Kuta se chudai

IZOMETRIJA!!!

2024.05.10 20:56 Spirit198 IZOMETRIJA!!!

Izometrijske vježbe odnose se na stezanje mišića radi stvaranja sile, bez ikakvih značajnih pokreta. Iso što znači "isto" i metric što znači "duljina"; tako da se doslovno odnosi na vježbe u kojima mišić(i) ostaju iste duljine dok proizvode snagu.
POVIJEST IZOMETRIJSKOG TRENINGA
Povjest seže daleko u prošlalost, ipak evo nekih zanimljivih stavki: Ranih 1920-ih kada su znanstvenici zavezali jedan krak žabe i otkrili da naprezanje oko njegovih veza čini zavezanu nogu jačom. Dvadesetih godina prošlog stoljeća fizikalni terapeuti koristili su neke oblike izometrijske kontrakcije za jačanje mišića u gipsanim udovima. Njihovo istraživanje pokazalo je da statička kontrakcija povećava mišićnu snagu, a ona dnevna razdoblja statičke kontrakcije koja su se kratko održavala na pola maksimalne snage bila su najučinkovitija u razvoju snage. Također je otkriveno da je statička snaga neučinkovita kao mjera stabilnosti u aktivnostima kretanja. 1950-ih, njemački znanstvenici dr. Erich Albert Müller i Theodor Hettinger "primijetili su da kontrakcije koje uključuju manje od jedne trećine maksimalne snage ne treniraju mišić; međutim, ako kontrakcija mišića prelazi jednu trećinu njegove maksimalne snage, njegova masa i time raste njegova snaga." Tijekom deset godina Institut Max Planck proveo je preko 200 eksperimenata, a objavljena je i knjiga Theodora Hettingera Physiology of Strength. Obojica su osmislili režim treninga temeljen na izometrijskim vježbama. U 1960-ima, profesor Sveučilišta Connecticut James A. Baley stavio je izometriju na test s klasom od 104 studenta kako bi proučili rezultate testova mjerenja povećanja snage, izdržljivosti, koordinacije i agilnosti. Izvorna studija pokazala je da je 4-tjedni program izometrijskih vježbi rezultirao značajnim dobicima. Izometrijske vježbe predstavljene su suvremenoj američkoj javnosti kao preteča bodybuildinga u ranim danima fizičke kulture.
NEUROMUSKULATURNA AKTIVACIJA
Možete regrutirati od 5% do 10% više mišićnih vlakana tijekom maksimalne izometrijske akcije nego tijekom maksimalne koncentrične ili ekscentrične. Jedna studija registrirala je kako je tijekom izometrične napetosti s 5% bio veći broj radno aktivnih mišićnih vlakana, nego tijekom druge dvije vrste napetosti mišića. Izometrična aktivacija je 95,2% u odnosu na 88.3% ekscentričnu aktivaciju (istezanje, vraćanje), i 89.7% koncentrične (zatezanje) aktivacije. (Babault et al. 2001) Budući da je regrutiranje vlakana jedan od ključnih neuralnih čimbenika koji utječu na snagu, česti izometrijski treninzi mogu programirati vaš živčani sustav da bude učinkovitiji u regrutiranju više vlakana. Nakon što to učinite, postat ćete jači u svojim redovnim vježbama dizanja čak i bez dodavanja mišićne mase.
Brzina aktiviranja regrutiranih mišićnih vlakana veća je tijekom maksimalne izometrijske akcije nego tijekom maksimalne ekscentrične akcije i može biti veća nego tijekom maksimalne koncentrične akcije. Opet, tijekom određenog vremena, to znači da korištenjem maksimalnih izometrijskih radnji možete trenirati svoj neuromuskularni sustav da proizvede veću brzinu aktiviranja tijekom svih vrsta mišićnih radnji. Ovo je još jedan način povećanja proizvodnje snage.
MAKSIMALNA AKTIVACIJA
Tijekom dinamičnih vježbi (koji sadrže pomicanja) maksimalno intramuskularno zatezanje mišića traje trenutak, pogotovo zato što tada otpor ima brzinu, ubrzanje (zamah), međutim, tijekom izometričnog treninga stanje maksimalnog zatezanja mišića može se dulje zadržati. Npr. kod dinamičnog gibanja u fazi dizanja, umjesto da maksimalno zatezanje mišića potraje 0.25-0.5 sekundi, to može trajati i nekolikosekundi. Na snagu uvelike utječe vrijeme koje se provodi s maksimalnim zatezanjem mišića.
KUT PRIJENOSA SNAGE
Jedna od pogrešnih predodžbi o izometriji je da rezultira povećanjem snage samo na poziciji gdje se odvija trening. Studije su pokazale da može rezultirati povećanjem snage u drugim položajima zglobova. A raspon položaja u kojima se snaga povećava ovisi o duljini mišića tijekom izometrijskog treninha, s treningom na većoj duljini mišića (položaji prema kraju pokreta u kojem je mišić istegmutiji ili početak pokreta) što rezultira prirastom snage kroz veći raspon pokreta nego kod treninga na kraćoj duljini mišića. Nadalje, zabilježeno je da se dinamička snaga u većoj mjeri poboljšala kada se izometrija izvodila na dugoj duljini mišića u usporedbi s kratkom duljinom mišića. Osim povećanja snage kroz veći raspon pokreta, izvođenje na velikim mišićnim duljinama također dovodi do većih morfoloških prilagodbi. Nekoliko je studija izvijestilo da je izvođenje na velikim mišićnim duljinama rezultiralo većom mišićnom hipertrofijom nego kada na kratkim mišićnim duljinama. Nadalje, izvođenje na velikim duljinama mišića također je rezultiralo većom hipertrofijom i ukočenošću tetiva. To može imati neke praktične implikacije za sportsku izvedbu budući da je krutost tetive povezana s većom stopom razvoja sile i kraćim vremenom kontakta tijekom skoka. Osim toga, ove prilagodbe također mogu biti ključna komponenta za ekonomičnost trčanja u natjecanjima izdržljivosti. Dok se čini da izvođenje na dugim mišićnim duljinama pruža povoljniju snagu i morfološke prilagodbe u usporedbi s vježbanjem na kratkim mišićnim duljinama, rezultati nedavne studije pokazali su da izvođenje u više položaja / zglobnih kutova u usporedbi s jednim dugim položajem mišića, može imaju veću korist za izvedbu balističkog kretanja. Studija pokazuje da su sudionici koji su izvodili izometrijski potisak s klupe u tri različita položaja/konfiguracije kuta zgloba rezultirali većom vršnom snagom tijekom balističkog skleka u usporedbi s onima koji su izvodili samo izometrijski potisak s klupe pod kutom lakta od 90°, unatoč sličnom poboljšanju u bench pressu s maksimalnim 1 ponavljanjem. Stoga se čini da bi pojedinci trebali razmotriti izvođenje IST-a u više položaja kada je cilj poboljšati izvedbu balističkih pokreta, osobito kada se IST ne izvodi istodobno s drugim dinamičkim načinima treninga otpora. Na temelju trenutnih dokaza, preporučuje se izvođenje na položajima zglobova koji induciraju duge duljine mišića kako bi se povećala snaga u većem rasponu pokreta i također povećale morfološke prilagodbe. Međutim, ako je cilj poboljšati određeni dinamički pokret, bit će bolje izvesti u višestrukim položajima zglobova.
VRSTE IZOMETRIČNIH KONTRAKCIJA
IZOMETRIJA DRŽANJA (držanje utega ili težine tijela na određenoj točki, max kontrakcija) 1 ili više setova, 1 ili više pozicija. Izometriska snaga bolji prijenos u ekscentričnu snagu nego koncenteičnu. Primjenjuje se za snagu (80/110 posto od maksimuma) krači setovi iziskuje pomagača/e, izdržljiva snaga manje težine ili težina tijela duže držanje kontrakcije 60sec.+, hipertrofiju (60/80 posto od maksimuma) duži setovi min. 30 sec/60sec...
Pribor: Šipka/ploče, bučice, tjelesna težina
IZOMETRIJA GURANJA/POVLAČENJA guranje ili povlačenje nepomičnog objekta. Metoda za maximalnu snagu i eksplozivnost 80/100 posto od maximuma. Izometrijska snaga, odličan prijenos u koncentričnu snagu. Primjena kod slabijih točaka/područja u liftu, prije explozivnih ponavljanja radi PAP-a ( post aktivacijska potencijacija), za snagu cijelog ROM-a.
Tipovi:
Submaksimalna 80/100%
Maximalna 100%
Ramp Up ( polagano povečanje tenzije do vrhunca te održavanje vrhunca nekoliko sekundi polagano otpuštanje) max snaga.
Balističko 100% od početka rapidna kontrakcija nekoliko sekunda u valovima, RFD( brzina razvoja sile). Ova je tehnika izrazito dobra za razvijanje ”startne” snage koja je korisna sportašima koji iz statičnog stanja trebaju krenuti eksplozivno.
Max snaga/RFD (rapidna kontrakcija 100% držanje ~5 do 6 sec.
Pribor: Šipka/ploče, Rack sigurnosni pinovi, sigurnosne ruke, dvije šipke i remen za teret cca. 200kg nosivosti...
Uređaji za mjerenje izometrijske sile (naprednije pračenje i programiranje):
https://tindeq.com/product/progresso
https://www.ascendlabs.com.au/
https://support.vald.com/hc/en-au/articles/8825832500761-NordBord-Test-ISO-30
https://www.shopdacanal.com/prodotti/civile-professionale/accessori-per-sollevamento-e-ancoraggio/12269-dinamometro-digitale-per-pesare-fino-a-300-kg-detail ...
submitted by Spirit198 to TeretanaBalkan [link] [comments]


