemamo direktne linije iz RS za Federaciju.
submitted by Duhamel91 to bih [link] [comments]


2022.09.05 12:21 jasamvukasin Studentska karta za autobus Niš-Čačak 1500 dinara?!

Studentska karta za autobus Niš-Čačak 1500 dinara?!
Da li sam jedini kome nije jasno čemu ovolike cene karata za autobus? Jasno mi je da su skočile cene goriva, ali mislim da je ovo previše. Pogotovu kad uzmem u obzir to da se može naći avionska povratna karta od Beograda do Milana za 30ak evra.
submitted by jasamvukasin to serbia [link] [comments]


2022.06.09 18:03 Mister_JewelBox Rezervacija Autobuskih Karata





Rezervacija Bus karata































































































































































































Broj sedista


Gmail


Ime Prezime







PHP===============insert===============


$server = "localhost";
$username = "root";
$password = "";
$dbname = "buskarte";

$conn = mysqli_connect($server, $username, $password, $dbname);

if(isset($_POST['submit']))
{
if(!empty($_POST['brojSedista']) && !empty($_POST['gmail']) && !empty($_POST['ImePrezime']))
{
$brojSedista = $_POST['brojSedista'];
$gmail = $_POST['gmail'];
$ImePrezime = $_POST['ImePrezime'];

$query = "INSERT INTO bussedista(brojSedista, gmail, ImePrezime) values ('$brojSedista', '$gmail', '$ImePrezime')";

$run = mysqli_query($conn,$query) or die('Error:' .mysqli_error($conn));

if($run){
echo "Form submitted succesfully";
}
else{
echo "Form not submitted";
}
}
else{
echo "All fields required";
}
}
?>
========javaa============
function ButtonClick(x)
{
var button = document.getElementById(x);
document.forma.brojSedista.value = button.innerHTML;

switch(x)
{
case 'red':
alert("Sediste rezervisano");
break;
}
}

function posalji()
{
for(i = 2; i <= 52; i++)
{
if(i.toString() == document.forma.brojSedista.value)
document.getElementById(i.toString()).style.backgroundColor = "red";
}
}
=========css===========
nav{
display: flex;
padding: 2% 6%;
justify-content: space-between;
align-items: center;
}

.Meni{
flex: 1;
text-align: right;
}
.Meni ul li{
list-style: none;
display: inline-block;
padding: 8px 12px;
position: relative;
}
.Meni ul li a{
color: white;
text-decoration: none;
font-size: 30px;
}

/*--Sedista--*/
table{
position: absolute;
left: 850px;
bottom: 330px;
}
table button{
font-size: 10px;
border-radius: 8px;
padding: 12px 18px;
background-color: lightgreen;
}

#red{
background-color: red;
}

/*--Forma--*/
form{
position: relative;
top: 450px;
text-align:center;
color: yellow;
font-size: 20px;
}
submitted by Mister_JewelBox to BajanSerbianProgHelp [link] [comments]


2022.03.13 18:07 crvenkapica_011 Kakva je ponuda garsonjera u Novom Sadu

Kakva je ponuda garsonjera u Novom Sadu

https://preview.redd.it/hxlh6caln6n81.jpg?width=640&format=pjpg&auto=webp&s=89fb81a2287718401142287960ad25efa13b7da6
Garsonjere su kao potpuno novi tip nekretnine u Novom Sadu, građene od 1990-tih do pa sve do današnjih dana. Možemo reći sa sigurnošću da je garsonjera najpopularniji i najtraženiji tip nekretnine u Novom Sadu.
Pre 1990-tih godina u Novom Sadu građeni su manji stanovi veličine 35 do 40 kvadrata, ali je ovaj tip nekretnine nazivan jednosobnim stanom. To znači da je je kuhinja bila potpuno odvojena od dnevnog boravka i spavaće sobe. Klijenti ponekad nemaju saznanje koja je razlika između garsonjere i jednosobnog stana, a objašnjenje je veoma jednostavno u jednosobnom stanu je kuhinja potpuno odvojena od ostalih prostora, a u garsonjeri ne.

Garsonjere su najtraženiji tip nekretnine u Novom Sadu!

Garsonjere poseduju samo jedan ceo prostor između 4 postojeća zida i tu su smešteni svi pripadajući sadržaji: trpezarija, kuhinja, spavaći deo i kupatilo sa toaletom. Investitorima je u našem gradu uvek bio veliki interes da u stambenom objektu izgrade što više garsonjera. Nova era ekspanzije izgradnje velikog broja garsonjera, započinje od 2000-te godine.
Novije garsonjere u Novom Sadu poseduju izuzetno veliki raspon u kvadratima, a prva lokacija na kojima su garsonjere građene u Novom Sadu je naselje Grbavica. Tokom ekspanzije gradnje rušene su brojne kuće u ovom naselju i na njihovom mestu su građene potpuno nove stambene zgrade.
Često se dešava da garsonjera koja se postavi u oglasima na prodaju kako se kaže ne preživi 24 časa, što znači da se ekspresno i proda. Jedino nešto više vremena treba, ako se prodaje korišćena garsonjera koju treba barem malo renovirati.
U garsonjerama postoji samo jedan prostor između četiri zida!
Kvalitetnim garsonjerama smatraju se novoizgrađene i to na drugom, trećem, četvrtom pa i petom spratu. Urbanizam grada je doneo zakonsku odluku u kojoj se navodi da nekretnina ne može posedovati manje od 24 kvadrata.
Svakako treba navesti da postoje i garsonjere ispod ove kvadrature, tako da u oglasima možete pronaći garsonjere koje poseduju 15, ali čak i 8 kvadrata. Te garsonjere su najčešće nastajale određenim adaptacijama tavanskih, suterenskih, ali i garažnih prostora, kao i adaptacijom ostava u sklopu zgrada. Dešavalo se i da se stanovi do 50 kvadrata pregrade na dva dela pa su i na taj način nastajale garsonjere.

https://preview.redd.it/sg3uulbon6n81.jpg?width=640&format=pjpg&auto=webp&s=f5b11b46d881e147c25f19b041319b5c61ef868d

Kvalitetne garsonjere se u Novom Sadu prodaju u roku 24 časa od objavljenog oglasa!

