Domace serije online

Pink tax u Hrvatskoj

2024.05.06 23:46 mrki008 Pink tax u Hrvatskoj

Na RTL pompozno objašnjavaju što je 'Pink tax'... kada je nešto namjenjeno ženama skuplje od istog proizvoda namjenjenog muškarcima i primjer brtvica i higijenskih potrepština. Prvo guglam konzum web britvice: Gillete: žene 6 kom (4+2) najjeftiniji value pack, muški 5 kom. Cijena veća za muški proizvod po komadu. Wilkinson: muški 1 žilet, žene 2, tek na 3 ćileta ima muška i ženska verzija... i jednaka cijena.
Onda idem gledati Rexona deziće jer znam da oni imaju muško ženske verzije... i sve cu im cijene jednake.
Iduće Nivea gel za tuširanje: svi ženski su jeftiniji od nivea men serije. Osim nekih premium verzija.
Frizure: tu ne trebam ni guglati cijene, muški se šišaju svakih 3 tjedna i cijena je 10€ (8+napojnica) a žene svaka 2-3 mjeseca i cijena je ... nemam pojma al žena kaže oko 25-30 bez bojanja. Navodno je i stvar u tehnici šišanja mašinica vs škare... ovo proglašavam neodlučenim.
Guglanjem sam našao da ima još proizvoda Pink tax, tipa kacige za bicikle, to sam pogledao dechatlon online i nisam uočio razlike između crne i roza kacige (B100, Mf500 i MF520 modeli)
Zaključak: jedina razlika je na gillete jednokratnim britvicama i Nivea gel za tuširanje, za britvice muški plaćaju više po komadu, ali žensko pakiranje je neka 4+2 akcija... nema usporedivog pakiranja. Za gel za tuširanje nema opravdanja (kao što bi bilo i da je situacija obrnuta)
Koje ste još primjere Pink ili Blue taxa našli?
submitted by mrki008 to croatia [link] [comments]


2024.05.06 12:50 asimptotsko_p ima li iko Gorke plodove ili zna link gde bih mogao da ih nađem

Otac i ja smo hteli da gledamo Gorke plodove (njemu mnogo mnogo draga serija, a ja sam mlađji pa je nisam gledao nikad) ali je problem jer sa jutjuba je skinuta serija, na dailymotionu je nema i svi sajtovi koji su je imali su pustali sa nekog od ta 2 sajta, a na nasim popularnim sajtovima (domace serije, samo domace, lzn) dobar deo epizoda je u losem stanju, to jest fali pola epizode na snimku. Pokušao sam da je nađem, pretražio sam ceo internet(cak sam i do Krstarice dosao) i postoji samo desetak epizoda koje su u dobrom stanju i njih sam brye bolje skinuo, ali dosta mi fali. Ako iko yna neki sajt koji mi je nekim cudom promakao ili ima u licnoj arhivi sacuvano bio bih mu beskrajno zahvalan ili ako ima CD bio bih raspolozen da otkupim.
submitted by asimptotsko_p to AskSerbia [link] [comments]


2024.04.25 14:19 Mizukiri93 Najgori domaci filmovi i serije.

Koji su po vasem misljenju najgori filmovi i serije domace kinematografije. Racunaju se i YU filmovi kao i filmovi bivsih jugoslovenskih zemalja.
(Pozeljno je da date kratko obrazlozenje zbog cega ne volite te filmove/serije).
submitted by Mizukiri93 to AskSerbia [link] [comments]


2024.04.10 21:17 KIPjebote Šta vi mislite o video igricama?

Vi koji ne igrate video igrice, zašto ne igrate, kako gledate na video igrice, kako gledate na ljude koji igraju video igrice?
Gejmeri, šta se igra? Koja vam je najdraža igrica? Da li uopšte izlazi danas dobrih video igrica ili je sve bazirano na p2w? Šta mislite o novijim naslovima?
Ja mislim da danas izlaze igrice koje se prave za djecu koja su gledala Cocomelon, da je sve šareno, da pršte razni video efekti i sl. Ne znam kad je izašla neka igrica koja je htjela prikazati nešto realistično, neku "filmsku" radnju, nego je sve nešto nadrealistično, neki vanzemljaci, budućnost itd. Oke su i to igrice, ali ipak su mi draže igrice kao što su Mafia serijal (osim treće), GTA dijelovi (bar do GTA VI jer mislim da ćemo i u njemu imati ono što trenutno imamo u online-u), stariji Colin McRae Rally (bili su perfekcija između simulacije i arkade), stariji CoD i sl.
Glavni pokretač ove teme je igrica: The Rouge: Prince of Persia, koja uskoro treba izaći. Znam da Prince of Persia nije nikad bila neka realistična igra sa svim čudovištima, ali je imala čar i bila je preteča Assassin's Creeda, te ne zaslužuje ovakvo poniženje kao što je ta igra a i Prince of Persia: The Lost Crown. Da se razumijemo, dobre su to igre, ali mi ovo "Prince of Persia" više stoji u naslovu kako bi se igra bolje prodala nego što je to zapravo Prince of Persia igra.
Vaše mišljenje na ovu čitavu temu? (Bez hejta, ne mrzim ni jednu igricu, volim i realistične i nadrealistične, samo što trenutne nadrealistične me ni malo ne privlače :))) )
submitted by KIPjebote to bih [link] [comments]