2024.05.04 19:21 Aggravating_Name_502 Jogi kerdes munkaügyben. Valaki megmondaná, hogy kifizettethetik-e velem?

Kutas vagyok, kezdjük azzal, hogy nyelv tudást nem kértek (nekem szerencsére van) de rengeteg a külföldi. Olyanok is vannak akik nem beszélnek se magyarul se angolul. Adott egy német házaspár aki tankolt nálunk és bejöttek a shopba vettek két italt, de a tankolásról nem szóltak. Nekem megkell kérdeznem róla de sokan a kérdést sem értik és szimplán nemmel válaszolnak inkább. Elmentek fizetés nélkül, a vezető szerint ez kasszás hiba mivel bejöttek a shopba így fizetési szándék megvolt. Na de akkor bárki tankolhat ingyen ha bejön venni egy energiaitalt mert a fizetési szándék megvolt? Velem akarják kifizettetni. Nem érzem, hogy tehetnék arról ha nemleges választ kapok de a kérdést feltettem. A kamera amit visszanéznek hangot nem rögzít engem is csak hátulról. A szerződésemben erről a felelősségről nem esik szó, 2 hete dolgozok itt és rengeteg szabály szegés volt a munkáltató részéről. Pl anélkül, hogy láthattam volna a szerződésem és aláírtam volna bejelentett így egy héttel később mikor az orrom alá dugta már kötelező volt aláírnom, illetve max 12 órás műszak helyett(szerződés szerint) 16 órát is dolgoztatott egy nap.
submitted by Aggravating_Name_502 to joghungary [link] [comments]


2024.05.04 17:38 Aggravating_Name_502 Jogi kerdes munkaügyben. Valaki megmondaná, hogy kifizettethetik-e velem?

Kutas vagyok, kezdjük azzal, hogy nyelv tudást nem kértek (nekem szerencsére van) de rengeteg a külföldi. Olyanok is vannak akik nem beszélnek se magyarul se angolul. Adott egy német házaspár aki tankolt nálunk és bejöttek a shopba vettek két italt, de a tankolásról nem szóltak. Nekem megkell kérdeznem róla de sokan a kérdést sem értik és szimplán nemmel válaszolnak inkább. Elmentek fizetés nélkül, a vezető szerint ez kasszás hiba mivel bejöttek a shopba így fizetési szándék megvolt. Na de akkor bárki tankolhat ingyen ha bejön venni egy energiaitalt mert a fizetési szándék megvolt? Velem akarják kifizettetni. Nem érzem, hogy tehetnék arról ha nemleges választ kapok de a kérdést feltettem. A kamera amit visszanéznek hangot nem rögzít engem is csak hátulról. A szerződésemben erről a felelősségről nem esik szó, 2 hete dolgozok itt és rengeteg szabály szegés volt a munkáltató részéről. Pl anélkül, hogy láthattam volna a szerződésem és aláírtam volna bejelentett így egy héttel később mikor az orrom alá dugta már kötelező volt aláírnom, illetve max 12 órás műszak helyett(szerződés szerint) 16 órát is dolgoztatott egy nap.
submitted by Aggravating_Name_502 to askhungary [link] [comments]