U sadašnje vreme najviše izgrađenih garsonjera ima na lokaciji pod nazivom Nova Detelinara. Na ovoj lokaciji je izgrađen veliki broj stambenih zgrada, slično kao i na Grbavici, rušene su stare kuće i na njihovom mestu su građene nove stambene zgrade. Novu Detelinaru okružuju tri bulevara, a svi potrebni sadržaji poput doma zdravlja, apoteka i prodavnica, upotpunujuju kvalitet ovog naselja.
Odmah kraj ovog naselja prolazi veliki broj gradskih autobuskih linija, što znači da je naselje odlično povezano ovim linijama gradskog saobraćaja sa celim gradom, a linija 13 vozi direktno do fakulteta. Potrebno je navesti da se Nova Detelinara nalazi u blizini Novosadskog sajma, a jedan njen deo od sajma deli samo bulevar.
Novu Detelinaru okružuju tri bulevara a gradskim autobuskim linijama naselje je odlično povezano sa celim gradom!
U sklopu nekadašnjeg Somborskog bulevara, sada Bulevara Patrajarha Pavla i to sa obe strane, gradi se veliki broj novih stambenih zgrada. U ovom delu Novog Sada koji pojedini smatraju „dubokim Telepom“, izgrađen je veliki broj garsonjera.
Cene kvadrata stanova u Novom Sadu svakim danom su sve veće, tako da se baš na raskrsnici Vršačke ulice i Bulevara Patrajarha Pavla prodaje garsonjera veličine 28 kvadrata za neverovatnih 60.000 Eura.
Čak 30 posto klijenata izričito zahteva da garsonjera poseduje terasu, ali ima i klijenata koji traže garsonjeru bez terase. Poznato je da klijenti često žele da od garsonjere formiraju jednosoban stan. Sve više klijenti zahtevaju da se nekretnina koju kupuju nalazi u zgradi u kojoj se stanovi putem jednog kotla u posebnoj prostoriji i radijatorima u stanovima, zagrevaju na gas. Cene garsonjera u Novom Sadu se kreću od 2000 Eura pa sve do 2500 Eura po kvadratu, a ponekad i više.
Izvor: Zrno znanja
submitted by crvenkapica_011 to NekretnineSrbija [link] [comments]


2021.06.21 11:25 invazijaleptira Otkriveno je najbolje prodavano predgrađe Novog Sada

Otkriveno je najbolje prodavano predgrađe Novog Sada
https://preview.redd.it/ockprcgr7l671.png?width=653&format=png&auto=webp&s=a5fe9b354ab334b11e63285de206a49d1e0e0fe4
Iako se zna da je Petrovaradin opština i da je zasebna jedinica, jedino ovu lokaciju kraj Novog Sada možemo navesti kao jedno izuzetno veliko gradilište. Ako dolazimo sa juga Srbije, svakako prvo naiđemo na Petrovaradin pa tek onda Novi Sad.
U poslednje vreme primetan je trend prodaje izuzetno velikog broja kuća u Petrovaradinu, jer je jasno da kada prođete Petrovaradin i pređete most, odmah stižete skoro u centar Novog Sada. Prodajne cene nekretnina u Petrovaradinu poprilično su šarolike, ali je evidentno kako novogradnja u ovom mestu naprosto buja.

Petrovaradin je jedina lokacija u neposrednoj blizini Novog Sada na kojoj novogradnja buja!

Možemo slobodno reći i to sa velikim slovima, Petrovaradin je u ranijem periodu bio nepravedno zapostavljen kao tržište nekretnina. Ne zna se precizan uzrok tome, ali se pretpostavlja kako je ovo mesto bilo zapostavljeno kao tržište nekretnina, sve do trenutka kada Novi Sad nije imao više gde da se širi. Investitori su morali potražiti neku drugu alternativnu lokaciju i zbog toga je Petrovaradin ovih dana postao izuzetno popularan na tržištu nekretnina.
Stambenih zgrada, a to znači i stanova u Petrovaradinu do sada je bilo samo na obodu Preradovićeve ulice. To su zgrade koje je svojevremeno izgradio tada poznati „Neimar“, zgrade su i danas u funkciji, a stanje zgrada i samih stanova zavisi naravno od samih stanara. U drugim delovima Petrovaradina u prošlosti, bile su izgrađene samo porodične kuće.
Kada pređemo most i prođemo „Gradić“ ispod Petrovaradinske tvrđave i kasnije kada uđemo u glavnu ulicu ili skrenemo levo ili desno u sporedne ulice Petrovaradina, odmah možemo primetiti novoizgrađene zgrade nešto niže spratnosti. I dalje su kuće u Petrovaradinu više zastupljene od stambenih zgrada, ali se i to svakim danom sve više menja. Novi Sad nema više gde da se širi izgradnjom, a upravo je blizina Petrovaradina omogućila da započne masovna izgradnja novih stambenih zgrada.

Petrovaradin je u nekom prošlom vremenu nepravedno bio zapostavljen kao tržište nekretnina!

Razlog nagle prodaje kuća u Petrovaradinu je zainteresovanost investitora da umesto kuća izgrade stambenu zgradu sa više spratova i stanova. Ipak treba napomenuti kako se u Petrovaradinu ne prodaju samo ruševne kuće koje su zbog povoljne cene interesantne investitorima zbog izgradnje stambenih zgrada, jer ovo naselje poseduje zaista fenomenalne kuće. Prodaju se izuzetno kvalitetne kuće izgrađene kvalitetnim građevinskim materijalima, odlično opremljene, kuće koje poseduju odličan raspored prostorija, veliko dvorište, bazen...
U razgovoru sa licenciranim agentom „Solis“ agencije Gabrielom Orosi, saznali smo da je pre 7 godina u ponudi imala kuću u Petrovaradinu veličine 60-tak kvadrata, a prodajna cena je iznosila oko 30.000 Eura. U ovom trenutku nikako se ne može više razgovarati o tako povoljnim cenama, jer su cene kuća otišle na gore, pre svega zbog velike potražnje. Može se reći kako je u sporednim ulicama Petrovaradina iz tog perioda bilo puno kuća i da su te ulice bile i ostale dugačke, kao i da poseduju puno brojeva. I kuće iz sporednih ulica u onom vremenu, imale su približnu cenu kao i kuće na glavnoj ulici, ali kako smo napomenuli cene kuća koje se sada prodaju u svim ulicama a ne samo na glavnoj, poprilično su utišle na gore.

