Www.cerita sek dengan bude hamil

SECRET MARRIAGE dari Pena_Violet untuk Dibaca Gratis - Romansa Cerita Indonesia

2024.06.05 06:47 xoxefo3952 SECRET MARRIAGE dari Pena_Violet untuk Dibaca Gratis - Romansa Cerita Indonesia

Narendra tak ingin ada yang mengetahui pernikahannya. Ia masih ingin menikmati masa muda. Toh, ia menikah karena sang ayah yang memaksa dan mengancam menarik semua fasilitasnya jika menolak. Lelaki pemalas Itu tentu tak bisa hidup tanpa fasilitas mewah. Jadi, ia menurut saja menolong Anyelir yang sedang hamil saat itu. Tentu saja dengan perjanjian setelah 2 tahun, mereka akan berpisah. Sanggupkah Rendra merahasiakn pernikahannya ketika banyak pria mengejar cinta Anyelir? Kenapa ayah Rendra memaksa putranya menikahi gadis itu? Ada hubungan apa Anyelir dengan ayah Rendra? Ayo, cari jawabannya di Secret Marriage. Mohon krisan, ya. Semoga suka Read more
submitted by xoxefo3952 to Novelideas [link] [comments]


2024.06.04 23:46 xoxefo3952 Take Me Back to Switzerland dari Crispy Spinach untuk Dibaca Gratis - Fiksi Remaja Cerita Indonesia

Menjadi seorang dokter adalah cita-cita yang telah lama Marsha impikan sejak duduk di bangku SMA. Berbagai upaya telah ia lakukan untuk bisa mendapatkan beasiswa kedokteran di luar negeri. Dengan bantuan teman-teman dan orang terkasihnya, Marsha perlahan bisa segera mewujudkan impiannya. Marsha pun rela menghabiskan waktunya hanya sekadar untuk belajar, belajar, dan belajar. Namun, tiba-tiba cita-cita yang telah ia impikan hancur hanya dalam sekejap. Marsha hamil. Semua ini adalah akibat dari kecerobohannya dengan seseorang. Bagaimana Marsha akan mengungkapkan rahasia terbesarnya kepada semua orang? Apa yang akan ia lakukan untuk menghadapi kehidupan selanjutnya yang telah lama menunggunya? Read more
submitted by xoxefo3952 to Novelideas [link] [comments]