2024.04.06 21:21 DreamerEight Výsledky prezidentských volieb 2024 - 2. kolo

Tu su konecne vysledky.
Spočítané 100 %, Volebná účasť 61,14 % - Ivan Korčok - 46,88 % - 1 243 709 hlasov - Peter Pellegrini - 53,12 % - 1 409 255 hlasov
Volebny model Median pre RTVS (toto NIE su oficialne vysledky). - Ivan Korčok - 51,10 % - Peter Pellegrini - 48,90 %
Exkluzívny odhad výsledkov: Kto vyhrá druhé kolo volieb prezidenta SR 2024? - SME.SK
Upozornenia: - Pri priebeznych vysledkoch bude mat najskor zrejme velky naskok Pellegrini, podobne ako v prvom kole, kedze najskor budu scitane male okrsky, neskor sa to bude postupne vyrovnavat, kedze Korcok ma vyssiu podporu vo vacsich mestach. - Akekolvek volebne modely, exit poll-y mozu byt nepresne, hlavne pri tak tesnych ocakavanych vysledkoch, skutocne vysledky tak mozu byt aj opacne, je nutne ich brat s velkou rezervou. - Ked vyhra ktorykolvek z kandidatov, bude to znamenat bud radost, alebo smutok a mozno aj hnev, ale prosim, spravajme sa slusne a nezovseobecnujme, prezili sme parlamentne volby, prezijeme aj prezidentske, stale nas cakaju dolezite Eurovolby. - Nenechajte sa vyprovokovat trollmi, uz tu boli pokusy, pozrite si nick uzivatela a tiez datum vytvorenia profilu.
Dalsie odkazy k prezidentskym volbam, online clanky, priebezne doplnane: - Správy po minúte - RTVS - Prezidentské voľby 2024 ONLINE - aktuality.sk - Prezidentské voľby 2024 - SME.SK - FOTO: K urnám v krojoch i svadobných šatách. Volí sa na stanici i v krčme, nechýbalo ani vystúpenie pre komisiu - Prezidentské voľby 2024: 7 dôvodov, prečo Ivan Korčok prehral
submitted by DreamerEight to Slovakia [link] [comments]


2024.04.03 18:52 AutomaticStop5636 Koje su domace serije najbolje?

Napisite i poredjajte vase omiljene, za mene je
Najbolja - Deca zla, ali je samo jedna sezona, pa je izdvajam. Ostale poredjane:
1 - Mocvara 2 - Nemirni 3 - 12 reci 4 - Meso 5 - Kljun 6 - Drzavni sluzbenik (nisam do kraja) 7 - Koza
submitted by AutomaticStop5636 to AskSerbia [link] [comments]


2024.03.29 11:21 Aggravating-Grab9159 Prijatelji

Sa 18 godina mogu reci da nemam ni jednog prijatelja. Imam jednog al I njega vidjam jednom sedmicno max a on uzme sebi furseta 2 sedmice pa nece da izadjemo u grad. I isao sam po sranjima raznim nesto ko putovao I nadjem ko nekog jarana jaranicu a se opet vidimo par puta I kontakt prekine. Imam nekoliko online prijatelja sto sam jos tokom korone nasao al I oni su tu da igrica se zaigra I tjt a nisam vise za toga. I ne znam da li je do mene jer od malena nisam imao neko drustvo I uvijek sam bio sam. Najgore je kad vidim po instagramu svi vani ovo ono a ja se zatvaram u kuci gledajuci serije il ne radeci nista. Pa eto sta vi mislite, dal je to do mene kako da ih nadjem jer jedini prijatelji bi trebali bit oni od malena a ja te nemam.
submitted by Aggravating-Grab9159 to bih [link] [comments]


2024.03.25 23:24 Medaker2 Online serije?

Koje sajtove koristite da gledate serije(strane)?
submitted by Medaker2 to AskSerbia [link] [comments]


2024.01.25 10:45 dreftzg [Novo iz svijeta knjiga] Veliki vodič kroz sve filmove i serije u 2024. baziranima na knjigama, razumljivi Marulić na internetu i, kao i uvijek, 15 knjiga za klince i odrasle koje trebate pročitati

Pozdrav ljudi! Obećao sam vam da ću svaki četvrtak prijepodne ovdje objesiti vijesti iz Moljca, mog newslettera koji na jednom mjestu pokušavam obuhvatiti sve što je novo u svijetu knjiga kod nas. Vrlo smo kratki s domaćim vijestima pa sam malo proširio priču. Mislim da će vam se svidjeti. No, dok su vijesti oskudne, novih izdanja ima hrpetina.
Mala napomena: Ne postoji jedno mjesto na kojem se objavljuju sva nova izdanja, a ja nisam savršen. Postoji mogućnost da mi nešto promakne ili da objavim nešto što je već par tjedana u knjižarama. Ja sam jedan tip koji ovo radi iz hobija, pa su greške vrlo moguće. Slobodno lupite reply, pa javite što sam zaznuo.
Još jedna napomena: Moljac je potpuno nezavisan proizvod. Nemam nikakvih veza s izdavačima, ne plaćaju mi da ovo objavljujem, niti da njihove knjige uvrštavam u izbor 15 novih knjiga. Ako neki od izdavača ikad poželi pomoći Moljcu da i dalje izlazi, to će biti jasno naznačeno kao oglas ili plaćena suradnja