Zbog zainteresovanosti investitora prodajne cene kuća u Petrovaradinu znatno su povećane!

Petrovaradin je zasebna opština i samim tim ima sve osnovne sadržaje potrebne za svakodnevni život jedne porodice i poseduje zdravstveni dispanzer, vrtić, školu, fudbalski teren, park, brojne markete i pekare, pijacu, odlično je povezan linijama gradskog i prigradskog saobraćaja, a ima i svoju železničku stanicu. Ovo naselje je izuzetno pogodno za život porodice sa malom decom i kao što smo već napomenuli, odlično povezano sa Novim Sadom.
U starijim zgradama, nekada ste mogli kupiti stan od 45 kvadrata po ceni od 800-900 Eura po kvadratu. Iako stare zgrade ne poseduju lift, cene stanova u ovim zgradama otišle su na gore, pre svega zbog napomenute situacije sa ekspanzijom gradnje i zato što je Petrovaradin postao izuzetno zanimljivo tržište nekretnina. Važno je napomenuti kako nije važno da li pišemo o ceni stanova u starim ili novim zgradama, jer su cene i jednih i drugih znatno otišle na gore.
Zna se kako je cena starijih stanova uvek niža od stanova u novijim stambenim zgradama, jer novogradnja je uvek novogradnja i uvek više cenjena. Ako kupite stan u starijoj zgradi, jasno je kako ćete pre ulaska u kupljeni stan ipak morati uraditi određene adaptacije, a ako kupite stan u novoj zgradi u toj varijanti nema nikakvih ulaganja.
Ne treba nikako zaboraviti i to kako kupci prvog stana ujedno imaju mogućnost povrata PDV-a, što naravno nikako nije zanemarljiva finansijska stavka. Svakako treba napomenuti kako se cena stanova u Petrovaradinu skoro izjednačila sa cenom stanova u Novom Sadu.

Petrovaradin poseduje sve sadržaje potrebne za svakodnevni život jedne porodice!

Velika je prednost to što je Petrovaradin prolazno mesto, mada se zna da je glavni put poprilično opterećen naročito teretnim saobraćajem. Razmišlja se o tome pa postoje čak i određeni planovi da se teretni saobraćaj izmesti i rastereti gužva u saobraćaju.
Primetili smo kako u poslednje vreme ima sve više saobraćajnih udesa i evidentno kako je u poslednje vreme opterećenost saobraćaja, sigurno jedan od uzroka saobraćajnih nesreća. Verujemo da su budući koridor tunel kroz Frušku goru, kao i most ka autoputu Novi Sad-Beograd, jedno od mogućih rešenja ovog problema.
Pretpostavljamo da će zbog sve većeg opterećenja sistema za vodovod i kanalizaciju zbog priključenja velikog broja izgrađenih novih stambenih zgrada u bližoj budućnosti biti potrebna rekonstrukcija postojeće infrastrukture.

Prednost je što je Petrovaradin prolazno mesto!

Raspon prodajne cene kuća duž glavne ulice u Petrovaradinu, kreće se od 80.000 pa sve do 300.000 Eura. Cena kuća u sporednim ulicama manja je za nekih 10-15%, ali svakako treba napomenuti kako prodajna cena neke kuće značajno zavisi od njene sređenosti. Svakako je značajno i to da li klijent prodaje ruševnu kuću, kuću koju treba adaptirati ili kuću koja je potpuno sređena i u koju se odmah možete useliti sa koferima.
Zanimljivo je kako investitori ne kupuju samo ruševne kuće u Petrovaradinu da bi zidali novu stambenu zgradu. Ako je urbanističkim planom dozvoljeno da se na ovoj lokaciji izgradi stambeni objekat veće spratnosti, investitor će sasvim sigurno ući u posao, jer će investiranjem u kupovinu i skuplje kuće, veoma brzo isplatiti osnovne troškove, ali će mu ostati dosta prostora i za zaradu. Investitori ne obraćaju pažnju na izgled i kvalitet kuće, već isključivo procenjuju isplativost lokacije na kojoj se objekat nalazi.

Prodajna cena kuća u Petrovaradinu kreće se od 80.000 pa sve do 300.000 Eura!