2024.06.04 12:38 NenadESOTERIA369 MARS U BIKU OD 09.06 U 06:35 DO 20.07. U 22:45

MARS U BIKU OD 09.06 U 06:35 DO 20.07. U 22:45
MARS U BIKU OD 09.06 U 06:35 DO 20.07. U 22:45
MARS U BIKU OD 09.06 U 06:35 DO 20.07. U 22:45
Energetski, ovaj položaj Marsa predstavlja veliki pomak u odnosu na boravak u Ovnu. Bikom vlada Venera, što znači da će naše akcije biti vođene finansijskim odlukama, lepotom, vrednostima i možda ćemo biti malo više fokusirani na zadovoljstva i ljubav. Bićemo skloniji da tražimo materijalne i fizičke udobnosti i privlačiće nas lepe stvari i trajne vrednosti. Tranzit Marsa kroz znak Bika deluje na sve znake zodijaka, a najveći uticaj energične planete osetiće Bikovi, Škorpije, Jarčevi i Ovnovi. Bikovi će se aktivno uključiti u rešavanje finansijskih problema ili ulaganja. Škorpije očekuje emocionalno uzbudljiv period, ali kod njih nije vreme za nove poslovne poduhvate.
Ovnovi će i dalje imati dinamičan period sa izvesnim poslovnim promenama, dok Jarčevi blistaju na ličnom i poslovnom planu, ali emocionalni život nije im u fokusu interesovanja. Sada je vreme da se ne odustaje lako od cilja. Usporeni, dosledni, uporni, izdržljivi i tvrdoglavi, rešeni smo da odradimo stvari do kraja. Bez obzira na to što Mars u Biku naglašava tvrdoglavost, ovo je vreme kada ćemo osetiti pojačanu potrebu za hedonizmom i uživanjem u materijalnim stvarima. Više ćemo se opuštati uz hranu, piće i seks, što i jeste eliksir zadovoljstva.
Marsov tranzit kroz zemljani element naglašava materijalnu aktivnost, tako da će se mnogi baviti finansijama. Sem fokusa na materijalni deo, nekretnine, novac, imovinu, naš spektar interesovanja proširuje se i na instinktivno poštovanje obilja. Mnogi će isplanirati najbolje korišćenje svojih ličnih resursa kako bi obezbedili sigurnost i udobnost. Tako će ova planeta akcije podstaći neke od nas da se izrazimo kreativno i stvaralački. Ovo je period kada je važan lični osećaj zadovoljstva i sposobnosti da se uživa u životu. Zato je preterivanje veoma izraženo. Povoljno vreme plodnosti može nam doneti mnogo radosti za devet meseci.
Dobro je vreme i za poklone i uživanje u svakom trenutku života. Dok se kupamo u ljubavi i hedonizmu, velika tvrdoglavost kvari naše lepe trenutke uživanja u svakodnevici. Osobe koje ne žele da naprave kompromis, više toga će urušiti nego izgraditi.
Mars voli da ide punom snagom, ali u Biku je primoran da se kreće sporo. Bik je veoma vredan, ali takođe poznaje najbolje načine da obavite posao na najpraktičniji i najefikasniji način i da vam ostane vremena za sebe. Ovaj tranzit nas podseća da brinemo o svom unutrašnjem vrtu, da negujemo sebe, odmaramo se i regenerišemo. U ovom periodu teže ćemo prihvatati promene, ali to nije obavezno negativno, jer će nas inspirisati da nastavimo da radimo na svojim planovima i idejama. Ovo je dobar momenat da radimo na svojim finansijskim ciljevima, jer Bik podstiče potrebu za stabilnošću i sigurnošću. Ovo nije vreme za rizikovanje i skok u bilo šta, pre nego što odvojite vreme da o tome dobro razmislite. Oprezna i svesna akcija može nam pomoći da izvučemo maksimum iz ovog tranzita.
Mars u Biku može izazvati tvrdoglavi gnev, nastao iz frustracije (koja se nakupila za vreme boravka Marsa u Ovnu), pa bi trebalo da budemo na oprezu. Na ličnom nivou, možemo iskusiti nezasitu potrebu da se oslobodimo onoga što čini da se osećamo zaglavljeno, ili nas sprečava da se izrazimo i budemo slobodni. Ipak, budite oprezni i ne prepuštajte se impulsivnom ponašanju, jer naše akcije možda neće ići onako kako smo planirali, pa je pametnije da pronađemo način da se umirimo i prepustimo toku. Takođe, Mars u Biku može značiti držanje fokusa na dugoročnim ciljevima, pa ako ste usmereni u tom pravcu, ovaj tranzit vam može pomoći da napravite male, ali stabilne korake ka nečemu značajnom. Sporo i postojano pobeđuje u trci, sećate se? Ali, Bik voli da se opusti, pa iskoristite svaki zastoj na koji možete naići, tako vas Univerzum nagrađuje. Odmor i opuštanje su podjednako važni kao i rad i zalaganje, zato uzimajte pauze, brinite o sebi, dovoljno spavajte i zaštitite svoj prostor na svaki način. Lakše ćete se boriti za ono do čega vam je stalo kad se dobro odmorite!
Posle ubrzanog tempa koji je Mars imao u Ovnu, dolazi usporavanje, stabilnost, izdržljivost a prelaskom u Bika (fiksni znak)! Mars se u Biku ne oseća najbolje, tu je u izgonu. Mars je po prirodi brz, spreman na akciju, ovde u Biku mora da uspori.Za mnoge od nas ovo može da bude naporno i frustrirajuće. Ipak odličan je za one koji su uporni jer sa ovom energijom se neodustaje! Mars u Biku je pomalo usporen, ali kada krene teško ga je zaustaviti. On ovde svoju energiju štedljivo troši, ulagaće se samo za pravu stvar. Borben je kada je potrebno steći neku finansijsku korist. Kada se budete odlučili za nešto u vreme ovog tranzita teško ćete odustajati. Tvrdoglavost izražena.
Ovaj Mars je vrlo senzualan, sa izraženim libidom, posebno kod muškaraca. Period pojačane plodnosti je ispred nas. Fizički odnos sa partnerom je vrlo bitan, predigru kao da je izmislio Mars u Biku. Uživanje u sexu je zaista važno ovoj energiji, ali i uživanje u hrani, piću. Često ovaj Mars misli da poseduje i partnera, ljubomora je u tom slučaju više nego izvesna. Sa energijom ovog Marsa možete da stupite u kontakt sa prirodom, ko ima baštu blago njemu, ali računa se i terasa, posadite nešto - začinsko bilje ili cveće. Ili je možda trenutak da počnite da štedite. Mars u Biku će vas možda odvesti u banku, radi štednje, ili pozajmice sve zavisi od aspekata, drugi će posetiti knjigovođe, finansijske stručnjake, dakle neko u prirodu, na polja i livade, bašte ili terase a neko u banku. Drugi će radije uložiti u nešto vredno zlato recimo, ili neki antikvitet, ili neku drugu pokretnu imovinu. U svakom slučaju svi brinu o sigurnosti, da li preko hrane ili novca svejedno je.
Mars u Biku je sklon uživanju, često i preteranom uživanju. Ovaj Mars mnogo voli gurmanluke pripazite on može da bude krivac za koji kilogram više. I tako neko će vredno da radi, neće bežati ni od teških poslova, drugi će da uživaju, odmaraju. Da li u ovoj energiji ima materijalizma ima taman toliko koliko je potrebno da osetimo sigurnost i udobnost a nešto je i za uživanje. Energija Bika ovde nudi emotivnu i materijalnu sigurnost! Uživa ovaj Mars i u stvaranju, kreativan je, umetnički nastrojen, voli da peva, pleše, crta.
Probudiće se sva naša čula, dobićete želju da vreme provodite u kuhinji ili spavaćoj sobi. Možda eksperimentisati sa raznim začinima ili uljima za masažu. Potreba da se zaradi mnogo jača nego do sada, ova energija dobro zna da bez novca nema uživanja! Neko će uložiti neki novac, neko će oročiti novac. Možda ćete kupiti nešto vredno. Usporićemo svi što je za nekog dobro, za nekog neće biti baš najbolje (sve zavisi od položaja Marsa u horoskopu)! Uživaćemo u dodirima, poželeti masažu, ili neko ulepšavanje. Kuvaće se romantične večere, svi bi mogli pomalo ili više da budemo hedonisti. Priroda će nas mamiti, polja, bašte, terase. Nećemo biti konfliktni, ali tvrdoglavi gotovo sigurno. Ako ste u nekom poslu ili akciji koji traže snagu i izdržljivost ovo je pravo vreme za tako nešto. Mnogi bi mogli da osete neku vrstu posesivnosti "ono što je moje moje je" i naše je moje. Generalno ova energija će nas inspirisati da dobijemo ono što želimo.
Obratite pažnju u ovom periodu na vrat, glasne žice, štitnu žlezdu, genitalije.
Bik je: banka, bankari, bik, blagajnik, dvorište, čekovna knjižica, čulo ukusa, farma, glas, kašalj, gutanje, izdržljivost, jedenje, kijavica, kofer, krajolik, koral, krava, kultura, lepota, livada, muzika, nakit, novčanik, opera, ostava, pevač, prihodi, profit, poslastičar, prsten, sef, skladište, štala, tepih, torba, upala krajnika, tvrdoglavost, zauške, zubobolja, žitarice, ženska torba. 2.kuća: ovo je kuća vrednosti i našeg odnosa prema vrednostima, kuća materijalnih i finasijskih stvari, ona će nam uvek pokazati finansijko stanje, zaradu i sve puteve NOVCA. Kako je novac najčešće i sloboda ovo i jeste kuća lične slobode i nezavisnosti, ali i kuća i energija koja pruža sigurnost. Prirodna kuća Bika, vladar Venera.
Mars u Biku otvara jedan zanimljiv period koji donosi borbu za sigurnošću i teritoriju. Ovaj Mars na prvom mestu cenu materijalnu sigurnost te će svi njegovi koraci podrazumevati da to i obezbedi. Upravo u narednom periodu vam neće biti važno koji posao obavljate već za koliko novca. Sve ima svoju cenu i ovoga puta ćete znati da naplatite svoj rad i trud. Ovaj Mars se aktivira da bi obezbedio sebe i svoju porodicu sa dovoljno hrane i novca ali problem ovog znaka je to što njemu nikad nije dovoljno. Koliko god da ima, koliko god da poseduje – njemu je to malo. Ako bi iza sebe u ovom period imali pećinu sa blagom ili kakav sef, to vam ne bi pružilo dovoljnu sigurnost.
Kada boravi u Biku, Mars je povezan sa Venerom i trudi se da ispuni sve njene želje. To se odnosi na ljubav, novac, zadovoljstvo i odnose. To ne znači da treba očekivati previše, jer Mars je spor, a Venera je akcija. Venera će postaviti aktivnost, a Mars će u svom ritmu - polako, ali sigurno i konstruktivno.
Možete delovati i ostvariti velike stvari tek kada pronađete zajednički jezik sa drugima - kako u ličnim, tako i u poslovnim odnosima. U narednim periodima možemo da razradimo energiju marsa i dovedemo je na viši nivo. Zadatak Marsa je da vodi računa o interesima drugih, inspiriše, podstiče ostale da deluju, stvara snagu, čini da uradimo ono na šta se dugo čeka.
Tranzit Marsa kroz Bika je najpovoljniji za predstavnike znakova elemenata Zemlje: Bik, Devica, Jarac. Oni su aktivni, dinamični, inspirisani - spremni da naprave velika dostignuća. Prepreke koje im se nađu na putu mogu da budu male i beznačajne, a oni će se sa njima olako izboriti. Zemljani znakovi u narednih mesec dana zaista nižu uspehe.
Takođe, ovo je produktivno vreme za Rakove i Ribe. Njima će timski rad biti presudan za postizanju ciljeva. Možda ćete konačno pronaći dobar posao koji će doneti, možda ne visok, ali stabilan i predvidiv prihod.
Škorpijama je situacija pomalo otežana, jer će tokom ovog perioda morati stalno da se bavi ljudima čiji se postupci i ciljevi apsolutno ne poklapaju sa njenim. Mogući su konflikti, nezadovoljstvo, razmirice.
Lavovi i Vodolije su primorani da naporno rade dok se drugi odmaraju. Sada je veoma važno zadržati autentičnost i ne ulaziti u sukob, čak i ako postoji provokacija.
Ovan, Blizanci, Vaga, Strelac - ovi znakovi prave dobre izbore dok je Mars u znaku Bika. Odlučuju pažljivo životnim planovima i osećaju se kao gospodari svog života.
Kada govorimo o spremnosti jednog Marsa da se aktvira i pokrene na akciju, moram da istaknem da je ovaj Mars u izgonu i ne pokazuje baš naročito dobre osobine. Lenj je, dugo se predomišlja da li da se pokrene i preduzme nešto, ali, ukoliko treba da brani svoj imetak i ono što je on zaradio ili ukoliko treba da dodatno zaradi koji dinar ili evro više, onda on ustaje i pokazuje svoju odlučnost. Osim toga, ovaj Mars će se aktivirati da brani sve što je njegovo a tu se podrazumeva i teritorija. Upravo je to razlog na koji će se oslanjati neke vojne akcije – borba za teritoriju. Takođe, znak Bika predstavlja hranu, oranice, njive, poljoprivredu i selo, a tranzit Marsa kroz ovaj znak može da aktivira probleme vezane za nabavku hranu, poskupljenja, nestašice ali i veće trgovinske probleme vezane za hranu. U pojačanju će biti i svi poljoprivredni radovi i sada će svi mnogo žešće prionuti na poljoprivredne poslove nego ikada pre.
Ulazimo u jedan nestabilniji period kada je novac, finansijski i bankarski sistem u pitanju gde su moguća kolebanja i variranja valuta. Sve je nestalabilno i neizvesno. Muškarci mogu u toku ovog perioda poželeti da oprobaju svoje kulinarsko umeće jer znak Bika predstavlja gurmanluke, a osim toga, jači pol će u ovom periodu više biti angažovan oko kupovine i nabavke hrane, te će se zabeležiti i povećan broj muškaraca koji kupuju na pijačnim tezgama. Idealno je vreme za kupovinu i opremanje kuhinje, za kupovinu escajga, kompleta za ručavanje, kuhinju možete ponovo sa novim setom šerpi, tiganja i lonaca ali vodite da na izazovete požar u kuhinji ili da vam jelo ne zagori.
Trošićete ponekad neprimereno i bez razmišljanja, a novčani problemi mogu takođe ispratiti ovaj period uz česta poskupljenja. Kada je ljubav u pitanju, jačem polu biće potrebno više milovanja, zagraljaja i poljubaca. Bliskost će biti veoma važna. Muškarci mogu biti posesivni i ljubomorno čuvati voljenu osobu koju će želeti da zadrže samo za sebe. U isto vreme, dame će gledati da izaberu situiranog muškarca. Osim toga, biće im privlačni i muškarci koji žive na selu, pave se poljoprivredom ili proizvodnjom hrane a simpatisaćete i nekoga ko nema baš uglađene manire i neko ko vas više podseća na gorštaka. Neki mogu biti osvojeni bojom glasa. Hrapav, promoukao glas može da probudi seksualnu želju kod druge strane. Kada smo kod glasa, muškarci će u ovom periodu više pevati ili slušati muziku. Nekima Mars (posao) u Biku (pevanje) može doneti povećane angažmane.
Šta nam Mars u Biku donosi na ljubavnom planu?
Ukoliko se vaša sedma ili peta kuća natalne karte nalaze u znaku Bika, to je veća šansa da tranzit Marsa utiče na vaše ljubavne odnose. Jasno je da ovo ne trebate bukvalno da shvatite, da je reč o energiji koju možete sami kontrolisati i usmeriti na pravi način i da zavisi od drugih aspekata natala. Ipak, energija se može upotrebiti i sprovesti u manjoj ili većoj količini!
Mars kao planeta rata, planeta koja unosi buru u naše živote i koja nas pokreće i primorava da napredujemo u životu nosi svoje dobre i loše strane. Kada deluje na ljubavne odnose, može biti mač sa dve oštrice. Generalno Mars donosi energiju promena i Bik uživa u opuštanju, u usporenim dnevnim aktivnostima i trezvene glave voli da razmisli unapred o svemu. Imaćemo spoj dve suprotne energije, zato naglašavamo da će delovati u zavinosti od postavke u vašoj natalnoj karti.
Na jedan deo ljudi svakako energija Marsa u znaku Bika deluje pokretački, ali pazite da ne sagorite u raspravama sa partnerom. Javlja se takozvani ‘’AHA efekat,, gde vi u trenutku dolazite do razjašnjenja problema ili otkrivate da partner loše utiče na vašu vezu, sabotira je, možda vas laže za sitnice što stvara napetost u vašoj glavi. Kad se naljutimo pod dejstvom ovako intenzivne energije glavno pitanje će biti ‘’A zašto baš ja da se smirim?,, ego će preovladati.
Imajte na umu da vas Mars u Biku iskušava i da ako unapredite svoje pregovaračke veštine i što mirnije rešite probleme i novonastale nesuglasice on može pozitivno delovati na vaš ljubavni, a pogotovo bračni život. Mars pokreće veliku količinu strasti kada je veza harmonična i povezuje vas i partnera, budeći leptiriće u stomaku kao na samom početku veze. Ukoliko prevaziđete sukove, zaista vas očekuju romantični trenuci sa voljenom osobom. Uživaćete izležavajući se, ovog puta bez plana i želje za avanturističkim šetnjama ako ste na odmoru ili želje za planinarenjem. Prosto, u okviru doma pronaćićete mir u sadašnjem trenutku, u ukusu omiljene hrane, poljubcima i izležavanju. Ovakvo delovanje Marsa u Biku osetiće najviše muškarci, možete primetiti da se partner pomalo ulenjio a ako ste planirali poslove u okviru renoviranja kuće budite blagi, jer nasilna reakcija neće doneti ništa dobro. Jednostavno ništa ne ide na silu!
Pazite se i viška kilograma, koji se mogu nakupiti u narednim mesecima zbog hedonističkog pristupa životu ali i velike želje za slatkišima.
U narednom periodu aktiviraće se i polje bivših ljubavi, neko koga ste se jedva oslobodili, možda osoba koja je vaš karmički partner i koju nikako ne želite u svom životu pokušava da se vrati već sada. Razmislite da li ćete joj posvetiti i malo pažnje, od društvenih mreža pa sve do stvarnog života. Upamtite da su toksični odnosi mogući, pogotovo ako ste trenutno slobodni i ulazite u kontakt sa bivšim partnerom ili upoznajte naglo osobu koja je očaravajuća na prvi pogled. Ujedno vam Mars u Biku pruža šansu da se oslobodite prošlosti i da sazrite, donosi važne životne lekcije na nešto teži način. Generalno nas učeći samopoštovanju!
Šta nam Mars u Biku donosi na poslovnom planu?
Na poslovnom planu Mars u Biku donosi nam žarku želju da uspemo, da uzmemo što više novca za sebe i ostvarimo sve svoje potrebe. Ukoliko planirate letovanje dobro rasporedite finansije, ostanite racionalni jer će vas poneti ova energija tako da kupujete, trošite na egzotičnu hranu i generalno smatrate da ste zaslužili da potrošite i više nego što imate, što će mnoge odvesti u neplanirana dugovanja kao što su kreditne kartice, čekovi i druga sredstva plaćanja na odloženo- a sve radi instant zadovoljstva! Savet astrologa je da se usmerite ka poslu, da energiju Marsa u Biku usmerite na ostvarenje ciljeva koji su vam se početkom godine činili nedostižnim. Da preuzmete na sebe što više novih projekata, jer finansijska nadoknada neće izostati. Koliko god apsurdno delovalo ovo je jedan od načina da kanališete energiju kako ne bi ulazili u probleme na ljubavnom planu, a pritom ostvarite satisfakciju.
U narednom periodu vaši bliski saradnici ali i prijatelji imaće priliku da pokažu svoje pravo lice. Iznenadićete se kada shvatite da je vaš blizak prijatelj ili poslovni saradnik prebacio sav posao na vas, mnoge ljude poneće želja za uživanjem. To ne bi bio problem, da ne svedočite pohlebi i preovladavanju ega, uprkost lenčarenje želeće da zarade što više novca i preuzmu zasluge. Nemojte ulaziti u konflikt, ostanite smireni i vodite se činjenicama. U suprotnom možete biti ismejani i naći se u veoma lošem raspoloženju, pred velikom životnom nepravdom.
Kako iskoristiti energiju Marsa u Biku za lični razvoj i napredak?
Energiju Marsa u Biku treba iskoristiti za brigu o svom fizičkom zdravlju, u narednom periodu se usresredite na preglede koje odlažete i na popravke zuba, preglede kože, mladeža, pregled vida i neka akcenat bude na vašem grlu. Mars u Biku predstavlja naš vrat, naše grlo i jednjak pa tako izbegavajte preterano hladne napitke, rasprave u toku kojih možete izgubiti glas i budite oprezni prilikom odlaska na trening kako ne bi povredili vrat.
Posmatrajući psihološki ovu energiju, dolazimo do činjenice da je povezana sa grlenom čakrom pa možete osetiti stezanje u grlu, takozvanu knedlu u grlu ako dugo prećutkujete probleme pred partnerom, porodicom ili poslovnim saradnicima. Kanališite energiju, recite kako se osećate ali izbegnite sukobe jer oni ne mogu doneti kompromis i bilo kakav boljitak kome težite. Zato zadržite fokus na sebi i svom telu, u narednom periodu vežbe disanja mogu vam biti od koristi kao i joga i meditacija.
submitted by NenadESOTERIA369 to NenadESOTERIA369 [link] [comments]