Iz kuloara

1/
Vodič kroz pedesetak serija i filmova u 2024. koji su bazirani na književnim djelima
Malo smo kratki s domaćim književnim vijestima, no to nas neće spriječiti. Recimo, imamo ovaj dosta dobar pregled svih serija i filmova koji izlaze ove godine, a koji su na bilo koji način povezani s knjigama, bilo da se radi o još jednoj Netflix seriji baziranoj na Harlanu Cobenu ili novom Agatha Christie filmu. Vrlo fora.
Cijeli tekst je ovdje, ali na engleskom.
2/
2024 je godina Marka Marulića, Judita dostupna online na jeziku koji svi mogu razumjeti
Ove godine je 500 godina od smrti Marka Marulića. Planira se niz manifestacija, izvođenje nekoliko glazbeno-scenskih djela, izložbe i aktivnosti u kojima će sudjelovati ključne hrvatske ustanove u kulturi, muzeji, knjižnice, ali i škole. Ali prije svega toga, Hrvatski institut za jezik i jezikoslovlje je digao stranicu marulic.hr (bilo je i ljepših i modernijih) na kojoj je cijela Judita u tri verzije koje se mogu čitati paralelno - u izvornom slovopisu, u modernom slovopisu i, najbitnije, prilagođeno na moderni hrvatski jezik. Dost fora, pogotovo kada se sjetim mučenja s Juditom u školi.
Više ovdje.
3/
Sve više ghostwritera i script doctora žele da se zna za njih
Ok, još jedna stvar koja nije striktno vezana za neke domaće vijesti o knjigama, ali su (barem meni) vrlo zanimljive. U jednom tjednu su izašla dva sasvim odvojena velika teksta u kojima pisci iz sjene sve više traže prihvaćanje u mainstreamu. Prvo imamo ovaj veliki sastanak ghostwritera koji objašnjavaju kako ghostwriting zapravo funkcionira. A onda smo dobili i ovaj fenomenalni tekst iz New Yorkera u kojem Scott Frank, jedan od najvećih script doctora u Hollywoodu, polako izlazi iz sjene. Oba teksta su na engleskom
-------------------------------------------------------------

Friško otisnuto

-------------------------------------------------------------

Knjige za klince

-------------------------------------------------------------
Ovo je ulomak iz Moljca. Ako želite ove novosti o knjigama, ali i još par stvari koje nisu čiste vijesti (par recenzija, pokoji intervju i ponekad neki ulomak iz knjige) primati u inbox, da vam ne promakne na Redditu, možete se pretplatiti na newsletter. Ali nema nikakve obaveze, ove vijesti će biti postane svaki četvrtak prijepodne na Reddit, dokle god me tolerirate :D
submitted by dreftzg to croatia [link] [comments]


2024.01.15 21:03 luzernejm Studentska kreditna kartica BPŠ

Imam problem prilikom placanja online ovom novom studentskom karticom. Gde god da unesem podatke sa kartice, odbijaju mi placanje i nista ne mogu da platim online. U prodavnicama mogu da platim normalno, a online ne prihvata ni za strane ni za domace sajtove preko kojih zelim nesto da platim. Da li jos neko od studenata ima ovaj problem i da li postoji eventualno resenje ILI DA JE POLOMIMMMMMM?? Hvala 🫠
submitted by luzernejm to StudentiSrbija [link] [comments]


2024.01.13 00:12 Key_Chicken873 Domace serije

Da li neko mozda zna gde se mogu gledati besplatno domace serije poput Radio Mileva, Lud Zbunjen Normalan. Hvala unapred.
submitted by Key_Chicken873 to FilmSerijeChat [link] [comments]


2024.01.11 09:39 dreftzg [Novo iz svijeta knjiga] Najbolje od knjiga u 2023., digitalne knjige sve popularnije, V.B.Z. opet traži najbolji neobjavljeni roman i, kao i uvijek, 15 novih knjiga za klince i odrasle

Pozdrav ljudi! Obećao sam vam da ću svaki četvrtak prijepodne ovdje objesiti vijesti iz Moljca, mog newslettera koji na jednom mjestu pokušavam obuhvatiti sve što je novo u svijetu knjiga kod nas. Bili smo na maloj pauzi, nije bilo novih knjiga, ali sada se polako vraćamo. Izdavači se još nisu zagrijali, pa vijesti možda bude svaki drugi tjedan, ali idemo dan po dan.
Mala napomena: Ne postoji jedno mjesto na kojem se objavljuju sva nova izdanja, a ja nisam savršen. Postoji mogućnost da mi nešto promakne ili da objavim nešto što je već par tjedana u knjižarama. Ja sam jedan tip koji ovo radi iz hobija, pa su greške vrlo moguće. Slobodno lupite reply, pa javite što sam zaznuo.
Još jedna napomena: Moljac je potpuno nezavisan proizvod. Nemam nikakvih veza s izdavačima, ne plaćaju mi da ovo objavljujem, niti da njihove knjige uvrštavam u izbor 15 novih knjiga. Ako neki od izdavača ikad poželi pomoći Moljcu da i dalje izlazi, to će biti jasno naznačeno kao oglas ili plaćena suradnja