Cene svih tipova nekretnina u Petrovaradinu svakim danom sve više rastu i približavaju se cenama nekretnina u Novom Sadu, što ranije nije bilo zamislivo. U naselju Stara Detelinara recimo, možete kupiti stan čija je cena ispod 1000 Eura po kvadratu, a u Petrovaradinu teško da ovih dana možete kupiti stan jeftiniji od pomenute cene.
Čuli smo ovih dana komentar kako će se Novi Sad i Beograd fizički spojiti u dogledno vreme, mada mislimo da je ipak velika razlika u kilometraži između ova dva grada da bi se to moglo desiti u nekoj skorijoj budućnosti. Novi Sad ima potrebu da se širi zbog povećanog priliva stanovnika i bio bi sigurno odavno spojen sa Petrovaradinom da nema Dunava, ali se zna i to da se Petrovaradin skoro spojio sa Sremskim Karlovcima.
Mogu se u Petrovaradinu pronaći kuće sa povoljnijom cenom u nekom mirnijem delu, ali je sigurno da su to udaljenije lokacije od autobuskih linija, potrebne infrastrukture, prodavnica... Ako dođete u Petrovaradin iz pravca Novog Sada ili Beograda i ako skrenete u neku sporednu ulicu, biće potrebno najmanje jedan do dva kilometra, kako bi došli do neke kuće koja se nalazi u mirnijem delu naselja i koja naravno ima povoljniju prodajnu cenu.
Ekspanzija gradnje u Petrovaradinu direktna je posledica manjka placeva za izgradnju u Novom Sadu!
Većina novih stambenih zgrada izgrađena je u blizini dve glavne saobraćajnice u Petrovaradinu i trenutno ne postoji neki noviji izgrađeni stambeni objekat koji se nalazi u nekoj mirnijoj ulici. Iako je ulica Račkog konstantno opterećena teretnim saobraćajem to nije prepreka da duž ove ulice niču nove zgrade i to jedna za drugom. Smatramo kako je ovo još jedan razlog da se dosadašnja stara infrastruktura ovog naselja što pre promeni i da se teretni saobraćaj nekako izmesti iz dve najprometnije ulice u Petrovaradinu.
Stanove u novim zgradama koje su izgrađene u Petrovaradinu, veoma često kupuju klijenti koji pri kupovini imaju mogućnost povrata PDV-a. Ovi klijenti se veoma često odlučuju za kupovinu nekretnine koja je u predugovaranju ili u izgradnji, jer na taj način imaju obezbeđene značajne pogodnosti pri kupovini nove nekretnine. Nove stanove kupuju i roditelji koji planiraju da njihovo dete pohađa muzičku školu akademiju koja se nalazi u Petrovaradinu i da na taj način izbegnu da njihovo dete živi podstanarskim životom.

Većina novih stambenih zgrada izgrađena je uz dve glavne saobraćajnice kroz Petrovaradin!

Novogradnja nije više onakva kakva je nekada bila, kada se često dešavalo da se ne zna da li će investitor završiti započetu igradnju zgrade ili ne. Ali je sigurno kako je na povećanu tražnju i kupovinu stana uticala mogućnost povrata PDV-a pri kupovini nove nekretnine. Kupci veoma često jedva sakupe potreban novac za učešće prilikom kupovine stana u novogradnji, tako da im novac od povrata PDV-a izuzetno dobro dođe kao jedna značajna olakšavajuća finansijska stavka.
Ako neko danas želi započeti izgradnju novog objekta bilo gde u Srbiji i u bilo kom gradu, pre samog početka i prvog zakopanog ašova, mora pribaviti veliki broj dokumenata pre nego što dobije građevinsku dozvolu i to je detalj koji ipak stvara određenu sigurnost kod potencijalnog kupca.

Nove stanove u Petrovaradinu uglavnom kupuju klijenti koji računaju na povrat PDV-a!

Investitori uvek u objektima koje planiraju izgraditi u Petrovaradinu, projektom predviđaju i formiranje lokala, a ne samo stambenih jedinica. Možemo reći da sve u vezi planiranih aktivnosti investitora i arhitekata oko izgradnje novih objekata u Novom Sadu, funkcioniše identično i u Petrovaradinu. Petrovaradin je znatno interesantniji za poslovanje kompanije koja se recimo bavi transportom, jer je znatno lakša organizacija transporta iz ovog naselja nego iz Novog Sada, a naročito ako nešto treba prevesti u pravcu juga zemlje.
U Petrovaradinu postoje još slobodne lokacije za izgradnju većih poslovnih obejakata, ali se takvi placevi uglavnom nalaze na obodu samog naselja. Moguća lokacija za izgradnju većih poslovnih objekata je deo Petrovaradina u smeru Bukovca, jer u gusto naseljenom delu naselja to jednostavno nije moguće.

Većina lokala u Petrovaradinu se odmah prodaju!!!

Veličina lokala u novim objektima koji su izgrađeni u Petrovaradinu, pre svega zavisi od toga da li su oni izgrađeni u jednoj etaži, dve ili više etaža, poseduju li mezanin i da li postoji mogućnost formiranja galerije. Kupci najčešće žele da se njihov lokal vidi sa ulice, jer im je na taj način omogućeno znatno kvalitetnije promovisanje proizvoda ili usluge. Veći lokali uvek mogu da se pregrade i prilagode potrebnoj poslovnoj nameni. Pretpostavlja se kako se investitorima ne isplati da grade lokale manje od 70 do 100 kvadrata.
Treba svakako napomenuti da se izgrađeni lokali u Petrovaradinu uglavnom budu odmah i prodati. Prodajna cena lokala u Petrovaradinu pre svega zavisi od njegove opremljenosti i da li se lokal nudi u sirovom stanju ili je potpuno uređen. Možemo u osnovi reći kako je raspon prodajne cene lokala u ovom naselju od 1200 do 1500 Eura po kvadratu. Treba navesti i to da je cena lokala u Petrovaradinu, identična ceni lokala u Novom Sadu. Investitori su svesni da blizina Novog Sada svakako diktira cenu lokala.

Cena lokala po kvadratu u Petrovaradinu iznosi od 1200 do 1500 Eura!

Lokacija Petrovaradina omogućava poslovnim ljudima iz manjih mesta u Sremu da pokrenu neki posao i da to ne bude baš Novi Sad, ali da to opet bude u njegovoj neposrednoj blizini. Ugostiteljski objekti su opet popularni kako se situacija sa pandemijom smiruje i to je nova mogućnost za pokretanje biznisa.
📷
Lokali nude pokretanje mnogih poslova poput frizerskog salona, usluge pedikira i manikira, teretane, marketa, cvećare, raznih zanata poput obućara, zubarske ordinacije, apoteke, agencije za registraciju automobila, agencije koja se bavi prometovanjem nekretninama, spisak nastavite sami.

Veći poslovni objekti u Petrovaradinu mogu se graditi na izlasku naselja ka Bukovcu!