2024.06.04 10:14 xoxefo3952 The Way You Love Me dari Secret.Vee untuk Dibaca Gratis - Romansa Cerita Indonesia

Setelah menjalin hubungan selama dua tahun, Eleonora Esmond seorang dokter wanita cantik dan sederhana yang biasa dipanggil Elle dilamar oleh kekasihnya—Dicky Dirk yang merupakan putra tunggal sekaligus pewaris utama keluarga DIRK. Salah satu keluarga terkaya dan terpandang di kotanya. Namun naas, malam pertama yang seharusnya dia lewati dengan sang suami harus direnggut oleh seorang pria asing tampan yang sama sekali tidak dia kenal hingga membuatnya hamil. Bagaimana kehidupan Elle setelahnya? Siapakah pria yang tidur dengannya waktu itu? Semuanya hanya ada di: The Way You Love Me Novel by Secret Vee Read more
submitted by xoxefo3952 to Novelideas [link] [comments]


2024.05.30 18:56 xoxefo3952 Benih Tanpa Cinta dari Mia Futaba untuk Dibaca Gratis - Romansa Cerita Indonesia

Hidup Soraya hancur saat ia mengetahui dirinya hamil dengan Dias akibat kepolosannya. Soraya, mahasiswi tingkat akhir yang sedang menyusun skripsi terpaksa harus drop out dan pindah demi keselamatan keluarganya, setelah keluarga Dias menginjak-injak harga dirinya. Berjuang melawan stigma perempuan murahan, Soraya berubah menjadi perempuan mandiri yang tangguh. Saat itulah ia bertemu dengan Fajri, bos tampan yang baik hati. Read more
submitted by xoxefo3952 to Novelideas [link] [comments]