Iz kuloara

1/
Najbolje od knjiga u 2023
Početkom 2024. izašlo je par tekstova koji su sumirali sve što se dogodilo na domaćoj književnoj sceni. Prvo, ovo je lista knjiga koje su Hrvati najviše poklanjali ovog prosinca.
Hina je napravila veliki pregled najvažnijih događaja u hrvatskoj književnosti ove godine, a Index je složio listu knjiga koje su obilježile 2023. godinu.
Ovako na okupu to zvuči sasvim ok, no zadnjih par dana gledam liste najboljih knjiga objavljenih u Hrvatskoj, ali i na engleskom i po prvi put nisam oduševljen. Ništa mi nije baš zapelo za oko kao potpuno genijalno. Nadam se da će 2024. biti bolja.
2/
Digitalne knjige sve popularnije, BEK u 2023. godini objavio 30 novih naslova, a besplatne knjige čitalo 136 tisuća korisnika
Broj objavljenih autorica i autora premašio je 200, broj objavljenih djela suvremene hrvatske književnosti premašio je 300, broj dostupnih naslova premašio je 300, a broj online čitanja premašio je dva milijuna
Cijeli tekst je ovdje.
3/
V.B.Z. raspisao natječaj za svoju legendarnu nagradu za neobjavljeni roman
Za sve one koji traže priliku za objavu rukopisa koji čuvaju u ladici, evo ideje kako da on ugleda svjetlo dana i/ili knjižnice i knjižare. Riješite svoje dileme prijavom na ovaj natječaj!
Izdavačka kuća V.B.Z. raspisala je natječaj za književnu nagradu za najbolji neobjavljeni roman godine.
U 2024. godini po dvadeseti put će se tražiti rukopis kojemu će se dodijeliti V.B.Z.-ova književna nagrada za najbolji neobjavljeni roman godine, a autoru uručena novčana nagrada u bruto iznosu od 15.000,00 eura.
Cijeli tekst je ovdje.
4/
Izabrani uži izbor NIN-ove nagrade
Od ukupno 188 romana koji su pristigli na natječaj, u ovogodišnjoj konkurenciji za NIN-ovu nagradu je dvanaest romana. Dijelim ovo samo da se pohvalim da je u užem izboru i moj dragi prijatelj Dejan Ognjanović s knjigom Zadušnice. Radnja romana smještena je u blisku budućnost Srbije, u kojoj, tokom jesenjih zadušnica, iz grobova počinju ustajati mrtvi. Iako su čitaoci njegovih prethodnih romana navikli na redove teksta ispunjene mučnim, brutalnim scenama nasilja i jezom, novi Ognjanovićev roman sadrži snažne primjese crnog humora i groteske, elemente kojima autor pokušava da prevaziđe postojeću apsurdnost i nadrealnost života u Srbiji. Da, mislim da nema velike šanse pobijediti s takvom knjigom, ali svaka mu čast na užem izboru za tako važnu nagradu.
Cijeli tekst je tu.
-------------------------------------------------------------

Friško otisnuto

-------------------------------------------------------------

Knjige za klince

-------------------------------------------------------------
Ovo je ulomak iz Moljca. Ako želite ove novosti o knjigama, ali i još par stvari koje nisu čiste vijesti (par recenzija, pokoji intervju i ponekad neki ulomak iz knjige) primati u inbox, da vam ne promakne na Redditu, možete se pretplatiti na newsletter. Ali nema nikakve obaveze, ove vijesti će biti postane svaki četvrtak prijepodne na Reddit, dokle god me tolerirate :D
submitted by dreftzg to croatia [link] [comments]


2024.01.05 12:56 _mama_qween Domace serije

Koja je po vama najbolja domaca serija u zadnjih 5,6 godina i da li uopste postoje neke koje se mogu uporediti sa "Boljim zivotom","Srecnim ljudima","Porodicnim blagom" ,u smislu da se moze reci da ce isto toliko potrajati,iako je zanr potpuno drugaciji,rekla bih uglavnom misterije neke...Da li se uopste danasnje serije i filmovi mogu porediti u bilo kom smislu sa tim nekim iz '80, '90??
submitted by _mama_qween to serbia [link] [comments]


2024.01.01 22:07 Nervous_Fun_9302 Domace serije koje su se ili zaboravile ili retko ko za njih zna?

Nesto se razmisljam juce, inace zivim u inostranstvu ali sam totalno zaboravio na seriju Moj rodjak sa sela, inace kao klinac sam bio fanatik gledajuci domace serije i onda me interesuje neke dobre serije za koje znate da ljudi mozda nisu gledati?
Dome slatki dome, Natasa, Gore Dole, Zaboravljeni serije (mozda) ovo manje vise bi svi ljudi znali ali cisto sumnjam po prici da klinci kao ja krajem 90tih znaju za ove serije
U cemu je stvar sa serijom Gore Dole? Ima jako dobre glumce, pravljena tipa kao Srecni Ljudi ili Porodicno Blago mada segment mozda opisuje malo drugaciju politiku
submitted by Nervous_Fun_9302 to serbia [link] [comments]


2023.12.01 22:12 ferrytale69 Na 24časa.hr opsesivni poremećaj o jednoj osobi ne jenjava. Danas su budući Pulitzerovi kandidati na naslovnicu stavili 7 komada o svojoj sunarodnjakinji Aci Prijović Živojinović.