2024.05.02 16:58 jazzsham Fantasy confession

Roleplay - brother- sister incest
Personality- you are hot short heighted first cousin who is extremely vibrant and colourful but at the same time dam aggressive you figure is around 32 28 34 perky tits and round ass. Face is attractive and very fair.
Me - tall handsome athletic muscular built body sharp long nose colour is fair
Story revolving around
You have had many boy friends many sugar daddy boyfriends as well. You know all my secrets and i know all your secrets we both are very close and share a very friendly relationship more of as friends we both hang out a lot drink and smoke a lot maybe inside our minds we are fantasising each other in a sexual relationship as well. We both admire and love each other a lot ( but never had the guts to talk about it with each other) we love to talk about marriage sex babies and our idiotic family members. You are at times jealous of my wife and i get jealous of your boy friends as well
PLOT.
So one night me and you are drinking our favourite Budweiser magnum beer and smoking our favourite gold flake lights cigarette while driving in the outskirts of our city
we are getting drunk i pop out the topic that my wife after our marriage has fucked his ex a couple of times and i have caught her while doing that., i tell you that i forgave my wife and she has been very apologetic about it but inside somewhere i have to have sex with someone other than my wife to get rid of that feeling i am getting avenge ful.
As soon as you got to know about it you got angry and wanted to beat the shit out of my wife but i controlled you. Now me and my wife are living separately as of now coz of work and all other things. ( we both are highly drunk at this moment ) I tell you that i am enjoying this freedom of living like a bachelor but you interrupt me and said kis bat ka bachelor tu to daru bhi behen k sath pi raha hai to which i reply tu girlfriend se kam thodi na hai this gave a firing sensation inside you and you tell me.
Me teri girlfriend thodi na hu to which i say girlfriend se kam bhi to nahi hai and you start blushing. Now you push me a bit and tell me gf k sath sirf daru nahi pite hai kuch bhi mat bol bhai its a direct message to me which gave me chills, my dick pushed itself inside my underwear. I gently ask you gf k sath jo karte hai vo tere sath nahi kar sakta na as soon as i said this you laughed out loud and said gf bola mujhe to gf jaise treat kar bhai.
Now theres utter silence in the car we both are staring each other and all of a sudden i grabbed your head and pushed it towards myself and kiss you so hard that you couldn’t breathe you now got rid of me and slapped me hard smiled and said BHAI isi din ka to intezar tha. I took my car to a lonely field
Finally chapter of being a behenchod
Now we start kissing each other passionately my tongue down your throat and your tongue down mine our saliva flowing from the side of our mouth yet we keep on kissing and smooching each other passionately sucking each others lips violently breathing heavily your one hand has reached my dick and my hand has reached to your tits we both are pressing each other hard i am pressing your boobs very hard my hand has gone inside your tshirt i am feeling the warmth of my sisters boobs and its softness, your hand has gone inside my jeans and inside my underwear you are holding my hard cock and your hands are wet with my dicks pre cum. We both are still kissing each other hard our spits inside each others mouth. Now i push my hand from your boobs to your pussy which is entirely wet i start fingering you very hard and you start screaming ahhh bhai ahhh dheere dheere i dont listen to you and keep on fingering you my entire hand is wet with your cum in it i slowly take out my hand and put that wet hand and fingers of mine inside my mouth ahhhh pehli bar behen ki chut ka pani taste kiya mene its so warm and salty you hold my hand and taste yourself from my fingers and kiss me hard while spitting in my mouth now you smile and say bhai hath se mat chat mu se chatle to which i violently grab your boobs hold you tight and throw you in the back seat. You start enjoying the moment while i am coming outside from the gate you start saying sale kab se tadap rahi hu tere liye itne sal se daru pi rahi hu tere sath mujhe kyo nahi chodta tha mujhe pata tha tu behenchod hai. I have come in the back seat now i say chal chut chata bhai ko tu which you gladly opened your jeans grabbed my head and pushed it inside your pussy. It smells so good i start eating your garam garam chut licking you so hard in and out that you start screaming ahhhh bhai chatle pura bhaiiii ahhhhhhh you start pressing my head inside your pussy and start moving your belly like a dancer like moving your pussy in my mouth. Your warm cum and wet pussy tastes so fucking delicious. You start screaming bhai mera hojaega itne zor se mat chat ahhhhh bhai ahhhhh i keep licking you and tell you behen mauka hai aaj bhai ko pani pila de pura chut ka jhad ja mere mu me to which you came so hard you pushed my head inside your pussy i am unable to breath your force is so strong. Your entire cum is down my throat and i ate all of it.
You are all tired and fucked up and now you tell me bhai i am done i need more beer you drank all my fluids so we start drinking some beer again, while drinking i am pressing your boobs now i tell you sunna behen kiss me hard and now make me drink beer from your mouth you started smiling and said pakka wala behenchod hai na tu and i said tu itni badi randi hai lekin aab se sirf bhai ki randi hai hearing this you suddenly got charged and started smooching me you started spitting out your beer from your mouth to my mouth and made me drink it while kissing me you whisper lund chusaega behen ko? And i got crazy after hearing this mene bola ha aur kya karegi behen and you said chusa de yar tadap rahi hu. Now you got on the side of the seat took out my cock and start licking the top of my dick which was full of pre cum you are tasting my salty pre cum and started going down my dick slowly sucking and blowing your brother while you suck me i an sipping my beer and my one hand is in your ass cheeks pressing them hard i am getting so horny that i start pressing your head down my throat till my balls moaning aahhhh behen aaaahhhhhh while sucking you tell me bhai mu me mat cum kar dena mujhe chudna bhi hai i smiled and said chuste reh pehle ache se chudai bhi karenge you are giving me deep throat all sloppy blowjob my backseat is full of your spits and saliva with that spit you suddenly kiss and smooch me giving me the taste of my own pre cum and your saliva ( this was a surprise kiss ) but i liked it like anything
Now you tell me chal chod apni behen ko sale kutte and snatched my beer and started drinking it. Before fucking you i tell you yar condom nahi hai what to do it can be risky and you smiled and said jab tera pani nikalne wala hoga to bata dena me uth jaunga aur mu me lungi.
Mene bola tu apne bhai ka cum swallow karegi? You replied ha bhujha de meri pyas pila de pani apne lund ka apni randi behen ko
Now i grabbed your hairs and smooched you so fucking hard that you started bleeding from your lips and you started riding me hard. Charging like a mad bitch you are riding me so hard in and out we both are dirty talking to each other while fucking. You tell me bhabhi bhi aise hi chudti hai kya tere se i said ha chudti to hai lekin maza tu hi zada de rahi hai you started laughing while jumping on my dick screaming ahhhhh bhai maza aaraha hai zindagi me bohat logo se chudi lekin bhai se chudne ka maza pehli bar mil raha hai ahhhhh bhai itna sukoon kabhi nahi mila mujhe aahhhhhhhhh
Chodte chodte i start pressing your boobs hard and you tell me bhai daba mat chus le unko pura i now start sucking your perky tits i tell you spit on those boobs so that i can taste your spit while sucking them hard and you gladly do so ahhh behen aaj jeewan ka asli maza aaya hai har kisi ko behen chodne ka mauka nahi milta hum dono lucky hai you said mujhe pata tha tu behenchod hai lekin me bhi darti thi kaise chudungi tujhse i also said me bhi darta tha yar lekin tujhe dekh k hilata bohat tha ghar ja k You said ahhhhhh bhai chodte reh tera lund itna bada hai pura andar tak feel ho raha hai mera hojaega i bit your tits. Now we both changed our position in the car and started doing it in reverse cowgirl while you started jumping on my dick i started biting you on your shoulders and holding you from your tits. Ahhh bhai maza aaraha hai tu mere andar pani mat nikalna yar apna baccha pata nahi tujhe papa bolega ya mama we cannot have kids together. I said ha mera nikalne wala hai you asked me while being fucked bhabhi ko kaha lena pasand hai tera pani, i said usko to chut k andar lena pasand hai pura pani you replied swallow nahi karti mene kaha nahi usi chut swallow karti hai and we both started smiling looking at each other
While looking at each other you said mujhe chut me nahi apne mu me lena hai pani bhai pila de mujhe please as soon as i heard this i said nikal jaega and you said pila de jaldi and i started screaming ahhhh aane wala hai and you jumped from my dick and brought your face towards my dick and put my dick inside your mouth and started stroking it like hell hard and came all inside your mouth. Such a huge mess it was you swallowed all my cum and showed me your mouth while doing that but you are such a slut that after swallowing the cum you kissed me hard making me taste my own cum from your tongue. We both had a smoke after that and got ready to go to our homes.
Do you want Chapter 2 ?
submitted by jazzsham to u/jazzsham [link] [comments]


2024.04.21 19:47 uak125 Bebo ki chudai dekh k aj sab muth marlo jaldi se bebo ki gand dekh lo

submitted by uak125 to u/uak125 [link] [comments]


2024.04.19 18:41 Lord_Home Hay mucha matemática en el master de inteligencia artificial?

No sé si hacer un master de IA. Tengo algunas asignaturas de matemática.
Es difícil la matemática que se da en el curso?
https://www.universidadviu.com/es/master-inteligencia-artificial?var=no&c=I90502L0458&gad_source=1&gclid=CjwKCAjwrIixBhBbEiwACEqDJet2aqYpeapGFVI3zrRgAJX86AeEHc3LDgKUTaBGM1L9Y0jVD4oG4hoCkBUQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds
submitted by Lord_Home to programacion [link] [comments]


2024.04.13 21:26 BonnyBairn Bali and Kuala Lumpur in 11 days: Requesting Feedback

Me and mom are planning for our first ever SE Asia trip in July and we have picked Bali. We are planning to stay 7 days in Bali and 3 days in Kuala Lumpur and this is our itinerary:
Bali
Day 0.5 : Landing in Denpasar at 11:30am and planning to stay in Seminyak/Kuta. Depending on the stamina after the overnight flight, visit the Tanah Lot temple for the sunset. Retire early for the day.
Day 1: Get a taxi from hotel for a full day South Bali tour. The plan is to cover as many beaches as possible and then get the sunset view from Uluwatu Temple.
Day 2: Leave for Nusa Penida in the morning. Explore the island. Overnight stay.
Day 3: Continue exploration of Nusa Penida and leave by midday. Travel to Ubud from Sanur. Day at leisure.
Day 4: Explore the waterfalls, rice terraces and other places in Ubud.
Day 5: Kept this day free. Will stay in Ubud and maybe do a tour of North Bali.
Day 6: Return to Seminyak/Denpasar. Spend the day at leisure. Indulge in some shopping.
Day 7: Leave for Kuala Lumpur in the afternoon.
Kuala Lumpur
Day 0.5: Arrive in KL in the evening. Stay near Petronas Twin Tower. Explore the KLCC mall and the fountain show.
Day 1: Visit Batu Caves in the morning. Post lunch, head to KL Tower for sunset.
Day 2: Tentative day trip to Malacca.
Day 3: Explore popular tourist spots in KL. Flight at 10 pm.
Would love to hear from the fellow travellers:
submitted by BonnyBairn to travel [link] [comments]