2024.05.30 01:53 xoxefo3952 Cincin Pemikat Jodoh dari JihanMarc untuk Dibaca Gratis - Romansa Cerita Indonesia

Gami, wanita culun dan dekil menjelma menjadi putri jelita setelah mengenakan cincin permata hitam milik pengantin yang tewas dalam kecelakaan mobil. Dia memanfaatkan cincin itu untuk mendapatkan cinta bosnya, Wira. Selama menjadi putri jelita, Gami memakai nama panggilan lain, yakni Gita. Dia berkenalan dengan Wira yang ternyata juga memakai nama panggilan tidak biasa, yakni Gandi. Gita mengira kalau menjadi cantik akan memudahkan misinya mendapatkan hati Gandi. Ternyata tidak. Pria itu malah bersikap dingin setiap kali dia berubah menjadi Gita. Pada satu malam, terjadilah 'kekhilafan' yang membuat Gita hamil. Karena itu anak saya ... ayo kita menikah. Saya enggak mau menikah kalau kamu enggak cinta. Mana yang lebih penting, cinta saya atau janin yang kamu kandung? Read more
submitted by xoxefo3952 to Novelideas [link] [comments]


2024.05.29 13:52 b00dzyt TIL: Operasi SAR US Navy di wilayah Indonesia pada Masa Lalu

Inspirasi buat bikin post ini karena awalnya ngumpulin informasi tentang salah satu kapal induk US Navy. Setelah baca sedikit sejarahnya, aku menemukan setidaknya ada tiga operasi penyelamatan warga Indonesia yang pernah dilakukan US Navy pada masa lalu.
  1. Desember 1960. Tiga warga Indonesia ditemukan terombang-ambing di lautan selama 74 hari. Tiga warga itu dirawat di rumah sakit US Naval Hospital, Guam. Pada Desember, mereka dikembalikan ke Ternate lewat kapal bernama USS Haverford (DDR). Besar kemungkinan ada eror dalam penulisan kapal yang semestinya USS Haverfield (DE-393) karena kapal perang itu bermarkas di Guam pada tahun itu.
  2. 1 Juli 1980. Kapal USNS Sealift Antarctic (T-AOT-176) menyelamatkan 9 warga Indonesia dan 176 pengungsi asal Vietnam setelah kapal mereka mogok di Laut Cina Selatan. Entah insiden yang sama atau berbeda, kapal berbendera AS LNG Virgo milik Energy Transportation Corp. juga membawa pengungsi asal Vietnam dan pada bulan Juli memindahkan para pengungsi ke kapal Sealift Antarctic. Para pengungsi Vietnam kemudian tinggal selama 5 bulan di Pulau Galang, Prov. Kepulauan Riau, Indonesia. Insiden itu diangkat ke dalam cerita yang ditulis oleh salah satu pengungsi pada tahun 2016 dengan judul My Florida Reunion: 36 years of Gratitude to Seafarers.
  3. 16 Maret 1981. Sebuah pesawat serang A-6 Intruder dari skadron VA-115, USS Midway melakukan patroli rutin melintasi Laut Cina Selatan. Pilot lalu menyadari ada helikopter jatuh dan Midway mengirimkan helikopter untuk mengevakuasi 17 orang yang semuanya merupakan warga sipil dari berbagai negara termasuk Indonesia. Dua hari kemudian Midway tiba di pelabuhan di Singapura dan menurunkan keseluruhan penumpang yang selamat tadi. Salah satu kru VA-115 menceritakan kejadian hari itu.
Tetapi nyaris semuanya klaim dari US Navy berdasarkan manual yang berjudul A Sampling of U.S. Naval Humanitarian Operations oleh Adam B. Siegel tahun 1990. Aku coba crosscheck kedua sumber di Google, tapi hasilnya kutipan atau parafrase dari manual tadi.
Oh iya, ternyata dulu US Navy pernah punya kapal bernama USS Gyatt.
I know it's trivial. Just want to share with my fellow Komodos, that's all.
submitted by b00dzyt to indonesia [link] [comments]


2024.05.28 03:18 xoxefo3952 Wanita Simpanan Mafia Kejam dari APStory untuk Dibaca Gratis - Romansa Cerita Indonesia

Katakan, berapa harga yang harus aku bayar untuk mencium bibirmu? Pertanyaan songong Zach dibalas oleh Evelyn dengan kekehan angkuh. Cukup dengan menyerahkan kedua bola matamu, balasnya. Dada Zach bergemuruh. Evelyn baru saja mempermainkannya. Seketika timbul rasa kesal yang begitu besar di balik rongga dada pria itu. Kau benar-benar tidak takut mati. Ia mendesis. Jika mati menjadi satu-satunya cara untuk terbebas darimu, maka bunuhlah aku! tantang Evelyn. *** Kehidupan Evelyn berubah mengerikan setelah diculik oleh dua orang tak dikenal. Ia dibawa ke mansion gelap dan penuh rahasia, dikurung di ruang tahanan, lalu dilempar ke ruang harem yang dihuni oleh wanita-wanita cantik dan seksi yang merupakan selir penghangat ranjang bagi para bangsawan. Semua berawal dari penolakan Victor—ayahnya Evelyn—karena tidak mau menyuarakan dukungan terhadap Zachary Muller, seorang calon pemimpin negara sekaligus bos mafia yang bersembunyi di balik topeng politik, sehingga Zach memperalat Evelyn untuk melemahkan Victor. Dalam upaya melarikan diri, Evelyn harus mendapati kenyataan bahwa dirinya sedang mengandung janin dari sang mafia kejam dan licik tersebut. Segalanya menjadi rumit ketika Evelyn berhasil kabur dan mendengar kabar mengenai kematian ayahnya di tangan anak buah Zach. Saat tahu Evelyn hamil, Zach terus mencarinya karena merasa telah menghancurkan masa depan wanita yang tak bersalah. Akankah Zach berhasil menemukan Evelyn dan bertanggung jawab atas perbuatannya? Lalu bagaimana cara Zach memadamkan dendam dan kebencian Evelyn yang membara? Read more
submitted by xoxefo3952 to Novelideas [link] [comments]


2024.05.26 06:43 Danielfaris2001 Pusat zakat tak membantu?

Shared from Cikgu Mohd Fadli Salleh https://www.facebook.com/share/p/WZiq4xfWH1LfFswN/?mibextid=oFDknk
Bila viral satu-satu kes viral mengenai orang susah, miskin tegar dan seumpamanya, yang menjadi mangsa kecaman netizen ialah :
  1. YB kawasan tu
  2. Pusat zakat
  3. Ketua kampung/imam masjid kariah
Tiga golongan ni paling teruk kena maki hamun dan dipersalahkan. Macam-macam kutukan pada pusat zakat terutamanya.
Dulu aku pun sama. Bila terbaca kes miskin tegar sampai nak makan pun langsung tiada duit, beras pinjam dengan jiran, perkara pertama aku fikir,
'Pusat zakat tak bantu ke? Layak zakat kot. Tahu kutip duit zakat je umum ratus-ratus juta, asnaf tidak dibantu pun'.
Memang ada terlintas begitu. Sehinggalah aku sendiri terlibat dalam membantu orang susah dan miskin baru aku faham.
Boleh dikatakan 9 dari 10 kes yang viral dan mereka dakwa pusat zakat tak bantu tu berbohong. Bila semak nombor ic, keluar data bantuan yang diterima dari zakat.
Ada dua tiga tahun lepas viral perempuan ugut nak pergi minta derma dari gereja kerana dia mendakwa pusat zakat tak tolong mereka. Masa tu kaw-kaw pusat zakat kena kecam. Habis pakat maki hamun.
Sekali pegawai zakat tunjukkan bukti zakat yang dah dia terima lebih RM20k, terdiam terus.
Ada yang memang terima zakat setiap bulan, tapi tak mengaku. Duit perabis ke dadah dan judi, lepas tu mengemis sambil burukkan pihak zakat. Netizen yang tak tahu hujung pangkal pakat serang pusat zakat secara berjemaah.
Ada pun yang layak zakat tapi tak terima zakat ni sebabnya dua sahaja.
  1. Memang mereka tak pernah mohon. Orang kata susah, dia pi cerita susah nak dapat zakat sebab tu mengemis. Padahal tak pernah mohon pun.
  2. Ada mohon, tapi pusat zakat tercicir kes tersebut atas kecuaian pegawai. Yang mana sangat-sangat jarang la berlaku. Tapi kemungkinan tu tetap ada.
Sekarang ni mudah kawan. Buka laman web pusat zakat, ada pautan hubungi Team Penjejak Asnaf. Jika jumpa keluarga yang benar-benar layak zakat tapi tak dapat, laporkan kat mereka, mereka datang ke rumah dan siasat terus.
Jika memang layak, InsyaAllah akan dapat. Yang tak dapat tu biasanya memang tak layak, memang berharta tapi nak ambil kesempatan.
Seorang pegawai zakat pernah bagitahu aku,
"Saya sedih juga orang asyik salahkan kami. Kata kami tak mahu luluskan permohonan mereka.
Saya kalau boleh, semua yang mohon saya nak luluskan belaka. Tapi zakat ni hak asnaf sahaja. Perlu teliti mereka layak atau tidak, nanti mereka ambil hak orang lain"
Begitulah.