Poslovni ljudi se često odlučuju i za zakup lokala jer im tako više odgovara, a visina mesečnog zakupa lokala zavisi od njegove sređenosti i naravno od njegove veličine u kvadratima. Veća kvadratura za sobom vuče i znatno veće režije pa na cenu najma lokala utiče puno detalja.
📷
Daćemo primer lokala u Petrovaradinu veličine 100 kvadrata za razne namene za čiju mesečnu rentu trebate izdvojiti od 1000 do 1500 Eura. Jasno je kako neće baš svi vlasnici lokala pokretati neki svoj biznis, već isplativost svoje investicije u lokal, vide kroz njegovo renitiranje.
Rentiranje stanova u novim izgrađenim stambenim zgradama u Petrovaradinu, izuzetno je zanimljiva tema. Treba navesti kako je cena rentiranja stanova u Petrovaradinu, potpuno identična ceni rentiranja stanova u Novom Sadu.

Lokali u Petrovaradinu veličine 100 kvadrata mogu se iznajmiti na mesečnom nivou za 1000 do 1500 Eura!

Cena rentiranja stana uvek zavisi od njegove opremljenosti i da li je stan prazan da li je opremljen nekim starim nameštajem ili je opremljen potpuno novim pa i luksuznim nameštajem. Dvosoban stan u Petrovaradinu može se rentirati po identičnoj ceni najma dvosobnog stana, a to znači da mesečni najam takvog stana iznosi 350 Eura pa i više. Ovako visoku cenu rentiranja stanova u Petrovaradinu svakako diktira blzina Novog Sada.
📷
Petrovaradin u današnje vreme zbog povećanog broja stanovnika, sigurno nema dovoljan kapacitet potrebnih sadržaja poput vrtića, škola pa i većih marketa, tržnih centara, pijace pa i zdravstvenog dispanzera. Verovatno nije slučajno to što se na Sremskoj strani na izlasku iz Petrovaradina gradi kovid bolnica, koja će završetkom pandemije vršiti funkciju bolnice.

Cena rentiranja dvosobnog stan u Petrovaradinu je 350 Eura i identična je ceni rentiranja dvosobnog stana u Novom Sadu!

Broj stanovnika Petrovaradina svakim danom sve raste, a evidentno je i to da se rušenje kuća i izgradnja novih stambeno poslovnih objekata nastavlja nesmanjenom žestinom. Teško je predvideti koliko će još trajati ova ekspanzija gradnje objekata u Petrovaradinu, jer dokle god bude kupaca, investitori će imati interes za gradnju. Ono što možemo sa sigurnošću navesti je to da će i cene nekretnina u Petrovaradinu ići na gore, dokle god se nekretnine od strane klijenata budu kupovale.
📷
Glavnom ulicom u Petrovardinu se sve teže prolazi, kao i ulicom Račkog koja vodi ka Iriškom vencu. Ništa nije manja opterećenost puta nakon pijace, puta koji vodi ka Sremskim Karlovcima. U planu je izgradnja zaobilaznice oko Petrovaradina, ali još nisu poznati precizni detalji. Investitori imaju sigorno određena saznanja u vezi tih planova pa ne čudi da u ulici Račkog jedan za drugim niču novi stambeno poslovni objekti.

U ulici Račkog u Petrovaradinu gradi se veliki broj novih nekretnina!

Imamo saznanje da licencirani agenti naše „Solis“ agencije, odmah po završetku objekata a nekada i ranije, odmah dobiju ponudu za prodaju stanova ili lokala u Petrovaradinu. Još je interesantnije da ponuda ne čeka dugo na kupca i da se ponuđene nekretnine u Petrovaradinu veoma brzo prodaju.
📷
Petrovaradin je veoma perspektivna lokacija što se budućnosti nekretnina ovog naselja tiče. Veliki broj investitora je zbog nedostatka slobodnih placeva za gradnju u Novom Sadu, jednostavno poslom prešao u Petrovaradin.
Pojavljuju se i potpuno novi investitori koji se do sada nisu bavili izgradnjom, tako da imamo saznanje kako je jedan da kažemo novi investitor na Mišeluku izgradio dve urbane vile. Ovaj investitor je izgradio dve vile sa po tri stana i svih šest stanova u tim vilama je odmah i prodao. Možemo slobodno reći kako je izgradnja nekretnina u Petrovaradinu tek u ekspanziji.
fotografije: Solis Izvor : https://www.solis-nekretnine.com/blognekretnine/Otkriveno-je-najbolje-prodavano-predgradje-Novog-Sada-149.html
submitted by invazijaleptira to NekretnineSrbija [link] [comments]


2021.03.30 16:41 crvenkapica_011 5 razloga za rezervaciju rent a car vozila za Uskršnje praznike

5 razloga za rezervaciju rent a car vozila za Uskršnje praznike

https://preview.redd.it/upquw079g6q61.png?width=854&format=png&auto=webp&s=533306fe74d5bedec8ac3bd2a64d47e0ee7576a7
Bliže se Uskršnji praznici, vreme koje u radosti i veselju provodimo sa porodicom. S obzirom da je to i vreme dečjeg prolećnog raspusta, i da ćemo i sami imati nekoliko slobodnih dana, bilo bi lepo da ih provedemo negde van grada. Koronavirus nas je zatvorio u svoje domove možda i malo previše pa ste, s obzirom da je konačno otoplilo, možda poželeli da otputujete negde u prirodu. Naravno, uz poštovanje propisa vezanih za pandemiju covid-19. A da li ste razmišljali čime biste voleli da putujete? Kako vam zvuči rent a car? Pokušaćemo da vam damo čak 5 razloga za rezervaciju rent a car vozila za Uskršnje praznike.
Možda ste u neko skorije vreme kupili vikendicu, pa nemate dilemu gde biste otputovali, ali izbor je zaista širok. Srbija ima mnogo toga da ponudi. Tu su banje, izletišta, kulturno istorijski spomenici, arheološka nalazišta, a ako ste ljubitelj skijanja, na nekim planinama još uvek ima i snega, tako da i to dolazi u obzir. Za svakoga će se naći ponešto.
Možda ste planirali da na putovanje krenete sopstvenim automobilom, ali mi vam predlažemo da ovog puta iznajmite vozilo kod neke od pouzdanih agencija, kao što je Menadžer rent a car. I verujte nam, ne govorimo to bez osnova. Imamo čak 5 razloga, pa ako ne verujete - proverite. Hajde onda da zajedno vidimo koje su to prednosti putovanja iznajmljenim automobilom, u odnosu na sopstveni.