2024.04.11 10:07 dreftzg [Novo iz svijeta knjiga] Kakav nevjerojatan tjedan za hrvatske autore! Stižu nam novi Tomić, Jurica Pavičić, Edo Popović i hrpa novih pjesnika; 50 godina Carrie; i monografija o Danijelu Dragojeviću

Pozdrav ljudi! Obećao sam vam da ću svaki četvrtak prijepodne ovdje objesiti vijesti iz Moljca, mog newslettera koji na jednom mjestu pokušavam obuhvatiti sve što je novo u svijetu knjiga kod nas. Preskočili smo jedan broj jer oko Uskrsa nije bilo nekih velikih izdanja. Nisam pratio nova izdanja desetak dana pa sam mislio da ćemo možda morati preskočiti još jedan tjedan. O, kako sam se samo prevario. Ovo je možda najbolje izdanje koje smo imali do sada, barem kada su u pitanju domaći autori.
Mala napomena: Ne postoji jedno mjesto na kojem se objavljuju sva nova izdanja, a ja nisam savršen. Postoji mogućnost da mi nešto promakne ili da objavim nešto što je već par tjedana u knjižarama. Ja sam jedan tip koji ovo radi iz hobija, pa su greške vrlo moguće. Slobodno lupite reply, pa javite što sam zaznuo.
Još jedna napomena: Moljac je potpuno nezavisan proizvod. Nemam nikakvih veza s izdavačima, ne plaćaju mi da ovo objavljujem, niti da njihove knjige uvrštavam u izbor 15 novih knjiga. Ako neki od izdavača ikad poželi pomoći Moljcu da i dalje izlazi, to će biti jasno naznačeno kao oglas ili plaćena suradnja

Iz kuloara

1/
Umro je ilustrator koji nam je obilježio djetinjstvo
Hrvatski slikar i grafičar Branko Vujanović umro je u 87. godini života. Ilustracijama i naslovnicama za biblioteku "Vjeverica" kuće Mladost na knjigama kao što su ‘Grga Čvarak‘ Ratka Zvrka i ‘Strah u Ulici lipa‘ Milivoja Matošeca obilježio nam je djetinjstvo.
Više ovdje.
2/
Besplatne elektroničke knjige objavile monografiju o Danijelu Dragojeviću
Društvo za promicanje književnosti na novim medijima (DPKM) objavilo je u okviru projekta Besplatne elektroničke knjige (BEK) besplatno izdanje dosad najopsežnije studije o opusu Danijela Dragojevića 'Na tragu Kornjače' Branislava Oblučara
Više ovdje.
3/
50 godina Carrie
Prije malo više od 50 godina, Tabitha King je izvukla rukopis iz suprugove kante za smeće i pročitala ga. Na sreću svih nas, vidjela je koliko je genijalan i natjerala ga da ga završi. Rukopis je bio Carrie, a autor, naravno, Stephen King. Prošlo je 50 godina od objave Carrie, njegovog prvog romana, i početka jedne od najboljih književnih karijera ikad. Boston Globe ima super tekst o tome kako je Carrie nastala, a o Kingu je pisala i Margaret Atwood. (Oba teksta su na engleskom)
4/
Biblioteka Tom Verlainea ide na prodaju i kolekcija je potpuno sumanuta
Tom Verlaine je bio frontman legendarnog benda Television. Umro je u siječnju 2023. Tom Verlaine je, također, bio potpuno opsjednuti čitač i ekscentrični kolekcionar knjiga. Procjenjuje se da je imao otprilike 50,000 knjiga raspoređenih po nekoliko garaža u New Yorku. I tu ima svega, od fenomenalnih romana krimi romana smještenih u Harlemu, preko rijetkih knjiga autora koji su umrli od AIDSa i knjiga radikalne teorije, pa sve do izgubljenih knjiga o ezoteriji i misticizmu. Kolekcija se lagano rasprodaje pa imamo priliku zaviriti u nju i vidjeti kakvih sve fenomenalnih knjiga tu ima. Ovdje je tekst na engleskom o kolekciji, a ovdje je samo mala selekcija knjiga koje su trenutno na prodaju.
-------------------------------------------------------------

Friško otisnuto

-------------------------------------------------------------

Knjige za klince

-------------------------------------------------------------

Bonus

Inače ovaj post na Redditu završavam s knjigama koje su izašle, ne stavljam cijeli newsletter u kojem još ima i par recenzija i intervjua. Ipak, evo jednog intervjua kao mali bonus:
Miljenko Jergović: Koja je razlika između Boga i Vrhovnog suda, između Isusa i Zdravka Mamića?
Jedan od najcjenjenijih pisaca na južnoslavenskim jezicima u velikom razgovoru za tportal progovara o svojoj najnovijoj knjizi 'Rat' i širokom spektru tema koje ona otvara
Cijeli intervju je ovdje
-------------------------------------------------------------
Ovo je ulomak iz Moljca. Ako želite ove novosti o knjigama, ali i još par stvari koje nisu čiste vijesti (par recenzija, pokoji intervju i ponekad neki ulomak iz knjige) primati u inbox, da vam ne promakne na Redditu, možete se pretplatiti na newsletter. Ali nema nikakve obaveze, ove vijesti će biti postane svaki četvrtak prijepodne na Reddit, dokle god me tolerirate :D
Ovo je ulomak iz Moljca. Ako želite ove novosti o knjigama, ali i još par stvari koje nisu čiste vijesti (par recenzija, pokoji intervju i ponekad neki ulomak iz knjige) primati u inbox, da vam ne promakne na Redditu, možete se pretplatiti na newsletter. Ali nema nikakve obaveze, ove vijesti će biti postane svaki četvrtak prijepodne na Reddit, dokle god me tolerirate :D
submitted by dreftzg to croatia [link] [comments]