MFS

submitted by Danielfaris2001 to malaysians [link] [comments]


2024.05.26 06:40 Danielfaris2001 Pusat zakat tak membantu?

Shared from Cikgu Mohd Fadli Salleh https://www.facebook.com/share/p/WZiq4xfWH1LfFswN/?mibextid=oFDknk
Bila viral satu-satu kes viral mengenai orang susah, miskin tegar dan seumpamanya, yang menjadi mangsa kecaman netizen ialah :
  1. YB kawasan tu
  2. Pusat zakat
  3. Ketua kampung/imam masjid kariah
Tiga golongan ni paling teruk kena maki hamun dan dipersalahkan. Macam-macam kutukan pada pusat zakat terutamanya.
Dulu aku pun sama. Bila terbaca kes miskin tegar sampai nak makan pun langsung tiada duit, beras pinjam dengan jiran, perkara pertama aku fikir,
'Pusat zakat tak bantu ke? Layak zakat kot. Tahu kutip duit zakat je umum ratus-ratus juta, asnaf tidak dibantu pun'.
Memang ada terlintas begitu. Sehinggalah aku sendiri terlibat dalam membantu orang susah dan miskin baru aku faham.
Boleh dikatakan 9 dari 10 kes yang viral dan mereka dakwa pusat zakat tak bantu tu berbohong. Bila semak nombor ic, keluar data bantuan yang diterima dari zakat.
Ada dua tiga tahun lepas viral perempuan ugut nak pergi minta derma dari gereja kerana dia mendakwa pusat zakat tak tolong mereka. Masa tu kaw-kaw pusat zakat kena kecam. Habis pakat maki hamun.
Sekali pegawai zakat tunjukkan bukti zakat yang dah dia terima lebih RM20k, terdiam terus.
Ada yang memang terima zakat setiap bulan, tapi tak mengaku. Duit perabis ke dadah dan judi, lepas tu mengemis sambil burukkan pihak zakat. Netizen yang tak tahu hujung pangkal pakat serang pusat zakat secara berjemaah.
Ada pun yang layak zakat tapi tak terima zakat ni sebabnya dua sahaja.
  1. Memang mereka tak pernah mohon. Orang kata susah, dia pi cerita susah nak dapat zakat sebab tu mengemis. Padahal tak pernah mohon pun.
  2. Ada mohon, tapi pusat zakat tercicir kes tersebut atas kecuaian pegawai. Yang mana sangat-sangat jarang la berlaku. Tapi kemungkinan tu tetap ada.
Sekarang ni mudah kawan. Buka laman web pusat zakat, ada pautan hubungi Team Penjejak Asnaf. Jika jumpa keluarga yang benar-benar layak zakat tapi tak dapat, laporkan kat mereka, mereka datang ke rumah dan siasat terus.
Jika memang layak, InsyaAllah akan dapat. Yang tak dapat tu biasanya memang tak layak, memang berharta tapi nak ambil kesempatan.
Seorang pegawai zakat pernah bagitahu aku,
"Saya sedih juga orang asyik salahkan kami. Kata kami tak mahu luluskan permohonan mereka.
Saya kalau boleh, semua yang mohon saya nak luluskan belaka. Tapi zakat ni hak asnaf sahaja. Perlu teliti mereka layak atau tidak, nanti mereka ambil hak orang lain"
Begitulah.

MFS

submitted by Danielfaris2001 to Ajar_Malaysia [link] [comments]


2024.05.25 03:34 xoxefo3952 Wanita Simpanan Mafia Kejam dari APStory untuk Dibaca Gratis - Romansa Cerita Indonesia

Katakan, berapa harga yang harus aku bayar untuk mencium bibirmu? Pertanyaan songong Zach dibalas oleh Evelyn dengan kekehan angkuh. Cukup dengan menyerahkan kedua bola matamu, balasnya. Dada Zach bergemuruh. Evelyn baru saja mempermainkannya. Seketika timbul rasa kesal yang begitu besar di balik rongga dada pria itu. Kau benar-benar tidak takut mati. Ia mendesis. Jika mati menjadi satu-satunya cara untuk terbebas darimu, maka bunuhlah aku! tantang Evelyn. *** Kehidupan Evelyn berubah mengerikan setelah diculik oleh dua orang tak dikenal. Ia dibawa ke mansion gelap dan penuh rahasia, dikurung di ruang tahanan, lalu dilempar ke ruang harem yang dihuni oleh wanita-wanita cantik dan seksi yang merupakan selir penghangat ranjang bagi para bangsawan. Semua berawal dari penolakan Victor—ayahnya Evelyn—karena tidak mau menyuarakan dukungan terhadap Zachary Muller, seorang calon pemimpin negara sekaligus bos mafia yang bersembunyi di balik topeng politik, sehingga Zach memperalat Evelyn untuk melemahkan Victor. Dalam upaya melarikan diri, Evelyn harus mendapati kenyataan bahwa dirinya sedang mengandung janin dari sang mafia kejam dan licik tersebut. Segalanya menjadi rumit ketika Evelyn berhasil kabur dan mendengar kabar mengenai kematian ayahnya di tangan anak buah Zach. Saat tahu Evelyn hamil, Zach terus mencarinya karena merasa telah menghancurkan masa depan wanita yang tak bersalah. Akankah Zach berhasil menemukan Evelyn dan bertanggung jawab atas perbuatannya? Lalu bagaimana cara Zach memadamkan dendam dan kebencian Evelyn yang membara? Read more
submitted by xoxefo3952 to Novelideas [link] [comments]


2024.05.22 13:59 beli_macak Najebasmo ga braćo

Najebasmo ga braćo submitted by beli_macak to serbiancringe [link] [comments]


2024.05.22 00:43 rmznayz_ Adetken Kondomsuz Sks?

Kiz arkadasimla uzaktan iliskimiz var ve yakin zamanda 2 gunlugune yanina gidicem, gece seks yapmaya karar verdik (ilk degil) fakat seks yapacagimiz zaman adet donemine denk geliyor simdi benim 3 tane sorum var:
Öncelikle yapılır mı adetken seks?
Asıl Sorular: 1-) Adet olduğu için kondomsuz yapsak hamile kalma riski var mıdır?
2-) Kondomlu Seks yapsak fakat kondom takılıyken icine bosalsam bisey olur mu? (OK ZERO kullanıyorum.)
(daha once kondomsuz hic yapmadik) 3-) Kondom takmadan önce 1 2 kere kondomsuz girip sonra taksam yine risk var midir?
submitted by rmznayz_ to ForumKGB [link] [comments]


2024.05.22 00:41 rmznayz_ Adetken Kondomsuz Sks?