Na 24časa.hr opsesivni poremećaj o jednoj osobi ne jenjava. Danas su budući Pulitzerovi kandidati na naslovnicu stavili 7 komada o svojoj sunarodnjakinji Aci Prijović Živojinović. submitted by ferrytale69 to croatia [link] [comments]


2023.10.10 13:23 crvenkapica_011 Kako nam tablet može biti od koristi tokom putovanja automobilom

Kako nam tablet može biti od koristi tokom putovanja automobilom

https://preview.redd.it/j0hdze2n0dtb1.jpg?width=940&format=pjpg&auto=webp&s=3b8b77300af855c942c497b3ec2d345c085c777e
Putovanje automobilom može biti zanimljivo iskustvo, ali istovremeno predstavlja i izazov. Ponekad put traje dugo i javlja se monotonija, posebno kada putujemo sa decom. Međutim, uz tablet ovo može postati mnogo uzbudljivija avantura.

Zašto je pametno poneti tablet na put?

Tablet računari postali su naši nezaobilazni saputnici, nudeći mnoštvo funkcija koje nam olakšavaju svakodnevnicu. Svojim elegantnim dizajnom, prenosivošću i raznovrsnim mogućnostima, tablet takođe transformiše način na koji putujemo automobilom.
U nastavku vas upoznajemo sa brojnim načinima upotrebe ovih računara tokom avantura na četiri točka:

  • Navigacija i GPS - Prošli su dani petljanja po papirnim mapama ili oslanjanja isključivo na putokaze i navigacijske sisteme u vozilima. Tablet sada služi kao moćni GPS uređaj, koji nas neprimetno vodi od jedne lokacije na drugu. Opremljen preciznim mapama i ažuriranjima saobraćaja u realnom vremenu, tablet nam pomaže da izbegnemo zagušene oblasti i pronađemo najbrže rute, osiguravajući putovanje bez stresa.

  • Planiranje putovanja – Mali i kompaktni, tableti služe kao neprocenjivi resursi za planiranje i istraživanje naših putovanja. Uz pristup mnoštvu informacija putem aplikacija za putovanja, web stranica i pretraživača, možemo bez napora pronaći smeštaj, atrakcije i mogućnosti ishrane na našoj ruti. Uz njih možemo i da planiramo budžet, poredimo turističku ponudu, i putujemo bez stresa!

  • Centar za zabavu - Jedna od glavnih prednosti korišćenja tableta kroz putovanje automobilom je mogućnost da nam on pruži zabavu i razonodu. Na njemu možemo gledati omiljene filmove, serije ili YouTube klipove. Takođe, na tabletu možemo čitati elektronske knjige ili slušati audioknjige. To nam pomaže da prekratimo vreme na putu, posebno kada putovanje traje duže. Ovo je posebno korisno za decu koja mogu učiti i zabavljati se istovremeno. Umesto da se dosađuju na zadnjem sedištu, deca mogu da koriste tablet kako bi se edukovala i razvijala nove veštine.

https://preview.redd.it/hxetq4oq0dtb1.jpg?width=1920&format=pjpg&auto=webp&s=d52c6f1707a2caff85422112ff9600843a97ffa2
  • Učenje jezika i istraživanje kulture - Uz aplikacije za učenje jezika, tablet nam omogućava da poboljšamo svoje jezičke veštine ili čak naučimo novi jezik tokom puta. Pored toga, tablet nudi virtuelne ture, obrazovne igre i interaktivne aplikacije koje pružaju uvid u kulturu, istoriju i znamenitosti mesta pored kojih prolazimo tokom putovanja.

  • Održavanje kondicije - Još jedna korisna funkcija tableta tokom putovanja automobilom je mogućnost da koristimo aplikacije za fitness ili opuštanje. Održavanje fizičke aktivnosti tokom dužih putovanja može biti izazov, ali online vežbe mogu nam pomoći da ostanemo aktivni, čak i u automobilu. Takođe, aplikacije za meditaciju ili relaksaciju doprinose opuštanju tokom vožnje, posebno ako smo pod stresom, ili osećamo umor.

  • Komunikacija i društveni mediji - Tablet računari održavaju našu povezanost sa svetom, čak i dok smo u pokretu. Preko raznih aplikacija za razmenu poruka, video poziva i platformi društvenih mreža, kontakt sa prijateljima i porodicom je besprekoran. Možemo deliti fotografije sa putovanja u realnom vremenu, kao i tražiti preporuke od drugih putnika, stvarajući trajna sećanja i jačajući veze.

  • Skladištenje dokumenata i produktivnost - Za one koji moraju da rade i dok su na putu, tablet nudi niz funkcija i aplikacija za skladištenje dokumenata i virtuelnu saradnju, dok usluga skladištenja u oblaku omogućava pristup važnim datotekama s bilo kog mesta.
Ipak, moramo biti oprezni prilikom korišćenja tableta tokom putovanja. Pre svega, vozač nikako ne sme koristiti tablet dok je u vožnji. Osim što je to opasno, protivzakonito je i može izazvati nezgode. Takođe, važno je da tablet koristimo bezbedno, pravilno i umereno, jer dugotrajno izlaganje ekranu izaziva zamor očiju i umanjuje uživanje u putovanju. Preporučuje se pravljenje redovnih pauza tokom puta, fokusiranje na lepote okoline i interakcija sa ostalim putnicima.
Da zaključimo, tablet može biti izuzetno koristan tokom putovanja automobilom. Pruža nam neograničene mogućnosti zabave, edukacije, planiranja, itd. Međutim, važno je koristiti ga odgovorno i pridržavati se svih sigurnosnih mera kako bismo obezbedili bezbedno i prijatno putovanje za sve putnike.
Dakle, sledeći put kada krenete na put, obavezno ponesite svoj tablet i iskoristite njegov ogroman potencijal za podizanje svakog putovanja na viši nivo!
Slike: pexels.com
Izvor: Automobili Bre
submitted by crvenkapica_011 to rentacar [link] [comments]


2023.10.05 18:40 Famous_Watercress_79 Druženje u Rijeci?