2024.04.03 13:39 alsbexx indian sex

https://hdfreeporn.mobi/xxx/myanmar-village-hd-sex/ https://hdfreeporn.mobi/xxx/aunty-ki-choot-me-lund-dala-dard-se-cheekh-nikli/ https://xnxxvideo.org/vid/daddy-japanese-uncensored/ https://hdfreeporn.mobi/xxx/brazilian-bathing/ https://hdfreeporn.mobi/xxx/xxx-hot-sexi-fucking-video/ https://hdfreeporn.mobi/xxx/sexi-videos-tanana/ https://hdfreeporn.mobi/xxx/goddess-massage-virtual/ https://anyxxx.com/porn/xxx-ramadevi-sex/ https://hdfreexxx.mobi/clip/trinity-chubby/ https://hdfreeporn.mobi/xxx/wtf-beaver-screaming/ https://hdfreeporn.mobi/xxx/vixnet-sex-video/ https://anyxxx.com/porn/nek-a-kagol-xx-com/ https://hdfreeporn.mobi/xxx/xxx-video-balack/ https://pornluc.com/videos/白丝骚妻/ https://hdfreexxx.mobi/clip/cam-wife-fucks-neighbo https://hdfreeporn.mobi/xxx/chut-magic/ https://hdfreeporn.mobi/xxx/sunny-lonoe-xx-video/ https://xnxxvideo.org/vid/dog-cums-in-teen-pussy/ https://hdfreeporn.mobi/xxx/rakhi-verma-chudachudi/ https://hdfreeporn.mobi/xxx/sex-video-bf-gf-badroom-h-w/ https://anyxxx.com/porn/sophia-liyoni-missionary-position-sex-video/ https://hdfreexxx.mobi/clip/hot-sis-loves-to-fingering-her-sister-geting-her-cumming/ https://pornluc.com/videos/chudai-video-girl/ https://hdfreeporn.mobi/xxx/desi-first-time-anal-sex/ https://hdfreeporn.mobi/xxx/nilanga-sex/ https://hdfreexxx.mobi/clip/westworld-sex-scene-watch/ https://xnxxvideo.org/vid/page-slut/ https://hdfreeporn.mobi/xxx/kadai-hotel/ https://anyxxx.com/porn/butusex/ https://hdfreeporn.mobi/xxx/london-girls-xxx-video-com/ https://hdfreeporn.mobi/xxx/mia-khalifa-with-johny-sins-x-video-on-pinflix/ https://xnxxvideo.org/vid/nurse-gangbang-creampie/ https://hdfreexxx.mobi/clip/bi-pinoy/ https://hdfreeporn.mobi/xxx/bf-sexually-picture/ https://hdfreeporn.mobi/xxx/xxx-smoll-boy-and-big-girl-sex-sexy-hot-video/ https://pornluc.com/videos/chiv/ https://hdfreeporn.mobi/xxx/hot-aunty-love-making/ https://pornluc.com/videos/in-a-hurry/ https://xnxxvideo.org/vid/日本人熟女40代中出し/ https://hdfreeporn.mobi/xxx/dana-vixen-ass/ https://pornluc.com/videos/sexy-twerk-black/ https://anyxxx.com/porn/busty-indian-bhabhi-blowjob-and-facial/
submitted by alsbexx to yourpornsites [link] [comments]


2024.04.03 13:38 alsbexx xxx porn

https://hdfreeporn.mobi/xxx/myanmar-village-hd-sex/ https://hdfreeporn.mobi/xxx/aunty-ki-choot-me-lund-dala-dard-se-cheekh-nikli/ https://xnxxvideo.org/vid/daddy-japanese-uncensored/ https://hdfreeporn.mobi/xxx/brazilian-bathing/ https://hdfreeporn.mobi/xxx/xxx-hot-sexi-fucking-video/ https://hdfreeporn.mobi/xxx/sexi-videos-tanana/ https://hdfreeporn.mobi/xxx/goddess-massage-virtual/ https://anyxxx.com/porn/xxx-ramadevi-sex/ https://hdfreexxx.mobi/clip/trinity-chubby/ https://hdfreeporn.mobi/xxx/wtf-beaver-screaming/ https://hdfreeporn.mobi/xxx/vixnet-sex-video/ https://anyxxx.com/porn/nek-a-kagol-xx-com/ https://hdfreeporn.mobi/xxx/xxx-video-balack/ https://pornluc.com/videos/白丝骚妻/ https://hdfreexxx.mobi/clip/cam-wife-fucks-neighbo https://hdfreeporn.mobi/xxx/chut-magic/ https://hdfreeporn.mobi/xxx/sunny-lonoe-xx-video/ https://xnxxvideo.org/vid/dog-cums-in-teen-pussy/ https://hdfreeporn.mobi/xxx/rakhi-verma-chudachudi/ https://hdfreeporn.mobi/xxx/sex-video-bf-gf-badroom-h-w/ https://anyxxx.com/porn/sophia-liyoni-missionary-position-sex-video/ https://hdfreexxx.mobi/clip/hot-sis-loves-to-fingering-her-sister-geting-her-cumming/ https://pornluc.com/videos/chudai-video-girl/ https://hdfreeporn.mobi/xxx/desi-first-time-anal-sex/ https://hdfreeporn.mobi/xxx/nilanga-sex/ https://hdfreexxx.mobi/clip/westworld-sex-scene-watch/ https://xnxxvideo.org/vid/page-slut/ https://hdfreeporn.mobi/xxx/kadai-hotel/ https://anyxxx.com/porn/butusex/ https://hdfreeporn.mobi/xxx/london-girls-xxx-video-com/ https://hdfreeporn.mobi/xxx/mia-khalifa-with-johny-sins-x-video-on-pinflix/ https://xnxxvideo.org/vid/nurse-gangbang-creampie/ https://hdfreexxx.mobi/clip/bi-pinoy/ https://hdfreeporn.mobi/xxx/bf-sexually-picture/ https://hdfreeporn.mobi/xxx/xxx-smoll-boy-and-big-girl-sex-sexy-hot-video/ https://pornluc.com/videos/chiv/ https://hdfreeporn.mobi/xxx/hot-aunty-love-making/ https://pornluc.com/videos/in-a-hurry/ https://xnxxvideo.org/vid/日本人熟女40代中出し/ https://hdfreeporn.mobi/xxx/dana-vixen-ass/ https://pornluc.com/videos/sexy-twerk-black/ https://anyxxx.com/porn/busty-indian-bhabhi-blowjob-and-facial/
submitted by alsbexx to hotshortsx [link] [comments]


2024.03.21 10:13 dreftzg [Novo iz svijeta knjiga] Ljetogroznost, utjecajnik, rabljaonica… stižu nam nove hrvatske riječi; 50 djela u konkurenciji za najbolji hrvatski roman; i, kao i uvijek, 15 knjiga koje valja pročitati

Pozdrav ljudi! Obećao sam vam da ću svaki četvrtak prijepodne ovdje objesiti vijesti iz Moljca, mog newslettera koji na jednom mjestu pokušavam obuhvatiti sve što je novo u svijetu knjiga kod nas. Malo bizarna kombinacija novih knjiga ovaj tjedan, ali vjerujem da će svatko pronaći nešto za sebe. Usput, što mislimo o ovim natječajima za nove riječi? Dobra zezancija ili hereza?
Mala napomena: Ne postoji jedno mjesto na kojem se objavljuju sva nova izdanja, a ja nisam savršen. Postoji mogućnost da mi nešto promakne ili da objavim nešto što je već par tjedana u knjižarama. Ja sam jedan tip koji ovo radi iz hobija, pa su greške vrlo moguće. Slobodno lupite reply, pa javite što sam zaznuo.
Još jedna napomena: Moljac je potpuno nezavisan proizvod. Nemam nikakvih veza s izdavačima, ne plaćaju mi da ovo objavljujem, niti da njihove knjige uvrštavam u izbor 15 novih knjiga. Ako neki od izdavača ikad poželi pomoći Moljcu da i dalje izlazi, to će biti jasno naznačeno kao oglas ili plaćena suradnja

Iz kuloara

1/
Ljetogroznost, utjecajnik, rabljaonica… stižu nam nove hrvatske riječi
Ove se godine na natječaj za nove hrvatske riječi kojega provodi časopis Jezik pod pokroviteljstvom Zaklade "Dr. Ivan Šreter" javilo 113 predlagača, poslali su nešto više od tri stotine riječi.
Influenser bi na hrvatskom, predlažu, mogao biti utjecajnik, utjecatelj, utjecajac. Copywriter je promopisac. Ubrusnik je držač za ubruse ili držač ubrusa. Hrvatska inačica vaterpola mogla bi biti vodomet.
Rabljaonica i rabljenarnica mogle bi stajati umjesto second hand shopa, a kolokvijalno možda bi funkcionirala i riječ rabljak.
Mišljenja?
Više ovdje.
2/
Za najbolji hrvatski roman natječe se 50 naslova
Za 17. književnu nagradu tportala, koja se u iznosu od 10 tisuća eura dodjeljuje autorici ili autoru najboljeg hrvatskog romana objavljenog u prošloj kalendarskoj godini, prijavljeno je 50 naslova.
Više ovdje.
3/
Miroslav Kirin dobio Goranov vijenac, Goran za mlade pjesnike pripao Silbi Ljutak
Nagrade ovogodišnjim laureatima bit će dodijeljen na 61. Goranovom proljeću koje će se održati od 20. do 23. ožujka u Zagrebu, Rijeci i Lukovdolu. U sklopu festivalskog programa nastupit će više od trideset pjesnikinja i pjesnika, iz petnaest zemalja, s četiri kontinenta, a među gostima je i kineski pjesnik Xi Chuan, jedan od najvažnijih i najutjecajnijih među živućima u Kini, čiju je knjigu "Prerušena povijest" prije dvije godine objavila nakladnička kuća Vuković & Runjić u prijevodu Dinka Telećana
Više ovdje.
4/
Izvještaj s Pričigina
Amfiteatar Doma mladih napunio se otprilike pola sata prije samog početka programa, uobičajena slika, ali ove godine su organizatori doskočili manjku prostora uz podršku zlatnog donatora festivala – Baraka BBQ & Beer Bara gdje su oni koji nisu uhvatili mjesto u gledalištu pratili izravan prijenos programa.
Više ovdje.
-------------------------------------------------------------