Kiz arkadasimla uzaktan iliskimiz var ve yakin zamanda 2 gunlugune yanina gidicem, gece seks yapmaya karar verdik (ilk degil) fakat seks yapacagimiz zaman adet donemine denk geliyor simdi benim 3 tane sorum var:
1-) Adet olduğu için kondomsuz yapsak hamile kalma riski var mıdır?
2-) Kondomlu Seks yapsak fakat kondom takılıyken icine bosalsam hamile riski olur mu? (OK ZERO kullanıyorum.)
(daha once kondomsuz hic yapmadik) 3-) Kondom takmadan önce 1 2 kere kondomsuz girip sonra taksam yine risk var midir?
submitted by rmznayz_ to KGBTR [link] [comments]


2024.05.21 06:31 xoxefo3952 Merebut Kembali Hartaku dari Keluarga Benalu dari Anggrek Bulan untuk Dibaca Gratis - Pernikahan Cerita Indonesia

Selama delapan bulan, dia diperlakukan bak pembantu oleh ibu mertua,ipar dan suaminya, karena dia takut menjadi seorang janda. Akhirnya dia berontak saat tahu suaminya yang malas itu, malah berselingkuh. Dengan banyak tipu daya, dia di usir dari rumah peninggalan orang tuanya. Namun ketika telah di usir, dia malah hamil. Namun dia akan membuktikan jika dia bisa hidup mandiri dan sukses Read more
submitted by xoxefo3952 to Novelideas [link] [comments]


2024.05.20 12:04 Prudicabubica5 Par pitanja za muškarce

  1. Ako muškarac ima anemiju jel moze imat erekciju? Jel mu se malo zamanta u glavi? I koliko dugo može imati erekciju?
  2. Kada sjednite s prekriženim nogama, onako kao što žene sjede, jel vas bole testisi? Jel ih kao onda stisnete nogama pa im je tijesno ili im bude okej?
  3. Kada ste u vodi, jel vam plutaju testisi i penis ili normalno stoje kao kad ste na kopnu?
  4. Kada imate erekciju jel možete urinirati? Jel vam onda mlaz ide kao parabola, i jel sebe onda ikad poprskate slučajno?
  5. Kad vam je penis u erekciji i stoji prema gore, jel ga možete spusiti prema dolje? Jel vas to boli?
  6. Jeste probali ikada vlastiti ejakulat? Kakav vam je bio?
  7. Kakva vam je razlika u tome ako je penis u ustima, rodnici ili u rektumu? Što vam je bolje od toga i kakav je to osjećaj u sva 3 slučaja, ako ste probali sva 3?
  8. Kada bi netko jeo neku jako ljutu i začinjeni hranu i onda išao na vama raditi oralni seks, a da nije oprao zube prethodno, dali bi vas peklo? Jel bi se to moglo osjetit?
  9. Jel penis možete gurnut kao prema unutra, da kao uđe u tijelo? Ne znam kako da ovo objasnim drugačije?
  10. Jel osjećate kako vam penis raste kada ste uzbuđeni, koliko to vremenski traje dok ne dobijete potpunu erekciju? Kao jel osjetite nekada da je počelo i onda se možete natjerati da prestane ili to ide samo od sebe?
Eto to je sve. Bila sam znatiželjna.Ne znam što da više pitam.
submitted by Prudicabubica5 to askcroatia [link] [comments]


2024.05.18 19:23 xoxefo3952 Partner Life dari Cheezyweeze untuk Dibaca Gratis - Romansa Cerita Indonesia

WARNING! AREA 21+ Catharina Berntsen adalah seorang gadis berusia 20 tahun yang harus menghadapi kerasnya hidup. Dia memulai hidupnya dengan menjadi wanita bayaran. Pada akhirnya Catharina Berntsen bertemu dengan pemuda bernama Mischa Wagner, dari situlah awal mulai cerita yang harus dilewati dan dihadapi oleh Catharina. Namun, Ibu tiri Mischa yang bernama Gilly Brown tidak menerima kehadiran Catharina di rumahnya. Wanita itu merasa bahwa kedatangan Catharina adalah sebuah ancaman untuknya. Dia pun tidak tinggal diam, dia mencari cara untuk melenyapkan Catharina. Mischa mempunyai adik tiri bernama Marcel Brown dan ternyata Marcel menaruh hati terhadap Catharina hingga sebuah hubungan terlarang terjadi. - Jika kau hanya menjadikanku sebagai budak seks untuk melampiaskan kepuasanmu, maka aku akan menjadikanmu sebagai mesin uangku - Read more
submitted by xoxefo3952 to Novelideas [link] [comments]


2024.05.18 10:17 xoxefo3952 Jerat Obsesi Presdir Tampan dari Planet Zamzan untuk Dibaca Gratis - CEO Cerita Indonesia

Nila Anggraini yang baru diputus pacarnya, melakukan hal bodoh dengan minum-minum di bar dan berakhir di kamar hotel bersama pria asing yang tidak dikenalnya. Akibatnya, Nila pun hamil dan dikucilan oleh keluarganya. Nila yang tidak tahu harus mencari pertanggung jawaban karena tidak tahu menahu identitas pria yang menghamilinya, memutuskan untuk membesarkan putranya seorang diri. Empat tahun kemudian, Nila bekerja di sebuah perusahaan besar dan bertemu Jason, sang CEO galak yang ternyata adalah ayah dari putranya, Haiden. Bagaimana peristiwa empat tahun silam yang terjadi di antara mereka terungkap? Read more
submitted by xoxefo3952 to Novelideas [link] [comments]


2024.05.18 10:17 xoxefo3952 Jerat Obsesi Presdir Tampan dari Planet Zamzan untuk Dibaca Gratis - CEO Cerita Indonesia

Nila Anggraini yang baru diputus pacarnya, melakukan hal bodoh dengan minum-minum di bar dan berakhir di kamar hotel bersama pria asing yang tidak dikenalnya. Akibatnya, Nila pun hamil dan dikucilan oleh keluarganya. Nila yang tidak tahu harus mencari pertanggung jawaban karena tidak tahu menahu identitas pria yang menghamilinya, memutuskan untuk membesarkan putranya seorang diri. Empat tahun kemudian, Nila bekerja di sebuah perusahaan besar dan bertemu Jason, sang CEO galak yang ternyata adalah ayah dari putranya, Haiden. Bagaimana peristiwa empat tahun silam yang terjadi di antara mereka terungkap? Read more
submitted by xoxefo3952 to Novelideas [link] [comments]