Pozdrav!
Nedavno sam se vratila iz inozemstva te su mi se prijateljstva još više razvodnila. Živim u Rijeci te bih voljela upoznati osobu/e za druženje. Vrlo sam aktivna-volim duge šetnje (pogotovo uz more), redovito vježbam. Volim čitati, gledati serije, ići u kino. Doista sam otvorena za sve nove aktivnosti (barem ću pokušati biti hihi). Također, voljela bih ponovno istražiti ljepote Hrvatske (nacionalni parkovi npr).
Uskoro punim 25 godina. Jako bih bila sretna kada bih ostvarila neke kontakte te preferiram IRL prijateljstva. Online prijateljstva nisu na odmet.
:)
submitted by Famous_Watercress_79 to askcroatia [link] [comments]


2023.09.21 08:52 dreftzg [Novo iz svijeta knjiga] Sa(n)jam knjige u Istri o ‘Životu u oblacima' s naglaskom na strip, novi roman Josipa Mlakića, još jedna knjiga Viktora Žmegača, zanimljivi slovenski autor i, kao i uvijek, 15 novih knjiga koje ne bi trebali propustiti

Pozdrav ljudi! Obećao sam vam da ću svaki četvrtak prijepodne ovdje objesiti vijesti iz Moljca, mog newslettera koji na jednom mjestu pokušavam obuhvatiti sve što je novo u svijetu knjiga kod nas.
Mala napomena: Ne postoji jedno mjesto na kojem se objavljuju sva nova izdanja, a ja nisam savršen. Postoji mogućnost da mi nešto promakne ili da objavim nešto što je već par tjedana u knjižarama. Ja sam jedan tip koji ovo radi iz hobija, pa su greške vrlo moguće. Slobodno lupite reply, pa javite što sam zaznuo.
Još jedna napomena: Moljac je potpuno nezavisan proizvod. Nemam nikakvih veza s izdavačima, ne plaćaju mi da ovo objavljujem, niti da njihove knjige uvrštavam u izbor 15 novih knjiga. Ako neki od izdavača ikad poželi pomoći Moljcu da i dalje izlazi, to će biti jasno naznačeno kao oglas ili plaćena suradnja

Iz kuloara

1/
Tema ovogodišnjeg Sa(n)jam knjige u Istri je ‘Život u oblacima', posebno će se posvetiti stripu
Ovogodišnji, 29. Sa(n)jam knjige u Istri – Pulski festival knjiga i autora održat će se od 24. studenoga do 3. prosinca u Domu hrvatskih branitelja u Puli, a središnja tema je ‘Život u oblacima’. Glavna programska okosnica je strip, kojeg će u Puli predstavljati eminentni inozemni i domaći autori i autorice. Kroz posvetu devetoj umjetnosti, na brojnim programima, književnim susretima i izložbama, Sajam će biti u znaku oblačića u koje autori stripa upisuju replike svojih junaka, a koje čitatelje baš na onoj tankoj crti, rubu između dva nacrtana kadra priče odvode u svijet mašte.
Bacite pogled na cijeli tekst u Telegramu ili na stranicu Sa(n)jam knjige u Istri za više informacija.
Zato Memorijalni stan MJZ sada poziva ljude da podjele svoje slike s njezinim knjigama i kratke tekstiće što im je Zagorka značila u životu. Jedva čekam da vidim kako će izložba ispasti. Detalje o tome kako poslati svoj doprinos možete pronaći na sajtu Memorijalnog stana.
2/
Dosta dobar natječaj za priče i stripove na temu vremena pokrenuo je online časopis Morina kutija
Vrijeme teče i ne zaustavlja se, nemilosrdno kreće naprijed, i u uredništvu Morine kutije to znači da se kutija ponovno otvara za primanje priča i stripova! Na redu je zimski broj Morine kutije, i to šesti po redu broj ovog online časopisa.
Primaju se originalne, prethodno neobjavljene priče i stripovi u žanrovima spekulativne fikcije na otvorenu temu i posebnu temu broja: "žrtve vremena". Tema je otvorena za što širu interpretaciju.
Vrijeme kao doslovni negativac? Putovanje kroz vrijeme koje nosi svoju cijenu ili neminovan protok eona s kojim se vaši junaci suočavaju? Besmrtnost koja nije toliko zabavna, starost koja dolazi na vrata i najmoćnijim magovima… Ili iznenadite svojim puno opuštenijim, vrckastijim, zabavnijim pogledom na temu – žrtva ne mora nužno značiti nešto mračno i sumorno! Na kraju, protokom vremena možda gubimo mladost, ali dobivamo iskustvo, znanje i mudrost. Na vama je da interpretirate ovu temu kako želite.
Osim preispitivanja koncepta vremena i onog što potencijalno gubimo u njemu, možete slati i svoje priče i stripove na otvorenu temu – na engleskom, hrvatskom i jezicima s kojih se ne prevodi. Bitno je samo da pripadaju nekome od žanrova spekulativne fikcije – fantastike, znanstvene fantastike, horora i svega između.
Evo i cijelog opisa natječaja.
3/
Rezime šesnaestog izdanja Vriska: ovo će biti centralno jesensko festivalsko događanje u Rijeci
“Završio je još jedan Vrisak. Brojka ispred naziva sajma kaže 16., a budući da se malo još tko sjeća prijepora oko činjenice da Vrisak nije oduvijek Vrisak, pa ni VBZ-ov, nećemo ni mi ovdje drviti po tome. Uostalom, mnogi koji drže do sebe danas, skrivaju svoje prave godine; mlađi bi htjeli biti stariji, a stariji bi htjeli biti mlađi. Ovi stariji posegnut će i za pokojim faceliftom, liposukcijom, vježbanjem i drugim aktivnostima kojima bi si poboljšali formu, izgled i atraktivnost, pa zašto to ne bi radili i knjižni sajmovi, onako kao što to Vrisak radi stalno, uporno rastući i razvijajući se. I dobro je to, jer, na koncu, bilo koja manifestacija, pa tako i kulturna, bez konstantnog aktivnog promišljanja o onome što želi biti, ne može računati na ozbiljniji uspjeh.”
Cijeli tekst pročitajte na tportalu.
-------------------------------------------------------------