#1 – Sigurnost

Poslednjih godina propisi su, što se tiče tehničke ispravnosti vozila, veoma pooštreni, pa mnogi više nisu u mogućnosti da svoje četvorotočkaše održavaju u besprekornom stanju. Jer, automobili su danas članovi porodice koji najviše troše. Iz tih razloga, mnogi su se odlučili da se rastanu sa svojim starim ljubimcima, jer se u njima više nisu osećali sigurno a nove, možda još uvek nisu kupili.
Bilo kako bilo, sigurnost je uvek na prvom mestu, naročito kada na put krećete sa porodicom. Čak i ako posedujete automobil koji je dovoljno dobar za gradsku vožnju, za putovanje je bolje iznajmiti neki udobniji. Njegova ispravnost proverava se pre svakog iznajmljivanja, tako da na put možete krenuti bezbrižno i sa uživanjem.

#2 – Cena putovanja

Ako ste mislili da je cena iznajmljivanja automobila previsoka za vaš budžet, prevarili ste se. Kada sve što je potrebno za putovanje sopstvenim automobilom stavite na papir, pa uporedite sa cenom iznajmljivanja auta kod rent a car agencije koju možete videti u cenovniku, videćete da se isplati. A uz to, nećete gubiti vreme na sve što sa sobom nosi priprema automobila za put.

Naše cene su na bazi sve uključeno, bez skrivenih troškova i neprijatnih iznenađenja. Vaše je da sednete za volan i da se, bez glavobolje, uputite ka odabranoj destinaciji.
Da ne pričamo da, ako rešite da idete nekim drugim prevoznim sredstvom, to sa sobom donosi kako rizik od zaražavanja koronavirusom, tako i višu cenu, pošto verovatno na put ne idete sami. Cena karata za celu porodicu u oba smera može biti vrlo visoka, a da pritom nemate komfor kakav imate ako putujete vozilom rent a car-a. Jer naravno, ako iznajmite automobil na više dana, cena po danu će biti niža, a imaćete potpunu samostalnost, tako da ćete moći da obiđete više mesta.

#3 – Putovanje sa većim komforom

Recimo da u svom posedstvu imate automobil koji je, što se veličine tiče, taman dovoljan za vašu porodicu, ali se na putovanje spremate sa još jednim, starijim članom, koji i inače živi sa vama. Za kraće relacije, po gradu, to i nije tako strašno, ali ako na putu treba da provedete nekoliko sati, neće vam biti svejedno. Svi će biti pomalo nervozni, a deca će svaki čas pitati: “Jesmo li stigli?”, dok će se stariji član porodice osećati neprijatno i na smetnji.

https://preview.redd.it/wmmsxxocg6q61.png?width=854&format=png&auto=webp&s=58e00fd36753501f2314528e39f5e20117cd235a
Iznajmljivanjem većeg automobila, rešićete ovaj problem. Svi ćete se osećati komfornije i prijatnije, tako da ćete na destinaciju stići opušteniji i veseliji. Jer, ništa nije gore nego kad vam putovanje od starta krene sa nervozom ili ne daj Bože, sa porodičnom svađom, tako da može da vam presedne i pre nego što ste krenuli.

#4 – Osiguranje

Retki su oni koji za sopstveni automobil plaćaju više od osnovnog osiguranja. Uglavnom vam više od toga i nije potrebno, ali kada vozite automobil koji nije vaš, dobro je imati više od toga jer, nikad se ne zna.

Ne mora da se desi ništa ozbiljnije, ali bez obzira na sve, bićete bezbrižni jer svi naši automobili imaju 100% kasko osiguranje, 100% osiguranje od krađe i osiguranje putnika. Prema tome, nemate o čemu da brinete. Bićete zaštićeni za sve nepredviđene situacije, tako da možete da se opustite i uživate u putovanju sa porodicom.

#5 – Oprema u skladu sa uslovima

Saobraćajni propisi nalažu da je od 1. novembra do 1. aprila zimska oprema obavezna, što znači da ćemo ovih dana sa svojih četvorotočkaša skinuti zimsku opremu. A šta ako ste rešili da Uskršnje praznike provedete na nekoj od planina na kojoj još uvek ima snega? U stvari, možda je to i bio razlog što ste poželeli da otputujete upravo tamo.
Proleće je gotovo uvek varljivo, tako da ako krenete na neko od mesta sa višom nadmorskom visinom, sasvim sigurno će vam biti potrebna zimska oprema. Sa vozilom rent a car agencije, problema neće biti. Bićete opremljeni za sve prilike.
A osim toga, u dodatnu opremu koju nude sve rent a car agencije spadaju i GPS navigacija, dečija sedišta, krovni kofer, kao i usluga “pomoć na putu”, tako da ne postoji nijedan razlog zbog koga biste na putu mogli da imate bilo kakve neugodnosti.

I za kraj…

Kao što vidite, imate više razloga da za putovanje rezervišete automobil kod pouzdane rent a car agencije kao što je Menadžer. Možda o tome raznije niste razmišljali, ali iznajmljivanje automobila ima mnogo prednosti, koje nećete osetiti sve dok se prvi put ne otisnete na putovanje nekim od vozila iz našeg voznog parka.