2024.05.16 22:26 NenadESOTERIA369 SA REČI NA DELA

SA REČI NA DELA
SA REČI NA DELA
SA REČI NA DELA
Želite nešto da uradite, ali ne znate na koji način dok vreme prolazi i ne pomerate se sa mesta. Imate mnogo želja i ideja u glavi, ali osećate nedostatak motivacije. Potrebno je da se borimo sa bespomoćnošću i da prevaziđemo inerciju. Kako da se preusmerimo sa reči na akciju? Gde možemo pronaći svoju glavnu motivaciju da bi se pokrenuli?
Iz ugla astrologije nedostatk motivacije i snage predstavlja prvi znak pogrešno usmerene akcije. Nešto grešite. Postoje dva glavna uzroka za lenjost, statičnost, nepokretnosti i odsustvo motivacije što se procenju kroz Sunce i Mesec i postoje pogrešni načini aktivnosti što se ogleda u Marsu.
Ako Sunce „spava“, onda osoba nije ostvarena i živi sa strahovima. Ona se više na „lunarnom putu“ i prima energiju tačno za preživljavanje (funkcija Meseca) bez radosti, uspeha, kreativnosti i pune realizacije.
Mesec predstavlja uzimanje energije iz hrane, odmora, spoljnog sveta i tela. On daje malo energije, odnosno samo za sigurnost i opstanak. Sunce predstavlja uzimanje energije iz duha što je istinska motivacija.
Sunce je glavni razlog za život i odgovara na pitanje: „Zašto to radim?“ Predstavlja jaku i čarobnu silu koja nas gura da bi ustali i izašli iz kreveta i da stvorimo nešto. Kada osoba uđe u solarnu energiju, sila se u njemu budi, kao i neverovatna aktivnost. Setite se momenata kada ste bili vrlo strastveni ili niste hteli da spavate, niste bili gladni, žedni…Ovo je solarni način života.
Kako „probuditi“ svoje Sunce? Pogledajte gde se ono nalazi u vašem horoskopu.
Mars ukazuje na vrstu energije. Sunce je poput motivatora i stimulansa dok Mars predstavlja instrument sa kojim realizujemo svoje težnje. Na primer, Mars pravi neku kutiju, a Sunce odgovara na pitanje: „Zašto pravim tu kutiju?“
Ako ne znate šta da radite onda se obratite Suncu. Ako ne razumete gde da počnete ili ako imate mnogo ideja koje se ne ostvaruju i brzo se umarate, obratite se Marsu.
Napeti aspekti između Marsa i Saturna:
Svaka aktivnost mora da bude odgovornost, plan, priprema i strategija. Potrebno je iskustvo i vreme. Da bi započeli posao morate imati početni kapital, iskustvo od sto godina, pređenih stotine kolimetara, tvrdu kožu i žuljeve na rukama, dobre tržišne uslove, itd. Ovo je strah od neuspeha koji dovodi do pasivnosti, jer „bolje je uopšte da ne radim, jer onda neću pogrešiti.“ Međutim, koliko je bolje?!
Kada počnem da pokazujem aktivnost (Mars) automatski se uključuje strah (Saturn) od rezultata i nailazi se na prepreke i ograničenja. Ovo može biti i hronična apatija. Osoba se boji nešto da uradi, jer ima strah da pređe neka pravila ili društvene okvire.
U detinjstvu je svaka incijativa mogla biti kažnjena i potisnuta. Ili, su postojali uslovi „ako središ sobu i opereš suđe onda možeš da se igraš“. Neko od roditelja je često kritikovao osobu da sve radi pogrešno i negde u nesvesnom postoji krivica i sramota za svoju inicijativu i postupke. Iz toga proilazi – Ja sam gubitnik.
Metod motivacije:
Obavezono postavljati vremenske okvire. Ja stvaram plan. Ja predstavljam jasan rezultat. Šta je tačno uključeno u koncept akcije? Bilo koje iskustvo, čak i najnepovoljnije, još uvek je iskustvo koje je veoma potrebno za ovaj aspekt! Raditi sam. Oči se plaše, ali ruke moraju da rade! Raditi kroz veliko strpljenje i konstantno delovanje. Sada sam loše uradio, ali sledeći put će biti bolje! Budite spremni da ne spavate, ne jedete i izdržite velika odricanja i napore. U takvim momentima se povećava snaga i energija, a motivacija se podiže.
Nepovoljni aspekti Marsa i Plutona:
Ovo je velika potrošnja snage i energije. Energija dolazi u stresu i u fazama krize. Više napetosti daje veću snagu. Kao da se ništa ne može bez besa i iritacije. Osoba ne može da napravi kućicu za kućnog ljubimca ako nije pod stresom i napeta. Velika snaga i energija nadolaze, ali onda kada nije potrebno, na primer, u tri sata ujutro ili nedeljom. Unutrašnji bes i razdražljivost. Bes se nakuplja unutra i ne može da pronađe izlaz.
Ako se kreće na neke sitne i male zadatke počinje stres, sve se lomi i mora se uložiti dvostruki napor. Postavljaju se kompleksni zadaci i rigidni okviri i rokovi.
Metod motivacije:
Akcija mora pokrenut korenite promene, jer ako delujete u cilju neke promene koja korenito menja život i uslove života bićete više motivisani. Motivacija je na angažovanju u dramatičnim i opasnim situacijama (ratovi, zemljotresi, poplave ili spašavanje ljudi koji su u velikim opasnostima). Pre nego što se pokrenete „zatrpajte“ za sva vremena sve ono što vas je na bilo koji način sputavalo.
Nepovoljni aspekti Marsa i Urana:
Što se više zadaci i aktivnosti odlažu za kasnije deluje se veoma ekspolozivno i impulsivno. Raketama se ruše zidovi. Svaka akcija uzrokuje mnogo razmišljanja, jer „možda je bolje to učiniti ovako…ili ipak onako…“
Skače se nervozno iz jednog zadatka u drugi zadatak. Kada osoba počne da radi nešto, stiče se utisak da se svet i sve okolo ubrzava velikom brzinom i da neće stići. Ovo izaziva nervozu i napetost. Zbog ovakvog ubrazanja često se menjaju planovi. A, možda je neke stvari zbog toga trebalo uraditi još juče?
Radi u potpunom haosu i nepredvidivom ritmu. Nema vremena. Nervi su napeti, suočavanje sa nepredvidljivim problemima, koji su iz nekih nepoznatih razloga zaboravljeni. Mora se delovati brzo, ali često sa gubitkom kvaliteta. Ili, ostavlja se sve za sutra, ali okolnosti teraju da se opet pokrenete.
Ovaj aspekt predstavlja model da se aktivnost i energija nalaze u budućnosti, kao u paralelnoj realnosti. Zbog toga, osoba misli da sada radi ono što može, a u budućnosti će to uraditi bolje i savršeno.
Metod motivacije:
Što su rokovi i termini slobodniji to je bolje za ovaj aspekt. Motivacija i energija su bolji ako se promeni okruženje, radno mesto ili ako se radi sa različitih mesta. Na primer, piše se članak ili tekst u različitim kafićima. Danas se radi sa jednim instrumentom ili alatom, a sutra treba isprobati za istu tu aktivnost neki drugi alat. Tu je motivacija! Mnogo više je snage ako se više eksperimentiše i inprovizuje. Ograničenja, jaki okviri i stroga pravila ovde potiskuju inspiraciju za aktivnost.
Nepovoljni aspekti Marsa i Neptuna:
Želite da napravite nešto savršeno, možda najbolje od svega? Ideal je ponekad nedostižan. Zbog toga, možda vam se ništa ne radi, ali ne želite ni da uništite san. Možda ste angažovani na nekom zadatku, ali to je zapravo iluzija i nema rezultata.
Ne znam šta tačno želim da radim i kako. Pre svake akcije ima mnogo nesigurnosti. Osoba je pod velikim uticajem osećanja i emocija. Ako nema emocija onda nema ni energije, a nema ni motivacije Marsa. Teško je ispuniti vremenske rokove, raditi prema jasnim instrukcijama i planu.
Akcija zahteva inspiraciju i potpuno kretativnost na poslu, ali se ne primećuju neke stvari u ime svojih ideala.
Možda je u detinjstvu neko od roditelja govorio: „Ja sve radim za tebe, a ti nisi zahvalan…“
Kasnije u životu, najčešće ove osobe budu iskorišćene od strane šefova, poslodavaca i drugih ljudi. Osoba ne može ništa učiniti, jer je žrtva.
Metod motivacije:
Nikome ne govorite o svojim planovima kada želite nešto da učinite sve dok ne dobijete rezultat. Pokušajte da ih držite u tajnosti. Pre nego što se aktivirate, stvorite raspoloženje kroz muziku, meditaciju i filmove. Budite inspirativni na način koji će podržati akciju. Ne postavljajte uslove i granice. Izložite i istaknite ciljeve koji nisu materijalni: pomozite ljudima, učinite svet boljim, očuvajte životnu sredinu, dajte neko novo značenje čovečanstvu, delujte iz emocija!
Nepovoljni aspekti Marsa i Jupitera:
Ovo su utopijski ciljevi koji oduzimaju energiju i snagu, a na kraju rezultati nisu vredni. Osoba često samo filozofira, teoretiše i priča o tome kako bi trebalo, ali ništa konkretno ne preduzima. Prisutan je osećaj da se ne radi dobro i da se može više i bolje. Ako nema globalnog cilja počinje se sa puno beskorisnih akcija pre nego što se dođe do rezultata.
Mnogo očekivanja od roditelja u detinjstvu, a možda nije bilo vrednovanja i pohvala. Osoba je primila „program“ da uvek mora biti bolje.
Metod motivacije:
Postaviti dalekosežne ciljeve. Mora postojati jasno razumevanje kuda idete. Treba reći: „Sada sam to uradio sa greškom, jer nije bilo baš idealno, ali ovo je mali korak ka mom velikom cilju.“ Ako je moguće, sve male i sitne zadatke prepustite drugim ljudima. Pre nego što se aktivirate obezbedite pozitivnu atmosferu, a još bolje bi bilo kada bi imali i finansijsku podršku.
Nepovoljni aspekti Marsa i Venere:
Zaljubljenost i ljubav predstavljaju veliku motivaciju. Potrebno je da budete blisko povezani sa ciljem. Pre neke aktivnosti preporučuje se slušanje muzike, opuštanje, uživanje u onom što volite, seks sa osobom koju volite ili u koju ste zaljubljeni. Teško je pokrenuti aktivnost ka nečemu što ne volite. Motivacija je u umetnosti, kao i u aktivnostima koja uključuje i dobro zabavljanje ili lepo oblačenje.
Nepovoljni aspekti Marsa i Merkura:
Intelektualno dokazivanje predstavlja motivaciju. Pokazivanje znanja pojačava energiju i snagu. Akcije moraju biti ispraćene razmišljanjem i svaki detalj treba dobro izanalizirati. Motivacija je u knjigama, učenju, obrazovanju, putovanjima i kontaktima. Potrudite se da vam ne promakne ni najmanji detalj, jer detalji održavaju potrebnu energiju. Pre nego što stupite u akciju prikupite sve informacije.
Nepovoljni aspekti Marsa i Meseca:
Motivacija se nalazi u saosećanju i brižnosti. Aktivnosti u kojima je potrebno pokazati saosećanja ili zaštitničku snagu predstavljaju veliku motivaciju. Ne dozvolite da povezujete saosećanja sa slabošću, jer onda „padate“ i dolazi do iscrpljenosti.
Nepovoljni aspekti Marsa i Sunca:
Motivacija je u ličnim ambicijama, statusu i karijeri, ali ne dozvolite da vas sopstveni ego „proguta“, jer takav ego troši snagu i energiju. Što je više potrebno pokazati hrabrost, ponos i dostojanstvo bićete i više motivisani. Ne ulazite u sukob sa autoritetima i ne trošite snagu da bi se pred takvim likovima samo dokazali.
Ako vam nedostaje marsijanska energija onda niste uključili svoju motivaciju ili ne vidite tačku (cilj) u vašoj akciji. Naučite da razumete uzroke nepokretnosti.
submitted by NenadESOTERIA369 to NenadESOTERIA369 [link] [comments]