Friško otisnuto

-------------------------------------------------------------

Knjige za klince

-------------------------------------------------------------

Bonus

Inače ovaj post na Redditu završavam s knjigama koje su izašle, ne stavljam cijeli newsletter u kojem još ima i par recenzija i intervjua. Ipak, evo jednog intervjua jer je stvarno dobar:
Yasmina Reza: U 'Sergeu' imamo ljude koji posjećuju Auschwitz, ali im je važnija njihova mala nesreća
Francuska književnica Yasmina Reza proslavila se sredinom devedesetih godina svojom dramom 'Art', a koja je osvojila niz najuglednijih teatarskih nagrada te je kasnije postavljena na kazališnim daskama u više od trideset zemalja svijeta. Tportal je s njom razgovarao povodom nedavne objave posljednjeg ormara ‘Serge’ kod nas.Pročitaj ovdje.
-------------------------------------------------------------
Ovo je ulomak iz Moljca. Ako želite ove novosti o knjigama, ali i još par stvari koje nisu čiste vijesti (par recenzija, pokoji intervju i ponekad neki ulomak iz knjige) primati u inbox, da vam ne promakne na Redditu, možete se pretplatiti na newsletter. Ali nema nikakve obaveze, ove vijesti će biti postane svaki četvrtak prijepodne na Reddit, dokle god me tolerirate :D
submitted by dreftzg to croatia [link] [comments]


2023.08.18 11:12 stojshic Virtuelne kartice?

Pitanje vezano za platnu karticu
Ovako stoje stvari. Imam racun sa karticom u Raiffaisen banci, ali bih voleo da je ne koristim previse na internetu. Imao sam jedno vreme A1 karticu dok nisu ugasili provajdera usluga (iPay?), i od onda muku mucim da nadjem nesto. Nije mi toliko bitno da li je inostrano ili domace, mada svakako zbog provizija pozeljno domace. Probao sam i sa Payoneer, ali da bih dobio karticu je potrebno napraviti 50e, sto mi nekako i ne ide, jer jelte, novi freelancer bez ocena... E sad, ima li neka banka koja i dalje daje te neke virtuelne kartice na koju bih prebacivao samo novac koji mi je potreban za pazar online? Da nema nekih prevelikih odrzavanja racuna i tako to?
Hvala
submitted by stojshic to finansije [link] [comments]


2023.07.24 14:55 Illustrious-Zone-824 Kog brokera izabrati ?