Friško otisnuto

-------------------------------------------------------------

Knjige za klince

-------------------------------------------------------------

Bonus

Inače ovaj post na Redditu završavam s knjigama koje su izašle, ne stavljam cijeli newsletter u kojem još ima i par recenzija i intervjua. Ipak, evo jednog intervjua kao mali bonus:
Klasja Habjan : Važno mi je da ilustracija ostane prostor slobode i eksperimenta
Klasja Habjan je grafička dizajnerica, ilustratorica i spisateljica. Diplomirala je vizualne komunikacije na Studiju dizajna u Zagrebu. Objavila je zbirku kratkih priča i pjesama Crtice (Petikat) te strip Duh Bauhausa (MSU). Njene knjige i samostalne izložbe (“Otapanje” u Galeriji Kranjčar, Zagreb, te “Napokon netko” u galeriji Rigo, Novigrad) objedinjuju ilustraciju, pisanje i dizajn. Ilustrirala je slikovnice (Piccola con piccolo Brune Mezića, Tminice Igora Rajkija i Čudovišta Dorje Anić Pjevac) te naslovnice knjiga (Eskim na feniksu ti je ukrao mobitel Nataše Govedić, Putovanje zvano igra Marka Babića, Mali i Levijatan Svena Popovića, Samo da sve dobro prođe Aleksandre Filipović i dr.). Uvrštena je među deset hrvatskih ilustratora za katalog Illustrators from Croatia na međunarodnim sajmovima knjiga. Djeluje kao dio dizajnerskog kolektiva Klasja, Zita & Andrea.
Cijeli intervju je ovdje
-------------------------------------------------------------
Ovo je ulomak iz Moljca. Ako želite ove novosti o knjigama, ali i još par stvari koje nisu čiste vijesti (par recenzija, pokoji intervju i ponekad neki ulomak iz knjige) primati u inbox, da vam ne promakne na Redditu, možete se pretplatiti na newsletter. Ali nema nikakve obaveze, ove vijesti će biti postane svaki četvrtak prijepodne na Reddit, dokle god me tolerirate :D
Ovo je ulomak iz Moljca. Ako želite ove novosti o knjigama, ali i još par stvari koje nisu čiste vijesti (par recenzija, pokoji intervju i ponekad neki ulomak iz knjige) primati u inbox, da vam ne promakne na Redditu, možete se pretplatiti na newsletter. Ali nema nikakve obaveze, ove vijesti će biti postane svaki četvrtak prijepodne na Reddit, dokle god me tolerirate :D
submitted by dreftzg to croatia [link] [comments]


2024.03.13 16:25 Cold-Scallion-3728 Imaju li Biciklisti stvarno deathwish?

Voze kako im god pase. Ne daj boze da se podignu na trotovar koji je prazan kad kolonu stvore jer svrljaju trakom (i jos netko na volanom sidi dok vozi drugi pa gledaj hoce ti past pred auto) ili kad izlijecu iz slijepog kuta ti jer iznenada crveno i prometna pravila ne vrijede za njih pa ce se provuc. Da ne kazem da nema nikakve logike po prometnoj cesti koja je na velikom nagibu vozit biciklu po sredini trake 2 na sat, a ja te ni zaobic ne mogu .
submitted by Cold-Scallion-3728 to croatia [link] [comments]


2024.03.10 11:22 imagined4 Leđni prišivak s logom metal benda (metal back patches)?

Pozdrav svima, zanima me gdje bi se mogli nabaviti leđni prišivci koji imaju logo nekog metal benda, poznatiji kao "metal back patches".
Pretražila sam skoro sve metal trgovine (HRV), ali kao što sam i očekivala, nemaju neku ponudu? Znam da većina bendova koje slušam nije toliko poznata pa ih očito zato i nema, ali zato Metallica i ostali (stariji) bendovi iskaču iz svakog kuta (no hate) 🙃
Bilo bi mi drago kad bi netko znao bih li mogla naći neke od sljedećih bendova: Imminence, Bullet For My Valentine, While She Sleeps, Amity Affliction, As I Lay Dying, Gojira, Trivium, In Flames... u nekoj od metal trgovina u Hrvatskoj?
Hvala!
submitted by imagined4 to askcroatia [link] [comments]


2024.03.01 23:07 Gaianna My second myChow surprise 20 box

My second myChow surprise 20 box submitted by Gaianna to ketochow [link] [comments]


2024.02.28 17:27 No-Difficulty-2280 Wait whatt TITLE KA CLOWN MOMINT🤡🤡

Wait whatt TITLE KA CLOWN MOMINT🤡🤡


So donation and all this is even true for government colleges?
bhenchod ye sab kya h

https://preview.redd.it/rels5yvsrclc1.jpg?width=1080&format=pjpg&auto=webp&s=aeb4828e55bb1d08dc90659f0a885ecd6057761e

One of my friend's friend who scored less than 75 in boards usko koi NIT mai admission mil gya
matlab JOSAA ke condition ma chudai
Also this friend called me ke bhai mains 2 ke website ka link bhej de try krleta hu kya pta chala luck se NIT IIT lag jaye also trolls me ke 2-3 saal se kuch logo ka toh nhi nikla agar mere dumb friend (jisko NIT mila ; mostly donation wagera se) ke use bhi kuch mil hi jayega

For context mere 74% bane h and i am a dropper obv it looks like MAINS mere koi faida ka nhi but koi na maybe its life gotta give other exams
🤡🤡
submitted by No-Difficulty-2280 to JEENEETards [link] [comments]