2024.05.13 09:25 twindigital 6 Manfaat Menulis Buku Harian: Dari Healing Sampai Pemecahan Masalah

6 Manfaat Menulis Buku Harian: Dari Healing Sampai Pemecahan Masalah
https://preview.redd.it/pjhpz056b50d1.jpg?width=1920&format=pjpg&auto=webp&s=fb6a36d3de6f5da80503815e64bd8a862e67ddf6
Manfaat menulis buku harian telah tervalidasi oleh beberapa jurnal terkemuka. Ingatlah bahwa menulis buku harian hanyalah salah satu aspek dari gaya hidup sehat untuk mencapai kondisi mental yang lebih baik. Untuk memperoleh manfaat menulis buku harian, pastikan kamu juga melakukan kegiatan positif lainnya. Sebut saja, bersantai dan bermeditasi, makan makanan yang sehat, dan berolahraga secara teratur. Lalu, apa saja manfaat dari menulis buku diary?

Apakah Manfaat dari Menulis Buku Harian?

Di bawah ini adalah enam manfaat hebat dari kegiatan menulis buku harian yang perlu kamu ketahui.

1. Healing

Manfaat menulis buku harian untuk penyembuhan atau healing. Baik secara emosional, psikologis, dan fisik. Mengutip Huffpost, penulis Writing to Heal, Dr James Pennebaker, menemukan bahwa telah terjadi peningkatan fungsi kekebalan pada peserta latihan menulis. Dengan menulis cerita harian di notebook, kamu membebaskan diri kamu dari mental yang terjerat dalam trauma. Sebab pada dasarnya, stres datang dari penyumbatan emosional, dan hipotesis yang terlalu banyak berpikir atau biasa disebut overthinking.

2. Meningkatkan Kualitas Tulisan

Secara tidak langsung, manfaat menulis buku harian adalah meningkatkan kualitas tulisan. Seiring tingginya intensitas menulis, maka semakin meningkat juga keterampilan komunikasi kita secara terutama secara tertulis. Saat menulis diary dengan pulpen mungkin kamu tidak memiliki topik yang sempurna, namun dengan terus mengasah kemampuan menulis, bukan tidak mungkin kamu dapat menulis dengan cara yang cerdas. Untuk mulai memperbaiki tulisan, kamu cukup menulis apa yang kamu rasakan atau pikirkan setiap harinya.

3. Meredakan Stres

Melakukan self-talk, mengekspresikan berbagai macam emosi yang ada, kemarahan, kesedihan hingga frustasi adalah bagian dari manfaat menulis buku harian. Ini membantu melepaskan energi negatif yang sedang tumbuh dalam tubuh dan mengurangi dampaknya. Dengan menulis pemikiran ke dalam kertas, mengurangi intensitas emosi sekaligus membuat diri merasa lebih tenang. Dr James mempercayai bahwa menuliskan peristiwa yang membuat kita stres, membantu kita menerimanya sehingga mengurangi dampak negatif stres.

4. Menemukan Pemecahan Masalah

Salah satu manfaat menulis buku harian yang mengejutkan adalah membantu memprioritaskan pemecahan masalah. Membuat jurnal membantu kamu mengidentifikasi tentang apa yang membuat stres. Melihat gambaran besar masalah, membuat kamu memiliki pandangan holistik terhadap masalah. Dari sana kamu akan menyusun rencana untuk menyelesaikan masalah, atau setidaknya mengurangi efek stres yang mengganggu. Dengan kata lain, menulis buku harian bermanfaat untuk mendapatkan pengakuan atas pola proses berpikir kita yang mungkin tidak disadari.

5. Memperkuat Disiplin Diri

Apa manfaat buku harian untuk anak anak? Mungkin memperkuat disiplin diri bisa menjadi manfaat yang paling besar dampaknya. Pasalnya, menyisihkan waktu secara teratur pada pagi, sore, dan malam hari untuk menulis buku harian adalah tindakan disiplin. Dari kebiasaan yang teratur ini dipercayai akan membentuk sikap disiplin yang sama bagusnya dalam kegiatan lainnya. Misalnya, menjaga kerapihan kamar tidur, atau menjaga kebersihan spot bekerja.

6. Menambah Daya Ingat

Mengutip Journey Cloud, otak cenderung menyimpan informasi yang telah ditulis di buku, termasuk buku harian. Setelah menuliskannya di buku, otak akan membuat koneksi yang lebih kuat dengan informasi yang telah dipelajari. Hal ini karena tangan dan otak memiliki hubungan yang unik, yang dipicu oleh komposisi pikiran dan gagasan. Dengan begitu, kamu pun lebih mudah untuk mengingatnya pada masa mendatang.
Apa yang bisa ditulis di buku diary? Buku diary biasanya berisi berbagai pemikiran yang ingin dituliskan secara subjektif. Jadi, kamu bisa menulis tentang apapun termasuk hal yang bersifat rahasia dalam buku harian kamu. Untuk membuatmu bersemangat menulis setiap harinya, gunakan pulpen dan notebook custom dari Twin Digital. Kamu bisa custom sesuka kamu loh!

Temukan Twin Digital di:

Situs Web: twindigital.id Situs Blog : twindigital.co.id Facebook. : twindigital.id Instagram: twindigital.id Tiktok: twindigital.id Shopee: twindigitalprinting dan twin_creative Tokopedia: twin digital dan digital printing indonesia

submitted by twindigital to u/twindigital [link] [comments]


2024.05.11 15:38 Koksikicai2i2737632 Da li je kasno prijaviti silovanje nakon 2 mjeseca, bez puno dokaza?

Djevojka je doživila date rape. Istina je da se dopisivala sa njim, i da je bio prema njoj dobar. U suštini, stavila je sebe u nezgodnu situaciju. Pošto je znao gdje živi došao je kod nje na stan. Pustila ga je, jer je bio prema njoj baš dobar i brižljiv. Činio se kao da je dobar prema njoj. Uvijek joj je na ulici pomagao sa kesama, izuzetno se pravio dobar i pošten, tako da joj se možda i svidio i vidjela je mozda u njemu potencijalnog partnera. Međutim vidjela je koliko je nasilan i agresivan prema njoj tada postao, kada je počeo da je skida i rekla je da ne želi seks. On to nije htio da prihvati, držao joj je ruke i silovao je agresivno. Nije ga prijavila zbog straha, jer živi sama u tom gradu, i nije htjela da mu unisti zivot. Bojala se za svoju sigurnost. Cak je nakon toga svega pokusala da mu objasni da to sto je uradio je silovanje, i pricala sa njim preko poruka nakon sto se to desilo. Jednom je i prihvatila pomoc od njega. Citao sam o ovome, i istina je da dosta žrtvi zbog prezivljene traume pokušaju da sebe okrive, i da na ovaj nacin pokusaju da osjete da su oni u kontroli zapravo. Nakon 15 dana je prekinula kontakt sa njim, skoro je počela psihoterapiju. I sada ima traume od toga svega. Psihhoterapeut joj je takođe potvrdio da je u pitanju silovanje. Jeste sve zamršeno, ali da li postoji šansa da ga na neki način prijavi, njena je greška što ga je pustila u stan, ali ukoliko nije željela seks to je opet silovanje. I da odmah kazem, ovdje se ne radi o prevari, mi više nismo zajedno tako da nema potrebe da me laže. Inače je sve ispričala drugarici odmah, koja joj je rekla da treba odmah da ga prijavi, tada kada se to desilo. Ta drugarica sada ne želi da ode sa njom u policiju i bude svjedok. Obratila se womens right center, jer zeli da ima nekog prilikom podnosenja prijave, oni su joj zakazali termin u ponedeljak. Tada ce odrzati sa njom termin sta joj je raditi. Nju je strah prijave takodje jer je cula da se inspektori prema zrtvama silovanja ponasaju odvratno, i da od prvog momenta terete kao da lažu. Oni su oboje strani državljani, silovatelj je iz Turske. Odmah nakon nekih mjesec dana od incidenta on je napustio taj grad. Niko ne zna gdje je sada, u kojem gradu.
submitted by Koksikicai2i2737632 to pravnisaveti [link] [comments]


http://swiebodzin.info