Mi ćemo se postarati da vam putovanje do odredišta (i nazad) protekne bezbedno i udobno, bez brige i gubljenja vremena. Vaše je samo da organizujete svoje zajedničke trenutke sa najmilijima, odmor ili avanturu. Zato, rezervišite svoj automobil na vreme. Ljubazno osoblje agencije Menadžer, stoji vam na usluzi.
Izvor: https://www.rentacarmenadzer.com/blog/5-razloga-za-rezervaciju-rent-a-car-vozila-za-uskrsnje-praznike-22.html
submitted by crvenkapica_011 to rentacar [link] [comments]


2020.11.20 12:20 invazijaleptira Kako bezbedno leteti za novogodisnje praznike

Pandemija virusa Covid-19 ne posustaje. Za manje od mesec dana kreću praznici i aerodromske gužve. Kako posetiti najmilije kada se zemlje zaključavaju, letovi se u roku od nekoliko dana otkazuju, kako bezbedno leteti za novogodišnje praznike? Rešenje se nalazi u privatnom avionskom letu.
Privatan avionski prevoz ove 2020.godine je doživeo porast broja letova. Zašto je to tako? Šta to ima da ponudi privatan let i zašto se projektuje da će u narednom periodu jedino ovako biti moguće putovati? Hajde da u daljem tekstu zajedno otkrijemo odgovore na ova pitanja.
Najam aviona tokom 2020 godine
„NAVALA NA PRIVATNE LETOVE – Svet se opet zaključava, šta to znači za avio-kompanije?“ Izvor: Blic, 5.11.2020.
U Srbiji privatni avionski prevoz nije zaživeo u istoj meri kao u inostranstvu. Kod njih je redovna pojava da se i za pojedine privatne letove kupuju karte po sedištu, kupuju „last minut“ jeftinije karte itd. Na ovaj način kompanije za avio prevoz obezbeđuju veći broj letova sa nižim cenama koje su dostupne široj grupi putnika.
U julu su jedino privatne avio kompanije beležile rast i to od 5%. Razlog se nalazi u činjenici da su letovi neophodnost, a da je u situaciji visoke stope zaražavanja najam privatnog leta postao zdravstveno najbezbednija opcija.
Da je situacija sasvim uobičajena odavno bi se rezervisale karte na komercijalnim letevima za novogodišnje praznike. Odmore bi planirali prema tom letu mesecima unapred.
Sada smo u sred trećeg, najjačeg talasa korone što znači da se avio-saobaćaj prvi redukuje. Gužve na aerodromima i veliki broj putnika u avionu čine pravo leglo zaraze i zato u ovom trenutku niko nije siguran da će od 20. decembra uopšte moći da putuje. Zato jako mali broj ljudi rezerviše karte i veruje da će moći i da negde ode.
Sigurniji transport sa privatnim letom
U našoj zemlji posluje nekoliko kompanija koje vas svojom flotom mogu prevesti na bilo koji kraj sveta.
Avio-brokeri su još bolja solucija jer će vas poštedeti pozivanja, proveravanja i dogovaranja da bi pronašli adekvatan avion za let na željenu adresu. Sa avio-posrednicima nemate ove probleme jer oni ugovaraju let za vas i obezbeđuju najbolju soluciju bilo da avion bude domaće kompanije ili iz inostranstva, to nije vaša briga.
Sa privatnim letom dobijate:
  • Realizaciju leta onda kada to vama odgovara, a na odredištu vas čekaju avion i posada na povratak
  • Visoke zdravstvene standarde, posadu koja prolazi sve provere i letelicu koja se temeljno čisti pre svakog leta
  • Kraći boravak na aerodromu uz posebnu proceduru za ukrcavanje i iskrcavanje
  • Mogućnost da vam privatna aviokompanija obezbedi poseban prevoz sa aerodroma, tako da i tada imate zdravstveno bezbedniji prostor
  • Let koji ima poboljšane standarde: zabranu rukovanja sa posadom, uz sugestiju posadi da dotiče što manje zajedničkih površina, novi protokoli za serviranje hrane…
  • Sletanje i na manje aerodrome da bi se bliže bilo krajnjoj destinaciji. Sada, kada se gradovi selektivno zatvaraju mogućnost sletanja na više lokacija može da bude jedini način da se let i ostvari. Naročito kada svemu ovome dodamo i faktor nepredvidivih vremenskih prilika.
Ko su novi putnici na privatnim letovima?
Pored standardih putnika javlja se nova grupacija koja je prešla sa komercijalnih letova.
Putnici prve i biznis klase su među prvima prešli na privatan avio prevoz, naročito u inostranstvu gde postoji usluga prodaje karata za let.
Kod nas, na Balkanu, najam privatnog leta u vreme Covida-19 je postao jedini način putovanja poslovnih ljudi. I do sada je kompaniji bilo jednostavnije da unajmi malu letelicu za tim koji putuje, ali poslednjih 8 meseci ovo je postala jedina opcija.
Putnici biznis klase će i u periodu pred nama biti najredovniji korisnici. Za funkcionisanje multinacionalnih kompanija letovi su neophodni, a sa unajmljivanjem manjih letelica svi zaposleni imaju sterilno okruženje i minimalan rizik za zarazu.
Poslovnim ljudima su letovi neophodni tokom čitave godine, pa uz dobar imunitet, putnici prve klase na standardnim letovima imaju interes da razmotre najam aviona kao varijantu za putovanje tokom praznika.
Ako se putuje porodično ili sa prijateljima onda je sve i mnogo isplativije. Kada se unajmi letelica koja ima odgovarajući broj mesta, onda je cena po putniku najoptimalnija. Zato je dobro obratiti se avio-brokeru koji će svu pretragu obaviti za vas.
Nova godina i Božić sa najmilijima
Ovo su vanredne okolnosti u kojima se moramo prilagoditi situaciji ili odustati od brojnih planova. Cena privatnog avio prevoza nije preskupa u odnosu na cenu karte prve ili biznis klase, naročito ako vas putuje više na istu destinaciju.
Sigurno je da će neizvesna epidemiološka situacija potrajati još neko vreme. Treba ostati zdrav, ali i prelaziti velike daljine. U svemu ovome sistem privatnog avio transporta je bolja solucija od komercijalnih linija, ali i autobuskih prevoza.
Da li vas čeka putovanje za praznike, da li ste hteli da ga odložite? Pozovite avio-brokera i raspitajte se o ceni letova, vrlo je moguće da ćete pronaći opciju koja vam odgovara i biti zadovoljni što ipak možete da putujete. Nama napišite vaš komentar.

https://asinfo.info/kako-bezbedno-leteti-za-novogodisnje-praznike/
submitted by invazijaleptira to u/invazijaleptira [link] [comments]


2020.11.20 12:14 invazijaleptira Kako bezbedno leteti za novogodišnje praznike?