2024.02.22 07:41 travel-tourism The top 5 popular tourist attractions in Bali

Many globetrotters fall in love with Bali, a beautiful island in Indonesia. It's got e­verything gorgeous landscapes, varied culture, and friendly locals. Bali's also a tropical sanctuary offering diverse tourist hotspots. It's amazing! Imagine stunning beaches, cool ancient temples, and breath-taking terraced rice fields. All on one island. Let's take a virtual tour and check out the top 5 tourist spots. These places make Bali a hot favorite for people seeking both chill vibes and culture.
Bali's charm is not just in its views but also in fun-filled experiences. You'll find globally famous Uluwatu Temple on vertiginous cliffs and the stepped greens of Tegallalang Rice­ Terraces. These places are woven into Bali's deep history and spiritual fabric. Bali's got you covered for an amazing adventure. Come along, let's discover Bali's top 5 attractions. You'll find every corner uncovers a new slice of its enduring appeal.
The top 5 popular tourist attractions in Bali
1. Uluwatu Temple:
Overlooking the Indian Ocean, on high cliffs, stands the Uluwatu Temple. It symbolizes Bali's spiritual strength and design skills. This old sea temple isn't just hallowed ground. It's also an excellent viewpoint for a sublime sunset. Here, visitors get to watch the traditional Kecak dance while listening to the rhythm of waves. The Uluwatu Temple is a must see. It's a brilliant mix of local tradition and sple­ndid nature. Perfect for travelers excited to soak up Bali's historic artistry.
2. The Tegallalang Rice Terraces are­ amazing!
In the heart of Bali, they are more than just fields. They are like big, green staircases, carved right into the hills. Exploring them, you get to see Bali's art of farming and its stunning views. Enjoy strolling around, chit-chat with local farmers and take in the lush green around you. The tranquility here is a refreshing break from the beach side hustle. It's a peek into Bali's quiete­r side and the deep bond between its people and nature.
3. The Tanah Lot Te­mple is a famous sight.
This beautiful sea temple sits on a rocky island and makes a magical picture. It's not just gorgeous to look at, it's a sacred place too, dedicated to the Bali sea gods. As the sun sets, the temple and the­ place around glow warmly. It’s a photo lover's paradise! Being a mix of culture and nature, it's no wonder people worldwide come to se­e it.
4. Want to meet the­ quirky locals? Head to Ubud Monkey Forest!
In Ubud, this sanctuary is a lively home to long-taile­d macaques. Visitors get to walk in the jungle, watch monkeys play, and explore deep rooted temples hidden among the trees. This unique place weaves together animal care, culture, and nature, making it a hit with families and nature buffs alike.
5. Kuta Beach:
Kuta Beach in Bali is lively and known for its golden coastline. Great for water sports enthusiasts, sunbathers, and fans of a bustling beach atmosphere, it offers some­thing for everyone. So whe­ther you are drawn to the fun water activities, the lively beach parties, or simply watching the sunset, Kuta Beach is the place to be to truly enjoy Bali's coastal vibe.
Conclusion:
Bali's appeal as a tourist hotspot lies in its rich culture and stunning natural attractions. Whether you are attracte­d by the peaceful environment at Uluwatu Temple, the scenic beauty of Tegallalang Rice Terraces, the seaside charm of Tanah Lot Temple, a fun time at Ubud Monkey Forest, or the vibrant scene at Kuta Beach, Bali has different experiences for every visitor.
Are you ready for a Bali adventure trip? Bali tour packages from Dubai will ensure a trip that is both enjoyable and easy. They offer carefully thought out itineraries, with comfortable accommodations, easy transportation, and a range of experiences that will make your vacation, Bali holiday packages a memorable and hassle free one. Take advantage of these well-planned packages to immerse yourself in Bali's enchanting tropical paradise. For more details visit best travel agency in Dubai.
submitted by travel-tourism to u/travel-tourism [link] [comments]


2024.01.20 12:00 Classic_Camera_1315 Sexy panditayan ki chudai ki hot sex kahani

Hi readers, main Sunil apni kahani ka agla part leke aap sab ke saamne hazir hu. Aasha karta hu ki aap sab ko pichla part pasand aaya hoga. Agar aapne pichla part nahi padha hai, to pehle usko zaroor padh le.
Pichle part mein aap sab ne padha tha, ki mujhe apne ghar ke paas waale mandir ke pandit ki biwi bahut pasand thi. Wo hamare ghar ke saamne hi rehte the. Uski patni ka naam Anu tha, jisko imagine kar-kar ke main subha-shaam muth maarta tha.
Fir ek din maine usko bol diya ki main usse pyar karta tha, aur usne mujhe jawab mein thappad maar diya. Uske baad meri himmat hi nahi padi dobara poochne ki. Fir ek din achanak pandit ji chal base, aur meri Anu se baat ban gayi. Ab wo chudai ke liye ready thi. Chaliye ab aage badhte hai.
Anu mujhse milne ke liye aur sex karne ke liye tadap rahi thi. Mera bhi kuch aisa hi haal tha. Main ab agle din ki wait kar raha tha jab main usse milne wala tha.
Fir agle din main ghar se bike par college ke liye nikla. Main college nahi gaya, aur seedhe apne friend ke paas gaya. Maine uski shop par bike park ki, aur usko bola ki mujhe wapas chhodh kar aaye. Fir wo mujhe activa par bitha kar wapas chhodhne aaya.
Maine apna muh dhak liya tha, taaki kisi ko pata na chal jaye. Fir main pandit ke ghar ke saamne utra, aur jaldi se darwaza khol kar andar chala gaya. Maine Anu ko pehle se bol rakha tha ki wo darwaza khula rakhe.
Jab main andar gaya, to Anu meri wait kar rahi thi. Usne white colour ki kurti, aur maroon leggings pehni hui thi. Uska bhara hua badan un kapdon mein bahut sexy lag raha tha. Wo kisi cake ki tarah lag rahi thi jisko main aaj khaane wala tha.
Mujhe dekh kar wo smile karte hue mere paas aayi. Fir hum dono gale mile, aur jaise hi main usse gale mila, uske mote boobs meri chhati mein dabb gaye. Maza hi aa gaya doston usko gale se laga kar. Mujhe josh chadh gaya, aur main uski gardan par kiss karne laga. Tabhi usne mujhe roka aur boli-
Anu: Yaha nahi, upar chalte hai.
Fir usne baahar ke darwaze ki kundi lagayi, aur mere aage-aage upar jaane lagi. Main uske peeche tha, aur seediyan chadhte hue uski matakti gaand dekh kar uttejit ho raha tha. Upar jaate hi maine usko baahon mein bhar liya, aur apne honth uske hontho se mila diye.
Ab hum paaglon ki tarah ek-doosre ke honth choosne lage. Kya swaad tha uske hontho ka, ek-dum zabardast. Main honth chooste hue uske chootad dababe laga jisse wo aur uttejit hone lagi. Kya soft chootad the uske, dabane mein bahut maza aa raha tha. Uske badan ki khushu meri vaasna ko aur badha rahi thi.
Takreeban 10 minute tak hum dono ek-doosre ke honth chooste rahe. Jab hum alag hue, to hum dono ki saanse chadhi hui thi, aur uske hontho ki lipstick main khaa chuka tha. Fir maine usko deewar ke sath lagaya, aur uski kurti utaar di. Andar se uske bra mein kasse hue gore-gore boobs baahar aa gaye.
Main uski gardan choomne laga, aur clevage mein muh daal kar usko chaatne-choomne laga. Badi garmi thi uski cleavage mein, aur mujhe bada maza aa raha tha. Maine choomte hue usko ghuma diya, aur uski peeth choomne laga. Fir maine uski bra ke hook khol kar usko utaar diya.
Ab main uski nangi peeth choomte hue neeche gaya, aur uski leggings neeche kheench kar utaar di. Uske badan par ab sirf panty bachi thi neele rang ki. Panty mein uski gaand kya kamaal lag rahi thi. Fir maine panty ke upar se uski gaand par kiss kiya, aur panty utaar di.
Ab wo nangi doosri taraf muh karke khadi thi. Fir maine uske chootadon par kiss kiye, aur usko ghuma liya. Wo sharma kar mujhse apni chut chhupane lagi. Lekin maine uske hath hataye chut mein aur apna muh daal liya. Main uski chut ko chaatne laga, aur wo pagal hone lagi. Chut bahut paani chhodh rahi thi.
Fir maine usko bed par litaya, aur apne saare kapde utaar diye. Mera tagda lund dekh kar wo khush ho gayi. Main uske upar aaya, aur taange khol kar lund ko chut par ragadne laga. Wo ahh ahh ki siskiyan bhar rahi thi, aur gaand utha kar lund andar lene ki koshish kar rahi thi.
Tabhi maine zor ka dhakka maar kar poora lund uski garam chut mein utaar diya. Wo ahh ahh karke tadapne lagi. Lekin maine uske upar bhaar daal kar usko hilne nahi diya. Fir main dheere-dheere lund andar-baahar karke usko chodne laga.
Kuch der tak usko dard hua, lekin kuch hi minto mein uska dard chala gaya, aur usko maza aane laga. Ab wo meri taraf dekh kar smile kar rahi thi. Maine apne honth uske hontho se lagaye, aur tezi se dhakke deke uski chut chodni shuru kar di. Chut ke paani se chap-chap ki aur jaanghon se jaanghen takrane se phat-phat ki awaaz aa rahi thi. Jannat ka maza agar kahi mil sakta tha, to wo mujhe mil raha tha.
Fir hamne position change ki. Wo mere upar aayi, aur lund chut mein leke uchalne lage. Maine uske uchalte hue boobs pakde, aur neeche se bhi dhakke dene laga. Uske chehre par mujhe charam sukh nazar aa raha tha. Kuch der uchalne ke baad wo mere lund se utri, aur fir ghutno par aa kar apne aap hi ghodi ban gayi. Maine socha pandit ki biwi poori shaukeen thi.
Fir maine peeche se uski chut mein lund dala, aur ghapa-ghap usko chodne laga. Thap-thap ki awaazo ke sath main usko full speed mein chod raha tha. Wo ahh ahh karke mere lund ka maza le rahi thi. 10 minute aur chodne ke baad maine apna maal uski gaand par nikaal diya.