Pozdrav svima,
Jutros sam postavio pitanje u vezi toga kakvo iskustvo imate sa TradeWin-om kao i vase mjsljenje o tom brokeru. Pre svega, izvinjavam se svima jer je taj post totalno nepotpun i evo zeleo sam da izdvojim vreme da napisem svoje iskustvo i da vas pitam za vase misljenje. Inace ovo je moj prvi post ovde.
Malo cu o sebi, imam 24 godine, studiram i radim kao dostavljac. Pocetnik sam u investiranju na berzi i naucio sam dosta osnovnih stvari. Pre nekih 7-8 meseci sam dobio veliku zelju da ucim o berzi i finansjiskim trzistima generalno. Nikada ne bih investirao novac u nesto a da ne znam kako nesto funkcionise. Glavni izvor su mi bili YT klipovi i jedni od njih su i klipovi sa kanala Licne Finansije koji su odlicni. E sad, hteo sam sebi da olaksam i kupim neku literaturu ili neki kurs jer uvek sam imao misljenje da ako gledam klipove na YT da bih eventualno propustio neku osnovu. Jednostavno eto tako volim. A pogotovu sto nisam znao nista u vezi berze i finansijskih trzista.
Googlao sam i naisao na kurs koji je se zove "Berzanska Akademija" ciji je kreator zapravo TradeWin (Djordje vi ste ga spomenuli u klipu Recenzija TradeWin-a.) A tek kasnije sam saznao da je TradeWin broker. Nije mi cilj bio da jurim prvo brokera vec edukacija, pri kupovini kursa nisam znao naziv nijednog brokera. Znaci ovo nije nikakva reklama za TradeWin zaista, vec da podelim sa vama svoje iskustvo posto sam primetio da ima svakakvih prica, odlucio sam da napisem tekst i da iznesem neke cinjenice u vezi sa TradeWin-om. Odmah da kazem da je kurs dobar i stvarno sam dosta naucio na njemu. Naravno, zahteva i samoistrazivanje nakon njegovog gledanja. Znaci necete sve znati nakon odgledanog kursa sto je i ok. Ono sto je najbitnije je da daje osnovno razumevanje o tome kako berza funkcionise sto je meni bilo najbitnije. Takodje postoji mentorstvo u vidu komentara sto je jos jedan veliki plus. A usput kako sam prolazio kroz kurs i uporedjivao sa YT klipovima, mnogo sam bolje razumeo o cemu se prica, znaci poenta price je da je meni pomoglo. Necu sad detaljno o kursu. Kako sam vremenom stvorio neku sliku kako berza funkcionise, koji su njeni akteri itd. dosao je red i na brokera.
Zaista sam dosta citao u vezi brokera po raznim forumima pa i u vezi TradeWin-a, ali nisam bio siguran koga bih odabrao. A ono sto mi je bilo najvaznije je da ne odaberem nekoga ko nije broker, a promovise se kao da jeste, a znamo svi sigurno za jednog takvog brokera. U vezi TradeWin-a sam cuo i pozitivno i negativno. A s obzirom na to da sam ja neko ko je kupio njihov kurs koji mi se svideo, bilo mi je iznedjadjujuce da postoji dobar broj ljudi koji kazu da su losi. Opet nasao sam da su neki izneli konkretne argumente zasto i kako, kao npr da se ne isplate za penny stocks ali necemo toliko u detalje da ne bih pisao tekst duagacak 10000 redova. Na sajtu komisije za kartije od vrednosti se nalazi TradeWin koji se vodi kao investiciono drustvo a opet procitao sam da to nije tacno i eto u fazonu da je to tu tako ubaceno onako. Kako god, ubrzo je u tom periodu izbacen onaj serijal recenzije brokera (NLB banka, Interactive Brokers, TradeWin) i rekoh ajde da odgledam. Interactive Brokers mi je prvobitno bila prva opcija bez daljeg razmisljanja i prvobitno sam zapoceo proces kod njih online jer sam od vas Djordje i saznao za njih. Stigao sam do procesa registracije skoro do kraja i zastao, ono je ostalo sacuvano koliko vidim. A razlog zasto sam zastao je sto sam procitao neke komentare da je tesko otvoriti kod njih. Jos jedan razlog je bio sto sam saznao takodje sa vaseg klipa da TradeWin navodno ne naplacuju proviziju za neaktivnost sto se meni itekako svidelo s obzirom da ne znam unapred kako ce mi se odvijati stanje finansija jer studiram (ali vidim da je neko u prvobitnom postu kao komentar napisao da ni IBKR ne naplacuje proviziju za neaktivnost, eto to nisam znao) i nekako komentar u vezi TradeWin-a u serijalu recenzija brokera da to vise nije firma kao nekadasnja Sinteza, ulilo neko poverenje u vezi tog brokera. To su mi bili neli trigeri da odem kod njih. A na sve to, kada sam otvarao racun u TradeWin-u, preporucili su mi AIK banku, navodno da se oni najvise isplate zbog provizije, i da kod njih otvorim devizni racun. Otisao sam i otvorio ga i pitao jednu bankarku: "Da li kod vas ljudi dolaze cesto da otvaraju racune bas kod ovog brokera?" Ona mi je rekla: "Da, dolaze cesto." I to mi je bio jos neki pokazatelj da uredu.
Nakon takoga sam stavio novac na investicioni racun, banka je uzela proviziju od 12 EUR, TradeWin je uzeo proviziju od 20 $ (u dolarima jer sam kupio akcije americke komapnije).
Jedino sta nisam uradio je da pitam ovde u grupi, sto vidim da je mozda i najbolje. Svakako, zelim da znam da li sam pogresio ili ne.
To je neko moje iskustvo sa TradeWin-om (bar za sada) a moje pitanje je sledece: Zelim da investiram iskljucivo na dug rok, i to bi bilo dva puta godinje po 500 EUR s tim sto bih kupovao 20-30% penny stock a 70-80% akcije gigantskih komapnija kao sto je Tesla, Apple, Microsoft, Nvidia, Google itd. Trejdovanje me ne zanima. U tom slucaju, koji broker mi se najvise isplati i zasto ?
submitted by Illustrious-Zone-824 to finansije [link] [comments]


2023.06.18 11:38 pravda-a-laska Ten Babis si s temi dezinformacemi proste neda pokoj 🤮

Ten Babis si s temi dezinformacemi proste neda pokoj 🤮 submitted by pravda-a-laska to czech [link] [comments]


2023.02.26 13:27 Nightwhistle Novije domace serije

Da li ima dobrih domacih serija novije produkcije?
submitted by Nightwhistle to serbia [link] [comments]


http://swiebodzin.info