Pandemija virusa Covid-19 ne posustaje. Za manje od mesec dana kreću praznici i aerodromske gužve. Kako posetiti najmilije kada se zemlje zaključavaju, letovi se u roku od nekoliko dana otkazuju, kako bezbedno leteti za novogodišnje praznike? Rešenje se nalazi u privatnom avionskom letu.

Privatan avionski prevoz ove 2020.godine je doživeo porast broja letova. Zašto je to tako? Šta to ima da ponudi privatan let i zašto se projektuje da će u narednom periodu jedino ovako biti moguće putovati? Hajde da u daljem tekstu zajedno otkrijemo odgovore na ova pitanja.
Najam aviona tokom 2020 godine
„NAVALA NA PRIVATNE LETOVE – Svet se opet zaključava, šta to znači za avio-kompanije?“ Izvor: Blic, 5.11.2020.
U Srbiji privatni avionski prevoz nije zaživeo u istoj meri kao u inostranstvu. Kod njih je redovna pojava da se i za pojedine privatne letove kupuju karte po sedištu, kupuju „last minut“ jeftinije karte itd. Na ovaj način kompanije za avio prevoz obezbeđuju veći broj letova sa nižim cenama koje su dostupne široj grupi putnika.
U julu su jedino privatne avio kompanije beležile rast i to od 5%. Razlog se nalazi u činjenici da su letovi neophodnost, a da je u situaciji visoke stope zaražavanja najam privatnog leta postao zdravstveno najbezbednija opcija.
Da je situacija sasvim uobičajena odavno bi se rezervisale karte na komercijalnim letevima za novogodišnje praznike. Odmore bi planirali prema tom letu mesecima unapred.
Sada smo u sred trećeg, najjačeg talasa korone što znači da se avio-saobaćaj prvi redukuje. Gužve na aerodromima i veliki broj putnika u avionu čine pravo leglo zaraze i zato u ovom trenutku niko nije siguran da će od 20. decembra uopšte moći da putuje. Zato jako mali broj ljudi rezerviše karte i veruje da će moći i da negde ode.
Sigurniji transport sa privatnim letom
U našoj zemlji posluje nekoliko kompanija koje vas svojom flotom mogu prevesti na bilo koji kraj sveta.
Avio-brokeri su još bolja solucija jer će vas poštedeti pozivanja, proveravanja i dogovaranja da bi pronašli adekvatan avion za let na željenu adresu. Sa avio-posrednicima nemate ove probleme jer oni ugovaraju let za vas i obezbeđuju najbolju soluciju bilo da avion bude domaće kompanije ili iz inostranstva, to nije vaša briga.
Sa privatnim letom dobijate:
  • Realizaciju leta onda kada to vama odgovara, a na odredištu vas čekaju avion i posada na povratak
  • Visoke zdravstvene standarde, posadu koja prolazi sve provere i letelicu koja se temeljno čisti pre svakog leta
  • Kraći boravak na aerodromu uz posebnu proceduru za ukrcavanje i iskrcavanje
  • Mogućnost da vam privatna aviokompanija obezbedi poseban prevoz sa aerodroma, tako da i tada imate zdravstveno bezbedniji prostor
  • Let koji ima poboljšane standarde: zabranu rukovanja sa posadom, uz sugestiju posadi da dotiče što manje zajedničkih površina, novi protokoli za serviranje hrane…
  • Sletanje i na manje aerodrome da bi se bliže bilo krajnjoj destinaciji. Sada, kada se gradovi selektivno zatvaraju mogućnost sletanja na više lokacija može da bude jedini način da se let i ostvari. Naročito kada svemu ovome dodamo i faktor nepredvidivih vremenskih prilika.
Ko su novi putnici na privatnim letovima?
Pored standardih putnika javlja se nova grupacija koja je prešla sa komercijalnih letova.
Putnici prve i biznis klase su među prvima prešli na privatan avio prevoz, naročito u inostranstvu gde postoji usluga prodaje karata za let.
Kod nas, na Balkanu, najam privatnog leta u vreme Covida-19 je postao jedini način putovanja poslovnih ljudi. I do sada je kompaniji bilo jednostavnije da unajmi malu letelicu za tim koji putuje, ali poslednjih 8 meseci ovo je postala jedina opcija.
Putnici biznis klase će i u periodu pred nama biti najredovniji korisnici. Za funkcionisanje multinacionalnih kompanija letovi su neophodni, a sa unajmljivanjem manjih letelica svi zaposleni imaju sterilno okruženje i minimalan rizik za zarazu.
Poslovnim ljudima su letovi neophodni tokom čitave godine, pa uz dobar imunitet, putnici prve klase na standardnim letovima imaju interes da razmotre najam aviona kao varijantu za putovanje tokom praznika.
Ako se putuje porodično ili sa prijateljima onda je sve i mnogo isplativije. Kada se unajmi letelica koja ima odgovarajući broj mesta, onda je cena po putniku najoptimalnija. Zato je dobro obratiti se avio-brokeru koji će svu pretragu obaviti za vas.
Nova godina i Božić sa najmilijima
Ovo su vanredne okolnosti u kojima se moramo prilagoditi situaciji ili odustati od brojnih planova. Cena privatnog avio prevoza nije preskupa u odnosu na cenu karte prve ili biznis klase, naročito ako vas putuje više na istu destinaciju.
Sigurno je da će neizvesna epidemiološka situacija potrajati još neko vreme. Treba ostati zdrav, ali i prelaziti velike daljine. U svemu ovome sistem privatnog avio transporta je bolja solucija od komercijalnih linija, ali i autobuskih prevoza.
Da li vas čeka putovanje za praznike, da li ste hteli da ga odložite? Pozovite avio-brokera i raspitajte se o ceni letova, vrlo je moguće da ćete pronaći opciju koja vam odgovara i biti zadovoljni što ipak možete da putujete. Nama napišite vaš komentar.
submitted by invazijaleptira to u/invazijaleptira [link] [comments]


http://swiebodzin.info