Best New Hindi Sexy Stories
submitted by Classic_Camera_1315 to u/Classic_Camera_1315 [link] [comments]


2024.01.10 06:12 AlternativeLife3640 Budget voyage et coût de la vie à Bali : Le vrai prix d'un séjour inoubliable

Introduction

Bienvenue à Bali, l'île des dieux, où le charme exotique rencontre le luxe abordable. Dans cet article, nous explorerons en détail le budget voyage et le coût de la vie à Bali, dévoilant les secrets pour vivre une expérience inoubliable sans vider votre portefeuille.

Planification du Voyage

Billets d'avion abordables pour Bali

La première étape cruciale pour un voyage économique à Bali est la recherche de billets d'avion abordables. Optez pour des comparateurs de vols en ligne, tels que Skyscanner ou Kayak, pour dénicher les meilleures offres. Soyez flexible avec vos dates de voyage et surveillez les promotions.

Hébergement : Des options pour tous les budgets

Hôtels de luxe à prix abordables

Bali offre une gamme diversifiée d'hébergements, des complexes hôteliers de luxe aux villas abordables. Optez pour des endroits comme Seminyak ou Ubud pour trouver des hôtels de luxe à prix abordables. Les forfaits tout compris peuvent également offrir une valeur exceptionnelle.

Auberges de jeunesse charmantes

Pour les voyageurs soucieux de leur budget, les auberges de jeunesse sont une alternative fantastique. Explorez des quartiers comme Canggu pour trouver des auberges de jeunesse charmantes à des tarifs imbattables. L'atmosphère conviviale et les rencontres avec d'autres voyageurs sont des bonus.

Se Nourrir à Bali : Saveurs exotiques sans casser la tirelire

Warungs locaux : La cuisine authentique à petit prix

Plongez dans la culture balinaise en vous régalant dans les warungs locaux. Ces petits restaurants offrent une variété de plats délicieux à des prix abordables. Goûtez aux saveurs exotiques de la cuisine indonésienne sans craindre un impact sur votre budget.

Marchés locaux : Frais et économique

Pour les amateurs de produits frais, les marchés locaux sont une option idéale. Explorez les marchés de Pasar Badung et Pasar Ubud pour trouver des fruits, des légumes et des épices à des prix compétitifs. Vous pouvez ainsi concocter des repas délicieux dans votre logement.

Activités Abordables à Bali

Plages magnifiques et gratuites

Bali est réputée pour ses plages paradisiaques, et la bonne nouvelle est que la plupart d'entre elles sont gratuites. Préparez votre serviette et votre crème solaire, et profitez du soleil sur des plages telles que Kuta et Sanur sans débourser un centime.

Randonnées gratuites dans la nature

Explorez la beauté naturelle de Bali en optant pour des randonnées gratuites. Des endroits tels que le mont Batur offrent des vues spectaculaires sans frais d'entrée. Préparez-vous à être émerveillé par la splendeur des paysages sans sacrifier votre budget.

Transport Économique sur l'île

Scooters abordables pour l'exploration

La location de scooters est une option économique pour explorer l'île à votre propre rythme. De nombreuses agences proposent des scooters abordables à la journée. Assurez-vous d'avoir le permis de conduire international et respectez les règles de conduite locales.

Conclusion

En résumé, Bali offre une expérience de voyage extraordinaire à tous les budgets. De la planification du voyage à la découverte des saveurs locales, vous pouvez profiter de cette destination paradisiaque sans vous ruiner. Suivez nos conseils, et votre séjour à Bali sera non seulement mémorable mais aussi économique.
submitted by AlternativeLife3640 to u/AlternativeLife3640 [link] [comments]


2024.01.09 11:21 walesenglandoz First Time - Now a bit worried if I booked the right thing....

Hi All,
We've booked a week in Bali next month and am feeling a little concerned. We booked knowing very little about the place and are staying in Legian. Since booking, Ive heard Kuta is not great and Legian is right next to it and pretty similar.
We're a family of 5 with teenagers 14, 15 and 19 and my elderly father (70s) is coming. Did we book the wrong area? If so, how do we salvage the holiday?
Also, I know its wet season and I've been to SE Asia in monsoon before. Are we going to cop really bad weather or just a downpour or two in the afternoon?
Any advice on the location issue, the weather issue or general advice for first timers in Bali will be welcome.
Thanks
submitted by walesenglandoz to bali [link] [comments]


2023.12.25 08:58 RIP_elTrazin_07 La Dama Roja hablando de su padre

La Dama Roja hablando de su padre
Eiji antes con sus hijos : a las 9 ya los quiero levantados, cambiados y con su cama echa y listos para comer y irse a la escuela ¿¡ Me oyeron !?
Killistra, Kuta y Eijiro : si padre/si señocomo sea
Eiji : ¿¡ Que dijiste !?
Eijieo : N-NADA SEÑOR ( ya cage )
Eiji con sus nietos
Eiji estaba veviendo un te tranquilamente asta que uno de los bebés le tira un puré en el kimono
Eiji : ¿¡ He !?
Juy : ( mierda )
Killistra : ( mierda )
Las manos de Eiji empiezan a temblar y en su cara se muestra su rabia.... Pero simplemente suspira, se vuelve a sentar y sigue tomando té
Todos : ... ( Que mier- )
submitted by RIP_elTrazin_07 to Roleplaydewattpad [link] [comments]


2023.12.19 17:52 LongRun00 SE Asia itinerary for first timer

Hi everyone, I’m going to SE Asia for 1 month and a week and I tried my best to make most of the little time I got since I have to go back to my studies after. If you have activities ideas that I should do they are more than welcome! I will be visiting in order
Thailand Land in Bangkok (2 nights 3 days) Phuket (2 nights) Ko phi phi (2 nights) Krabi, near Railay beach (3 nights)
Flight to Kuala Lumpur KL (2 nights), just to visit batu caves and using it as a “stopover”
Flight to Indonesia (kuta airport) Uluwatu (3 nights) Canggu (2 nights) Ubud (2 nights) Boat to Gili T Gili Trawangan (3 nights)
Flight to Singapore again as a stopover, will spend just one night, also tight budget
Flight from Singapore to Ho Chi Minh City HCMC (3 nights) Flight to Da Nang (3 nights) Flight to Hanoi (3 nights)
Flight to Chiang Mai from Hanoi (3 nights)
Flight to Bangkok for the last 4 days and then come back home from there
Its my first “big trip” solo, I have travelled in Europe alone but for few days, 2 weeks at maximum Thanks for the critiques!
submitted by LongRun00 to solotravel [link] [comments]


2023.11.19 11:09 KalEl_Royale Desi maal ladki ki chudai kaale negro lund se bc

Desi maal ladki ki chudai kaale negro lund se bc submitted by KalEl_Royale to muthiya_methina [link] [comments]


http://activeproperty.pl/